Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τραυματισμένο ζαρκαδάκι από τη Λαμία στην ΑΝΙΜΑ

Zαρκαδάκι από τη Λαμία έφερε στην ΑΝΙΜΑ η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή σήμερα το μεσημέρι. Το ζωάκι μετέφερε ο θηροφύλακας Βαγγέλης Ρωμανός στην κλινική του κτηνιάτρου μας Αχιλλέα Ακρίβου, όπου αμέσως δόθηκαν πρώτες βοήθειες και ξεκίνησε αντισόκ αγωγή. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, μιας και το ζώο αιμορραγεί από την ουροδόχο κύστη κι έτσι παρέμεινε για νοσηλεία και παρακολούθηση στο κτηνιατρείο. Χωρίς να είμαστε αισιόδοξοι ελπίζουμε πάντα...

ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει η κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ





...Μπάχαλο με το ωράριο.


Ανοίγουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τα καταστήματα σούπερ μάρκετ τις πύλες τους στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων θεσμοθετημένων πλέον δεδομένων περί ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς που το... υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε το καλοκαίρι.

Κι ενώ μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση θα τεσταριστεί για τα καλά στην κοινωνία, ακόμα το υπουργείο Εργασίας δεν έχει απαντήσει για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός και λογική απορία από τη μεριά της αγοράς.

Ήδη βροχή είναι τα αιτήματα που μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις απευθύνουν προς το υπουργείο Εργασίας το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ώρες θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Παράγοντες πάντως του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν πως τα καταστήματα λογικά θα ανοίξουν από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ καθώς η έναρξη μετά την κυριακάτικη λειτουργία αφορά στα μαγαζιά μικρών τετραγωνικών και όχι επώνυμων αλυσίδων και εμπίπτει στις ρυθμίσεις για τις 52 Κυριακές κι όχι τις επτά.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Party" απο τον Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας-Εμείς Γιορτάζουμε Αυτά Ταίζονται!!!


Κλείσαμε   ένα χρόνο εθελοντισμού,  βοηθήσαμε  πάνω από 100 ζώα φέτος , επειδή τα αδέσποτα είναι υπόθεση όλων μας και επειδή σας χρειαζόμαστε, διοργανώνουμε για το Φιλοζωικό Σύλλογο της πόλης μας ένα party για να ενισχύσουμε το έργο του, στο The BAR την Πέμπτη το βράδυ στις 21.00 και κάτι!!

Είσοδος ελεύθερη!!

Εμείς διασκεδάζουμε και αυτά ταΐζονται! Σας περιμένουμε να περάσουμε καλά!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Το «έγκλημα» του Ασωπού συνεχίζεται..




 Συνεχίζεται το έγκλημα της ρύπανσης στη λεκάνη του Ασωπού
"Η ρύπανση στον Ασωπό είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από ότι στο Χίνκλεϊ". Αυτά είναι τα λόγια της Έριν Μπρόκοβιτς, της αμερικανίδας ακτιβίστριας η οποία, κόντρα σε όλους, κατάφερε να αποδείξει πως το εργοστάσιο της Pacific Gas and Electric Company (PG&E) ρύπαινε με χρώμιο το νερό της μικρής κωμόπολης Χίνκλεϊ στη Νότια Καλιφόρνια.
Ενώ λοιπόν η ρύπανση του Χίνκλεϊ έγινε θέμα σεναρίου κινηματογραφικής ταινίας, κερδίζοντας διεθνή βραβεία και συγκλονίζοντας τους θεατές σε όλο τον κόσμο, την ίδια στιγμή, η ρύπανση του Ασωπού είναι πέντε φορές μεγαλύτερη, επηρεάζει 250.000 κατοίκους της Βοιωτίας και εκατομμύρια Αθηναίων που τρώνε επιβαρυμένα φρούτα, λαχανικά και κρέατα από την περιοχή, αλλά δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα στις βιομηχανίες που ευθύνονται γι’ αυτήν.
Η ρύπανση του Ασωπού δεν είναι μια υπόθεση των τελευταίων ετών. Πρόκειται για μία αμαρτωλή ιστορία που ξεκινά σαράντα και πλέον χρόνια πριν, όταν το 1969 ο Ασωπός ποταμός χαρακτηρίζεται αποδέκτης επεξεργασμένων βιομηχανικών λυμάτων και η παρασώπια νότια Βοιωτία αρχίζει να δέχεται τις ρυπογόνες βιομηχανίες που φεύγουν από την Αττική. Παρά τα τεράστια προβλήματα ρύπανσης που καταγράφονται στο πέρασμα των δεκαετιών, έπρεπε να φτάσουμε στις 31 Μαΐου 2010, για να καταγραφεί η πρώτη στοχευμένη νομοθετική πρωτοβουλία και να υπογραφεί η πρώτη ΚΥΑ, με την οποία καθορίστηκαν αυστηρά ποιοτικά όρια, τόσο για τον Ασωπό όσο και για τις εκπομπές των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων της περιοχής. Κρίνεται σκόπιμο, με αφετηρία την υπογραφή της ως άνω ΚΥΑ , να παρατεθεί ένα όσο το δυνατόν πιο σύντομο ιστορικό, προκειμένου να αναδειχθεί η χωρίς υπερβολή εγκληματική αμέλεια της Πολιτείας στο θέμα του Ασωπού, μια αμέλεια που μας έχει ήδη οδηγήσει στην καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης:
31 Μαΐου 2010: Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προστασία του Ασωπού, η οποία έθεσε αυστηρά όρια εκπομπών ρύπων στις βιομηχανίες και κανόνες συνετής περιβαλλοντικής διαχείρισης. Με την ΚΥΑ καθορίστηκαν χαμηλότερα όρια στα ποσοστά εξασθενούς χρωμίου. Για τις ήδη υφιστάμενες βιομηχανικές δραστηριότητες, οι οποίες διέθεταν τα υγρά τους απόβλητα στον ποταμό Ασωπό, υπήρξε η υποχρέωση να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης περιβαλλοντικών όρων εντός του 2010, ώστε να λάβουν τους νέους περιβαλλοντικούς όρους από τις αρμόδιες υπηρεσίες εντός του 2010 ή το αργότερο έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2011.
27 Σεπτεμβρίου 2010: Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τη Διεθνή Ομοσπονδία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προσφυγή για το ζήτημα της ρύπανσης του Ασωπού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η Διεθνής Ομοσπονδία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στράφηκε κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για πράξεις ή παραλείψεις της κεντρικής διοίκησης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και του Δήμου Οινοφύτων, καταλογίζοντάς της ότι παραβίασε το άρθρο 11 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, δηλαδή, το δικαίωμα στην υγεία των κατοίκων των Οινοφύτων.
29 Οκτωβρίου 2010: Η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον Ασωπό. Η ΕΕ αποφάσισε την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή η χώρα δεν είχε θεσπίσει τα αναγκαία σχέδια και προγράμματα για την ποιότητα των υδάτων του Ασωπού, παρά την καταγεγραμμένη και αδιαμφισβήτητη πολυετή ρύπανση του ποταμού. Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Χουντής αναφέρθηκε στη γνωστή επιδημιολογική μελέτη που αφορούσε τη θνησιμότητα των κατοίκων του Δήμου Οινοφύτων και ιδίως στο συμπέρασμά της πως η κυριότερη αιτία αύξησης θανάτων στην περιοχή από σπάνιες μορφές καρκίνου ήταν η περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου στο νερό. Ο αρμόδιος Επίτροπος, κ. Ποτότσνικ, στην απάντησή του, σημειώσε για τον Ασωπό:
"Όσον αφορά στην ποιότητα των υδάτων του ποταμού Ασωπού και των υπόγειων υδάτων στα Οινόφυτα, υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων, συμπεριλαμβανομένου του χρωμίου καθιστούν υποχρεωτική τη λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων στο πλαίσιο των σχεδίων και των προγραμμάτων βάσει της οδηγίας πλαισίου για το νερό. Η Ελλάδα δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να θεσπίσει τα αναγκαία σχέδια και προγράμματα για την επίτευξη της καλής κατάστασης όλων των υδάτων, ούτε τα έχει κοινοποιήσει στην Επιτροπή όπως προβλεπόταν μέχρι τις 22.3.2010".
5 Ιανουαρίου 2012: Το Συμβούλιο της Ευρώπης, με τελεσίγραφό του προς την Ελληνική κυβέρνηση, της έδωσε διορία μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου του 2012, προκειμένου να τοποθετηθεί γραπτώς για τη ρύπανση στον Ασωπό. Διορία μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου του 2012 έδωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθεί γραπτώς για τη ρύπανση στον Ασωπό. Καταλήγοντας, μάλιστα, το Συμβούλιο της Ευρώπης σημείωνε ότι αν και οι αναλύσεις είχαν δείξει σοβαρότατη ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της περιοχής (και με εξασθενές χρώμιο), η ελληνική πολιτεία δεν είχε προβεί σε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των 200.000 κατοίκων των επτά δήμων της βιομηχανικής ζώνης.
3 Φεβρουαρίου 2012: Μετά από δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν για λογαριασμό του δήμου Τανάγρας, εντοπίστηκαν πολύ υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων και χρωμίου στο νερό του Ασωπού ποταμού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα δείγματα προέρχονταν από τη βιομηχανική ζώνη και σε ένα μάλιστα βρέθηκε ολικό χρώμιο σε επίπεδα 50 φορές υψηλότερα πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Επιπλέον, σε ορισμένα σημεία εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις και άλλων βαρέων μετάλλων όπως μαγγάνιο, μόλυβδος και σίδηρος. Ο τότε υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, επισήμανε ότι διαπιστώθηκε ελλιπής συμμόρφωση των βιομηχανιών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και απόρριψη υγρών αποβλήτων. Ειδικότερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, αν και όλες οι βιομηχανίες ως το τέλος του 2011 όφειλαν να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία τροποποίησης των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), μόνο οι 30 μονάδες (50%) είχαν συμμορφωθεί.
29 Μαΐου 2012: Ξεκινά η δίκη των υπευθύνων 15 βιομηχανιών, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον τους η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού. Από τον Ιούλιο του 2009 η δίκη αναβλήθηκε πέντε φορές λόγω κωλυμάτων που προβλήθηκαν κάθε φορά στο Δικαστήριο. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις διώκονται για ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου, αδικήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια.
24 Ιουνίου 2012: Τη σφράγιση όλων των γεωτρήσεων που αντλούν νερό από τον Ασωπό αλλά και τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες που επικοινωνούν με τον ποταμό ζήτησαν επιστήμονες, μετά τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την έκταση της ρύπανσης από επικίνδυνα απόβλητα σε βόρεια Αττική και Βοιωτία. Οι επίσημες αναλύσεις του νερού από την Αυλίδα, διαμέρισμα του δήμου Χαλκίδας, απέδειξαν -και με τη «σφραγίδα» των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών- ότι η διασπορά της ρύπανσης στους υδροφόρους ορίζοντες της περιοχής ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Απρίλιος 2013: Το Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών & Μελετών (ΙΓΜΕΜ) με εντολή της ΕΥΕΠ διενέργησε δειγματοληψίες και μετρήσεις σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Ζώνη Σχηματαρίου – Οινοφύτων Βοιωτίας και εκπόνησε μελέτη με θέμα: «Υδρογεωλογική και υδροχημική αξιολόγηση της υπόγειας υδροφορίας στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις ΧΑΛΚΟΡ – ΣΥΜΕΤΑΛ – ΕΛΒΑΛ Οινοφύτων Σχηματαρίου Βοιωτίας». Στο έγγραφο – έκθεση διατυπώθηκε ως συμπέρασμα, μετά από σειρά αναλύσεων των ληφθέντων δειγμάτων, ότι "… οι υπερβολικές τιμές ορισμένων μεταλλικών στοιχείων, τα οποία εντοπίστηκαν στα δείγματα των υδρογεωτρήσεων, οφείλονται αποκλειστικά σε άμεση κατείσδυση της ρύπανσης στους χώρους των εγκαταστάσεων και όχι σε παράγοντες υπόγειας μεταφοράς μέσω της κίνησης της υπόγειας υδροφορίας, η οποία αναπτύσσεται σε βάθη μεταξύ 10m έως 35m περίπου. Ούτε επίσης σε επιφανειακές απορροές με ανάλογες επιβαρύνσεις οι οποίες κατεισδύουν πλησίον των επιβαρυμένων υδρογεωτρήσεων". Τα συμπεράσματα αυτά αναφέρονταν σε πληθώρα μεταλλικών στοιχείων, όπως αργίλιο, ολικό χρώμιο, μαγγάνιο, κοβάλτιο, νικέλιο, χαλκός, ψευδάργυρος, κάδμιο, μόλυβδος, μολυβδαίνιο και σίδηρος.
6 Ιουνίου 2013: Καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταδίκη η οποία άνοιξε τον δρόμο για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους κατοίκους της περιοχής. Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε μετά από συλλογική προσφυγή της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία κατήγγειλε ότι αν και γνώριζε το πρόβλημα, καθώς είχαν διενεργηθεί αναλύσεις, η Ελληνική Πολιτεία δεν έλαβε μέτρα για να προστατεύσει τους 200.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Στην απόφασή της η ΕΕΚΔ επισήμανε ότι  παραβιάστηκε το δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής στην υγεία, καθώς αν και είχε αναγνωριστεί η ρύπανση και οι κίνδυνοι από το εξασθενές χρώμιο, η Πολιτεία δεν έλαβε προληπτικά μέτρα. Συγκεκριμένα, στην απόφαση τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν έλαβε μέτρα για να αποσοβήσει τους κινδύνους για την υγεία, ενώ δεν εφάρμοσε προγράμματα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και τις επιπτώσεις της. Το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού είχε αναγνωρίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το οποίο εξέδωσε οδηγία για τη μη χρήση του νερού με εξασθενές χρώμιο στην περιοχή, αλλά και δικαστήρια της χώρας με αποφάσεις τους σχετικά με τους κινδύνους που προκύπτουν για την υγεία των κατοίκων.
Ιούλιος 2013: Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) μαζί με άλλους εταίρους και στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-CHARM “Chromium in Asopos groundwater system: Remediation technologies and measures” μελέτησε την παρουσία χρωμίου σε διάφορες περιοχές της χώρας, δίνοντας έμφαση στη λεκάνη του Ασωπού. Στην τεχνική αυτή έκθεση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών αυτών, χημικές αναλύσεις δηλαδή, που πραγματοποιήθηκαν, με έμφαση στην περιοχή των Οινοφύτων, καθώς και στις περιοχές Σχηματαρίου και Αυλώνα. Ως συμπεράσματα στη μελέτη αυτή παρουσιάζονται οι πολύ υψηλές συγκεντρώσεις του εξασθενούς χρωμίου που φτάνουν ως 3500mg/L, στον αποχετευτικό αγωγό στη θέση «Μαΐλη», σε όλες σχεδόν τις γεωτρήσεις οι συγκεντρώσεις του εξασθενούς χρωμίου ξεπερνούν τα 1100mg/L, ενώ επίσης εξάγεται με βεβαιότητα το συμπέρασμα της ύπαρξης ανθρωπογενούς ρύπανσης στην περιοχή που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των ΕΛΒΑΛ, ΑΡΜΟΣ και PEPSI.
Φτάνοντας στο σήμερα, μετά τη φετινή καταδίκη  της ελληνικής κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από έξι χρόνια απραξίας και αδράνειας της Πολιτείας σχετικά με τη δημόσια υγεία και λίγες μόλις μέρες πριν την επανέναρξη της δίκης των 15 βιομηχανιών για τη ρύπανση του Ασωπού ποταμού, έρχεται το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ. Στις  27 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε ένα σχέδιο για τον Ασωπό που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 38 εκατ. ευρώ. Διακηρυκτικοί στόχος των έργων θα είναι η περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου υδροφορέα και ο εμπλουτισμός με νερό καλής ποιότητας του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις αναγγελίες, θα γίνουν έργα ύδρευσης για την ομαλή τροφοδοσία αστικών και βιομηχανικών περιοχών του Δήμου Τανάγρας με υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό και θα δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός παρακολούθησης της ποιότητας των υπόγειων υδάτων της περιοχής.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση δια μέσω του αρμόδιου υπουργού ΠΕΚΑ δεν μίλησε κατά την παραπάνω παρουσίαση για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, για το ποιος θα πληρώσει για τα μέτρα που σχεδιάζει, για το ποιος θα ελέγχει την τήρηση της νομοθεσίας, δεν μίλησε για την εξεύρεση πόρων για αποπληρωμή των επερχόμενων προστίμων της ΕΕ, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που εδώ και χρόνια έπρεπε να έχουν γίνει.

Για άλλη μια φορά, η τραγωδία του Ασωπού αποτελεί δυστυχώς κραυγαλέο παράδειγμα αναποτελεσματικότητας και αποτυχίας εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Συνέπεια αυτών αποτελεί η παραβίαση του δικαιώματος των κατοίκων της περιοχής στην υγεία, καθώς η Πολιτεία δεν έλαβε έγκαιρα προληπτικά μέτρα ούτε σχεδίασε με αποτελεσματικό τρόπο την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που έχει συντελεσθεί.
Κατόπιν όλων των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πότε θα θεσπιστεί ξεχωριστό, πανελλαδικό ασφαλές (ειδικό) όριο για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό;
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων διάθεσης ασφαλούς πόσιμου νερού σε όλες τις πληγείσες περιοχές;
Ποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί για την Επεξεργασία των Υγρών Βιομηχανικών Αποβλήτων;
Πόσες βιομηχανίες έχουν συμμορφωθεί στην ΚΥΑ για τον Ασωπό, που έχει θέσει όρια και παραμέτρους για την απόρριψη υγρών αποβλήτων στον ποταμό και  πόσες έχουν ανανεώσει τις περιβαλλοντικές τους αδειοδοτήσεις σε αυτά;
Με πόσους Επιθεωρητές θα συνεχισθεί το έργο των ελέγχων των βιομηχανιών της περιοχής, όταν η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος φαίνεται να αποδυναμώνεται πλήρως με το σχεδιαζόμενο νέο οργανόγραμμα του ΥΠΕΚΑ και να αποδιοργανώνονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες; Όταν, μεταξύ άλλων, φαίνεται ότι καταργείται ο προβλεπόμενος Τομέας Επιθεωρητών Στερεάς Ελλάδας;
Σε ποια μέτρα ενημέρωσης για τις επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή έχουν προχωρήσει το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπ’όψιν:
Την ανησυχία των πολιτών για τις συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων στα τρόφιμα.
Την απουσία θεσμοθετημένων ορίων.
Την υλοποίηση προγράμματος δειγματοληψιών και αναλύσεων σε τρόφιμα υπό το συντονισμό του ΕΦΕΤ;
Με ποια μέτρα σκοπεύουν να αντιδράσουν μετά την καταδικαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Χαρά Καφαντάρη

Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνταξιοδότηση αγροτών, κτηνοτρόφων στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης


«Γίνεται πράξη η συνταξιοδότηση των αγροτών στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσης Ιωάννης, τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα 21-10-2013.
 Ο κ. Τζαμτζής, ο οποίος από το 2000 ζητά συνεχώς να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης των αγροτών με ομιλίες,  ερωτήσεις, επιστολές, και παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς, έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα στο κ. Βρούτση, τονίζοντας ότι έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στην υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2013.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαμτζής λίγες μέρες πριν, κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει, έθετε για άλλη μια φορά, το θέμα μείωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών.
Ο κ. Βρούτσης απάντησε στον κ. Τζαμτζή, ότι στο  σχέδιο νόμου που συντάσσει  το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα συμπεριλαμβάνεται διάταξη η οποία θα υλοποιεί την δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, για τη συνταξιοδότηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης.
Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να δοθεί λύση στο πρόβλημα της συνταξιοδότησης που αντιμετωπίζουν 50 περίπου εργαζόμενοι των  κλωστοϋφαντουργιών  της Πέλλας και Ημαθίας που έχουν κλείσει (ΛΑΝΑΡΑΣ).
Για το θέμα αυτό ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τον κ. Τζαμτζή πίστωση χρόνου για να εξεταστεί το θέμα διεξοδικότερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 40χρονου στη Λιβαδειά για δικαστικές εκκρεμότητες




Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες (21-10-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:

    Η από 24-01-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών για διάπραξη κλοπής.
    Η από 19-03-2007 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βαγίων, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών και δέκα (10) ημερών, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για συζήτηση στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 4 χρόνια χάθηκαν 900.000 θέσεις εργασίας

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ανεργία καλπάζει χωρίς φρένα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί 900.000 θέσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συγκρίνοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το δεύτερο τρίμηνο του 2009, έως και το δεύτερο τρίμηνο του 2013 προκύπτουν οι ποιες κατηγορίες εργαζομένων που έπεσαν θύματα της κρίσης, αφού είδαν την πόρτα εξόδου από την εργασία τους.

Το μάρμαρο της κρίσης το πλήρωσε ο ιδιωτικός τομέας

Οπως αναφέρει το euro2day από τις 900.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ήταν αυτοί στους οποίους έπεσε όλο το βάρος, αφού 737.100 έχασαν τη δουλειά τους, ενώ από το Δημόσιο Τομέα αποχώρησαν 162.700.

Παράλληλα τονίζεται πως στο Δημόσιο Τομέα ο μεγαλύτερος αριθμός όσων αποχώρισαν επέλεξαν την συνταξιοδότηση, ή την αποχώρηση μέσω εθελουσίας εξόδου. Αντίθετα οι εργαζομένοι στον ιδιωτικό τομέα στην καλύτερη περίπτωση να μπήκαν στις λίστες του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, η ΕΛΣΤΑΤ δεν συμπεριλαμβάνει στις χαμένες θέσεις εργασίας και πολλές δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις πολύμηνων καθυστερήσεων πληρωμών, αλλά και τις μειώσεις μισθών.

Σύμφωνα με το Οικονομικό Δελτίο της Alpha Bank το καταγεγραμμένο ποσοστό ανεργίας από το οποίο από το 7,7% του 2008, εκτινάχθηκε στο 24,2% το 2012 και αναμένεται πως θα φτάσει το 27% για το 2013.

Από ποιους τομείς τους Δημοσίου προήλθαν οι αποχωρήσεις

Από τις 162.700 χαμένες θέσεις του δημόσιου τομέα, μόνο οι 44.600 προέρχονται από την κεντρική δημόσια διοίκηση. Επιπλέον ξεχωρίζουν:

    32.700 από την εκπαίδευση
    10.200 από τις τράπεζες
    9.600 από το χώρο της υγείας
    6.800 από υπηρεσίες αποθήκευσης
    3.500 από την ύδρευση
    2.100 από τον αθλητισμό

Το ποσοστό μείωσης των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έφτασε στο 29,3%, που ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο μεταξύ των κατηγοριών του άμεσου και του διευρυμένου δημόσιου τομέα.

Κατασκευές, οικοδομή και εμπόριο βούλιαξαν μέσα στην τετραετία

Στον ιδιωτικό τομέα οι κατασκευές, η οικοδομή και το εμπόριο ήταν μάτωσαν μέσα στην τελευταία τετραετία αφού οι απολύσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα του euro2day, κατά την τετραετία από το δεύτερο τρίμηνο του 2009 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2013, καταγράφηκαν 112.100 λιγότερες θέσεις εργασίας στις κατασκευές. Συγκεκριμένα

    79.200 στην κατασκευή κτιρίων
    107.300 στο λιανικό εμπόριο
    36.500 στο χονδρικό εμπόριο
    43.000 στην εστίαση
    26.600 από το χώρο των επίπλων
    26.200 από εμπορία και επισκευές αυτοκινήτων
    25.700 από την ένδυση
    Στις θέσεις των οικιακών βοηθών μειώθηκαν κατά 31.400.

Η εικόνα στην αγορά συμπληρώνεται από την ενδιάμεση μείωση του μέσου ωριαίου κόστους εργασίας κατά ποσοστό ανώτερο του 20%, όπως επίσης ότι σήμερα είναι σαφώς μεγαλύτερο το ποσοστό των απασχολούμενων που εργάζεται με σχέση μερικής απασχόλησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έσπρωχνε την 7 χρονη κόρη της στη ζητιανιά

Συνελήφθη, χθες (21-10-2013) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 34χρονη ημεδαπή ROMA , η οποία εξωθούσε σε επαιτεία την 7χρονη κόρη της.

Στην κατοχή της 34χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό, προερχόμενο από επαιτεία.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Επιπλέον χθες το πρωί, σε άλλη περιοχή της Θήβας, κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 37χρονη ημεδαπή ROMA για επαιτεία, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, πταισματικού χαρακτήρα, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Δημόσιο Κατήγορο Θηβών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για την καταπολέμηση της επαιτείας, αλλά και την εκμετάλλευση και εξώθηση ανήλικων παιδιών σε αυτή, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και πάλι το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς !!!

Μετά από 3 χρόνια, επαναλειτουργεί και πάλι αυτόνομο το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς !!!

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 10629/17-9-2013 απόφαση του υπουργού παιδείας, επανιδρύεται το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς.                                    

Στο  site της ΓΓΔΒΜ http://www.gsae.edu.gr   έχουν αναρτηθεί οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν καθώς και τα ονόματα των καταρτιζομένων.        
Διαβάστε Περισσότερα »

Καραγεωργίου ο «εκλεκτός» του Λεβαδειακού


Την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού ανέλαβε ο Νίκος Καραγεωργίου, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Βοιωτίας.


Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Λεβαδειακό να είναι κοντά σε συμφωνία με τον Νίκο Καραγεωργίου, αφού η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε σήμερα πως ο Καβαλιώτης τεχνικός θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Νίκο Καραγεωργίου.

Βοηθός του Νίκου Καραγεωργίου θα είναι ο κ. Παπαματθαιάκης Μανώλης.

Ο κ. Καραγεωργίου έχει εργαστεί ως προπονητής σε Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Εργοτέλη και Παναιτωλικό.


sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες 4 συλλήψεις για ναρκωτικά στη Βοιωτία!!!




Ακόμη τέσσερις συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Βοιωτίας, μετά από ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας ημεδαπός κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν συνολικά δεκατρείς (13) συσκευασίες που περιείχαν (66,9) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών, κινητά τηλέφωνα κ.α.


Συνελήφθησαν, χθες (21-10-2013) το απόγευμα στη Δάφνη Δερβενοχωρίων και την Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 23 ετών, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 44χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστη κάνναβη). Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας χθες το απόγευμα, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά τον 26χρονο και τον 23χρονο, την ώρα που εξήλθαν από την οικία τους, στην περιοχή της Δάφνης Δερβενοχωρίων Βοιωτίας.


Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, αλλά και στους ίδιους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Έντεκα (11) νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (33,9) γραμμαρίων,
μία χάρτινη συσκευασία, επιμελώς κρυμμένη στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας, που περιείχε υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (7) γραμμαρίων,
το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,
δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
ογδόντα (80) νάιλον σακουλάκια, για την συσκευασία των δόσεων των ναρκωτικών ουσιών. 


Στην δεύτερη περίπτωση, χθες επίσης το απόγευμα ακινητοποιήθηκε επί της Εθνικής Οδού Λιβαδειάς – Ορχομενού, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 36χρονου, στο οποίο επέβαινε και 44χρονος και σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (26) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές

Διαβάστε Περισσότερα »

Γονείς δένουν τα παιδιά τους για να μην τα κλέψουν-βίντεο


Ο φόβος και ο τρόμος των γονιών είναι να μην αρπάξει κάποιος το παιδί τους, ειδικά όταν εκείνοι ψωνίζουν ή περπατούν αμέριμνοι στο δρόμο. Δεν είναι εξάλλου σπάνιες οι εικόνες σε χώρες του εξωτερικού όπου πολλά παιδάκια που βρίσκονται στην νηπιακή κυρίως ηλικία να είναι δεμένα από την πλάτη προκειμένου οι γονείς τους να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη αρπαγή ή φυγή τους.

Ο φόβος φαίνεται ότι εντείνεται τις τελευταίες ημέρες μετά και τις αποκαλύψεις για την 4χρονη Μαρία που βρέθηκε στα χέρια Αθιγγάνων. Οι γονείς βρίσκουν διάφορους τρόπους προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τα παιδιά τους. Ενδεικτική η λεγόμενη ζώνη πλάτης από την οποία τα παιδιά δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Ούτε ένα βήμα δεν μπορούν να κάνουν χωρίς να το νιώσουν οι γονείς. Απλώς αφήνονται στα χέρια που τα κατευθύνουν όπου εκείνοι επιθυμούν.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τη μικρή Μαρία στα Φάρσαλα που βρέθηκε στα χέρια ζευγαριού Ρομά το πανελλήνιο και όχι μόνο συγκλονίστηκε και παρακολουθεί με αγωνία την δραματική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το iatropedia, δημοφιλής ιστοσελίδα στην Ελλάδα πουλάει τις «ζώνες πλάτης» όπου βοηθούν τους γονείς να έχουν πάντα τα παιδιά τους υπό έλεγχο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως μπορεί να σας κλέψουν το παιδί μόλις μέσα σε 90 δευτερόλεπτα! Μπορεί το βίντεο αυτό να είναι πείραμα αλλά αποτυπώνει το πόσο εύκολα μπορεί ένα παιδί να παρασυρθεί από ... έναν άγνωστο. Το βίντεο προβλήθηκε από διαδικτυακή τηλεόραση του ITV και της εκπομπής Daybreak και αποκαλύπτει πόσο εύκολο είναι τελικά ένα παιδί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο.

Όπως αναφέρει και το 4news ο «άγνωστος» άνδρας ζήτησε από τους γονείς εννέα παιδιών ηλικίας 5-11 να συμμετάσχουν στο πείραμα ώστε να διαπιστωθεί αν τα παιδιά θα τον ακολουθούσαν και τα αποτελέσματα προκαλούν σοκ, καθώς τα επτά από αυτά ακολούθησαν τον άγνωστο έξω από το πάρκο.

«Βγήκε μαζί του έξω από το πάρκο και ο γιος μου τον ακολούθησε. Δε μπορούσα να το πιστέψω», είπε μία μητέρα. «Τρομοκρατήθηκα και διαπίστωσα ότι δεν επιτρέπεται να είσαι αφελής, δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου κατανοούν όσα τους λες», συμπλήρωσε έκπληκτη η μητέρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψυχολογικό Εργαστήρι Ευφυούς Σταδιοδρομίας "CleverCareer"

43+17 μέρες φιλίας και αλληλεγγύης στο Συναισθηματικό Παιχνιδοσχολείο

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΦΙΛΟ

Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - πολλοί, εθιμοτυπικά, θα θυμηθούν τα δικαιώματά τους.
Ας μην περιμένουμε ως τότε. Μπορούμε από τώρα να μεριμνήσουμε για το δικαίωμά τους στην κοινωνική ζωή και στη φιλία.
Μέσα σε 43 μέρες προλαβαίνεις να κάνεις ένα φίλο με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Μάθε πώς στο
www.clevercareer.gr/EQplayschoolFiloi.pdf
Στις 3 Δεκεμβρίου θα μετρήσουμε τους νέους φίλους και θα παρακινήσουμε να δημιουργηθούν κι άλλες φιλίες.
Δεκαεπτά (17) ημέρες μετά, στις 20 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ανθρώπινης αλληλεγγύης, θα γιορτάσουμε τα αποτελέσματα της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων της κοινότητας.
Δύο μήνες μπορεί να είναι αρκετοί για να αλλάξουν τα καθιερωμένα μοτίβα σχέσεων, αρκεί να το θελήσουμε και να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί.
Επικοινώνησε και μείνε συντονισμένος μαζί μας:
https://www.facebook.com/pages/Clevercareer/182053405149505?ref=hl


Υπεύθυνος : Ιωάννα Ν. Τριπερίνα
Ψυχολόγος
Ψυχολογικό Εργαστήρι Ευφυούς Σταδιοδρομίας "CleverCareer"
Στ. Μαλιάτση 25
32200 Θήβα
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  
6977702872
Διαβάστε Περισσότερα »

Από... βδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης



Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, η ειδική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης από τους φορολογούμενους.

Πρόκειται για την εφαρμογή του TAXInet, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα υποβάλουν τις αιτήσεις με τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους καταβληθεί η προκαταβολή του 25% και ολόκληρο το ποσό στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι, με βάση την απόφαση του υπουργείου, η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται το πολύ σε 20 μέρες από την υποβολή της αίτησης.

 ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταλήγει σε Καραγεωργίου ο Λεβαδειακός

Καταλήγει σε Καραγεωργίου
Ο Νίκος Καραγεωργίου θα είναι –εκτός απρόοπτου- ο νέος τεχνικός του Λεβαδειακού.


Στον Νίκο Καραγεωργίου φαίνεται να καταλήγει ο Λεβαδειακός για τη θέση του προπονητή.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Πάμπος Χριστοδούλου βρέθηκε περισσότερο κοντά στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, κάτι που υποχρέωσε τον Γιάννη Κομπότη να στραφεί αλλού για να βρει τον προπονητή που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας μετά την αποχώρηση του Τάκη Λεμονή.

Μάλιστα, χθες υπήρξε και συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών, σε πολύ καλό κλίμα και δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας να επικυρωθεί η συμφωνία.

Ο Καραγεωργίου θεωρείται αξιόπιστη λύση από τον ιδιοκτήτη του Λεβαδειακού, καθώς γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και τους περισσότερους παίκτες της ομάδας.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδόματα τέλος για όσους γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Ενδεχόμενο διακοπής των προνοιακών επιδομάτων σε οικογένειες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Έρχεται νομοθετική ρύθμιση, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας

Νομοθετική ρύθμιση,  σύμφωνα με την οποία θα διακοπούν τα προνοιακά επιδόματα για παιδιά που δεν λαμβάνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση, προανήγγειλε ο ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης  του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παρουσίαση της καινοτόμου υπηρεσίας ΣΥΣΠΕΑΠ (Σύστημα Συλλογής Παραγωγής Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου).

"Αν αδικαιολογήτως, δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, θα κόβονται τα επιδόματα. Είναι μια πρόταση που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

"Σύντομα θα γίνουν γνωστά το είδος και τα ποσά των επιδομάτων που εισέπραττε παράνομα το ζευγάρι των Ρομά με τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών που κρατούσε την τετράχρονη Μαρία", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Διαδικτυακή Πύλη www.prosvasi-amea.gov.gr, ένα προηγμένο σύστημα ψηφιακής πρόσβασης σε υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το έργο δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη τεχνολογική καινοτομία, αλλά συνιστά μια δομή προσβασιμότητας, με εξαιρετική χρησιμότητα και, ταυτόχρονα, μια πρωτοβουλία υψηλού κοινωνικού συμβολισμού.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης ότι "το αμέσως επόμενο διάστημα, θα θεσμοθετηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" και σημείωσε ότι, "παρ' όλες τις δημοσιονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, υπήρξε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, όπως ο εξορθολογισμός των επιδομάτων αναπηρίας μέσω του Εθνικού Μητρώου Αναπηρίας, ο περιορισμός του χρόνου αναμονής για τις εξετάσεις από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ και η συνέχιση της χρηματοδότησης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και η εξασφάλιση μονιμότερης λύσης μέσω της θεσμοθέτησης του ειδικού νοσηλίου".









Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα




Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιμένουμε σήμερα Τρίτη. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού…



για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί και 3 στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βόμβα» νέου ασφαλιστικού - Ολες οι νέες αλλαγές

Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς και για τους συνταξιούχους στα ευγενή Ταμεία, δηλαδή σε τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και οι πρώην έμποροι, οι ασφαλισμένοι δηλαδή στο πρώην ΤΕΒΕ και το ΤΑΕ που υπάγονται πλέον στον ΟΑΕΕ, αφού έρχονται μειώσεις από 100 ως και 500 ευρώ.

Ερχονται μειώσεις ως και 20%

Το ύψος των μειώσεων μπορεί να φτάσει και το 20% κατά μέσο όρο καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις σχεδόν διπλάσιες από το μέσο όρο του Ταμείου απ' το οποίο συνταξιοδοτούνται. Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος του ΟΑΠ ΔΕΗ λαμβάνει σύνταξη 1.370 (κατά μ.ο.) ευρώ, ενώ ο μέσος όρος του ΙΚΑ στο οποίο υπάγεται πλέον το Ταμείο του είναι στα 640 ευρώ. Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος του ΤΑΠ ΟΤΕ λαμβάνει κατά μέσο όρο 1.230 ευρώ, δηλαδή 490 ευρώ περισσότερα απ' το μέσο όρο του ΙΚΑ. Ανάλογες είναι και οι αποκλείσεις που υπάρχουν μετά την ενοποίηση των Ταμείων και στον ΟΑΕΕ.

Στουρνάρας: Οχι άλλα οριζόντια μέτρα αλλά στοχευμένα

Επιβεβαιώνονται, τελικά, όσοι επεσήμαναν ότι πίσω από τη φράση «δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα», κρύβονταν μέτρα εξίσου επώδυνα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, καθώς σε ομιλία του στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο Γιάννης Στουρνάρας προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα προέλθει πλέον από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους», δήλωσε κατ' αρχάς ο κ. Στουρνάρας για να συμπληρώσει ότι η περαιτέρω προσαρμογή «θα προέλθει από τη φορολογική συμμόρφωση, στοχευμένες περικοπές δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση και εξυγίανση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους».

Έμπειρα στελέχη στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι με αυτή τη φράση, ο υπουργός Οικονομικών «φωτογραφίζει» κατ' αρχήν τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ, το οποίο όταν ενσωματώθηκε στον ΟΑΕΕ διατήρησε κάποιο μπόνους για τους ασφαλισμένους του, που σύμφωνα ακόμα και με συνδικαλιστές του χώρου, δεν ήταν σε συνάρτηση με τις εισφορές. Ωστόσο, κατά κύριο λόγο, η αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα εκτιμάται ότι προαναγγέλλει περικοπές στα αποκαλούμενα «ευγενή Ταμεία», δηλαδή τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, που διατηρούν υψηλότερες εισφορές και υψηλότερες αποδοχές για τους ασφαλισμένους τους. Υπάρχει, άλλωστε, συγκεκριμένη σχετική δέσμευση στο Μνημόνιο, που ορίζει ότι έως τον Δεκέμβριο θα πρέπει να γίνει προσαρμογή αυτών των εισφορών στα όσα ισχύουν στο ΙΚΑ, αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, δηλαδή πολύ απλά με αντίστοιχες μειώσεις σε αυτές τις συντάξεις.

Όσον αφορά, στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, όπως όλα δείχνουν οι αμυντικές βιομηχανίες θα είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η κυβέρνηση για να χειριστεί ανάλογες ΔΕΚΟ, που θεωρούνται μη βιώσιμες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή


Στις 04.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει... να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03.00, καθώς τίθεται σε ισχύ η χειμερινή ώρα.

Η είδηση έχει προκαλέσει πλατιά χαμόγελα στους λάτρεις του ύπνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ