Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Εργαστήρι Θεατρικού Παιγνιδιού στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλάδα, η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη για να περάσει κανείς τα γηρατειά του.







Πού συμφέρει κανείς να γερνάει και πού όχι;
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα για τις συνθήκες γήρανσης διεθνώς, σίγουρα δεν είναι ίδιες όλες οι χώρες του πλανήτη για έναν ηλικιωμένο και συνταξιούχο.



Η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Δείκτη Global AgeWatch, χαμηλότερα από την Αλβανία (39η), την... Κύπρο (57η) και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες πλην της Πολωνίας (62η). Ο Δείκτης δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Ηλικιωμένων του ΟΗΕ.

Για μια ακόμη φορά οι Σκανδιναβοί κυριαρχούν σε μια παγκόσμια κατάταξη. Καλύτερη χώρα για τους ηλικιωμένους ανακηρύχθηκε η Σουηδία, ενώ την πρώτη πεντάδα κατά σειρά συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ολλανδία και ο Καναδάς, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην 8η θέση.

Στον αντίποδα, στην τελευταία θέση του καταλόγου της Global AgeWatch βρίσκεται το Αφγανιστάν (91η θέση), ενώ η γειτονική Τουρκία είναι 70ή. Σε υψηλότερη θέση από την Ελλάδα εμφανίζονται χώρες όπως η Ουρουγουάη, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός, η Σρι Λάνκα, η Γεωργία, οι Φλιππίνες, το Τατζικιστάν και η Κολομβία.

Ο Δείκτης, που συντάσσεται από τη διεθνή οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων HelpAge International με τη βοήθεια του ΟΗΕ, λαμβάνει υπόψη του τέσσερις επιμέρους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής ενός ηλικιωμένου άνω των 60 ετών: την εισοδηματική ασφάλεια-σύνταξη, το επίπεδο υγείας, το επίπεδο απασχόλησης- εκπαίδευσης και το κατά πόσον το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον είναι ευνοϊκό για τη διαβίωση των ηλικιωμένων.

Η έκθεση τονίζει ότι, όπως και οι άλλες χώρες στη νοτιανατολική Ευρώπη, η Ελλάδα έχει πολλούς ηλικιωμένους. Ο πληθυσμός των ατόμων άνω των 60 ετών στη χώρα μας υπολογίζεται σε περίπου 2,8 εκατ. ή 24,7% του ελληνικού πληθυσμού (ένας στους τέσσερις κατοίκους).

Η θέση της Ελλάδας σε αυτούς τους τέσσερις επί μέρους δείκτες έχει ως εξής: 25η (εισοδηματική ασφάλεια) με βαθμό 81,2 στα 100, 47η (υγεία) με βαθμό 54,1 στα 100, 61η (απασχόληση- εκπαίδευση) με βαθμό 33,4 στα 100 και 82η (γενικότερο περιβάλλον) με βαθμό 51,6 στα 100. Γενικότερα, με «άριστα» το 100, η Ελλάδα βαθμολογείται με 47,4 όσον αφορά την αντιμετώπιση των ηλικιωμένων.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και το γεγονός ότι ένα υψηλό ποσοστό ηλικιωμένων (22,7%) είναι φτωχοί, καθώς έχουν εισόδημα κάτω του μισού του εθνικού μέσου όρου, παρόλα αυτά η Ελλάδα κατέχει σχετικά υψηλή θέση (25η) από άποψη εισοδηματικής ασφάλειας.

Από την άλλη όμως, η έκθεση επισημαίνει πως η χώρα μας βρίσκεται χαμηλά (82η) όσον αφορά το γενικότερο περιβάλλον για τους ηλικιωμένους, αναφέροντας ενδεικτικά πως μόνο το 43% των ατόμων άνω των 50 ετών νιώθουν ασφαλείς να κοιμηθούν μόνοι τους τη νύχτα και μόνο το 40% δηλώνουν ικανοποιημένοι με τη γενικότερη ελευθερία των επιλογών στη ζωή τους.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την έκθεση, το 98,1% των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών στην Ελλάδα παίρνουν σύνταξη, το μέσο προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων στα 60 τους είναι (άλλα) 24 χρόνια και το μέσο προσδόκιμο υγιούς ζωής (άλλα) 17,4 χρόνια. Ο δείκτης συγκριτικής ψυχικής ευημερίας διαμορφώνεται στο 68,5 (δείχνει το ποσοστό των ατόμων άνω των 50 ετών που δηλώνουν ότι η ζωή τους έχει νόημα, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των ατόμων κάτω των 50 ετών). Στο 42,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των Ελλήνων ηλικίας 55 έως 64 ετών που απασχολούνται και στο 41% των ποσοστό των ατόμων άνω των 60 ετών που έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα επτά πράγματα που δεν πρέπει να αποκαλύψετε ποτέ στο Facebook γιατί εκτίθεστε σε μεγάλο κίνδυνο


Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία όπως έχει δείξει η ιστορία δεν πρέπει να αναρτηθούν ποτέ από τους χρήστες του Facebook στους προσωπικούς τους λογαριασμούς γιατί εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο. Από το να τους ληστέψουν και να τους απολύσουν μέχρι να τους... καταστραφεί το πάρτι τους.

Σύμφωνα με το Dinfo.gr  τα επτά πράγματα που δεν πρέπει να αποκαλύψετε ποτέ στο Facebook είναι τα εξής:

    Θα κάνουμε ένα πάρτι - Στην περίπτωση που το αναρτήστετε στο Facebook πρέπει να είστε έτοιμοι να έρθετε αντιμέτωποι με τυχόν δεκάδες... απρόσκλητους εισβολείς που θα θελήσουν να διασκεδάσουν στο πάρτι που διοργανώνετε.

    Φεύγετε για διακοπές - Αφενός ζηλεύουν όλοι, αφετέρου το μαθαίνουν και οι επίδοξοι ληστές που καραδοκούν.

    Μισείτε τη δουλειά σας - Είναι πολύ πιθανό, πολύ σύντομα, ο διευθυντής να σας πει ότι ήρθε η ώρα να περάσετε από το λογιστήριο

    Κάνατε κάτι ηλίθιο - Μπορεί οι φίλοι σας να γελάσουν, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μαθητών που αποβλήθηκαν από τις τάξεις τους ή οι υπάλληλοι που έχασαν τις θέσεις τους εξαιτίας της δημοσιοποίησης αυτού που έκαναν.

    Εχετε δεσμό - Στην Αμερική δικηγόροι διαζυγίων έχουν καταστήσει το Facebook το καλύτερο μέσο για να ψαρεύουν πελάτες. Περνούν ατελείωτες ώρες ψάχνοντας για αδιάκριτα status και ενοχοποιητικές φωτογραφίες.

    Εχετε δραπετεύσει - Οι λόγοι αυτονόητοι

    Προσποιείστε πως είστε άρρωστος - Αν το κάνετε θα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις την επομένη γιατί λουφάρατε από τη δουλειά...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 26χρονου Θηβαίου για δικαστικές εκκρεμότητες




Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες (30-09-2013) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν οι από 07-02-2006 και 01-06-2010 αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, ο 26χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκατριών (13) μηνών και χρηματική ποινή (1.100) ευρώ, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Πακιστανός για ναρκωτικά στο Νεοχωράκι



Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Πακιστάν από τη Β’ Ο.Π.Κ.Ε. για ναρκωτικά στο Νεοχωράκι Βοιωτίας
Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (30-09-2013) το μεσημέρι στο Νεοχωράκι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 23χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (11,6) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η σύζυγος του «Καιάδα» απασχολεί στον φούρνο της 15 Αλβανούς και έχει «παραλείψει» να πληρώσει 470.000 στο ΙΚΑ

Μια σοκαριστική αποκάλυψη για την επιχείρηση της συζύγου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή (τον γνωστό Καιάδα) κάνει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».


Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Χρήστος Παπαχρήστος, σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΑ η σύζυγος του «Καιάδα», Ευγενία Χρήστου (εικόνα) διαθέτει με τον πατέρα της ονόματι Χρήστου Ανδρέα, οικογενειακή επιχείρηση αρτοσκευασμάτων. «Κατά το ΙΚΑ η επιχείρηση απασχολεί ΜΟΝΟ (!) Αλβανούς , 15 τον αριθμό αλλά εδώ και καιρό έχει ξεχάσει να πληρώσει τις εισφορές.

Αυτή η παράλειψη έχει ανεβάσει το ποσό της οφειλής στα 470.00 ευρώ». Η οικογενειακή επιχείρηση διαθέτει τέσσερα αρτοποιεία-δυο στην περιοχή της Αθήνας, ένα στον Πειραιά και ένα στον Νέο Κόσμου, επί της οδού Βουλιαγμένης. Στην επιχείρηση εργαζόταν και ο Γερμενής ο οποίος, δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναγελάζεται με Αλβανούς.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα τίμησε την Ελένη Γκύκατζη -Αρβελέρ

Για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό μίλησε στους Θηβαίους η διεθνούς κύρους Βυζαντινολόγος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης κα. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, προσκεκλημένη της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης»

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε στη εκδήλωση και με τη σειρά του καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας την κα. Αρβελέρ  λέγοντας χαρακτηριστικά :

«κα. Αρβελέρ, αποτελεί εξαιρετική τιμή η παρουσία σας στην πόλη μας για μία ακόμη φορά. Θυμάμαι από την τελευταία παρουσία σας στη Θήβα πάλι σε εκδήλωση των Μικρασιατών, ότι από την αρχή της ομιλίας σας αναφέρατε πως βρίσκεστε σε μία πόλη, η οποία υπήρξε πρωτεύουσα της Ελλάδος. Η αναφορά σας αυτή αποτελεί σημαντική δήλωση για εμάς και αποδίδει φόρο ιστορικής τιμής στην πόλη μας. Τον ίδιο φόρο τιμής  αποδίδει και η Θήβα σε εσάς. Ως θεσμός σας καλωσορίζω στην πόλη μας»  

Κλείνοντας, ο κ. Δήμαρχος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ένωση Μικρασιατών για τις εξαιρετικού επιπέδου εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε φορά κρατώντας ψηλά τη Μικρασιατική παρουσία.

Η κα. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ θεωρείται από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες, ιδιαίτερα στη Βυζαντινολογία, με πολύ μεγάλο αριθμό διαλέξεων και ομιλιών εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι πρύτανης των Πανεπιστημίων της Σορβόνης από το 1976, καγκελάριος των Πανεπιστημίων στο Παρίσι, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία έχει αναλάβει τα ανώτερα αξιώματα και έχει τιμηθεί με πλήθος διεθνών διακρίσεων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 120 επαγγέλματα που επιδοτεί «χρυσά» το ΕΣΠΑ για εξαγωγές



Χρηματοδοτικές ενισχύσεις για περίπου 120 επιχειρηματικές δραστηριότητες φέρνει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να επιδοτηθούν οι εξαγωγές.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ» είναι 30 εκατ. ευρώ και τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 30% έως και 55% για δαπάνες ύψους από 20.000 έως 200.000 ευρώ, αναφέρει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως οι υψηλότερες επιδοτήσεις δίνονται στις μικρές και τις μεσαίες, και οι χαμηλότερες στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τα επαγγέλματα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα:

    Να δραστηριοποιούνται νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας και να λειτουργούν αδιαλείπτως την 1η Ιανουαρίου του 2012 έχοντας κλείσει τουλάχιστον μία δωδεκάμηνη χρήση.
    Να είναι εταιρικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, δηλαδή ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ατομικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήρα που τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας, με δραστηριότητα που αντιστοιχεί τουλάχιστον σε έναν από τους επιλέξιμους κλάδους.
    Επίσης, υπάρχουν και ειδικές προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Αυτές είναι:
    Μεμονωμένες πολύ μικρές, μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο και σε μία από τις 120 δραστηριότητες. Ωστόσο, αν αυτές υποβάλουν πρόταση για μεμονωμένο επενδυτικό σχέδιο χωρίς συνεργασίας, θα έχουν χαμηλότερο ποσοστό επιχορήγησης.
    Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου (από τους συγκεκριμένους κλάδους). Αυτές μπορούν να υποβάλουν προς χρηματοδότηση εκτός από το δικό τους επενδυτικό σχέδιο και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών με τουλάχιστον δύο επιχειρήσεις από την πρώτη κατηγορία, εκ των οποίων η μία πρέπει να είναι στον κλάδο της μεταποίησης. Φυσικά μπορούν να καταθέσουν και αποκλειστικά δικό τους επενδυτικό σχέδιο, το οποίο όμως θα έχει χαμηλότερο ποσοστό χρηματοδότησης.

Οι κατηγορίες επαγγελματιών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν

    Υποστηρικτικές προς τη γεωργία δραστηριότητες και δραστηριότητες μετά τη συγκομιδή
    Υποστηρικτικές προς τη δασοκομία υπηρεσίες
    Εξόρυξη μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων
    Λοιπά ορυχεία και λατομεία
    Υποστηρικτικές δραστηριότητες εξόρυξης
    Παραγωγή παγωτών
    Αρτοποιία, παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής
    Παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων, παραγωγή διατηρουμένων ειδών ζαχαροπλαστικής
    Παραγωγή μακαρονιών, λαζανιών, κουσκούς και παρόμοιων αλευρωδών προϊόντων
    Παραγωγή κακάου, σοκολάτας και ζαχαρωτών
    Επεξεργασία τσαγιού και καφέ
    Επεξεργασία υποκατάστατων του καφέ, εκχυλισμάτων, αποσταγμάτων και συμπυκνωμάτων του καφέ ή των υποκατάστατων του καφέ, λοβού και φλοιού καφέ
    Επεξεργασία πράσινου τσαγιού (που δεν έχει υποστεί ζύμωση), μαύρου τσαγιού (που έχει υποστεί ζύμωση) και τσαγιού που έχει υποστεί εν μέρει ζύμωση που διατίθενται σε άμεσες συσκευασίες περιεχομένου <= 3 kg
    Επεξεργασία εκχυλισμάτων, αποσταγμάτων, συμπυκνωμάτων και παρασκευασμάτων τσαγιού ή μάτε
    Επεξεργασία αφεψημάτων βοτάνων
    Παραγωγή αρτυμάτων και καρυκευμάτων
    Παραγωγή έτοιμων γευμάτων και φαγητών / Υπό ειδικές συνθήκες και προϋποθέσεις
    Παραγωγή ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων διατροφής και διαιτητικών τροφών
    Παραγωγή σουπών και ζωμών και παρασκευασμάτων τους
    Παραγωγή ζυμών αρτοποιίας και παρόμοιων ειδών
    Παραγωγή μπέικιν πάουντερ
    Παραγωγή αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών
    Ζυθοποιία
    Παραγωγή αναψυκτικών, παραγωγή μεταλλικού νερού και άλλων εμφιαλωμένων νερών
    Παραγωγή προϊόντων καπνού
    Παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλικών
    Κατασκευή ειδών ένδυσης
    Κατεργασία και δέψη δέρματος, κατασκευή ειδών ταξιδίου (αποσκευών), τσαντών, ειδών σελοποιίας, ειδών σαγματοποιίας και υποδημάτων
    Βιομηχανία ξύλου και κατασκευή προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από τα έπιπλα, κατασκευή ειδών καλαθοποιίας και σπαρτοπλεκτικής
    Κατασκευή χαρτοπολτού, χαρτιού και προϊόντων από χαρτί
    Εκδόσεις, εκτυπώσεις και αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων εγγραφής ήχου και εικόνας ή μέσων πληροφορικής
    Παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου
    Παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων
    Παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων
    Παραγωγή προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες
    Κατασκευή άλλων προϊόντων από μη μεταλλικά ορυκτά
    Παραγωγή βασικών μετάλλων
    Επιλογή σύμφωνα με συνημμένο πίνακα
    Κατασκευή μεταλλικών προϊόντων με εξαίρεση τα μηχανήματα και τα είδη εξοπλισμού
    Κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων
    Κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
    Κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού π.δ.κ.α.
    Κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων
    Κατασκευή λοιπού εξοπλισμού μεταφορών
    Κατασκευή επίπλων
    Άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες
    Επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων εξοπλισμού
    Υπηρεσίες παροχής πάγου (μόνο οι επιχειρήσεις υπηρεσιών παροχής πάγου)
    Συλλογή, επεξεργασία και παροχή νερού
    Επεξεργασία λυμάτων
    Συλλογή επεξεργασία και διάθεση απορριμμάτων, ανάκτηση υλικών
    Δραστηριότητες εξυγίανσης και άλλες υπηρεσίες για τη διαχείριση αποβλήτων
    Κατασκευές κτιρίων
    Εργα πολιτικού μηχανικού
    Εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες
    Χονδρικό εμπόριο αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων
    Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων
    Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων
    Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων
    Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων
    Χονδρικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων
    Χονδρικό εμπόριο μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων και συναφών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων
    Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων και συναφών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων
    Υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων
    Χονδρικό εμπόριο (πλην εμπορίου μηχανοκίνητων οχημάτων / μοτοσικλετών)
    Εκδοση λογισμικού
    Τηλεπικοινωνίες
    Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
    Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
    Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
    Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες
    Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων
    Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας
    Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας
    Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης εξειδικευμένου λογισμικού εφαρμογών
    Υπηρεσίες υποστήριξης λογισμικού πολυμέσων
    Υπηρεσίες διαχείρισης ηλεκτρονικών συστημάτων
    Υπηρεσίες διαχείρισης ηλεκτρονικών συστημάτων
    Υπηρεσίες διαχείρισης συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή
    Αλλες δραστηριότητες της τεχνολογίας της πληροφορίας και δραστηριότητες υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπολογιστών
    Αλλες υπηρεσίες των τεχνολογιών της πληροφορίας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών π.δ.κ.α.
    Επεξεργασία δεδομένων, καταχώριση και συναφείς δραστηριότητες, δικτυακές πύλες
    Επεξεργασία δεδομένων, καταχώριση συναφείς δραστηριότητες
    Υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων, παροχής κεντρικού υπολογιστή, λειτουργίας εφαρμογών και παροχής λοιπής υποδομής τεχνολογιών της πληροφορίας
    Υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων
    Υπηρεσίες ανάπτυξης βάσεων δεδομένων
    Υπηρεσίες αποθήκευσης βάσεων δεδομένων
    Υπηρεσίες διάθεσης εξοπλισμού επεξεργασίας δεδομένων ή δικτύων (υπολογιστικής ισχύος κ.λπ.)
    Υπηρεσίες προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων
    Παροχή υπηρεσιών εφαρμογών πληροφορικής
    Δικτυακές πύλες (web portals)
    Παραγωγή περιεχομένου δικτυακών πυλών (web portals)
    Παραγωγή περιεχομένου δικτυακών πυλών (web portals)
    Δραστηριότητες κεντρικών γραφείων, δραστηριότητες παροχής συμβουλών διαχείρισης
    Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης
    Υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών διαχείρισης
    Υπηρεσίες μελετών οργάνωσης και επιχειρησιακής έρευνας
    Υπηρεσίες παροχής συμβουλών στρατηγικής διαχείρισης
    Υπηρεσίες αποτίμησης επιχειρήσεων πριν από συγχωνεύσεις ή/και εξαγορές
    Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα μάρκετινγκ
    Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα οργάνωσης παραγωγής
    Υπηρεσίες παροχής συμβουλών για θέματα εφοδιασμού και άλλων συμβουλών διαχείρισης
    Υπηρεσίες συμβουλών σε θέματα επιμελητείας (logistic)
    Υπηρεσίες διαχείρισης επιχειρηματικών διαδικασιών
    Υπηρεσίες διαχείρισης έργων εκτός των κατασκευαστικών
    Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις
    Επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη
    Υπηρεσίες πλήρους διαφήμισης
    Υπηρεσίες γραφίστα διαφημίσεων
    Υπηρεσίες κατασκευής διαφημιστικών πινάκων γενικά (πανό) και επιγραφών
    Υπηρεσίες καταχώρισης αγγελιών και διαφημίσεων σε εφημερίδες και περιοδικά
    Υπηρεσίες σχεδιασμού (όχι παραγωγής) διαφημιστικών αντικειμένων ή ταινιών
    Υπηρεσίες σχεδιασμού διαφημιστικών αφισών
    Υπηρεσίες σχεδιασμού εσωτερικών χώρων, βιομηχανικής σχεδίασης και άλλες υπηρεσίες εξειδικευμένου σχεδιασμού
    Υπηρεσίες σχεδιασμού εσωτερικών χώρων
    Υπηρεσίες βιομηχανικού σχεδιασμού
    Αλλες υπηρεσίες εξειδικευμένου σχεδιασμού
    Παραγωγή πρωτοτύπων σχεδίων
    Παραγωγή πρωτοτύπων σχεδίων
    Δραστηριότητες συσκευασίας (μόνο προϊόντων που ανήκουν σε επιλέξιμες δράσεις)
    Υπηρεσίες συσκευασίας και αποσυσκευασίας εμπορευμάτων
    Νοσοκομειακές δραστηριότητες
    Δραστηριότητες βιβλιοθηκών, αρχειοφυλακείων, μουσείων και λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες
    Πλύσιμο και στεγνό καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή του Δημάρχου Λεβαδέων για την καλύτερη προβολή του ψηφιδωτού δαπέδου


Ο Δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε χθες επιστολή προς την προϊσταμένη της 23ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Παρασκευή Καλαμαρά σύμφωνα με την οποία προτείνεται η περαιτέρω συνεργασία του Δήμου Λεβαδέων και της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων για την καλύτερη δυνατή προβολή του ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών της ΔΕΥΑΛ επί της οδού Σπυροπούλου έναντι του Δικαστικού Μεγάρου Λιβαδειάς.  Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Θ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:
«Όπως ήδη γνωρίζετε κατά τη διάρκεια εργασιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λιβαδειάς, επί της οδού Σπυροπούλου έναντι του Δικαστικού Μεγάρου Λιβαδειάς, αποκαλύφθηκε ψηφιδωτό δάπεδο, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Υπηρεσίας σας πρόκειται για δάπεδο ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας των παλαιοχριστανικών χρόνων.
Από την πλευρά μας, σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Λεβαδέων διαθέτει επαρκείς δημοτικούς χώρους για τη φιλοξενία και έκθεση του εν λόγω ψηφιδωτού και επιθυμούμε την περαιτέρω συνεργασία των Υπηρεσιών μας για την όσο το δυνατό καλύτερη προβολή του ευρήματος.
Εκτιμώ ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύπτονται σε διάφορα σημεία της χώρας αποτελούν πολύτιμα κομμάτια για την συμπλήρωση της ολιστικής εικόνας που αφορά την ιστορική διαδρομή ενός τόπου και ως εκ τούτου θεωρώ ότι το εν λόγω εύρημα θα πρέπει να παραμείνει και να εκτεθεί στην πόλη της Λιβαδειάς.
Θεωρώ ότι και εσείς είστε υποστηρικτές της ίδιας άποψης και αναμένω την άμεση συνεργασία μας για να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της Λιβαδειάς».


               
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.ΘΗΒΑΙΩΝ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Παρατείνεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για τα Μαθήματα Επιμόρφωσης Ενηλίκων για τα πρώτα τμήματα που θα δημιουργηθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θηβαίων.

Προγράμματα θα πραγματοποιούνται καθ’  όλη την διάρκεια του έτους άρα αιτήσεις θα γίνονται δεκτές όλο το εκπαιδευτικό έτος.

______________________________________________________________________
Στα πλαίσια του έργου «Κέντρα δια βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» συστήνεται και θα λειτουργήσει στο Δήμο Θηβαίων «Κέντρο δια Βίου Μάθησης», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης,  στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, για τα ακόλουθα θεματικά πεδία :

    Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
    Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
    Νέες Τεχνολογίες
    Γλώσσα και Επικοινωνία
    Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
    Πολιτισμός και Τέχνη
    Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων


Για τις ανάγκες της ενέργειας αυτής θα προσληφθούν δυο (2) άτομα, ένας (1) υπεύθυνος εκπαίδευσης, ανάπτυξης & διασφάλισης ποιότητας και ένας (1) υπεύθυνος οργάνωσης. Για τις θέσεις αυτές είχε προηγηθεί προκήρυξη από το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα, όπως επίσης και για τους εκπαιδευτές δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως.

Τα προγράμματα θα λειτουργήσουν εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τους εκπαιδευόμενους, στην πόλη της Θήβας και στις Τοπικές Κοινότητες του δήμου.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους ενδιαφερόμενους ΕΝΗΛΙΚΕΣ άνω των 18 ετών [για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, άνω των 16 ετών] που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα επιμόρφωσης να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής  και να δηλώσουν την προτίμησή τους για τα  προαναφερόμενα θεματικά πεδία,  στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (κα. Αναστασίου Βάσω, τηλ: 22623,50603) (για τα πρώτα τμήματα που θα δημιουργηθούν). Προγράμματα θα πραγματοποιούνται καθ’  όλη την διάρκεια του έτους άρα αιτήσεις θα γίνονται δεκτές όλο το εκπαιδευτικό έτος.

Τα μαθήματα θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και με την ολοκλήρωση αυτών θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, την οποία θα συνυπογράφουν ο Δήμος, Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης.

Περισσότερες πληροφορίες www.thiva.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδοτούμενα σεμινάρια στη Θήβα- Είσαι άνεργος; Απέκτησε πτυχίο πληροφορικής δωρεάν



Πιστοποιημένο Πτυχίο Υπολογιστών ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και με επιδότηση!

To πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων για
Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών συνεχίζεται!!

Οι εγγραφές πήραν παράταση για λίγες ημέρες ακόμα.

Αρκεί να έχετε κάρτα ανεργίας και επιδοτήστε να μάθετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με απόκτηση πιστοποιημένου πτυχίου!!!





Καθημερινά 9- 13:00
Υπεύθυνη   Τζιώτη Χριστίνα
Λοξής Φάλαγγος 38 Θήβα
2262301108-2262301104

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε 84χρονος στον Ορχομενό




Ο λόγος για έναν ηλικιωμένο από τον Ορχομενό , που το τελευταίο  διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο 84χρονος, ο οποίος έμενε μαζί με τη σύζυγό του χθες τα ξημερώματα πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αφού ο 84χρονος σύμφωνα με πληροφορίες άφησε σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Η υψηλή ποιότητα της ίνας ανεβάζει την τιμή στο βαμβάκι



Με υψηλές αποδόσεις σε ίνα και καλή παραγωγή ανά στρέμα συνεχίζεται η συγκομιδή του βαμβακιού σε ολόκληρη τη χώρα, με σύμμαχο φέτος και τον καιρό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda  Το φετινό ποιοτικό προϊόν έχει αλλάξει τους συσχετισμούς της αγοράς, δίνοντας έτσι ανοδική ώθηση στις τιμές παραγωγού. Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή τιμή ενισχύεται στα υψηλά ενός μήνα αφού ξεπερνά τα 86 σεντς ανά λίμπρα ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές θα προχωρήσει πέρα και από τα 90 σεντς ανά λίμπρα βραχυπρόθεσμα.
Η χρηματιστηριακή τιμή σύμφωνα με τους αναλυτές θα προχωρήσει πέρα και από τα 90 σεντς ανά λίμπρα βραχυπρόθεσμα.Η χρηματιστηριακή τιμή σύμφωνα με τους αναλυτές θα προχωρήσει πέρα και από τα 90 σεντς ανά λίμπρα βραχυπρόθεσμα.
Αναπτύσσεται έτσι μια δυναμική για τα επίπεδα των 55 λεπτών το κιλό και από μεμονωμένους παραγωγούς, εκτός από τις Ομάδες Παραγωγών. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το «παιχνίδι» που γίνεται γύρω από την τιμή για το αν αυτή περιέχει τα μεταφορικά, τις μεσιτείες (βαμβακοσυλλεκτικές) και τις Ομάδες Παραγωγών.

Στην περιοχή της Βοιωτίας, τα εκκοκκιστήρια των Μάρκου, Αγγελούση, Σκλαπάνη και Μίχα πληρώνουν 50-51 λεπτά το κιλό παραδοτέο. Όσον αφορά τα υπόλοιπα εκκοκκιστήρια, οι αδελφοί Δοντά συνεχίζουν να φορτώνουν με 52 λεπτά παραδοτέο, ενώ η εταιρεία Αφοι Καραγιώργου παραλαμβάνει με 48 λεπτά το κιλό.

Τα τελευταία δεδομένα της αγοράς δείχνουν τους εκκοκκιστές να μην ακολουθούν ενιαία γραμμή στην τιμή με την οποία παραλαμβάνουν, καθώς η ζήτηση για το προϊόν παραμένει ζωηρή και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός δείχνει έντονος. Στη βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκκοκκιστήρια Σιάρκου αγοράζουν στα 50 λεπτά το κιλό παραδοτέο, ενώ στα ίδια επίπεδα αγοράζει και ο Αυγερινός που παίρνει προϊόν από Ξάνθη και Σέρρες.

Τα Θρακικά εκκοκκιστήρια πληρώνουν με 49,7 λεπτά το κιλό με επιταγές ημέρας, ενώ η τιμή μπορεί να είναι υψηλότερη ανάλογα με τα μεταφορικά. Ωστόσο για μια ακόμη χρονιά οι τιμές αυτές είναι ανοιχτές, με αποτέλεσμα οι εκκοκκιστές να συγκεντρώνουν το προϊόν και να αποκτούν το πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις. Αστάθμητος παράγοντας είναι επίσης η αξιοπιστία των εκκοκκιστηρίων και η ημερομηνία που θα εξοφλήσουν τους παραγωγούς.

Στα 55 λεπτά οι Ομάδες
Το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχουν για μια ακόμη χρονιά οι Ομάδες Παραγωγών, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο να κλείσουν συμφωνίες στα επίπεδα των 55 λεπτών το κιλό. Η Ομάδα Παραγωγών από τα Βάγια της Βοιωτίας έχει εξασφαλίσει τα 50 λεπτά το κιλό και πλέον βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να πληρωθεί με επιπλέον 3 έως 5 λεπτά το κιλό. Ομοίως η Ομάδα Παραγωγών της Δράμας έχει συμφωνήσει στα 52 λεπτά το κιλό παραδοτέο, ενώ υπάρχει η εκτίμηση πως οι παραγωγοί που θα κλείσουν αργότερα το προϊόν τους θα πληρωθούν με υψηλότερη τιμή.
Από την πλευρά των Ενώσεων, η ΕΑΣ Τρικάλων παραλαμβάνει βαμβάκι στα δύο εκκοκκιστήριά της, στο Μεγαλοχώρι και στα Σερβωτά στα 51 λεπτά το κιλό και η πληρωμή στους βαμβακοκαλλιεργητές γίνεται τοις μετρητοίς.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΑΣ Λαμίας ανακοίνωσε πως παραλαμβάνει βαμβάκι στα δύο εκκοκκιστήριά της, στο Ν. Μοναστήρι και στην Ηράκλεια στα 50 λεπτά το κιλό, ενώ η πληρωμή στους βαμβακοκαλλιεργητές γίνεται μέσα σε 20 ημέρες και οι πρώτες καταβολές χρημάτων ξεκίνησαν από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκο στους Έλληνες που ψάχνουν δουλειά στην Ε.Ε.

Θα μπει πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που μετακινούνται - Ολλανδοβρετανικές πιέσεις με στήριξη       της Σουηδίας και της Γερμανίας - Στόχος εκτός από την Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες του Νότου

Σκληρότερους νόμους για την αντιμετώπιση και ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη εισηγούνται οι Ευρωπαίοι εταίροι, δημιουργώντας πλέον έναν ασφυκτικό κλοιό για τους δοκιμαζόμενους από την ανεργία Ελληνες. Τους πολίτες εκείνους που κινδυνεύουν να στερηθούν έστω και το δικαίωμα στην αναζήτηση καλύτερης τύχης εκτός συνόρων, μια και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε εργασιακό κρανίου τόπο.
Δεν φτάνει λοιπόν που η χώρα μας έχει υποστεί τις συνέπειες μιας σειράς λανθασμένων ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως παραδέχονται κατά καιρούς έγκυροι ξένοι πολιτικοί και τεχνοκράτες, με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει εκτοξευτεί στο 27%, αλλά οι εταίροι μας,  απαιτούν και την τοποθέτηση πλαφόν στη ροή μεταναστών από τα Βαλκάνια και τις χώρες του Νότου προς τις χώρες τους. Μάλιστα οι προκλήσεις φτάνουν σε τέτοιον βαθμό ώστε να επιβληθούν μέχρι και ποινές σε όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές.

Μάχη στο Κολέγιο των Επιτρόπων
Ειδικότερα, μείζον θέμα δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου) όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια. Το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η Ελληνίδα επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη ζητώντας τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η αρμόδια Σουηδή επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κυρία Σεσίλια Μάλμστρομ όσο και ομάδα υπουργών της Ε.Ε. από τις βόρειες χώρες φαίνεται να επιδιώκουν την αλλαγή ατζέντας και την εφαρμογή σκληρών τακτικών, αφού οι κυβερνήσεις τους πιέζονται από μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών λόγω της κρίσης που πλήττει την Ε.Ε. - και δη χώρες όπως η δική μας, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Το οξύμωρο είναι πως η συγκεκριμένη Σουηδή επίτροπος συντονίζει τις δράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης και στη χώρα μας, τοποθετώντας, όπως όλα δείχνουν, πλέον την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με τα υπανάπτυκτα κράτη που στέλνουν λαθρομετανάστες στα σύνορά μας.

Αιτία για την κινητοποίηση που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες -και η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν να μπει το 2014- είναι το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Αυτό είναι που φοβίζει Ολλανδούς, Βρετανούς, Σουηδούς, αλλά και εν μέρει τους Γερμανούς, οι οποίοι έχουν ασκήσει και τη σφοδρότερη κριτική επειδή από το 2006 η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση των εργαζομένων στην Ε.Ε., με εισήγηση του Ολλανδού επίσης πολιτικού και τέως επιτρόπου κ. Φριτς Μπολκεστάιν. Η υιοθέτηση αυτής της πολιτικής δέχτηκε σφοδρή κριτική και από τα συνδικάτα των παραπάνω ανεπτυγμένων χωρών, καθώς εξ αυτού του γεγονότος εκφράστηκαν φόβοι για μισθολογικές μειώσεις και παραγκωνισμό του τοπικού εργατικού δυναμικού. Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες ημέρες τόσο ο Ολλανδός πρωθυπουργός κ. Μαρκ Ρουτ όσο και ο Βρετανός κ. Ντέιβιντ Κάμερον μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής στάσης. Μάλιστα σε ρατσιστικό τόνο ο κ. Ρουτ δήλωσε πως υπάρχει ανάγκη για μια «μικρότερη και πιο λιτή Ευρώπη»!

«Πορτοκαλί συναγερμός» κατά των φτωχών της Ε.Ε.
Αφορμή που ουσιαστικά έθεσε και το πλαίσιο των διεκδικήσεων των Βορειοευρωπαίων εταίρων για μια νέα «συνθήκη εργασίας», όπως ήδη την έχουν βαφτίσει, υπήρξε η δημόσια τοποθέτηση του Ολλανδού υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Σχέσεων και τέως αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Λόντεβικ Ασχερ στις 19 Αυγούστου. Ο τελευταίος κάλεσε την Ε.Ε. να επικεντρωθεί στις «αρνητικές συνέπειες», όπως τις χαρακτήρισε, της εργατικής - οικονομικής μετανάστευσης αρχικά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, δύο χώρες ενταγμένες στην Ε.Ε., αλλά στην πορεία και από όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Οσοι όμως γνωρίζουν τις κατ’ ιδίαν τοποθετήσεις του Ολλανδού υπουργού ξέρουν πως στην ατζέντα του βρίσκεται πολύ ψηλά και η Ελλάδα, στην οποία αναφέρεται διαρκώς με τα χειρότερα λόγια.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή επιδίωξη, καθώς μέχρι σήμερα το θέμα της μετανάστευσης περιοριζόταν μονάχα στους κατοίκους τρίτων εκτός Ε.Ε. χωρών - κυρίως από την Αφρική ή την Ασία, ενώ γνωστό είναι πως οι κάτοικοι της Ε.Ε. έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε όλα τα κράτη της Ευρώπης δίχως εμπόδια. Ο Ολλανδός πολιτικός, ο οποίος έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το Συμβούλιο Υπουργών στη Χάγη, άνοιξε την κερκόπορτα κατά της μετανάστευσης των πολιτών από τις καθημαγμένες από την ανεργία χώρες. Μάλιστα έφτασε σε τέτοιο σημείο πρόκλησης ώστε ζήτησε την υιοθέτηση κατά του μεταναστευτικού ρεύματος ενός συστήματος ανάλογου με τον περίφημο «Πορτοκαλί Κώδικα» (Code Orange) που εκδίδεται όταν το νερό των ποταμών στις Κάτω Χώρες φτάνει σε υψηλό επίπεδο. Τι σημαίνει κάτι τέτοιο; «Είναι η ώρα για έναν παρόμοιο συναγερμό αναφορικά με την ελεύθερη μετακίνηση εργασιακών πληθυσμών στην Ευρώπη», ξεκαθάρισε κυνικά ο Ολλανδός υπουργός. Η εν λόγω δήλωση έχει μεγαλύτερη αξία καθώς δεν προέρχεται από κάποιον συντηρητικό πολιτικό, αλλά από έναν υπουργό του Εργατικού Κόμματος της βόρειας χώρας.

Δεν είναι τυχαίο πως τις συγκεκριμένες ακραίες δηλώσεις προσυπέγραψε και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Ντέιβιντ Γκούντχαρτ.

Τι ζητάνε όμως Ολλανδοί και Βρετανοί, οι πρώτοι μάλιστα με τον πιο επίσημο πλέον τρόπο, διά ενός κορυφαίου και αρμόδιου υπουργού τους; Η πρόταση που έγινε και κατόπιν προωθήθηκε προς συζήτηση στην Ε.Ε. αναφέρεται στην υιοθέτηση σκληρότερων νόμων για την εντός ευρωπαϊκών χωρών οικονομική μετανάστευση - ακόμα και η εφαρμογή ποινών για όσες επιχειρήσεις επιδιώξουν την «εισαγωγή» εργαζομένων από τις φτωχές χώρες της Ε.Ε. και της ευρωζώνης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Με άστατο καιρό υποδεχόμαστε τον Οκτώβρη, αφού σήμερα Τρίτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από το πρωί στα Δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιώτικη χώρα

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με βροχές τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, όπου παροδικά θα είναι αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, όπου τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και διαστήματα βελτίωσης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης -Ποιοι θα μπορέσουν να λάβουν μέρος των χρημάτων προκαταβολικά



Δεκαπέντε ημέρες πριν ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης με τον υψηλό φόρο κατανάλωσης, τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σύγκριση με πέρυσι, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα το λάβουν σε δύο δόσεις.

«Αν τελικά αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσει προκαταβολή φόρου σε όλους τους δικαιούχους βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων τότε λόγω του ότι μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από τα ισχύοντα το σύστημα για να λειτουργήσει στην πλήρη του μορφή θα απαιτήσει έναν ή ακόμη και δύο μήνες», υποστηρίζει υπηρεσιακός παράγοντας σύμφωνα με το ΒΗΜΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας είναι υπέρμαχος της πρότασης να δοθεί ως επιταγή - προκαταβολή το ποσό του συνολικού επιδόματος ώστε να μην προκύψουν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρυσι κάποιοι ενώ το δικαιούντο δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς.

Για το θέμα της προκαταβολής υπάρχουν ενστάσεις από την Τρόικα ότι είναι πιθανόν να λάβει κάποια οικογένεια τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης αλλά τελικά να μην τα χρησιμοποιήσει για προμήθεια πετρελαίου αλλά για να καλύψει το κόστος του ηλεκτρικού στην περίπτωση που χρησιμοποιεί για τη θέρμανσή της κλιματιστικό ή να καλύψει το κόστος καυσόξυλων, φυσικού αερίου, πέλετς κτλ. τα οποία πέρυσι είχαν εξαιρεθεί πέρυσι από την επιδοματική πολιτική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι αποζημιώσεις απο τον ΕΛΓΑ


Για ζημιές σε φυτική και ζωική παραγωγή
Αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, καταβάλλονται σήμερα από τον ΕΛΓΑ σε 2.631 δικαιούχους.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή και κηπευτικά, καθώς και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορες ζημιές.

Το 1,7 εκατ. ευρώ θα διατεθεί στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας
Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος Φλωρίνης. Φωκίδος, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο κρατητήριο παίκτες του Φωκικού



Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν τρεις παίκτες του Φωκικού, ομάδας της Β Εθνικής, καθώς πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο για οφειλή ύψους 2.000 ευρώ της ΠΑΕ προς στο ξενοδοχείο που διέμεναν.

Πρόκειται για τους Ράντι, Ομάρ και Λανζάλο, οι οποίοι κρατήθηκαν από την αστυνομία έως ότου δοθεί οριστική λύση.

Πρόκειται για τους Ράντι, Ομάρ και Λανζάλο, οι οποίοι κρατήθηκαν από την αστυνομία έως ότου δοθεί οριστική λύση, καθώς το δωμάτια που διαμένουν, δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 25 μέρες, με το ποσό της οφειλής να έχει φτάσει τα 2.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όταν οι τρεις παίκτες επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, ο Λανζάλο ζήτησε το διαβατήριό του, για να μετακομίσει σε σπίτι που είχε βρει. Όμως ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεν το έδινε, ζητώντας να πληρωθεί. Κλήθηκε η αστυνομία, που κράτησε τους παίκτες, μέχρι τη λύση να δώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σίμος Παπαδημητρίου, που πλήρωσε το χρέος.

Μάλιστα, οι παίκτες αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν με τις πρεσβείες τους, προκειμένου να βρεθεί μία λύση, ενώ από την πλευρά της ΠΑΕ έκαναν λόγο για παρεξήγηση.

Πηγή: AΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα «Κρυφό Ταξίδι» για τη Θηβαία Νόνα Βουδούρη-βίντεο



Το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σύντομα η Θηβαία καλλιτέχνιδα Νόνα Βουδούρη, με τίτλο ''Κρυφό ταξίδι'', σε διεύθυνση & επιμέλεια παραγωγής του Άγγελου Σφακιανάκη -Μικρός Ήρως, από τη Δισκογραφική εταιρεία «Protasis Music».
Στο άλμπουμ συμμετέχουν συνθετικά και στιχουργικά ο Γιάννης Σπάθας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Θοδωρής Παυλάκος, η Ιρις Λουκά, ο Ακος Δασκαλόπουλος, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και άλλοι.
Επίσης, συμμετέχουν ερμηνευτικά οι: Παντελής Θαλασσινός και Daniel Armando στο: «Τον έρωτα ρώτα», και σε ντουέτο και ο Βασίλης Λέκκας στο: «Δεν είναι ο έρωτας...».
Σάς παρουσιάζουμε, σε προδημοσίευση ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ: ένα ντουέτο της Νόνας Βουδούρη με τον Βασίλη Λέκκα, με τίτλο: «Δεν είναι ο έρωτας…» σε μουσική του Γιάννη Σπάθα και σε στίχους Βαγγέλη Κωνσταντινίδη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αιτήσεις εγγραφής στο Μητρώο Αγροτικών Συλλογικών Οργανώσεων


Περίπου 4.000 συνεταιρισμοί όλων των βαθμίδων υπέβαλαν αίτηση πρώτης εγγραφής στο Μητρώο των Αγροτικών Συλλογικών Οργανώσεων από τους συνολικά 6.710 συνεταιρισμούς που διαθέτουν καταστατικά λειτουργίας.

Καθώς η Δευτέρα ήταν η τελευταία ημέρα εγγραφής στο μητρώο σύμφωνα με το νόμο 4015/2011, όσοι συνεταιρισμοί δεν υπέβαλαν αίτηση πρώτης εγγραφής στο Μητρώο, θεωρείται πως είτε είναι ανενεργοί, είτε σκοπεύουν μέχρι το τέλος του έτους, όπως προβλέπει η νομοθεσία, να συγχωνευτούν με άλλο ενεργό αγροτικό συνεταιρισμό, ήδη εγγεγραμμένο στο μητρώο.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ