Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Κινήστε το ΙΧ σας νόμιμα χωρίς πινακίδες..

Με μόλις 4 ευρώ ημερησίως!



    Διαβάστε πως:



Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να γλιτώσουν τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα υπέρογκα τεκμήρια αλλά...και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία και διατηρούν κλειστά στα γκαράζ και τις πυλωτές των σπιτιών τους. Ωστόσο σύμφωνα με τη νομοθεσία οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων μπορούν να κινήσουν νόμιμα τα οχήματά τους 2ημέρες το μήνα καταβάλλοντας μόλις 4 ευρώ για κάθε ημέρα!

Ειδικότερα το μέτρο της ακινησίας είχε θεσπιστεί με το άρθρο 22 του νόμου 2367/1953 με τίτλο «Περί τίτλων κυριότητος, ταξινόμησεως, αδειών κυκλοφορίας και φορολογίας αυτοκινήτων» και στο άρθρο 7 αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέττας με προσωρινή άδεια και μέχρι δύο (2) μέρες το μήνα. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον Οικονομικό Έφορο και αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας τετρακόσιες (400) δραχμές για κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέττας.»

Στις 3/12/2003 αριθμός ΠΟΛ. 1132 το υπουργείο Οικονομικών ορίζει για την διαδικασία Προσωρινής χορήγησης Αδειας Κυκλοφορίας χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με το ανωτέρω θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 22 του Ν.2367/1953 , όπως ισχύει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας με προσωρινή άδεια κυκλοφορίας και μέχρι δύο (2) μέρες το μήνα. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας 1,90 Ευρώ για κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας.
Μέχρι τώρα η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. προσωρινή άδεια θεωρείται από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Τροχαίας, οι οποίες εκδίδουν Ειδική πινακίδα από χαρτόνι «Μ».
2. Για την απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των ανωτέρω προσωρινών αδειών και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των ενδιαφερομένων κρίνεται αναγκαίο η διαδικασία χορήγησης των αδειών αυτών να ολοκληρώνεται σε μια υπηρεσία του Δημοσίου στη Δ.Ο.Υ., η οποία σύμφωνα με ης ανωτέρω διατάξεις είναι αρμόδια για τη χορήγησή της.
Για το λόγο αυτό, από 1ης Μαρτίου 2004 οι Δ.Ο.Υ. οι οποίες χορηγούν τις προσωρινές άδειες θα χορηγούν και ης ειδικές πινακίδες από χαρτόνι «Μ», χωρίς καμία ανάμιξη των Υπηρεσιών της Τροχαίας για θεώρηση ή άλλη ενέργεια.
3. Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι:
α) Με τα έγγραφά μας Μ 739/122/ ΠΟΛ.33/25.2.1982 , Μ 794/248/ ΠΟΛ.87/6.3.1986 , Α 8302/387/ ΠΟΛ.245/17.8.1987 , 1108539/1276/Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1238/25.9.1998 και 1012746/29Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1055/7.2.2002 , έχει διευκρινισθεί, από τη Διοίκηση ότι εξαιρετικές περιπτώσεις για τη χορήγηση της προσωρινής άδειας είναι:
Για τα ανάριθμα αυτοκίνητα μόνο για τη μεταφορά τους:
- Από τον τόπο αγοράς ή τελωνισμού στον τόπο ταξινόμησης.
- Για έλεγχο από το K.T.E.Ο. και
- Για μετάβαση σε ειδικά συνεργεία για μετατροπή προσθήκη αμαξωμάτων ή άλλων τεχνικών στοιχείων.

Για τα ενάριθμα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία.
- Για δοκιμή, επισκευή ή πώληση αυτών.

β) Η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας .θα χορηγείται αποκλειστικά και μόνο για μεν τα ανάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η επιχείρηση του πωλητή ή ο τελωνειακός χώρος εκτελωνισμού ή ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος, για δε τα ενάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στον οποίο έχει κατατεθεί δήλωση ακινησίας.
γ) Το χρονικό διάστημα για το οποίο χορηγείται η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας (δύο μέρες το ανώτερο το μήνα) αρχίζει να μετρά από την έναρξη της ημερολογιακής ημέρας για την οποία χορηγείται η άδεια και λήγει με τη συμπλήρωση μίας ή δύο ημερολογιακών ημερών, κατά περίπτωση.
δ) Με την επιφύλαξη τυχόν άλλων διατάξεων αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών η οδήγηση του οχήματος, για το οποίο χορηγήθηκε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, επειδή από το νόμο, ( παρ. 7 άρθρο 22 του ν.2367/1953 ) δε γίνεται διάκριση, είναι δυνατή όχι μόνο από τον κύριο του οχήματος αλλά και από τρίτο πρόσωπο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί αποκλειστικά για τους λόγους τους οποίους εκδόθηκε η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας.
4. Από την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει κάθε προηγούμενη αντιθέτου περιεχομένου.


Πινακίδα «Μ» 24 ημέρες το χρόνο

Οι πινακίδες «Μ» μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για 2 ημέρες κάθε μήνα με μόλις 8 ευρώ.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τον κινητήρα του οχήματος αλλά και όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη καθώς είναι γνωστό σε όλους πως η παρατεταμένη ακινησία δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ειδικότερα οι ελαστικοί σωλήνες ξεραίνονται και κόβονται πολύ εύκολα, τα λάδια κυκλοφορούν στον κινητήρα, οι αναρτήσεις δουλεύουν και δεν κολλάνε μέχρι και τα ελαστικά διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα κατά την κυκλοφορία του οχήματος και πάλι στο δρόμο μπορεί να βρεθεί και κανένας αγοραστής...

Πάντως αν κάποιος κινήσει το όχημά του για 24 ημέρες το χρόνο, δηλαδή 2 ημέρες κάθε μήνα, τότε συνολικά θα έχει καταβάλλει 96 ευρώ αλλά θα έχει γλιτώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!


Αντίγραφο της Αδειας Κυκλοφορίας

Η κίνηση οχήματος έστω και με τη χρήση πινακίδας «Μ» από την εφορία για 2 ημέρες κάθε μήνα είναι απολύτως νόμιμη. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τις πινακίδες κυκλοφορίας κατατεθημένες θα πρέπει να έχουν κρατήσει Αντίγραφο της Αδεια Κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει μαζί με τις πινακίδες ώστε να μπορέσουν να ασφαλίσουν το όχημά τους.

Σύμφωνα με στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου η ασφάλιση ΙΧ έστω και 2 ημέρες πραγματοποιείται μόνο με την αποστολή του Αντίγραφου της Αδειας Κυκλοφορίας του οχήματος. Σε διαφορετική περίπτωση η ασφάλιση του οχήματος χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας δεν είναι εφικτή...

Διαβάστε Περισσότερα »

Απόπειρα διάρρηξης του Ι.Ναού Αγίου Δημητρίου στις Θεσπιές

Άλλο ένα κρούσμα ιερόσυλων είχαμε αυτή τη φορά στις Θεσπιές.
Συγκεκριμένα άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν τα ξημερώματα τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου  αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.

   Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress, γύρω στις τρεις τα ξημερώματα,άγνωστοι έσπασαν την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας του Ναού,και επιχείρησαν να μπούν μέσα,αλλα η προσπαθειά  τους δεν πέτυχε γιατί χτύπησε ο συναγερμός και εγκατέλειψαν.Είχαν μεγάλο θράσος αφού δεν επρόκειτο για κάποιο απομακρυσμένο εξωκκλήσι, αλλά για την εκκλησία στο κέντρο του χωριού. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Βαγίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εβγαλαν «στο σφυρί» σπίτι οικογένειας με 2 ανήλικα για χρέος 1.700 ευρώ από κοινόχρηστα

Ενα ζευγάρι ανέργων από την Ξάνθη ζει δραματικές στιγμές τις τελευταίες ημέρες, καθώς, το σπίτι στο οποίο διέμεναν βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέους περίπου 1.700 ευρώ που είχε προκύψει από ανεξόφλητα κοινόχρηστα.

Οπως εξηγεί στο thrakitoday η κυρία Τάνια Μουρουζίδου, μητέρα ενός 5χρονου και ενός 8χρονου, το διαμέρισμα στο οποίο έμενε με την οικογένειά της βγήκε σε πλειστηριασμό στις 16 Οκτωβρίου για το χρέους που προήλθε από ανεξόφλητους λογαριασμούς κοινοχρήστων.

Το ζευγάρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει πως αυτό συνέβη, βρέθηκε στον δρόμο καθώς το σπίτι τους πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, ενώ όπως αναφέρουν η αξία τους ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Αρχικά απευθύνθηκαν σε δικηγόρο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει την υπόθεσή τους ωστόσο όπως τονίζουν αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το σπίτι τους να βγει στο σφυρί.

«Εγώ κατάφερα να συγκεντρώσω περίπου 5.000 ευρώ, από δανεικά και χρυσαφικά που πούλησα, αλλά όταν πήγα να τα δώσω για το χρέος ήταν πλέον αργά» σημειώνει η παθούσα, για να συμπληρώσει πως «εμείς έχουμε πάρει τρία δάνεια για αυτό το σπίτι και δεν ξέρω πως γίνεται να χάνεις το σπίτι σου όχι από τις τράπεζες αλλά από κοινόχρηστα 1.700 ευρώ».

Το πρωί της Παρασκευής παρουσία Δικαστικού Επιμελητή το ζευγάρι μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα του οδηγήθηκε σε έξωση από το σπίτι τους, αναζητώντας άλλη στέγη. Προσωρινά βρέθηκαν στο Πετροχώρι της Ξάνθης, όπου τους φιλοξενεί η μητέρα του συζύγου, με τη κα Μουρουζίδου φανερά συγκλονισμένη να εξιστορεί μπροστά στην κάμερα πως «ήρθε ο Δικαστικός Επιμελητής και μας πέταξαν έξω σαν γατιά, στον δρόμο και τα παιδιά ήταν μαζί μου μέχρι τις 11.00 το βράδυ στον δρόμο και μάλιστα νηστικά. Χρωστούσα και 1.500 ευρώ στο ρεύμα αλλά πήγα και έκανα διακανονισμό και οι άνθρωποι εκεί κατάλαβαν. Εδώ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν; Είμαι άνεργη και πηγαίνω και καθαρίζω για να βγάλω 10 και 15 ευρώ. Με τι να πληρώσω το ρεύμα μου και με τι το νερό μου; Μας διώχνουν να φύγουμε από την Ελλάδα, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μου. Πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί, σήμερα είναι το δικό μου σπίτι αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου».

Η υπόθεση αυτή που φαίνεται ωστόσο πως έχει βαθύτερες προεκτάσεις απασχολεί εντόνως την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, καθώς προκαλεί εντύπωση για ένα όχι και τόσο σπουδαίο χρέος κάποιος μπορεί να χάσει το σπίτι του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύζυγος της κα Μουρουζίδου, συνελήφθη την ημέρα της έξωσης, καθώς φέρεται να απείλησε πως θα βάλει φωτιά στο σπίτι εφόσον εφαρμοστεί η έξωση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 19χρονος στον Ορχομενό για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή



Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή στον Ορχομενό Βοιωτίας

Μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) πιστόλι φωτοβολίδων, (1) πλαστικό ομοίωμα πιστολιού, (2) αυτοσχέδια γκλοπς, φυσίγγια και κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, κινητά τηλέφωνα κ.α.

Συνελήφθη, χθες (01-11-2013) το απόγευμα στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 19χρονου στον Ορχομενό, κατά την διάρκεια της οποίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ένα πιστόλι φωτοβολίδων και ένα πλαστικό ομοίωμα πιστολιού,
δύο αυτοσχέδια γκλοπς (ένα ξύλινο και ένα μεταλλικό), μήκους (53) και (45) εκατοστών αντίστοιχα,
τέσσερα φυσίγγια και έξι κάλυκες, διαφόρων διαμετρημάτων,
τέσσερα κινητά τηλέφωνα,
ένα ράδιο CD αυτοκινήτου με την βάση του και δύο προσόψεις ράδιο CD αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα ανωτέρω κινητά τηλέφωνα, το ράδιο CD και οι δύο προσόψεις ράδιο CD αυτοκινήτων, που ο 19χρονος είχε επιμελώς κρύψει εντός της οικίας του, αποτελούν προϊόντα κλοπών.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα δηλωθούν και θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την Κυριακή στα καταστήματα



Υποχρεωτικά θα πρέπει να ενημερώσουν την επιθεώρηση εργασίας της περιοχής τους όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους και να απασχολήσουν προσωπικό την Κυριακή ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν προσαυξημένα κατά 75% τα ωρομίσθια όσων απασχοληθούν.


Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, για την νομιμότητα της....“έκτακτης” απασχόλησης των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή οι εργοδότες:
1.
Θα πρέπει να ενεργήσουν χειρόγραφα ή με αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Τοπική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. (δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση στην “Εργάνη”) και

2.
Εφόσον απασχολήσουν το προσωπικό τους έως 5 ώρες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης και οφείλουν μόνο να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια όσων εργαστούν με προσαύξηση 75%, σύμφωνα με το Β.Δ 748/1966.



Διαβάστε Περισσότερα »

«Να μη χυθεί άλλο αίμα ...Δεν θα αντέξω να χάσω και άλλο παιδί»




 Συγκλονίζει η μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα που δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από πυρά αγνώστων κατά την χθεσινή δολοφονικής επίθεσης εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής.
«Να είμαστε όλοι ενωμένοι, να μην χυθεί άλλο αίμα», λέει η μητέρα του, Όλγα...



«Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί την.. μάχη, αγκαλιασμένοι. Να μην χυθεί άλλο αίμα…Να μην χάσει άλλη μάνα το παιδί της. Προσευχηθείτε για τον Αλέξανδρο». Αυτή ήταν η συγκλονιστική έκκληση της μητέρας του 29χρονου τραυματία που μίλησε στον ΣΚΑΙ για τον γιο της, λέγοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, οικογενειάρχης.

«Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την σύζυγό του, καλώντας την σύζυγό του από το κινητό, ενώ είχε ακόμη τις αισθήσεις του και την ενημέρωσε ότι μεταφέρεται στο νοσοκομείο», λέει η μητέρα του, η οποία αποκαλύπτει ότι έχει ήδη χάσει ένα παιδί και δεν θα άντεχε μία ακόμη απώλεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφία του δολοφόνου στο Νέο Ηράκλειο -Ο δράστης με το όπλο στο χέρι

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία περνά από μικροσκόπιο το υλικό από τα βίντεο ασφαλείας καταστημάτων της περιοχή όπου το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η άγρια δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Μία εικόνα, αν και μακρινή, του ενός δράστη της δολοφονίας δημοσίευσε η εφημερίδα newsbomb και δείχνει τον άγνωστο στο σημείο της δολοφονίας να κρατά το όπλο, με το οποίο δολοφόνησε τους Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Πρόκειται για το δράστη, ο οποίος αφού άδειασε το όπλο που είχε στα δύο νεαρά παιδιά, μέλη της ΧΑ στη συνέχεια ανέβηκε στη μηχανή που οδηγούσε ο συνεργός του και απομακρύνθηκαν.




Διαβάστε Περισσότερα »

Διαθέσιμα από την Δευτέρα τα τέλη κυκλοφορίας


Δεν θα σταλούν φέτος τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας αφού ανοίγει από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική εφαρμογή από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Διπλή θα είναι η επιβάρυνση για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 1.929 κυβικών καθώς θα καταβάλλουν και φόρο πολυτελούς διαβίωσης- από τον οποίο προσδοκώνται έσοδα 136 εκατ. ευρώ.

Από το φόρο δεν γλιτώνουν όσοι τα πούλησαν εντός του 2013 ή κατέθεσαν πινακίδες στα τέλη του περασμένου έτους καθώς το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από τη χρήση του 2012. Το νέο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καλούνται να πληρώσουν και όσοι έχουν πισίνα ή αεροσκάφος.

Οι επιβαρύνσεις των ιδιοκτητών οχημάτων σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με πέρσι ενώ θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί έως το τέλος του χρόνου.

Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε έως 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Συνεχίζεται η καλοκαιρία, αφού σήμερα Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κατά τόπους νεφώσεις και ομίχλες τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμηλώνουν τα κριτήρια για τις πληρωμές Νέων Αγροτών



Με ευνοϊκότερους όρους και πιο ελαστικές υποχρεώσεις αναμένεται να πληρωθούν τη δεύτερη και την τρίτη δόση οι Νέοι Αγρότες που μπήκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης της πρώτης εγκατάστασης το 2009 (Μέτρο 112), σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.Διευκολύνεται υπό την απειλή μαζικών απεντάξεων η πληρωμή της β' και γ' δόσης Νέων Αγροτών, που μπήκαν στο πρόγραμμα το 2009.Διευκολύνεται υπό την απειλή μαζικών απεντάξεων η πληρωμή της β' και γ' δόσης Νέων Αγροτών, που μπήκαν στο πρόγραμμα το 2009.

Υπό την απειλή χιλιάδων απεντάξεων και αναστάτωσης ανάμεσα στους δικαιούχους, που κινδύνευαν να επιστρέψουν ακόμα και το πριμ των περίπου 17.000 ευρώ που έλαβαν πριν από τρία χρόνια, το υπουργείο αποφάσισε να απλοποιήσει κάποιες προϋποθέσεις πληρώνοντας όσους, για παράδειγμα, έχουν προσωρινή άδεια εγκατάστασης, έχουν απλή ασφαλιστική βεβαίωση από τον ΟΓΑ και έχουν επιτύχει τους ελάχιστους στόχους.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Ιατρίδη, δρομολογούνται οι εξής αλλαγές από την υπηρεσία διαχείρισης των αναπτυξιακών προγραμμάτων:

● Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης τροποποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου οποτεδήποτε και μέχρι το 4ο έτος από την ημερομηνία έκδοσης της τελικής ισχύουσας ατομικής απόφασης έγκρισης πράξης (όχι της ανακληθείσας) ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ημερομηνία ισχύος της μπορεί να ανατρέχει στην ημερομηνία έκδοσης της ανακληθείσας απόφασης.

● Ορίζεται ως απαιτούμενο παραστατικό τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της τριετίας η Προσωρινή Άδεια Εγκατάστασης. Η πληρωμή της β’ δόσης της ενίσχυσης πραγματοποιείται εφόσον κατά τον χρόνο αναγνώρισης και εκκαθάρισης της δαπάνης δεν έχει λήξει η ισχύς της Προσωρινής Άδειας Εγκατάστασης. Σε διαφορετική περίπτωση, η εν λόγω πληρωμή θα πραγματοποιηθεί όταν προσκομισθεί η Οριστική Άδεια Εγκατάστασης.

● Επειδή δεν υπάρχουν επιλαχόντες στο πρόγραμμα, όσοι δικαιούχοι δεν καταφέρουν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των συμβατικών υποχρεώσεων να επιτύχουν όλα όσα έχουν δεσμευτεί να κάνουν στον φάκελό τους, μπορούν απλά να τηρήσουν τους ελάχιστους υποχρεωτικούς στόχους, δηλαδή τη «βάση» του προγράμματος, χωρίς να κινδυνεύουν με απένταξη.

● Όσοι από τους δικαιούχους αναγκάζονται να αλλάξουν τόπο μόνιμης κατοικίας από αυτόν που διέμεναν όταν ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με τη γεωργία, πάλι δεν κινδυνεύουν με απένταξη, αρκεί να δικαιολογήσουν τον λόγο της αλλαγής του τόπου κατοικίας.

Όλα τα παραπάνω προέκυψαν ως προβλήματα κατά τη διάρκεια της υποβολής αιτήσεων πληρωμής για τη β΄ και γ΄ δόση των Νέων Αγροτών, οι περισσότεροι εκ των έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους από το καλοκαίρι, χωρίς να έχουν πληρωθεί ακόμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ