Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Α.Ε. Λιβαδειάς-Στα Νέα Μουδανιά γράφει Ιστορία

Ιστορική ημέρα η Κυριακή 13/10/2013 για την Αθλητική Ενωση Λιβαδειάς. Η ομάδα μπάσκετ των αντρών του συλλόγου θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, ενός στόχου που επιτυγχάνεται μετά από προσπάθειες πέντε (5) ετών, από τη σεζόν 2008-2009, όταν η ομάδα ξανα-αγωνίσθηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά από 12 χρόνια.

Αυτή την Κυριακή 13/10 αρχίζει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής καθώς θα διεξαχθούν οι αγώνες για την 1η αγωνιστική του προγράμματος. Η Α.Ε.Λ. ξεκινά αυτό το νέο «ταξίδι» σε «άγνωστα νερά», από τον 2ο (βόρειο) όμιλο, με εκτός έδρας αναμέτρηση. Θα ταξιδεύσει στα Νέα Μουδανιά όπου στο τοπικό κλειστό γυμναστήριο θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα του Αθλητικού Σύλλογου «Ευρώπη 87» Πευκοχωρίου, επίσης νεοφώτιστη στην κατηγορία από τον 2ο όμιλο του βορρά της Γ’ Εθνικής.

Το συγκρότημα του Παναγιώτη Ζωντού προετοιμάστηκε σκληρά για να είναι έτοιμο για την πρεμιέρα του δύσκολου πρωταθλήματος και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι.



Θυμίζουμε οτι η «πρωτάρα» στην κατηγορία Α.Ε.Λ. (πρωταθλήτρια 2012-3 του 2ου όμιλου του νότιου όμιλου της Γ’ Εθνικής) στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της σεζόν 2013-4 θα αντιμετωπίσει τις ομάδες:

Γ.Σ. Βόλου "Η Νίκη", Α.Ε. "Δόξα" Λευκάδας (υποβιβάστηκαν από την Α2 Εθνική),

Α.Ο. Αιγάλεω, Σ.Α. Στρατώνιου, Α.Π.Σ. "Αίας" Εύοσμου, Α.Σ. Μαχητές Δόξα Πεύκων, Σ.Φ. Κατερίνης Πιερικός/Αρχέλαος (παρέμειναν),

Μ.Α.Σ. "Αργοναύτης” Καλαμαριάς, Α.Σ. Αργος Ορεστικό, Α.Σ. "Ηρακλής" Κοζάνης (προβιβάστηκαν από τον 1ο όμιλο του βορρά της Γ’ Εθνικής),

Α.Σ. "Ευρώπη" Πευκοχωρίου, Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και Γ.Σ. Ελευθερούπολης (προβιβάστηκαν από τον 2ο όμιλο του βορρά της Γ’ Εθνικής).
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ: ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟΣ- ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΑΣ 2-1

 Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ειδυλλιακού ύστερα απο ένα δυνατό και  συναρπαστικό μάτς, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς που έδωσαν στο δημοτικό γήπεδο Βιλλίων, αντιμετώπισαν τους ομολόγους του Πελοπίδα Θήβας  τους οποίους κέρδισαν –δύσκολα-με 2-1.
Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος στο πρώτο μισό, με τον Ειδυλλιακό να έχει περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρει κυρίως με τον Νίκα και τον Δήμο. Τελικά κατάφερε να προηγηθεί με πολύ όμορφο φάουλ-γκόλ  του Τιπτηρή στο 25ο λεπτό (φωτό). Η ομάδα του Πελοπίδα αντέδρασε άμεσα  χωρίς όμως να καταφέρει να παραβιάσει την εστία του Τσιτίνη μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου.
Το β’ ημίχρονο άρχισε με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν για την ισοφάριση καταφέρνοντας να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 59ο λεπτό με φάουλ-γκόλ αλά Πανένκα, του εκ των κορυφαίων Μπαλόκα. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και εκμεταλλευόμενοι την κούραση των –χωρίς αλλαγές- φιλοξενουμένων,  πίεσαν ασφυκτικά τα καρέ του Δαγδαλένη σταματώντας όμως σε δύο περιπτώσεις (Μπόφος 65ο  & Δήμος 70ο). στο οριζόντιο  δοκάρι της εστίας του.  Ο παρ’ ολίγον μοιραίος παίκτης του αγώνα Νίκας, έλυσε τελικά τον «γόρδιο δεσμό» για τους Βιλλιώτες στο 75ο λεπτό σκοράροντας με κοντινή προβολή ύστερα από ασταθή απόκρουση του γκολκίπερ του Πελοπίδα.

Διακριθέντες παίκτες για τις δύο ομάδες οι: Τιπτηρής, Δήμος, Μπότσης, Μπόφος και οι Κουτρουμάνος, Μάνθος, Πανταζής, Μπαλόκας, Τσώλης
Διαιτήτευσε  ο Δημητρακόπουλος.  Γιατρός του αγώνα ήταν ο Αντώνης Ιωάννου.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟΥ(προπονητής Αντώνης Σκουλάξινος): Τσετίνης, Λεκίτσας, Μπότσης, Δουδέσης Π, Μεγάλος Ι., Γουναρίδης, Ξανθόπουλος Βάππας, Τιπτηρής, Δήμος, Νίκας.Αγωνίστηκαν και οι: Μεγάλος Θ.  Ταμπακάκης, Μπόφος, Παυλίτο, Τζαβάρας
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΕΛΟΠΙΔΑ : Δαγδανέλης, Δελής, Μπάκας, Κουτρουμάνος, Νάσκος, Μάνθος, Κουτσοβασίλης, Στάνζος, Πανταζής, Μπαλόκας, Τσώλης

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Στερεά


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ελέγχθηκαν πάνω από (600) άτομα, προσήχθησαν (115) άτομα, συνελήφθησαν (17) άτομα και βεβαιώθηκαν πάνω από (70) παραβάσεις

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (09-10-2013), από νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι, στους Νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε αυτή συμμετείχαν (153) αστυνομικοί, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν (43) οχήματα και μοτοσικλέτες.

Κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (633) άτομα, εκ των οποίων (550) ημεδαποί και (83) αλλοδαποί, καθώς και (127) οχήματα και δίκυκλα.

Προσήχθησαν: (115) άτομα, εκ των οποίων (93) ημεδαποί και (22) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (17) άτομα και συγκεκριμένα:

    Ένας (1) ημεδαπός ROMA , για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
    Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) ημεδαπός ROMA , για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
    Δύο (2) ημεδαποί ROMA , ένας (1) ημεδαπός και μία (1) ημεδαπή, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
    Επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα μας και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους.
    Ένας (1) ημεδαπός, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
    Ένας (1) ημεδαπός, για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, απειλή και εξύβριση.

Κατασχέθηκαν:

    Μικροποσότητα ηρωίνης.
    Ναρκωτικά δισκία.
    Ένα (1) κυνηγητικό όπλο.

Πραγματοποιήθηκαν: δεκατρείς (13) έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (74) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    Πενήντα τέσσερις (54) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
    Επτά (7) παραβάσεις για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
    Τρεις (3) παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών.
    Μία (1) παράβαση τον Νόμου περί όπλων.
    Τρεις (3) παραβάσεις περί Γ.Ο.Κ.
    Έξι (6) λοιπές παραβάσεις.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρωτική πρόκριση ο Παμβαγιακός

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου ο Παμβαγιακός. Η ομάδα των Βαγίων συνέτριψε 5-0 το Κάστρο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους της α” κατηγορίας να σκεφθούν για κάτι παραπάνω.
Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και σε καμιά περίπτωση δεν φάνηκε η διαφορά κατηγορίας που χωρίζει τις δυο ομάδες. Το αντίθετο μάλιστα…
Για την ομάδα του Παμβαγιακού δυο γκολ πέτυχε ο Μπότσι και από ένα οι Δρίτσουλας, Σιάκουλης και Σταμέλος,

Από τους γηπεδούχους δεν υστέρησε κανείς με κορυφαίους τους Μπότσι, Χαροκόπο και Σταμέλο. Από το Κάστρο διασώθηκαν οι Βασιλείου, Σκίπης.

Αρίστη η διαιτησία του Φωτιάδη (Δελής – Ψυχούλας)

ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ: ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ (ΚΑΟΥΣΙΑΣ) Σ., ΜΕΛΕΤΙΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (ΓΑΛΑΝΗΣ), ΧΑΡΑΚΟΠΟΣ (ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ), ΜΠΟΤΣΙ, ΤΣΕΛΛΟΣ Γ., ΣΤΑΜΕΛΟΣ, ΔΡΙΤΣΟΥΛΑΣ Ι., ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ.
ΚΑΣΤΡΟ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥΚ., ΓΡΙΒΑΣ, ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗΣ, ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΖΥΓΟΥΡΑΣ, ΚΟΝΔΥΛΟΣ, ΤΣΩΤΣΗΣ, ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΣΚΙΠΗΣ, ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα Κυπέλλου Βοιωτίας






Κύπελλο Βοιωτίας 2013-2014
Α' Φάση    κ.α.    παρ.    πεν.
Θεσπιακός – ΠΑΟΚ Κόκκινο    2-1    -    -
Άσκρη – Παρνασσός Αρ.    1-5    -    -
Παμβαγιακός – Κάστρο    5-0    -    -
Απόλλων Ακραιφνίου – Δόξα Μουρικίου/Πελοπίδας    1-0    -    -
Ελλοπιακός – Επαμεινώνδας Λεύκτρων    1-5    -    -
Πανγεωργικός – Νίκη Λαφυστίου    1-4    -    -
Δήλεσι – Κιθαιρώνας Καπαρελλίου    0-1    -    -
Λεοντάρι – Αμβρυσσέας Διστόμου    0-3    -    -
Ύπατο – ΠΑΟΚ Κυριακίου    3-1    -    -
Αρματηλάτης – Δάφνη Ερυθρών    0-6    -    -
Παύλο – Πλαταιές    0-3    -    -
Θήβα – Ένωση Α.Σ.Α.    1-1    3-1    -
Ορχομενός – Αναγέννηση Σχηματαρίου    1-1    1-1 105'    -
Παναλίαρτος (άνευ αγώνος)   
ao.mavromati.gr




























































Διαβάστε Περισσότερα »

«Βόμβα» από το ΔΝΤ: Ζητά νέα μέτρα για το 2014



Αν και το επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Αυγούστου προέβλεπε πως δεν θα χρειάζονταν η επιβολή νέων μέτρων στην Ελλάδα το 2014, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έστειλε διαφορετικό «μήνυμα». Και ζητά μέτρα της τάξεως των 6,7 δισ. ευρώ, από τα οποία περίπου τα 2,9 δισ. θα πρέπει να υιοθετηθούν μέσα στην επόμενη χρονιά.

Με βάση την έκθεση του Ταμείου για τη δημοσιονομική πολιτική, στην Ελλάδα αναμένεται να επιτευχθεί μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα το 2013. Και αυτό παρότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπει πλεόνασμα 344 εκατ. ευρώ. Παράλληλα το ΔΝΤ συμπληρώνει ότι «επιπλέον προσαρμογή έως το 2016 θα απαιτήσει επιπρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την φορολογική διοίκηση, ίσα με 3,5% του ΑΕΠ».

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Αυγούστου προβλεπόταν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειάζονταν να λάβει νέα μέτρα το 2014 και τα επιπλέον μέτρα της περιόδου 2015 – 2016 θα ήταν της τάξης των 4,1 δισ ευρώ ή 2% του ΑΕΠ. Πλέον το Ταμείο θεωρεί ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα της τάξης των 2,9 δισ ευρώ το 2014 και επιπλέον 3,8 δισ ευρώ τη διετία 2015 – 2016.

Επιπλέον, στην έκθεσή του το Ταμείο- σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΪ- αναφέρει πως έχει καταγραφεί απόκλιση της τάξης 4,5% του ΑΕΠ στους φόρους έναντι του τι προβλεπόταν να εισπραχθεί. Αυτή αποδίδεται στην απόκλιση κατά 2% του ΑΕΠ στους φόρους κατανάλωσης, κατά 2,8% του ΑΕΠ στη φορολογία εισοδήματος και κατά 1% του ΑΕΠ από τους φόρους που επιβαρύνουν τη μισθοδοσία. Στον αντίποδα, όλοι οι υπόλοιποι φόροι υπεραπόδωσαν κατά 1,3% του ΑΕΠ.

Τέλος το ΔΝΤ επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση του καθεστώτος φορολόγησης των ακινήτων- οι συντελεστές αλλά και η δομή του φόρου- παραμένει στο επίκεντρο για την Ελλάδα, κάτι που ισχύει και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

35χρονος διακινούσε σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό..



Άλλη μια περίπτωση διακίνησης σκληρού πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συνελήφθη το πρωί ένας 35χρονος, ο οποίος κατείχε και διακινούσε, μέσω διαδικτύου σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Ειδικότερα..., στο πλαίσιο πραγματοποίησης στοχευμένων και εκτεταμένων ερευνών στο διαδίκτυο, το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μετά από έκδοση σχετικών διατάξεων από τις Εισαγγελικές αρχές για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 35χρονου συλληφθέντα.

Συγκεκριμένα από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 35χρονος, για χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών, με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 152 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στον Άλιμο, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, τέσσερις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρού υλικού.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι κενές θέσεις στον ΟΑΕΔ Θήβας και Λιβαδειάς!

 

Μέσω των Κέντρων  Προώθησης Απασχόλησης..

Περισσότερες από δέκα ειδικότητες ζητούνται αυτή την εβδομάδα μέσω των Κέντρων  Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τον Οργανισμό..

Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με τα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ Θήβας και Λιβαδειάς, προκειμένου να πληροφορηθούν για τις θέσεις εργασίας

Στο ΚΠΑ  ΟΑΕΔ Θηβών ζητούνται Χειριστές Φωτοτυπικών Μηχανημάτων Εκτύπωσης ΔΕ, Ανειδίκευτοι Εργάτες Μεταποιητικών Βιομηχανιών ΥΕ, Λοιποί Υπάλληλοι Γραφείου ΔΕ, Κομμωτές, Κουρείς, Αισθητικοί  και ασκούντες συναφή επαγγέλματα ΔΕ, Πωλητές σε καταστήματα ΔΕ, Χειριστές Περιφερειακού Εξοπλισμού με εκτυπωτή υψηλήςε ταχύτητας ΔΕ, Λιθογράφοι εκτυπώσεων ΥΕ, Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρωνάκτες και Μικροεπαγγελματίες ΥΕ και Υπάλληλοι σε Φαρμακεία ΔΕ.

Στο ΚΠΑ ΟΑΕΔ Λιβαδειάς ζητούνται Πωλητές σε καταστήματα, Σερβιτόροι, Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρωνάκτες και Μικροεπαγγελματίες ΥΕ, Σερβιτόροι σε μπαρ και παρασκευαστές κοκτέϊλ ΔΕ, Τορναδόροι Μεταλλουργίας ΥΕ, Υπάλληλοι Γραφείου ΔΕ, Βοηθοί Σερβιτόρων ΔΕ και Οικοδόμοι και κτίστες ΥΕ.

viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ''ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ'' ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ...


Σε διάψευση δημοσιευμάτων, που εμφανίζουν στελέχη του να βρίσκονται πίσω από «οργανωμένο σχέδιο» απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ, προχώρησε ...
σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε διενήργησε «μυστικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις» με εκπροσώπους συγκεκριμένης εταιρείας, πόσο μάλλον δε επανειλημμένα ταξίδια στα Σκόπια ή στην Ελβετία για το σκοπό αυτό, όπως βολεύει ορισμένους να φαντάζονται.
«Είναι λυπηρό ότι κάποια ΜΜΕ δε διστάζουν να αναπαράγουν άκριτα πληροφορίες ή δηλώσεις που δεν επιβεβαιώνονται και ανήκουν μόνο στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας αυτών που τις διοχετεύουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΤΑΙΠΕΔ και σημειώνει πως εδώ και μήνες έχει επεξεργασθεί πρόταση αναδιάρθρωσης της ΛΑΡΚΟ, που αποσκοπεί στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.
«Στο πλαίσιο αυτό και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, συνδράμει την κυβέρνηση στην εξεύρεση οριστικής λύσης», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Κρουαζιέρα» σε Ανδρο, Κύθνο, Τζια έκανε τουρκική κορβέτα με το όνομα «Χάλκη»



«Κρουαζιέρα» σε πέντε ελληνικά νησιά παραβιάζονταςι τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ έκανε το πρωί της Τετάρτης επί δύο ώρες τουρκική κορβέτα με το όνομα «Χάλκη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η κορβέτα κατέβηκε από το Βορειοανατολικό Αιγαίο στις επτά το πρωί και έφτασε μεταξύ Νοτίου Ευβοίας και Ανδρου.

Στη συνέχεια, κινήθηκε νότια-νοτιοδυτικά και πέρασε μεταξύ της Μακρονήσου και της Κέας και εξήλθε από τα χωρικά μας ύδατα δυτικά Ν. Κύθνου στις 9:10.

Πρόκειται για άλλη μία προκλητική παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από τουρκικό πολεμικό πλοίο, σε ένα σύμπλεγμα όπου υπάρχουν δεκάδες νησιά.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και έπλευσε κοντά σε πέντε ελληνικά νησιά: την Εύβοια, την Άνδρο, τη Μακρόνησο, την Κέα και την Κύθνο.

Ο προκλητικός πλους της τουρκικής κορβέτας, γίνεται πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογάν ότι δήθεν οι Ελληνες πρωθυπουργοί εμπαίζουν τους Τούρκους στο θέμα της οικοδόμησης τζαμιού στην Αθήνα και της εκλογής μουφτήδων για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες

Ξεκινά από αύριο η καταβολή της δεύτερης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες, καθώς από σήμερα το απόγευμα αρχίζει η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό της δεύτερης δόσης ανέρχεται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ και αφορά 400.000 δικαιούχους αγρότες.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, επισήμανε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα αλλάξει η διαδικασία καταβολής της επιστροφής του ειδικού φόρου και ήδη η μικτή επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών έχει καταλήξει στις προτάσεις της για το αγροτικό πετρέλαιο.

«Η πρόταση εφαρμογής της νέας απλοποιημένης διαδικασίας που θα είναι πιο ευέλικτη, χωρίς επιπλέον γραφειοκρατικό κόστος και πιο κοντά στις ανάγκες των αγροτών. Θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι προβλεπόμενες, από την 1η Ιανουαρίου του 2014, διαδικασίες τήρησης βιβλίων και στοιχείων για τους αγρότες, από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να υπάρχει συνέργεια μεταξύ των δύο διαδικασιών και πλήρης αξιοποίηση όλων των στοιχείων των εκμεταλλεύσεων για τη διαφάνεια στην επιστροφή του ΕΦΚ Πετρελαίου», ανέφερε ο κ. Τσαυτάρης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος για ανεξέλεγκτα φυτοφάρμακα στην ελληνική αγορά...


Πώς η τρόικα επιχειρεί να "δηλητηριάσει"
τις ελληνικές καλλιέργειες: Οι πιέσεις για απελευθέρωση της αγοράς γεωργικών φαρμάκων, η εισροή φυτοφαρμάκων σε τσουβάλια και ο κίνδυνος να γίνουμε... Αφρική


Σήμα κινδύνου σχετικά με τη...
ρύθμιση της αγοράς φυτοφαρμάκων εκπέμπουν οι επιστήμονες, την ώρα που είναι σε εξέλιξη σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα,η οποία απειλεί, σύμφωνα με τους γεωπόνους, με διάλυση τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς γεωργικών προϊόντων και φαρμάκων, ενώ θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τη συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων, θέμα για το οποίο έχει δεσμευθεί η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακόμη, μάστιγα για τις καλλιέργειες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζει να αποτελεί η ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων φυτοφάρμακων από βαλκανικές χώρες.

"Η τρόικα θέλει να πωλούνται από εμπορικές αλυσίδες όλα τα προϊόντα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, ακόμη και τα γεωργικά φάρμακα. Εάν τελικώς περάσουν οι απαιτήσεις της, το αποτέλεσμα θα είναι να γυρίσουμε στη δεκαετία του '50 και η αγορά να γίνει ζούγκλα. Ο πρωτογενής τομέας θα διαλυθεί και θα γίνουμε αφρικανική χώρα", τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας – Θράκης, Γρηγόρης Νικολαΐδης. Ο ίδιος κάνει λόγο για μια ιδιαίτερα επίπονη διαπραγμάτευση, που είναι σε εξέλιξη από τις αρχές καλοκαιριού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός.

Χαρακτηριστική της προσπάθειας για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς είναι η δημοσίευση στο ΦΕΚ απόφασης (η οποία ωστόσο δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, καθώς είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση), που προβλέπει ότι θα μπορεί κάποιος να λαμβάνει πιστοποίηση για εμπορία φυτοφάρμακων, εφόσον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια έξι μόλις ωρών, χωρίς να απαιτείται να είναι κάτοχος σχετικού πτυχίου. Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα τα φυτοφάρμακα πωλούνται είτε απευθείας από πιστοποιημένους γεωπόνους και τεχνολόγους γεωπονίας είτε από εμπόρους, εφόσον αυτοί απασχολούν τουλάχιστον έναν γεωπόνο, με σχέση πλήρους απασχόλησης.

"Θέλουν να διώξουν τους επιστήμονες από τον πρωτογενή τομέα για να βάλουν τους εμπόρους. Λόγω πιέσεων από τις εταιρείες φυτοφαρμάκων, προσπαθεί να επιβληθεί ένα καθεστώς τριτοκοσμικής χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών και την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων", σημειώνει ο κ. Νικολαΐδης.
Μάστιγα στη Βόρεια Ελλάδα η παράνομη εισαγωγή φυτοφαρμάκων

Η έλλειψη συνταγογράφησης έχει ως αποτέλεσμα τη μαζική εισροή στη χώρα μας, κυρίως από την Τουρκία, παράνομων φυτοφαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας, που δηλητηριάζουν τις καλλιέργειες κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, εν μέσω κρίσης, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες παραγωγή προτιμούν τα εν λόγω φάρμακα, καθώς είναι φθηνότερα κατά 30-50% από τα νόμιμα και πιστοποιημένα.

"Έρχονται από την Τουρκία, την πΓΔΜ και τη Βουλγαρία, σε βαρέλια και τσουβάλια φυτοφάρμακα που παρασκευάζονται στην Κίνα. Πρόκειται για δηλητήρια, που είναι επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών, μολύνουν τις καλλιέργειες, υποβαθμίζουν την ποιότητα των προϊόντων και δυσφημίζουν τις ελληνικές εξαγωγές. Αυτά τα φάρμακα έχουν μέσα ουσίες όπως βαρέα μέταλλα, που μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακές παθήσεις, μέχρι και μεταλλάξεις DNA. Είναι ένας φαύλος κύκλος, που μας ζημιώνει όλους", υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Οι καλλιέργειες που πλήττονται κυρίως από τα εν λόγω φυτοφάρμακα είναι ο βαμβακοκαλλιέργειες, φυτείες ρυζίου κυρίως στην Χαλάστρα, σιτηρά, μήλα κ.α.

Προς απόρριψη η πρόταση Χαρακόπουλου για ηλεκτρονική συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων

Αρνητικοί φαίνεται να είναι τόσο η τρόικα όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στην πρόταση που έχει καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχετικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων.

Ο κ. Χαρακόπουλος έχει δεσμευθεί πως σε νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο το επόμενο διάστημα προς ψήφιση, θα υπάρχει διάταξη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων που στόχο έχει τη ρύθμιση της διακίνησης των γεωργικών φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Στην πρότασή του υπάρχει πρόβλεψη να μην μπορεί να συνταγογραφεί όποιος πουλάει φάρμακα, κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τους γεωπόνους και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο.

"Από όσα γνωρίζουμε, η πρόταση Χαρακόπουλου δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή. Η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν έχει καθιερωθεί η συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων. Οι εταιρείες δεν το θέλουν και με πιέσεις που ασκούν στην πολιτική ηγεσία ακυρώνουν όποια προσπάθεια γίνεται προς θετική κατεύθυνση", αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης.

"Στη Γαλλία υπάρχουν 5.000 γεωπόνοι – συνταγογράφοι, και στη Μεγάλη Βρετανία 6.000, ενώ παρόμοιο πλαίσιο διέπει και τη Γερμανία και τη Γαλλία. Προφανώς αυτές οι χώρες είναι πιο πολιτισμένες από την Ελλάδα", συμπληρώνει...
voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος η σεζόν για τον Μαχαίρα



Ραντεβού με την τύχη είχε ο Δημήτρης Μαχαίρας, του Λεβαδειακού, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.


Σεζόν τέλος για τον Δημήτρη Μαχαίρα. Ο Έλληνας μέσος των Βοιωτών υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και θα ξεκινήσει θεραπεία, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Αυτό είναι ένα πλήγμα για τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος υπολόγιζε τον Μαχαίρα και για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού ήδη είχε αγωνιστεί σε πέντε από τα επτά παιχνίδια των «πράσινων».

Τέλος, τραυματίας έφυγε από την αναμέτρηση με την Καλλονή, ο Σανγκουινέτι, ο οποίος θα κάνει εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού θα γίνουν 1.690 προσλήψεις σε Δημόσιο- Δήμους


Νέες εποχικές θέσεις εργασίας  ανοίγουν σε δημόσιους οργανισμούς, δημοτικές υπηρεσίες και σε  δήμους της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας, η πλειονότητα των οποίων αφορά κυρίως σε τεχνικό και εργατικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, σε δήμους θα τοποθετηθούν 568 εποχικοί εργαζόμενοι στους οποίους συμπεριλαμβάνονται βρεφονηπιοκόμοι, εργάτες καθαριότητας, φύλακες, μάγειρες, εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών αλλά και αθλητικών ιδιοτήτων. Παράλληλα, 120 θέσεις καταμετρητών και εργατών θα καλύψει η ΕΥΔΑΠ, 49 θέσεις ηλεκτροτεχνιτών προκηρύχθηκαν σε πέντε υπηρεσίες της ΔΕΗ, 23 αιτήσεις θα γίνουν δεκτές στη Σχολή Υπαξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, 34 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων θα γίνουν στο Κτηματολόγιο, 90 θέσεις προκήρυξε ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, ενώ μεγάλος κύκλος προσλήψεων ανοίγει στα ΕΛΤΑ όπου θα γίνουν 806 προσλήψεις.

Αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

Δημόσιοι οργανισμοί

806 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

450 ΔΕ Διανομέων

239 ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης

61 ΔΕ Οδηγών

46 ΔΕ Διαμετακομιστών

Από τις προσλήψεις, οι 802 θα διαρκέσουν 8 μήνες, εκ των οποίων οι 272 πλήρους απασχόλησης και οι 532 μερικής, ενώ 4 άτομα θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 4μηνες διάρκειας πλήρους απασχόλησης.

120 προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ

28 ΔΕ Καταμετρητών (ΕΥΔΑΠ Α.Ε ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΘΗΝΩΝ)

22 ΔΕ Καταμετρητών (ΕΥΔΑΠ Α.Ε ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ)

43 ΥΕ Εργατών (ΕΥΔΑΠ Α.Ε ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ)

27 ΥΕ Εργατών (ΕΥΔΑΠ Α.Ε ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ)

90 προσλήψεις στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων

Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενενήντα ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών (ανά την Επικράτεια) του ΕΛ.Γ.Α.:

83 ΠΕ Γεωπόνων

7 ΠΕ Κτηνιάτρων

49 προσλήψεις στη ΔΕΗ

Διεύθυνση Πληροφορικής: 18 θέσεις διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού

ΔΕΔΔΗΕ Ιωαννίνων: Μια θέση ΔΕ Υπαλλήλου Γραφείου

ΔΕΔΔΗΕ Δυτικής Ελλάδας: 7 προσλήψεις στην Αρτα, 2 στην Πρέβεζα και 3 στην Λευκάδα

ΔΕΔΔΗΕ Ρόδου: 12 θέσεις κατηγορίες ΤΕ και ΔΕ, εκ των οποίων 7 στη Ρόδο και από μια στα Πρακτορεία και Υποπρακτορεία Κάρπαθου, Αρχαγγέλου, Μεγίστης, Τήλου και Χάλκης

ΔΕΔΔΗΕ Κως: 6 εποχικές θέσεις, οι 5 στην Κω και η μία στο Υποπρακτορείο Νισύρου

34 προσλήψεις στο Κτηματολόγιο

24 ΠΕ Δασολόγου

8 ΠΕ Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού

2 ΠΕ Πληροφορικής

Θα πραγματοποιηθούν 34 συμβάσεις μίσθωσης έργου, ετήσιας ή διετούς διάρκειας στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη υπηρεσιών και υποδομής χωρικών δεδομένων για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.

23 θέσεις στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

9 ΥΕ Τραπεζοκόμων

5 ΔΕ Μαγείρων

5 ΥΕ Λαντζιέρηδων

2 ΥΕ Καθαριστές

1 ΔΕ Ηλεκτρολόγος

1 ΔΕ Υδραυλικός

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου

Δήμοι- Δημοτικοί Οργανισμοί

79 προσλήψεις στο Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσ/νικης

1 ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος

2 ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών

1 ΠΕ Περιβαλλοντολόγων

1 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών

2 ΠΕ Χημικών

1 ΠΕ Χημικών Μηχανικών

1 ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανημάτων

1 ΤΕ Λογιστών

1 ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών

1 ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών

1 ΔΕ Ζυγιστών

1 ΔΕ Ηλεκτροσυγκολλητών

2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοκινήτων

2 ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Αυτοκινήτων

2 ΔΕ Οδηγών Γ” & Δ” Κατηγορίας

8 ΔΕ Οδηγών Γ” & Ε” Κατηγορίας

2 ΔΕ Παρασκευαστών

1 ΔΕ Τεχνιτών Υδραυλικών

2 ΔΕ Χειριστών Εκσκαφέων

2 ΔΕ Χειριστών Φορτωτών (Ομάδας Ε” & ΙΑ” )

5 ΔΕ Χειριστών Φορτωτών (Ομάδας Ε” )

39 ΥΕ Εργατών

57 προσλήψεις στο Δήμο Παύλου Μελά

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» ανακοινώνει την πρόσληψη καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού για την λειτουργία τμημάτων-δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2013-2014 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού πενήντα επτά  ατόμων καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού για τις εξής κατά αριθμό ατόμων ειδικότητες:

Α. Ωδείο

1 Διευθυντής

2 Διδακτικό προσωπικό για πιάνο

1 Διδακτικό προσωπικό για συνοδεία πιάνου

2 Διδακτικό προσωπικό για κλασσική κιθάρα

1 Διδακτικό προσωπικό για ακουστική κιθάρα

1 Διδακτικό προσωπικό για ηλεκτρική κιθάρα

2 Διδακτικό προσωπικό για Φλάουτο-φλογέρα- φλάουτο dolce

1 Διδακτικό προσωπικό για Κλαρινέτο

1 Διδακτικό προσωπικό για Σαξόφωνο

2 Διδακτικό προσωπικό για Βιολί

1 Διδακτικό προσωπικό για Κρουστά (κλασικά – σύγχρονα-παραδοσιακά)

1 Διδακτικό προσωπικό για Αρμόνιο

1 Διδακτικό προσωπικό για Ακορντεόν

1 Διδακτικό προσωπικό για Ποντιακή λύρα

1 Διδακτικό προσωπικό για Βυζαντινή & ελληνική μουσική και τα θεωρητικά της

1 Διδακτικό προσωπικό για Μουσική προπαιδεία (με γνώσεις πιάνου)

3 Διδακτικό προσωπικό για Ανώτερα-υποχρεωτικά θεωρητικά

1 Διδακτικό προσωπικό για Χορωδία

1 Διδακτικό προσωπικό για Μονωδία-μελοδραματική

1 Διδακτικό προσωπικό για Παραδοσιακή μουσική-ούτι

1 Διδακτικό προσωπικό για Παραδοσιακή μουσική (ζουρνάς-κλαρίνο)

1 Διδακτικό προσωπικό για Παραδοσιακή μουσική (γκάϊντα)

1 Βοηθητικό προσωπικό

Β. Σχολή Χορού

1 Διδακτικό προσωπικό για διδασκαλία των μαθημάτων: τεχνική , ανάλυση, θεωρία, μεθοδολογία κλασικού χορού

1 Διδακτικό προσωπικό για διδασκαλία των μαθημάτων: αυτοσχεδιασμό, χορογραφία, τεχνική , θεωρία και μεθοδολογία σύγχρονου χορού

2 Διδακτικό προσωπικό για διδασκαλία: παραδοσιακών χορών

2 Διδακτικό προσωπικό για συνοδός πιάνου

1 Βοηθητικό προσωπικό

Γ. Εργαστήρι Πολυμέσων και Πληροφορικής

3 Διδακτικό προσωπικό για εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών

1 Διδακτικό προσωπικό για εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών (πρόγραμμα AutoCAD)

2 Βοηθητικό προσωπικό για το Εργαστήρι Πολυμέσων και Πληροφορικής

Δ. Εικαστικό Εργαστήρι

3 Διδακτικό προσωπικό για Ζωγραφική

1 Διδακτικό προσωπικό για Αγιογραφία

1 Διδακτικό προσωπικό για Fusing

1 Διδακτικό προσωπικό για Κόσμημα/χειροτεχνία

1 Διδακτικό προσωπικό για Κεραμική

2 Βοηθητικό προσωπικό γιατο Εικαστικό Εργαστήρι

Ε. Θεατρικό Εργαστήρι

3 Διδακτικό προσωπικό για διδασκαλία Υποκριτικής

1 Διδακτικό προσωπικό για διδασκαλία Υποκριτικής με γνώσεις ή/και εμπειρία σε τμήματα ειδικής αγωγής

2 Βοηθητικό προσωπικό

54 προσλήψεις στο Δήμο Ζωγράφου

14 ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Καθ/τας

1 ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό (Για τα ΚΔΑΠ)

6 ΔΕ Μαγείρων

15 ΔΕ Βοηθ. Βρεφονηπιοκόμων

1 ΔΕ Μουσικών (Για τα ΚΔΑΠ)

11 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

2 ΠΕ Νηπιαγωγών

2 ΠΕ Δασκάλων

1 ΠΕ Φυσ. Αγωγής (με ειδικότητα χορού)

1 ΠΕ Φυσ. Αγωγής (Για τα ΚΔΑΠ)

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

50 προσλήψεις στο Δήμο Κορίνθου

6 ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρου με κάρτα ψηφιακού Ταχογράφου

1 ΔΕ Υδραυλικών

1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (ΓΚΡΕΙΝΤΕΡ)

2 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (ΤΣΑΠΑΣ)

24 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

16 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

40 προσλήψεις στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

8 ΔΕ Οδηγών χωρίς Κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου

3 ΔΕ Τεχνιτών Υδραυλικών

2 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων

22 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

2 ΥΕ Εργατών Νεκροταφείου

3 ΥΕ Εργατών Ύδρευσης

31 προσλήψεις στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

1 ΠΕ Ψυχολόγων

6 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών

1 ΤΕ Φυσιοθεραπευτών

6 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων

1 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών

1 ΔΕ Μαγείρων

1 ΔΕ Υδραυλικών

4 ΥΕ Βοηθών Μαγείρων

9 ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας

30 προσλήψεις για την προστασία των Πάρκων της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει την πρόσληψη µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου διάρκειας 2 µηνών, τριάντα ατόµων , ΥΕ κατηγορίας, λόγω πρόσκαιρων αναγκών λήψης προληπτικών µέτρων για την προστασία των Πάρκων αρµοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, των παρακάτω ειδικοτήτων :

10 ΥΕ Εργατών

10 ΥΕ Καθαριότητας

10 ΥΕ Φυλάκων

28 προσλήψεις στο Δήμο Μεταμόρφωσης

2 ΔΕ Χειριστών Μηχ/των Έργων

1 ΔΕ Χειριστών Μηχ/των

21 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

4 ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων

22 προσλήψεις στο Δήμο Παλλήνης

18 ΥΕ Εργατών καθαριότητας

4 ΥΕ Εργατών ύδρευσης

20 προσλήψεις στο Δήμο Κρωπίας

20 ΥΕ Εργατών καθαριότητας

19 προσλήψεις στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

2 ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρου

17 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

19 προσλήψεις στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θέρμης

4 ΠΕ Καθηγητές Χορωδίας

5 ΠΕ Καθηγητές Παραδοσιακών Χορών

5 ΔΕ Καθηγητές Φιλαρμονικής

5 ΔΕ Καθηγητές Σκακιού

16 προσλήψεις στο Δήμο Αμφίπολης

2 ∆Ε Οδηγών Απορριμματοφόρου (ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟ)

2 ∆Ε Οδηγών Απορριμματοφόρου

2 ∆Ε Χειριστών μηχανημάτων έργων (εκσκαφέα)

6 ΥΕ Εργατών-τριών Καθαριότητας

4 ΥΕ Εργατών –τριών αποκομιδής απορριμμάτων

15 προσλήψεις στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Χαλανδρίου

3 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

1 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων

1 ΔΕ Μαγείρων

1 ΥΕ Βοηθών Μαγείρων

9 ΥΕ Καθαρίστριες

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

14 προσλήψεις στο Δήμο Καβάλας

2 ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Βαρέων Οχημάτων

10 ΔΕ Οδηγών Απορριματοφόρου

1 ΔΕ Τεχνιτών Αμαξωμάτων

1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων

13 προσλήψεις στο Δήμο Βριλησσίων

2 ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων (χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

2 ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

1 ΔΕ Ηλεκτρολόγων

7 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

1 ΥΕ Εργατών Ύδρευσης

13 προσλήψεις στο Δήμο Σπατών-Αρτέμιδος

8 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

2 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων

1 ΔΕ Μαγείρων

1 ΥΕ Βοηθών Μαγείρων

1 ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας

10 προσλήψεις στη Διεύθυνση Θεάτρου του Δήμου Θέρμης

1 ΠΕ Δάσκαλοι Θεάτρου

3 ΠΕ Θεατρολόγοι

3 ΔΕ Ηθοποιοί

2 ΔΕ Δάσκαλοι Θεάτρου

1 ΔΕ Δάσκαλος Μακιγιάζ

9 προσλήψεις στο Δήμο Δέλτα

4ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

2 ΥΕ Βοηθών Μαγείρων

3 ΥΕ Καθαριότητας – Γενικών Καθηκόντων

9 προσλήψεις στο Δήμο Ηρακλείου

1 ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού

1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (με εξειδίκευση σε θέματα βίας ή με επιμόρφωση σε θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γυναικών / γυναικών θυμάτων βίας)

1 ΠΕ Ψυχολόγων (με εξειδίκευση σε θέματα βίας ή με επιμόρφωση σε θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γυναικών/γυναικών θυμάτων βίας)

1 ΠΕ Ψυχολόγων (με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία)

4 ΔΕ Φυλάκων

1 ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων

7 προσλήψεις στο Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής Δήμου Ν. Ιωνίας

6 ΥΕ προσωπικού καθαριότητας

1 ΔΕ Μαγείρων

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου

6 προσλήψεις στο Δήμο Παπάγου Χολαργού

6 ΠΕ Νηπιαγωγών

5 προσλήψεις στο Δήμο Χανίων

2 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

3 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων

2 προσλήψεις στο Δήμο Αχαρνών Κρήτης

2 ΠΕ Νηπιαγωγών





Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους


Τέλος στα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2014 αφού μέσα στη χρονιά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της ΓΓΠΣ. Την κατάργηση των τεκμηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναγνωρίζοντας πως σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν άδικα για χιλιάδες μισθωτους ή συνταξιούχους που πλήρωσαν φόρους. Ωστόσο τα τεκμήρια θα διατηρούνται για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οπως αναφέρει και το in.gr στο περιουσιολόγιο θα καταγράφονται αναλυτικά όλες οι δαπάνες από τράπεζες, δάνεια, καταθέσεις κλπ όπως και η ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος.

Ουσιαστικά η Εφορία θα ανοίγει για κάθε φορολογούμενο έναν ηλεκτρονικό «φάκελο» και ανάλογα με τη συμπεριφορά του θα καθορίζεται η επιβάρυνση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοδος της θερμοκρασία αλλά με βροχές

Αστατος θα ειναι ο καιρός και την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Την ίδια στιγμή μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία η οποία θα κυμανθεί στους 25 βαθμούς.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία και την κεντρική στερεά.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση και στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτίους νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Δολοφόνοι του παιδιού μου είναι και αυτοί που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή

«Το παιδί μου δεν έφταιξε, δεν προκάλεσε» είπε με τρεμάμενη φωνή εξομολογούμενη ότι «δεν είμαι Σπαρτιάτισσα. Δεν θα ήθελα να θυσιάσω το παιδί μου για να υπάρξει ένα νέο "Πολυτεχνείο"» είπε σε μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Σε συνέντευξη της στην εκπομπή Πρωταγωνιστές είπε «Τον μαχαίρωσε επαγγελματίας». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο γιατρός που της μίλησε.

Παράλληλα μιλώντας για τους δολοφόνους του γιου της η μητέρα του άτυχου Παύλου είπε ότι δεν υπάρχει τιμωρία για αυτό που έκαναν προσθέτοντας ότι το μόνο που θέλει είναι «να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να μην έχει γίνει αυτό». «Κάποια στιγμή εύχομαι να συνειδητοποιήσουν τι έχουν κάνει και να πεθάνουν από τις τύψεις τους» συνέχισε η τραγική μητέρα.

Και πρόσθεσε: «Δολοφόνοι είναι και αυτοί που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Δεν γίνεται να μην γνώριζαν τι είναι αυτοί σε μια τέτοια χώρα όπως η δίκη μας».

Πατέρας Παύλου Φύσσα: Ο γιος μου ήταν μάγκας

Από την πλευρά του ο πατέρας του περιέγραψε τον γιο του ως «μάγκα που πλήρωσε το τίμημα του να είσαι μάγκας» αφού δεν ήθελε να τον δουν οι φίλοι του να τρέχει (σ.σ. αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ) κατηγορώντας για τη δολοφονία του Παύλου «όχι αυτόν που είχε το μαχαίρι, αλλά εκείνον που του το έδωσε». Μιλώντας, δε, για τον γιο του αναφέρει μια φράση που του είχε πει παλαιότερα: «φοβάμαι ότι θα πεθάνω νέος και γι' αυτό τα κάνω όλα γρήγορα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Στερεά Ελλάδα, Αττική, Πελοπόννησο οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον οπλισμό της ΧA


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. Μέχρι στιγμής από τις έρευνες που έγιναν σε περιοχές στα περίχωρα της Αττικής, δεν έχει προκύψει κάτι, ωστόσο χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν γίνει έλεγχοι σε περισσότερα απο 35 σημεία σε Στερεά Ελλάδα, Αττική και Πελοπόννησο.

Oι αστυνομικοί έχουν στοιχεία στοιχεία στη διάθεσή τους ότι υπάρχει οπλισμός και ότι τα όπλα βρίσκονται διάσπαρτα σε κάποια σπίτια.

Για το λόγο αυτό οι έρευνες  επικεντρώνονται πλέον σε σπίτια και αποθήκες όπου πιστεύεται ότι έχει μεταφερθεί ο οπλισμός (έχουν εγκαταλειφθεί μοναστήρια και άλλες τέτοιες πιθανές περιπτώσεις).

Στη διάθεση των αρχών υπάρχουν τέλος, πληροφορίες και για βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ