Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Τι θα γίνει αν η τράπεζα πουλήσει το δάνειό σας σε ξένο fund;


Δανειολήπτρια από την Πτολεμαΐδα Κοζάνης προτίθεται να «αγοράσει» τη δανειακή της σύμβαση από την τράπεζα, στην περίπτωση που η τελευταία επιδιώξει να την «πουλήσει» σε ξένα funds που ειδικεύονται στην αγορά καθυστερούμενων και επισφαλών (κόκκινων) δανείων.

Ήταν 2008, όταν η δανειoλήπτρια μαζί με το σύζυγό της πήρε στεγαστικό δάνειο 140.000 ευρώ για την αγορά κατοικίας. Το διαμέρισμα υποθηκεύτηκε έναντι 168.000 ευρώ. Και ενώ οι δόσεις (800 ευρώ το μήνα) πληρώνονταν κανονικά, ήρθε η οικονομική κρίση και έφερε τα πάνω κάτω... Το ζευγάρι χώρισε.

Ο σύζυγος εργάζεται ως ασφαλιστής, αλλά όλες οι απολαβές του παρακρατούνται από την ασφαλιστική εταιρεία, λόγω χρέους του προς αυτήν. Η σύζυγος δουλεύει σε σούπερ μάρκετ με μισθό 500 ευρώ το μήνα.

Επομένως, ήταν αδύνατη η καταβολή της δόσης των 800 ευρώ το μήνα, όταν, μάλιστα, το ζευγάρι καλείται να φροντίσει και τα δύο παιδιά που απέκτησε.

Η 38χρονη γυναίκα μάταια επιχείρησε να έρθει σε διακανονισμό με την τράπεζα.

Ο σκοπός όλων αυτών των fund σαφώς και είναι άκρως κερδοσκοπικός, διότι π.χ. θα αγοράσουν ένα δάνειο 100.000 ευρώ που έχει εμπράγματη ασφάλεια, δηλαδή προσημείωση υποθήκης σε ακίνητο του δανειολήπτη, έναντι έως 20.000 ευρώ και, στη συνέχεια, θα στραφούν δικαστικά εναντίον του δανειολήπτη για ολόκληρο το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 38χρονης, Αριάδνη Δούκα, θα ήταν ανακουφιστικό για τον κάθε δανειολήπτη, πριν την εκχώρηση του δανείου του σε κάποιο fund να γίνει στον ίδιο πρόταση να αγοράσει την οφειλή του στο ίδιο τίμημα που έχει συμφωνηθεί με την εταιρεία ειδικού σκοπού.
Η κ. Δούκα ξεκαθάρισε ότι η πελάτισσά της έστειλε εξώδικο στην τράπεζα, καθώς, σε περίπτωση που κάποιο fund αγοράσει το δάνειό της και προβεί σε δικαστική διεκδίκηση, η δικηγόρος θα μπορέσει να προτείνει και να υποστηρίξει την καταχρηστικότητα της συγκεκριμένης εκχώρησης, καθώς και την ακύρωση οποιασδήποτε εναντίον της δικαστικής διεκδίκησης, λόγω αισχοκέρδειας.
«Οι ισχυρισμοί αυτοί υποβοηθούνται σημαντικά από τις εν γένει οικονομικές συνθήκες, σε συνδυασμό βέβαια από την οικονομική κατάσταση εκάστου δανειολήπτη. Σαφώς και θα πρέπει να ενημερωθούν οι δανειολήπτες, για να προβούν στις σχετικές κινήσεις», κατέληξε.

triklopodia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Oμιλία - συνάντηση με θέμα "ΤΙ-ΜΩ-ΡΙΑ" στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα στολίδι στην καρδιά της Αλιάρτου


πριν
Στις 10-10-2013 ξεκίνησε η κατασκευή, με ίδιους πόρους και μέσα, από τον Δήμο Αλιάρτου, του Γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Αλιάρτου.

Το γήπεδο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών, αλλά και αθλούμενων πολιτών καθώς επίσης θα ομορφύνει και ένα κεντρικό σημείο της Πόλης της Αλιάρτου. 

Σήμερα , περίπου ένα μήνα μετά,το γήπεδο είναι πανέμορφο και σύντομα θα τοποθετηθούν τέρματα και φωτισμός και δοθεί σε χρήση.
μετά
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους ότι, το Πρόγραμμα Ανανέωσης και Έκδοσης των Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2013 συνεχίζεται και θα διαρκέσει  μέχρι την 31/12/2013.

Οι δικαιούχοι των δελτίων (ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους) μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ ή στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Στερεάς Ελλάδας..

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά αναφέρονται στη διευκρινιστική εγκύκλιο της Δ/νσης Προστασίας ΑμΕΑ, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, με ΑΔΑ:ΒΛΕΖΛ-ΚΨΛ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στη Θήβα



           
       Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
       στις 21 Νοεμβρίου 2013 με πρόγραμμα   όπως παρακάτω:                                         
                                               
                                                    Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α                                                                                                         
    
.    
      Ώρα 08.00
      μέχρι δύση ηλίου      Γενικός  σημαιοστολισμός.
        
Ώρα 08.00
Ώρα 10.30
Ώρα 11.00
Ώρα 17.00
     Έπαρση  Σημαίας στην κεντρική πλατεία, με τμήμα του ΚΕΠΒ (εφόσον
     συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων).
      Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου .
      Απόδοση τιμών από τμήμα του ΚΕΠΒ.
      Προσέλευση προσκεκλημένων  10.15  έως 10.25
     
      Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει εκφώνηση του  
      Πανηγυρικού της ημέρας  στον Ιερό Ναό  από Αξιωματικό του
      Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.
    
      Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου.
      Κατάθεση στεφάνων από τους:
         - Περιφερειάρχη Στερεάς  Ελλάδας  ή  εκπρόσωπό του 
 - Δκτη Ανωτέρας Φρουράς  
         - Δήμαρχο Θηβαίων        
       Μετά το τέλος της τελετής ο Δκτης Ανωτέρας Φρουράς Θήβας θα παραθέσει μικρή δεξίωση στις αρχές και τους πολίτες στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.
  Υποστολή της σημαίας ( εφόσον συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δ.Θηβαίων)
Φωταγώγηση όλων  των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και  Τραπεζών, καθώς και των Στρατιωτικών Μονάδων,  κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2013.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στο Δήλεσι για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, στο Δήλεσι Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν πάνω από -2.000- λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθησαν, χθες (17-11-2013) και απογευματινές ώρες στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας , τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 59, 62 και 55 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, συνελήφθη αρχικά ο 59χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κούτα, η οποία περιείχε οκτώ (8) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα είχε προμηθευτεί λίγη ώρα πριν, από την οικία του 55χρονου ημεδαπού, έναντι χρηματικού ποσού.

Από τους αστυνομικούς τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση η οικία του 55χρονου, όπου κατελήφθη κατά την έξοδο του από αυτή και συνελήφθη, ο 62χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κούτα, η οποία περιείχε δέκα (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα, τα οποία είχε ομοίως προμηθευτεί, από τον 55χρονο, έναντι χρηματικού ποσού,.

Στην συνέχεια, εντοπίσθηκε στον προαύλιο χώρο της οικίας του ο 55χρονος, ο οποίος παρέδωσε οικειοθελώς στους αστυνομικούς από ισόγεια αποθήκη:

    (2.158) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης
    (139) συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, και
    το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, προερχόμενο από την αγοραπωλησία των λαθραίων τσιγάρων,

τα οποία και κατασχέθηκαν.

Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων, καθώς και οι συσκευασίες καπνού, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούρκος με 7 κιλά ηρωίνη συνελήφθη στο 90χλμ στη Θήβα



Ένας 45χρονος Τούρκος οδηγός μετέφερε με νταλίκα διεθνών μεταφορών, από την Τουρκία προς την Ελλάδα, 7 κιλά ηρωίνη.

Ο 45χρονος Τούρκος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητα ηρωίνης βάρους 7.100 γραμμαρίων, η νταλίκα με την οποία μετέφερε τα ναρκωτικά και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα για τη δράση του Τούρκου οδηγού που μεταφέρει με τη νταλίκα ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό το Νομό Αττικής, εξακριβώθηκε η ταυτότητά του, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιεί και οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση, με αποτέλεσμα να εντοπισθεί αυτό στα διόδια Πελασγίας Φθιώτιδας.

Μετά από διακριτική επιτήρηση και όταν η νταλίκα σταμάτησε σε χώρο αναψυχής-στάθμευσης στο 90οχιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ελέγχθηκε ο οδηγός και μέσα στην καμπίνα του τράκτορα βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Ο 45χρονος οδηγός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θήβας.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 46χρονος στη Θήβα με μικροποσότητα κάνναβης





Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (17-11-2013) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 46χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 20.00΄ το βράδυ, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 46χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (13) γραμμαρίων.

O συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Τελικά αποτελέσματα ΥΕ Γενικών Καθηκόντων Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Δημοσιεύθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα ειδικότητας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων για το Δήμο Θηβαίων.

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι κατόπιν σχετικής απόφασης του διοικητή του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού  www.oaed.gr  ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων»

Ύστερα από τα παραπάνω καλούνται οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι να προσέλθουν από τη Δευτέρα 18/11/2013 στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) ( για τη Θήβα, Γραφείο ΟΑΕΔ Θήβας) προκειμένου να παραλάβουν το σχετικό παραπεμπτικό σημείωμα.

Τα ονόματα των επιλεγέντων για το Δήμο Θηβαίων έχουν αναρτηθεί επίσης στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου (Κύπρου 3).

Στη συνέχεια, αφού παραλάβουν το σχετικό παραπεμπτικό σημείωμα, οι ωφελούμενοι που επιλέχθηκαν για το ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ, θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν αυτοπροσώπως στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου  στο Δημαρχείο (Κύπρου 3), τα ακόλουθα δικαιολογητικά πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα :

1.    Απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης- απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για τους αποφοιτήσαντες μέχρι το 1980, απολυτήριο δημοτικού σχολείου ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του ν. 2817/2000.
Επισημαίνεται ότι για την απόδειξη των ανωτέρω δύναται α) όσοι είναι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους και β) όσοι είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επικυρωμένο αντίγραφο του αντίστοιχου τίτλου σπουδών τους.
2.    Αντίγραφο του δελτίου ταυτότητας
3.    Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
4.    Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ( ΑΜΚΑ)
5.    Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ –ΕΤΑΜ
6.    Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, όπου ο ωφελούμενος να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Ο επιβλέπων φορέας (Δήμος Θηβαίων) διατηρεί το δικαίωμα να αναζητήσει οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τις απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες


          Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Εσωτερικών
-Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες για το σχολικό έτος 2013-2014.

Οι καθαρίστριες που είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στα σχολεία δεν έχουν πληρωθεί καθόλου από την έναρξη του σχολικού έτους 2013 – 2014, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα επιβίωσης, διότι είναι χρήματα που τα έχουν άμεσα ανάγκη. Έχουν υποβληθεί, όπως προβλέπεται, όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (οργανογράμματα, συμβάσεις κλπ) προς το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) από τους Δήμους όπου ανήκουν.
Εκκρεμεί η υπογραφή των Υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πληρωμή των καθαριστριών, με βάση την ενημέρωση η οποία έχει γίνει από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τους Δήμους και τα συνδικαλιστικά όργανα των καθαριστριών.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε  για την υπογραφή της ΚΥΑ ώστε να πληρωθούν άμεσα οι Καθαρίστριες στα Δημόσια Σχολεία;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, 6 & 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ MEDIA LAB
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, 6 & 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
   
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες ανακαίνισης τμήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης  Λιβαδειάς. Ένας νέος ελκυστικός και άνετος χώρος δημιουργικότητας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο με την ονομασία MEDIA Lab θα είναι σε λίγες ημέρες στη διάθεση του κοινού της Βιβλιοθήκης, στον κόσμο της Λιβαδειάς, της ευρύτερης περιοχής αλλά και κάθε απανταχού ενδιαφερό- μενου!
Ένας όμορφος, μοντέρνος χώρος που θα συμπληρώνει αρμονικά το παιδικό και εφηβικό τμήμα καθώς και το Γραφείο Εξυπηρέτησης που λειτουργούν στο χώρο του ισογείου. Ένας χώρος που θα προδιαθέτει θετικά για επίσκεψη στα ενδότερα και χρήση του υλικού και του λειτουργικού χώρου και των άλλων ορόφων της Βιβλιοθήκης!
    Το MEDIA Lab θα είναι το ιδανικό στέκι για τους εφήβους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους επαγγελματίες, τους ανέργους και τους μετανάστες, με ποιοτικές υπηρεσίες που δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη και έκφραση της δημιουργικότητας. Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, ποικίλες δράσεις  θα αναπτύσσονται και θα υλοποιούνται με στόχο την προώθηση της άτυπης μάθησης, της καινοτομίας και της κοινωνικής δικτύωσης.
    Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 6 & 7 Δεκεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του MEDIA Lab με διήμερο μαραθώνιο δημιουργικότητας, όπου από τις 10 το πρωΐ μέχρι τις 10 το βράδυ, το κοινό της Βιβλιοθήκης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις δυνατότητες χρήσης του νέου χώρου, του σύγχρονου εξοπλισμού και του βιβλιακού του υλικού. 
17 ποικίλες δράσεις για νέους κάθε ηλικίας θα λάβουν χώρα:
    Ξενάγηση
    Γνωριμία με την τέχνη της φωτογραφίας και της αρχιτεκτονικής, του βίντεο, της κινούμενης εικόνας.
    Γνωριμία με το Youtube, το Twitter, το Google Site, το Google Sketchup, το Gimp.
    Γνωριμία με το music studio, την ηχοληψία, τη μουσική τεχνολογία.
    Σύνδεση με το μεγαλύτερο εργαστήριο του κόσμου, το CERN!
    Πραγματοποίηση ενός διαφορετικού OpenDay: «Job Search in Media Lab» για την επιχειρηματικότητα, την αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας στο διαδίκτυο, για την ψυχολογική διάσταση της ανεργίας.
    Ενώ, στο τέλος της κάθε ημέρας γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας του MEDIA Lab με μουσική από τοπικά νεανικά συγκροτήματα και με εκλεκτές μουσικές επιλογές από Dj, με φαγητό και χορό.    
Και όλα αυτά με το μεράκι και το κέφι υπαλλήλων, εθελοντών, εμψυχωτών και εκλεκτών συνεργατών!
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
   
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
   
10:00-10:45 | Πρώτη Επαφή με το Media Lab της Βιβλιοθήκης σας!
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας παρουσιάζει το Media Lab. Γνωρίστε τις δυνατότητες του και πειραματιστείτε!
Με τις Media Labers Ιουλία Βελέντζα, Ελένη Μιμίκου και Κατερίνα Κεράστα στο Co-working Lounge. 
Με προεγγραφή | Για σχολικές τάξεις Λυκείου

11:00-11:45 | Πρώτη Επαφή με το Media Lab της Βιβλιοθήκης σας!
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας παρουσιάζει το Media Lab. Γνωρίστε τις δυνατότητες του και πειραματιστείτε!
Με τις Media Labers Ιουλία Βελέντζα, Ελένη Μιμίκου και Κατερίνα Κεράστα στο Co-working Lounge. 
Με προεγγραφή | Για σχολικές τάξεις Λυκείου

12:00-13:30 | Εποχή της εικόνας: Δημιουργία ενός Διαφορετικού Κόσμου
Εισαγωγή στον κόσμο της φωτογραφίας την εποχή της εικόνας:  μαθαίνουμε τα μυστικά του πώς δημιουργούμε μια καλή φωτογραφία.
Με το φωτογράφο Δημήτρη Παπαγεωργίου στο Co-working Lounge. 
Με προεγγραφή | Για εφήβους & νέους από 15 μέχρι 34 ετών

13:30-15:00 | Σχήματα με Όραμα, Ψυχική Ανάταση και Χρήσεις = Αρχιτεκτονική
Τι θέλει να γίνει ένας κύκλος; Ένα τετράγωνο; Τι μορφή μπορεί να έχουν τα όνειρά μου; Κατασκευάστε το σχήμα σας με τη βοήθεια του Google Sketchup!
Με την αρχιτέκτονα Μάρω Ρόδη στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για εφήβους & νέους από 18 μέχρι 34 ετών | Προϋπόθεση: Βασικές γνώσεις H/Y 
15:15-16:15 | Ανακαλύψτε το YouTube!
Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στο YouTube 100 ώρες βίντεο από ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Το επόμενο βίντεο που θα ανέβει στο YouTube μπορεί να είναι το δικό σας! Ελάτε να μάθετε πώς!
Με τις Media Labers Ελένη Μιμίκου, Ιουλία Βελέντζα και Κατερίνα Κεράστα στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 15 ετών και άνω| Προϋποθέσεις: Βασικές γνώσεις H/Y & Λογαριασμός Google (Gmail)

16:30-17:30 | Δημιουργούμε το δικό μας Animation με Ελεύθερο Λογισμικό
Επεξεργαζόμαστε εικόνες, αναγνωρίζουμε την αξία του ελεύθερου λογισμικού και δημιουργούμε κινούμενες εικόνες.
Με την καθηγήτρια Πληροφορικής Ματούλα Βούλγαρη στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για εφήβους & νέους από 15 μέχρι 34 ετών | Προϋποθέσεις: Βασικές γνώσεις H/Y

18:30-19:30 | Επίσκεψη στο CERN: Γνωρίστε το Μεγαλύτερο Εργαστήριο Φυσικής του κόσμου!
Μέσω ζωντανών συνδέσεων κατεβαίνουμε σε βάθος 100 μέτρων και συναντάμε Έλληνες ερευνητές που μας ξεναγούν στα πειράματα που γίνονται στον μεγάλο αδρονικό επιταχυντή (LHC) του CERN. Στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 16 ετών και άνω

20:00-22:00 | Μουσική και Ρυθμός στο Media Lab
Μουσικές αποχρώσεις για μια διασκεδαστική Media Lab βραδιά! Με την Modern Music Academy (rock ρυθμοί) και τον DJ Δημήτρη Λεβέντη στο Co-working Lounge.
Χωρίς προεγγραφή

   
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
       
10:00-10:45 | Πρώτη Επαφή με το Media Lab της Βιβλιοθήκης σας!
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας παρουσιάζει το Media Lab!
Με τις Media Labers Ιουλία Βελέντζα, Ελένη Μιμίκου και Κατερίνα Κεράστα στο Co-working Lounge.  
Με προεγγραφή

11:00-12:00 | Εισαγωγή στην Ηχοληψία & Γνωριμία με το Music Studio
Τι είναι ήχος, ηχοληψία, πού μας εξυπηρετεί και ποιός είναι ο σκοπός της; Εξερευνούμε το Music Studio και πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητες που μας παρέχει.
Με τον ηχολήπτη Ανδρέα Βαγενά στο Co-working Lounge και στο Music Studio.
Με προεγγραφή | Για εφήβους και νέους από 15 μέχρι 34 ετών

12:15-13:15 | Εισαγωγή στη Μουσική Τεχνολογία
Μαθαίνουμε για την μουσική παραγωγή μέσα από τη χρήση του Η/Υ, ξεκινώντας από μια απλή ηχογράφηση μέχρι την παραγωγή ενός CD.
Με τον μουσικό Σπύρο Πανουργιά στο Co-working Lounge και στο Music Studio.
Με προεγγραφή | Για εφήβους και νέους από 15 μέχρι 34 ετών

13:15-14:15 | StaR(e)T(weet)
Twitter! Απάντησε στο  ερώτημα «Τι κάνεις;» με 140 χαρακτήρες μόνο. Μπορείς;
Με την φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων Μαρία Παπαλουκά στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 15 ετών και άνω | Προϋποθέσεις: Βασικές γνώσεις H/Y

14:30-16:30 | Δημιουργείστε το δικό σας Site με την Δωρεάν Εφαρμογή της Google (Google Site)
Δημιουργούμε το δικό μας Site και μαθαίνουμε να το διαχειριζόμαστε με βάση τις ανάγκες μας μέσω της χρήσης της υπηρεσίας Google Site.
Με τις Media Labers στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 18 και άνω| Προϋποθέσεις: Βασικές γνώσεις H/Y & Λογαριασμός Google (Gmail)

   
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
       
Open Day: Job Search in Media Lab
17:00-19:00 | Δράση Επιχειρηματικότητας «Στήσε το δικό σου μαγαζί»
Ανακαλύψτε το προφίλ σας ως επιχειρηματίας και ενημερωθείτε για νέες, καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις.
Με τις Μίνα Μερτζάνη και Ελένη Κουκοπούλου στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 17 ετών και άνω

19:00-20:00 | Αξιοποίηση του Διαδικτύου για Αποτελεσματική Αναζήτηση Εργασίας
Webinar (Διαδικτυακό Σεμινάριο): μάθετε πώς μπορείτε να έχετε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με τον Προϊστάμενο των υπηρεσιών της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης, Δημήτριο Τσιτσή, στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 18 ετών και άνω

20:00-21:00 | Ανεργία: η Ψυχολογική Πλευρά
Συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου «Αντιμετωπίζοντας την ανεργία» και ψυχολόγο Γιώργο Πιντέρη στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 18 ετών και άνω

20:00-21:00 | Μουσική και Ρυθμός στο Media Lab 
Γιορτάζουμε με μουσική, φαγητό και χορό για μια συναρπαστική Media Lab βραδιά!
Με το συγκρότημα 3 Plus στο Co-working Lounge.
Χωρίς προεγγραφή`

Οι προεγγραφές θα βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση των δράσεων. Επικοινωνήστε στο τηλ. 2261089979 ή 89970, ή στείλτε  email στο vivlivad@gmail.com.
Το MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library με  την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι πρέπει να παραλάβουν νέους κλειδάριθμους για το Taxisnet

Μια ... βόλτα από την εφορία θα πρέπει να κάνουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet προ του Δεκεμβρίου του 2010, προκειμένου να... παραλάβουν καινούργιους κλειδάριθμους.

Η προθεσμία παραλαβής νέων κλειδαρίθμων αυτή τη φορά υποστηρίζεται αρμοδίως πως είναι «καταληκτική», αν και την τελευταία διετία, έχουμε μετρήσει πέντε διαδοχικές καταληκτικές προθεσμίες και ισάριθμες παρατάσεις.

Την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, υπενθύμισε με μαζική αποστολή email σε φορολογούμενους χρήστες του taxisnet, το Σαββατοκύριακο, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δίνοντας και οδηγίες για την ενεργοποίηση του νέου λογαριασμού.

Στην ηλεκτρονική επιστολή Θεοχάρη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «παρακαλούμε, όπως προσέλθετε εγκαίρως στο τμήμα μητρώου οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ. προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμό σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση».

Η υποχρέωση παραλαβής νέων κλειδαρίθμων, σύμφωνα με το euro2day αφορά φορολογούμενους οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010. Στην αντίθετη περίπτωση από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του taxisnet.

Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το συνθηματικό (password) του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ, πριν την επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΔΕ η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού στη ΓΓΠΣ, μετά τη λήψη του νέου κλειδαρίθμου και έχοντας πρόχειρο τον ΑΦΜ, γίνεται σε τέσσερα βήματα:

1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων http://link.minfin.gr/register

2. Επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού»(3η στη σειρά υπηρεσία)

3. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο«Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας) και πατήστε «Επόμενο».

4. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό, πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε «Ενεργοποίηση». Από τη στιγμή αυτή ο παλιός κωδικός δεν ισχύει πλέον και έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επιλέξατε.

Η ΓΓΔΕ σημειώνει πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φυλάξουν τον κλειδάριθμό τους σε ασφαλές μέρος, καθώς θα τους χρειαστεί σε περίπτωση που ξεχάσουν το συνθηματικό (password), για την έκδοση νέου.
thestival.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπόνους έως 20.000 ευρώ σε νέους αγρότες για επιστροφή στην ύπαιθρο -Ποια είναι τα κριτήρια

Πριμ έως 20.000 ευρώ για 6.000 νέους έως 40 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα σε όλη την Ελλάδα φέρνει νέο πρόγραμμα ενίσχυσης που αναμένεται να «τρέξει» εντός του Δεκεμβρίου. Το συνολικό διαθέσιμο ποσό ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Η Κομισιόν άναψε τελικά το «πράσινο φως» ύστερα από πιέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να ένα πρόγραμμα «ανάσα» για 6.000 νέους αγρότες, το λεγόμενο πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο, το οποίο περιλαμβάνει κλιμακωτή ενίσχυση για τους δικαιούχους που κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 20.000 ανάλογα με την περιοχή κατοικίας και το είδος της αγροτικής εκμετάλλευσης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά όσους είναι στην ύπαιθρο ή θέλουν να γυρίσουν και επιθυμούν να ξεκινήσουν την εκμετάλλευσή της.

Εως 20.000 ευρώ θα λάβουν όσοι είναι στις ορεινές περιοχές, 17.500 στις νησιώτικες και 15.000 στον κάμπο. Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν ηλικία έως 40 ετών και να παραμείνουν αγρότες για δέκα χρόνια.

Παράλληλα, λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια:

    Περιοχή μόνιμης κατοικίας: α) ορεινή-7.500 ευρώ, β) μειονεκτική – 5.000 ευρώ γ) λοιπές περιοχές – 2.500 ευρώ
    Είδος εκμετάλλευσης στη μελλοντική μορφή: α) κτηνοτροφική -7.500 ευρώ, β) φυτική – 7.500 ευρώ και γ) μεικτή – μελισσοκομία – 5.000 ευρώ
    Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης: α) πάνω από 120% του εισοδήματος αναφοράς – 5.000 ευρώ, β) 80-120% του εισοδήματος αναφοράς – 2.500 ευρώ.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το 14μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά και οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

    Είναι ηλικίας από 18 έως 40 ετών.
    Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.
    Υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και ενδιάμεσες χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Με δόσεις το πριμ

Η οικονομική ενίσχυση της πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών χορηγείται με τη μορφή κεφαλαίου και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση ανέρχεται σε 70% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης ανά δικαιούχο. Η καταβολή του υπόλοιπου 30% σχετίζεται με την εκπλήρωση των δεσμευτικών στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε δικαιούχου. Η δεύτερη δόση (15%) μπορεί να χορηγηθεί από το επόμενο έτος της ένταξης του δικαιούχου, ενώ η τρίτη δόση (15%) μπορεί να χορηγηθεί με τη συμπλήρωση δύο ετών από την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης εφόσον ο δικαιούχος έχει επιτύχει το σύνολο των δεσμευτικών στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου και έχει υποβάλει τουλάχιστον δύο ενιαίες δηλώσεις εκμετάλλευσης μετά την ένταξή του στο μέτρο.

Επίσης, η δεύτερη και η τρίτη δόση μπορούν να καταβληθούν ταυτόχρονα με τη συμπλήρωση δύο ετών από την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις αλλά και χαμηλή θερμοκρασία

Με ηλιόλουστο αλλά και κρύο καιρό ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα, προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ωστόσο η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, ωστόσο γρήγορα από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές κατά τόπους νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σύνταξη με 35ετία χωρίς όριο ηλικίας...




Πίνακες με παραδείγματα...

Κρυφές ευκαιρίες,ακόμη και
πριν από τα 58, περιλαμβάνουν οι διατάξεις του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος για...


εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είχαν την πρώτη έναρξη της ασφάλισής τους πριν από το 1983 σε ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών και στο δημόσιο.

Τα μυστικά για σύνταξη με 35ετία αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος με έναν πλήρη αναλυτικό οδηγό συνταξιοδότησης για άνδρες, γυναίκες και μητέρες με ανήλικο παιδί, που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών, δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, δίνοντας με πίνακες παραδείγματα και τη συνδρομή ειδικών απαντήσεις σε 5 τουλάχιστον βασικές απορίες που διατυπώνουν οι ασφαλισμένοι, όταν φτάνει η ώρα της συνταξιοδότησης, όπως:

- Ποιοι χρόνοι αναγνωρίζονται για σύνταξη με 35ετία;

- Τι ισχύει για χρόνο ασφάλισης πριν από το 1983 και σε ποιους αφορά;
- Μπορεί ένας εργαζόμενος με ασφάλιση πριν από το 1983 στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ να συνταξιοδοτηθεί με 35ετία, χωρίς όριο ηλικίας, αν προσλήφθηκε μετά το 1983 σε τράπεζα ή στη ΔΕΗ;

- Πότε και ποιους συμφέρει η εξαγορά στρατού για σύνταξη με 35ετία;

- Ποιες είναι οι επιπτώσεις στον υπολογισμό της σύνταξης για όσους φεύγουν τώρα και για όσους αποχωρήσουν το 2014 ή μετά το 2015;...
Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ