Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Για φοροδιαφυγή 5,5 εκατ. ευρώ κατηγορεί το ΣΔΟΕ τον βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο

Λαβράκια βαρεών βαρών τσίμπησε το ΣΔΟΕ σε εκτενείς ελέγχους που πραγματοποίησε κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών σε επώνυμους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως δικηγόρους και γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώνυμη καταγγελία αφορούσε σε 36 δικηγόρους και έγινε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη, ο οποίος διαβίβασε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.

Από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο πόθεν έσχες σε βάθος 10ετίας, το πρώτο λαβράκι ήταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος είχε αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ!!!

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εάν ο βουλευτής δεν προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να καταβάλει ή να ρυθμίσει την οφειλή, θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Το δεύτερο λαβράκι είναι ο γνωστος γιατρός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάκης Νικολάου, ο οποίος κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει αποκρύψει εισόδημα 2 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη μεγάλη περίπτωση φοροδιαφυγής αφορά σε ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο, την οποία εκμίσθωνε χωρίς όμως να δηλώνει το εισόδημα και είναι ενδεικτικό ότι σε μόλις έναν χρόνο το αποκρυβέν εισόδημα έφτασε στις 400 χιλιάδες ευρώ!

Όσον αφορά, δε, στην υπόθεση του ζεύγους Παπαντωνίου, το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, επισημαίνει ότι η φοροδιαφυγή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τα ευρήματα της έρευνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλα στοιχεία.



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Συνελήφθη τρεις φορές μέσα σε τρεις μήνες


Τον άφηναν ελεύθερο και συνέχιζε να κλέβει
Για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες συνελήφθη συνελήφθη στη Χαλκίδα 30χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος διέπραττε συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις σε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παράβαση του νόμου για τα όπλα και απείθεια.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες τα ξημερώματα τον 30χρονο, πλησίον οικισμού ROMA στη Χαλκίδα, να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε σήμα που του έκαναν να την απενεργοποιήσει για την διενέργεια ελέγχου, εκείνος προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

- Ένα πιστόλι φωτοβολίδων,
- ένα πτυσσόμενο αναδιπλούμενο στιλέτο, μήκους (16) εκατοστών,
- δύο διαρρηκτικά πολυεργαλεία,
- ένας κόφτης μετάλλων και μία μεταλλική πένσα,
- ένα μεταλλικό εργαλείο παραποίησης πινακίδων κυκλοφορίας τροχοφόρων,
- ένα μπρελόκ που περιείχε δύο κλειδιά και ένα αναδιπλούμενο σουγιά,
- τέσσερεις πλαστικοί σφικτήρες ( tare - up ) και ένας φακός,
- ένα κράνος μοτοσικλετιστή και ένα τσαντάκι,
- δύο κοσμήματα
- ένα κινητό τηλέφωνο και μία θήκη κινητού τηλεφώνου,
- ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα 49χρονου ημεδαπού, καθώς και δύο κάρτες αναλήψεως μετρητών τράπεζας και το χρηματικό ποσό των 37,70 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας , προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα που κατείχε ο 30χρονος ήταν κλεμμένη και ανήκει σε 23χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή της την 03-11-2013 στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος το χρονικό διάστημα από 05 έως 06-11-2013, είχε διαπράξει τρεις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στη Χαλκίδα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο 30χρονος είχε συλληφθεί πριν από μία εβδομάδα περίπου για την διάπραξη πέντε κλοπών – διαρρήξεων σε αυτοκίνητα, ενώ την 04-08-2013 είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να διαπράττει κλοπή – διάρρηξη σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν τότε ακόμη επτά περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε αυτοκίνητα.

Επιπλέον σε βάρος του 30χρονου, τον περασμένο Απρίλιο, είχε σχηματισθεί δικογραφία για ακόμη 24 περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων, που είχε διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως και 08-01-2013, στην περιοχή της Χαλκίδας.

Επίσης σημειώνεται ότι ο ανωτέρω έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για κλοπές, απόπειρες κλοπών και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά, ενώ από το 2002 έχει προφυλακισθεί σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή Χαλκίδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 0,25% μείωσε η ΕΚΤ το βασικό επιτόκιο- Νέο ιστορικό χαμηλό

Σε νέο ιστορικό χαμηλό μείωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το βασικό της επιτόκιο, προχωρώντας σε μία κίνηση που αιφνιδίασε. Το επιτόκιο από 0,5% μειώνεται στο 0,25% και θα έχει ισχύ από τις 13 Νοεμβρίου.

Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε, καθώς επανειλημμένα η ΕΚΤ είχε διαμηνύσει πως δεν είχε πρόθεση να μειώσει τα επιτόκιά της. Μάλιστα, σε μία πρόσφατη έρευνα του Reuters, μόνο τρεις αναλυτές είχαν κάνει σχετική πρόβλεψη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση και του δεύτερου, από τα τρία, κύριου επιτοκίου, εκείνο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (Marginal lending facility), στο 0,75%. Στο 0% διατηρείται το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων (Deposit facility).

Το Marginal lending facility, αφορά τα βραχυπρόθεσμα δάνεια και άλλες ενέσεις ρευστότητας που παρέχει η ΕΚΤ στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, ενώ το Deposit facility αφορά τα χρήματα που καταθέτουν κατά το βράδυ οι εμπορικές τράπεζες στην ΕΚΤ.

«Είναι πιθανόν να ζήσουμε μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού, η οποία θα ακολουθηθεί αργότερα από σταδιακή ανοδική κίνησή του προς ένα επίπεδο κάτω αλλά κοντά στο 2%», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι εξηγώντας την απόφαση.

Ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει περαιτέρω στο μηδέν το βασικό επιτόκιό της, λέγοντας: «Εχουμε ένα ολόκληρο φάσμα μέσων που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε πριν φθάσουμε στο κατώτερο όριο. Θεωρητικά θα μπορούσαμε ακόμη και να μειώσουμε περαιτέρω το επιτόκιο».



Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Αγοραπωλησία βρέφους on camera



Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και στο οποίο φαίνεται η διαδικασία πώλησης ενός μωρού ηλικίας τεσσάρων μόλις μηνών.

Το βίντεο έρχεται από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Μια 22χρονη κοπέλα από το Τουρκμενιστάν φτάνει στο αεροδρόμιο με ταξί στο οποίο επιβαίνει και η μητέρα της. Βγαίνει κρατώντας το μικρό παιδί της και συναντά ένα ζευγάρι Τουρκογερμανών.

Οι δύο γυναίκες μπαίνουν στην τουαλέτα και λίγο αργότερα, η Τουρκογερμανίδα βγαίνει με το παιδί στα χέρια. Όπως αναφέρεται στα τουρκικά ΜΜΕ, το κόστος αγοράς του μωρού ανήλθε στα 370 ευρώ. Η αστυνομία συνέλαβε και τις δύο πρωταγωνίστριες του βίντεο, με τη μεν Τουρκογερμανίδα να αφήνεται ελεύθερη μετά από ανάκριση και τη δε μητέρα να πληρώνει το... μάρμαρο για την πράξη της με απέλαση στο Τουρκμενιστάν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί άνεργοι δικαιούνται 18.900 "επιταγές" ως 2.700 ευρώ


Προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου δίνει, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε 18.900 νέους ηλικίας έως 29 ετών για να ενεργοποιήσουν τα voucher - “επιταγές εισόδου” στην αγορά εργασίας που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου. Τις επιταγές δικαιούνται ...


οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε 2 προγράμματα, για 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις (έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher) καθώς και στον κλάδο του τουρισμού - επισιτισμού (10.000 θέσεις από τις οποίες απορροφήθηκαν 3.000). Με την ενεργοποίηση των επιταγών, οι νέοι αποκτούν δικαίωμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης και λαμβάνουν, μετά τη λήξη του προγράμματος, 2.700 ευρώ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ» και 2.400€ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών - απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλεγχος ντόπινγκ στο Λεβαδειακό


Σε έλεγχο ντόπινγκ υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού στη σημερινή προπόνηση (7/11).


Κλιμάκιο του ΕΣΚΑΝ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Λεβαδειακού στη Χαιρώνεια το πρωί της Πέμπτης (7/11), όπου πραγματοποίησε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ.

Μετά από κλήρωση οι Λυκογιάννης, Λαμπρόπουλος, Μπούστο, Ροτζέριο, Τσιντώτας και Γιάντσης έδωσαν δείγμα στους υπεύθυνους του τμήματος αντιντόπινγκ.

Στα αγωνιστικά, ασκήσεις τακτικής με έμφαση στα τελειώματα των φάσεων περιλάμβανε η πρωινή προπόνηση των παικτών του Λεβαδειακού, ενόψει της ενδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στην ομάδα ενσωματώθηκε ο Αποστολόπουλος, ο οποίος είχε αγωνιστεί με την Εθνική Παίδων στον φιλικό αγώνα εναντίον της ομάδας U19 του Ατρόμητου Αθηνών.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση μομφής απ' τον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ!

«Δεν έχετε κοινωνικό έρεισμα και λαϊκή νομιμοποίηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία - «Η καταστροφική πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα», επισήμανε και ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 142 του . Εχουμε χρέος να το κάνουμε
«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον λαό», κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.


«Η κυβέρνηση πήρε λαϊκή εντολή να επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα λιτότητας, απέτυχε όμως να αξιοποιήσει την λαϊκή εντιολή για επαναδιαπραγμάτευση», επισήμανε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Δεν έχετε κοινωνικό έρεισμα και λαϊκή νομιμοποίηση», συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκης ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Ολομελειας της Βουλής.

«Ενημερώνω το σώμα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής και καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η καταστροφική πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα. Εχουμε χρέος να το κάνουμε. Αυτή την θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα ονόματα των δικαιούχων Βοιωτών αγροτών απονιτροποίησης


Τις καταστάσεις με τους επιτυχόντες και τους απορριφθέντες σε τέσσερις νομούς (Λάρισα, Μαγνησία, Βοιωτία και Ηλεία) για τη δράση της αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης δημοσιεύει το Agronews.
H προθεσμία υπογραφής των συμβάσεων είναι μέχρι 13 Νοεμβρίου για Λάρισα και μέχρι 14 Νοεμβρίου για Μαγνησία, Βοιωτία και Ηλεία.H προθεσμία υπογραφής των συμβάσεων είναι μέχρι 13 Νοεμβρίου για Λάρισα και μέχρι 14 Νοεμβρίου για Μαγνησία, Βοιωτία και Ηλεία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα ποσοστά απόρριψης είναι πολύ υψηλά και αναμένεται να υπάρξει «κύμα» αντιδράσεων από τους απορριφθέντες.

Πάντως, η προθεσμία που έχουν όσοι εγκρίθηκαν, για να προσέλθουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και να αποδεχτούν τη σχετική σύμβαση, είναι μέχρι τις 13 Νοεμβρίου για τη Λάρισα και μέχρι τις 14 Νοεμβρίου για Μαγνησία, Βοιωτία και Ηλεία.

Πιο αναλυτικά, 1196 άτομα εγκρίθηκαν και 424 απορρίφθηκαν στη Λάρισα, 279 άτομα εγκρίθηκαν και 86 απορρίφθηκαν στη Μαγνησία, 125 άτομα εγκρίθηκαν και 20 απορρίφθηκαν στη Βοιωτία, 21 άτομα εγκρίθηκαν και 7 απορρίφθηκαν στην Ηλεία.

Στις αποφάσεις διευκρινίζεται ότι: «Στις περιπτώσεις θανάτου επιτυχόντων παραγωγών, οι κληρονόμοι εξουσιοδοτούνται να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση στο όνομα των θανόντων.

Τα στοιχεία των κληρονόμων, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες ΔΑΟΚ, φαίνονται σε παρένθεση στους πίνακες.

Επισημαίνεται ότι οι κληρονόμοι θα ελεγχθούν, μετά την υπογραφή της σύμβασης, εάν στο πρόσωπό τους συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 5 της αριθ. 079833/24.10.2011 (ΦΕΚ Β’ 2366) ΚΥΑ, όπως ισχύει. Σε περίπτωση μη τήρησης των προϋποθέσεων αυτών η σύμβαση δε θα μεταβιβαστεί και θα καταργηθεί.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας με τη λήψη της παρούσας απόφασης έγκρισης, ενημερώνει εγγράφως τους δικαιούχους ότι εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών οφείλουν να προσέλθουν στην έδρα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, προκειμένου να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση, σύμφωνα με το άρθρο 12 της αρ. 079833/24.10.2011 (ΦΕΚ Β’ 2366) ΚΥΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Οι λόγοι απόρριψης (κωδικοί)


2141102 Μη πληρότητα αίτησης ενίσχυσης

2141105 Ο αιτών από στοιχεία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Ε κμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ ) δεν καλύπτει το απαιτούμενο π οσοστό αγροτικού εισοδήματος

2141107 Απόρριψη Σ.Π.Δ. λόγω μη τήρησης της σταθερής αγρανάπαυσης

2141108 Απόρριψη Σ.Π.Δ. λόγω μη τήρησης της ετήσιας αμειψισποράς

2141109 Απόρριψη Σ.Π.Δ. λόγω μη τήρησης του σταθερού ακαλλιέργητου περιθωρίου

2141110 Απόρριψη Σ.Π.Δ. λόγω ασυμφωνίας αριθμού αγροτεμαχίων ή/και έκτασης μεταξύ Σ.Π.Δ. και αίτησης ενίσχυσης

2141111 Απόρριψη Σ.Π.Δ. λόγω ασυμφωνίας αριθμού αγροτεμαχίων ή/και έκτασης μεταξύ Σ.Π.Δ . και επιλέξιμων προς ένταξη αγροτεμαχίων

2141112 Απόρριψη Σ.Π.Δ. λόγω μη επιτρεπόμενων καλλιεργειών

2141127 Απόρριψη Σ.Π.Δ. λόγω ύπ αρξης αγροτεμαχίου με έκταση <0,05 Ha

2141132 Οικειοθελής αποχώρηση κατά την προενταξιακή διαδικασία

2141135 Ο αιτών είναι δικαιούχος παράτασης

2141136 Απόρριψη Σ.Π.Δ. λόγω μη εφαρμογής της αμειψισποράς εκ περιτροπής σε όλα τα αγροτεμάχια στην πενταετία

2141138 Αίτηση ενίσχ υσης σε περισσότερες των μία δράσεων ή προσκλήσεων

2141144 Απόρριψη Σ.Π.Δ . λόγω υπέρβασης του επιτρεπόμενου ποσοστού αμειψισποράς (>50% )

2141145 Απόρριψη Σ.Π.Δ . λόγω υπέρβασης του επιτρεπόμενου ποσοστού στο ακαλλιέργητο περιθώριο (>10%)

2141146 Απόρριψη Σ .Π.Δ . λόγω υπέρβασης του επιτρεπόμενου ποσοστού αγρανάπαυσης (>50% )

2141203 Το αγροτεμάχιο δεν είχε επιλέξιμη καλλλιέργεια το έτος αναφοράς

2141205 Απόρριψη αγροτεμαχίου λόγω ένταξης σε αγροπεριβαλλοντική ή άλλη παράλληλη δράση

2141206 Απόρριψη αγροτεμαχίου λόγω αδυναμίας απόδειξης της κατοχής αγροτεμαχ ίου

2141207 Διπλό χαρτογραφικό και σε άλλη αίτηση ενίσχυσης

2141209 Έκταση επιλέξιμης καλλιέργειας < 0,05 Ha

2141214 Επιλέξιμο εκτάριο αγροτεμαχίου για την ενιαία ενίσχ υση με αροτραία καλλιέργεια <0,05Ha

2141221 Μη ταυτοποίηση αγροτεμαχίου με το αντίστοιχ ο του έτους αναφοράς

2141228 Ξηρικό Αγροτεμάχιο (Διοικητικός Έλεγχος)

2141229 Επιλέξιμη έκταση έτους αναφοράς μικρότερη από την αιτούμενη

2141230 Ευρεθείσα έκταση από Α.Ε.Ε. μικρότερη από την αιτούμενη

2141231 Πιστοπ οιηθείσα έκταση βάσει συμβολαίων‐ενοικιαστηρίων μικρότερη απ ό την αιτούμενη

2141232 Ευρεθείσα έκταση από Α.Ε.Ε. μηδέν

2141233 Αγροτεμάχιο χωρίς δικαίωμα παράτασης

2141237 Ευρεθείσα ομάδα καλλιέργειας ή ποικιλίας απ ό ΑΕΕ διαφορετική απ ό την αιτούμενη για ένταξη

2141239 Αγροτεμάχιο με κωδικό ΔΔ εκτός επιλέξιμης περιοχής
Agronews
 Εδώ θα βρείτε την απόφαση με τα ονόματα των δικαιούχων της Μαγνησίας (2η παρτίδα) και της Βοιωτίας


Εδώ θα βρείτε την απόφαση με τα ονόματα των δικαιούχων της Μαγνησίας (1η παρτίδα) και της Ηλείας


Εδώ θα βρείτε την απόφαση με τα ονόματα των δικαιούχων της Λάρισας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Θηβαίων για το οικ. έτος 2014




Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε, στην Ειδική Συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο προϋπολογισμός του Δήμου Θηβαίων για το οικ. έτος 2014, ο οποίος συντάχθηκε σύμφωνα με την ΚΥΑ (οικ. 30842/31-07-2013) του Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών και θα υλοποιηθεί κάτω από τη μηνιαία παρακολούθηση των οικονομικών μεγεθών από το Υπ. Εσωτερικών & Οικονομικών μέσω του κόμβου Διαλειτουργικότητας.

Φέτος, σύμφωνα  με την ανωτέρω εγκύκλιο, για πρώτη φορά μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την κατάρτιση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού (το οποίο εισάγεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπ. Εσωτερικών ) προηγήθηκε η σύμφωνη γνώμη  του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και ακολούθησε η ψήφιση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού παρουσιάζεται ισοσκελισμένο στο ποσό των 21.880.087,95 ευρώ, μειωμένο σε σχέση με το 2013 κατά 9.701.325,84 ευρώ .

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στην εισήγησή του τόνισε ότι o Προϋπολογισμός του 2014 παρουσιάζει τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη του Δήμου, όσο αφορά στα έσοδα, με βάση τις εισπράξεις των ετών 2012 και 2013 και τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ) το 2013 άγγιξαν το 58%, εξαιτίας των οποίων οι Δήμοι αδυνατούν όχι μόνο να καλύψουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους δαπάνες και να συμπληρώσουν την τοπική τεχνική υποδομή των πόλεων, αλλά και να συντηρήσουν στοιχειωδώς τους δρόμους, τους κοινόχρηστους χώρους, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, τον κοινωνικό εξοπλισμό και τα σχολεία της περιοχής τους και να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας, με συνέπεια να δημιουργούνται αυξημένοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, υποβάθμιση περιβάλλοντος και κίνδυνος ατυχημάτων.

Όπως είπε χαρακτηρίστηκα ο κ. Δήμαρχος : « Κάτω από αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να λειτουργήσουμε το Δήμο στα καθημερινά προβλήματά του και να εφαρμόσουμε το τεχνικό πρόγραμμα.  Το θετικό το 2014 είναι ότι θα έχουν πληρωθεί οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου ύψους 4.613.643,00 ευρώ.  Το γεγονός αυτό συμβάλλει στην εξασφάλιση της αξιοπιστίας του Δήμου και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.  Επίσης θα είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία από 1/1/2014 θα υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός στον Δήμο, που θα εξασφαλίσει την κανονική ροή εισπράξεων και πληρωμών» .

Σε ότι αφορά τα έξοδα και τις οφειλές, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι έχει γίνει εκκαθάριση των υποχρεώσεων και υπάρχει πραγματική εικόνα δημοσιονομικής στόχων, χωρίς αποκλίσεις. Ωστόσο υπάρχουν και υποχρεώσεις από δικαστικές αποφάσεις παλαιών ετών ύψους 3.500.000 ευρώ, που βρίσκονται στο στάδιο της αγωγής, οι οποίες αφορούν εργασιακά υπαλλήλων και οφειλές σε προμηθευτές και εργολάβους και οι οποίες εάν τελεσιδικήσουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ  θα κληθεί ο Δήμος στο μέλλον να εξοφλήσει, με ότι αυτό συνεπάγεται, λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή οικονομική κατάσταση αυτού.

Σχετικά με τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και τις Επιχειρήσεις επισημάνθηκαν τα ακόλουθα:

α. ΔΕΥΑΘ:  Μετά την επιχορήγηση του Δήμου για εξόφληση των οφειλών της προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 3.500.000 ευρώ αλλά και μετά από την άψογη συνεργασία με τη νέα Διεύθυνση αυτής, τακτοποιούνται πλέον όλες οι υποχρεώσεις της προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και προς την ΕΥΔΑΠ (τρέχουσες οφειλές). 
β.  Ο ΔΟΘ και η ΔΗΚΕΘ επιχορηγούνται με τα άκρως απαραίτητα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ο ΔΟΘ ήδη επιχορηγήθηκε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.
γ. Η ΔΕΠΟΔΑΘ λόγω των υποστηρικτικών υπηρεσιών που ανέλαβε ο Δήμος (ανακύκλωση κλπ) μείωσε το ετήσιο κόστος από 902.701,86 ευρώ σε 778.000,0 ευρώ.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του αιρετούς και υπαλλήλους που συμμετείχαν στη σύνταξη του φετινού προϋπολογισμού,   ο οποίος όπως είπε :

« Ίσως να μην είναι αναπτυξιακός όπως θα θέλαμε, πλην όμως είναι πραγματικός. Πιστεύουμε και ελπίζουμε με λίγη βοήθεια και από το κεντρικό κράτος θα καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία για περισσότερη ανάπτυξη αλλά και εξυπηρέτηση των Δημοτών σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας».
     
Στη συνέχεια εκφράστηκαν οι απόψεις της αντιπολίτευσης (παρόντες στην ειδική συνεδρίαση ήταν ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ν. Σβίγγος, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Κ. Βενιζέλος και ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος κ. Αθ. Σκούμας).

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Θηβαίων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ε.Ρ.Τ

Το    Εργατικό  Κέντρο  Λιβαδειάς  καταδικάζει μία ακόμη αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ προχώρησε σε κατάληψη με τα ΜΑΤ του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στη Μεσογείων.
 Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια του ξυλοδαρμού  των κτηνοτρόφων στη Δωδώνη - οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι μετά την ιδιωτικοποίησή της, των εργαζομένων στις Αμυντικές Βιομηχανίες, των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, στη ΛΑΡΚΟ και οποιουδήποτε εργαζόμενου, άνεργου και κάθε πολίτη που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και αγωνίζεται για πραγματική Δημοκρατία.
Η Κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να παίρνει αντεργατικά- απάνθρωπα μέτρα με της ευλογίες της τρόϊκα, τα οποία  έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό.
Το μόνο «κράτος δικαίου» που  υπάρχει είναι για τους τραπεζίτες, τους έχοντες και κατέχοντες.
Οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Μικρομεσαίοι, οι Αγρότες πρέπει να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα για πραγματική Δημοκρατία  στη χώρα μας.


                                            Για       το         Δ.Σ.

                  Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


         ΣΤΑΘΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Σ. Απόλλων Λιβαδειάς-Π.Α.Σ. Χαλκίδας την Κυριακή στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

6.000 κεραυνοί φώτισαν χθες τον ελληνικό ουρανό!

Σε μία μέρα έβρεξε όσο βρέχει σε ένα... μήνα
Oύτε ένας, ούτε δύο, αλλά 4.000 κεραυνοί και αστραπές φώτισαν χθες το Αιγαίο, και 2.000 τη Δυτική Ελλάδα, ενώ στην Κρήτη και την Εύβοια οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο ελληνικός ουρανός γύρισε ανάποδα την Τετάρτη, ενώ από τους ισχυρούς νότιους ανέμους δέντρα ξεριζώθηκαν, υπόγεια πλημμύρισαν και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σε μία μέρα έβρεξε όσο βρέχει σε ένα... μήνα! Από σήμερα πάντως ο καιρός βελτίωνεται, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αίθριος με μόνη εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα όπου αναμένεται ομίχλη το πρωί.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Πράσινο φως» από τρόικα σε συμψηφισμό επιδοτήσεων με οφειλές στον ΟΓΑ


Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας θα συμπεριληφθεί, όπως όλα δείχνουν, η πρόταση για συμψηφισμό των κοινοτικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες με τις οφειλόμενες εισφορές στον ΟΓΑ.

Το μέτρο περιλαμβάνεται στο μακρύ κατάλογο των ρυθμίσεων με τις οποίες το υπουργείο φιλοδοξεί να κλείσει τις «μαύρες τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους της τρόικας στη συνάντηση που είχαν με τον Γιάννη Βρούτση την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

Το «πράσινο φως» των δανειστών ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την επιβολή του. Πρακτικά, η καταβολή της επιδότησης για όσους αγρότες την δικαιούνται θα συνδέεται με την κατοχή ασφαλιστικής ενημερότητας.

Κάτι που σημαίνει ότι οι παραγωγοί που έχουν ληξιπρόθεσμες εισφορές στον ΟΓΑ  θα πρέπει είτε να τις εξοφλήσουν εξ ολοκλήρου είτε, εναλλακτικά, να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης (ώστε να λάβουν την απαραίτητη ασφαλιστική ενημερότητα).

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο - η κατάθεση του οποίου, όμως, καθυστερεί λόγω διαφωνιών της τρόικας σε μια σειρά ζητημάτων- περιλαμβάνεται ρύθμιση και για συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου...


Λουκέτο και χειροπέδες στην ΕΡΤ!...
Χοντρή αλυσίδα, λουκέτο και χειροπέδες, στην είσοδο του κτιρίου της ΕΡΤ.
Οτι πιο αποκρουστικό!
Μια ...
εικόνα, που αυτή την ώρα, κάνει τον γυρο του κόσμου...
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα Μαθήματα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Δήμο Θηβαίων





Στα πλαίσια του έργου «Κέντρα δια βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» συστήνεται και θα λειτουργήσει στο Δήμο Θηβαίων «Κέντρο δια Βίου Μάθησης», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης,  στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, για τα ακόλουθα θεματικά πεδία :

Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
Νέες Τεχνολογίες
Γλώσσα και Επικοινωνία
Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
Πολιτισμός και Τέχνη
Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων



Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους ενδιαφερόμενους ΕΝΗΛΙΚΕΣ άνω των 18 ετών [για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, άνω των 16 ετών] που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα επιμόρφωσης να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής  και να δηλώσουν την προτίμησή τους για τα  προαναφερόμενα θεματικά πεδία,  στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (κα. Αναστασίου Βάσω, τηλ: 22623,50603). Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται καθ’  όλη την διάρκεια του έτους άρα αιτήσεις θα γίνονται δεκτές όλο το εκπαιδευτικό έτος.

Τα μαθήματα θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και με την ολοκλήρωση αυτών θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, την οποία θα συνυπογράφουν ο Δήμος, Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης.
Κατεβάστε εδώ την  αίτηση συμμετοχής εκπαιδευόμενου, εδώ δείτε αναλυτικά το περιεχόμενο των θεματικών πεδίων και τις ώρες και εδώ το ενημερωτικό δελτίο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού: Συννεφιά με πιθανές βροχές στα βόρεια

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και κοπάζουν οι καταιγίδες, αφού σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και βαθμιαία βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές οι οποίες το απόγευμα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζει και φέτος το «Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου»

Διαβάστε Περισσότερα »

Επέμβαση στην ΕΡΤ

Έπειτα από τέσσερις μήνες κινητοποιήσεων των απολυμένων της ΕΡΤ, τα ΜΑΤ, με εντολή του εισαγγελέα, εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Εκείνη την ώρα (04.30 σήμερα τα ξημερώματα) βρίσκονταν μέσα περίπου 50 εργαζόμενοι ενώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην είσοδο του Ραδιομεγάρου περισσότερα από 300 άτομα εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους. Η κυρίως μάζα των διαδηλωτών απωθήθηκε λίγο πρίν τις 07.00 σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων από την είσοδο χώρου.





Ο εισαγγελέας ενημέρωσε όσους βρίσκονταν εντός του κτηρίου πως αν δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς θα προσαχθούν πάραυτα. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, εισήλθαν γύρω στις 05.10 και στο εσωτερικό του κτηρίου
Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 4 προσαγωγές. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων, Νίκο Τσιμπίδα, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Α. Καλφαγιάννη και των δημοσιογράφων, Αγγελικής Χαλιάσου και κ. Μαυρίδη.

Στις 06.20 το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση δακρυγώνουν για να απωθήσουν τους συγκεντρωθέντες προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα να τους περιορίσουν σε απόσταση δύο οικονομικών τετραγώνων από το κτήριο της ΕΡΤ
Η είσοδος στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής δεν επιτρέπεται καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός του προαυλίου, περιμετρικά των εγκαταστάσεων ενώ καλύπτουν ταυτόχρονα και την είσοδο του χώρου. Επίσης, να σημειωθεί ότι από τις 06.40 είναι κλειστό μόνο το ρεύμα της ανόδου της λεωφόρου Μεσογείων (σ.σ: αρχικά είχε κλείσει το ρεύμα της ανόδου, ακριβώς μπροστά από την είσοδο των εγκαταστάσεων και στην συνέχεια για λίγη ώρα παρέμειναν κλειστά και τα δύο).

Στις 07.30 αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στο Ραδιομέγαρο.

Το μήνυμα των εργαζομένων από το Ραδιομέγαρο:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας! Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός. Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας!».Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή. Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Εκείνη τη στιγμή καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: «Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ