Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Οι 22 κομβικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό από το 2014.






    Τα πάνω κάτω φέρνουν 22 ρυθμίσεις που προωθούνται για το ασφαλιστικό και που θα ισχύσουν από την 1/1 του 2014.


Οι ρυθμίσεις αφορούν.. μεταξύ άλλων σε εφάπαξ, συντάξεις, όρια ηλικίας, επιδόματα ανεργίας και κρατήσεις, προκειμένου να γίνουν βιώσιμα τα ασφαλιστικά ταμεία και να καλυφθούν τα ελλείμματα τους.

Oι αλλαγές που προωθούνται είναι:

1. Αύξηση του ορίου ηλικίας για τις μειωμένες συντάξεις ΙΚΑ και τις συντάξεις των βαρέων και ανθυγιεινών. Από τον νέο χρόνο, οι γυναίκες που έχουν πρώτη ασφάλιση πριν το 1993 πλέον θα έχουν δικαίωμα μειωμένης συνταξιοδότησης στα 60 έτη και 6 μήνες με συμπληρωμένες τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης.
Παράλληλα, το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα βαρέα και ανθυγιεινά αυξάνεται κατά ένα έτος και διαμορφώνεται στα 61 έτη και 9 μήνες, με τουλάχιστον 7.500 ημέρες ασφάλισης στα βαρέα και ανθυγιεινά.

2. Στο 2% μειώνεται ο συντελεστής των αποδοχών για όσους συνταξιοδοτούνται το 2013 και το 2014, για όσους εργάζονται στο Δημόσιο, τον ΟΑΕΕ και τα ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών.

3. Μειώνεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα, στο 73% το ποσοστό αναπλήρωσης σύνταξης από το 2008 και μετά για συνταξιούχους Δημοσίου, ΔΕΚΟ και τραπεζών.

4. Εισάγεται αναλογικός συντελεστής έως και 1,5% για τα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά.

5. Αυξάνονται σε 7 τα πλασματικά έτη που μπορούν να αναγνωρίσουν άνδρες και γυναίκες για να κατοχυρώσουν και να θεμελιώσουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις.

6. Παύει να ισχύει το δικαίωμα εξαγοράς πλασματικού χρόνου για συνταξιοδότηση με τις προϋποθέσεις του 2010, όπου οι ασφαλισμένοι μπορούσαν να αποχωρήσουν με τα χαμηλά όρια του 2010.

7. Μειώνονται από 25 έως 30% τα εφάπαξ τα οποία θα υπολογίζονται με βάση τα έσοδα του εκάστοτε ασφαλιστικού ταμείου.

8. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού στις επικουρικές συντάξεις από τον Ιούνιο του 2014, όπου θα υπάρχει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που θα εφαρμοστεί όχι μόνο για τις νέες, αλλά και για τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, καθώς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Στο τρίτο τρίμηνο του 2014 οι συντάξεις να μειωθούν κατά 5% και στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 να έρθει άλλο ένα -5%.

9. Έρχεται μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ κατά 3,8% από το 2014 έως το 2016.

10. Έρχεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν ΔΕΚΟ και τράπεζες για όλο το προσωπικό που απασχολούν.

11. Προωθείται με νομοθετική διάταξη η συνταξιοδότηση των αγροτών με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 62 ετών. Παράλληλα μειώνεται η βασική σύνταξη του ΟΓΑ η οποία θα φτάσει τα 172 ευρώ.

12. Κόβεται το ΕΚΑΣ από συνταξιούχους που είναι κάτω των 65 ετών, δηλαδή σχεδόν 65.000 δικαιούχοι.

13. Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας, καθώς από το 2014 οι μέρες επιδότησης για τον άνεργο δεν θα ξεπερνούν τις 400 μέσα σε τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από το 2010.

14. Επανεξετάζεται το σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ, όπου ενδεχομένως να καταργηθούν οι προσαυξήσεις των τριετιών.

15. Αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που θα φτάνει ως και τα 250 ευρώ για οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

16. Επεκτείνεται η καταβολή του επιδόματος των 200 ευρώ και σε μακροχρόνια ανέργους, με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Το επίδομα θα προσαυξάνεται κατά 586 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο και σε ηλικίες 20-66 ετών.

17. Αυξάνεται στο 95% (από 80% που είναι σήμερα) το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης.

18. Η εφορία θα ελέγχει τους λογαριασμούς των αγροτών για τις χρεωστούμενες εισφορές στον ΟΓΑ.

19. Με νομοθετική διάταξη του υπουργείου οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν από 1/1/2014 υποχρεωτικά την εισφορά για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑ.

20. Έρχονται νέες ανατροπές στα Ταμεία, όπου προωθείται ριζική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού για τα χρόνια ασφάλισης έως το 2010, προκειμένου να καθιερωθεί η βασική σύνταξη των 360 ευρώ για 35 έτη παραμονής στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο ποσό θα είναι ανάλογο των εισφορών που έχουν πληρώσει καθ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

21. Έρχεται η νέα «διαδοχική ασφάλιση», όπου προωθούνται αλλαγές για τον υπολογισμό των συντάξεων όσων έχουν ασφαλιστεί σε δύο ή περισσότερα ταμεία.

22. Ετοιμάζεται η είσοδος των ιδιωτικών συστημάτων ασφάλισης και συνταξιοδότησης καθώς από το 2014 ή το 2015 και μετά θα μπορεί να καταβάλλεται από ιδιωτική ασφάλιση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ναζιστικά σύμβολα και βαρύς οπλισμός στο σπίτι του καταζητούμενου εφοπλιστή

Ναζιστικές σημαίες και στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ, κράνη και σβάστικες βρέθηκαν στην έπαυλη του καταζητούμενου Αναστάσιου Πάλλη στη Βούλα. Κατά τις έρευνες στο σπίτι του φυγόδικου εντοπίστηκαν κι άλλα όπλα, μεταξύ των οποίων πιστόλια Walther και Glock, μέχρι και μία ασπίδα της ΕΛ.ΑΣ..

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο βρέθηκαν μέσα σε βιτρίνες ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα.

Επιπλέον οι αστυνομικοί βρήκαν πιστόλια Walther 357 Magnum και Walther 9 mm, τέσσερα πιστόλια Glock 9 mm και άλλα τέσσερα Glock 0,45, (για όλα, όπως διευκρινίζεται, έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων), βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί, άλλες 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, βαλλίστρα με διόπτρα, δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών, μία ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς  και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Σε βάρος του Έλληνα επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και το απόγευμα θα οδηγούταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.








Διαβάστε Περισσότερα »

Ορχομενός:Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκύλου που επιτέθηκε σε 2χρονο παιδάκι


Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, ο σκύλος του οποίου επιτέθηκε και προκάλεσε σωματικές βλάβες σε αγόρι ηλικίας δύο (2) ετών στον Ορχομενό Βοιωτίας 

Συνελήφθη, σήμερα (16-10-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 34χρονος ημεδαπός, ο σκύλος του οποίου επιτέθηκε και προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 2χρονο ημεδαπό αγόρι.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 11:00΄το πρωί, ο σκύλος διέφυγε από φυλασσόμενο χώρο της οικίας του 34χρονου και επιτέθηκε στο ανήλικο αγόρι, το οποίο εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε περιβάλλοντα χώρο οικίας, ιδιοκτησίας της γιαγιάς του, προξενώντας σε αυτό σωματικές βλάβες.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Σε βάρος του 34χρονου ιδιοκτήτη του σκύλου που συνελήφθη, σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναλειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων



Το σχολικό έτος 2012-2013 ο Δήμος Θηβαίων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου,  λειτούργησε με επιτυχία  το  «Δημοτικό Κοινωνικό Φροντιστήριο» και σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης παρείχε δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.
Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου εισηγήθηκε ομόφωνα την επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Δημοτικού και Λυκείου και την ενεργοποίηση της Επιτροπής του, όπως αυτή ορίστηκε με την  306/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με τη σειρά της ΚΑΛΕΙ τους γονείς μαθητών Δημοτικού και Λυκείου  μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων από ώρα 08:30 μέχρι 13:00,  με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:


1. Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
7. Υπεύθυνη δήλωση για την εργασία των γονέων (εάν εργάζονται)
8. Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα (αν υπάρχει πρόβλημα υγείας)
9. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του
παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο


Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.
          
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2262350607, 600, 601  (κα. Βενιζέλου Ευγενία)

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

•    Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail:
ethelontesthivas@gmail.com  .
•    Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων (Υπεύθυνη κα. Βενιζέλου Ευγενία - τηλ. 2262350607)
Διαβάστε Περισσότερα »

Βανδαλισμοί στο Ιστορικό-Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς



Ο Δήμος Λεβαδέων καταγγέλλει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τους βανδαλισμούς που συνεχίζονται να διαπράττονται σε διάφορους δημοτικούς χώρους στην πόλη μας από αγνώστους με αποκορύφωμα τη σημερινή παραβίαση του χώρου όπου στεγάζεται το Ιστορικό – Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς, στον υπόγειο χώρο του κτηρίου της Νεροτριβής.
Κατά τον έλεγχο του παραβιασμένου χώρου διαπιστώθηκε από υπάλληλο του Δήμου, η κλοπή ενός από τα προβολικά συστήματα (projector) που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή της εικονικής πραγματικότητας με θέμα το Μαντείο του Τροφωνίου από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ενώ δεν κατεγράφησαν άλλες απώλειες.
Η κλοπή του συγκεκριμένου εξοπλισμού έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προβολή της εφαρμογής της εικονικής πραγματικότητας, αλλά το κυριότερο είναι ότι οι υπαίτιοι καταστρέφουν δημόσια περιουσία, υποβαθμίζουν την πολιτιστική εικόνα της πόλης και αφαιρούν από τους πολίτες και κυρίως από τους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου.
Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ενώ ο Δήμος έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.
Για μια ακόμη φορά καλούμε όλους τους πολίτες που τυγχάνει να είναι παρόντες ή υποπίπτουν στην αντίληψή τους κινήσεις βανδαλισμών να ενημερώνουν τις Υπηρεσίες του Δήμου και την Αστυνομία ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το θλιβερό αυτό φαινόμενο στην πόλη μας.                          


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παπαζάχος προειδοποιεί: Εάν δεν ελεγχθούν τα κτίρια σε όλη την Ελλάδα θα έχουμε νεκρούς από σεισμούς

Εκκληση στα επιμελητήρια, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους ιδιώτες να ελέγξουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, απευθύνει ο καθηγητής σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος.

Ο κ. Παπαζάχος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα γίνονται μεγάλοι σεισμοί, εδώ και δέκα περίπου εκατομμύρια χρόνια, δεν θα σταματήσουν να γίνονται και προειδοποιεί ότι, αν δεν ελεγχθούν τα κτίρια και δεν αποκατασταθούν τυχόν βλάβες, υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.

Τι λέει για το ενδεχόμενου νέου ισχυρού σεισμού

Με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενο νέο - ισχυρότερο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και γενικότερα κατά μήκος του λεγόμενου «Ελληνικού Τόξου», υπογραμμίζει ότι σήμερα δεν είναι δυνατόν να γίνει βραχυπρόθεσμη πρόγνωση ενός σεισμού και τονίζει ότι σεισμολόγοι και άλλοι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο, αναζήτησαν, επί τρεις και πλέον δεκαετίες, μια μέθοδο άμεσης πρόβλεψης των σεισμών, αλλά απέτυχαν.

Τι λέει για τους προσεισμικούς ελέγχους στα κτίρια

«Από τη στιγμή που η πολιτεία αδυνατεί, δεν επιτρέπεται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Τα επιμελητήρια, οι Δήμοι, οι σύλλογοι, άλλοι φορείς, μηχανικοί, ιδιώτες, και άλλοι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναλάβουν από μόνοι τους τον προσεισμικό έλεγχο. Τι περιμένουν οι φορείς και οι τοπικοί άρχοντες; να τους δώσει η πολιτεία χρήματα; Αφού δεν υπάρχουν» υπογραμμίζει ο κ. Παπαζάχος.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Πρόσκληση προς κατόχους αναξιοποίητων οικοπεδων για την καλλιέργεια τους απο άπορους συμπολίτες μας

Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων, απευθύνει έκκληση στους κάτοχους αναξιοποίητων οικοπέδων να δώσουν τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να τα καλλιεργήσουν προσωρινά για να καλύψουν μέρος των αναγκών τους.

Θεωρούμε ότι αυτό θα αποβεί προς όφελος όλων, δεδομένου ότι συχνά τα οικόπεδα αυτά αποτελούν εστίες ρύπανσης.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να συμβάλλουν στη στήριξη των απόρων οικογενειών να επικοινωνήσουν με το Δήμο Λιβαδειάς στο τηλέφωνο 22613- 50814.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλόπτωχο Ταμείο Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Αμήν λέγω υμίν, εφ' όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε"
[Ματθ. 40] Ματθ.40

Αγαπητοί μου αδελφοί ζούμε σε μια εποχή οικονομικής καταστάσεως δύσκολης όπου όλοι μας προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις διάφορες υποχρεώσεις μας.
Υπάρχουν όμως αδελφοί μας που στερούνται ακόμη και τα πιο στοιχειώδη ως προς την επιβίωση τους.
Στην ενορία μας λειτουργεί το ΕΝΟΡΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ με επταμελές συμβούλιο και καταστατικό εγκεκριμένο από την Ιερά Μητρόπολη μας, οπού προσπαθεί να ανακουφίσει τον ανθρωπινό πόνο αλλά και να κάνουμε πραγματικότητα την Ευαγγελική Εντολή της Αγάπης και της φροντίδας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τον ίδιο τον Χρήστο μας.
Μια φορά το μηνά μοιράζει σε 30 οικογένειες τρόφιμα ,ενώ μια φορά την εβδομάδα δίνουμε έτοιμο,σπιτικό φαγητό ενώ βοηθάει και με χρηματικά βοηθήματα .
Επειδή οι ανάγκες είναι πολλές προστρέχουμε στην βοήθεια σας και σας ζητούμε να μας βοηθησεται ώστε να συνεχίσουμε και να αυξήσουμε αυτό το έργο που επιτελούμε Έτσι όποιος μπορεί να φέρει στο Ναό μας τρόφιμα ( μακαρόνια μανέστρα. ρύζι όσπρια ,ζάχαρη,γάλατα. και άλλα η οικονομικά ότι μπορεί πάντα με την σχετική απόδειξη είναι ευπρόσδεκτοι και θα μνημονεύεστε στους δωρητές και ευεργέτες του φιλανθρωπικου έργου της Ενορίας μας άλλα κυρίως θα εγγραφείτε στον ουράνιο κατάλογο του Χριστου μας.

Με την Αγαπη του Χριστού μας και με την Ευχη να ανταποκριθηται στο καλεσμα αυτο
για το Δ.Σ ΤΟΥ Ε.Φ.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΙΤΗΣ
ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΟΥΔΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξωραϊσμός Περιοχής Σιδηροδρομικού Σταθμού Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Ολοκληρώθηκαν, παρά τις δυσκολίες λόγω έλλειψης επαρκών ποσοτήτων τροφίμων,  οι διανομές του Σεπτεμβρίου στις 150 οικογένειες, που εξυπηρετούνται μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θηβαίων, χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου, εθελοντών και αιρετών για την εξασφάλιση των προϊόντων.

Από τον μήνα Ιούλιο, που πραγματοποιήθηκαν οι προηγούμενες διανομές, μέχρι και το Σεπτέμβρη τα ράφια του παντοπωλείου παρέμεναν με ελάχιστα τρόφιμα, καθώς μειώθηκε αισθητά η προσφορά προϊόντων στα καλάθια του Παντοπωλείου, που έχουν τοποθετηθεί στα σούπερ μάρκετ και  τα σχολεία της πόλης γι’ αυτό το σκοπό.

Ιδιαίτερα σημαντική, σ’ αυτή τη διανομή, ήταν η βοήθεια επιχειρήσεων και συλλόγων που προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν είτε οικιοθελώς είτε μετά από αίτημα του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου με μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν και οι διανομές του Οκτώβρη ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου κάνουν ΕΓΚΛΙΣΗ προς όλους, για ενίσχυση με τρόφιμα.

Θυμίζουμε ότι μετά τα ταμεία των σούπερ μάρκετ της περιοχής υπάρχουν τα καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Επίσης καλάθια συλλογής τροφίμων βρίσκονται :
•    Στο 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Θήβας
•    Στα Δημοτικά  Σχολεία : 4ο, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο
•    Στο  6ο Νηπιαγωγείο Θήβας

     Έστω και ένα προϊόν  αν αφήνουμε , βοηθάμε έναν άπορο συμπολίτη μας.

Θυμίζουμε επίσης ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αγγελίδη και Πελοπίδου και είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα ,Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 10:00 μέχρι 12:00 και λειτουργεί με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντριών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ
ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


•    Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλιάρτου
•    Τον  Σύνδεσμο Φιλάθλων Ολυμπιακού Θήβας
•    Την εταιρεία «Αυγά Βλαχάκης ΑΠΕΕ»
•    Την εταιρεία χονδρικού εμπορίου τυποποιημένων ζαχαρωδών προϊόντων «Ζαχαρής Χρ. Ιωάννης»
•    Την εταιρεία «Barilla Hellas ΑΒΕΕΕ»


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλυπτήρια Προτομής πρ. Θηβών & Λεβαδείας Νικοδήμου




Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Θηβῶν καί Λεβαδείας τιμώντας μέ εὐγνωμοσύνη τή μνήμη τοῦ ἀοιδίμου ἱεράρχου ἔστησε στόν αὔλειο χῶρο μπροστά στήν κεντρική εἴσοδο τοῦ Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων «Ὁ Ἅγιος Βλάσιος» στά Τζιμέϊκα τῆς Λιβαδειᾶς, προτομή τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Νικοδήμου.

Ἡ ἐπίσημη τελετή τῶν ἀποκαλυπτηρίων θα πραγματοποιηθεί τό Σάββατο 19 Ὀκτωβρίου 2013 καί ὥρα 11 π.μ.. Πρίν τά ἀποκαλυπτήρια θά τελεστεῖ Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία στό Ἱερό Παρεκκλήσιο τοῦ Ἱδρύματος πού εἶναι ἀφιερωμένο στόν Ἅγιο Νικόδημο τόν Βουλευτή πρός τιμήν τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Νικοδήμου τοῦ Γραικοῦ.

Τήν ἐκδήλωση θά λαμπρύνουν μέ τήν παρουσία τους ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμος καί ἄλλοι Σεβασμιώτατοι Ἱεράρχες τῆς Ἐκκλησίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Στήριξη των νέων αγροτών με πριμ έως 70.000 ευρώ. Λεφτά τέλος στους αγρότες φαντάσματα


Προνομιακή υποστήριξη θα έχουν οι νέοι ηλικιακά αγρότες στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς προβλέπεται πριμ πρώτης εγκατάστασης έως και 70.000 ευρώ, αλλά και μια ειδική συμπληρωματική ενίσχυση για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριότητάς τους, πέραν αυτής που αφορά όλους τους γεωργούς.

Αυτό τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Α. Τσαυτάρη, ο Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης Ντατσιάν Τσιόλος, υπογραμμίζοντας πως για πρώτη φορά η ΕΕ διαμορφώνει μια ουσιαστική πολιτική για τους νέους αγρότες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 6% των αγροτών στην Ευρώπη σήμερα είναι κάτω των 40 ετών.

Ο κ. Τσιόλος επισήμανε ότι παρά τη δύσκολη περίοδο για τα δημοσιονομικά μεγέθη της ΕΕ και τη διεύρυνσή της σε 28 κράτη-μέλη, οι πιστώσεις υπέρ της κοινοτικής πολιτικής κρατήθηκαν σε αρκετά υψηλά επίπεδα και κατέστη εφικτή μια αποτελεσματική κατανομή των πιστώσεων και μεταξύ των κρατών μελών, και μεταξύ περιφερειών, και μεταξύ παραγωγών.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα,  είπε, ότι οι πιστώσεις που έχουν δοθεί για την επόμενη προγραμματική περίοδο είναι πλέον των 19,7 δισ. ευρώ και υπογράμμισε πως η χώρα έχει ένα μεγάλο δυναμικό σε επίπεδο ποιότητας προϊόντων, που συνεπάγεται σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη. «Απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό εκμετάλλευσης προστιθέμενης αξίας», είπε, «είναι ότι εδώ και μερικές μέρες καταγράψαμε και το 100ο προϊόν με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης, την πιστοποίηση ΠΟΠ και νομίζω πως σε σχέση με το μέγεθος της χώρας, αυτό αποτελεί μια εκπληκτική επίδοση».

Παράλληλα, όπως αναφέρει και το Έθνος, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει αυστηρές προδιαγραφές για τις αγροτικές επιδοτήσεις . Με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που θα ισχύσει από το 2014, αποκλείονται από τη χρηματοδότηση επιχειρήσεις και ιδιώτες που η ενασχόλησή τους με τη γεωργία βρίσκεται μόνο στα χαρτιά.

Πρώτη στη λίστα των μεταρρυθμίσεων βρίσκεται η κατάργηση των επιδοτήσεων για τους «μη ενεργούς» αγρότες. Πρόκειται για ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την παραγωγή και δεν τις καλλιεργούν.

Βασικός σκοπός της αλλαγής αυτής που φέρνει η νέα αγροτική πολιτική της ΕΕ είναι η καθιέρωση του ορισμού του «ενεργού γεωργού».


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Χαλάει απότομα ο καιρός, αφού σήμερα Τετάρτη προβλέπονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπος έντονα, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά έντονες κυρίως στην Πελοπόννησο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Κυκλάδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Ειδικά στα Δωδεκάνησα αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Αναζήτηση Εργασίας" στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς με τον Κ. Αϊβάζη -Νέος κύκλος σεμιναρίων

Νέος κύκλος εξειδικευμένων σεμιναρίων "Αναζήτηση Εργασίας" ξεκινά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, τον Νοέμβριο 2013. Αυτή τη φορά, με περιεχόμενο την παροχή γνώσεων και εργαλείων για επιτυχείς και στοχευμένες αναζητήσεις θέσεων εργασίας σε εταιρείες, επιχειρήσεις, φορείς ή οργανισμούς, αλλά και με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την προσωπική δραστηριοποίηση στην αγορά, στις πωλήσεις, στο ελεύθερο επάγγελμα, τη μικρομεσαία και οικογενειακή επιχείρηση.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι οι συμμετέχοντες να προσθέσουν ένα απαραίτητο γνωσιακό κεφάλαιο στον τρόπο προσέγγισης και εκτίμησης του εργασιακού τους status και ανάληψης πρωτοβουλιών για την υπέρβαση της δυσμενούς και κατάστασης που έχουν βρεθεί. 

Αναλυτικά: 
Τίτλος σεμιναρίων: Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς 
Σε ποιους απευθύνονται: 
-Ανέργους, με ή χωρίς Προϋπηρεσία 
-Εργαζόμενους, για Καλύτερη Εργασία 
-Εργαζόμενους, σε Επισφαλή Εργασία 
-Μητέρες, μετά από απουσία ετών 
-Τελειόφοιτους & Απόφοιτους Σχολών 
-Μαθητές, Σπουδαστές, Φοιτητές και τους Γονείς και Κηδεμόνες τους. 
Δυνατή η συμμετοχή και όσων είχαν παρακολουθήσει τα σεμινάρια της προηγούμενης περιόδου (Άνοιξη 2013). 
Μέγιστος Αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα. Για τη διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας των σεμιναρίων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 
Εισηγητής: Κύρος Αϊβάζης 
Πότε: Ημερομηνίες: 5, 12, 19 και 26 Νοεμβρίου 2013 (Τρίτη) - Ώρες: 12:30-14:30 
Που: Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (3ος όρ., είσοδος στο πλάι) 
Δηλώσεις συμμετοχής: Online με συμπλήρωση της φόρμας http://goo.gl/gzhC2. Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στο διαδίκτυο γίνονται δεκτές προεγγραφές και τηλεφωνικά, τηλ. 22610.89979 ή 89970 (κ. Κεράστα ή κ. Βελέντζα). Οι προεγγραφές είναι επιθυμητές για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των σεμιναρίων.  
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πρόγραμμα και περιεχόμενα των σεμιναρίων
Εισαγωγή στο Σεμινάριο Απασχόλησης
Κανόνες και Εμψύχωση 
Ακροατήριο και Σκοπός Σεμιναρίου
Φιλοσοφία & Αποτελέσματα του Σεμιναρίου
Οι 4εις Λύσεις για Απασχόληση σε περίοδο Κρίσης
Διαγράμματα Απασχόλησης: Προσφορά & Ζήτηση
Τρόποι Προβολής Υποψηφίων για Απασχόληση
1. Έτερο-Απασχόληση: Εύρεση Εργασίας
Η Πυραμίδα της Πρόσληψης
Οι 6 Κατηγορίες Προσόντων
Η Απλή Μέθοδος των 3ων:
Κανάλια Αναζήτησης Θέσεων
Σύνταξη Βιογραφικού και Επιστολής
Στρατηγικές και Τεχνικές Συνέντευξης
2. Βελτίωση Υπάρχουσας Εργασίας: Μέθοδοι για…
Στόχοι Βελτίωσης:
Διατήρηση Θέσης, Αύξηση Μισθού, Προαγωγή
Στάδια & Τεχνικές Βελτίωσης
Βελτίωση στην Απόδοση Εργασίας
Εξασφάλιση Επιτυχίας χωρίς Ρίσκο
3. Αυτό-Απασχόληση: Δημιουργία Δικής σας Δουλειάς
Πηγές Ιδεών και Κριτήρια Επιλογής
Μεθοδολογία και Βήματα Προόδου
Μικρό-επιχειρήσεις Offline & Online
Στοιχεία Ιδανικής Μικρό-επιχείρησης
Μελλοντικά: Startups, Ειδικές Καλλιέργειες
4. Βελτίωση  Αυτό-Απασχόληση  ή  Μ.Μ. Επιχείρηση 
Στόχοι Βελτίωσης:
Διατήρηση στην Αγορά, Ανάπτυξη Επιχείρησης
Επέκταση Οριζόντια ή/& Κάθετα
Τομείς και Τρόποι Βελτίωσης
Διαφη-Μυστικές Τεχνικές, κλπ.
Κοινοί Κανόνες & Μέθοδοι Επιτυχίας 
Οι Κοινοί Κανόνες Επιτυχίας
Εκπαιδευτικά Προβλήματα και Ανέκδοτα
Ψυχολογικές Μέθοδοι Επιτυχίας
Πρόσθετες Πηγές Σεμιναρίου 
Λίστα Συγγραφέων, Ιστοσελίδων, κλπ.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό του εισηγητού σε CD. Επιπλέον, θα τους δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στα τηλ. 22610.89979 και 89970 (Αικ. Κεράστα, Ι. Βελέντζα), ή στείλτε email στο vivlivad@gmail.com, ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.liblivadia.gr
Λίγα λόγια για τον εισηγητή:
Ο Κύρος Αϊβάζης διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παρουσίαση Σεμιναρίων και Εργαστηρίων (Workshops) για όλες τις φάσεις του τομέα Απασχόλησης. Αυτά συμπεριλαμβάνουν: Τεχνικές Εύρεσης Εργασίας, Βελτίωσης Υπάρχουσας Θέσης, Δημιουργίας Αυτο-απασχόλησης, Βελτίωσης Αυτο-απασχόλησης ή Μικρο-Επιχείρησης. 
Τα σεμινάρια αυτά τα παρουσιάζει από το 1984, στον Στρατό, σε Δήμους, Ενορίες και Συλλόγους στην περιοχή Αττικής και αλλού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς και πότε μπορείτε να επωφεληθείτε του επιδόματος θέρμανσης.


    Τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
    Θα δίνονται 35 λεπτά ανά λίτρο επιδοτούμενης επιφάνειας κύριας κατοικίας
    Πως μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση


Επίδομα 35 λεπτά ανά λίτρο επιδοτούμενης επιφάνειας κύριας κατοικίας έναντι 28 λεπτών που.. ίσχυσε πέρυσι αποφάσισε να χορηγήσει το υπουργείο Οικονομικών σε άγαμους και έγγαμους με νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όπως είχε παρουσιάσει κατ' αποκλειστικότητα «Το Βήμα» πριν από περίπου 10 ημέρες.

Το πετρέλαιο θέρμανσης από αύριο θα διατίθεται στην τιμή των 1,30 ευρώ το λίτρο για όλους, ενώ όσοι πληρούν τα νέα κριτήρια θα μπορούν, αφού υποβάλουν πρώτα αίτηση στην ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων(https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm) , να λάβουν προκαταβολή 25% του επιδόματος που τους αναλογεί.

Το επίδομα αφορά αποκλειστικά το πετρέλαιο και όχι άλλες μορφές ενέργειας (ρεύμα, καυσόξυλα, φυσικό αέριο κτλ.), ενώ δεν αυξάνονται τα επιδοτούμενα λίτρα - δεν αλλάζουν οι γεωγραφικές ζώνες.

Αφού δοθεί η προκαταβολή του επιδόματος, το υπόλοιπο θα καταβληθεί τμηματικά με την υποβολή τιμολογίων.

Με βάση την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών καθορίζονται νέα εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:
Αγαμος: Ετήσιο εισόδημα έως 30.000€ (από 25.000€ πέρυσι).
Εγγαμος χωρίς παιδιά: Ετήσιο εισόδημα έως 40.000€ (από 35.000€ πέρυσι).
Εγγαμος με 1 παιδί: Ετήσιο εισόδημα έως 43.000€ (από 38.000€ πέρυσι).
Εγγαμος με 2 παιδιά: Ετήσιο εισόδημα έως 46.000€ (από 41.000€ πέρυσι).
Εγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Ετήσιο εισόδημα έως 49.000€ (από 44.000€ πέρυσι).
Μονογονεϊκές οικογένειες: Ετήσιο εισόδημα έως 43.000€.
Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και νέα περιουσιακά κριτήρια ως εξής: αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ για τους άγαμους από 150.000 ευρώ πέρυσι και έως 300.000 ευρώ για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες από 200.000 ευρώ πέρυσι.

Επίσης, αυξήθηκε το όριο για το κριτήριο κατοχής αυτοκινήτου και πλέον δικαιούνται το επίδομα όσοι έχουν αυτοκίνητο έως 3.000 κυβικά αντί για 2.000 κυβικά που ίσχυε πέρυσι.

Το επίδομα πετρελαίου ανά γεωγραφική ζώνη


Α' Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία).
Επιδοτούμενα λίτρα ανά τετραγωνικό: 25.
Ανώτατο επίδομα πέρυσι: 840€.
Ανώτατο επίδομα εφέτος: 1.050€ (+210€).


B' Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρος).
Επιδοτούμενα λίτρα ανά τετραγωνικό: 15.
Ανώτατο επίδομα πέρυσι: 504€.
Ανώτατο επίδομα εφέτος: 630€ (+126€).


Γ' Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα).
Επιδοτούμενα λίτρα ανά τετραγωνικό: 8.
Ανώτατο επίδομα πέρυσι: 269€.
Ανώτατο επίδομα εφέτος: 336€ (+67€).


Δ' Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού).
Επιδοτούμενα λίτρα ανά τετραγωνικό: 5.
Ανώτατη επίδομα πέρυσι: 168€.
Ανώτατο επίδομα εφέτος: 210€ (+42€).


Παράδειγμα προκαταβολής επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Οικογένεια διαμένει σε κατοικία 80 τ.μ. στην Αττική.
Αγοράζει 1.500 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης με 1,30€ το λίτρο.
Κόστος: 1.950€.
Επιδοτούμενα λίτρα: 640 λίτρα.
Ποσό επιδότησης: 640 λίτρα Χ 0,35€ = 224€.
Προκαταβολή επιδότησης: 56€.
Αποτέλεσμα: Για να ζεσταθεί η οικογένεια πρέπει να πληρώσει 1.950€ και το κράτος δίνει προκαταβολή 56€.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 19/10, Συνεδριακό Θήβας, Ο Τετραπέρατος κόσμος, Εκδήλωση της ΕΛΜΕ



Ζούμε σε έναν υπέροχο πλανήτη. Πανδαισία χρωμάτων,  πανδαισία ήχων, μια φύση θεϊκή. Ένας ουρανός μαγευτικός. Ένα υπέροχο Σύμπαν.
Ποια μορφή όμως έχει αυτό το Δημιούργημα; Είναι άπειρο; Το αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας ολόκληρο; Το μετράμε πλήρως με τα όργανά, τα οποία είναι επέκταση των αισθήσεών μας και της ανθρώπινης φυσιολογίας μας; Τα ερωτήματα αυτά αποτελούν μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα προβλήματα της σύγχρονης Κοσμολογίας και Αστροφυσικής.
Σήμερα γνωρίζουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το Σύμπαν, έτσι όπως αυτό περιγράφεται από τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, είναι ένα «τεράστιο» υπερ-στερέωμα τεσσάρων διαστάσεων. Τριών χωρικών και μιας χρονικής. Ένα «χωροχρονικό συνεχές».
Ποια γεωμετρία περιγράφει όμως το χωροχρονικό αυτό συνεχές; Είναι ικανή η γεωμετρία των σχολικών μας χρόνων, η γνωστή μας ευκλείδεια γεωμετρία των τριών διαστάσεων, που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας και μετράμε με τα όργανά μας, να δώσει απαντήσεις για τη δομή αυτού του χωροχρονικού γίγνεσθαι; Η σύγχρονη Κοσμολογία λέει όχι. Το χωροχρονικό αυτό συνεχές περιγράφεται από μιαν άλλη, πλήρως γενικευμένη γεωμετρία, τη γεωμετρία Ρήμαν (Riemann). Η γεωμετρία όμως αυτή έχει μια βασικότατη ιδιότητα. Αν αποκόψουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι του χώρου τον οποίο περιγράφει, το κομμάτι αυτό συμπεριφέρεται ως ευκλείδειο και άρα είναι αντιληπτό από τις αισθήσεις μας και μπορεί να καταγραφεί από τα όργανά μας.
Έτσι, στην ουσία αυτό το αισθητό στερέωμα που αντιλαμβανόμαστε με την ανθρώπινη φυσιολογία μας, δεν είναι παρά ένα πολύ μικρό κομμάτι, μια πολύ μικρή «φέτα», ενός τετραδιάστατου μη ευκλείδειου υπερ-στερώματος, υπαρκτού μεν αλλά μη αισθητού. Η μειωμένη εμβέλεια των ανθρώπινων αισθήσεων απομονώνει γύρω από τον παρατηρητή ένα  ελαχιστότατο συμπαντικό μέρος του τετραδιάστατου και μη Ευκλείδειου συμπαντικού χωροχρονικού συνεχούς. Το «μικρό» αυτό μέρος είναι ευκλείδειο και τρισδιάστατο. Μέσα σε αυτό εξελίσσεται ο κόσμος των αστρονομικών και γενικότερα των  επιστημονικών μας παρατηρήσεων

Αντώνης Αντωνίου
Αγγελέτου 4

34100 Χαλκίδα 

elmeviot.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνη ζώνη για τους οδηγούς η Κωπαίδα-βίντεο



Ευρείας έκτασης παρεμβάσεις στη σηματοδότηση και στον καθαρισμό του θανατηφόρου εσωτερικού οδικού δικτύου της Κωπαίδας, διενεργεί ο Δήμος Αλιάρτου.

Με αφορμή στο πρόσφατο τραγικό περιστατικό του τροχαίου που στοίχησε τη ζωή δύο παιδιών, το Δημοτικό συμβούλιο Αλιάρτου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο επικίνδυνη ζώνη για τους διερχόμενους οδηγούς.



από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ