Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ντοκουμέντο φρίκης-βίντεο


ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μόνο που οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν τη στιγμιαία βιαιότητα και τις φρικτές εικόνες που ακολουθούν. Παρακολουθώντας το βίντεο αντιλαμβάνεσαι αυτό που δε μπορείς να κατανοήσεις. Το ανελέητο μίσος που έχει φωλιάσει στις ψυχές νέων ανθρώπων. Καταρρέουν όλα τα σενάρια και οι φλυαρίες περί αποσταθεροποίησης και άλλων συναφών.

Ο εκτελεστής αρχίζει να πυροβολεί από μακριά. Η παρέα το αντιλαμβάνεται και γυρίζει προς το μέρος του. Οι πρώτοι δύο πυροβολισμοί πέφτουν εναντίον του χρυσαυγίτη που τρέχει αριστερά να γλυτώσει. Είναι ο τέταρτος της παρέας (αυτόπτης μάρτυρας) που βγήκε αλώβητος. Η συνέχεια θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Ο εκτελεστής στρέφει ακαριαία το όπλο του εναντίον των τριών που είναι μαζεμένοι σε πηγαδάκι κι αιφνιδιάζονται. Πρώτος δέχεται σφαίρα ο Αλέξανδρος Γέροντας ο οποίος ωστόσο καταφέρνει να τρέξει και να κρυφτεί πιο πίσω. Μία κίνηση όλη του η ζωή.

Ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανώλης Καπελώνης δέχονται τους πυροβολισμούς κατάστηθα. Ο δράστης πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής, πυροβολεί στο ύψος του στήθους και του κεφαλιού. Είναι αποφασισμένος. Δεν κάνει καμία προσπάθεια να ρίξει χαμηλότερα στα πόδια. Πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής και αφού οι στόχοι του έχουν πέσει στο οδόστρωμα συνεχίζει να ρίχνει. Ο ένας μάλιστα γυρίζει ενστικτωδώς την πλάτη του για να δεχθεί τις σφαίρες από πίσω. Όταν ο εκτελεστής απομακρύνεται, ο Γέροντας επιστρέφει τραυματισμένος από το βάθος, περνάει μπροστά από τους χτυπημένους συντρόφους του για να σωριαστεί εξουθενωμένος στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Δύο νεκροί και ένας βαριά τραυματισμένος. Τόσο απλά, τόσο γρήγορα όσο ελάχιστα καρέ μιας ταινίας. Χρειάστηκαν μόνο δέκα δεύτερα για να χαθούν νέοι άνθρωποι πριν προλάβουν να αντιληφθούν το νόημα της ζωής. Σκληρές εικόνες που η μόνη θετική τους προσφορά είναι η αλλαγή πορείας στην πυξίδα της αντίληψης και της σκέψης μας.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου για Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) Οινοφύτων


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ


Για τους Υπουργούς
Υγείας
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


ΘΕΜΑ: Λειτουργία Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου.


Με δεδομένη την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου και ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας, λόγω μεγάλου πληθυσμού , εργοστασίων και Εθνικής Οδού.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

Ποιες οι πρωτοβουλίες για εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου και ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) Οινοφύτων (προσωπικό , εφημερίες, υγειονομικό υλικό κλπ), ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής;

Αθήνα, 5/11/2013

Ο ερωτών Βουλευτής




ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Xάσαμε και τον Καραγκιόζη! Πολιτογραφήθηκε Τούρκος με απόφαση της UNESCO!


Μετά τα Ελγίνεια χάσαμε και τον Καραγκιόζη! Τζάμπα ο αγώνας μιας ζωής του Ευγένιου Σπαθάρη. Τόσο άχρηστοι είμαστε!
Με ανάμεικτα συναισθήματα έκπληξης και θυμού, ενημερωθήκαμε πρόσφατα από δημοσιεύματα στον Τύπο, την επικύρωση σχετικής απόφασης της UNESCO, να αποδεχτεί την εισήγηση του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, βάσει της οποίας τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι. Η αρμόδια υποεπιτροπή, που συνεδρίασε πριν από 2 χρόνια, στο Αμπού Ντάμπι, απαρτιζόταν από εκπροσώπους των εξής χωρών :Τουρκία, Εσθονία, Μεξικό, Β. Κορέα, Ηνωμένα Εμιράτα και Κένυα και οι οποίοι έκαναν αποδεκτή την εισήγηση του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού.

Με λύπη μας, διαπιστώσαμε, πως ακόμη μια φορά, η γείτονα χώρα, με έξυπνους και προσεκτικούς χειρισμούς, πέτυχε το στόχο της, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν να «βαφτίσει» με την τουρκική υπηκοότητα, τον Καραγκιόζη, Η φιγούρα αυτή, αποτελούσε πάντα, για μας τους Έλληνες ένα σύμβολο εξυπνάδας και ευστροφίας, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και παράλληλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το παρελθόν μας !

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, δημιούργησε μια επιτροπή, αποτελούμενη από καθηγητές, εκπροσώπους πολιτιστικών οργανώσεων και ειδικών στις συγκεκριμένες φιγούρες και υποστήριξε εμπεριστατωμένα τη θέση της περιλαμβάνοντας στην εισήγησή της πλήθος αναφορών σε βιβλιογραφίες, εικόνες και βίντεο.

Όλη αυτή η εξέλιξη πρέπει να μας προβληματίσει και να αναρωτηθούμε πως αφήσαμε να χαθεί τόσο πολύτιμος χρόνος και να μην έχουμε συγκεντρώσει τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία (λαογραφικά και ιστορικά) που να αποδεικνύουν εμπράκτως ότι ο Καραγκιόζης και η παρέα του, αποτελούν άυλες φιγούρες της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας!

Το θέμα είναι ιδιαίτερα θλιβερό και δυσάρεστο αν αναλογιστούμε το έργο, που είχε επιτελέσει ο Ευγένιος Σπαθάρης, πάνω στο εθνικό κεφάλαιο, που λέγεται «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ». Με αμέριστη αγάπη και ζήλο, αφιέρωσε τη ζωή του, στην προώθηση και διάδοση του Θεάτρου Σκιών και κατάφερε να μιλήσει στη ψυχή μικρών και μεγάλων, μέσω των χάρτινων ηρώων του.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις αρχές της Αυλής Κληρονομιάς, όπως ορίζεται από τη σύμβαση της UNESCO «στο ίδιο αγαθό, μπορούν να προσχωρήσουν δυο χώρες». Ίσως σε αυτή τη δικλείδα, θα μπορούσαμε να στηριχτούμε και με ουσιαστικά στοιχεία και επιχειρήματα, να διεκδικήσουμε και είμαι σίγουρος, ότι θα πετύχουμε την πατρότητα του Καραγκιόζη, του Χατζηαβάτη και των υπόλοιπων ηρώων.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως το θέμα δεν έχει λήξει. Στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO, που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο, από τις 13-18 Αυγούστου 2010, ως Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) θα υποβάλλω ένσταση επί του θέματος.

Ο Όμιλος UNESCO Πειραιά, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει πως τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας μας, πρέπει να ενταχθούν στον Κατάλογο της UNESCO, όπως ορίζεται από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO(1977), η οποία και αποφάσισε τη Δημιουργία Καταλόγου Μνημείων Παγκόσμιας Προφορικής και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είναι άδικο για τους Έλληνες και την Ιστορία τους, τα μνημεία τους να οικειοποιούνται από άλλους λαούς και να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και τους σκοπούς.

Εδώ, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πριν 2 χρόνια οι Αλβανοί, κατάφεραν να εντάξουν στον Κατάλογο Προφορικής και Αυλής Κληρονομιάς της UNESCO τα Πολυφωνικά Τραγούδια, που διαφέρουν ελάχιστα από τα Ηπειρωτικά Τραγούδια. Επίσης πριν από λίγους μήνες η Αργεντινή και η Ουρουγουάη ενέταξαν το ΤΑNGO, ως Μνημείο Προφορικής και Αυλης Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι συστηματικές ενέργειες του Ομίλου, σε συνεργασία με τους εθνικοτοπικούς συλλόγους,ώστε να συμπεριληφθούν ο πυρρίχιος χορός, το δρώμενο των Μομόγερων, η Κρητική Παραδοσιακή Διατροφή, οι 12 Μύθοι του Ηρακλή και το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο στον Κατάλογο των Μνημείων της Προφορικής και Άυλης Κληρονομιάς, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι πληρούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια.

Τονίζεται ότι η διακήρυξη της UNESCO, για τα αριστουργήματα της Προφορικής και Άυλης Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, ενθαρρύνει Κυβερνήσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΝGO) και Τοπικούς Φορείς να αναγνωρίσουν, να προστατέψουν, να αναζωογονήσουν και να προωθήσουν την Προφορική και Άυλη Κληρονομιά της χώρας τους. ΄Εχει, επίσης, σαν στόχο να ενθαρρύνει άτομα, ομάδες, Ινστιτούτα και Οργανισμούς, ώστε να συμβάλλουν στη διαχείριση, διατήρηση, προστασία και προώθηση της Προφορικής και ΄Αυλης Κληρονομιάς.

Προς τούτο, παραθέτουμε τα κριτήρια ένταξης στον Κατάλογο της Προφορικής και Άυλης Κληρονομιάς της UNESCO, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την υποβολή και προτάσεων, από την χώρα μας, αφού είναι δεδομένο ότι δεκάδες αριστουργήματα λαϊκής παράδοσης, της μουσικής, της λογοτεχνίας, του θεάτρου, καθώς και μύθοι, μυθοπλασίες και ήθη και έθιμα της Ελλάδας, υπηρετούν τα κριτήρια ένταξης στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Προφορικής και Άυλης Κληρονομιάς της UNESCO.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΕΒΕ Θήβας ευχαριστεί τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας



Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι από τις 11 έως και 14  Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κατάταξη νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013 ΣΤ’ ΕΣΣΟ ενώ η ορκωμοσία στις 6 Δεκεμβρίου 2013.
Κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα έχει προγραμματισθεί αριθμός επισκεπτηρίων και εξόδων όπως παρακάτω:
Επισκεπτήριο :  10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013
      17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Έξοδος οπλιτών : 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013(ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ)
                             23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
                 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
                  4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013(ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ)

Η ΟΕΒΕ Θήβας ευχαριστεί για ακόμη μια φορά τον Διοικητή του ΚΕΠΒ  Θήβας , Ταξίαρχο Λυμπερίου  Σπυρίδωνα , τόσο για την έξοδο των νεοσυλλέκτων όσο και για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση που μας παρέχεται.    

                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΧΑΡΑΤΣΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ           ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολο το βίντεο της εκτέλεσης των δύο παιδιών στο Νέο Ηράκλειο

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου όπου εκτελέστηκαν οι δύο Χρυσαυγίτες την Παρασκευή στις 19:05. Στο βίντεο απεικονίζεται καρέ καρέ η επίθεση των δύο ενόπλων που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο Φουντούλη και Καπελώνη και τον σοβαρό τραυματισμό του Αλέξανδρου Γέροντα.

Στο βίντεο φαίνεται να έρχονται από τα δεξιά τρέχοντας οι δυο εκτελεστές, οι οποίες όπως είχε γίνει και τις προηγούμενες ημέρες γνωστό, ο ένας φορούσε λευκό τζόκεϊ και ο δεύτερος μαύρο κράνος.

Με το που βλέπουν τα μέλη της ΧΑ ο εκτελεστής τους σημαδεύει και τους πυροβολεί εν ψυχρών και στη συνέχεια τρέπεται μαζί με το συνεργό του στη φυγή

Η επίθεση, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. διήρκεσε μόλις επτά δευτερόλεπτα.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί φαίνονται στο 0:32'' του βίντεο και δευτερόλεπτα μετά οι δύο δράστες φεύγουν τρέχοντας από το σημείο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνε μέχρι τώρα γνωστά, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, ο εκτελεστής αρχικά πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον Αλέξανδρο Γέροντα, στη συνέχεια ανεπιτυχώς τον 4ο νεαρό, και στη συνέχεια προσέγγισε τους Γεώργιο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Ο άνδρας με το λευκό τζόκεϊ πυροβολεί τρεις φορές τον Γεώργιο Φουντούλη στο στήθος και φθάνει μπροστά στον Μανώλη Καπελώνη. Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν ο εκτελεστής φθάνει μπροστά από τον τελευταίο, το θύμα παγώνει και φαίνεται πως δεν κάνει καμία προσπάθεια να φύγει. «Είναι σαν να τον έχεις κολλήσει στο έδαφος» αναφέρουν σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί. Ο εκτελεστής με απίστευτη ψυχραιμία φθάνει μπροστά του και από απόσταση περίπου 40 εκατοστών πυροβολεί τον νεαρό δύο φορές στο κεφάλι. «Ουσιαστικά του έδωσε 'χαριστικές βολές', ενώ ήταν όρθιος» υποστηρίζουν οι ίδιοι αστυνομικοί. Ο εκτελεστής επιστρέφει στον Γεώργιο Φουντούλη, που είναι πεσμένος σε μικρή απόσταση και δίνει και εκείνου χαριστική βολή.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καθηγητής Γεώργιος Σπανός στο Συνεδριακό Αλιάρτου

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 Ο διαπρεπής καθηγητής Παιδαγωγικών της Φιλοσοφικής Σχολής  Αθηνών κ. Γεώργιος Σπανός,  θα μιλήσει, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013  και ώρα 5.30 μ.μ., με το σημαντικό και επίκαιρο θέμα: «Οικονομική κρίση και Εκπαίδευση»,  στο Συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου.
Η ομιλία εντάσσεται στο πρόγραμμα του «Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστήμιου», το οποίο συνεχίζει το δημιουργικό του έργο.
Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

                                         Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου                         Ο Πρόεδρος της Ε. Β. Μ.
 Γεώργιος  Ντασιώτης                             Νικόλαος  Κόλλιας

Για πληροφορίες:

Δήμος Αλιάρτου:  τηλ.22683- 50212 (κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411 (κον. Καρβούνη)

Διαβάστε Περισσότερα »

"Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου της Μαρίας Σπυροπούλου στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς"


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Ημερίδα Ενημέρωσης των Ανέργων στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θήβα!!!

Ακόμη τρεις συλλήψεις ατόμων στη Θήβα, μετά από ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών    



Ακόμη τρεις συλλήψεις ατόμων στη Θήβα, μετά από ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Τρεις (3) ημεδαποί κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ναρκωτικών δισκίων

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και (15) ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθησαν, χθες (04-11-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 25, 24 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ναρκωτικών δισκίων.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ο 24χρονος διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (3,4) γραμμαρίων και (15) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ο 20χρονος διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (4,5) γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη ο 25χρονος διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (1,5) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απολύσεις και συγχωνεύσεις για τις αμυντικές βιομηχανίες..

Με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά όχι πάντως «αναίμακτα», φαίνεται πως θα κλείσει το πρώτο στάδιο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Η ομάδα Τόμσεν αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα την «τελική προσφορά» της για το.. μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα περιλαμβάνει συγχώνευση της ΕΛΒΟ με την ΕΑΣ και την απόλυση περίπου 1.000 εργαζομένων. Η Τρόικα φέρεται μάλιστα να αποδέχεται να προσμετρηθούν οι απολύσεις αυτές, πολιτικού προσωπικού, στις 4.000 απολύσεις που ζητούσε να γίνουν έως το τέλος του 2013.

Η διαπραγμάτευση που ξεκινά σήμερα θα έχει σαν στόχο, κυρίως, να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για την δόση του 1 δισ. ευρώ ή, τουλάχιστον, να επιτευχθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος συμφωνία για να επιδειχθεί πρόοδος των διαπραγματεύσεων στο επικείμενο Γιούρογκρουπ της ερχόμενης εβδομάδος.

Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να κλείσει –με οριακές αλλαγές και διορθώσεις- το σχέδιο του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που θα κατατεθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Στην πρώτη συνάντηση με τους ελεγκτές θα υπάρξει και μια σύντομη επισκόπηση της πορείας των φορολογικών εσόδων και των αλλαγών στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών και των Ασφαλιστικών Ταμείων. Θα εξεταστεί έτσι και το νέο μοντέλο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών που ετοίμασε το υπουργείο Απασχόλησης, για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσον μπορεί να αποδώσει άμεσα έσοδα που θα καλύψουν τις «τρύπες» στο ασφαλιστικό σύστημα.

Για τα θέματα αυτά όμως, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη φάση του ελέγχου, μετά το Γιούρογκρουπ, όπως επίσης για την απόδοση του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Αλλά και σε ό,τι αφορά την ΛΑΡΚΟ, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου με την τρόικα από τη στιγμή που η εν λόγω εταιρία έχει εισέλθει ήδη σε τροχιά ιδιωτικοποίησης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Προγράμματα "Άθλησης για Όλους" στον Δήμο Αλιάρτου

ΕΝΑΡΞΗ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ»
                                                                                                                                                    
Ο Δήμος Αλιάρτου σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2013 - 2014, ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Άσκηση στην εφηβική ηλικία» για παιδιά και εφήβους ηλικίας 13−18 ετών
«Άθληση και γυναίκα» για γυναίκες ηλικίας 19 έως 65 ετών

και προσκαλεί

τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα παραπάνω προγράμματα να υποβάλλουν δήλωση – αίτηση συμμετοχής στην Γραμματεία του Δήμου Αλιάρτου (τηλ: 2268350211). Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η φυσική υγεία και  καταλληλότητα των ωφελουμένων. Οι ενδιαφερόμενοι με την αίτηση συμμετοχής υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει κατά την ώρα της εκγύμνασης και ιατρική βεβαίωση. Για πληροφορίες: Δημήτρης Μπατσούλης, τηλ: 2268350212.ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Αίτηση συμμετοχής…..ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ




ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική συνέλευση των κατοίκων στα Βάγια


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βαγίων κατ’εφαρμογής των άρθρων 79, 81 του Ν.3852/10, συγκαλεί Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Δ.Ε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 και ώρα  19.30   στην αίθουσα  Πολλαπλών Χρήσεων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαγίων.
Στη Γενική Συνέλευση θα παρίσταται ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου Σπυρίδων.
Θα υπάρξει ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, ενώ θα επακολουθήσει διάλογος στην διάρκεια του οποίου θα απαντηθούν ερωτήσεις και απορίες.

                                                                             

                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
                                                                     ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΒΑΓΙΩΝ
                                                        
                                                                    
                                                                ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                  
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη 28.000 θέσεων εργασίας με πεντάμηνες συμβάσεις


Στην τελική φάση επεξεργασίας του ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη για 27.948 άνεργους πτυχιούχους και αποφοίτους λυκείου. Οι προσλήψεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια και προβλέπεται να καλύψουν ανάγκες σε δήμους, δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και αλλού.

Ειδικότερα, οι θέσεις ανά κατηγορία εκπαίδευσης κατανέμονται ως εξής: ΠΕ 8.687, ΤΕ 9.334, ΔΕ 9.843 και ΥΕ 444. Το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων (11.960) αναμένεται να καλύψουν τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας, ενώ 4.829 θέσεις θα απορροφήσουν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και 1.429 θα κατανεμηθούν σε Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο. Προϋπόθεση για να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση είναι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Οι θέσεις θα αφορούν σε ειδικότητες Διοικητικών και Οικονομικών, Κοινωνιολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Πληροφορικής και δικτύων, Επαγγελμάτων Υγείας, Χημικών-Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων, Αρχιτεκτόνων-Πολιτικών Μηχανικών, Διοικητικού Λογιστικού, Γιατρών, Νοσηλευτών, Εποπτών Υγείας, Ψυχολόγων, Εργοθεραπευτών, Γραφιστών, Βρεφονηπιοκόμων, Βρεφοκόμων, Γεωπόνων, Γενικών Καθηκόντων κ.ά.

Μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη των περίπου 28.000 ανέργων, θα ακολουθήσει και νέα προκήρυξη για 7.300 θέσεις σε σχολεία και στην ειδική αγωγή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εφορία «τρώει» τις καταθέσεις..






Η φορτολογική «λαίλαπα» φαίνεται να ακυρώνει κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από τις τράπεζες να στηρίξουν τη ρευστότητά τους.


Η νέα μείωση των καταθέσεων -για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, στα 161,4 δισ. ευρώ- φέρεται πως σήμανε συναγερμό σε κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος και βεβαίως στην... πραγματική οικονομία, που «ασφυκτιά» από την έλλειψη κεφαλαίων.

Οπως υποστηρίζουν τραπεζικοί παράγοντες, το φθινόπωρο συνοδεύεται από «έκρηξη» των φορολογικών βαρών και δραματική αύξηση υποχρεώσεων, με συνέπεια τη μείωση των υπολοίπων στις καταθέσεις.

Για τον Σεπτέμβριο, η μείωση έφθασε σχεδόν στα 850 εκατ. ευρώ, ενώ στο 20ήμερο Οκτωβρίου έχουν καταβληθεί (μέσω των τραπεζών) φόροι ύψους 2 δισ. ευρώ.

Οι ίδιοι εκτιμούν πως σημαντικό μέρος των φορολογικών βαρών φαίνεται ότι καλύπτεται ακόμη από χρήματα που είναι «κρυμμένα» στα σπίτια και που δεν είχαν «αποκαλυφθεί» τους προηγούμενους μήνες. Γεγονός που περιορίζει μεν τη μείωση στα υπόλοιπα των καταθέσεων, αλλά αργά ή γρήγορα θα φανεί και στους καταθετικούς λογαριασμούς, αφού η βεβαίωση φόρων και η καταβολή τους θα συνεχιστεί μέχρι και τον Δεκέμβριο, στην καλύτερη περίπτωση.

Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος και καθιστά «οπισθοβαρές» το πρόβλημα των καταθέσεων (άρα και της ρευστότητας των τραπεζών).

Ανεπίσημες εκτιμήσεις κύκλων της ΤτΕ θεωρούν σχεδόν βέβαιη την περαιτέρω μείωση χαμηλότερα και των 160 δισ. ευρώ. Αυτό γιατί η καθυστέρηση στην εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος έχει οδηγήσει στη συσσώρευση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων στους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Σημειώνεται ότι, εκτός από το φόρο εισοδήματος, την ίδια περίοδο (και με καταληκτική ημερομηνία τον Φεβρουάριο του 2014) θα πρέπει να πληρωθούν και ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (για το 2011 και το 2012) και διάφορα λοιπά (όπως τα τέλη κυκλοφορίας).

Το ανησυχητικό είναι πως η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης όπου καταγράφεται σταθερή εκροή καταθέσεων από την εκδήλωση της κρίσης το 2008. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι ουδεμία άλλη χώρα έχει σημειώσει αντίστοιχη μείωση των καταθέσεών της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια υποχώρησε (στο τέλος Σεπτεμβρίου) στα 102,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 3,6% σε σχέση με πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, το υπόλοιπο των στεγαστικών δανείων μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 3,2% σε 71,9 δισ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο των πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων κατέγραψε μείωση κατά 4,8%, στα 29 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση – Συζήτηση απο την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας

Πρώτη Ανακοίνωση

Εκδήλωση – Συζήτηση

"Παραγωγική ανασυγκρότηση

της χώρας με μοχλούς

την Παιδεία και τον Πολιτισμό"



Θα μιλήσει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης,

Συγγραφέας, Κοινωνιολόγος-Πολιτικός Επιστήμονας


 Τετάρτη  27  Νοεμβρίου  2013, ώρα 6.30 μμ

στο Επιμελητήριο Βοιωτίας   (Λιβαδειά)


Διοργάνωση:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα Τέμπη 12 και 13 Νοεμβρίου


Κλειστή θα παραμείνει η κοιλάδα των Τεμπών 12 και 13 Νοεμβρίου από τις 07.00 έως τις 20.00 προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης.

Για τις δυο αυτές μέρες οι εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούνται είναι: για τα επιβατικά αυτοκίνητα ο ανατολικός άξονας μέσω των παραλίων του νομού, για τα φορτηγά ο κεντρικός άξονας μέσω Ελασσόνας, και ο δυτικός άξονας μέσω γέφυρας Μουργκάνη και Γρεβενών.

Ενόψει του κλεισίματος της Κοιλάδας όλοι οι συναρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε συντονισμό προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν πιθανά προβλήματα στην κυκλοφορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή την Τετάρτη η Περιφέρεια Στερεάς

Κλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη  οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες  σε ένδειξη συμπαράστασης στη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την απόφαση έλαβε ομόφωνα το περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου, μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά.
Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία διαμαρτυρόμενο για τη μη απόδοση  στις Περιφέρειες των χρημάτων τα οποία δικαιούνται (ΚΑΠ),  με αποτέλεσμα μεγάλες δυσχέρειες στον Περιφερειακό Προγραμματισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια


Σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην Β. Εύβοια, με εστιακό βάθος 10 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός ήταν αισθητός και στον Βόλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα θρανία 3.800 Νέοι Αγρότες για την τρίτη δόση του προγράμματος


Άλλα 160 προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιήσει ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, προκειμένου περίπου 3.800 Νέοι Αγρότες να εκπαιδευτούν και να πάρουν το σχετικό πιστοποιητικό, που είναι προϋπόθεση για να πληρωθούν την τρίτη δόση του Μέτρου 112 (Ενίσχυση πρώτης εγκατάστασης Νέων Γεωργών-προκήρυξη 2009).

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την επιχορήγηση του ΕΛΓΟ-Δήμητρα με 2.238.000 ευρώ για την «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολούμενων στον Πρωτογενή Τομέα».

Έχουν ήδη υλοποιηθεί 210 αντίστοιχα προγράμματα για 4.500 Νέους Αγρότες σε όλη την επικράτεια, προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση των νέων προγραμμάτων, θα έχει εκπαιδευτεί το σύνολο των 8.300 δικαιούχων του Μέτρου 112. Μέσα στο Νοέμβριο θα λάβουν ειδοποίηση για τη συμμετοχή τους οι υπόλοιποι 3.800 δικαιούχοι.

Τα προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης έχουν διάρκεια 150 ώρες (5 εβδομάδες) και παρέχουν στους Νέους Αγρότες εξειδικευμένες γνώσεις για το τεχνικό μέρος της καλλιέργειας ή της εκτροφής. Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΥπΑΑΤ και τις δυνατότητες χρηματοδότησης από πόρους της ΕΕ, στην επιχειρηματική γεωργία, στην καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία, στην υγιεινή και ασφάλεια της αγροτικής εργασίας και στην προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Οι Νέοι Αγρότες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον ολοκληρώσουν με επιτυχία την αξιολόγησή τους και καλύψουν τις συνολικές απαιτήσεις του προγράμματος κατάρτισης, μία εκ των οποίων είναι η ανελλιπής παρακολούθησή του. Η βεβαίωση αυτή αποτελεί προαπαιτούμενο για την πληρότητα του φακέλου που υποχρεούται να καταθέσει ο Νέος Αγρότης για να εισπράξει την τρίτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης, ύψους 3.500 ευρώ κατά μέσο όρο, που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 15% του συνολικού ποσού.

Η κατάρτιση των Νέων Αγροτών εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», το οποίο υλοποιείται με συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, και αφορά στις:

α) 8 Περιφέρειες Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία –Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο), με προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ.

β) 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική), με προϋπολογισμό 778.000 ευρώ.

γ) 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο), με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ.

Εντός του Νοεμβρίου 2013 οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να μετάσχουν στα προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, βάσει της ημερομηνίας ένταξής τους στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, τηλεφωνικώς και με συστημένη επιστολή από τον τοπικό υπεύθυνο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης γίνονται στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές του Οργανισμού ή σε πιστοποιημένες δομές κοντά στον τόπο κατοικίας των παραγωγών.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της Απόφασης, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Οι νέοι αγρότες αποτελούν εγγύηση για τη συνέχεια της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Η επένδυση στην εκπαίδευσή τους είναι απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιοτικής μας αγροδιατροφικής παραγωγής. Γι' αυτό στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που παραμένουν στην ύπαιθρο και ασχολούνται με τη γη και τα ζώα. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευθούν μέσω των προγραμμάτων γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, να βελτιώσουν τη δουλειά τους και το προϊόν τους αλλά και να αποκτήσουν καλύτερη γνώση των εργαλείων της ΚΑΠ και της αγοράς. Θέλουμε νέους αγρότες με γνώση για μια πρωτογενή παραγωγή πιο ανταγωνιστική, πιο ωφέλιμη για τους ίδιους και για την Ελλάδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ