Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ανταλλακτικό παζάρι σχολικών ειδών από την Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς


ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ–ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ  ΠΑΖΑΡΙ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ  ΕΙΔΩΝ

και προβολές μικρού μήκους - ενημέρωση -συζήτηση

Φέτος, η σχολική χρονιά αναμένεται δυσκολότερη από κάθε προηγούμενη.
Καταργήσεις ειδικοτήτων που οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων,  κατάργηση του ολοήμερου, δημιουργία ενός λυκείου-προθαλάμου καταναγκαστικής εργασίας για τους αποφοίτους του…

Φέτος, πολλά σχολεία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα θέρμανσης, καθαριότητας, συντήρησης. Πολλοί μαθητές θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα απόκτησης ακόμη και των σχολικών τους ειδών…

…φέτος η ύλη άλλαξε! Δάσκαλοι, Καθηγητές, Γονείς και Μαθητές, καλούνται να εξεταστούν στα εξής: Αλληλεγγύη, Αντίσταση, Ανθρωπιά, Αξιοπρέπεια.

Όλοι μας, μέλη μιας κοινωνίας, καλούμαστε να δράσουμε συλλογικά και οργανωμένα. Σε πείσμα της προσπάθειας να επικρατήσει ο ατομικισμός και ο εκφασισμός στις ζωές μας.

Ξεκινάμε την προσπάθεια την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όποιον το έχει ανάγκη. Φέρνουμε τα παλιά μας σχολικά είδη και όσα μας περισσεύουνε (τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες μαρκαδόρους, σχολικές τσάντες, κασετίνες, στυλό, μπλοκ ζωγραφικής κ.α) και τα χαρίζουμε - ανταλλάζουμε με τον διπλανό μας.

Επίσης θα προβληθούν οι ταινίες : «Ελευθέρωσε το μυαλό σου» από την κινηματογραφική ομάδα Άσπρων Σπιτιών και άλλες μικρού μήκους μαθητών, θα μας μιλήσουν οι μαθητές – δημιουργοί, θα υπάρξει ενημέρωση από εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα της παιδείας και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Φέτος, ας προσπαθήσουμε να ενωθούμε εναντίον του κοινωνικού κανιβαλισμού που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.


       Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμφραγμα-ανακοπή-εγκεφαλικό: ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια;



Το έμφραγμα, η ανακοπή ή το εγκεφαλικό μπορεί ανάλογα με τη σοβαρότητά τους να οδηγήσουν έναν ασθενή στο νοσοκομείο ή να αποτελέσουν αιτία για αιφνίδιο θάνατο.

    Δείτε, ποια είναι τα σημάδια πριν την εκδήλωση των ασθενειών αυτών:


 Έμφραγμα μυοκαρδίου
Σε κάποιες καρδιακές προσβολές, όπως συνήθως λέμε το έμφραγμα του μυοκαρδίου, τα συμπτώματα είναι ξαφνικά, έντονα, και εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα ( the movie heart attack), δεν αφήνουν αμφιβολία ότι πρόκειται για έμφραγμα και το καταλαβαίνουν όλοι. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις η προσβολή αρχίζει και εγκαθίσταται αργά και δίνει προειδοποιητικά σημεία. Συχνά οι ασθενείς δεν μπορεί να είναι σίγουροι αν πρόκειται για καρδιακή προσβολή επειδή ακριβώς δεν είναι ενημερωμένοι. Τα σημάδια αυτά είναι τα εξής:

•Δυσφορία στο στήθος. Στις πιο πολλές περιπτώσεις παρουσιάζεται μια δυσφορία στο κέντρο του στήθους το οποίο διαρκεί λίγα λεπτά, φεύγει και μπορεί να ξαναέλθει. Είναι σημαντικό σε αυτό τα σημείο με την πρώτη να αρπάξετε την ευκαιρία και να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας ή να πάτε στο νοσοκομείο. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι μια ενοχλητική πίεση, σφίξιμο, βάρος ή αληθινός πόνος.

•Δυσφορία σε άλλα μέρη του σώματος. Το ίδιο ενόχλημα μπορεί να επεκτείνεται ή να αντανακλά στο ένα ή στα δύο χέρια, την πλάτη ,τον αυχένα, τα σαγόνια ή το στομάχι.

•Δυσχέρεια στην αναπνοή μπορεί να υπάρχει μαζί ή και χωρίς τον πόνο.

•Άλλα σπανιότερα συμπτώματα μπορεί να είναι κρύος ιδρώτας, ναυτία ή έμετος, σκοτοδίνη ή ζάλη.

Να σημειώσουμε ότι στις γυναίκες παρουσιάζονται πιο συχνά τα σπανιότερα συμπτώματα όπως η δυσχέρεια στην αναπνοή, ναυτία, έμετος και πόνος στην πλάτη ή στα σαγόνια.
Προσοχή! Ακόμα κι αν δεν είναι σίγουρο ότι είναι θέμα καρδιάς ενημερώστε το γιατρό σας αμέσως. Ακόμη και λίγα λεπτά έχουν σημασία. Η γρήγορη παρέμβαση σώζει ζωές, μπορεί να σώσει και τη δική σας. Μην περιμένετε πάνω από 5 λεπτά για να ενημερώσετε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Συνήθως είναι η πιο γρήγορη παροχή βοήθειας γιατί και το προσωπικό των ασθενοφόρων είναι εκπαιδευμένο και μπορεί να επαναφέρει ακόμη και στη ζωή με την εφαρμογή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Αλλά και μετά την άφιξή στο νοσοκομείο συνήθως δέχονται τις πρώτες βοήθειες πιο γρήγορα αυτοί που φθάνουν με ασθενοφόρο.


Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
Πολύ συχνά το εγκεφαλικό προειδοποιεί και είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε τα πρόδρομα συμπτώματα.Εάν αισθανθείτε ή κάποιος άλλος παρατηρήσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα πρέπει άμεσα να ενημερώσετε το γιατρό σας.

-Ξαφνικό μούδιασμα ή αδυναμία στο πρόσωπο, στο χέρι ή στο πόδι ( πάντα από τη μια πλευρά).

-Ξαφνική σύγχυση,δυσχέρεια στην ομιλία ή στην αντίληψη.

-Ξαφνική διαταραχή στην όραση-στο ένα ή στα δύο μάτια.

-Ξαφνική δυσχέρεια στο βάδισμα,ζάλη,αστάθεια.

-Ξαφνικός έντονος πονοκέφαλος χωρίς αιτία.

Με την εκδήλωση των συμπτωμάτων αυτών πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας ή να καλέσετε ασθενοφόρο. Με την άφιξη στο νοσοκομείο είναι πολύ σημαντικό να μπορέσετε να ενημερώσετε τους γιατρούς για τον ακριβή χρόνο που άρχισαν τα συμπτώματα. Αν τα συμπτώματα άρχισαν σε χρόνο λιγότερο από τρεις ώρες μια ειδική θεραπεία μπορεί να διαλύσει το θρόμβο πού ευθύνεται για την απόφραξη του αγγείου και να αποφύγετε μια ενδεχόμενη σημαντική αναπηρία.


Καρδιακή ανακοπή
Στην περίπτωση ανακοπής συμβαίνει αιφνίδια απώλεια συνείδησης και κάθε αντίδρασης καθώς και διακοπή της αναπνοής. Στην περίπτωση αυτή και τα δευτερόλεπτα έχουν σημασία. Αν βρεθείτε μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, εκτός από μάρτυρας, μπορεί να αποδειχθείτε και σωτήρας γιατί πράγματι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση…υπάρχει επιστροφή. Καλέστε αμέσως το κέντρο άμεσης βοήθειας και αρχίστε αμέσως καρδιακές μαλάξεις και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αν γνωρίζετε. Τo καλύτερο βέβαια θα ήταν να υπάρχει κοντά απινιδωτής για άμεση ηλεκτρική ανάταξη αλλά δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει ευρεία δυνατότητα.
Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι το έμφραγμα είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι τρίτη αιτία θανάτου αλλά και πρώτη αιτία αναπηρίας. Η πρόληψη με τη σωστή αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου είναι σημαντική αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικά η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων καθώς και η άμεση ανταπόκριση και δράση.


*Του Γεώργιου Αντωνακούδη, Καρδιολόγου,
  Δ\ντη Καρδιολογικής Κλινικής Ασκληπιείου Βούλας
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων:Έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ανέργων



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι σήμερα στις 24-9-2013 εκδόθηκε στην σελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).
Η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης,  ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. 

Στο ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ  αντιστοιχούν 13 θέσεις ειδικότητας Υ.Ε  Γενικών Καθηκόντων.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3.    εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4.    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5.    άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που δεν ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις υπόλοιπες κατηγορίες και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Οι ωφελούμενοι  επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4)  Ηλικία και 5)  Αριθμός ανήλικων τέκνων.
 Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού στα σχολεία της Στερεάς



Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας κ. Λέκκα Αθανάσιο αλλά και τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/βθμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Παλιαλέξη Ηλία, τον  Προιστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Δημόπουλο Γιώργο.

Θέμα η ενημέρωση των μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης για την ορθή διαχείριση των σεισμικών φαινομένων και εν γένει των έκτακτων αναγκών οι οποίες προκύπτουν. Πρωτοβουλία, η οποία είχε προηγηθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά,  στα πλαίσια προγραμματικών συναντήσεων.
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις στους μαθητές, σε συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα ανά τα σχολεία της Περιφέρειας.
Πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί έχοντας ως χρονικό ορίζοντα την σχολική χρονιά  2013 – 2014.
Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, η πρόληψη, η ενημέρωση και γενικότερα η παιδεία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ορθή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.


Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Φανή Παπαθωμά

Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργιακό τριήμερο και καταλήψεις στα Σχολεία της Θήβας



Υπό κατάληψη το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θήβας: «Μας μετατρέπουν σε μοριοσυλλέκτες – Υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας»

Κλειστά ΙΚΑ και Δήμοι…

Β. Ψούνης: «Χωρίς πόλεμο δεν γίνεται τίποτα…»

Με απεργίες ξεκίνησε η εβδομάδα για τους καθηγητές, τρίωρη στάση εργασίας για τους δάσκαλους, και καταλήψεις για τους μαθητές,, που δηλώνουν είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιδράσουν για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της παιδίας….

Οι καταλήψεις ξεκίνησαν από το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θήβας, αλλά επεκτείνονται και στα άλλα σχολεία, με τους μαθητές να απαιτούν «ένα καλύτερο αύριο»!

«Τα αιτήματά μας είναι πολλά, όμως πρώτο και κύριο είναι η απόφασή τους να μας μετατρέψουν σε μοριοσυλλέκτες» τονίζει ο Πρόεδρος του 15μελούς του 3ου Γυμνασίου Θήβας, στο Πυρί, Χ. Κότσης, που κάνει λόγο επίσης για «ανύπαρκτη δημόσια και δωρεάν παιδεία» αλλά και για στέρηση της δημοκρατίας!

«Το 90% των μαθητών σήμερα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια και ιδιαίτερα » υπογραμμίζει, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση στον χώρο της παιδείας !

«Βλέποντας τα νούμερα στην ανεργία, θέλουμε να ξεσπάσουμε, προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό το όπλο έχουμε και με αυτό θα προσπαθήσουμε» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του 15μελούς του 3ου Λυκείου Θήβας, δηλώνοντας την πρόθεση των συμμαθητών του να αγωνιστούν, προκειμένου να αλλάξουν την κατάσταση….

Από τα αιτήματα των μαθητών δεν απουσιάζουν ούτε  οι δηλώσεις Ρεπούση, για τις οποίες δηλώνουν την αντίθεσή τους και απαιτούν την απομάκρυνσή της από τον χώρο της Παιδείας…

Παρόντες, αλλά έξω από τον χώρο των Σχολείων είναι και οι καθηγητές, κάποιοι από τους οποίους απεργούν και άλλοι όχι….

«Οι μαθητές έχουν κατάληψη , τα αιτήματά τους είναι πολλά κι εμεί είμαστε εδώ, προκειμένου να φροντίσουμε και τα παιδιά και το Σχολείο» επισημαίνει ο Δ/ντής του Λυκείου Γ. Φίλος, κληθείς να σχολιάσει τα λεχθέντα των μαθητών περί «έλλειψης Δημοκρατίας»…

«Για θέματα δημοκρατίας συζητάμε χρόνια ολόκληρα και μη ξεχνάμε πως είναι κι ένας από τους στόχους  του υπάρχοντος νόμου.  Πρέπει να φτιάξουμε άτομα  με δημοκρατική συνείδηση, ενε4ργούς πολίτες κ.α, τουλάχιστον έτσι προβλέπεται από τον 1566, όμως από εκεί και πέρα  τα παιδιά έχουν την δική τους αυτονομία , τα 15μελή τους και την ευθύνη για τι πράξεις τους» συμπληρώνει ο κ. Φίλος ..

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ ωστόσο, στις πολύωρες γενικές συνελεύσεις τους της προηγούμενης εβδομάδας, δεν υιοθέτησαν την πρόταση για πενθήμερη απεργία , παρά την κήρυξη της παρούσας 48ωρης, καθώς και νέες Γενικές Συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων των καθηγητών…
Εκτάκτως  συνεδριάζουν και οι Πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων,   που θίγονται από τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να συζητήσουν κοινή προσφυγή στην  Δικαιοσύνη, αλλά και κοινές δράσεις…

Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 48ωρες επαναλαμβανόμενες αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, αγωνιζόμενοι για τα προβλήματα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της κοινωνίας γενικότερα…

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, δηλώνουν πως «ο αγώνας τους δεν θα σταματήσει, γιατί έχει ένα και μόνο στόχο. Την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό γενικότερα»!

Κλειστοί παραμένουν και οι Δήμοι μέχρι και την Τετάρτη, αντιδρώντας αρχικά στις αποχωρήσεις των 3.500  Δημοτικών Αστυνόμων και συμμετέχοντας στην συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ..

«Αποχωρούν με υποτιθέμενη διαθεσιμότητα  και κινητικότητα σε άλλες υπηρεσίες,  αλλά γνωρίζουμε καλά ότι είναι απόλυση. Χωρίς πόλεμο δεν γίνεται τίποτα» δηλώνει ο Πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Θηβαίων Β. Ψούνης, σημειώνοντας ωστόσο, ότι όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας…
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γειά σου "Καραϊσκάκη" με τον φρουρό σου!!!

Σε έρευνα που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ασπίδες, δύο κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, τρεις ξύλινοι ράβδοι, πέντε στιλιάρια κι ένα τσεκούρι. Επιπλέον βρέθηκαν αστυνομικό πηλήκιο, κράνος με δύο καλαμίδες αστυνομικής διμοιρίας και φυσιγγιοθήκη με 17 κυνηγετικά φυσίγγια τα οποία ανήκουν σε αστυνομικό ο οποίος συνελήφθη.

Πρόκειται για τον πρώην φρουρό του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κ. Μπαρμπαρούση, ονομάτι Μακρής και βρίσκεται σε διαθεσιμότητα.





Διαβάστε Περισσότερα »

Αυστηροί έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία της Βοιωτίας

«Eντολή Αντιπεριφερειάρχη Γ. Μουλκιώτη, για
αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους
στα κυλικεία και τους χώρους των σχολείων
της  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας»

Εντολή για διενέργεια ελέγχων ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτης.  Όπως τονίζεται, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, θα προβεί σε εντατικούς ελέγχους στο σύνολο των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων και κατηγοριών, δημοσίων, ιδιωτικών, βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας με στόχο να διαπιστωθεί, αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στα κυλικεία και γενικότερα στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων.
Έμφαση θα δοθεί στην εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης των συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, ούτως ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η υγεία των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.
Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί επίσης στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα κυλικεία, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των όρων και προϋποθέσεων των σχετικών υγειονομικών διατάξεων, καθώς και στο κατά πόσο τα κυλικεία τηρούν την νέα υγειονομική διάταξη, σχετικά με τα επιτρεπόμενα προς πώληση είδη και στο κατά πόσο συμβάλλουν με τη λειτουργία τους στην διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Στις περιπτώσεις που, κατά τη διενέργεια των υγειονομικών ελέγχων διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλήψεις, θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα η ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία, προς κάθε κατεύθυνση, με την επιβολή κυρώσεων, με στόχο πάντα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς:Χρηματοδοτούνται 2 νέα έργα απο το ΕΣΠΑ στη Περιφέρεια Στερεάς



Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 370.000 €.

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά δύο νέες  αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:



         «Δημιουργική Απασχόληση και Ανάπτυξη Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας», με δικαιούχο την Α.Σ. "ΒΟΙΩΤΩΝ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" ΑΜΚΕ, προϋπολογισμό 216.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 90 άτομα και
         «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών Εργασίας στο νομό Ευβοίας», με δικαιούχο την Α.Σ. "ΕΥΒΟΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ", προϋπολογισμό 154.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 70 άτομα

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων βασική επιδίωξη είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.
Οι πράξεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 370.000,00 €, προκειμένου να υλοποιηθούν δύο σημαντικά προγράμματα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Βοιωτία και την Εύβοια για συνολικά 160 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση των 12 συνολικά πράξεων, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. € για 960 συνολικά ωφελούμενους».


Διαβάστε Περισσότερα »

Χοντραίνει το παιχνίδι: Εφοδος σε τρία αστυνομικά τμηματα

  Εφοδο σε τρία αστυνομικά τμήματα πραγματοποιούσαν άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ καθώς οι έρευνες για την εμπλοκή αστυνομικών σε εγκληματικές πράξης της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ούτε ένα 24ωρο δεν πέρασε από τη στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ζήτησε να ξεκινήσουν οι έρευνες και ήδη αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων κάνουν φύλλο και φτερό τα αστυνομικά τμήματα σε Νίκαια, Ρέντη και Καμίνια.

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» υποθέσεις ρατσιστικής βίας που ανέλαβαν τα τρία αυτά αστυνομικά τμήματα. Συγκεκριμένα ελέγχουν ποιοι ήταν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τις υποθέσεις, ποιοι ήταν οι μάρτυρες και μέχρι ποιο σημείο έχει φτάσει ή έρευνα ή αν έχει παγώσει.

Οι έφοδοι του Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλα τμήματα τις επόμενες ημέρες.

Έρευνα για εμπλοκή αστυνομικών σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Οι αλλοδαποί υποστηρίζουν πως στο τμήμα τους προσέγγισαν οι αστυνομικοί για να συμμετάσχουν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η αστυνομική έρευνα που πραγματοποιείται από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στα αστυνομικά τμήματα σε Νίκαια, Ρέντη και Καμίνια μετά από καταγγελίες αλλοδαπών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αξιωματικοί που υπηρετούν στο τμήμα τους προσέγγισαν για να συμμετάσχουν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Συμπληρωματικό φάκελο έστειλε ο Δένδιας στην εισαγγελία

Συμπληρωματική αναφορά για αξιόποινες πράξεις μελών της «Χρυσής Αυγής» απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο νέος φάκελος περιλαμβάνει την υποβολή δικογραφίας για τα συμβάντα στο Πέραμα Αττικής και χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», τον οποίο έδωσε στον υπουργό ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας σε συνέχεια της αναφοράς του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη (Δελτίο τύπου 19/09/2013), για τη διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», απέστειλε διαβιβαστικό έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής / Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας / 2ου Τμ. Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, με θέμα την υποβολή δικογραφίας για τα συμβάντα της 12.09.2013 στο Πέραμα Αττικής (επίθεση ατόμων – μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» κατά ατόμων – μελών της τ.ο. Περάματος του ΚΚΕ).

Ο κ. Δένδιας απέστειλε επίσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», τον οποίο του ενεχείρισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, κ. Μανώλης Γλέζος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αράχωβα η Ολυμπιακή Φλόγα


Ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και η Δημοτική Ενότητα Αράχωβας αποδεχόμενη την τιμητική πρόσκληση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα για τους χειμερινούς αγώνες που θα τελεσθούν στην πόλη SOCHI της Ρωσίας το 2014.

Η υποδοχή της φλόγας θα γίνει στην Αράχωβα την 4η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 15:00 έμπροσθεν του χώρου του Παλαιού Δημοτικού Σχολείο, όπου θα γίνει η αφή στο βωμό και θα ακολουθήσει τελετή με ομιλίες από τον κ. Δήμαρχο, τον εκπρόσωπο της Ε.Ο.Ε. και τον Ρώσο ακόλουθο της επιτροπής.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Διορθώσεις στο Ε9 έως το Φεβρουάριο του 2014




Διορθώσεις στα στοιχεία ακινήτων του Ε9 μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι ως και τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεών τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία, χωρίς ποινές και πρόστιμα.



Τούτο σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να.. κάνουν διορθώσεις και να υποβάλλουν στοιχεία και πέραν της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων ακινήτων τους για το 2012 που λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αυτό διευκρινίζεται από αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προς τους φορολογούμενους, ενόψει της λήξης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης Ε9 για τα εντός σχεδίου ακίνητά τους, τις επόμενες ημέρες, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα καθυστερήσεων στη διαδικασία υποβολής λόγω του πλήθους των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Eλένη Γλύκατζη - Αρβελέρ στη Θήβα


Η Eλένη Γλύκατζη - Αρβελέρ προσκεκλημένη της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας με θέμα: Μικρασιατικός Ελληνισμός.

Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ γεννήθηκε το 1926. Σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι και ειδικεύτηκε στη μελέτη του κόσμου της χριστιανικής Ανατολής, και ειδικότερα του κράτους και της κοινωνίας του Βυζαντίου. Έλαβε μέρος σε διάφορα παγκόσμια συνέδρια ιστορίας και προσκλήθηκε για διαλέξεις στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ενώ έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Το 1967 έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και το 1976 εκλέχτηκε Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (η πρώτη γυναίκα να τιμηθεί με μια τέτοια θέση στα 700 χρόνια παράδοσης του Πανεπιστημίου). Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Παρισίων και του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ζωρζ Πομπιντού-Μπομπούρ. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και είναι επίτιμη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών. Θεωρείται μια απ' τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές και πνευματικές προσωπικότητες του τόπου μας που τιμούν πραγματικά την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Η εργογραφία της είναι ιδιαιτέρως σημαντική και παραμένει σημείο αναφοράς των μελετητών.
Διαβάστε Περισσότερα »

10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους

Από τις 26/9 οι αιτήσεις
Την ευκαιρία να απασχοληθούν για 5 μήνες σε δήμους , δίνει σε ανέργους το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  σε επιβλέποντες φορείς  . Η  πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που εκδόθηκε σήμερα αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).

Η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης,  ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, οι β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. ΘΗΒΑΙΩΝ:ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα



Εμφανή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός, αφού σήμερα Τρίτη, προβλέπεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά και τα νότια.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θτο απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις παράκτιες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βελτίωση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο έγκλημα στην Αταλάντη

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγραφή ΑΦΜ για χρέη στο Δημόσιο



Έτοιμο να προχωρήσει ακόμα και στη διαγραφή ΑΦΜ φυσικών ή νομικών προσώπων που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και δεν προχωρούν σε ρύθμιση είναι το υπουργείο Οικονομικών σε μια ύστατη προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην αύξηση των χρεών.

Μέχρι στιγμής όσοι είχαν οφειλές δεν μπορούσαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό για να περιοριστεί το ύψος των χρεών και πλέον το βάρος ρίχνεται στον ΑΦΜ, η απώλεια του οποίου θα «νεκρώνει» ουσιαστικά την επιχείρηση καθώς θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε συναλλαγή. Δάνεια, πληρωμές, επιστροφή φόρων, υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μεταβίβαση ακινήτων, συμμετοχή σε διαγωνισμούς μετατρέπονται σε... όνειρα θερινής νυκτός για τους επιχειρηματίες -μεγάλους, μικρούς και μικρομεσαίους-, σ' ένα μέτρο το οποίο έρχεται απευθείας από τα υψηλά κλιμάκια της Τρόικας.

Η εκ νέου ενεργοποίηση του ΑΦΜ θα πραγματοποιείται μόνο εφόσον υπάρξει πρώτα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εκτιμάται πως τα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ και παρά τις συνεχείς ρυθμίσεις των τελευταίων ετών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Με μια χάρτινη βαλίτσα από την Κρύα ως την Ακρόπολη"




"Με μια χάρτινη βαλίτσα από την Κρύα ως την Ακρόπολη"
Οι βαλίτσες του Αλέξη Ακριθάκη συναντιούνται με τις Κόρες της Ακροπόλεως και την Ακρόπολη του Κωνσταντίνου Μαλέα…
Στο Art House, Παρασκευή 27/9, ώρα 19.00
Σχολη Ζωγραφικής Εύα Ρέντζου
Αριστούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών
Σοφοκλέους 30, Λιβαδειά 22610 24823
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Θα νεκρώσει όπως φαίνεται το Δημόσιο το επόμενο διήμερο καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για την Τρίτη και την Τετάρτη 48-ωρη απεργία. Στις κινητοποιήσεις δεν θα συμμετάσχει η ΓΣΕΕ παρά το ότι εξεταζόταν το ενδεχόμενο η Τρίτη να μετατραπεί σε γενική απεργία.

Το συνδικάτο του Δημοσίου έχει προγραμματίσει για τις 10:30 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι, όπως και οι Εφοριακοί.

Παράλληλα, την Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές οι οποίοι είχαν προκηρύξει 48-ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπως και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, νέες σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν ήδη από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ νέα πενθήμερη απεργία από τις 23/09 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Αποστάσεις από την ΑΔΕΔΥ κράτησε η ΓΣΕΕ

Αποστάσεις από την κεντρική πολιτική «γραμμή» της ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση απεργιών... διαρκείας και τη συγκρότηση απεργιακού «μετώπου» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πήρε η ΓΣΕΕ «αδειάζοντας» τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων που από το Σάββατο είχε προαναγγείλει, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ερήμην των οργάνων της ΓΣΕΕ, την κήρυξη 24 γενική απεργίας για την Τρίτη στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ.

Μάλιστα, η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ που συνεδρίασε τη Δευτέρα αποδοκίμασε αυτή την ενέργεια και όσους συνδικαλιστές σχεδίαζαν παρασκηνιακά την απεργιακή συμπόρευση των δύο συνδικάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακρίσεις για τους αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας



Σημαντικές διακρίσεις για τον Αθλητικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας (A.Σ.Σ.Θ.) και τους αθλητές του στο Κύπελλο Ελλάδος Ανοιχτού Χώρου 2013, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου Αττικής, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013.
Ο ΑΣΣΘ συμμετείχε με αθλητές στην Α΄ αγωνιστική κατηγορία Ανοιχτού Χώρου Ανδρών στο ολυμπιακό και σύνθετο τόξο. Οι διακρίσεις είναι οι ακόλουθες:
Ατομικό Ολυμπιακό Τόξο: 1η Θέση Καλομοίρης Γεώργιος (580 πόντους) gold medal
Ατομικό Σύνθετο Τόξο: 2η Θέση Κωστόπουλος Αθανάσιος (661 πόντους) silver medal
Ομαδικό Σύνθετο Τόξο: 1η Θέση 1893 πόντους με τους
Κωστόπουλο Αθανάσιοgold medal , Δημητρίου Δημήτριο gold medal , Καβάλο Αντώνιο gold medal

 Τα μέλη και το Δ.Σ. του ΑΣΣΘ Συγχαίρουν τους παραπάνω αθλητές για την σημαντική διάκριση και τους εύχεται να κατακτήσουν ακόμη ψηλότερες επιδόσεις στη νέα αγωνιστική περίοδο. Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσιακή η Μουσική Εκδήλωση στα Βάγια-βίντεο-φωτό



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακη 22 Σεπτεμβρίου η Παραδοσιακή Μουσική Εκδήλωση που διοργάνωσε το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι.Ν.Αγιας Τριάδος Βαγίων στο προαύλιο χωρο αυτού. Στην διάρκεια της εκδηλώσεώς απέδωσαν παραδοσιακά τραγούδια και όχι μόνο η Βυζαντινή Χορωδία Μικρασιατων ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ άπο την πόλη  της Λιβαδειάς με Πρόεδρο τον κ.Πατερόπουλο και χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ.Λέκκα και η Χορωδία Γυναικών Βαγίων με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ.Δ.Αναδιώτη,ενώ χόρεψαν παραδοσιακους  χορούς ο Σύλλογος Γυναικών Βαγίων Η ΣΦΙΓΓΑ. Τις χορωδίες και το χορευτικό συνόδευε μουσικά μπάντα παραδοσιακών οργάνων.
Παρέστησαν  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπυρίδων Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε.Βαγίων Σωτήριος Δρένιος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβούλιο Ευαγγελος Παπαλουκάς , ο σύμβουλος Γ.Τσελλος , η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελαιώνα Δέσποινα,  ο Εκπρόσωπος του Σεβ.  Μητροπολίτου μας Παν.Αρχιμ.Δανιηλ Στεφας. ο παν.Αρχιμ Ιωακειμ Δουμας κ.α
Οι Κυρίες του Ε.Φ.Τ και πλήθος εθελοντριών στο τέλος κέρασαν όλους τους συμμετέχοντας με αλμυρά και γλυκά εδέσματα που τα έφτιαξαν με πολύ αγάπη για όλους.

 




 








ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς ο ταξίαρχος Σουγλιέρης

Να μετριάσει τις εντυπώσεις από το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Σώμα επιχείρησε απόψε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδοντας να διευκρινίσει πως οι εσωτερικές μετακινήσεις αξιωματικών δεν απορρέουν από στοιχεία ή ενδείξεις για επίμεμπτες συμπεριφορές ή διασυνδέσεις και συνεπώς «σε καμία περίπτωση δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, παραφιλολογίας και αυθαίρετων συμπερασμάτων».

Όσον αφορά την πλήρωση των κενών που προέκυψαν από τις εν λόγω μετακινήσεις, ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες τοποθετήσεις:

Ο Αντιστράτηγος Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ως Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υποστράτηγος Ευάγγελος ΒΕΝΕΤΗΣ, ως Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ο Υποστράτηγος Δημήτριος ΣΟΦΙΟΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος ΝΙΤΣΑΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Ταξίαρχος Γεώργιος ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ