Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ!!!

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των μελών των κοινωνικών δικτύων - https://docs.google.com/document/d/13A_UHgK02-F-FaDDLC7797j0-ZCsRkbavlbmne690bE/edit?usp=sharing
ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ!!!
Αγαπητοί φίλοι,

Σας παροτρύνω να λάβετε μέρος στην καμπάνια ευαισθητοποίησης των μελών των κοινωνικών δικτύων για το απειλητικό σχέδιο συγχώνευσης ή κατάργησης ή υποβάθμισης των ελληνικών Βιβλιοθηκών (δημοσίων, δημοτικών, ακαδημαϊκών κλπ.) με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων λόγω επιταγών της Τρόικα.
ΟΛΟΙ εσείς που αναγνωρίζετε την αξία και την προσφορά των Βιβλιοθηκών στην κοινωνία, βάλτε ως προφίλ σας (avatar) την επισυναπτόμενη εικόνα και διατηρήστε την μέχρι να πάρουμε επίσημες και έγκυρες πληροφορίες, όχι καθησυχαστικές αλλά ουσιαστικές που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των Βιβλιοθηκών μας και τη διατήρηση των ελαχίστων πνευματικών ναών που μας έχουν απομείνει!


ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ. https://docs.google.com/document/d/13A_UHgK02-F-FaDDLC7797j0-ZCsRkbavlbmne690bE/edit?usp=sharing

ΕΣΕΙΣ;


ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι καιρό θα κάνει το χειμώνα στην Ελλάδα σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ημερομήνια και τα... πουλιά



Διφορούμενες είναι οι απόψεις για τον καιρό που θα κάνει το χειμώνα στην Ελλάδα. Από τη μια πλευρά οι επιστημονες μιλούν για έναν ζεστό και ξηρό χειμώνα με λίγες βροχές και από την άλλοι οι... λαϊκοί μετερολόγοι μιλούν για ένα βαρύ και πρόωρο χειμώνα.

Ειδικά αυτή την εποχή, με την έλευση του φθινοπώρου, τα καιρικά ... σενάρια δίνουν και παίρνουν με τους λαϊκούς μετεωρολόγους να ερμηνεύουν τα «ημερομήνια», τους ορνιθολόγους να παρατηρούν την έλευση των πουλιών και τους επιστήμονες να δίνουν τις δικές τους προβλέψεις χρησιμοποιώντας στοιχεία από προγνωστικά μοντέλα μακροπρόθεσμης πρόβλεψης.

Ηπιος και ξηρός χειμώνας λένε οι επιστήμονες

Για έναν σχετικά ήπιο χειμώνα, χωρίς παρατεταμένα διαστήματα με κρύο, κάνει λόγο ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ Μιχάλης Σιούτας.

«Φυσικά, οι προβλέψεις που γίνονται και αφορούν τους επόμενους δύο μήνες, δεν έχουν την ακρίβεια των καθημερινών προβλέψεων» ξεκαθαρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Σιούτας. Πάντως, από τα μέχρι τώρα στοιχεία από διεθνή ερευνητικά κέντρα που συλλέγουν και αξιοποιούν οι Ελληνες επιστήμονες, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και ίσως λίγο πιο πάνω. «Ισως να είναι πιο ζεστός αλλά σχετικά ξηρός, με λιγότερες δηλαδή βροχές» λέει ο κ. Σιούτας.

Για τον Νοέμβριο, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί λίγο κάτω από τα κανονικά, με αυξημένες βροχοπτώσεις και χαμηλότερη θερμοκρασία από τον μέσο όρο.

«Τα τωρινά, λοιπόν, στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα έχουμε βαρυχειμωνιά χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει δεν θα έχουμε διακυμάνσεις στη θερμοκρασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βαρύ και πρόωρο χειμώνα βλέπουν τα ημερομήνια

Αντίθετα, τα «ημερομήνια» της λαϊκής μετεωρολογίας προμηνύουν έναν βαρύ και πρόωρο χειμώνα, αντλώντας δεδομένα από τον καιρό του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, άνθρωποι κυρίως της υπαίθρου, προκειμένου να κάνουν τις προγνώσεις τους, παρατηρούν τον καιρό από την 1η έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν από τις 14 έως και τις 25 Αυγούστου, προσέχοντας τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Παρατηρούν, δηλαδή, για 12 μέρες τις καιρικές συνθήκες και προβλέπουν τον καιρό για τους επόμενους 12 μήνες.

Αργεί προς το παρόν ο χειμώνς λένε οι ορνθολόγοι

«Γλάροι στη στεριά, φουρτούνα στο πέλαγος» πιστεύουν, από την άλλη, οι κάτοικοι σχεδόν όλων των νησιών, που θεωρούν ότι τα τα πουλιά μπορεί να προδηλώνουν τα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον βιολόγο, συνεργάτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας Γρηγόρη Τσούνη, τα πουλιά, κατά την αρχαιότητα, ήταν οι εντολοδόχοι και οι ερμηνευτές των θείων βουλών, καθώς είχαν την ιδιότητα να βρίσκονται πιο ψηλά από τους ανθρώπους - κοντά στους θεούς.

«Με τις κινήσεις των πουλιών μπορούμε να καταλάβουμε τις άμεσες καιρικές μεταβολές, όχι φυσικά να προβλέψουμε τις συνθήκες του επόμενου μήνα» διευκρινίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ.Τσούνης.

«Για παράδειγμα, αν δούμε πουλιά όπως βαρβακίνες, να 'κατεβαίνουν' από τη Βόρεια Ευρώπη προς τα κάτω, καταλαβαίνουμε ότι ο καιρός είναι ψυχρός. Ο κοκκινολαίμης, που τον ακούμε να κελαηδάει ακόμα και μέσα σε αστικές νησίδες πρασίνου, όταν αρχίζει να προσεγγίζει τον άνθρωπο προκειμένου να βρει τροφή, ξέρουμε ότι κάτι αλλάζει στον καιρό. Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχω δει κοκκινολαίμηδες να μας πλησιάζουν άρα ο χειμώνας ακόμα ... αργεί" εξηγεί ο κ.Τσούνης.

Και για όσους έχουν την ατυχία να βρεθούν απροετοίμαστοι στη ... βροχή, ο κ. Τσούνης συμβουλεύει να κοιτούν απλώς τα πουλιά, τα οποία, όταν ετοιμάζεται να βρέξει, επιλέγουν να μην πετάνε ψηλά λόγω του χαμηλού βαρομετρικού!



Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα κάνετε αίτηση εάν θέλετε να προσληφθείτε στο Δήμο



Ξεκινά το πρώτο από τα τέσσερα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη 10.000 εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων, σε Δήμους.



Πρόκειται για άνεργους... υποχρεωτικής εκπαίδευσης, γενικών καθηκόντων, που θα προσληφθούν για την απασχόληση πέντε μηνών, σε Δήμους.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει στις 11-10-2013 στις 12.00 το μεσημέρι.

Οι αιτήσεις γίνονται..

μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουνα) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που δεν ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις υπόλοιπες κατηγορίες και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΔΑΠ: Εκπτώσεις στους λογαριασμούς για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες



 Λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει επηρεάσει τα ελληνικά νοικοκυριά, η ΕΥΔΑΠ έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και της διαχρονικής κοινωνικής της προσφοράς, αναλαμβάνει μία ακόμη πρωτοβουλία για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων που αφορά σε:

Τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά,  υπερήλικες άνω των 75 ετών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα,

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρώτη ομάδα:
Για 4μελείς (μονογονεϊκή με τρία παιδιά) έως 6μελείς οικογένειες, έκπτωση 10% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.
Για 7μελείς και 8μελείς οικογένειες, έκπτωση 35% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.
Για 9μελείς έως 13μελείς οικογένειες, έκπτωση 60% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.

Στους δικαιούχους της πρώτης ομάδας η έκπτωση χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται προσέλευση του ενδιαφερόμενου σε Περιφερειακό Κέντρο.

Όσον αφορά τη δεύτερη ομάδα:

Έκπτωση 30% ετησίως στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης εφόσον:
α) είναι άνω των 75 ετών και ζουν μόνοι (δεν φιλοξενούνται)
β) έχουν εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 € ετησίως και
γ) ο ετήσιος λογαριασμός ύδρευσης – αποχέτευσης δεν υπερβαίνει τα 150 €.
Για την χορήγηση της έκπτωσης, οι ενδιαφερόμενοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) απαιτείται να υποβάλουν σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ με τα εξής δικαιολογητικά:
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή διαβατήριο εν ισχύ),
Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου και η διάρκειά του είναι ένα έτος.
newmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πορεία μαθητών και συνάντηση με τον Δήμαρχο Θηβαίων



Αντιπροσωπεία μαθητών από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια  και Λύκεια της Θήβας υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, έπειτα από αίτημα των ιδίων.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θήβας,  διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές λιτότητας, το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και τις απολύσεις καθηγητών και σχολικών φυλάκων, ζητώντας παράλληλα να προστατευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης

Συμβολικά σταμάτησαν έξω από το Δημαρχείο για να δουν τον κ. Δήμαρχο προκειμένου να  του εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε καταλήψεις και πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας του συμπαράσταση.

Ο κ. Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των μαθητών και είχε διαλογική συζήτηση μαζί τους. Διαβεβαίωσε τους μαθητές για την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία θα τα θέσει υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αεροψεκασμοί σήμερα στον ουρανό της Θήβας




Σήμερα το πρωί ο ουρανός της Θήβας μαρτυρούσε ότι προηγήθηκαν πολλοί αεροψεκασμοί όπως καταγγέλει πολίτης της Θήβας και αναγνώστης του viotiashop.

Δεν ξέρουμε αν ήταν όντως αεροψεκασμοί αλλά πραγματικά οι ουρανοί είχαν αυτή την εικόνα σήμερα 26/9 στη Θηβα.
viotiashop.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος κανονισμός στα τρένα: Οι επιβάτες θα παίρνουν πίσω τα λεφτά τους αν καθυστερήσει το δρομολόγιο



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι, σε περίπτωση σημαντικής καθυστερήσεως τρένου, ακόμη και αν αυτή οφείλεται σε περιστατικό ανωτέρας βίας, οι επιβάτες έχουν δικαίωμα να επιστραφεί σε αυτούς μέρος του αντιτίμου του εισιτηρίου σιδηροδρομικής μεταφοράς τους.

Ο μεταφορέας δεν δύναται να επικαλεστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, που τον απαλλάσσουν, σε περίπτωση ανωτέρας βίας, από την αποκατάσταση της ζημίας που προκλήθηκε λόγω καθυστερήσεως, προκειμένου να εκφύγει της υποχρεώσεώς του σχετικά με την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου, αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι ο κανονισμός σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών προβλέπει ότι η ευθύνη των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων σε περίπτωση καθυστερήσεως διέπεται από τους ενιαίους κανόνες σχετικά με τη σύμβαση διεθνούς σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών και αποσκευών, υπό την επιφύλαξη των εφαρμοστέων στον τομέα αυτό διατάξεων του κανονισμού.

Σύμφωνα με τους ενιαίους κανόνες, οι οποίοι εμπίπτουν στο διεθνές δίκαιο και επαναλαμβάνονται σε παράρτημα του σχετικού κοινοτικού κανονισμού, ο σιδηροδρομικός μεταφορέας είναι υπεύθυνος έναντι του επιβάτη για τη ζημία που προκύπτει από το γεγονός ότι, λόγω της καθυστερήσεως, το ταξίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί την ίδια ημέρα ή η συνέχισή του δεν είναι λογικά απαιτητή την ίδια ημέρα. Πάντως, η ευθύνη του μεταφορέα αποκλείεται όταν η καθυστέρηση οφείλεται στην επέλευση περιστατικού ανωτέρας βίας, ήτοι, μεταξύ άλλων, σε περιστάσεις άσχετες προς τη σιδηροδρομική εκμετάλλευση που ο μεταφορέας δεν μπορούσε να αποφύγει.

Ο κανονισμός προβλέπει ότι ένας επιβάτης, του οποίου το δρομολόγιο έχει καθυστέρηση μίας ώρας και άνω, μπορεί να ζητήσει από τη σιδηροδρομική επιχείρηση τη μερική επιστροφή του κομίστρου που αυτός έχει καταβάλει. Η εν λόγω αποζημίωση ανέρχεται τουλάχιστον στο 25 % του κομίστρου για καθυστέρηση 60 έως 119 λεπτών και τουλάχιστον στο 50 % του κομίστρου για καθυστέρηση 120 λεπτών και άνω. Ο κανονισμός δεν προβλέπει καμία εξαίρεση όσον αφορά αυτό το δικαίωμα αποζημιώσεως του κομίστρου όταν η καθυστέρηση οφείλεται σε περιστατικό ανωτέρας βίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ»στην Φωτ. Λέσχη Λιβαδειάς



Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς στα πλαίσια της έναρξης της νέας περιόδου 2013 - 2014 ανακοινώνει τη διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο: «Ανάλυση και φωτογραφική κριτική» από τον Χρήστο Κοψαχείλη.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε επτά μηνιαίες συναντήσεις κατά τις οποίες θα γίνεται παρουσίαση και ανάλυση του έργου σημαντικών φωτογράφων και παράλληλα συζήτηση και κριτική των φωτογραφιών που θα προσκομίζουν κάθε φορά οι συμμετέχοντες.

Επιδίωξη του σεμιναρίου είναι, πέρα από τον εποικοδομητικό διάλογο που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του, όλοι όσοι το παρακολουθήσουν να δουλέψουν πάνω σε ένα θέμα της επιλογής τους με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα «σώμα δουλειάς» το οποίο θα μπορεί να εκτεθεί στα πλαίσια του Μήνα Φωτογραφίας και να παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φωτογραφικού Κύκλου.

Διάρκεια σεμιναρίου: Από τον Οκτώβριο 2013 έως τον Απρίλιο 2014, σε επτά (7) τετράωρες συναντήσεις από 10.00 έως 14.00 μία Κυριακή τον μήνα, ως εξής:

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

(για ενδεχόμενες αλλαγές του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν εγκαίρως)

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και δεν αφορά αποκλειστικά τα μέλη της Φ.Λ.Λ. Χώρος συναντήσεων η αίθουσα της Φ.Λ. Λιβαδειάς - Μπουφίδου 32-34 και ώρες 10.00 έως 14.00.

Κόστος συμμετοχής: 50 Ευρώ.

Πληροφορίες - Εγγραφές: Κάθε Τετάρτη στα γραφεία της Λέσχης από 6.30μ.μ έως 9.30μ.μ ή απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα: Λεμονής Ιωάννης 6945894332, Αλογοσκούφης Χρήστος 6977460273

Βιογραφικό:

Ο Χρήστος Κοψαχείλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στην ΠΑΤΕΣ. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλλη και ιστορίας της τέχνης από τον Ανδρέα Ιωαννίδη και την Μαρία Ξεναρίου. Δίδαξε, από το 1988, τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας στο Δήμο Κερατσινίου, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P και σε διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ. Παρέδωσε πολλά σεμινάρια σε επιμορφωτές φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης και διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών και σε διάφορες άλλες πόλεις, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους. Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός». Μετείχε στην επιτροπή κρίσεως του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ τάξης των σχολείων της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομαδικών και ατομικών εκθέσεων και έχει επιμεληθεί την διοργάνωση και την έκδοση καταλόγων πολλών άλλων εκθέσεων, μαθητών του στη Λαϊκή Επιμόρφωση και στην E.S.P. Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή επιλογής των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας της Αθήνας, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Συνεργάστηκε, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και άρθρα, με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογράφισε για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και επιμελήθηκε του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ. Αρθρογραφούσε τακτικά στα περιοδικά Φωτογραφία και Φωτοχώρος. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα : Greece – Autrement (1989), Φωτογραφικός Κύκλος – Γνώση (1990), Jazz Collection – ΚOAN (1995), Jazz Reflections – Δήμος Αθηναίων (1996), Άγνωστη Χώρα – Φωτοχώρος (1997).

Οργάνωση : Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς www.fotolesxilivadias.gr E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ H Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Ιωάννης Λεμονής Μαρία Μίχου

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 34χρονος στη Θήβα για οφειλές προς το δημόσιο




Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στη Θήβα
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 260.000 - ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (26-09-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 34χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο που προήλθαν από την ενασχόλησή του με χωματουργικές εργασίες.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 266.456,82 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόστρατοι έφεδροι: Δεν είμαστε πραξικοπηματίες

Σε πλήρη διάψευση των δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία επίκειται πραξικόπημα προχώρησε η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση που διαψεύδει τις καταγγελίες σε βάρος της.
Στην ανακοίνωση της, η ΚΕΕΔ κάνει λόγο για «αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία τους», ενώ διευκρινίζει πως τα μέλη της δεν είναι ούτε Αριστεροί ούτε Δεξιοί και σε καμία περίπτωση υπέρμαχοι του ναζισμού.
Ο διοικητής της ΚΕΕΔ πάντως, ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Τζιάκης, σε ανάρτηση του στο facebook τόνισε: «Παρακαλώ όλους να μην κάνουν αναρτήσεις σχετικά με το θέμα του ''πραξικοπήματος'' της ΚΕΕΔ, για την δική τους ασφάλεια».

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΔ:
«Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας.
Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς. Μένουμε με την αποδοχή των προτάσεών μας από τον ελληνικό λαό που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων.

Η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων δεν εμφανίστηκε χθές. Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα ενδεικτικά αναφέρονται:
  • Αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Γερμανική πρεσβεία.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Ανωτάτη Αρχή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της Α. Μέρκελ.
Τα συνθήματά μας είναι "Δεν υπάρχει δεξιά - δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα Ελλήνων Ιερά" και "Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί".

Τυχόν διασυνδέσεις της (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Μας ενώνει η ελληνική Σημαία και η αγάπη μας για τη Πατρίδα. Η πρόσκληση και η διακήρυξή μας, έχουν σταλεί σε όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα καθώς και στους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς»


Διαβάστε Περισσότερα »

Xάνει τη θεση στο WRC το Ράλι Ακρόπολις;



Πλήγμα για την Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει η επιβεβαίωση της είδησης πως το Ράλι Ακρόπολις θα χάσει τη θέση του στο καλεντάρι του WRC για το 2014.



Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η FIA θα αποφασίσει στο συνέδριό της που θα γίνει αυτή την εβδομάδα να αντικατασταθεί ο ιστορικός αγώνας από ένα Ράλι στην... Πολωνία και το πρωτάθλημα να περιλαμβάνει 13 αγώνες.

Πάντως ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για τη διαφαινόμενη «κατάργηση» του αγώνα που αποτελεί μέρος του προγράμματος του WRC από τη «γέννησή» του, το 1973.

«Η Πολωνία πρόσφερε έναν ωραία αγώνα και δεν υπάρχει λόγος να μην είναι στο καλεντάρι. Όμως δεν θεωρώ σωστό να μείνει εκτός η Ελλάδα», δήλωσε το αφεντικό της Volkswagen, Τζοστ Καπίτο.

«Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα, που ανέκαθεν ήταν καλός και αποτελούσε πρόκληση για τους πιλότους που τον περίμεναν πώς και πώς. Βλέποντας και την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου τα παίρνουν όλα από αυτή τη χώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο δεν ξέρω πώς η χώρα θα αντέξει αυτό το πράγμα.

Οι Έλληνες είναι περήφανος λαός κι αν τους πάρεις τα πάντα, ακόμη και την περηφάνια, δεν ξέρω πώς θα σηκώσουν κεφάλι».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι η οργάνωση Εφέδρων Καταδρομέων ΚΕΕΔ, που φιλοδοξεί να κάνει πραξικόπημα -ονόματα



Σάλο προκαλεί το κείμενο που προέρχεται από την Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων η οποία αναφέρει ξεκάθαρα πως επιθυμεί την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και την αναστολή του Μνημονίου και προειδοποιεί για πραξικόπημα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Οι Εφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων, έχουν δημιουργήσει δικό τους blog στο διαδίκτυο με τα αρχικά ΚΕΕΔ στο οποίο φιλοξενούν τις ακραίες απόψεις τους. Παρά την δημοσιότητα ωστόσο που έχει δοθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω του κειμένου που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, η ανατροπή όλων των πολιτικών που στήριξαν το Μνημόνιο είναι πάγια θέση της ΚΕΕΔ.
Η εν λόγω οργάνωση, αν και τα κείμενα της παραπέμπουν σε εθνικιστική ιδεολογία, εντούτοις αρνείται πως έχει την παραμικρή σχέση με την Χρυσή Αυγή και μάλιστα διαψεύδει τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αν και είχαν απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης προς τα μέλη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών τα οποία είχαν εκφωνήσει το 2012 κατά τη διάρκεια παρέλασης ρατσιστικά συνθήματα.

Η λειτουργία της ΚΕΕΔ, θυμίζει καθαρά στρατιωτική μονάδα αν και είναι Εφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς λειτουργεί με διαχωρισμό διοίκησης και επιτελείων στους οποίους έχουν τοποθετηθεί ως διοικητές συγκεκριμένοι πρώην πεζονάυτες. Δείτε ποιοι διοικούν την εν λόγω οργάνωση σύμφωνα με το ιστολόγιο της:

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ:
Ταξίαρχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ:
Συνταγματάρχης ε.α Ιωαννίδης Μιχαήλ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ:
Αντισυνταγματάρχης ε.α Δημητρόπουλος Νικόλαος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ:
Λοχίας (ΚΔ) Λιαμπός Κωνσταντίνος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ:
Ανθυπολοχαγός (ΔΕΑ) Μαρόπουλος Μάριος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ:
Καταδρομέας Πάλιουρας Δημήτριος
Πεζοναύτης Παπανάγνου Πέτρος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ:
Καταδρομέας Θεοφιλόπουλος Παναγιώτης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ:
Πεζοναύτης Δρανδάκης Κωνσταντίνος

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:
Λοχίας (ΚΔ) Λυμπέρης Δημήτριος
ΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ:

Τα κείμενα τους, είναι ενδεικτικά τον σκοπών που έχουν για την Ελληνική Δημοκρατία και αναφέρουν ξεκάθαρα πως θέλουν την ανατροπή της:

    «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων επιθυμεί να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό, εναντίον των εχθρών του. Οι εχθροί του ελληνικού λαού είναι οι εκφραστές της πολιτικής οποιασδήποτε μορφής που άγει σε εθνική μειοδοσία, θανάτωση του μέλλοντος των Ελλήνων με οικονομικό και κατ'επέκταση φυσικό τρόπο. Εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και όχι ελληνικών, καταπάτηση του Συντάγματος, σφαγή των κοινωνικών δικαιωμάτων, νέκρωση της Χώρας»
    Η {Κ.Ε.Ε.Δ.} Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων θέλει να ξεκινήσει μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ αντεπίθεση από πολίτες, όχι διαμαρτυρία. Στους προδότες δεν διαμαρτύρεσαι. Θέλει να ξεκινήσει μια αντεπίθεση και έχει σαν σκοπό να πάει μπροστά από την άλλοτε ελληνική βουλή και να μην φύγει από εκεί, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα. Πολλοί λένε για διάφορες πιθανές αντιπαραθέσεις, όλα είναι πιθανά. Το θέμα είναι αν θέλουμε οι Έλληνες να δώσουμε αυτή τη μάχη, ή όχι. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφίες. Εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και με την πιο αγαθή προαίρεση, απλώς αποτελούν δικαιολογίες μη συμμετοχής.

Μερικά από τα κείμενα της ΚΕΕΔ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 παρ.4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
(Μεταξύ ηθικο-πολιτικού δικαιώματος, πραγματικού γεγονότος και εκδήλωσης συνταγματικού πατριωτισμού)
ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

(ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ)

ΙΙ. Η ερμηνευτική σημασία της ρήτρας.
δ) Η προστασία του πολιτεύματος σκοπός και δικαιολογία της αντίστασης.

Ο όρος «Σύνταγμα» στο άρθρο 120 παρ.4 εκλαμβάνεται με την έννοια του «Πολιτεύματος». Είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου η έννοια Σύνταγμα ταυτίζεται με εκείνη του πολιτεύματος και πρέπει ερμηνευτικά να αποδίδεται ως πολίτευμα. Αλλά και ο όρος «τήρηση» του Συντάγματος στο ίδιο άρθρο χρειάζεται κι αυτός μια διορθωτική ερμηνεία και νοηματική αναγωγή στην έννοια «προστασία». Ως τήρηση νοείται εδώ η προστασία του Συντάγματος συνολικά και όχι η εγγύηση της μη παραβίασης συνταγματικών διατάξεων.

Το δικαίωμα αντίστασης δεν ενεργοποιείται στην προκειμένη περίπτωση όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα από τα κρατικά όργανα ή όταν εκδίδονται αντισυνταγματικοί νόμοι, αλλά μόνον όταν καταλύεται το πολίτευμα. Προϋπόθεση επομένως εφαρμογής του άρθρου 120 παρ.4 είναι η «κατάλυση» και όχι η απλή «παραβίαση» του Συντάγματος. Αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε με τρόπο αναμφίβολο και από τη δεύτερη φράση του ίδιου άρθρου, που καθιερώνει δικαίωμα και καθήκον αντίστασης εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να καταλύσει το Σύνταγμα.

Ως κατάλυση του Συντάγματος θα πρέπει να εννοηθεί εδώ η έμμεση ή άμεση κατάλυση του πολιτεύματος που εκδηλώνεται με την προσβολή της μορφής του ή μιας από τις οργανωτικές βάσεις του και την αδυναμία εφαρμογής, μερικής ή ολικής, του Συντάγματος και λειτουργίας των εγγυήσεων τήρησής του. Η κατάλυση μπορεί να επέλθει βίαια, με πραξικόπημα, ή να συντελεστεί ακόμη και με σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας από κρατικά ή υπερεθνικά όργανα, όπως είναι τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο «σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας», κατά την έννοια της παραγράφου 3 του άρθρου 120, συνιστά μιαν αυτοτελή περίπτωση κατάλυσης, η οποία συμπληρώνει και επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του δικαιώματος και του καθήκοντος αντίστασης πέρα από την προϋπόθεση της «κατάλυσης με την βία» που προβλέπει αλυσιτελώς και αφελώς (είναι αλήθεια) η παρ.4.

Συνταγματικά νομιμοποιημένη είναι άρα και η αντίσταση που στρέφεται κατά των «σφετεριστών με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή» (άρθρο 120 παρ.3 του Συντάγματος).

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή και διάφορα δημοσιεύματα

Υπάρχει σε εξέλιξη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα από πλευράς Μ.Μ.Ε. αυτές τις ημέρες. Προσπαθούν να συνδέσουν τη λειτουργία ομάδων από Έφεδρους των Ειδικών Δυνάμεων, με κόμματα και οργανώσεις. Ενοχλεί πάρα πολύ ο πατριωτισμός και η Πίστη στις Αξίες και τα Ιδανικά μας. Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα εκείνοι οι οποίοι έχουν σαν τρόπο ζωής την εκπαίδευση και τη διατήρηση επιπέδου ετοιμότητας, ώστε να είναι χρήσιμοι σε οποιοδήποτε επίσημο κάλεσμα για την υπεράσπιση της Πατρίδας μας. Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που κόντρα στο ρεύμα και στη μόδα των καιρών, συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτήν τη Χώρα. Εάν στον Πόντο, στην Μικρά Ασία, στην Κύπρο υπήρχε οργανωμένη Εφεδρεία, δεν θα είχαμε ούτε ένα μέτρο γης εν αναμονή σήμερα. Ο πατριωτισμός δεν μαντρώνεται σε κομματικά πλαίσια, τα οποία δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα σε όσους λειτουργούν υπό την σκέπη της Γαλανόλευκης.

Ως εκ τούτου η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων δεν έχει σχέση με κανέναν Πολιτικό χώρο, ούτε εκπαιδεύει ομάδες κανενός. Η εκπαίδευση αφορά στα Μέλη μας και οι πολιτικές πεποιθήσεις ενός έκαστου είναι σεβαστές, όσο δεν εκδηλώνονται μέσα στην Κ.Ε.Ε.Δ. Πολιτικές τοποθετήσεις δεν γίνονται αποδεκτές και είναι λόγος διακοπής της σχέσεως με την Κοινότητα.

    Η [Κ.Ε.Ε.Δ.] Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων επιθυμεί να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό, εναντίον των εχθρών του. Οι εχθροί του ελληνικού λαού είναι οι εκφραστές της πολιτικής οποιασδήποτε μορφής που άγει σε εθνική μειοδοσία, θανάτωση του μέλλοντος των Ελλήνων με οικονομικό και κατ'επέκταση φυσικό τρόπο. Εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και όχι ελληνικών, καταπάτηση του Συντάγματος, σφαγή των κοινωνικών δικαιωμάτων, νέκρωση της Χώρας.

Οι εχθροί μας υφίστανται και συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο. Είναι στη βουλή και γενικά στην εξουσία της Χώρας ή δύνανται να είναι στην εξουσία της Χώρας.

Η {Κ.Ε.Ε.Δ.} Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων θέλει να ξεκινήσει μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ αντεπίθεση από πολίτες, όχι διαμαρτυρία. Στους προδότες δεν διαμαρτύρεσαι. Θέλει να ξεκινήσει μια αντεπίθεση και έχει σαν σκοπό να πάει μπροστά από την άλλοτε ελληνική βουλή και να μην φύγει από εκεί, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

Πολλοί λένε για διάφορες πιθανές αντιπαραθέσεις, όλα είναι πιθανά. Το θέμα είναι αν θέλουμε οι Έλληνες να δώσουμε αυτή τη μάχη, ή όχι. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφίες. Εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και με την πιο αγαθή προαίρεση, απλώς αποτελούν δικαιολογίες μη συμμετοχής.

Όσοι νιώθουν Έλληνες ότι κι αν σημαίνει αυτό, ας έρθουν να συμμετάσχουν. Έτσι για να πέσουν οι μάσκες από όλες τις πλευρές και να μετρηθούμε επιτέλους, να δούμε πόσοι Έλληνες απομείναμε. Έτσι για να ξεκινήσει ο ελληνικός αγώνας και όχι ο αγώνας των συντεχνιακών κατά περίπτωση συμφερόντων.

    Κοινοποιείται το έγγραφο προς την Πρόεδρο του Άρειου Πάγου:

Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)
Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2013

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε:

Σας παραθέτουμε με λίγα λόγια ουσιώδη σημεία και απλές σκέψεις. Θα μπορούσαν να μετουσιωθούν από εσάς, ως Ανώτατη δικαστική αρχή σε μεγάλα έργα. Μεγάλα έργα τα οποία θα σας τοποθετούσαν στο πάνθεον της ιστορίας της Πατρίδας.

Κατ'αρχήν σας ενημερώνουμε για το προσκλητήριο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την συγκέντρωσή μας αυτή, χρησιμοποιώντας το <<ΕΔΩ>> αναφερόμενοι στον Άρειο Πάγο:

<< Η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.) καλεί την 13η Φεβρουαρίου όσους αισθάνονται Έλληνες στον Άρειο Πάγο. ΕΔΩ μπορεί να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Από ΕΔΩ μπορεί να διασωθεί η Πατρίδα και να διασφαλιστεί η εθνική κυριαρχία. ΕΔΩ πρέπει να λήξει η καταστρατήγηση του Συντάγματος και να τιμωρηθεί η εσχάτη προδοσία. >>

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από πολλούς φορείς και με διάφορες μορφές, με αιτία την ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ κυβερνητική πολιτική και στόχο την βουλή και μέσω αυτής την κυβέρνηση. Λέγοντας Αντεθνική εννοείται, η μέσω των μνημονίων εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Η σκληρή καταπιεστική οικονομική πολιτική και η σταδιακή αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού, η οποία οδηγεί σε γενοκτονία όσο βαρύ κι αν ακούγεται.

Η Κ.Ε.Ε.Δ. προχώρησε ένα βήμα ακόμα πραγματοποιώντας την 30η Σεπτεμβρίου 2012 μια εκδήλωση η οποία απευθυνόταν στην Ανώτατη Εξουσία τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ζητώντας του να παρέμβει και να σταματήσει την καταστροφική πορεία της Πατρίδος.

Σας ενημερώνουμε για την επιστολή η οποία παρεδόθη την ίδια ημέρα στον επικεφαλής της ασφάλειας του Προεδρικού μεγάρου με σκοπό να καταλήξει στην Ανώτατη Εξουσία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραθέτοντας αυτούσιο το κείμενο:

<< Όρκος του Προέδρου της Δημοκρατίας (Α.33 Συντάγματος):
" Ορκίζομαι στο Όνομα Της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση. Να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας. Να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού ".

1. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από πολλούς φορείς και με διάφορες μορφές, με αιτία την ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ κυβερνητική πολιτική και στόχο την βουλή και μέσω αυτής την κυβέρνηση. Λέγοντας Αντεθνική εννοείται, η μέσω των μνημονίων εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Η σκληρή καταπιεστική οικονομική πολιτική και η σταδιακή αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού, η οποία οδηγεί σε γενοκτονία όσο βαρύ κι αν ακούγεται.

2. Ρυθμιστής του πολιτεύματος (Α.30) με συμμετοχή και στη νομοθετική και στην εκτελεστική εξουσία (Α.26) είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

3. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε ευθύνες για τα εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος του Ελληνικού λαού. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και την Ιστορία της. Ήταν, είναι και θα είναι δικιά μας. Θα παραδοθεί χωρίς μια τουφεκιά;

4. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο υπεύθυνος φορέας για την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας. Είναι τμήμα του λαού και λαός σε κράτος χωρίς εθνική κυριαρχία, είναι σκλάβος. Ενεργό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων και Εφεδρεία είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους. Συμπληρώνει το ένα, το άλλο για να εξασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία. Η Εφεδρεία εξ'αιτίας διαφόρων παραγόντων πολιτικών και οικονομικών παραμελείται σε μεγάλο βαθμό, με όσα αυτό συνεπάγεται.

5. Να σας θυμίσουμε ότι (Α.45) είστε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με όσες ευθύνες αυτό συνεπάγεται.

6. Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία μας που οδηγούμαστε σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, χωρίς μάχη. Είναι ή δεν είναι αυτό, έγκλημα εσχάτης προδοσίας; Τι θέλετε; Να συμφωνήσουμε; Να πούμε ναι;

7. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η απάντησή μας είναι ΟΧΙ.
ΟΧΙ γιατί πίσω μας έχουμε χιλιάδες χρόνια ένδοξης Ιστορίας πνεύματος, πολιτισμού και αξιών.
ΟΧΙ γιατί κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης μέσα και έξω από τα σύνορα, έχει από κάτω κόκκαλα Ηρώων προγόνων μας και έχει ποτιστεί με ποτάμια αίματος.
ΟΧΙ γιατί έχουμε και την υποχρέωση και τη διάθεση, να χύσουμε το αίμα μας για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την Πατρίδα μας.

8. Από αυτή τη στιγμή να γνωρίζετε ότι, όταν πείτε κι εσείς ΟΧΙ θα έχετε δίπλα και μαζί σας όλο τον Ελληνικό λαό.

Η Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο λαός της δεν επέτρεψαν και δεν πρόκειται να επιτρέψουν ποτέ και σε κανέναν, να αποκτήσει κομμάτια της χώρας που γέννησε τον πολιτισμό και την δημοκρατία χωρίς να πληρώσει πολύ ακριβά την όρεξή του.

Μερικές απλές σκέψεις, απλών Ελλήνων Εξοχότατε >>.

Μετά τα όσα παρενεβλήθησαν και σχετίζονται άμεσα με την άνευ όρων και αντιστάσεως παράδοση της εθνικής κυριαρχίας σε ξένα προς την Πατρίδα συμφέροντα, σας θεωρούμε ως Πρόεδρο του Ανωτάτου δικαστηρίου το μόνο πλέον αρμόδιο πρόσωπο για να πραγματοποιήσει όσα αναγράφονται στο προσκλητήριο:

<< ΕΔΩ μπορεί να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Από ΕΔΩ μπορεί να διασωθεί η Πατρίδα και να διασφαλιστεί η εθνική κυριαρχία. ΕΔΩ πρέπει να λήξει η καταστρατήγηση του Συντάγματος και να τιμωρηθεί η εσχάτη προδοσία >>.

Μερικές απλές σκέψεις, απλών Ελλήνων.
Το ΕΔΩ πλέον, είστε εσείς.

Δια την Κ.Ε.Ε.Δ. μετά τιμής
Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης

    Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί

ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ

Το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 15:30 μμ η ( Κ.Ε.Ε.Δ. ) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων καλεί όλους όσους έχουν την ψυχή του Λοκατζή και όλους τους Έλληνες στη πλατεία Κολοκοτρώνη.

Προορισμός Πλατεία Συντάγματος

Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
Έφεδροι των Ενόπλων Δυνάμεων και Ελληνικός λαός
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ

ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο :

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ" ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011. ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ !!!iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην Αλίαρτο-Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο -φωτο

Τη ζωή ​του έχασε τελικά ο 20χρονος κάτοικος Αλιάρτου σε τροχαίο δυστύχημα λίγο πριν τις 3:00 περίπου τα ξημερώματα στον Άγιο Κωνσταντίνο Αλιάρτου.Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress ο 20χρονος οδηγός του αυτοκινήτου(0pel) κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και καρφώθηκε σε αυλόπορτα ενός σπιτιού,με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Ο νεαρός αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου,κατόπιν στο νοσοσκομείο Λιβαδειάς,αλλά  λόγω της σοβαρότητας της καταστασής του έγινε η μεταφορά στο  Κ.Α.Τ όπου πριν λίγη ώρα έχασε την μάχη για τη ζωή.

 Ενεργείται προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος από τον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου.













Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρός τραυματισμός 24χρονου σε τροχαίο στην Αλίαρτο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 3:00 περίπου τα ξημερώματα στον Άγιο Κωνσταντίνο Αλιάρτου.Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress ο 24χρονος οδηγός του αυτοκινήτου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε μάντρα,με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο και λόγω σοβαρότητας της καταστασής του εισήχθη στην ενταντική.Νεότερα σε λίγο..
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων Δ.Θηβαίων-Ναι στους αγώνες αλλά όχι στις καταλήψεις.

Όλοι οι γονείς συμπάσχουμε και είμαστε δίπλα στα παιδιά μας – μαθητές για ένα Δημόσιο σχολείο, που θα τα μορφώνει και δεν θα τα εξοντώνει.

Για ένα Δημόσιο σχολείο με αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς – παιδαγωγούς, που θα υπηρετούν με διάθεση την γνώση.

Είμαστε δίπλα στους αγώνες για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους για Δωρεάν Δημόσια Παιδεία όμως με ανοικτά σχολεία.

Ναι στους αγώνες αλλά όχι στις καταλήψεις.

Η γνώση και η μόρφωση είναι η μόνη δύναμη για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε.

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνεται ο φόρος στις κατοικίες με πρόσοψη -Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

«Πειραγμένο» είναι τελικά και το σχέδιο για τη φορολόγηση των κατοικιών, καθώς αν και δεν επήλθαν μεταβολές στους 20 συντελεστές που σχετίζονται με τη Τιμή Ζώνης του ακινήτου, όπως επίσης στους Συντελεστές Παλαιότητας, έγιναν παρεμβάσεις στους συντελεστές που αφορούν στα ειδικά χαρακτηριστικά των κατοικιών, όπως ο όροφος, αλλά η πιο... πονηρή παρέμβαση, που φέρνει επιβαρύνσεις από το... παράθυρο, έγινε με ειδική πρόβλεψη για τη φορολόγηση της... πρόσοψης!

Ειδικότερα, για τα αστικά ακίνητα, έγινε μείωση στους συντελεστές ορόφου και συγκεκριμένα για κατοικίες στον 4ο και 5ο όροφο, ο συντελεστής έγινε 1,03 αντί 1,04, ενώ για του 6ου ορόφου και πάνω ο συντελεστής έγινε 1,04 αντί 1,06. Επιπλέον, επήλθε αύξηση του συντελεστή μονοκατοικίας στο 1,03 από το 1,02, ενώ εισάγεται Συντελεστής Πρόσοψης 1,02 για κτίρια με μια πρόσοψη και 1,03 για περισσότερες προσόψεις, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κατοικίες θα έχουν επιβάρυνση σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.

Για τα ημιτελή κτίσματα ο συντελεστής μειώνεται στο 0,4 από 0,5 αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι γίνεται πιο "ελαστικός" ο ορισμός τους, καθώς ως ημιτελές θεωρείται κάθε κτίσμα "κενό" χωρίς κανονική παροχή ρεύματος. Όσον αφορά, δε, στους Συντελεστές απομείωσης επιφάνειας, που εφαρμόζονται κυρίως σε κτίρια ειδικών χρήσεων, επήλθε αύξηση τους για επιφάνειες πάνω από 1.500 τ.μ. κατά 5 εκατοστά ανά κλιμάκιο (π.χ. για επιφάνεια 1.500- 3.000 τ.μ. ο συντελεστής είναι πλέον 0,75 αντί 0,70).

Τα πάνω- κάτω σε κάθε περίπτωση έρχονται για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, καθώς για τα μεσαίας και μεγάλης αξίας, δηλαδή για τη περιοχή του Λεκανοπεδίου και τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι επιβαρύνσεις από την αλλαγή των συντελεστών, φτάνουν ακόμα και το 400%! Συγκεκριμένα, η νέα κλίμακα των 25 συντελεστών φέρνει επιβαρύνσεις για μεσαίας και μεγάλης αξίας γήπεδα, δηλαδή για οικόπεδα μοναδιαίας αξίας από 300 ευρώ/τ.μ. και άνω, ενώ εισάγεται συντελεστής απομείωσης (0,7) εάν υπάρχει κτίσμα, προκειμένου να απορροφηθούν οι υπέρογκες επιβαρύνσεις. Ενδεικτικό είναι ότι για 200 τ.μ. με μοναδιαία αξία 3.000 ευρώ, ο φόρος πριν ήταν 680 ευρώ, ενώ με τους νέους συντελεστές εκτινάσσεται στις 2.400 ευρώ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο για απειλή κατάλυσης του πολιτεύματος



Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση στον ιστότοπο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ) διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη με παραγγελία της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Αρειο Πάγο, οι δύο εισαγγελείς αποφάσισαν να παρέμβουν για το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι: ο συντάκτης του κειμένου, το εάν προσβάλλεται το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα και για τυχόν κινήσεις εφέδρων.

Στην ανάρτηση που έγινε στις 23/9/2013 και φέρεται ως «Διακήρυξη Κ.Ε.Ε.Δ της 28ης Σεπτεμβρίου 2013»ζητείται:

- Η «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια».

- Η «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών» ενώ καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «όπως παραιτηθεί σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός».

Οπως αναφέρουν «θεσμός - εγγυητής όλων των παραπάνω μπορεί να είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ως ισχυρός ανιδιοτελής φορέας έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Σημειώνεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου η ΚΕΕΔ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (4.00 μ.μ.) με στόχο, όπως αναφέρει, «την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας.» Στη συγκέντρωση έχει δηλώσει συμμετοχή η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών Α.ΚΙ.Σ. που, όπως αναφέρει η ΚΕΕΔ «αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται, έχοντας σωστή κρίση και συντάσσονται μαζί μας για την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Γιατί σκότωσα τον Παύλο Φύσσα» - Ολόκληρη η απολογία του Γιώργου Ρουπακιά


Την τηλεφωνική του επικοινωνία με μέλη της Χρυσής Αυγής τη νύχτα του φόνου του Παύλου Φύσσα επιβεβαιώνει στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς. Με χτύπησαν, υποστηρίζει για τις συνθήκες του μοιραίου επεισοδίου, και με κυνικότητα λέει ότι επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του.

Mεταξύ άλλων ισχυρίζεται πως δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά απλός υποστηρικτής. Όπως λέει, λίγη ώρα πριν το φονικό περιστατικό έλαβε κλήση από απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μετά την πράξη του, όταν ζήτησε βοήθεια και να του βρουν δικηγόρο, η απάντηση που πήρε ήταν : «κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».

Αναλυτικά τι αναφέρει στην απολογία του ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα:

«Έχω κλείσει δύο σπίτια και το δικό μου και του παιδιού. Μου άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μου 5-6 άτομα, με γρονθοκόπησαν στο κεφάλι, πήρα ασυναίσθητα το μαχαίρι που είχα για αυτοπροστασία.
Ένας φίλος του θύματος με μπλε μπλούζα φώναξε στην αστυνομία «αυτός είναι, αυτός είναι».
Ήμουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα.

Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβα τηλέφωνο από τον ΔΓ απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ.Π ,Ι.Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.


Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά. Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επειδή είμαι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή, είμαι απλός υποστηρικτής.

Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα γραφεία της Χ.Α είναι ανοιχτά 5 με 9. Στις εννέα πήγαινα εγώ κάθε Πέμπτη γιατί γίνονταν ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Έχω πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων , που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013. Το κλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι, όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια μαίανδρος, το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το κλομπ και το τέιζερ το οποίο είχα αγοράσει 20 ευρώ το είχα σπίτι για τους κλέφτες.

Στη συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου είδα ομάδα ατόμων 40 έως 50, στον απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60 -70 μέτρα ήταν αποκομμένη, μία ομάδα 10 -15 ατόμων ,μέσα στην οποία ήταν και το θύμα οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο αυτοκίνητό μου.

Άκουσα από απέναντι να φωνάζουν, νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλου. Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος, αυτός είναι , αυτός είναι. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε δευτερόλεπτα από τότε που έγινε το συμβάν . Τους είδα με τις μηχανές πάνω στο πεζοδρόμιο . Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί ήταν 10 με 12 άτομα της παρέας του θύματος.

Η Τ.Ο Νίκαιας παρέχει ενδυμασία (στρατιωτική ενδυμασία, άρβυλα, μαύρη μπλούζα και στρατιωτικό παντελόνι) σε κάποια άτομα της οργάνωσης που φρουρούν τα γραφεία.

Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γ.Π και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος ,που έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ, του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια ,αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.

Εκτός του Π. πιθανόν να τηλεφώνησα και στη γυναίκα μου για να την καθησυχάσω. Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν ,αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί , ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έως τον Σεπτέμβριο 2014 παρατείνεται το «Βοήθεια στο Σπίτι»




Εμπλουτίζεται με τρία επί μέρους προγράμματα
Συζητείται αύριο στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με την οποία διασφαλίζεται η συνέχιση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η αναβάθμισή του.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που λειτουργεί ήδη 12 χρόνιας εμπλουτίζεται με τις υπηρεσίες τριών επιμέρους προγραμμάτων:

Το πρόγραμμα «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», που αφορά την παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί.

Το πρόγραμμα «Κατ' οίκον Κοινωνική Φροντίδα», που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, αποσκοπεί στην κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, προκειμένου να αποφευχθεί η παραπομπή σε δομές κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα «Κατ' οίκον Νοσηλεία», που θεσμοθετείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την μετανοσοκομειακή νοσηλεία και ανάρρωση του ασθενούς στον δικό του χώρο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κλινών για να χρησιμοποιηθούν από εκείνους που τις έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το πρόγραμμα «κατ' οίκον Νοσηλεία» θα εφαρμοστεί κατ' αρχήν πιλοτικά.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες αφορούν κυρίως σε:

- Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη

- Ιατρική φροντίδα

- Νοσηλευτική μέριμνα, φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία

- Οικιακή βοήθεια

- Ενημέρωση των εξυπηρετουμένων για τα δικαιώματα τους και την υποστήριξη κατά τις επαφές τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας

- Μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών και

- Συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες, κλπ

Το πρόγραμμα υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών, του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ETAM) και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ενώ από την 1η Οκτωβρίου 2013 έως τις 31 Μαρτίου 2014 θα γίνει πλήρης καταγραφή των ωφελούμενων που εξυπηρετούνται σε κάθε δήμο.

Οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα που θα αποφασίσουν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και μετά την 30η Σεπ­τεμβρίου 2014 θα μπορούν μετά την 1η Ιουνίου 2014 να συνάπτουν προγραμματική σύμβαση με τα υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας, το ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και την ΕΕΤΑΑ για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Η συνέχιση του προγράμματος θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στον Κορινθιακό



Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού Κόλπου, στις 05:34, 4χλμ βόρεια του Αιγίου και 38χλμ. δυτικά της Πάτρας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7χλμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές


Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από την Πέμπτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Η λήξη της κινητοποίησης αποφασίστηκε την Τετάρτη, από τους προέδρους των ΕΛΜΕ κι έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό και 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης. Από την άλλη πλευρά, 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή τις πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια, ωστόσο, κατακόρυφη πτώση κυρίως λόγω της οικονομικής κόπωσης των απεργών.

Την ίδια στιγμή, περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ