Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εθελοντική αιμοδοσία στο Καπαρέλλι


Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικά εκτός WRC το Ακρόπολις για το 2014


Το Ράλι Ακρόπολις δεν θα συμπεριλαμβάνεται την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Η οργανωτική επιτροπή του εθνικού μας αγώνα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Εκτός Πρωταθλήματος 2014 θα βρίσκεται το Ράλλυ Ακρόπολις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σχετικού ημερολογίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), λίγο νωρίτερα.

Με τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Ντουμπρόβνικ και την έγκριση του προτεινόμενου από την Επιτροπή Ράλλυ και την εταιρεία που διαχειρίζεται την προώθηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (Red Bull Media House) ημερολογίου, επισφραγίστηκε η έντονη φημολογία του τελευταίου διαστήματος, που ήθελε το Ράλλυ Ακρόπολις εκτός Πρωταθλήματος το επόμενο έτος.

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια, ωστόσο, είχαν γίνει ορατά ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού, περίοδος κατά την οποία η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα προχώρησε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να διασφαλίσει τη θέση του Ράλλυ Ακρόπολις στο αγωνιστικό ημερολόγιο. Οι ανησυχίες τόσο της FIA όσο και του promoter του θεσμού σχετίζονταν με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και με το κατά πόσο το Ράλλυ Ακρόπολις θα πληροί τις ολοένα και υψηλότερες οικονομικές απαιτήσεις ενός αγώνα του WRC.

Τόσο η Οργανωτική Επιτροπή όσο και η Κυβέρνηση της χώρας, που ήδη από τον αγώνα του 2013 στάθηκε έμπρακτα δίπλα στο Ράλλυ Ακρόπολις, εγγυήθηκαν για την άρτια, αναφορικά και με τις οικονομικές απαιτήσεις, διεξαγωγή του. Παρ' όλα αυτά, ούτε οι εγγυήσεις ούτε το πλάνο του αγώνα, που, έχοντας ως δεδομένο τον εορτασμό των 60 ετών του Ράλλυ Ακρόπολις, περιλάμβανε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ καθώς και επέκταση των αγωνιστικών χιλιομέτρων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποδείχτηκαν αρκετά ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ράλλυ Ακρόπολις μένει εκτός ημερολογίου WRC, καθώς το 1974 δε διοργανώθηκε λόγω ενεργειακής κρίσης, ενώ το 2010 περέμεινε εκτός θεσμού, καθώς η FIA εκείνη την περίοδο «δοκίμαζε» την κυλιόμενη εναλλαγή χωρών στο Πρωτάθλημα.

Σε κάθε περίπτωση, και με πλήρη επίγνωση του αρνητικού αντίκτυπου αυτής της εξέλιξης, η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επαναφορά του στο ημερολόγιο του 2015, ενδεχομένως και εκμεταλλευόμενη τον ένα χρόνο απουσίας, ώστε το Ράλλυ Ακρόπολις να επιστρέψει με νέα στοιχεία που θα τονώσουν το χαρακτήρα του.

Το ημερολόγιο του Πρωταθλήματος για το 2014 περιλαμβάνει και πάλι 13 αγώνες, με μοναδική αλλαγή, συγκριτικά με του 2013, την είσοδο της Πολωνίας στη θέση του Ράλλυ Ακρόπολις.

Αναλυτικά οι αγώνες είναι οι εξής:

Ράλλυ Μόντε Κάρλο
Ράλλυ Σουηδίας
Ράλλυ Μεξικού
Ράλλυ Πορτογαλίας
Ράλλυ Αργεντινής
Ράλλυ Πολωνίας
Ράλλυ Ιταλίας
Ράλλυ Φινλανδίας
Ράλλυ Γερμανίας
Ράλλυ Αυστραλίας
Ράλλυ Γαλλίας
Ράλλυ Ισπανίας
Ράλλυ Μ. Βρετανίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη νίκη για τους σχολικούς φύλακες του Δ. Λεβαδέων



Μια μικρή ανάσα έδωσε το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς στους σχολικούς φύλακες του δήμου με την απόφαση των προσωρινών μέτρων κατά της διαθεσιμότητας.

Τους δίνει το δικαίωμα να επιστρέψουν στις εργασίες τους, με πλήρεις αποδοχές, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η λύσσα επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 26 χρόνια


28 κρούσματα λύσσας σε ζώα, 130 άνθρωποι έλαβαν αντιλυσσική αγωγή

Εφέτος, έπειτα από πολλά έτη, η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Λύσσας θα «εορταστεί» και στην Ελλάδα: είναι η πρώτη φορά από το 1987, οπότε η χώρα ολοκλήρωσε πρόγραμμα εκρίζωσης της ασθένειας, που καταγράφονται κρούσματα λύσσας σε ζώα.

Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση από πέρυσι τον Δεκέμβριο που εντοπίστηκε το πρώτο λυσσασμένο ζώο στη Βόρειο Ελλάδα αλλά εκτιμούν ως θετικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα λύσσας σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Λύσσας στις 28 Σεπτεμβρίου, τους τελευταίους 11 μήνες έχουν καταγραφεί 28 επιβεβαιωμένα κρούσματα λύσσας σε ζώα, κυρίως σε κόκκινες αλεπούδες (24), σε σκύλους (3) καθώς και σε μία γάτα.

Επιδημιολογικά η λύσσα βρισκόταν μέσα στις ασθένειες που ανέμεναν οι ειδικοί του Κέντρου δεδομένου ότι προϋπήρχαν κρούσματα σε γειτονικές χώρες.

Η λύσσα εντοπίζεται σε 150 χώρες. Τα πιο συχνά κρούσματα εμφανίζονται στην Αφρική και την Ασία

Γιατί είναι επικίνδυνη η λύσσα

Η λύσσα είναι θανατηφόρα ασθένεια των θηλαστικών και του ανθρώπου. Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τη λύσσα είναι η πρόληψη,

Ο ιός της λύσσας εκκρίνεται στο σάλιο των άρρωστων ζώων και μεταδίδεται κυρίως μέσω του δήγματος (δαγκώματος) λυσσασμένου ζώου.

Τα παιδιά βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς με τα παιχνίδια και την περιέργειά τους έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να δαγκωθούν από σκύλο και μάλιστα πολλαπλές φορές σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους (π.χ. λαιμός ή πρόσωπο).

Πως συνεργάζονται οι υπηρεσίες

Κάθε  περιστατικό με πιθανή έκθεση στον ιό της λύσσας εκτιμάται στις Μονάδες Υγείας και οι θεράποντες ιατροί προβαίνουν αναλόγως στη χορήγηση προφυλακτικής αγωγής. Μέχρι τώρα έχουν λάβει αντιλλυσική αγωγή περί τους 130 ανθρώπους, οι οποίοι ανέφεραν στις αρμόδιες αρχές την έκθεσή τους σε λυσσύποπτα ζώα, δηλαδή σε πιθανόν επιμολυσμένα ζώα, άγρια και οικόσιτα.

Η επιτυχής αντιμετώπιση της λύσσας απαιτεί τη διατομεακή συνεργασία μεταξύ πολλών υπηρεσιών.  Πιο συγκεκριμένα το ΚΕΕΛΠΝΟ καταγράφει τις προφυλακτικές αντιλυσσικές αγωγές, που χορηγούνται σε πιθανά εκτεθειμένα άτομα, πραγματοποιεί σειρά ενημερωτικών παρεμβάσεων για τη λύσσα, προς τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, έχει τακτική συνεργασία για τα θέματα εκτίμησης κινδύνου και αντιμετώπισης του νοσήματος με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία καταστρώνει τα προγράμματα αντιμετώπισης της λύσσας στα ζώα και τέλος έχει αναλάβει την επιτήρηση των πιθανών εκθέσεων ανθρώπων στα εμβόλια/δολώματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των άγριων ζώων, που θα διενεργηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνια θλίψη: Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου -βίντεο


Βαθιά θλίψη και μια δυνατή αίσθηση απώλειας προκαλεί η είδηση πως σήμερα έφυγε από το ζωή η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου σε ηλικία 73 ετών.

Στις αρχές του μήνα είχε γίνει γνωστό ότι νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση. Η σπουδαία φωνή του ελληνικού πενταγράμμου δεν άντεξε και σίγησε σήμερα. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.Η  σορός της Πόλυς Πάνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09.30 της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Α΄Νεκροταφείου ενώ στις 15:00, στην εκκλησία του ίδιου χώρου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου όπου και θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013, αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Π.Φύσσα, που δολοφονήθηκε σε ενέδρα Χρυσαυγιτών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει κατηγορηματικά την πολιτική δολοφονία του Π. Φύσσα και τη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του Κ.Κ.Ε. και δηλώνει ότι θα κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση του περιορισμού της δράσης αυτών των μορφωμάτων, ευαισθητοποιώντας και κινητοποιώντας τις δημοκρατικές και αντιφασιστικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.
Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων που έφεραν και εφαρμόζουν τα μνημόνια, οδηγώντας στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, οι πολιτικές της ανεργίας και της συνεχιζόμενης λιτότητας, οι πολιτικές που καταστρατηγούν το Σύνταγμα, που καταλύουν τη Δημοκρατία και τους νόμους, για να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική των «δύο άκρων» που εξισώνουν τους αγώνες του λαού για δημοκρατία και ανεξαρτησία με τις παρακρατικές εγκληματικές ενέργειες των νεοφασιστικών και τέλος, οι πολιτικές της βίας και της καταστολής των ειρηνικών διεκδικητικών κινητοποιήσεων του λαού είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία των νεοφασιστικών μορφωμάτων και για την εγκληματική δράση τους.
Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων.
Ο λαός οργανωμένος μπορεί να τσακίσει τη Χρυσή Αυγή. Να απομονώσει τους Χρυσαυγίτες, να τους κάνει ανεπιθύμητους παντού, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να τους στείλει στις τρύπες τους.
Για να μην εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριο τους στις λαϊκές συνειδήσεις και να προβάλλουν τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.» 
   

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνταρακτικό κοινωνικό πείραμα σε δημόσιους χώρους αποδεικνύει πόσο άθλιο είναι το ανθρώπινο είδος-βίντεο

Ένα ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα με πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα διεξήγαγε η ομάδα των DmPranksProductions που ειδικεύεται στις φάρσες.

Αυτή τη φορά αποφάσισε να καταδείξει το πόσο οι άνθρωποι μένουν στην εμφάνιση και κοστολογούν την ανθρωπιά τους ανάλογα με το είδος των ρούχων. Το πείραμα έχει ως εξής: δυο ηθοποιοί ο ένας ντυμένος επιχειρηματίας και ο άλλος άστεγος πέφτουν κάτω μέσα στη μέση του δρόμου. Παρ' όλα αυτά οι αντιδράσεις του κόσμου διαφέρουν. Δείτε το απογοητευτικό βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη με λίγη συννεφιά και τοπικές βροχές στα βόρεια της χώρας


Με αίθριο και ζεστό καιρό κλείνει η εργάσιμη εβδομάδα, αφού σήμερα Παρασκευή, προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια της χώρας είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις το πρωί στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αγγελική της ΔΙΑΣ για τον Ρουπακιά: Σηκώθηκε να φύγει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα

 Διαβάστε πως περιγράφει την αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη δολοφονία Φύσσα η γυναίκα της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρούσα στη σύλληψη του Ρουπακιά
Τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Τρίτης στην Αμφιάλη όταν έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά δίνει με την κατάθεσή της η αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρούσα στη σύλληψη του 45χρονου δράστη.

Περιγράφει λεπτό προς λεπτό πως η ίδια αποτύπωσε τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ μέχρι τη στιγμή που είδε τον Ρουπακιά να έχει αγκαλιάσει τον Φύσσα. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή της ο άτυχος Παύλος μόλις τον χώρισαν από την αγκαλιά θανάτου που του είχε κάνει ο Ρουπακιάς, αμέσως φώναξε στους αστυνομικούς: «με μαχαίρωσε».

Εντύπωση κάνει και η περιγραφή της για την αντίδραση του Ρουπακιά όταν επενέβησαν οι δύο αστυνομικοί καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά, «ο άλλος σηκώθηκε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτα».

Κάνει λόγο, ακόμα, για έναν, όπως λέει, εξωτερικό φρουρό των φυλακών Κορυδαλλού, που θέλησε να τους καθησυχάσει ότι η ένταση είχε λήξει.

Διαβάστε την κατάθεσή της:

«Λάβαμε σήμα στις 23:59. Όταν φθάσαμε στο σημείο ήταν γύρω στα 50 άτομα, στην συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας, με ρόπαλα στα χέρια και να κατευθύνονταν προς την καφετέρια ‘Κοράλι’. Φθάσαμε σε περίπου 10 λεπτά. Εκεί συναντηθήκαμε με μία ακόμη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Συνολικά είμαστε 8 αστυνομικοί με τέσσερις μοτοσυκλέτες.

Στην οδό Παύλου Μελά που είναι παράλληλη με την Τσαλδάρη είδαμε διασκορπισμένα γύρω στα 30-40 άτομα, κατά κύριο λόγο, μαυροφορεμένα, κάποιοι από αυτούς φορούσαν κράνη, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν στα χέρια τους αντικείμενα, που απ’ όσο μπορούσα να καταλάβω ήταν ρόπαλα. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω, ότι εκεί που βρισκόμασταν δεν υπήρχε πολύ φως γι αυτό δεν μπορούσα να διακρίνω καλά τα άτομα.

Όταν φθάσαμε εκεί η κατάσταση ήταν πολύ ήρεμη. Κάποια στιγμή μας πλησίασε κάποιος, ο οποίος μας είπε ότι είναι συνάδελφος, και ότι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Όταν τον ρωτήσαμε τι είχε συμβεί, μας είπε ότι κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια, για το ματς Ολυμπιακού-Παρί Σε Ζερμέν, αλλά τώρα έχουν φύγει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να διευκρινήσω σε αυτό το σημείο ότι το άτομο που δήλωσε ότι ήταν συνάδελφος, δεν ήταν αστυνομικός αλλά εξωτερικός φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ενώ τα πράγματα ήταν ήρεμα βλέπουμε ξαφνικά τα 30-40 άτομα, που σας είπα πριν, κάποια από αυτά, 10-15 άτομα να πηγαίνουν από την Κεφαλληνίας προς την Τσαλδάρη. Τρέξαμε και μεις από πίσω τους και τότε είδαμε ότι στην Τσαλδάρη κάποια άτομα συμπλέκονταν μεταξύ τους. Φωνάξαμε να ηρεμήσουν και πράγματι, σταμάτησαν να χτυπιούνται. Μόνο δύο άνδρες συνέχισαν να χτυπιούνται.

Γι αυτό εγώ μαζί με έναν συνάδελφό μου από άλλη ομάδα πήγαμε να τους χωρίσουμε. Πιάσαμε τον έναν από τους δύο, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε για να τον χωρίσουμε. Με το που τον τραβήξαμε, αυτός που είχε πιάσει για να τον χωρίσουμε, φώναξε ‘με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε’.

Πράγματι είδαμε στην μπλούζα του στο σημείο στην περιοχή της κοιλιάς είχε αίματα. Ο άλλος σηκώθηκε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτός που είχε μαχαιρωθεί όμως φώναξε: ‘Αυτός με μαχαίρωσε, που πας να φύγει ρε μ....... (βρισιά)’ δείχνοντας αυτόν που μόλις πριν από λίγα δευτερόλεπτα τους είχαμε χωρίσει.

Τότε δύο συνάδελφοι (αναφέρει τα ονόματα των συναδέλφων της) πήγαν και ακινητοποίησαν το άτομο που τους έδειξε το θύμα. Τον ακινητοποίησαν σε κοντινή απόσταση, σε 3-4 μέτρα από το σημείο που τους είχαμε δει να χτυπιούνται. Ο δράστης είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του και ετοιμαζόταν να μπει μέσα. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και μάλιστα όταν τον ρώτησε ο συνάδελφος γιατί τον χτύπησε, αυτός του απάντησε: "Γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου".»
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός εκπαίδευε Χρυσαυγίτες στη Ρόδο- Τους μάθαινε να παλεύουν σώμα με σώμα

Πρακτική διδασκαλία για μάχες σώμα με σώμα και χειρισμό ροπάλου προσφέρει σε χρυσαυγίτες υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας. Στους εκπαιδευόμενους περιλαμβάνονται και ανήλικοι, όπως προκύπτει από αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει το «Εθνος». Για τις ανάγκες των ασκήσεων έχει επιλεγεί το αρχαίο στάδιο της Ρόδου. Σε βάρος του... δασκάλου διατάχθηκε ΕΔΕ.

Υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας εκπαιδεύει χρυσαυγίτες στη μάχη σώμα με σώμα και στον χειρισμό ροπάλων.
Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» φαίνεται ο αστυνομικός να παραδίδει μαθήματα... αυτοάμυνας σε μέλη του κόμματος, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και ανήλικα παιδιά.
Για την υπόθεση, που φέρνει για μια ακόμη φορά στο φως τα ακροδεξιά σταγονίδια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., έχει ενημερωθεί το Αρχηγείο και σε βάρος του αστυνομικού έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Σάλος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ μετά την αποκάλυψη πως Υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας ανέλαβε ρόλο εκπαιδευτή των μελών της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο, μαθαίνοντας τους μάχη σώμα με σώμα και χειρισμό ροπάλου, αλλά και αντικειμένων που αντικαθιστούν τα μαχαίρια.

Ο αστυνομικός ο οποίος ονομάζεται Σ.Σ., φαίνεται πως είναι ο εκπαιδευτής των μελών του ακροδεξιού μορφώματος και παραδίδει μαθήματα πολεμικών τεχνών σε χρυσαυγίτες στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, με συμμετέχοντες ακόμη και γυναίκες και μικρά παιδιά.
Το...ρεπερτόριο του «δασκάλου» φαίνεται να είναι πλούσιο, καθώς εκτός από πάλη διδάσκει στους χρυσαυγίτες την χρήση του ροπάλου και αντικειμένων που αντικαθιστούν τα μαχαίρια, αναφέρει το Εθνος.

Οι φωτογραφίες που αποθανατίζουν τα...ανδραγαθήματα του, ανέβηκαν στη σελίδα της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. στο νησί, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αστυνομικός υπέβαλε παραίτηση μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών «για προσωπικούς» λόγους, ωστόσο αυτή δεν έγινε δεκτή και διατάχθηκε ΕΔΕ.
Πηγή  Έθνος



Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλή τρόικας και για τις αγροτικές επιδοτήσεις

 
Απειλή τρόικας και για τις αγροτικές επιδοτήσεις
Μετά τις πληροφορίες για ενδεχόμενο... "μπλόκο" στις επιδοτήσεις χιλιάδων παραγωγών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ, ούτε να ρυθμίσουν τα βεβαιωμένα χρέη τους προς τον Οργανισμό, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πληροφορία ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις τίθενται ουσιαστικά εν αμφιβόλω λόγω της κρίσης και της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, κάτι το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε ταμπού και μάλιστα ισχυρό.
Η ανησυχία εντείνεται έπειτα από σημερινή απάντηση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημ. Μελά, ο οποίος παραβρέθηκε σε ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη νέα ΚΑΠ.

Ερωτηθείς ο κ. Μελάς για τα σενάρια που αφορούν στο πιθανολογούμενο... "χέρι" στις επιδοτήσεις των παραγωγών προκειμένου να εξοφληθούν οφειλές στον ΟΓΑ, με προσεκτική διατύπωση άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και δέσμευσης μέρους του "τσεκ", όχι απαραίτητα για το λόγο που προαναφέραμε (δηλ. τα ανείσπρακτα έσοδα του ΟΓΑ), καθώς όπως είπε: "η χώρα περνά κρίση και κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο, εφόσον συντρέχουν τόσο σοβαροί λόγοι".

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΓΑ επεξεργάζεται διάφορα σενάρια προκειμένου να εισπράξει τις απλήρωτες εισφορές, δεδομένης της σοβαρότητας του προβλήματος καθώς οι παραγωγοί αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμη και ποσά κάτω του "χιλιάρικου" ανά έτος.

Πάντως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το μέτρο - ισχυρό αντικίνητρο για τη μη καταβολή των εισφορών και τη συσσώρευση οφειλών, «κλείδωσε» σε σύσκεψη (την Πέμπτη) των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του διοικητή του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνη.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι σε σύνολο 619.259 ενεργών ασφαλισμένων, σχεδόν οι 4 στους 10 (το 37,3%) δεν καταβάλλουν καθόλου τις εισφορές που προβλέπονται, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί χρέη 525 εκατ. ευρώ και ο ΟΓΑ να... συνεχίζει να πληρώνει τις παροχές στους αγρότες και στους 740.260 συνταξιούχους μέσω της... κρατικής επιχορήγησης (δηλ. της γενικής φορολογίας). Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και του ΟΓΑ, η κρατική επιχορήγηση «αγγίζει» τα 4,7 δισ. ευρώ, ενώ οι εισφορές των «ενεργών» ασφαλισμένων το 2012 ήταν μόλις 236 εκατ. ευρώ και στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου '13 δεν ξεπερνούν τα 204 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παίζει με το ψυχολογικό όριο των 16 λεπτών το καλαμπόκι




Στην Ιταλία οδηγούνται μεγάλες ποσότητες ελληνικού καλαμποκιού τις τελευταίες εβδομάδες από εμπόρους αλλά και από τις Ενώσεις, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό της απογοήτευσης που είχε στηθεί μέχρι πρότινος.
Οι εξαγωγές προς Ιταλία δίνουν ώθηση στην αγορά να ξεκολλήσει από τα χαμηλά των προηγούμενων εβδομάδων.Οι εξαγωγές προς Ιταλία δίνουν ώθηση στην αγορά να ξεκολλήσει από τα χαμηλά των προηγούμενων εβδομάδων.

Η κορυφαία ποιότητα του ελληνικού προϊόντος δεν αφήνει αδιάφορους τους Ιταλούς εμπόρους, οι οποίοι αγοράζουν στα επίπεδα των 181 ευρώ ο τόνος παραδοτέο στην Ιταλία, τιμή που μεταφράζεται στα 15 λεπτά το κιλό για τον παραγωγό. Οι εξαγωγές αυτές δίνουν ώθηση στην αγορά να ξεκολλήσει από τα χαμηλά των προηγούμενων εβδομάδων.

Παράλληλα φαίνεται πως δειλά δειλά αρχίζει να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των παραγωγών και των κτηνοτρόφων, αφού αυξάνονται οι μεταξύ τους αγοραπωλησίες στην τιμή των 16-17 λεπτών το κιλό. Αγκάθι σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας από την πλευρά των κτηνοτρόφων.

Θετική κρίνεται επίσης και η πρόσφατη παρέμβαση της ΕΛΒΙΖ, η οποία ανακοίνωσε πως θα εξασφαλίσει τα 15 λεπτά για τους παραγωγούς που θα φέρουν την παραγωγή τους στα εργοστάσιά της.

Κερδισμένοι φαίνεται ότι βγαίνουν όσοι παραγωγοί επέλεξαν να αποθηκεύσουν τα καλαμπόκια και να μην τα πουλήσουν κατευθείαν στους εμπόρους, καθώς η τιμή που αρχικά είχε διαμορφωθεί στα 13 λεπτά το κιλό, σήμερα παρουσιάζει ανοδική τάση φτάνοντας τα 16 λεπτά.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά, η τιμή πώλησης του καλαμποκιού σε γαλλικό λιμάνι διαμορφώνεται στα 166 ευρώ ο τόνος και στην Ιταλία στα 177-181 ευρώ ο τόνος.agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση Παπαγγελή στον Παπαλάμπρο- πυρκαγιές και κυριακάτικη αργία κυριάρχησαν στο Δ.Σ Λεβαδέων

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε στους δημοτικούς συμβούλους του Δ. Λεβαδέων, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ,  η αναίτια επίθεση του δημάρχου Ν. Παπαγγελή προς τον ανεξάρτητο δ.σ Β. Παπαλάμπρο που τον κατηγόρησε ότι ακολουθεί πρακτικές της Χρυσής Αυγής, επειδή τον διέκοψε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του.

Ο κ. Παπαλάμπρος εξοργίστηκε, ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και κάλεσε το δήμαρχο να ανακαλέσει. Χρειάστηκε η παρέμβαση των δ.σ Γ. Πούλου και Ν. Κοτσικώνα  που σχολίασαν αρνητικά την επίθεση του δημάρχου για να αναγκαστεί τελικά να ανακαλέσει.

Κατά τα λοιπά, από τα κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης ήταν οι καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για αμέλεια και ολιγωρία στην προστασία του ΧΥΤΑ. Ο Ν. Κοτσικώνας υποστήριξε ότι το σύστημα πυρόσβεσης δεν λειτούργησε ενώ ο Π. Ψυχογιός ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος έκανε λόγο για άνισο αγώνα με τις φλόγες εξαιτίας  των ανέμων και ενημέρωσε για τις επαφές που έχουν γίνει με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να εξασφαλιστούν πιστώσεις για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ. Μέχρι να γίνει αυτό τα απορρίμματα θα μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Θήβας με σημαντική επιβάρυνση για το Δήμο.

Ακόμη το Δ.Σ συζήτησε το θέμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, όπου κατά πλειοψηφία έκανε αποδεκτή την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης για άνοιγμα των καταστημάτων τρεις Κυριακές το χρόνο. Αντίθετη άποψη εξέφρασαν ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων που υποστήριξαν ότι πρέπει να διασφαλιστεί η κυριακάτικη αργία.

 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολύσεις και συγχωνεύσεις για να επιβιώσουν ΛΑΡΚΟ-ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

 Αμετάπειστη η Τρόικα ζητά να μπει λουκέτο
Λουκέτο και όχι προγράμματα εξυγίανσης επιμένει να ζητά η Τρόικα για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, παρά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι μέσω περικοπών και συγχωνεύσεων οι τρεις επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να παράγουν ελλείμματα. Καλύτερα πάνε όμως τα πράγματα στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Για τα αποτελέσματα των ολοήμερων διαβουλεύσεων με την Τρόικα που θα συνεχιστούν και την Παρασκευή, ενημέρωσε ο Γιάννης Στουρνάρας και τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι οι εταιρίες θα είναι βιώσιμες και δεν θα επιβαρύνουν τους φορολογουμένους με ελλείμματα» ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου μετά το πέρας των συσκέψεων με την Τρόικα. Ωστόσο έδειξε πως στο άλλο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με την Κομισιόν έχει βρεθεί πεδίο συνεννόησης, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να μην επιστρέψουν τα 1,2 δισ. ευρώ σαν παράνομες κρατικές ανακτήσεις.


Σύμφωνα με παράγοντες που μετείχαν στις συσκέψεις, κάπως καλύτερα φαίνεται να είναι τα πράγματα για την ΕΛΒΟ, αλλά για της ΕΑΣ θα χρειαστεί νέος γύρος διαβουλεύσεων για να πείσει η κυβέρνηση την Τρόικα πως μπορεί να επιβιώσει με βάση και τις συμβάσεις παραγωγής όπλων που έχει προς εκτέλεση.

«Έχουμε ελπίδες για τη διατήρηση ενός μέρους των εργοστασίων» ανέφερε πηγή του οικονομικού επιτελείου.

 Όσον αφορά στη ΛΑΡΚΟ, ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, γίνονται με «φόντο» την ιδιωτικοποίηση
της επιχείρησης.

Από πλευράς του, άλλο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι η συμφωνία με την τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ, όπως και για τα άλλα τρία προαπαιτούμενα (διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ και Κώδικας Δικηγόρων), συνδέονται άρρηκτα με τη δόση του
1 δισ. ευρώ. Αν και δεν υπάρχει καταληκτική διορία για να καταλήξουν σε συμφωνία Τρόικα και κυβέρνηση, όσο θα καθυστερεί η συμφωνία, τόσο θα καθυστερεί και η εκταμίευση της δόσης, που με βάση τον προγραμματισμό πρέπει να γίνει εντός του Οκτωβρίου.

Οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα συνεχιστούν αύριο το πρωί για την τύχη της ΕΑΣ και το απόγευμα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για το δημοσιονομικό σκέλος του προγράμματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο για συνολική λύση στον Ασωπό



«Το ΥΠΕΚΑ, με όσα μέσα διαθέτει, ετοίμασε το σχέδιο και εξασφαλίζει τους πόρους για τις υποδομές που θα χρειαστούν» για την περιοχή του Ασωπού, ανακοίνωσε με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, καθώς η περιοχή, όπως σημειώνει, αντιμετωπίζει, εδώ και χρόνια, προβλήματα περιβαλλοντικής υποβάθμισης λόγω της έλλειψης ικανών ποσοτήτων ασφαλούς νερού, αλλά και της μειωμένης κάλυψης σε ύδρευση.
Επιπροσθέτως, οι διάσπαρτες μονάδες επεξεργασίας νερού και λυμάτων σε πρώην κοινότητες του δήμου έχουν χαμηλή απόδοση και αυξημένο κόστος λειτουργίας, καθώς και προβληματικά δίκτυα μεταφοράς και διανομής, οι βιομηχανίες της περιοχής εξαρτώνται από επιβαρυμένα ποιοτικά υπόγεια δίκτυα, ενώ καθίσταται επιβεβλημένη η αποκατάσταση του υπόγειου υδροφορέα, επισημαίνεται από το ΥΠΕΚΑ.

«Πιστεύω ότι η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με συνεννόηση και καλό συντονισμό, θα γίνει και η λύση που χρόνια τώρα περιμένει η τοπική κοινωνία και που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιμένει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων μερών της περιοχής παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων, Κωνσταντίνου Τριάντη.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης που ετοιμάζεται, ως στόχο έχει να συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών συστημάτων, επιφανειακών και υπογείων νερών στην περιοχή.

Ειδικότερα, το σχέδιο που ολοκληρώνεται και θα παρουσιαστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, βασίζεται σε άξονες δράσης που αφορούν σε έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα για την περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου υδροφορέα και εμπλουτισμό με νερό καλής ποιότητας του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Επίσης, στόχος είναι η δημιουργία αξιόπιστου μηχανισμού διάθεσης των βιομηχανικών λυμάτων της περιοχής, καθώς και η εκτέλεση έργων ύδρευσης για την ομαλή τροφοδοσία αστικών και βιομηχανικών περιοχών του Δήμου Τανάγρας με υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα η δημιουργία εκτεταμένου, αξιόπιστου και μακροπρόθεσμου μηχανισμού παρακολούθησης της ποιότητας των υπόγειων υδάτων της περιοχής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί στον περιβαλλοντικό έλεγχο, με μόνιμη παρουσία ελεγκτικού μηχανισμού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, «το υπουργείο περνά για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο ζήτημα από τη θεωρία στην πράξη, εστιάζοντας όχι στο νομοθετικό πλαίσιο, που υπάρχει ήδη, αλλά σε συνεργασίες, συντονισμό φορέων και ενδιαφερομένων, ανεύρεση βέλτιστων πρακτικών».

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συνολικά και ολιστικά τα πραγματικά προβλήματα που επηρεάζουν το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή και την οικονομία εξαιτίας ενός τεράστιου και σύνθετου περιβαλλοντικού προβλήματος» υπογράμμισε.

Ο κ. Καλαφάτης συναντήθηκε πρώτα με τον δήμαρχο Τανάγρας, Ευάγγελο Γεωργίου και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους εγκατεστημένων στην περιοχή βιομηχανιών, Ευθύμιο Βιδάλη, αντιπρόεδρο ΣΕΒ, Νίκο Κουδούνη, πρόεδρο Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτη Σκιαδά, διευθυντή Περιβάλλοντος του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, αλλά και με τους γενικούς διευθυντές της ΕΥΔΑΠ, Πάσιο Ιωάννη και Γεωργιάδη Στέφανο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ