Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

H Ολυμπιακή φλόγα στη Λιβαδειά-Φωτορεπορτάζ



ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Πολύς ο κόσμος που υποδέχτηκε την ολυμπιακή φλόγα και σας μεταφέρουμε στο κλίμα από τις φωτογραφίες του συνεργάτη μας Λουκά Χρήστο. Viotiashop
Φωτογραφίες εδώ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Χρ. Παππάς φορά τη στολή των Ες-Ες και χαιρετά ναζιστικά


Ο προφυλακιστέος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, χαρακτήρισε κατά την απολογία του πολιτική τη δίωξη του, καταδίκασε κάθε μορφή βίας και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον ναζισμό.

Κληθείς να σχολιάσει τα ναζιστικού περιεχομένου σύμβολα και βιβλία που βρέθηκαν στο σπίτι του στα Γιάννενα, ο Παππάς ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για βιβλία που κατέχει «ασχολούμενος με το βιβλίο από τα γυμνασιακά του χρόνια». Όσο για τα υπόλοιπα αντικείμενα, υποστήριξε ότι «είναι συλλεκτικά διαφόρων περιόδων πολεμικών ή μη διότι είμαι συλλέκτης γνωστός σε συλλεκτικούς κύκλους, το οποίο μπορώ να σας αποδείξω και με σχετικά έγγραφα και ντοκουμέντα».



Ο ίδιος δηλώνει λαϊκός εθνικιστής και προσθέτει «Ο Χίτλερ πέθανε στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ουδεμία σχέση μπορεί να έχει πολιτικά με την Ελλάδα του 21ου αιώνα». Όταν κλήθηκε ωστόσο να απαντήσει για το χειρόγραφό του με το κείμενο του όρκου της Χρυσής Αυγής (του 1983), με αναφορά στις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, το οποίο φέρει τη γερμανική σβάστικα και αναγράφει το όνομα του Χίτλερ (σ.σ.: βρέθηκε στο σπίτι του) εκείνος έπαθε αμνησία: «Δεν ενθυμούμαι, αγνοώ την ύπαρξή του σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, δεν ενθυμούμαι πώς εγράφη, αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο και είναι ένα κείμενο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ όσο εγώ ξέρω και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι κείμενο του 1983, όπως αναγράφει με τυποποιημένη έντυπη γραφή, όταν ήμουν 21 ετών».

Πέρα από τα παραπάνω, στο σπίτι του στην Ανατολή Ιωαννίνων, βρέθηκε και μία φωτογραφία του στην οποία απεικονίζεται να φοράει την αυθεντική στολή των Ες-Ες, να ποζάρει μπροστά από τον αγκυλωτό σταυρό και να χαιρετά ναζιστικά.

Πηγή: Τα Νέα
Διαβάστε Περισσότερα »

200 ηλικιωμένοι αναζητούν τον γιατρό στην Θίσβη!


Έχει να φανεί 3 εβδομάδες και παραμένουν ανημέρωτοι, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την υγείας τους…
Χ. Σάλτας: «Είμαστε πολύ νευριασμένοι, χρειαζόμαστε φάρμακα, εξετάσεις, διάφορα έγγραφα για την εισαγωγή σε νοσοκομείο, είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά;»
Τις ευθύνες στο Τοπικό Συμβούλιο Θίσβης επιρρίπτουν οι κάτοικοι του χωριού, για την συχνή και απρογραμμάτιστη απουσία του γιατρού από Αγροτικό Ιατρείο, με αποτέλεσμα οι 200 περίπου ηλικιωμένοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο με τα φάρμακα και την υγεία τους, όσο και με την ταλαιπωρία που υφίστανται, αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Αγροτικό Ιατρείο Δομβραίνας…
Ο κ. Σάλτας δέχεται τα πυρά, καθώς εκτελεί καθήκοντα Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, που απουσιάζει για λόγους υγείας, και μάλιστα δηλώνει «πολύ νευριασμένος» τόσο ο ίδιος όσο και συμπολίτες του, αφού όλοι μαζί θεωρούν ότι ο γιατρός ή οι διοικήσεις των Νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς τους εμπαίζουν και απαξιώνουν το Τοπικό Συμβούλιο…
Ο γιατρός έχει να φανεί 3 εβδομάδες, κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει ενημερώσει το Τοπικό Συμβούλιο και οι ηλικιωμένοι κάθε Δευτέρα στήνονται από τις 6.00 το πρωϊ στο Ιατρείο, πληροφορούμενοι όμως, τρεις ώρες αργότερα, από τον Φαρμακοποιό ότι ο γιατρός δεν θα φανεί….
«Χρειαζόμαστε φάρμακα, εξετάσεις, διάφορα έγγραφα για την εισαγωγή σε νοσοκομείο, είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά» αναρωτιέται ο Τοπικός Σύμβουλος Θίσβης, απευθυνόμενος προς τους «υπαίτιους» του προβλήματος....
«Είναι πρέπον η υποδιοικητής του νοσοκομείου Θηβών ή ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς να μην γνωρίζουν ή να μην ελέγχουν τον γιατρό αν πάει ή δεν πάει; Βεβαίως κι έχει δικαίωμα ασθένειας ή άδειας ο γιατρός, αλλά έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να ενημερωνόμαστε» υπογραμμίζει σε έντονο ο ύφος ο κ. Σάλτας, απαιτώντας από την διοίκηση του Νοσοκομείου, να ρυθμίζουν τα της αρμοδιότητάς τους, αλλά και να ειδοποιούν στις περιπτώσεις απουσίας, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων, αλλά και οι κίνδυνοι της υγείας τους!

viotiki-ora
Διαβάστε Περισσότερα »

Είκοσι χρόνια φυλακή σε υπάλληλο του ΙΚΑ που καταχράστηκε 1 εκατ. ευρώ


Είκοσι χρόνια φυλακή από τρις ισόβια σε υπάλληλο του ΙΚΑ που καταχράστηκε 1 εκατΦυλάκιση είκοσι ετών θα εκτίσει ο υπάλληλος του ΙΚΑ Μακρακώμης που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια, πρωτοδίκως, επειδή καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από το Ταμείο.

Ειδικότερα το Εφετείο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έσπασε την ποινή των ισοβίων σε 20 χρόνια.
Ο εν λόγω υπάλληλος είχε κερδίσει στο λαχείο 1 δισεκατομμύριο δραχμές τα οποίο έχασε στο χρηματιστήριο, αποφασίζοντας να βάλει χέρι στα ταμεία του ΙΚΑ για να ρεφάρει.
Ολα ήρθαν στο φως όταν κλιμάκιο επιθεωρητών από τα κεντρικά του ΙΚΑ, πήγε στη Μακρακώμη για να κάνει έλεγχο, αφού διαπιστώθηκε ότι τα έσοδα από τις εισφορές ξαφνικά είχαν κάνει βουτιά.
Ο υπάλληλος τότε για να αποφύγει την σύλληψη, αλλά και τους τοκογλύφους που τον απειλούσαν και τον κυνηγούσαν, έφυγε στην Κύπρο και τελικά μετά από τέσσερα χρόνια εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κορώνη Μεσσηνίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επαγγελματίες της περιοχής και άλλοι φορείς τρέχουν ακόμα στα δικαστήρια και ταλαιπωρούνται να αποδείξουν ότι είχαν πληρώσει τις εισφορές τους την επίμαχη περίοδο και ότι δεν είναι δική τους η ευθύνη, αφού τα χρήματα «έκαναν φτερά» από τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο όποιος τους έδινε μαϊμού αποδείξεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς

Χειμωνιάζει ο καιρός: Τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς     
Συνεχίζεται η επιδείνωση του καιρού και το Σάββατο με τη θερμοκρασία να πέφτει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.
Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 ως 18 βαθμούς κελσίου

 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ