Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Εντυπωσιακή η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μαυρομάτι!!!-ΦΩΤΟ

Ύστερα από προσπάθειες 12 ετών ανακαινίσθηκε το παλαιό κτίριο στη πλατεία Μαυροματίου σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.Στόχος του Δήμου Αλιάρτου  είναι να αποτελέσει η συγκεκριμένη αίθουσα  έναν πολυχώρο πολιτισμού, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μαυροματίου και ολόκληρης της περιοχής.  Θα φιλοξενεί διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις,κινηματογραφικές ταινίες, εκδηλώσεις του δήμου και των τοπικών συλλόγων. Πρόκειται για κλιματιζόμενη αίθουσα με υπερυψωμένη σκηνή ένα  κόσμημα για το Μαυρομάτι και για τον δήμο μας.Είναι χωρητικότητας  200 ατόμων, διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό (μικρόφωνα, ενισχυτή, ηχεία) καθώς και βοηθητικούς χώρους, καμαρίνια,  αποθήκη φύλαξης υλικού, WC).Την υπέροχη αυτή αίθουσα θα εγκαινιάσει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος.
 



 






Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος: Φιλική... τριάρα ο Λεβαδειακός επι της Λαμίας


Την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του είχε ο Τάκης Λεμονής στο σημερινό φιλικό του Λεβαδειακού με αντίπαλο τη Λαμία.

Το τέλος της αναμέτρησης που διεξήχθη στο Δημοτικό γήπεδο Αλιάρτου βρήκε τους Βοιωτούς να επικρατούν με 3-0 σκορ, χάρη στα γκολ των Ροτζέριο (14’), Μάντζιου (17’) και Γιάντση (43’).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης (46’ Τσιντώτας), Νικολακάκης, Mανόλο, Λαμπρόπουλος (46’ Μουλόπουλος), Ιωαννίδης, Πετράτσι(60’ Kονέ), Ροτζέριο (60’ Πέππας), Γιάντσης, Μάντζιος (46’ Ορτέγκα), Kάντζι(46’ Σκέμπης), Μπούστο(77’ Καπό).

ΛΑΜΙΑ: Τσιλίγκος (60’ Κοντογεώργος), Πάνος (62’ Ζιάκας), Κοντοχρήστος, Σπυριδάκης, Μκρτσιάν, Κιπτίου (55’ Kόλεφ), Καραπέτσας (46’ Διαμαντίδης), Zλατκόβσκι (64’ Μιχαήλ), Ταμάμης (55’ Κουτρομάνος), Αντωνίου (76’ Παπανικολάου), Μαλισσόβας (68’ Καραματσούκης).
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση-Συζήτηση απο την αντιφασιστική κίνηση Λιβαδειάς

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της Αντιφασιστικής - Αντιρατσιστικής Κίνησης Πολιτών Λιβαδειάς με θέμα:

"Ιστορία των φασιστικών συμμοριών και του παρακράτους από την περίοδο του μεσοπολέμου μέχρι σήμερα". Ομιλητής - εισηγητής : Μιχάλης Λυμπεράτος.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/10, στις 8 μ.μ. , στο Δημοτικό  Θέατρο Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5).
Ευελπιστούμε στην δημοσίευση της εκδήλωσης από το μέσο σας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Σας περιμένουμε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Δουλέψτε JUMBO – δουλέψτε τζάμπα

Τις συνθήκες εργασίας και τις συμβάσεις απασχόλησης με μισθούς πείνας κατήγγειλαν εργαζόμενοι του καταστήματος Jumbo, με κείμενο που πέταξαν μπροστά στην επιχείρηση.

Γράφει το κείμενο:


Η νέα Jumbo-βιτρίνα φούλαρε: Με μπλούζες, παντελόνια και ζακέτες για παιδιά και εφήβους, σχολικά είδη και τζάμπα εργαζόμενους, έτοιμους να σε εξυπηρετήσουν, μόλις με 200 ευρώ το μήνα!
Τρέξε να προλάβεις! Ο θαυμαστός κόσμος των JUMBO σε περιμένει! Έχει τις χειρότερες συνθήκες εργασίας, εκδικητικές απολύσεις και ωράρια που παραβιάζονται προκλητικά και αυθαίρετα από τους εργοδότες.
Τρέξε τώρα στα JUMBO! Για να προλάβεις 70% εκπτώσεις στους...μισθούς, την ίδια ώρα που η εταιρεία παρουσιάζει ρεκόρ τζίρου, ξεπερνώντας τα 500 εκατ. ευρώ, στην ετήσια χρήση Ιούνιος 2012 – Ιούνιος 2013.
Τρέξε στα JUMBO! Για να τραγουδήσεις χαρούμενος στους εργαζόμενους "δουλέψτε JUMBO – δουλέψτε τζάμπα". Γιατί είναι αλήθεια ότι -αν είσαι τυχερός και πιάσεις δουλειά στο θαυμαστό βασίλειο των παιχνιδιών- με τα JUMBO να ζήσεις, δεν μπορείς ούτε ώρα.
Γιατί η εταιρεία πρότεινε στους εργαζόμενους της να δουλεύουν με συμβάσεις 4ωρης απασχόλησης, οι οποίες φυσικά και παραβιάζονται, με μισθό 200 ευρώ, που δεν φτάνει στους εργαζόμενους ούτε για να αγοράσουν μαρκαδόρους για τα παιδιά τους.
Αν λοιπόν το παιδί σου ξεκινά το νηπιαγωγείο, το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο κι εσύ τρέχεις να του πάρεις όλα τα σχολικά, τρέξε στο θαυμαστό κόσμο...
Ή μήπως να το ξανασκεφτείς; Μήπως να ψάξουμε μαζί τι κρύβεται πίσω από το θαυμαστό κόσμο της εταιρείας;
Αν είσαι άνεργος γονιός και θες να πάει το παιδί σου στο σχολείο με τα σχολικά του είδη, μάλλον δεν συναντάς την συμπάθεια ή την ανοχή της εταιρείας. Γιατί λίγες μέρες πριν, η "αγαπημένη εταιρεία για μικρούς και μεγάλους" έστειλε στο δικαστήριο έναν άνεργο πατέρα από το Βόλο για 12 ευρώ. Φαίνεται τελικά, πως στο "παιχνίδι" του κέρδους δεν χωράνε συναισθηματισμοί.
Θυμάσαι το τελευταίο διαφημιστικό μήνυμα τη εταιρείας, που προσπαθεί να προσελκύσει το καταναλωτικό κοινό δείχνοντας τον ήρωα Jumbo να "εκτελεί" τις υψηλές τιμές των απαραίτητων για τους μαθητές προϊόντων και να "απελευθερώνει" τους "αλυσοδεμένους" γονείς; Ο ήρωας της εταιρείας ήταν "ο Jumbo, ο τιμωρός των υψηλών τιμών".
Όμως στην πραγματική ζωή, έξω από τις κάμερες και το μάρκετινγκ, ο Jumbo όχι μόνο δεν έσπασε την...αλυσίδα που έσερνε μαζί του ο άνεργος πατέρας στο Βόλο μαζί με μια λίστα σχολικών ειδών, στην οποία αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά, αλλά αντίθετα του πέρασε χειροπέδες για κλοπή μαρκαδόρων αξίας 12 ευρώ.
Ε ΡΕ, DJANGO ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖEΤΑΙ!
Κέρδη στα ύψη, εργαζόμενοι στο σκλαβοπάζαρο, γονείς στο δικαστήριο.
Αφελή επιχειρηματία, ο DJANGO, ο κινηματογραφικός ήρωας που γελοιοποιείς στη διαφήμιση σου, δεν είναι δικός σου ήρωας. Είναι δικός μας. Γιατί έγινε σύμβολο της αξιοπρέπειας των δούλων. Γιατί, από άκρη σε άκρη στον κόσμο, όποιος τον είδε, κατάλαβε ότι έγινε σύμβολο της απελευθέρωσης των φτωχών από τα βασανιστήρια, τα δικαστήρια και τα σκλαβοπάζαρα που τους έσερναν κάτι τύποι σαν εσένα.
Σ" ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ! Στους καιρούς της κρίσης, το δίλημμα έχει γίνει πια ξεκάθαρο: Ή εμείς και η αξιοπρέπειά μας, ή αυτοί και τα ατέλειωτα κέρδη τους.
ΜΙΛΑ! ΔΡΑΣΕ! ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ!
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο προσκήνιο στη Θήβα



Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε στη Θήβα υπό την αιγίδα του Δήμου η Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που υλοποιεί η HELMEPA σε 12 πόλεις της Ελλάδος με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πρόληψη της Ρύπανσης με Απορρίμματα», συνδυάζοντας το θέμα της Εκστρατείας με το πνεύμα της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που καθιέρωσε από φέτος το Υπουργείο Παιδείας τη 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής, εκπαιδευτικοί, μαθητές και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. 

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, χαιρετίζοντας την Ημερίδα, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή και ευχαρίστησε τη HELMEPA για την επίσκεψη της Εκστρατείας στη Θήβα.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδας κ. Γ. Ψυχογιού, ο οποίος  τόνισε τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

Τη στήριξη της βιομηχανίας στην προσπάθεια για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά αλλά και ευρύτερα τόνισε στο χαιρετισμό του και ο κ. Ν. Κουδούνης, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ Α.Ε.), εταιρικού μέλους της HELMEPA, που υποστήριξε από την αρχή την επίσκεψη της Εκστρατείας στη Θήβα.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες εκ μέρους της HELMEPA, ο Κ. Τριανταφύλλου του Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης έκανε σύντομη αναφορά στις σχετικές δραστηριότητες της Ένωσης και ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία τους, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τη ρύπανση με στερεά απορρίμματα σε Ελλάδα και Μεσόγειο.

Για τις καλές πρακτικές του Δήμου Θηβαίων για την προστασία του περιβάλλοντος μίλησε ο Διευθυντής Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Αθ. Μερκούρης, ενώ ο Δρ. Ν. Στρεφτάρης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) παρουσίασε το ερευνητικό πρόγραμμα PERSEUS εστιάζοντας στις δράσεις που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα.

Το πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας παρουσίασε η Μ. Κτιστάκη του Τομέα Περιβ/κης Ενημέρωσης της HELMEPA, ενώ η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κα Α. Παπακώστα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην εφαρμογή περιβαλλοντικών προγραμμάτων και πρότεινε τρόπους για την αντιμετώπισή τους.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη βράβευση από τη HELMEPA εθελοντών εκπαιδευτικών και μαθητών-μελών της Παιδικής HELMEPA από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Βοιωτίας, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θήβας μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ. εγκαινίασαν την Έκθεση για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες.

Η περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου μέχρι την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Στο διάστημα αυτό, θα την επισκεφθούν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και με έξοδα του προγράμματος περίπου 1.300 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της ευρύτερης περιοχής της Θήβας.  


Σημείωση για τους εκδότες:
Το Lloyd's Register Foundation (LRF), χρηματοδοτεί προγράμματα επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και έρευνας στους τομείς μεταφορών, επιστημών, μηχανικής, τεχνολογίας και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι Αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Προσήχθησαν (185) άτομα και συνελήφθησαν (40) άτομα για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, κλοπές καταδικαστικές αποφάσεις, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Σε συνέχεια προχθεσινού Δελτίου Τύπου μας που αφορούσε σε αποτελέσματα ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι συγκεκριμένοι στοχευμένοι έλεγχοι συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας έως και σήμερα το πρωί για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στους ανωτέρω ελέγχους συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και οι επιχειρησιακές Ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ., ενώ συγκροτήθηκαν ειδικά συνεργεία γενικών και ειδικών αστυνομικών ελέγχων, με έμφαση, επίσης, στην βεβαίωση σοβαρών τροχονομικών παραβάσεων.

Κατά την διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών και ελέγχων, προσήχθησαν συνολικά (185) άτομα και συνελήφθησαν (40) άτομα και συγκεκριμένα:

    Έξι (6) άτομα , για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
    Επτά (7) άτομα , για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
    Έντεκα (11) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα μας και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους.
    Ένα (1) άτομο , για κλοπή.
    Ένα (1) άτομο , για παράβαση του νόμου περί όπλων.
    Ένα (1) άτομο , για πλαστογραφία.
    Ένα (1) άτομο , για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
    Επτά (7) άτομα , για παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
    Τρία (3) άτομα , για Υγειονομικές παραβάσεις.
    Ένα (1) άτομο , για παραβάσεις περί Γ.Ο.Κ.
    Ένα (1) άτομο , για παράβαση Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.

Επιπλέον Κατασχέθηκαν :

    Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
    Ναρκωτικά δισκία.
    Μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
    Ένα (1) αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα δισ. χρωστάμε: Αυτό είναι το ελληνικό δημόσιο χρέος σε αριθμούς


Συνεχίζει να παραμένει υπέρογκο το ελληνικό χρέος, παρά την σκληρή λιτότητα και τις μεγάλες περικοπές, καθώς για το 2012 το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 156,9% του ΑΕΠ, με το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης να εκτιμάται στο 9% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα τα δημοσιονομικά στοιχεία που απέστειλε η ΕΛΣΤΑΤ στη Eurostat, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος, το δημόσιο χρέος ανέρχεται στα 303,9 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε στα 14,9 δισ. ευρώ, με το ΑΕΠ να σημειώνει εκ νέου «βουτιά», καθώς από τα 208,532 δισ. ευρώ του 2011 κατέβηκε στα 193,749 δισ. το 2012.

Ο πίνακας του ελληνικού χρέους

Πως διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στα χρόνια της κρίσης:

    2009: 129,7% του ΑΕΠ
    2010: 148,3 του ΑΕΠ
    2011: 170,3% του ΑΕΠ
    2012: 156,9% του ΑΕΠ

Πως διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα τα χρόνια της κρίσης:

    2009: 15,7% του ΑΕΠ
    2010: 10,7% του ΑΕΠ
    2011: 9,5% του ΑΕΠ
    2012: 9% του ΑΕΠ

Η ραγδαία πτώση του ΑΕΠ κατά την οικονομική κρίση:

    2009: 231,081 δισ. ευρώ
    2010: 222,151 δισ. ευρώ
    2011: 208,532 δισ. ευρώ
    2012: 193,749 δισ. ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση-«φωτιά» για τα κόκκινα δάνεια: Στην τράπεζα περνάει το ακίνητο



Από ιδιοκτήτες... ενοικιαστές θα βρεθούν όσοι Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου. Αυτό το σχέδιο εξετάζουν ελληνικές τράπεζες για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.


Σύμφωνα δημοσίευμα της Καθημερινής το σχέδιο στηρίζεται στην εμπειρία από την Ισπανία που προβλέπει τη μεταβίβαση του ακινήτου στην τράπεζα και τη διαμονή του δανειολήπτη στην κατοικία ως ενοικιαστή για όση περίοδο χρειαστεί μέχρι την αποπληρωμή της οφειλής.

Σύμφωνα με το ισπανικό μοντέλο κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου, η κυριότητα του ακινήτου περιέρχεται στην τράπεζα και ο δανειολήπτης – ενοικιαστής μπορεί να την επανακτήσει με την αποπληρωμή του δανείου στο τέλος της περιόδου. Πρόκειται για κάτι σαν την πρακτική πώλησης και επαναμίσθωσης (sales and lease back) που έχει χρησιμοποιηθεί και στη χώρα μας για τα εμπορικά ακίνητα.


Κατά την «Καθημερινή» οι τράπεζες επεξεργάζονται τα σχετικά προγράμματα ενόψει και της προοπτικής σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών στα ακίνητα, που αναμένεται να δημιουργήσει εκρηκτικό πρόβλημα στα νοικοκυριά που κάνουν σήμερα χρήση της προστασίας.


Το θέμα της σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών αναμένεται να αποτελέσει σημείο σκληρής διαπραγμάτευσης και η πρόταση που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση προβλέπει τρία κριτήρια. Πρόκειται για το ανεξόφλητο ποσό του δανείου, την πενταετή προστασία του ακινήτου και την αντικειμενική του αξία. Ετσι θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά οι οφειλέτες που έχουν λάβει ισόποσο δάνειο, π.χ. 100.000 ευρώ, και ο ένας έχει καταβάλει μόλις δύο δόσεις με αυτόν που έχει εξοφλήσει πάνω από το 50% της συνολικής οφειλής του.


Ο χρόνος παραμονής του ακινήτου σε καθεστώς αναμονής πλειστηριασμού αποτελεί επίσης βασικό κριτήριο, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη θέσπιση της 5ετούς προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αποφευχθεί η μαζική προσφορά ακινήτων και θα υπάρξει σταδιακή εκτόνωση, αφού κάθε χρόνο θα «ξεπαγώνουν» ακίνητα των ετών που έπονται του 2008 (δηλ. το 2015 θα βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα του 2010 κ.λπ.).


Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι πλειστηριασμοί ακινήτων διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο του 2013 στις 11.300, καταγράφοντας περαιτέρω πτώση σε σχέση με το 2012, όταν στο σύνολο του έτους είχαν φτάσει τις 26.000 περίπου. Πρόκειται για τρίτο συνεχή χρόνο πτώσης, μετά το 2011, χρονιά κατά την οποία οι πλειστηριασμοί είχαν φτάσει τις 44.100 έναντι 42.500 το 2008.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Θήβα-Σχηματάρι για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθη, χθες (10-10-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 15-05-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών και χρηματική ποινή, για την πράξη της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής κατά το έτος 2007 στη Θήβα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Συνελήφθη, χθες (10-10-2013) το πρωί στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 47χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 115.184,53 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με απόλυση απειλούνται 800 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Τελειώνει ο ΟΣΕ τουλάχιστον με την σημερινή του μορφή, καθώς μόλις ολοκληρωθεί η παραχώρηση της συντήρησης των υποδομών του οργανισμού σε ιδιώτες αναμένεται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές, με περίπου 800 εργαζόμενους να απειλούνται με απόλυση.

Στην ομάδα «υψηλού κινδύνου», βρίσκονται κυρίως όσοι εργάζονται στη γραμμή οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 550 άτομα, οι τεχνίτες που υπολογίζονται σε 250 άτομα αλλά και αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι και μηχανικοί, οι οποίοι θα συμπαρασυρθούν από το ντόμινο της μείωσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αναφέρει το Εθνος.

Η διοίκηση του οργανισμού προσπαθεί να; τους καθησυχάσει υποστηρίζοντας πως οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες και ότι το πλεονάζον προσωπικό μπορεί να τοποθετηθεί στους τομείς της σηματοδότησης, ωστόσο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ τον τελευταίο καιρό βρίσκονται «στα κάρβουνα» καθώς υπάρχει απειλή εκατοντάδων απολύσεων.

Αυτή τη στιγμή εργάζονται στον ΟΣΕ 600 άτομα στον τομέα της κυκλοφορίας, 550 στη συντήρηση των γραμμών, 250 τεχνίτες και 180 διοικητικοί υπάλληλοι
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με τοπικές βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα


Συνεχίζεται ο βροχερός καιρός, αφού σήμερα Παρασκευή προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες σε όλη τη χώρα, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα εξασθενήσουν από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενιαίος φόρος ακινήτων: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, με το νέο νόμο που φέρνει η κυβέρνηση. Τι θα ισχύει με τα αγροτεμάχια και πώς θα υπολογίζεται ο φόρος

Οι τελικές πινελιές στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων μπήκαν την Πέμπτη σε σύσκεψη των Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα στο Μαξίμου.

Ο νόμος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες και παρά τις διορθωτικές κινήσεις και τις μικροελαφρύσεις, ο φόρος παραμένει δυσβάστακτος.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει ηπιότερη επιβάρυνση των αγροτεμαχίων μέσω του νέου ενιαίου, ενώ ο στόχος των εσόδων που θα προέλθουν από αυτόν τοποθετείται στα 2,850 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται, παράλληλα με τη θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων να υπάρξει μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία" με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου θα ισχύουν τα εξής:

Για τα οικόπεδα εντός σχεδίου, θα ισχύει κλίμακα που περιλαμβάνει 25 κλιμάκια. Αυτά ξεκινούν από 0,02 ευρώ το τετραγωνικό και φτάνουν έως τα 20 ευρώ.

Για τα πρώτα 10 κλιμάκια σε περιοχές χαμηλής αξίας, ο φόρος θα μειώνεται δραστικά καθώς η κλίμακα θα ξεκινά από 0,02 για οικόπεδα με αξία έως 2 ευρώ το τ.μ. και θα κλιμακώνεται ανάλογα. Έτσι, για ένα οικόπεδο 200 τ.μ. με μοναδιαία αξία 10 ευρώ, με τη νέα κλίμακα ο φόρος θα είναι 50 ευρώ, από 80 ευρώ που ήταν πριν.

Για τα ακίνητα εντός σχεδίου, ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με κλίμακα 20 συντελεστών, ανάλογα με την τιμή ζώνης του ακινήτου. Ο τελικός φόρος θα προκύπτει μετά τον πολλαπλασιασμό των συντελεστών βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ακινήτου τα οποία είναι:

*Βασικός συντελεστής

*Σύνολο τετραγωνικών μέτρων

*Συντελεστής παλαιότητας

*Συντελεστής ορόφου

*Συντελεστής πρόσοψης

*Συντελεστής βοηθητικών χώρων

*Ειδικός συντελεστής για ημιτελή κτίσματα

Αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις θα έχουν:

-Όσοι κατέχουν μονοκατοικιες εντός σχεδίου και η συνολική ακίνητη περιουσία τους δεν ξεπερνά τα 200.000 ευρώ

-Ιδιοκτήτες με κτίσματα εντός σχεδίου με αντικειμενική αξία από 200.000 έως 400.000 ευρώ

-Ιδιοκτήτες που στην κατοχή τους έχουν μόνο αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκοτόπια εκτός σχεδίου, πόλεως που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν φόρο.

-Ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων σε περιοχές εκτός σχεδίου

-Ιδιοκτήτες που έχουν μικρής αξίας κτίσματα, σε συνδυασμό με εκτάσεις γης εκτός σχεδίου

-Ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Κερδισμένοι από τις αλλαγές θα είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν:

-Μόνο ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

-Ακίνητα πολύ μεγάλης αντικειμενικής αξίας

-Ιδιοκτήτες πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας, καθώς πλέον θα φορολογούνται αυτοτελώς τα ακίνητα και τα οικόπεδά τους

Για τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, η κλίμακα παραμένει ίδια, αλλάζει όμως ο συντελεστής πρόσοψης, ο οποίος θα κλιμακώνεται ανάλογα με το είδος του δρόμου, που συνορεύει. Για πρόσοψη σε επαρχιακή οδό, η επιβάρυνση θα είναι 10%, με συντελεστή πρόσοψης 1,1.

Για αγροτεμάχια, που έχουν πρόσοψη σε εθνική οδό ο συντελεστής θα είναι 1,2, ενώ δεν θα υπάρξει αλλαγή στο Συντελεστή Κατοικίας 5, με τον οποίο 5πλασιάζεται ο φόρος για κάθε αγροτεμάχιο, στο οποίο έχει κτιστεί σπίτι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αγκάθια για το πετρέλαιο θέρμανσης -Ποιες αλλαγές έρχονται

Σήμερα «κλειδώνει» και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης καθώς το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει το τελικό σχέδιο στο μεγάλο «αγκάθι» για το αν θα μειωθεί κατά 15% ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Πάντως, σύμφωνα με το Βήμα, στην περίπτωση που η Τρόικα απορρίψει τη μείωση κατά 15% τότε το επίδομα που θα δοθεί στους δικαιούχους θα είναι 35 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά πέρυσι.

Η μείωση του ΕΦΚ κατά 15% θα μείωνε το φόρο για όλους κατά 5 λεπτά το λίτρο, δηλαδή στα 1.000 λίτρα η μείωση θα ήταν 50 ευρώ.

Παράλληλα, το σύστημα TAXIS προετοιμάζεται ώστε να δώσει στους δικαιούχους προκαταβολή 25% του επιδόματος και το υπόλοιπο με προσκόμιση τιμολογίου.

Ανώτατο ποσό επιδόματος ανά γεωγραφική ζώνη

Α΄ Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία)
- Επιδοτούμενη κατανάλωση: 25 λίτρα ανά τ.μ. κατοικίας
- Ανώτατο επίδομα πέρυσι: 840 ευρώ
- Ανώτατο επίδομα εφέτος: 1.050 ευρώ ( + 210 € από πέρυσι)

Β΄ Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρου)
- Επιδοτούμενη κατανάλωση: 15 λίτρα ανά τ.μ. κατοικίας
- Ανώτατο επίδομα πέρυσι: 504 ευρώ
- Ανώτατο επίδομα εφέτος:630 ευρώ ( + 126 € από πέρυσι)

Γ΄ Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα)
- Επιδοτούμενη κατανάλωση: 8 λίτρα ανά τ.μ. κατοικίας
- Ανώτατο επίδομα πέρυσι: 269 ευρώ
- Ανώτατο επίδομα εφέτος: 336 ευρώ ( + 67 € από πέρυσι)

Δ΄ Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού)
- Επιδοτούμενη κατανάλωση: 5 λίτρα ανά τ.μ. κατοικίας
- Ανώτατη επίδομα πέρυσι: 168 ευρώ
- Ανώτατο επίδομα εφέτος: 210 ευρώ ( + 42 € από πέρυσι)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ