Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πρόσληψη 18 υπαλλήλων στον Δήμο Λεβαδέων


Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 13/11/2013 και λήγει στις 20/11/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oead.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες/ Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
Δεν υποχρεούνται να επανυποβάλλουν δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη δημόσια πρόσκληση για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικότητες ΥΕ γενικών καθηκόντων, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή.
Επισημαίνεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής και τη διαδικασία μοριοδότησης.
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση με αρ. Νο 5/2013.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση Συνεδρίασης του Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α.Κ. στη Θίσβη


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αίγιο, 11 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Ο ΑΡΙΩΝ»

Προς: Τους Δήμους – Μέλη του

Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Αιγιαλείας / Πατρέων / Ναυπακτίας / Κορινθίων / Σικυωνίων / Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης / Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων / Δωρίδος / Θηβαίων / Λεβαδέων / Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας / Βέλου-Βόχας / Μάνδρας-Ειδυλλίας

Κοιν.: Ως Πίνακας Αποδεκτών

(Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε

τους αντιπροσώπους του Δήμου σας

στο Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»)


ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για Τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Κύριοι,

Σας καλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 246 και 247 παρ. 8 του Ν.3463 (Δ.Κ.Κ.), όπως προσέλθετε στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕ-ΝΤΡΟΥ της Δ.Ε. Θίσβης - Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας, στις δεκαπέντε (15) Νοεμβρίου 2013, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 11:00´ το πρωΐ, σε τακτική συνε-δρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και σε όσα ήθελε δεχθεί εκτός αυτής, αφού τα κρίνει ως κατεπείγοντα:

1. Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για τρέχοντα θέματα.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης περί υποβολής πρότασης του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στα πλαί-σια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+.

Ο Πρόεδρος

Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»
Αλέξανδρος Πνευματικός
Δήμαρχος Κορινθίων
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πράσινο φως» για την έξοδο της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο

Οι «17» υποστηρίζουν πλήρως την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα σταθερότητας ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Την έξοδο της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο ανακοίνωσε την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου, οι «17» υποστηρίζουν πλήρως την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα σταθερότητας, τονίζοντας πως η χώρα αυτή κατάφερε να ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα και να επανέλθει στον διεθνή δανεισμό το 2014.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Όλι Ρεν τόνισε πως εφήρμοσε μια εξαιρετική πολιτική και πλέον μπορεί να επανέλθει στον διεθνή δανεισμό.

«Η Ιρλανδία κατάφερε να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης και με τη βοήθεια της Κομισιόν θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί περισσότερο», δήλωσε ο κ. Ρεν.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας ο Επίτροπος Ρεν τόνισε πως υπάρχουν ακόμα προβλήματα αλλά η χώρα έχει καταφέρει να επιδείξει ένα πρόγραμμα επιτυχίας και πως η ισπανική κυβέρνηση -η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης- θα καταφέρει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως η έξοδος της Ιρλανδίας από το μνημόνιο όσο και η επιτυχής πολιτική της Ισπανίας αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι απόδειξη πως οι αδυναμίες της Ευρωζώνης μπορούν να ξεπεραστούν.

Την ικανοποίησή τους για την έξοδο της Ιρλανδίας από τα προγράμματα της τρόικας εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών από τις Βρυξέλλες καθώς ο «κελτικός τίγρης» εγκαινιάζει την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Ε.Ε και κυρίως από την Ευρωζώνη. Η Ιρλανδία η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης η οποία καίτοι παρουσιάζει ταμειακά διαθέσιμα άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επιλέξει να βγει στις αγορές το αργότερο τον Φεβρουάριο του 2014 για να αποδείξει πως έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση.

«Ο μοναδικός λόγος που μπήκαμε στο μνημόνιο ήταν πως δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την οικονομία μας» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν καταρρίπτοντας τις ευρωφοβικές επισημάνσεις της αντιπολίτευσης πως η τρόικα ήταν αυτή που δημιούργησε προβλήματα στην ιρλανδική οικονομία.

Η Ιρλανδία έλαβε 65 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση του τραπεζικού της τομέα, ενώ και η Ισπανία η οποία έχει χρησιμοποιήσει 41 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλιαοποίηση του τραπεζικού της συστήματος που κατέρρευσε έπειτα από τη φούσκα των στεγαστικών δανείων ανακοίνωσε πως δεν χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια από την Ε.Ε.

Πλέον οι μοναδικές χώρες της Ευρωζώνης που παραμένουν σε προγράμματα βοήθειας είναι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Τα κορίτσια της Βροχής" απο την αντιφασιστική Λιβαδειάς



Με την ταινία Τα κορίτσια της βροχής ολοκληρώνεται η τριλογία της Αλίντας Δημητρίου για τη συμμετοχή της Γυναίκας στους πολιτικούς αγώνες του αιώνα που μας πέρασε.
Η ταινία αναφέρεται στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Χούντας. Την εποχή της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών...
Στην ταινία καταθέτουν τη μαρτυρία τους 50 γυναίκες.
Τις χαρακτηρίζει, το ίδιο ήθος με τις Γυναίκες της Εθνικής Αντίστασης, , το ίδιο πείσμα για την εδραίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Τα κορίτσια της βροχής θεωρούν, μάλιστα, τον εαυτό τους συνέχεια των Γυναικών της Εθνικής Αντίστασης.



Παραγωγός: Αλίντα Δημητρίου
Σκηνοθέτης: Αλίντα Δημητρίου
Φωτογράφος: Αλέξης Γρίβας – Αφροδίτη Νικολαϊδου
Mοντέρ: Αλίντα Δημητρίου
Λήψη επικαίρων : Ευαγγελία Γούλα
Επιμέλεια μοντάζ:Απόστολος Αγρογιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλιοθεραπεία για εφήβους στη βιβλιοθήκη Λιβαδειάς




ΒΙΒΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ΔΔΕ Βοιωτίας πρόκειται να λειτουργήσουν Ομάδες Ανάγνωσης για εφήβους με συντονιστές ψυχολόγους, στοχεύοντας σε μια διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας. Με την ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων, η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά, υποστηρικτικά και να αποδειχθεί αποτελεσματικό εργαλείο για βιβλιοθεραπεία.

Οι Ομάδες Ανάγνωσης απευθύνονται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου.

Όσοι μαθητές και όσες μαθήτριες ενδιαφέρονται πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 15 Νοεμβρίου 2013 στη Βιβλιοθήκη (τηλ.2261089977 κ.Λεωνίδας Διαμαντής).
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας καταγγέλλει την LIDL Hellas

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας καταγγέλλει την απόφαση της εταιρείας LIDL Hellas, στα πλαίσια της «αναδιοργάνωσης» της, δηλαδή της με κάθε τρόπο αύξησης της κερδοφορίας της, να κλείσει τις αποθήκες στη Θήβα μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, μεταφέροντας τη δραστηριότητα στα Καλύβια Αττικής, απειλώντας τους 100 εργαζόμενους με άμεση ή έμμεση απόλυση.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στις αντεργατικές πρακτικές της LIDL που αξιοποιεί στο έπακρο όλες τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια η ιερή συμμαχία Κεφαλαίου – κυβερνήσεων – Ε.Ε. & ΔΝΤ.
    Εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, γενικευμένη μερική απασχόληση (4ωρη-6ωρη εργασία), απολύσεις εργαζομένων που δεν υπογράφουν χειροτέρευση των όρων εργασίας (κατάστημα Καλλιθέας Αττικής) ή όσων απεργούν (αποθήκες Τρικάλων), υιοθέτηση της κλαδικής σύμβασης με ΕΣΕΕ & ΓΕΣΒΕ που προβλέπει μείωση αποδοχών 6,7%, απλήρωτες υπερωρίες, παρακολούθηση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας κλπ, ένας σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας δηλαδή είναι η συμβολή της Lidl στην «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» για την οποία βραβεύτηκε κιόλας!
    Σ’ όλα αυτά προστίθεται & η προσφορά στην περιοχή της Θήβας με προσθήκη στις λίστες της ανεργίας των 100 εργαζομένων στις αποθήκες της εταιρείας. Οι δήθεν δελεαστικές προτάσεις της επιχείρησης για «διπλή αποζημίωση» σε όσους δεν δεχθούν τη μετακίνηση, η «δωρεάν» μεταφορά στα Καλύβια Αττικής (200 χλμ καθημερινής μετακίνησης δηλαδή), μόνο ως δόλωμα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις μπορούν να ληφθούν.
    Οι εργαζόμενοι της LIDL αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι της Θήβας και της Βοιωτίας πρέπει να δώσουν συντονισμένα τη μάχη για να ανατραπεί η απόφαση αυτή. Μοναδικός της στόχος είναι η μείωση του κόστους σε βάρος των εργαζομένων που στις πλάτες τους στηρίχθηκε η κερδοφορία της όλα αυτά τα χρόνια.
    Η LIDL Hellas  άλλωστε είναι η μοναδική επιχείρηση του μεγέθους της , που με το κόλπο της Ομόρρυθμης Εταιρείας ΔΕΝ δημοσίευσε ποτέ τα κέρδη της, ενώ έρευνες από εταιρείες ανάλυσης του λιανεμπορίου την φέρνουν στη 2η  θέση στην Ελλάδα & 3η στον κόσμο! Ποιες ανάγκες λοιπόν την οδηγούν στο πέταγμα των εργαζομένων στο δρόμο, πέρα από την αδηφάγα όρεξη των αφεντικών της να βελτιώσουν τη θέση και να φουσκώσουν κι άλλο τις τσέπες τους, αδιαφορώντας για τη ζωή και τις οικογένειες των εργαζομένων;
    Είναι ενθαρρυντικό ότι ήδη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση σε συνέλευσή τους το προηγούμενο Σάββατο, απέρριψαν τις προτάσεις της επιχείρησης & ότι σωματεία από όλη την Ελλάδα εκφράζουν την αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους της Θήβας.
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας καλεί τους εργαζόμενους να μην ενδώσουν στα σχέδια της εργοδοσίας & στην ατομική διαπραγμάτευση, που προσπαθεί να τους οδηγήσει. Μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να επιβάλλει αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση για τους εργαζόμενους.
    Καλεί όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής να αντιδράσουν άμεσα στην προοπτική κλεισίματος των αποθηκών της Θήβας & να συμβάλλουν στην έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Lidl.
    Τέλος καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής να μποϋκοτάρει τις αγορές από τα καταστήματα της Lidl σ’ όλη τη Βοιωτία, αν δεν αποσυρθούν άμεσα τα σχέδιά της.
   
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – Ε.Ε. & ΔΝΤ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι τo νέο σχέδιο για το φόρο στα ακίνητα



Σημαντικές ελαφρύνσεις στα αγροτεμάχια προβλέπονται στη νέα πρόταση για τον φόρο ακινήτων.

Σύμφωνα με πηγές από το ΠΑΣΟΚ ο φόρος περιλαμβάνει έναν κύριο και ένα συμπληρωματικό. Τον κύριο φόρο τον πληρώνουν όλα τα είδη ακινήτων (κτίρια, οικόπεδα, αγροτεμάχια) ανεξαρτήτως νομικής μορφής του ιδιοκτήτη (με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο της διαβούλευσης-δημόσιο, ΜΚΟ, ΝΠΔΔ κλπ).
Ο συμπληρωματικός φόρος υπολογίζεται στο σύνολο της αξίας των αστικών ακινήτων στην κατοχή φυσικών και νομικών προσώπων με αφορολόγητο και προοδευτική κλίμακα για τα μεν και αναλογικό συντελεστή για τα δε.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κύριος φόρος θα υπολογίζεται:

Κτίρια. Βασικός φόρος 2-13 ευρώ ανά τ.μ. σε 12 κλιμάκια ανά τιμή ζώνης, χαμηλότερος, κατά 21,6% ως 4,4% σε σχέση με τον ΕΕΤΑ (μεσοσταθμικά 16%). Προβλέπεται συντελεστής παλαιότητας, ορόφου, μονοκατοικίας και πρόσοψης. Τα κτίρια ειδικής χρήσης έχουν συνελεστή μειωμένο κατά 50% εκτός των αγροτικών που έχουν μηδενικό, ενώ προβλέπεται και μειωτικός συντελεστής επιφάνειας. Οι βοηθητικοί χώροι για κάθε είδους κτίριο φορολογούνται στο 10% του κανονικού συντελεστή , με την εξαίρεση των αγροτικών που έχουν μηδενικό.

Οικόπεδα. Βασικός φόρος €3-€9.000/στρέμμα σε 25 κλιμάκια χαμηλότερος από 70% έως 90% σε σχέση με το σχέδιο νόμου της διαβούλευσης (μεσοσταθμικά 83%).

3. Αγροτεμάχια. Βασιός φόρος €1/στρέμμα, με συντελεστή θέσης από 1-3 συντελεστή άρδευσης 1.1. συντελεστή χρήσης (δασικά 0.1. βοσκότοποι 0.5. καλλιέργειες κάθε είδους 2. λατομεία 5. εκθέσεις 8). Συντελεστή απαλλοτρίωσης 0.75 και συντελεστή κατοικίας 5.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συμπληρωματικός φόρος υπολογίζεται επί της συνολικής αξίας των αστικών ακινήτων του ιδιοκτήτη, όπως ο ΦΑΠ. Τα Φυσικά Πρόσωπα έχουν αυξημένο αφορολόγητο (από 200 χιλιάδες ευρώ σε 300 χιλιάδες ευρώ) και χαμηλότερους αρχικούς συντελεστές, με ανώτατο συντελεστή 1% (από 2%). Τα Νομικά Πρόσωπα φορολογούνται όπως και τώρα, με τους βασικούς συντελεστές να μειώνονται από 0,6% και 0,3% σε 0,5% και 0,25% αντιστοίχως. Για τα φυσικά πρόσωπα ο συντελεστής ξεκινά από 2 τοις χιλιοις για περιουσία άνω των 300.000 ευρώ κατ' άτομο. Ο συντελεστής αυξάνεται προοδευτικά και φτάνει στο 1% για περιουσία άνω των 5 εκατ. ευρώ.
Υπολογίζεται ότι η βεβαίωση του φόρου θα ανέλθει σε €3,24 δισ. (3,1 δισ. χωρίς τα αγροτεμάχια) με είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ (μέση εισπραξιμότητα 82%). Όπως αναφέρει το non paper της Χαριλάου Τρικούπη, η βεβαίωση των αντίστοιχων φόρων του 2013 εκτιμάται σε €3,18 δισ. με αναμενόμενη είσπραξη περί τα 2,5- 2,6 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με βάση τα παραπάνω, συμπεραίνει κανείς ότι αλλάζει ο στόχος των εσόδων από τον φόρο ακινήτων από 2,9 στα 2,6 δισ. ευρώ.



Σύμφωνα με non paper του ΠΑΣΟΚ, πρώτον η συνολική είπραξη είναι η ίδια με την υπολογιζόμενη για φέτος, υπάρχει όμως ανακατανομή.Δηλαδή, αυτοί που πλήρωναν ήδη θα πληρώσουν λιγότερο και αυτοί που δεν πλήρωναν τόσο όσο να μην το θεωρούν "δυσβάστακτο" (πολύ λιγότερο από το προηγούμενο σχέδιο του ενιαίου φόρου ακινήτων)

Μοναδική εξαίρεση που θα πληρώσουν περισσότερο από φέτος, είναι αυτοί που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε αστικά οικόπεδα. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση πάντως η πρόσθετη επιβάρυνση είναι πολύ μικρότερη (μέχρι και 90% μικρότερη) από εκείνη που προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο.



Δεύτερον, διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την νέα πρόταση η επιβάρυνση των αγροτεμαχίων είναι για την συντριπτική πλειοψηφία είναι πολύ μικρή (μερικές δεκάδες ευρώ ετησίως), ενώ έχουν πλήρως εξαιρεθεί όπως ζήτησαν πολλοί βουλευτές όλα τα βοηθητικά κτίσματα (στάνες, κοτέτσια, αποθήκες σε αγροτεμάχια).  Παράλληλα, τα αστικά οικόπεδα στην περιφέρεια (εντός σχεδίου οικισμού) φορολογούνται πολύ λιγότερο από το σχέδιο για τον ΕΝΦΑ, ενώ η επιπλέον επιβάρυνση τους εν μέρει "εξουδετερώνεται" από τη μείωση επιβάρυνσης για το ακίνητα που έχουν (μειωμένος ΕΕΤΑ) .


Τρίτον, αυτοί που έχουν ακίνητα σε οικόπεδα επιβαρύνονται , διότι θα πληρώσουν και για τα οικόπεδα αυτοτελώς και επιπρόσθετο φόρο για την περιουσία τους εφ' όσον είναι "μεγάλη" (αν ξεπερνά τα 300 εκατ.) Όμως, όπως επισημαίνεται, η επιβάρυνση κι αυτής της κατηγορίας είναι λογική και εκλογικευμένη αφού αυξάνεται το αφορολόγητο όριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο ΦΑΠ (από 200 έως 300 χιλιάδες ευρώ) και μειώνονται ελαφρώς κάποιοι συντελεστές από κει και πάνω.
Με το νέο σχέδιο γίνεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης :
-με τα αγροτεμάχια, αλλά με τρόπο που, όπως υποστηρίζεται, δεν προκαλεί σημαντικές σημαντικές επιβαρύνσεις στους αγρότες.
-και με επιβάρυνση των αστικών οικοπέδων, αλλά "με τρόπο που να μην προκαλεί συνθλιπτική πρόσθετη επιβάρυνση σε κανένα.
Η ιδέα της "προοδευτική φορολόγησης" τονίζεται στη νέα πρόταση, διατηρείται και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα, ωστόσο δεν είναι εφικτή ακόμα η ενιαία φορολόγηση περιουσίας, γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τις τιμές γης.
Τέλος, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι εξαιρέσεις-απομειώσεις, για ανέργους, τριτέκνους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ έχουν βελτιωθεί, ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν και περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης (πιο καλά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια) κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή. Το ίδιο ισχύει και για τις απομειώσεις για τα διατηρητέα, νεόδμητα κλπ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ε. Κ. Λιβαδειάς:1 ώρα Στάση Εργασίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΠΡΟΣ: ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
                 ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ    ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

       Συνάδελφοι
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε Συνεδρίασή του αποφάσισε  και κήρυξε  1 ώρα Στάση Εργασίας για την  Παρασκευή   15 Νοέμβρη 2013 και ώρα 11.00΄ έως 12.00΄το μεσημέρι, με δυνατότητα τροποποίησης της ώρας, τιμώντας τη φετινή επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.


             ΤΟ     ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ       ΖΕΙ

                               
                                      Για            το          Δ.Σ.

           Ο        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο  ΓΕΝ.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


       ΣΤΑΘΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ                            ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα εθελούσια στον ΟΤΕ με κόστος 190 εκατ. ευρώ



Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ύψους 190 εκατ. ευρώ ξεκινά ο ΟΤΕ, στην προσπάθειά του να «ελαφρύνει» κατά 1.000 άτομα και να μειώσει το κόστος λειτουργίας του, όπως είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας στους οικονομικούς αναλυτές.

Την Πέμπτη, η εισηγμένη ανακοίνωσε προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού, τα οποία πρωτίστως στοχεύουν σε εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. «Η συνολική δαπάνη που θα καταβάλει ο ΟΤΕ για την υλοποίησή τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 190 εκ. ευρώ ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι» αναφέρει ο οργανισμός.

Τα Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

- Την αναπλήρωση από 70% έως 95% κατά κατηγορία των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης,

- Μικτό ποσό ίσο με τις εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για αυτασφάλιση,

- Την νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, πουδύναται να φτάσει σε €25.291 και επιπλέον μισθούς 9 μηνών,

- Μικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος τηςαναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του ποσού των €11.000 περίπου.

- Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη καθώς και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε Ανοιχτά Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας, καθώς και προγράμματα που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

Αυτά αφορούν διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως όσοι έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ, οι δικηγόροι, το προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας και οι εργαζόμενοι σε ειδική άδεια. Στις παροχές περιλαμβάνονται:

- Η νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε €25.291 και επιπλέον μισθούς 9 μηνών,

- Μικτό ποσό ίσο με καθαρούς μισθούς 3 έως 4 ετών κατά κατηγορία,

- Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψης για 3 χρόνια και  προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

«Τα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ επωμίζεται το σύνολο του κόστους. Επίσης, συμβάλλουν στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν την ευκαιρία για απασχόληση σε νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών» αναφέρει ο οργανισμός.

«Τα κίνητρα που παρέχονται στους εργαζομένους λαμβάνουν υπόψη το δύσκολο μακροοοικονομικό περιβάλλον και είναι επωφελή για τους ανθρώπους του ΟΤΕ, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στο προσωπικό που προσέφερε στην εταιρεία, να αποχωρήσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες» καταλήγει.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 11 υπαλλήλων στον Δήμο Αλιάρτου για 5 μήνες

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ  ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ

Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε από τον ΟΕΑΔ η πρόσκληση σύμφωνα με την οποία θα απασχοληθούν στον Δήμο Αλιάρτου 11 άτομα κατηγορίας ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ για 5 μήνες ως εξής:

1 θέση ΠΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων
1 θέση ΤΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων
1 θέση ΠΕ Διοικητικού
1 θέση ΤΕ Διοικητικού
1 θέση ΠΕ Οικονομικού
1 θέση ΤΕ Οικονομικού
2 θέσεις ΔΕ Διοικητικού
3 θέσεις ΔΕ Βοηθού Βρεφοκόμων

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι άνεργος. Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στο www.oaed.gr από 13/11/2013 έως και 20/11/2013 και ώρα 12 μεσημβρινή.
Για Ενημέρωση:
ΚΕΠ Δήμου Αλιάρτου, τηλ: 2268023918
Γραμματεία Δήμου Αλιάρτου τηλ: 2268350212

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ




                                                                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Γυναικών Θίσβης:Πρόσκληση σε προβολή ταινίας 'Ψύλλος"

Πρόσκληση

Με αφορμή την επέτειο για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Σύλλογος Γυναικών Θίσβης και το Μουσείο Σχολικής Ζωής Θίσβης σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ταινία "Ο Ψύλλος" του Δημήτρη Σπύρου. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μουσείου Σχολικής Ζωής Θίσβης.

Υπόθεση: «Ψύλλος» είναι o τίτλος μιας χειρόγραφης εφημεριδoύλας, που συντάσσει και εκδίδει ένας δωδεκάχρονος μαθητής, σ’ ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Ολυμπίας, o Ηλίας Σειλαϊδής. «Ψύλλος» είναι όμως κι o ίδιος o μικρός Ηλίας, γιατί είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με την εφημερίδα του, ώστε κανείς πια δεν τον φωνάζει με το πραγματικό του όνομα! Κι όπως γράφει o ίδιος σ’ ένα φύλλο της εφημερίδας του… «ο Ψύλλος είναι ένα όνειρο… είναι τα ταξίδια που θέλω να κάνω, το σπάσιμο των συνόρων του μικρού χωριού μου… είναι τα φτερά που με βοηθούν να πετάξω μακριά» ...

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σπύρου
Σενάριο: Δημήτρης Σπύρου
Φωτογραφία: Προκόπης Δάφνος
Μουσική: Μιχάλης Τερζής
Montaz: Χρήστος Σαντατσόγλου
Ηθοποιοί: Παντελής Τριβιζάς, Βασίλης Κoλoβός, Δήμητρα Χατoύπη, Αμαλία Γκιζά, Δημήτρης Σπύρoυ, Κωστoύλα Τσέλιoυ
Παραγωγή: Δημήτρης Σπύρου-Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Γλώσσα: Ελληνικά
Έτος Παραγωγής: 1990
Διάρκεια: 90'
Έγχρωμη

Βραβεία- Διακρίσεις:
1o βραβείο στο Φεστιβάλ «Du grain α` de΄moudre», Χάβρη 2001.
1o βραβείο στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Σόφιας, 2000.
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου από την Ένωση Ιρλανδών Σεναριογράφων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπέλφαστ, 1992.
1o βραβείο στο 8o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο, 1991.
1o βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους στο 41o Φεστιβάλ Βερολίνου, 1991.
Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία για Παιδιά και Νέους τη διετία 1989-1990.


Διαβάστε Περισσότερα »

1.500 Έλληνες θυσιάζονται κάθε χρόνο στην άσφαλτο..



Περισσότεροι από 1.500 (!) Ελληνες «θυσιάζονται» κάθε χρόνο στον βωμό της ασφάλτου, ενώ θύματα τροχαίων που επέζησαν δίνουν τιτάνια μάχη για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.



Με αφορμή την... Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στη Μνήμη των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, συγγενείς αδικοχαμένων ανθρώπων, επιζήσαντες, αλλά και πολίτες διοργανώνουν και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, η Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων συμπίπτει με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για τον λόγο αυτό ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» αποφάσισε τη μετάθεση της κεντρικής εκδήλωσης, την οποία πραγματοποιεί κάθε χρόνο, για την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στη 1.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας «μαύρη» ποδηλατοπορεία για τα θύματα των τροχαίων με κύρια, αλλά όχι μόνη, αναφορά στους ποδηλάτες-θύματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κουβίδης, μέλος του πανελλαδικού συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη σε αριθμό θανάτων και τραυματισμών από τροχαίες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.500 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε τροχαία, αριθμός που είναι ακόμη μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν περιλαμβάνονται στους θανάτους αυτούς οι άνθρωποι που πεθαίνουν στα νοσοκομεία μέρες μετά το περιστατικό. Από το 1990, περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τροχαία στην Ελλάδα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Που υπάγεται εν τέλει ο Οργανισμός Κωπαΐδας???

Προς τον κ.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Σχετικά με την εποπτεία του Οργανισμού Κωπαΐδας.

Σύμφωνα με το αριθμ. 3197/130533 / 24-10-2013 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Ένταξη φορέων εποπτευομένων από το ΥΠΑΑΤ στο σύστημα πληρωμής μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμής» ο Οργανισμός Κωπαΐδας εντάσσεται στην κατηγορία των Φορέων που εποπτεύονται από το ΥΠΑΑΤ.
Παράλληλα, σε ερώτηση που κατέθεσα προς το ΥΠΑΑΤ στις 22/8/2013  με αρ. πρωτ. 762 και θέμα «Απαράδεκτη η μη στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κωπαΐδας», δόθηκε από το ΥΠΑΑΤ η με αρ. πρωτ. 61/17-10-2013 απάντηση στην οποία το ΥΠΑΑΤ αναφέρει ότι «Σύμφωνα με το άρθρο 186, του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ.Α/2010) η αρμοδιότητα της εποπτείας του Οργανισμού Κωπαΐδας περιέρχεται στην Περιφέρεια».
Από τα ανωτέρω διαπιστώνουμε ότι με διαφορά μιας εβδομάδας οι Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ έχουν δύο διαφορετικές θέσεις. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση για να μπορέσει ο Οργανισμός Κωπαΐδας να υλοποιήσει το έργο του την αρδευτική χρονιά που έρχεται, καθώς διαφορετικά κινδυνεύει να καταστραφεί η σοδειά χιλιάδων αγρότων από τη μη ανάληψη ευθύνης είτε από την Περιφέρεια, είτε από το ΥΠΑΑΤ.  
Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Τι σημαίνει «εποπτεία από την Περιφέρεια», όπως αναφέρεται στη με αρ. πρωτ. 61/17-10-2013 απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο;
-Που υπάγεται εν τέλει ο  Οργανισμός Κωπαΐδας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή στη Περιφέρεια;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

`                      


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ-27.948 προσλήψεις κοινωφελούς χαρακτήρα



    Ποιοι άνεργοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση


Δημοσιεύθηκεαπό τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) η δεύτερη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού, για την πρόσληψη ακόμη 27.948 ατόμων με... συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δημόσιους φορείς της χώρας για χρονικό διάστημα 5 μηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 13/11/2013 και λήγει στις 20/11/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

- εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

- εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

- εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

- εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

- άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:

α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Δεν υποχρεούνται να επανυποβάλουν δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη Δημόσια Πρόσκληση για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, εφόσον δεν έχει υπάρξει μεταβολή.

Στην ίδια ανακοίνωση ΟΑΕΔ, επισημαίνεται, ότι η εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής και τη διαδικασία μοριοδότησης.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι δημόσιοι φορείς υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη εργασιών του «Ελεύθερου Λαϊκού Παν/μίου» Αλιάρτου για το νέο ακαδημαϊκό έτος

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
& ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   -   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Νοεμβρίου και ώρα 5.30 μμ, σας προσκαλούμε  στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου,  όπου θα γίνει η
 έναρξη των εργασιών του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου   για το νέο ακαδημαϊκό έτος.


Ομιλητής :   Ο κος     Γεώργιος Σπανός
                    (καθηγητής  Παιδαγωγικών στη  Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών)

Θέμα:       Οικονομική κρίση και Εκπαίδευση





Ο Δήμαρχος Αλιάρτου                                                                  Ο Πρόεδρος της Ε. Β. Μ.
 Γεώργιος  Ντασιώτης                                                                        Νικόλαος  Κόλλιας


Διαβάστε Περισσότερα »

Κερκυραϊκή Βραδιά στα Άσπρα Σπίτια

Διαβάστε Περισσότερα »

"Λευκός οίκος: Η πτώση" στον Κινηματογράφο Θήβας

Από Πέμπτη 14 Νοεμβρίου  έως Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013
Εκτός Δευτέρας
Ώρα έναρξης προβολής: 21:15

Λευκός οίκος: Η πτώση



Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:    ΡΟΛΑΝΤ ΕΜΕΡΙΧ
Σενάριο:    ΤΖΕΪΜΣ ΒΑΝΤΕΡΛΜΠΕΛΤ
Ηθοποιοί:    ΤΖΕΙΜΙ ΦΟΞ , ΜΑΓΚΙ ΓΚΙΛΕΝΧΑΛ , ΤΖΕΙΜΣ ΓΟΥΝΤΣ , ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΖΕΝΚΙΝΣ , ΤΣΑΝΙΝΓΚ ΤΑΤΟΥΜ , ΤΖΕΙΣΟΝ ΚΛΑΡΚ , ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΑΪΤ
Διάρκεια:    131 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:    2013
Είδος ταινίας:    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής:    ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

Περίληψη

Ο John Cale (Channing Tatum) είναι μέλος της αστυνομίας του Καπιτωλίου και έχει μόλις ενημερωθεί ότι η αίτηση για να γίνει μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ James Sawyer (Jamie Foxx) έχει απορριφθεί. Στην προσπάθεια του να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Για κακή τους τύχη όμως, μια βαριά οπλισμένη παραστρατιωτική οργάνωση καταλαμβάνει το κτίριο. Τώρα, καθώς η κυβέρνηση διαλύεται και ο χρόνος τελειώνει, είναι στο χέρι του Cale να σώσει τον Πρόεδρο, την κόρη του και φυσικά τη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς- " Τα μυθικά πλάσματα του Νότου" του Μπεν Τζάιτλιν

Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς- Προβολή της ταινίας " Τα μυθικά πλάσματα του Νότου" του Μπεν Τζάιτλιν
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ. - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)















                                  


Σε μία ξεχασμένη αλλά δυναμική κοινότητα, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ζει η εξάχρονη Χάσπαπι στο όριο της ορφάνιας. Η μητέρα της έχει φύγει από καιρό, ο πατέρας της είναι ένας άγριος σε διαρκές ξεφάντωμα, κι εκείνη έχει αφεθεί στην τύχη της σε ένα απομονωμένο περιβάλλον γεμάτο ημιάγρια ζώα.
Αντιλαμβάνεται τον φυσικό κόσμο σαν έναν εύθραυστο ιστό πραγμάτων, και το σύμπαν ολόκληρο εξαρτάται από αυτά τα πράγματα να δένουν αρμονικά και σωστά μαζί. Όταν μια καταιγίδα σηκώνει τα νερά, ο μπαμπάς της αρρωσταίνει, και άγρια ζώα ξυπνούν από τους παγωμένους τάφους τους, η Χάσπαπι βρίσκει τη φυσική τάξη όλων των αγαπημένων πραγμάτων γύρω της να καταρρέει. Απεγνωσμένη να αποκαταστήσει τη δομή του κόσμου της, για να σώσει το σπίτι της και τον πατέρα της , αυτή μικροσκοπική ηρωϊδα πρέπει να μάθει πως να επιβιώσει από μια ασταμάτητη καταστροφή επικών διαστάσεων.

……………………………………………………………………….

Μια άριστη ταινία, από έναν άριστο σκηνοθέτη, που «λέει πολλά», χωρίς πολλά λόγια και έξοδα, αφού είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη φύση –στην εχθρική μα και φιλική συνάμα- και συνοδεύεται από υποβλητική μουσική. Ο Μπεν Ζάιτλιν έχει κάνει μια ταινία γεμάτη ανθρωπιά και με αγάπη για το περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που υπάρχει αρμονικά γύρω μας και όταν κάτι πάει να σπάσει την ισορροπία του, το ωθεί να δημιουργήσει κάτι καινούργιο. Επειδή η Φύση απεχθάνεται το Κενό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αράχωβα: Η χαρά του σκιέρ!

Aπλωμένη  στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων, είναι γνωστή για το χιονοδρομικό της κέντρο αλλά και για τα γεμάτα ζωή Σαββατοκύριακα
Βουνίσια και κοσμοπολίτικη, η Αράχωβα συνδυάζει την γραφικότητα του χωριού με την έντονη ζωή που συναντά κανείς κανείς στις μεγάλες πόλεις. Ίσως για αυτό να επιμένουν οι ντόπιοι, ότι δεν είναι χωριό αλλά κωμόπολη, και πιο συγκεκριμένα η διασημότερη κωμόπολη του Παρνασσού, με 4.000 μόνιμους κατοίκους.

Απλωμένη  στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων, είναι γνωστή για το χιονοδρομικό της κέντρο αλλά και για τα γεμάτα ζωή Σαββατοκύριακα. Είναι οι μέρες που τα μαγαζιά και οι πλατείες της Αράχωβας γεμίζουν από κόσμο...

Η μικρή κωμόπολη της Βοιωτίας μπορεί να αποτέλεσει και ένα εξαιρετικό ορμητήριο για εκδρομές στις γύρω περιοχές, όπως είναι οι Δελφοί, η Ιτέα και η Αμφισσα. Μία καλή εξόρμηση είναι και το χωριό Αγόριανη ή Επτάλοφος. Εικοσιένα χιλιόμετρα μακριά από την Αράχωβα, βρίσκεται πάνω σε επτά μικρούς λόφους στη βορειοδυτική πλευρά του Παρνασσού, πάνω στην καταπράσινη πλευρά με τα αιωνόβια έλατα στα 850 έως 1.000 υψόμετρο.



Αν περιοριστείτε στην Αράχωβα, ξεκλέψτε λίγο χρόνο από το χιονοδρομικό κέντρο για να επισκεφτείτε τον Άγιο Γεώργιο, την ιστορική εκκλησία που δεσπόζει στην κορυφή της κωμόπολης. Σύμφωνα με ιστορικά ντοκουμέντα, το 1826 οι ντόπιοι, με επικεφαλής τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, κέρδισαν σε μάχη με τα στρατεύματα του Μουστάμπεη. Η εκκλησία υπήρχε από τα 1676 και από το προαύλιό της (όπου υπάρχει και το μνημείο του Καραϊσκάκη με το κανόνι ) θα θαυμάσετε την εξαιρετική θέα στις ορθοπλαγιές του Παρνασσού και το δελφικό τοπίο. Σε ανάμνηση της μάχης, κάθε χρόνο του Αγίου Γεωργίου αναβιώνει για ένα τριήμερο το «Πανηγυράκι», με λιτάνευση της εικόνας και φολκλορικά αγωνιστικά έθιμα.

Must είναι και μία βόλτα από τον «βράχο της Ώρας», το σύμβολο της Αράχωβας. Πρόκειται για τον απόκρημνο βράχο όπου δεσπόζει ο πύργος με το ρολόι. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η εκκλησία της Θεοτόκου, η οποία χρονολογείται από το 1676, ενώ βόρεια του βράχου, στην αριστερή όχθη του κεντρικού δρόμου, θα συναντήσετε το νεοκλασικό πρώην Δημοτικό Σχολείο. Στα πόδια του Βράχου της Ώρας θα συναντήσετε το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη. Σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε τον 11ο αιώνα και θεωρείται ότι υπήρξε κρυφό σχολείο και κέντρο συνεδρίασης των Φιλικών.

Επειδή Αράχωβα και σκι πάνε μαζί, δεν γίνεται να μην περάσετε από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Το Κέντρο διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων όλων συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 50 μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας "μαύρες" διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή-πολλή αδρεναλίνη. Το Κέντρο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει καλή λειτουργία του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 40χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο στο Σχηματάρι



Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις -90.000- ευρώ

Συνελήφθη, χθες (13-11-2013) το πρωί στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 40χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 90.525,86 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς

 

Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η τροποποίηση της απόφασης ένταξης του έργου: «Λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς»,  με την προσθήκη νέου υποέργου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στις 28/08/2013, προϋπολογισμού  1.161.531,30 €.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το υποέργο για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στις 28/08/2013, στα πλαίσια του έργου με τίτλο: «Λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς».
Το νέο υποέργο έχει προϋπολογισµό 1.161.531,30 €, ενώ το έργο στο σύνολό του έχει προϋπολογισµό 3.476.565,22 € και συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013» και των δράσεων που έχουν  εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μέσω του νέου υποέργου θα πραγματοποιηθεί η επανόρθωση των ζημιών, που προκλήθηκαν από θεομηνία (πυρκαγιά) στις 28/08/2013 και συγκεκριμένα θα γίνει αποκατάσταση της συνέχειας των μεμβρανών επικάλυψης του αργιλικού φραγμού , η μερική αποκατάσταση δικτύων (ύδρευσης, αποχέτευσης, πυρόσβεσης, βιοαερίου, ανακυκλοφορίας ) καθώς και επισκευή καλωδίων Χαμηλής Τάσης, που τροφοδοτούν το πίλλαρ της δεξαμενής αερισμού και υπερχείλισης.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε: «Έχοντας ως βασικό μας στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας κάνουμε ενέργειες, έτσι ώστε να αντιδρούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε φυσικές καταστροφές. Στο πνεύμα αυτό, μετά την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, η οποία προξένησε μεγάλες υλικές ζημιές στον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, προχωρούμε στη πρόσθετη χρηματοδότηση με το ποσό των 1.161.531,30 €, έτσι ώστε να αποκατασταθούν πλήρως».








Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: Ευχαριστήριο μήνυμα



 Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά την εταιρεία «TUPPERWARE», τον Σύλλογο Αυτοκινητιστών «ΚΤΕΛ Θήβας» και την Μ.Κ.Ο. «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για την έμπρακτη υποστήριξή τους και την ευαισθησία τους σε θέματα κοινωνικής μέριμνας.

Συγκεκριμένα για τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων δημοτών μας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας προσέφεραν :
•    H εταιρεία «TUPPERWARE»: 72 lt λάδι, 120 τεμάχια χυμό ντομάτας, 30 πακέτα ζάχαρη, 60 πακέτα καφέ και 90 κρουασάν
•    O Σύλλογος αυτοκινητιστών «ΚΤΕΛ Θηβας» : 130 τεμάχια σάλτσας ντομάτας και 130 κ. ζάχαρη
•    Η Μ.Κ.Ο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»:  2.400 κουτιά παιδικού γάλατος και 1080 αυγά
Η πρωτοβουλία τους να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων είναι μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ενώ χάρη και σ’ αυτές τις ευγενικές προσφορές θα πραγματοποιηθούν και οι διανομές του Νοεμβρίου. Τους ευχαριστούμε και πάλι θερμά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Περικοπές στον ρουχισμό των φαντάρων στη Θήβα!!!


Αναστάτωση έχει προκαλέσει υπόμνημα που φέρεται να μοιράστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Θήβας αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλεται η παροχή συγκεκριμένων ειδών ρουχισμού στους νεοσύλλεκτους της ΣΤ΄ ΕΣΣΟ, της τελευταίας σειράς στρατεύσιμων που παρουσιάζονται το 2013.

Ειδικότερα, ο στρατός δεν θα παρέχει στους φαντάρους τα καθιερωμένα αθλητικά υποδήματα, αθλητικές φόρμες και κάλτσες, σαγιονάρες και πουλόβερ, ενώ, αντί για δύο πετσέτες προσώπου-λουτρού, θα τους δίνεται μία.

Ουδείς ακόμη έχει δει από κοντά το εν λόγω έγγραφο, καθώς το πρώτο επισκεπτήριο πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο. Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα είδη δεν μοιράστηκαν ούτε στα Κέντρα Εκπαίδευσης του Ναυπλίου και της Τρίπολης.
Kαθημερινή
Διαβάστε Περισσότερα »

TRΙK Live Μουσική στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος: Εργαστήριο Ιστορίας και Κατασκευής Ψηφιδωτού


 Διοργανωτές: Εργαστήριο κατασκευής Ψηφιδωτών & Συντήρησης Έργων Τέχνης
    Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, 5-7 & 7-9 μ.μ. στο κτίριο του Ριζόμυλου, Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Έκλεβαν το εργοστάσιο που δούλευαν!



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν προϊόντα κλοπών και λαθραία πακέτα τσιγάρων, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της, τα οποία κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και κατά περίπτωση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής

Επιπλέον συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Θήβα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής

Κατασχέθηκαν συνολικά (431) τεμάχια ειδών καθαρισμού και (362) λαθραία πακέτα τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν προϊόντα κλοπών και λαθραία πακέτα τσιγάρων, σε διάφορα καταστήματα, αλλά και άτομα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συνελήφθησαν, για την συμμετοχή τους σε αυτή, χθες (13-11-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 49 ετών (αρχηγικά μέλη) και μία 26χρονή γυναίκα, καθώς και μία 56χρονη υπήκοος Ρουμανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και κατά περίπτωση, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται ακόμη δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 42χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 60χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτες καταστημάτων – mini market στη Θήβα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, εντοπίστηκαν αρχικά και συνελήφθησαν ο 47χρονος και ο 49χρονος, οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε αφαιρούσαν συστηματικά τεμάχια ειδών καθαρισμού από εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν, στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία και τα έκρυβαν στις οικίες των δύο γυναικών συνεργών τους, στην Θήβα, προκειμένου να διαθέσουν αυτά προς πώληση, σε διάφορα καταστήματα της περιοχής.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες της 59χρονης και της 26χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (53) τεμάχια ειδών καθαρισμού και (362) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Από την πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερις ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την συστηματική κλοπή και απόκρυψη τεμαχίων ειδών καθαρισμού από το εργοστάσιο στα Οινόφυτα και την περαιτέρω διάθεσή τους προς πώληση, σε διάφορα καταστήματα στην περιοχή της Θήβας, καθώς και την διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, κυρίως σε ομοεθνείς τους.

Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο καταστήματα – mini market στη Θήβα, ιδιοκτησίας του 42χρονου και της 60χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (378) τεμάχια ειδών καθαρισμού, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν προμηθευτεί από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και διέθεταν προς πώληση, χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά – τιμολόγια.

Τα προαναφερόμενα κατασχεθέντα τεμάχια ειδών καθαρισμού αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο τους, ενώ τα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι έξι (6) συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη για κατοχή ηρωίνης στο Σχηματάρι

Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Ινδίας στο Σχηματάρι, για ναρκωτικά και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν μικροποσότητα ηρωίνης και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο
Διαβάστε Περισσότερα »

Dance party στη Λίμνη Μουσών στην Άσκρη-βίντεο

Ελάτε σε ένα μοναδικό πάρτυ που θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι θα ξεφαντώσουμε στο χορό παρέα με έμπειρους χορευτές της HIP HOP, DANCEHALL, LATIN,HOUSE σκηνής. Σας περιμένουμε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!Την Παρασκευή στη Λίμνη Μουσών
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι


Περισσότερες από 60 δονήσεις έχουν καταγράψει οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μετά τη σεισμική δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 20.09 το βράδυ της Τρίτης στη βορειοδυτική Εύβοια, μεταξύ Ιστιαίας και Αιδηψού.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τo επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιστιαίας και 118 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Αθήνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

“Νεκρώνει” το Δημόσιο από τις 12.00 - Συλλαλητήρια στο κέντρο

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επίταξη προειδοποιεί η κυβέρνηση αν δεν ανοίξουν τα Πανεπιστήμια

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη, για δέκατη συνεχή εβδομάδα, η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το χάσμα ανάμεσα στους απεργούς και την κυβέρνηση δείχνει αγεφύρωτο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ