Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τρεις τόνους(!) χρυσές λίρες πούλησαν οι Έλληνες τους τελευταίους 15 μήνες..





    Αδειάζουν σεντούκια,,θυρίδες,κρυψώνες...




Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες σπεύδουν να πουλήσουν λίρες, είτε για να εξασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους διαβίωσης, είτε για να... πληρώσουν τα «χαράτσια» της εφορίας και να εξοφλήσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με βάση μια σειρά από επίσημα στοιχεία, αλλά και με την προσθήκη ορισμένων εκτιμήσεων και πληροφοριών που γίνονται από ανθρώπους της αγοράς, υπολογίζεται ότι στους τελευταίους 15 μήνες οι Έλληνες πούλησαν πάνω από 400.000 χρυσές λίρες. Το βάρος των οποίων σε καθαρό χρυσάφι είναι σχεδόν 3 τόνοι… Η δε αξία τους, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ…

Όπως όλα δείχνουν, περίπου οι μισές από αυτές τις συναλλαγές, έγιναν στα χιλιάδες ενεχυροδανειστήρια που έχουν «φυτρώσει» σαν τα μανιτάρια σε κάθε σημείο της χώρας, ενώ ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν εγείρει αρκετά ερωτήματα. Τα σύγχρονα αυτά «σαράφικα» που εμπορεύονται το χρυσό και τις… ανάγκες του κόσμου για μετρητά, εκτιμάται ότι έχουν μερίδιο ισάξιο τουλάχιστον, με αυτό της νόμιμης τραπεζικής αγοράς.

Το οποίο και κατέχουν η Τράπεζα της Ελλάδος (που παραδοσιακά δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες λιρών) καθώς επίσης και η Τράπεζα Πειραιώς που μπήκε «στο παιχνίδι» την τελευταία διετία.
Τα επίσημα στοιχεία τα οποία και προέρχονται από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας δείχνουν ξεκάθαρα τις μεγάλες ανατροπές που συντελούνται ελέω κρίσης.

• Στο 9μηνο της εφετινής χρονιάς οι αγορές λιρών που έγιναν από ιδιώτες, ήταν μειωμένες κατά 40,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα απόλυτα νούμερα δείχνουν ότι από την αρχή του 2013 έως και τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες αγόρασαν 46.542 λίρες, ενώ στο 9μηνο του 2013 είχαν αγοράσει 78.085 χρυσές λίρες…

• Από την άλλη πλευρά, οι ιδιώτες Έλληνες πούλησαν στα γκισέ της Τραπέζης της Ελλάδος 81.105 χρυσές λίρες το εφετινό 9μηνο, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2012 είχαν πουλήσει 71.571 λίρες. Πρόκειται για μια ποσοστιαία αύξηση κατά 13,3%.

Πέραν τούτων, τα τέλη του περσινού Ιουνίου θεωρούνται ως κομβικό σημείο για την αλλαγή της συμπεριφοράς των Ελλήνων απέναντι στις χρυσές λίρες που αποτελούν την πιο «ευέλικτη» μορφή κατοχής χρυσού.

Έως τότε, η ζήτηση ήταν καταφανώς μεγαλύτερη από την προσφορά, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αναζητούσαν ένα ασφαλές καταφύγιο μπροστά στο κίνδυνο της δημοσιονομικής κατάρρευσης και στο εφιαλτικό ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Μετά λοιπόν από τις περσινές εθνικές εκλογές και το σχηματισμό (της τριτοκομματικής αρχικά) κυβέρνησης, οι φόβοι για άμεση έξοδο από το ευρώ εκτονώθηκαν και μαζί μ’ αυτούς περιορίστηκε δραστικά και η ζήτηση για χρυσές λίρες.

Με εξαίρεση τον περασμένο Απρίλιο, όταν στον απόηχο των δραματικών γεγονότων με το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, υπήρξε αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για αγορά λιρών, που βαθμιαία όμως υποχώρησε.

Πάντα με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, από τα τέλη του Ιουνίου, του 2012 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, οι πωλήσεις λιρών που έγιναν από ιδιώτες Έλληνες άγγιξαν τα 140.000 κομμάτια, ενώ στο ίδιο 15μηνο οι αγορές αφορούσαν περίπου 65.000 χρυσές λίρες. Το άνοιγμα της ψαλίδας είναι πασιφανές, με τους πωλητές να έχουν την πρωτοκαθεδρία, ενώ στο παρελθόν συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Σε αντίθεση με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η Τράπεζα Πειραιώς δεν δημοσιοποιεί επίσημα στοιχεία. Πηγές της Τράπεζας αναφέρουν «εξωδίκως» ότι η ζήτηση έχει υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι πελάτες της Πειραιώς χρησιμοποιούν την Τράπεζα όταν θέλουν να αγοράσουν χρυσές λίρες και πολύ λιγότερο όταν θέλουν να τις πουλήσουν. Η συγκεκριμένη Τράπεζα όταν πρόκειται να αγοράσει λίρες από το κοινό, ορίζει πρώτα ειδικούς εκτιμητές για να αποφανθούν για τη γνησιότητά τους.

Στα καταστήματα της επαρχίας, οι αποστολές ειδικών εκτιμητών σημαίνουν και αναπόφευκτη καθυστέρηση. Από την άλλη πλευρά, η Τράπεζα της Ελλάδος πουλάει λίρες στο κοινό τόσο από το κεντρικό της κατάστημα στην Αθήνα, όσο και από τα 17 υποκαταστήματα που βρίσκονται σε διάφορες άλλες πόλεις.

Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει αγορές λιρών από ιδιώτες, μόνο στο κεντρικό της… Με όλα αυτά, όσοι θέλουν να πουλήσουν λίρες, θεωρούν ευκολότερη λύση τους «εμπόρους χρυσού» που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά. Έστω κι αν μπορεί να τους προσφερθούν χαμηλότερες ή και «σκοτωμένες» τιμές…

Υπό αυτό το πρίσμα θεώρησης των εξελίξεων υπολογίζεται ότι στους τελευταίους 15 μήνες οι Έλληνες πούλησαν περίπου 200.000 χρυσές λίρες στην Τράπεζα της Ελλάδος και την Πειραιώς και τουλάχιστον άλλες τόσες στα κατά τόπους ενεχυροδανειστήρια, τα οποία αγοράζουν βέβαια και κάθε είδους τιμαλφή.

Αν ληφθεί υπόψιν ότι η χρυσή λίρα ζυγίζει 7,988 γραμμάρια και περιέχει χρυσό 7,32 γραμμαρίων, τότε οι συνολικές πωλήσεις του τελευταίου 15μηνου, αγγίζουν τους 3 τόνους σε καθαρό χρυσάφι…

Πάντα με βάση τις εκτιμήσεις που γίνονται από ανθρώπους της αγοράς, ο όγκος αυτών των πωλήσεων αντιστοιχεί στο 38% των αγορών που είχαν την εποχή της μεγάλης ζήτησης. Διότι από την αρχή του 2009 έως τα τέλη Ιουνίου του 2012, εκτιμάται ότι οι Έλληνες αγόρασαν (για… ασφάλεια, αλλά και για εναλλακτική, κερδοφόρα επιλογή) περίπου 1,1 εκατ. χρυσές λίρες, συνολικού βάρους 8 τόνων, σε καθαρό χρυσό…

Κατά τη γνώμη των ειδικών, η παρατεταμένη κρίση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη βουτιά που έχει κάνει ο χρυσός, έχουν περιορίσει τη ζήτηση και έχουν αυξήσει τις πωλήσεις λιρών.

Είναι ενδεικτικό, ότι στη σκληρή, μνημονιακή πενταετία η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, ο παραγόμενος πλούτος στην Ελλάδα (ΑΕΠ) έχει μειωθεί κατά 25% αθροιστικά, ενώ 75 δισ. ευρώ λιγότερες είναι οι καταθέσεις στις τράπεζες. Εξ’ ανάγκης λοιπόν και αφού χρησιμοποιήθηκαν τα όποια αποταμιευτικά κεφάλαια για βιοποριστικές ανάγκες, άρχισαν να ρευστοποιούνται και λίρες.

Όσοι γνωρίζουν περισσότερα, λένε ότι κανονικά εκείνοι που εκποιούν λίρες είναι μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, που τις είχαν αποκτήσει πριν από πολλά χρόνια. Αναφέρουν μάλιστα όταν τους ρωτούν, ότι πουλάνε λίρες για να συμπληρώσουν τις συντάξεις τους, ή να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία, ή να εξοφλήσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μια άλλη, πολύ μικρότερη κατηγορία πωλητών, εκποιεί λίρες γιατί φοβάται ότι οι τιμές τους θα πέσουν ακόμη χαμηλότερα και θέλει να «κλειδώσει» κέρδη από μακροχρόνια διακράτηση.

Στην αντίπερα όχθη, οι λιγοστοί αγοραστές θεωρούν ότι είναι ευκαιρία για τοποθετήσεις, ενώ παράλληλα πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο να κατέχουν χρυσό, παρά μετρητά στην Τράπεζα σε τέτοιους ταραγμένους καιρούς…




Διαβάστε Περισσότερα »

Δώρο στους μαθητές δύο έξτρα μέρες απουσίας από το σχολείο

«Μπόνους» διήμερης απουσίας από το σχολείο θα λαμβάνουν οι μαθητές που δίνουν αίμα, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στην απόφαση του υφυπουργού Παιδείας ο μαθητής που προσφέρει αίμα για ασθενή του συγγενικού του περιβάλλοντος θα μπορεί να απουσιάζει την ημέρα της αιμοδοσίας, ενώ όταν ο μαθητής με δική του πρωτοβουλία προσέρχεται να προσφέρει αίμα σε κέντρο αιμοδοσίας ή όταν ο μαθητής ανταποκρίνεται σε πρόσκληση υπηρεσίας αιμοδοσίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή όταν συμμετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία θα έχει δικαίωμα να απουσιάσει και την επόμενη ημέρα.

Σημειώνεται ότι αιμοδότες μπορούν να γίνουν μόνο οι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου

Με νέο εκλογικό σύστημα θα διεξαχθούν, όπως όλα δείχνουν, οι δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου με τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν τα τελευταία «μαγειρέματα» στον υπό διαμόρφωση εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το σχετικό σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να ψηφιστεί ως τα τέλη του έτους και να εφαρμοστεί στις εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» οι βασικές πρόνοιες του νέου νόμου, όπως τον οριστικοποίησε ομάδα ειδικών του υπ. Εσωτερικών και της Συγγρού, είναι οι εξής:

    Οι δήμαρχοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή αν διαθέτουν το 42% των ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν συγκεντρώνει το ποσοστό αυτό, τότε θα γίνονται νέες εκλογές, την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στον πρώτο γύρο.

    Θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Με το ένα οι πολίτες θα επιλέγουν δήμαρχο και με το άλλο τους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας τους που δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από την ίδια παράταξη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή.

    Οι εκλεγέντες δήμαρχοι θα διαθέτουν απαραιτήτως και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων. Αν ένας υποψήφιος δήμαρχος που αναδείχθηκε νικητής των εκλογών, δεν διαθέτει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων θα την αποκτά ως εξής: Θα καταλαμβάνουν θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο οι επιλαχόντες δημοτικοί σύμβουλοι του δικού του συνδυασμού μέχρι ο αριθμός τους να είναι πλειοψηφικός και αντίστοιχα δεν θα εκλέγονται οι τελευταίοι της λίστας των παρατάξεων που μειοψήφησαν. Ενα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό: Αν π.χ. σε ένα 31μελές συμβούλιο (συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου) ο νικητής δήμαρχος δεν εκλέξει 15 συμβούλους την πρώτη Κυριακή, αλλά 12, τότε θα εκλέγονται οι 3 που του λείπουν από τους επιλαχόντες της παράταξής του που κατετάγησαν μετά τον 30ό. Και παράλληλα δεν θα εκλέγονται οι 3 τελευταίοι της λίστας από τις μειοψηφούσες παρατάξεις.

    Μπαίνει για πρώτη φορά όριο εκλογής (5%). Αν οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν συγκεντρώσουν αυτό το ποσοστό την πρώτη Κυριακή, δεν θα εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο ούτε οι ίδιοι ούτε οι σύμβουλοί τους, ακόμη κι αν έχουν περισσότερες ψήφους από συνυποψηφίους τους άλλων παρατάξεων. Με αυτό τον τρόπο αποκλείονται οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, δηλαδή το να βάζει κάποιος υποψηφιότητα χωρίς να ανήκει σε συνδυασμό δημάρχου.

Αρχική πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου να μην σχετίζεται καθόλου με το ποσοστό του εκλεγέντος δημάρχου. Ωστόσο, φαίνεται ότι υποχωρεί από αυτή τη θέση σε μια προσπάθεια το σχέδιο να γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, και πάλι οι αλλαγές που προωθούνται είναι αμφίβολο αν θα γίνουν αποδεκτές από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στο εκλογικό σύστημα για τις περιφερειακές εκλογές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεβε ρεύμα απο τη Δ.Ε.Η. στη Θήβα



Συνελήφθη, χθες (05-11-2013) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι αστυνομικοί μετέβησαν, μαζί με συνεργείο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, στην οικία του 34χρονου στη Θήβα, όπου διαπιστώθηκε παραβίαση σφραγίδας ρολογιού και επέμβαση από τον 34χρονο στον μετρητή κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η απώλεια σε κιλοβατώρες ανέρχεται στις (5.000) και η συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που υπέστη η εταιρεία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (959,39) ευρώ.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήστεψαν ηλικιωμένη στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας


Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ROMA για κλοπή από οικία ηλικιωμένης στην περιοχή Άγιας Τριάδας Βοιωτίας

Συνελήφθησαν, χθες (05-11-2013) το πρωί στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 31, 24 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην Άγια Τριάδα Βοιωτίας και δρώντας από κοινού, εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία 74χρονης ημεδαπής, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, πλην όμως κατά την διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα, η οποία ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα ευρείες αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν και να ακινητοποιήσουν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών, επί της επαρχιακής οδού Αγίου Γεωργίου - Λιβαδειάς.

Οι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, όπου αναγνωρίσθηκαν από την ηλικιωμένη γυναίκα και συνελήφθησαν, ενώ το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς για την διάπραξη κλοπών.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Εντονη κακοκαιρία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός θα επιδεινωθεί και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, μέχρι και το απόγευμα τις Τετάρτης προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Η κακοκαιρία, θα συνεχιστεί μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογικό σεμινάριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς




Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας τον Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας, τον Αγροτικό Σύλλογο Θήβας, τον Σύλλογο Λογιστών Θήβας και με λογιστές της Λιβαδειάς διοργανώνουμε φορολογικό σεμινάριο ΔΩΡΕΑΝ στη Λιβαδειά στις 06/11/2013, ημέρα Τετάρτη στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, οδός Στρ. Ιωάννου 24, από 16.00μ.μ. έως 21.00μ.μ. με θέματα:
• Φορολογία εισοδήματος.
• Νέο ποινολόγιο.
• Φορολογικοί έλεγχο.
• Κοινωνικoi Συνεταιριστικoi Έλεγχοι.
• Οικονομικό έγκλημα, απάτη, φοροδιαφυγή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για ανέργους στη Βοιωτία

Ξεκινούν 13 Νοεμβρίου οι αιτήσεις στη Βοιωτία για τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ)

Ο Δήμος Θηβαίων, στα πλαίσια της ενεργοποίησης και κινητοποίησης των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, συμμετέχει μετά από απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» ως συμπράττων φορέας, με αντικείμενο την υλοποίηση της πράξης «Συλλογική Τοπική Δράση για την απασχόληση στη Βοιωτία», στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας της δράσης 7:: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ) ».

Ο γενικός σκοπός της προτεινόμενης ολοκληρωμένης παρέμβασης με τίτλο: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση στη Βοιωτία» είναι η τοπική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για τους άνεργους των  Δήμων: Θήβας, Τανάγρας, Αλίαρτου, Ορχομενού και  Δίστομου. Στη δράση συμμετέχει  και το Επιμελητήριο Βοιωτίας ως εταίρος.

 Η πράξη αποσκοπεί  την τοποθέτηση στην αγορά εργασίας 120 ωφελουμένων που εμπίπτουν στις εξής ομάδες πληθυσμού:

• Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ

• Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, αγρότες με εισόδημα μέχρι 3.000.€ για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) και μέχρι 9.000€ από άλλες πηγές.
• Νέοι επιστήμονες που επιδιώκουν ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να καταστούν βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί.

Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει:
•    Τα ακόλουθα 6 προγράμματα ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ :

ΔΡΑΣΗ 12: Επαγγελματική  κατάρτιση των ομάδων στόχων: «Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης  αγροτικών προϊόντων με έμφαση σε προϊόντα βιολογικής γεωργίας»  (80 ώρες και 15 ωφελούμενοι).
ΔΡΑΣΗ 13:  Επαγγελματική  κατάρτιση των ομάδων στόχων: «Τεχνίτες βιομηχανικών εγκαταστάσεων» (80  ώρες και 15 ωφελούμενοι).
ΔΡΑΣΗ 14:  Επαγγελματική  κατάρτιση των ομάδων στόχων:  «Αυτοματισμός Γραφείου με τη χρήση Η/Υ» (80 ώρες και 15  ωφελούμενοι).
ΔΡΑΣΗ 15: Επαγγελματική  κατάρτιση των ομάδων στόχων: «Βασικές αρχές οργάνωσης, επικοινωνίας, πώλησης και διαχείρισης αποθεμάτων στη σύγχρονη επιχείρηση» (80 ώρες και 15 ωφελούμενοι).
ΔΡΑΣΗ 16: Επαγγελματική  κατάρτιση των ομάδων στόχων: «Βασικές αρχές οργάνωσης, διοίκησης, λειτουργίας μικρομεσαίας επιχείρησης» (80 ώρες και 15 ωφελούμενοι).
ΔΡΑΣΗ 17:  Επαγγελματική  κατάρτιση των ομάδων στόχων: «Ανάπτυξης Κοινωνικής επιχειρηματικότητας» (80 ώρες και 15 ωφελούμενοι).

•    Πληροφόρηση- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ κατά τους πρώτους μήνες τοποθέτησής τους σε θέση εργασίας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Από 13/11/13 έως 26/11/2013
Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης
της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
Τηλ: 2261027676
Web site: www.viotikisimpraxi.gr
(Ενημερωτικά φυλλάδια μπορείτε να βρείτε και στην είσοδο του Δημαρχείου Θήβας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνδρας σε βενζινάδικο βάζει κατά λάθος φωτιά στη σύζυγό του -Βίντεο


Στα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν πρέπει να χρησιμοποιεί αναπτήρα ή να ανάβει τσιγάρο.
Μπορεί να μας φαίνεται αυτονόητη οδηγία, ωστόσο ο ήρωας της ιστορίας μας την αγνόησε, με αποτέλεσμα να... βάλει φωτιά στη γυναίκα του.

Ο 37χρονος Austin Dawkins από την Τζόρτζια των Η.Π.Α, τα έκανε όλα λάθος και η γυναίκα του, η Jessica είδε το χάρο με τα μάτια της.

Στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης φαίνεται ο 37χρονος να κρατά έναν αναπτήρα σε απόσταση αναπνοής από το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του.

Το περιστατικό συνέβη στις 16 Οκτωβρίου όταν και σταμάτησε για να βάλει βενζίνη. Ωστόσο σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα η φωτιά από τον αναπτήρα εφάπτεται με τη βενζίνη και έτσι δεν αργεί να εξαπλωθεί και να κάψει τη σύζυγό του.

Η Jessica έφερε εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στα άκρα της, στην πλάτη αλλά και στο κεφάλι.

Οι αρχές αναφέρουν πως το χέρι του άνδρα μετατράπηκε σε μία φλεγόμενη μπάλα. Όπως φαίνεται στο βίντεο η προσπάθειά του να απομακρύνει το σωλήνα του ντεπόζιτου από τη φωτιά, έκανε τα πράγματα χειρότερα.






Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΛΕ...ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ


Σκηνοθεσία:    ΡΟΣΟΝ ΜΑΡΣΑΛ ΘΕΡΜΠΕΡ
Σενάριο:    ΜΠΟΜΠ ΦΙΣΕΡ, ΣΤΙΒ ΦΑΜΠΕΡ, ΣΟΝ ΑΝΤΕΡΣ
Ηθοποιοί:    ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΑΝΙΣΤΟΝ, ΕΜΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ , ΟΥΙΛ ΠΟΥΛΤΕΡ , ΤΟΜΑΣ ΛΕΝΟΝ , ΕΝΤ ΧΕΛΜΣ , ΤΖΕΙΣΟΝ ΣΟΥΝΤΕΙΚΙΣ , ΝΙΚ ΟΦΕΡΜΑΝ , ΜΟΛΙ ΣΙ ΚΟΥΙΝ
Διάρκεια:    110 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:    2013
Είδος ταινίας:    ΚΩΜΩΔΙΑ
Χώρα παραγωγής:    ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

Περίληψη

Ο Ντέιβιντ Μπερκ (Τζέισον Σουντέικις) είναι ένας μικροέμπορος μαριχουάνας και η πελατεία του αποτελείται απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κανείς – από σεφ μέχρι πολυάσχολες μαμάδες. Σίγουρα όμως, δεν περιλαμβάνει παιδιά – έχει κι αυτός τις αρχές του. Τι θα μπορούσε λοιπόν να πάει στραβά; Τα πάντα! Παρόλο που προσπαθεί να κρατάει χαμηλούς τόνους για προφανείς λόγους, σύντομα θα ανακαλύψει με άσχημο τρόπο ότι τελικά καμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη: όταν θα επιχειρήσει να βοηθήσει κάποιους νεαρούς της περιοχής, θα δεχτεί επίθεση από ένα τρίο νταήδων, οι οποίοι θα του πάρουν ό,τι χρήμα και «πραμάτεια» έχει πάνω του, αφήνοντάς τον καταχρεωμένο στον προμηθευτή του, Μπραντ (Εντ Χελμς). Για να ρεφάρει – και να διατηρήσει τη σωματική του ακεραιότητα – ο Ντέιβιντ πρέπει να φέρει λαθραία από το Μεξικό ένα φορτίο με εμπόρευμα, για λογαριασμό του Μπραντ. Πείθοντας με το ζόρι τους γείτονές του – την κυνική στρίπερ Ρόουζ (Τζένιφερ Άνιστον), τον επίδοξο πελάτη του, Κένι (Γουίλ Πούλτερ) και την γεμάτη τατουάζ και πίρσινγκ πιτσιρίκα Κέισι (Έμα Ρόμπερτς), καταφέρνει να καταστρώσει το σχέδιό του. Μια ψεύτικη σύζυγο, δύο υποτιθέμενα παιδιά και ένα τεράστιο γυαλιστερό RV αργότερα, οι «Μίλερ» είναι ήδη καθοδόν προς τα σύνορα για ένα εορταστικό σαββατοκύριακο που θα κάνει πάταγο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Στέφανος Ροζάνης στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ




Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μμ

ο Στέφανος Ροζάνης

στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

παρουσιάζει το νέο του βιβλίο

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟ

και εισηγείται το θέμα

«Η σημασία του μύθου στην εποχή της κρίσης»
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρένο» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζει η κυβέρνηση λόγω της αιθαλομίχλης

Στον περιορισμό της αιθαλομίχλης στοχεύει η κυβέρνηση, η οποία προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και αυτόν τον χειμώνα από τις καύσεις σε τζάκια και ξυλόσομπες, σκέπτεται να βάλει...απαγορευτικό στη χρήση τους συγκεκριμένες ημέρες.

Συγκεκριμένα, το μέτρο ενδέχεται να περιληφθεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα βάζει «φρένο» στην χρήση σε τζάκια και ξυλόσομπες προκειμένου να συγκεντρώνονται επικίνδυνα σωματίδια αιθαλομίχλης, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Σε αρχικό στάδιο, θα υπάρχει μια προειδοποίηση όταν οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων θα κυμαίνονται από 100- 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με την εφημερίδα να επισημαίνει ότι αρχικά θα υπάρχει προτροπή προς τους πολίτες να περιορίσουν την χρήση τους.

Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει πως όταν οι συγκεντρώσεις των επικίνδυνων για ατμοσφαιρική ρύπανση σωματιδίων ξεπεράσουν τα 150 μικρογραμμάρια, τότε εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση στην χρήση τους, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής πώς θα γίνει κάτι τέτοιο δυνατό, αλλά και ποιες υπηρεσίες θα εφαρμόσουν το μέτρο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων προς την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων με επιστολή που απέστειλε στον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας κ. Στέφανο Λουλακούδη εξέφρασε τις πιο θερμές του ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης στη Λιβαδειά (28 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου), χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η άριστη λειτουργία της και η αντιμετώπιση φαινομένων παραεμπορίου.
Τέλος, ο Δήμαρχος με την ίδια επιστολή ευχαριστεί και όλα τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης που συνέδραμαν το Δήμο Λεβαδέων στην επιτυχή διοργάνωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης στην πόλη μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται κατασχέσεις-εξπρές καταθέσεων, μισθών και συντάξεων...


Με το νέο σύστημα, οι κατασχέσεις θα γίνονται για χρέη από 300 ευρώ και άνω, αλλά ...
χωρίς να θίγεται το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

Ηλεκτρονικά θα στέλνει από τον Δεκέμβριο η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων την εντολή κατάσχεσης στις τράπεζες μισθών, συντάξεων και καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών. Σκοπός είναι μέσω των ηλεκτρονικών κατασχέσεων να επισπεύδεται ο χρόνος που μεσολαβεί από την απόφαση της εφορίας να κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης καταθέσεων για φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έως την είσπραξη των ποσών που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως λένε στο οικονομικό επιτελείο, επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να πιεστούν όσοι χρωστούν πολλά αλλά δεν εμφανίζονται στην εφορία για να κάνουν ρύθμιση. Αυτοί θα είναι και οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο.

Με το ισχύον σύστημα ταχυδρομικής έκδοσης χειρόγραφων κατασχετηρίων απαιτούνται συνήθως μέχρι και 3 μήνες για να ολοκληρωθεί μία κατάσχεση.

Με το νέο σύστημα, οι κατασχέσεις θα γίνονται για χρέη από 300 ευρώ και άνω, αλλά χωρίς να θίγεται το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις. Η εφορία θα έχει πρόσβαση στο μητρώο όλων των καταθετών και θα πληροφορείται άμεσα τα τραπεζικά υπόλοιπα που διαθέτει ο οφειλέτης του δημοσίου. Θα εκδίδει στη συνέχεια το κατασχετήριο σε ηλεκτρονική μορφή ενώ οι τράπεζες θα δεσμεύουν στη συνέχεια το τραπεζικό υπόλοιπο του λογαριασμού και θα τα αποδίδουν στον λογαριασμό του δημοσίου.

Έτσι υπολογίζεται ότι ο χρόνος από την έκδοση του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου μέχρι την κατάσχεση του υπολοίπου του τραπεζικού λογαριασμού δεν θα περνούν περισσότερες από δέκα εργάσιμες ημέρες...
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πόδι οι συνταξιούχοι της Θήβας!

 

Καταγγέλλουν τα «δρώμενα» στην υγεία»

Ανατριχιαστικές οι περιγραφές των απόμαχων της ζωής…

Γ. Λιανός: «Αδυνατούμε  να ανταπεξέλθουμε στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωση και φαρμακευτικής αγωγής μας…»

Σε καταγγελία προχώρησαν οι συνταξιούχοι της Θήβας για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας …

Τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ επαρχίας Θήβας «Η ΕΛΠΙΔΑ»  κάνουν λόγο για απαξίωση κάθε θεσμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εξυπηρέτησης της δημόσιας υγείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων…

«Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τραγικών καταστάσεων με θύματα μέλη μας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν  στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωση και φαρμακευτικής αγωγής, με αποτέλεσμα να πλήττεται η υγεία τους ανεπανόρθωτα.. Όλα αυτά σε συνδυασμό  με τα όσα ακούγονται  για την τύχη του νοσοκομείου μας, μας τρομάζουν ακόμα περισσότερο, αφού πλέον η απειλή για την ζωή μας γίνεται ακόμη εντονότερη» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου Γ. Λιανός, με  τους συναδέλφους του να περιγράφουν ανείπωτες καταστάσεις….

Από την σύνταξη των περισσοτέρων δεν απομένει τίποτε και είναι τυχεροί όσοι έχουν παιδιά εργαζόμενα ακόμη….

Κάποιοι άλλοι με σοβαρά προβλήματα υγείας πληρώνουν  τα πρωτότυπα φάρμακα στο ακέραιο και άνθρωποι με 35 χρόνια δουλειάς, βλέπουν τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται, αναγκαζόμενοι να δανείζονται στο 15νθήμερο…

Άνθρωποι με ποσοστό 80% αναπηρίας, παραπέμπονται σε 4 και 10 γιατρούς και ισάριθμα νοσοκομεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την βεβαίωση που θα τους παραπέμψει στην επιτροπή αναπηρίας, μη καταφέρνοντας όμως να βρουν την άκρη, καθώς η σύνταξή τους δεν επαρκεί για τα έξοδα κίνησης, με αποτέλεσμα η ημερομηνία της βεβαίωσης να έχει παρέλθει…

Συνταξιούχος του δημοσίου κατάφερε να λάβει την προσωρινή της σύνταξη, 400 ευρώ, όμως εδώ και 28 μήνες, δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με το Λογιστήριο του Κράτους…

«Με όση δύναμη μας μένει, θέλουμε να φωνάξουμε ένα μεγάλο φτάνει πια στον εμπαιγμό και την κοροϊδία. Εμείς πληρώναμε μια ζωή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά η υπομονή και οι αντοχές μας έχουν πλέον εξαντληθεί » δηλώνει ο κ. Λιανός καταγγέλλοντας  κάθε μέτρο που στρέφεται κατά των υπηρεσιών υγείας και καλώντας Περιφέρεια, Δήμο, φορείς και συλλόγους, σε κοινή αντίδραση απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, δημιουργώντας μέτωπο αντίστασης στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το τέλος των αιώνιων φοιτητών - Ποιά είναι τα νέα όρια





H φοίτηση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν είναι πλέον αιώνια και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουν οι νέοι φοιτητές και να φροντίζουν να ...



συντομεύουν τις σπουδές τους καθώς πλέον διά νόμου η φοίτηση έχει όρια και η φοιτητική ιδιότητα ημερομηνία λήξης.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι φοιτητές εισάγονται από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και μετά θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα μόνο για 12 εξάμηνα αν πρόκειται για σχολές με διάρκεια σπουδών τα 4 έτη και 14 εξάμηνα αν η σχολή τους έχει διάρκεια σπουδών τα 10 εξάμηνα όπως συμβαίνει με τη γεωπονία και πολυτεχνικά τμήματα. Για τμήματα με μεγαλύτερη διάρκεια σπουδών, όπως η Ιατρική, το μέγιστο χρονικό διάστημα για τη διατήρηση της φοιτητικής ιδιότητας είναι τα 16 εξάμηνα.
Οσοι εισήχθησαν σε μια σχολή, αλλά αποφάσισαν μετά την εγγραφή τους σε αυτή να δώσουν ξανά Πανελλαδικές, καλό θα είναι να επιλέξουν τη διακοπή φοίτησης ώστε να μη χάσουν 2 από τα 4 εξάμηνα της «παράτασης» που τους δίνεται.
Γενικά αυτό που ορίζει ο νόμος είναι ότι ο χρόνος σπουδών είναι ίσος με τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών για τη λήψη πτυχίου, προσαυξημένο κατά 2 έτη ή 4 εξάμηνα.
Για τον λόγο αυτόν εισήχθησαν σε μια σχολή, αλλά αποφάσισαν μετά την εγγραφή τους σε αυτή να δώσουν ξανά Πανελλαδικές. Καλό θα είναι να επιλέξουν τη διακοπή φοίτησης ώστε να μη χάσουν 2 από τα 4 εξάμηνα της «παράτασης» που τους δίνεται.
Διαγραφή λόγω μη εγγραφής
Οι φοιτητές δεν πρέπει να παραλείπουν στην αρχή κάθε εξαμήνου να πραγματοποιούν την εγγραφή τους, καθώς σε περίπτωση που αυτή δεν πραγματοποιηθεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα διαγράφονται από τη σχολή.
Διά του λόγου το αληθές παρατίθεται το σχετικό χωρίο του νόμου που το ορίζει: «Ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει. Αν δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή. Για τη διαγραφή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα».
alfavita.gr






Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας

« Ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων του χειμώνα»
Πραγματοποιήθηκε στις 1-11-2013 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη.

Θέμα της Συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν οι: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Δασαρχεία, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι Δήμοι Λιβαδειάς, Θηβαίων, Ορχομενού, Αλιάρτου, Υπηρεσιακοί Παράγοντες, της Περιφ. Εν. Βοιωτίας, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΛ, ΔΕΥΑΘ, Νοσοκομείο Θηβών, Εθελοντικές Ομάδες, ήταν α) ο απολογισμός θερινής περιόδου 2013 και β) ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις – πλημμύρες – παγετό κατά την χειμερινή περίοδο 2013-2014.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων (Υπηρεσιών –Αυτοδιοίκησης – Εθελοντικών Ομάδων) ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων φαινομένων, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη της εκ των προτέρων οργάνωσης των φορέων (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), για να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης και καθορίστηκαν οι φορείς και ο χρόνος υλοποίησης έργων πρόληψης και ετοιμότητας, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, μετά τη λήξη των εργασιών, δήλωσε:

«Λάβαμε ομόφωνες αποφάσεις. Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον συντονισμό και την συνεργασία όλων των υπηρεσιών του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντικών Ομάδων και φορέων. Η οικονομική συγκυρία, επιβάλλει την μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση και ετοιμότητα.

Απ’ όλους εκφράσθηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη οργάνωση, προγραμματισμό και συντονισμό των δυνάμεών τους, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων κατά την χειμερινή περίοδο από τα φαινόμενα πλημμύρων, χιονοπτώσεων και παγετού. Οι Δήμοι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα με τα γραφεία Πολιτικής Προστασίας, με προμήθεια άλατος και μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων για τον αποχιονισμό. Για τον σκοπό αυτό, απευθύνουμε πρόσκληση, για εγρήγορση και συνεργασία στους συμπολίτες μας, αλλά και συμμετοχή σε όλες τις εθελοντικές ομάδες».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται πάλι αλλαγή: Μέσω των Δήμων θα πληρώνουμε τον φόρο ακινήτων από το 2014

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μεταβιβαστεί η είσπραξη και διαχείριση του φόρου ακινήτων, τον οποίο σήμερα πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως συμβαίνει στις περισσότερες δυτικές χώρες.

Την είδηση προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο MEGA στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση με την Τρόικα, αλλά όλα δείχνουν ότι η ιδέα έχει ωριμάσει στο οικονομικό επιτελείο και έχει δοθεί το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό για να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα.
Η πρόταση για μεταβίβαση του ενιαίου φόρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προταθεί από πολλούς βουλευτές. Οι δήμαρχοι τηρούν στάση αναμονής αλλά οι περισσότεροι δεν είναι επί της αρχής αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Από την ώρα που οι Δήμοι θα αναλάβουν την είσπραξη του ενιαίου φόρου ακινήτων, η φορολογική επιβάρυνση δεν θα είναι ενιαία αλλά θα αποφασίζεται σε τοπικό επίπεδο και οι δήμαρχοι θα αναλαμβάνουν την ευθύνη και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος για την φορολογική πολιτική τους. Ο φόρος αυτός θα αποτελεί και έσοδο για τον κάθε Δήμο της χώρας.



Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπλακ αουτ» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-Ποιοι απεργούν και πώς θα κινηθούν τα Μέσα

«Λουκέτο» μπαίνει σήμερα Τετάρτη στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις, στο Πεδιόν του Αρεως (11 π.μ.) και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια (10.30 π.μ.).

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στην 24ωρη απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00. Το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεαταφοράς

Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και στα μέσα μεταφοράς. Κανονικά θα λειτουργεί ηλεκτρικός σιδηροδρόμος, τραμ και μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο).
Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα είναι όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος- Κατάκολο- Ολυμπία.

Επισημαίνεται, ότι μετά τη λήξη της απεργίας των σιδηροδρομικών (Τετάρτη προς Πέμπτη) οι αμαξοστοιχίες 600 από Αθήνα και 601 από Θεσσαλονίκη, θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.
Για αύριο Πέμπτη, μεταξύ Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Φλώρινας- Θεσσαλονίκης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82. Επίσης, μεταξύ Αλεξανδρούπολης- Δικαιών- Αλεξανδρούπολης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.

Στα αεροδρόμια, λόγω της στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην ΥΠΑ από τις 12:00 έως τις 16:00 υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων και αλλαγές ωρών.
Η Aegean Airlines έχει ακυρώσει 6 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και έχει αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 31 σκέλη πτήσεων (12 εσωτερικού και 19 εξωτερικού) και η Olympic Air ματαίωσε δυο πτήσεις και άλλαξε την ώρα αναχώρησης σε 16 πτήσεις.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων θα εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις: πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών-Μακεδονίας, ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις, αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ποιες πτήσεις της Aegean ακυρώνονται:

Αλλαγές στο πρόγραμμά της έκανε η Aegean λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Ετσι, ακυρώνονται οι παρακάτω πτήσεις:

· A3 316 Αθήνα – Ηράκλειο
· Α3 317 Ηράκλειο – Αθήνα
· Α3 114 Αθήνα – Θεσσαλονίκη
· Α3 115 Θεσσαλονίκη – Αθήνα
· Α3 306 Αθήνα – Ηράκλειο
· Α3 307 Ηράκλειο – Αθήνα

Αλλαγή ώρα αναχώρησης στις παρακάτω πτήσεις εξωτερικού:
· Α3 602 Αθήνα – Λονδίνο, Αναχώρηση από Αθήνα στις 15.00 αντί στις 13.25
· Α3 603 Λονδίνο – Αθήνα, Αναχώρηση από Λονδίνο στις 18.10 αντί στις 16.35
· Α3 881 Βιέννη – Αθήνα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 12.35 αντί στις 11.45
· Α3 661 Μιλάνο – Αθήνα, Αναχώρηση από Μιλάνο στις 12.20 αντί στις 10.50
· Α3 531 Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Φρανκφούρτη στις 11.55 αντί στις 11.15
· Α3 530 Θεσσαλονίκη – Φρανκφούρτη, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 16.05 αντί στις 14.35
· Α3 833 Φρανκφούρτη - Αθήνα, Αναχώρηση από Φρανκφούρτη στις 18.30 αντί στις 18.00
· Α3 803 Μόναχο – Αθήνα, Αναχώρηση από Μόναχο στις 12.10 αντί στις 11.00
· Α3 821 Γενεύη - Αθήνα, Αναχώρηση από Γενεύη στις 12.05 αντί στις 11.10
· Α3 501 Μόναχο – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Μόναχο στις 12.20 αντί στις 10.20
· Α3 502 Θεσσαλονίκη – Μόναχο, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 19.30 αντί στις 17.30
· Α3 503 Μόναχο - Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Μόναχο στις 21.20 αντί στις 19.40
· Α3 992 Αθήνα – Κωνσταντινούπολη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 15.00 αντί στις 13.40
· Α3 993 Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, Αναχώρηση από Κωνσταντινούπολη στις 17.10 αντί στις 15.50
· Α3 920 Θεσσαλονίκη – Λάρνακα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 11.15 αντί στις 12.00
· Α3 900 Αθήνα – Λάρνακα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 07.45 αντί στις 08.00
· Α3 903 Λάρνακα – Αθήνα, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 10.05 αντί στις 10.20
· Α3 865 Πράγα – Αθήνα, Αναχώρηση από Πράγα στις 12.15 αντί στις 11.45
· Α3 651 Ρώμη – Αθήνα , Αναχώρηση από Ρώμη στις 12.50 αντί στις 11.00

Αλλαγή ώρα αναχώρησης στις παρακάτω πτήσεις εσωτερικού:

· Α3 110 Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 09.30 αντί στις 10.00
· Α3 111 Θεσσαλονίκη – Αθήνα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 11.00 αντί στις 11.30
· Α3 116 Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 15.00 αντί στις 14.00
· Α3 117 Θεσσαλονίκη – Αθήνα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 16.30 αντί στις 15.30
· Α3 501 Θεσσαλονίκη – Ρόδο, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 16.00 αντί στις 14.00
· Α3 502 Ρόδο – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Ρόδο στις 17.45 αντί στις 15.45
· Α3 716 Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 08.25 αντί στις 08.55
· Α3 717 Μυτιλήνη- Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Μυτιλήνη στις 09.50 αντί στις 10.20
· Α3 254 Αθήνα – Μυτιλήνη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 15.20 αντί στις 12.40
· Α3 255 Μυτιλήνη- Αθήνα, Αναχώρηση από Μυτιλήνη στις 16.35 αντί στις 13.55
· Α3 354 Αθήνα – Σαντορίνη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 09.30 αντί στις 10.00
· Α3 355 Σαντορίνη- Αθήνα, Αναχώρηση από Σαντορίνη στις 10.45 αντί στις 11.15

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com ή καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000(από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).




Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριεύει ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σαρώσουν την Τετάρτη ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Την ίδια ώρα θα πνέουν δυνατοί νοτιάδες εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οπού ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ εξασθενουντες το βραδύ και στρεφόμενοι στα δυτικά σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. τα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά βαθμιαία θα ασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ εξασθενουντες από το μεσημέρι .

θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα ασθενήσουν.

άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ εξασθενουντες το απόγευμα.

θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγιδες.βελτιωση από το βραδύ

άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βραδύ σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

«Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων» με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ



Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων» στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 126.000 €.

Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» του έργου με τίτλο: «Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων», με δικαιούχο την Α.Σ. Βιο-Παραγωγή Βοιωτίας, προϋπολογισμό 126.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 60 άτομα.
Το έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον τομέα της ένταξης στην απασχόληση των κατοίκων του Θηβαϊκού και Κωπαϊδικού πεδίου. Βασικός του στόχος είναι η προετοιμασία των ωφελούμενων για την ένταξη και την παραμονή τους στην αγορά εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ ειδικές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η περιοχή παρέμβασης. Έμφαση δίνεται στα πιο βιώσιμα πεδία οικονομικής δραστηριότητας που συγκεντρώνουν οι περιοχές παρέμβασης και αφορούν τους κλάδους παραγωγής, τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 126.000,00 €, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας για συνολικά 60 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση των 12 συνολικά πράξεων, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. € για 960 συνολικά ωφελούμενους».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ