Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τι εξετάσεις πρέπει να κάνουν οι άνδρες;





Αλήθεια γνωρίζετε ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνει ο κάθε άνδρας απαραίτητα στη ζωή του; Αν πρέπει να ελέγχει, τακτικά την πίεση του; Τον προστάτη του μετά τα 40;




Ενημερωθείτε πλήρως για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, που πρέπει να κάνουν όλοι οι άνδρες για να αποφύγουν ή καλύτερα να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις:


 Ποτέ άλλοτε οι άνθρωποι δε ζούσαν περισσότερο. Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται συνεχώς. Η υγεία του πληθυσμού θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ενώ πολλά μπορούν να γίνουν για την πρόληψη της νοσηρότητας και της πρόωρης θνητότητας.
Στη βελτίωση αυτών των συνθηκών στοχεύουν και οι προληπτικοί έλεγχοι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Για τους άνδρες, η πρόληψη περιλαμβάνει αφενός τον έλεγχο σε παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μελλοντικές ασθένειες, αφετέρου την έγκαιρη επισήμανση παθολογικών εξετάσεων που, αν αφεθούν χωρίς εκτίμηση και αντιμετώπιση, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

- Υπέρταση:
Όταν η αρτηριακή πίεση είναι μεγαλύτερη από 140/90 mm/Hg. Η αποτελεσματική θεραπεία προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το έμφραγμα του μυοκαρδίου, την καρδιακή ανεπάρκεια, τα αγγειακά εγκεφαλικά, τη νεφρική ανεπάρκεια.

- Σακχαρώδης διαβήτης (ΣΔ):
Όταν τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας είναι πάνω από 125 mg/dl ή το μεταγευματικό σάκχαρο είναι μεγαλύτερο από 200 mg/dl. Τιμές γλυκόζης νηστείας 110-125 mg και μεταγευματικου σακχάρου 140-200 mg/dl χαρακτηρίζουν τον ασθενή ως προδιαθεσικό σε ΣΔ ή αλλιώς με διαταραχή στην ανοχή γλυκόζης. Αρρύθμιστο σάκχαρο συνεπάγεται καρδιαγγειακά επεισόδια, νεφροπάθεια, νευροπάθεια, οφθαλμοπάθεια, αγγειοπάθεια.

- Δυσλιπιδαιμία (υπερχοληστερολαιμία – υπερτριγλυκεριδαιμία):
Οδηγεί σε αρτηριοσκλήρυνση και κατά συνέπεια σε καρδιαγγειακά νοσήματα. Σημαντικούς δείκτες κινδύνου αρτηριοσκλήρυνσης αποτελούν η LDL χοληστερόλη, με τιμές από 100 έως 160 για χαμηλού έως υψηλού κινδύνου ασθενείς αντίστοιχα, καθώς και η αναλογία ολικής χοληστερόλης προς HDL χοληστερόλης.

- Πολυποδίαση και καρκίνος παχέος εντέρου:
Πλέον η κολονοσκόπηση συνιστάται για όλους τους άνδρες άνω των 50 χρόνων και αποσκοπεί στην έγκαιρη εύρεση πολυπόδων και την αφαίρεσή τους.

- Καρκίνος προστάτη:
Ο έλεγχος του προστατικού αντιγόνου PSA και η δακτυλική εξέταση προστάτη ενδείκνυται σε όλους τους άνδρες άνω των 40 χρονών. Αύξηση του PSA κατά 0,75mg/dl ετησίως χρήζει πιθανής βιοψίας.

- Γλαύκωμα:
Μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης σε άνδρες άνω των 40 χρονών για πρόληψη μη αναστρέψιμης διαταραχής της όρασης.

- Καρκίνος ουροδόχου κύστεως:
Ανίχνευση αίματος στη γενική ούρων σε όλους τους πρώην και νυν καπνιστές.

- Καρκίνος δέρματος:
Έλεγχος σε σπίλους που έχουν αλλάξει χρώμα και μέγεθος.

- Όσον αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο θα πρέπει να περιλαμβάνει:
Γενική αίματος, σάκχαρο, ουρία, κρεατινίνη, τρανσαμινάσες, ουρικό οξύ, χοληστερίνη, HDL, LDL, τριγλυκερίδια, ολικά λιπίδια, γενική ούρων από την ηλικία των 18 ετών και άνω για όσους έχουν κληρονομικό ιστορικό και 23 και άνω για όσους έχουν ελεύθερο κληρονομικό ιστορικό.

*Από τον κ.Σπύρο Μουρτζούκο,
Ειδικό Παθολόγο.greece-salonika.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες e-banking


Σειρά συστάσεων και πρακτικών συμβουλών δίνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζάν μετά το μπαράζ ψηφιακών επιθέσεων σε χρήστες e-banking και παραπλανητικών μηνυμάτων  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς πελάτες τραπεζών.

Τον τελευταίο καιρό στις ελληνικές τράπεζες έχει σημάνει συναγερμός για κακόβουλα e-mail που αποστέλλονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των πελατών τους, με στόχο το «ψάρεμα» (phising) ευαίσθητων προσωπικών  δεδομένων.

 Ετσι, παράλληλα με τα μέτρα ασφαλείας που οι ίδιες οι τράπεζες λαμβάνουν, υπενθυμίζονται στους πελάτες της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής τα εξής:

- Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς.
Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.

- Αγνοείστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες.

Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για το λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.

- Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς σας.
Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το «λουκέτο» μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντας το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς σας.

- Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα.
Αν δε γνωρίζετε πως να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε ανάληψη 2,80 ευρώ για να αγοράσει γάλα στο παιδί του


Αναρίθμητες είναι οι ιστορίες απεγνωσμένων πολιτών που φτάνουν σε οριακό σημείο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μία νέα περίπτωση αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ροδιακή» που αφορά νεαρό πατέρα, ο οποίος επισκέφτηκε υποκατάστημα τράπεζας της Ρόδου κρατώντας τρία βιβλιάρια καταθέσεων και ζήτησε από τον ταμία να κάνει ανάληψη όλων των ποσών που υπήρχαν στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο ταμίας, πράγματι προχώρησε στην διαδικασία ενημέρωσης και με έκπληξή του διαπίστωσε ότι συνολικά τα βιβλιάρια είχαν μέσα το ποσό των 2 ευρώ και 80 λεπτών!

«Τα βιβλιάριά σας είναι άδεια» είπε ο ταμίας της τράπεζας θεωρώντας προφανώς ότι το ποσό αυτό ήταν μη «αναλήψιμο». Ο νεαρός πατέρας, πλησίασε στο γκισέ και χαμηλόφωνα του είπε: «Γι αυτό το ποσό έχω έρθει και περιμένω εδώ σήμερα. Με αυτό το ποσό, με 2,80 ευρώ, θα αγοράσω το γάλα για το παιδί μου» - είπε ο νεαρός συμπολίτης μας, προχωρώντας έτσι στην ανάληψη του ποσού που είχε μέσα στο βιβλιάριό του!
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τα κρούσματα πολιομυελίτιδας στη Συρία

  SOS εκπέμπουν οι ειδικοί επιστήμονες μετά την εμφάνιση κρουσμάτων πολιομυελίτιδας στη Συρία. Η νόσος παρουσιάστηκε σε παιδιά μικρότερα από δύο ετών.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι στη Συρία επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη άγριου πολιοϊού τύπου 1 (WPV1) σε δέκα από τα κρούσματα. Αναμένονται τα αποτελέσματα περαιτέρω εργαστηριακής διερεύνησης προκειμένου να καθοριστεί η προέλευση του άγριου πολιοϊού που απομονώθηκε.

«Λόγω ορισμένων ιδιαιτεροτήτων της χώρας μας, όπως η είσοδος μεταναστών και προσφύγων από ενδημικές περιοχές (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Νιγηρία, και πρόσφατα Συρία) και η ύπαρξη ομάδων πληθυσμού με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη (όπως οι αθίγγανοι, οι μετανάστες), η επιδημιολογική επιτήρηση της οξείας χαλαρής παράλυσης / πολιομυελίτιδας καθίσταται σήμερα ακόμη πιο επιτακτική. Με την επιτήρηση της οξείας χαλαρής παράλυσης αυξάνεται η ευαισθησία του συστήματος, ώστε να ανιχνευθεί έγκαιρα η είσοδος ιού πολιομυελίτιδας άγριου τύπου από ενδημικές χώρες», σημειώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση κρούσματος πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα έχει προβεί σε:

- Ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της Οξείας Χαλαρής Παράλυσης - Πολιομυελίτιδας.

- Εντατικοποίηση της συμπληρωματικής εργαστηριακής επιτήρησης δειγμάτων κοπράνων σε ομάδες υψηλού κινδύνου (αθίγγανους, μετανάστες κτλ.).

- Εντατικοποίηση της περιβαλλοντικής επιτήρησης του άγριου ιού της πολιομυελίτιδας με επιτήρηση λυμάτων, κατά προτεραιότητα από βιολογικούς καθαρισμούς περιοχών με χώρους συγκέντρωσης μεταναστών και καταυλισμούς αθιγγάνων.

- Εντατικοποίηση του ελέγχου της εμβολιαστικής κατάστασης βρεφών, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων καθώς και η ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους έναντι της πολιομυελίτιδας, τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπως είναι οι αθίγγανοι, οι μετακινούμενοι πληθυσμοί, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο.

- Ενημέρωση των πρεσβειών των χωρών όπου ενδημεί η πολιομυελίτιδα για την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών τους, προκειμένου να εκδοθεί άδεια εισόδου στη χώρα μας (visa), και έκδοση οδηγιών για εμβολιασμό των ταξιδιωτών από και προς χώρες υψηλού κινδύνου για κυκλοφορία του ιού της πολιομυελίτιδας.

Σημειώνεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει εισάγει στην προγραμματισμένη του δράση για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών στον Έβρο το εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα. tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Γιούχαραν τους επισήμους στην Λιβαδειά



Η έντονη διαμαρτυρία των μαθητών της τεχνικής σχολής, που γιούχαραν τους επισήμους που βρίσκονταν στην εξέδρα, σκίασε την μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της Εθνικής επετείου.

Τα μηνύματα των εκπροσώπων της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης από τη Λιβαδειά, είχαν αναφορά στην οικονομική κρίση και στην ανάγκη για ενότητα του λαού.

από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΕΓΕΣ: Λάθος ο τρόπος φορολόγησης των αγροτεμαχίων


Για σημαντική οικονομική επιβάρυνση των αγροτών, από το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων, κάνει λόγο η ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών),…



αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μαζικών αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, ο αγροτικός κόσμος έχει ήδη υποστεί συνολική ετήσια αφαίμαξη παραπάνω από 2 δισ. ευρώ και με τα όσα προβλέπονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου υποχρεώνεται να καταβάλλει περίπου άλλα 700 εκατ. ευρώ.

«Ας γνωρίζουν καλά οι κυβερνήσεις και όσοι μέσω αυτών υλοποιούν αυτούς τους σχεδιασμούς ότι θα βρουν σύντομα απέναντί τους σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προστίθεται πως το εν λόγω σχέδιο νόμου θα οδηγήσει στην εξουθένωση των αγροτών και στη συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από την 1η Νοεμβρίου οι αιτήσεις για 10.000 φοιτητές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.


    Ξεκινά την Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για 10.000 θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.






Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα προσφερθούν... 4.890 θέσεις για προπτυχιακές σπουδές και 5.110 θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία αίτηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

"2 GUNS' στον Δημοτικό Κινηματογράφο Θήβας



Από Πέμπτη 31 Οκτωβρίου  έως Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013
Ώρα προβολής: 21:15



2 GUNS


Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:    ΜΠΑΛΤΑΣΑΡ ΚΟΡΜΑΚΟΥΡ
Σενάριο:    ΜΠΛΕΪΚ ΜΑΣΤΕΡΣ
Ηθοποιοί:    ΜΑΡΚ ΓΟΥΟΛΜΠΕΡΓΚ, ΜΠΙΛ ΠΑΞΤΟΝ , ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΡΣΝΤΕΝ , ΠΟΛΑ ΠΑΤΟΝ , ΝΤΕΝΖΕΛ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Διάρκεια:    109 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:    2013
Είδος ταινίας:    ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής:    ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

Περίληψη

Δύο αξιωματικοί από διαφορετικές υπηρεσίες, ο ένας αστυνομικός της Δίωξης και ο άλλος των Μυστικών Υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, αναγκάζονται να συνεργαστούν… κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι ο άλλος είναι μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας. Τους τελευταίους 12 μήνες βρίσκονται απρόθυμα μαζί, ως μέλη ενός καρτέλ ναρκωτικών, μη εμπιστευόμενοι ο ένας τον άλλο όπως και τους εγκληματίες που πρέπει να συλλάβουν. Όταν όλα αποκαλύπτονται, οι δυο άντρες θα βρεθούν στο στόχαστρο τόσο των κρατικών υπηρεσιών όσο και των Μεξικανών νονών. Τώρα που όλοι τούς θέλουν στη φυλακή ή νεκρούς, πρέπει να βασιστούν ο ένας στον άλλο. Δυστυχώς όμως για τους διώκτες τους, όταν οι καλοί περνάνε χρόνια προσποιούμενοι τους κακούς, μαθαίνουν και μερικά κόλπα στην πορεία…
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση των Παγκόσμιων & Πανελλήνιων Πρωταθλητών της Ακαδημίας Τάεκβοντο Κεντρικής Στ.Ελλάδας στην Ιτέα


Οι Παγκόσμιοι και Πανελλήνιοι Πρωταθλητές της Ακαδημίας Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας μαζί με το φυτώριο του Συλλόγου, παρέλασαν την 28η Οκτωβρίου τιμώντας το " ΟΧΙ " της πατρίδας μας για 4η συνεχή χρονιά (απο την αρχή της ιδρύσεως του συλλόγου Ταεκβοντο της Ακαδημίας στην Ιτεα Φωκίδας),τιμώντας την εκπληκτική διοργάνωση της Δημοτικής Κοινότητας της πόλης της Ιτέας.Μιας πόλης με βαθύ πολιτισμό και αγάπη για τα παιδιά.

-Σημαιοφόρος Ελληνικής Σημαίας : Παναγιώτης Λινάρδος.Αργυρό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο του 2013 στη Γερμανία και Δεύτερος Πανελλήνιος Πρωταθλητής Ταεκβοντό (Αργυρό Μετάλλιο) για το έτος 2013/Μπλέ Ζώνη (Τμήμα Ακαδημίας συλλόγου Ιτέας Φωκίδας).
-Σημαιοφόρος Ακαδημίας Ταεκβοντο Κεντρικής Ελλαδας : Γεώργιος-Ηλίας Ρέββας.Δεύτερος Πανελλήνιος Πρωταθλητής Τάεκβοντο (Αργυρό Μετάλλιο) για το έτος 2013/Μαύρη Ζώνη (Τμήμα Ακαδημίας συλλόγου Αράχωβας Βοιωτίας).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Τσίπρα σε Σαμαρά για το φόρο στα αγροτεμάχια


Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων... «χτύπησε» τελικώς ο Αλ. Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει στη Βουλή σχετικά με τη «νέα επιχείρηση κλοπής εισοδήματος και δήμευσης της περιουσίας των πολιτών», όπως την ονομάζει.
Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Πρωθυπουργό
«Ενιαίος φόρος ακινήτων. Μία νέα επιχείρηση κλοπής εισοδήματος και δήμευσης της περιουσίας των πολιτών»
Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων δεκάδες μικρά και μεγάλα φορολογικά νομοσχέδια. Όλα είχαν στόχο την οικονομική αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων. Το τελευταίο νομοσχέδιο που έφερε προς διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, είναι φανερό πως εκτός από την κλοπή του εισοδήματος, έχει στόχο και την δήμευση της περιουσίας των πολιτών.
 Η διαφθορά, η φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου και των εξωχώριων εταιρειών, οι ενδοομιλικές συναλλαγές και  η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή των εγχώριων ελίτ, ουδέποτε βρέθηκαν στο επίκεντρο της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, μιας και ο έλεγχος στις μεγάλες λίστες της φοροδιαφυγής δεν έγινε ποτέ, ούτε έγινε καμία απόπειρα αξιοποίησης ενός σύγχρονου περιουσιολογίου, που να στοχεύει στη φορολογική δικαιοσύνη.
Η γνώριμη συνταγή της μνημονικής πολιτικής αποθεώνεται στα νέα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών. Καταργείται το αφορολόγητο όριο, το «έκτακτο» -υποτίθεται- χαράτσι της ΔΕΗ μονιμοποιείται, ενώ εκατομμύρια πολίτες καλούνται από το πρώτο τετραγωνικό και από το πρώτο ευρώ, να καταβάλλουν χρήματα που δεν έχουν. Επειδή το υπουργείο Οικονομικών ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία με τις προτάσεις φορολόγησης αγροτεμαχίων και χέρσων χωραφιών, επειδή πρέπει επιτέλους να σταματήσει η λεηλασία της μεσαίας τάξης και του κόσμου της εργασίας,
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

    Γιατί δεν υλοποιείται επιτέλους η συνταγματική επιταγή σύμφωνα με την οποία η φορολογική επιβάρυνση οφείλει να απορρέει από τη φοροδοτική ικανότητα εκάστου;
    Ως πότε θα συνεχίζεται η προκλητική φοροαπαλλαγή του μεγάλου πλούτου εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, η ανοχή απέναντι σε έκνομες δραστηριότητες, όπως η λαθρεμπορία και τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, η μη σύνταξη και αξιοποίηση ενός σύγχρονου περιουσιολογίου που να αποσκοπεί στη φορολογική δικαιοσύνη;


Ο ερωτών Βουλευτής
Αλέξης Τσίπρας

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Ε. Κ. Λιβαδειάς στην 24ωρη γενική απεργία στις 6 Νοεμβρίου

« 24ΩΡΗ   ΓΕΝΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ »

              
       Το    Διοικητικό  Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς σε Συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή  στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.  για την Τετάρτη   6/11/2013.
Επίσης θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως, ώρα 11 το πρωί.
   Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας  στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, Τετάρτη 6/11/2013, ώρα 8.30΄το πρωί.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα  τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.     




                                                    Το       Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον αέρα το οικογενειακό επίδομα -Πάνω από 50.000 φορολογούμενοι κινδυνεύουν να το χάσουν


Στους 50.896 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης οικογενειακού επιδόματος (Α21), καθώς οι ΔΟΥ δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Οπως αναφέρει το ΒΗΜΑ η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ που ανέρχεται από 13,33 ευρώ έως 80 ευρώ το μήνα (ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το εισόδημα), γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στη φορολογική του δήλωση και στο έντυπο Α21.

Από τους 286.741 φορολογουμένους που κατέθεσαν δικαιολογητικά έως και σήμερα έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις των 235.845, δηλαδή παραμένουν μη εκκαθαρισμένες 50.896 δηλώσεις.

Αυτοί οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα, καθώς το Taxisnet δεν μπορεί να διασταυρώσει ακόμη τα εισοδήματά τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία με τραυματισμό σε πρατήριο καυσίμων στη Λιβαδειά

Σε πλήρη εξέλιξη ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο δραστών, που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λιβαδειά  



Ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε τον έναν από τους δύο ημεδαπούς υπαλλήλους του πρατηρίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (28-10-2013) το βράδυ, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος δύο ημεδαπών υπαλλήλων, πρατηρίου υγρών καυσίμων, στη Λιβαδειά.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 21:40΄ το βράδυ οι δύο δράστες, φορώντας κουκούλες τύπου « full – face », εισήλθαν αιφνιδιαστικά στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 48χρονης ημεδαπής, που βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού Λιβαδειάς - Θηβών και με την απειλή πυροβόλου όπλου (πιθανόν περιστρόφου), που κράταγε ο ένας και κυνηγητικού όπλου, που κράταγε ο δεύτερος, ακινητοποίησαν τους δύο ημεδαπούς υπαλλήλους του πρατηρίου, ηλικίας 49 και 51 ετών αντίστοιχα (αδέλφια μεταξύ τους).

Στη συνέχεια ο δράστης, που κράταγε το πυροβόλο όπλο, επιχείρησε να αποσπάσει από τον 49χρονο ένα τσαντάκι χειρός. Ο 49χρονος αντιστάθηκε και τότε ο δράστης τον χτύπησε, με την λαβή του όπλου, στο κεφάλι και τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα.

Ακολούθως οι δράστες απέσπασαν το τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.000) περίπου ευρώ, προερχόμενο από τις εισπράξεις του καταστήματος και διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο 49χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει για νοσηλεία.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Toύρκος υπουργός καλεί 7000 Έλληνες γιατρούς..



Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίονογλου κάλεσε τους άνεργους γιατρούς της Ελλάδας στην Τουρκία για να πιάσουν δουλειά!


Ο Μουεζίνογλου ο οποίος έχει καταγωγή από τη... Μουσουλμανική μειονότητας της Θράκης και έχει μεγαλώσει στην Κομοτηνή δήλωσε πως «κάποτε παρουσιάζαμε την Ελλάδα ως παράδειγμα κατορθωμάτων, όμως από το 2002 και μετά υπάρχει μια Τουρκία που καταφέρνει πολλά περισσότερα».

Ο Τούρκος υπουργός αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου πως 7000 Έλληνες γιατροί ψάχνουν για εργασία δήλωσε « 7000 Έλληνες γιατροί ψάχνουν εργασία στο εξωτερικό. Εγώ τους έχω ανάγκη. Έχουμε ανοιχτές τις πύλες μας στους 7000 γιατρούς της Ελλάδας. Καλώ τους ανθρώπους αυτούς να έρθουν στη χώρα αυτή και με την εμπειρία τους να υπηρετήσουν το λαό αυτό»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 7.400 ανέργων στην εκπαίδευση μέσω ΕΣΠΑ -Ολες ειδικότητες


Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ συνεχίζεται και αυτή τη φορά ανοίγει θέσεις στο χώρο της παιδείας. Οι θέσεις εργασίας θα αφορούν ανέργους από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι θέσεις σε όλη τη χώρα θα είναι συνολικά 7.400.

Θα υπάρξει διαδικασία υποβολής αιτήσεων που θα διαρκέσει 15 ημέρες, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του Δεκεμβρίου.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία, περιμένουμε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 25 στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και τώρα η παρέλαση της Τρόικας! Απολύσεις και ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ στο επίκεντρο


Η επιστροφή της τρόικας και οι εκκρεμότητες πονοκέφαλος για την κυβέρνηση. Πιέσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και απολύσεις


Στις 4 Νοεμβρίου, την επόμενη Δευτέρα, αναμένεται – εκτός απροόπτου- η επιστροφή των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα.

Οι εκκρεμότητες σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ ευρώ και το δημοσιονομικό κενό για το 2014, το οποίο η Τρόικα εκτιμά στα 2,5 δισ ευρώ και η ελληνική πλευρά στα 500 εκ. ευρώ, θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Μέχρι τη Δευτέρα η κυβέρνηση φιλοδοξεί να έχει συμπληρωθεί η λίστα των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που λείπουν.

Την Τρίτη θα κατατεθεί από το υπουργείο Εργασίας νέο ασφαλιστικό, από το οποίο υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 500 εκατ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ελέγχους σε ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου για να διασφαλίσει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Η κυβέρνηση ήδη έχει αποστείλει τις αντιπροτάσεις της για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ και γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πίεση θα ασκηθεί για τις 4.000 απολύσεις που προβλέπονται ως το τέλος του έτους.

Η Τρόικα δεν δέχεται να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι που έχουν κερδίσει προσωρινές διαταγές και οι υποθέσεις τους θα κριθούν τελεσίδικα έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό είναι ένα πολύ λεπτό σημείο της διαπραγμάτευσης, γιατί αν οι πιστωτές επιμείνουν στη θέση τους, τότε αναγκαστικά θα γίνουν και πάλι απολύσεις αλά ΕΡΤ.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 -Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων



Η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ανοίγει από εβδομάδα προκειμένου οι ιδιοκτήτες ΙΧ να μπορέσουν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου στις τράπεζες, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν πρόστιμα.

Οπως αναφέρει και η «Ημερησία» η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας. Υπενθυμίζεται πως όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ

    Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
    Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
    Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
    Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
    Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
    Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
    Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
    Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
    Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
    Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
    Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ