Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΟΓΑ: Ζητά την επαναφορά των συντάξεων σε 62.000 υπερήλικες

Θα καταθέσει την πρόταση στο υπ. Οικονομικών - Πρόκειται για υπερήλικες που λάμβαναν 360 ευρώ σύνταξη, η οποία διακόπηκε - Απογοητευτική η ανταπόκριση των οφειλετών
Την πρόταση της διοίκησης του ΟΓΑ για την εκ νέου απόδοση σύνταξης σε 62.000 ανασφάλιστους υπερήλικες θα θέσει ο Ξενοφών Βεργίνης υπόψη του υπουργού Οικονομικών, την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο διοικητής του ΟΓΑ, η πρότασή του είναι αποδεκτή και βιώσιμη και έχει ήδη δοθεί στον υπουργό Εργασίας ενώ θα απασχολήσει και την συνάντησή του με κ. Στουρνάρα, καθώς, όπως είπε, το θέμα αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Εξήγησε ότι πρόκειται για υπερήλικες που λάμβαναν 360 ευρώ σύνταξη, η οποία διακόπηκε. Σήμερα κι ενώ ο κ. Βεργίνης ζητεί την επαναπόδοση όλου του ποσού της σύνταξης το νέο έτος, υποβάλλει παράλληλα μια πιο ευέλικτη πρόταση εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό λόγω κόστους.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το 2014 να δοθεί ποσό 216 ευρώ, το 2015 να καταβάλλονται 270 ευρώ και το 2016 να αποκατασταθεί πλήρως η σύνταξη, στα 360 ευρώ.

Εξάλλου, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Οργανισμό, οι οποίες φτάνουν τα 800 εκατ. ευρώ, ο διοικητής του ΟΓΑ ενημέρωσε ότι ενώ έγινε ρύθμιση οφειλών, η ανταπόκριση των οφειλετών είναι απογοητευτική αφού φτάνει μόλις το ποσοστό του 5%-6%, δηλαδή περίπου 10.000 - 14.000 οφειλέτες.

Ωστόσο ο ΟΓΑ θα έχει εξοφλήσει το 50 - 60% των δικών του οφειλών του προς τρίτους (της περιόδου 2007 -2011) έως το τέλος του χρόνου και το σύνολο του ποσού του Μαρτίου του 2014.

Επίσης ο κ. Βεργίνης ενημέρωσε την Επιτροπή ότι η χρήση του 2013 θα κλείσει με πλεόνασμα 60 εκατ. ευρώ για τον ΟΓΑ τα οποία θα διατεθούν για τη δημιουργία ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και την ηλεκτρονική πληροφόρηση, καθώς το υπάρχον σύστημα είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Βεργίνης. Διαβεβαίωσε καταλήγοντας πως ο προϋπολογισμός εξελίσσεται ομαλά και δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε ότι φημολογείται περί κινδύνου στην απόδοση των συντάξεων.

Εξήγγειλε τέλος τη δημιουργία αποκεντρωμένων υπηρεσιών ανά την Επικράτεια (με προτεραιότητα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου) και ενίσχυση των διευθύνσεων ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος από τις περιφέρειες.
Διαβάστε Περισσότερα »

1o Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας
διοργανώνει
το 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
ΘΕΜΑ : « Η ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΕΑΣ (ΤΖΙΑΣ) »
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΡΒΟΣ
Θα συνοδεύσουν οι μουσικοί:
Γιάννης Σέρβος : τσαμπούνα
Δημήτρης Δεμένεγας : Λαούτο - Τραγούδι
Χρόνος διεξαγωγής : Σάββατο 14/12 και ώρες από 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.
Χώρος διεξαγωγής : Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας
Τιμή Συμμετοχής : 20 €
(Θα υπάρξουν ειδικές τιμές για μέλη της ίδιας οικογένειας)
Το σεμινάριο έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
6982551987 (Αργύρης Μιχάλης)
6986945986 (Γιώτα Στίγκα)
2261043662
το Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή ντοκιμαντέρ "How To Survive A Plague"απο τον "Ελείτροχο"

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του για το 2013, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, 1η Δεκεμβρίου, συμμετέχει στο πρόγραμμα προβολών με τίτλο «Dogs on wheels» που διοργανώνει το «Exile Room», ένας ανεξάρτητος Καλλιτεχνικός Οργανισμός που ειδικεύεται στο Ντοκιμαντέρ.
Το «Dogs on wheels» είναι ένα πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ σε επτά (7) πόλεις της περιφέρειας της Ελλάδα και τρεις συνοικίες της Αθήνας κατά τους μήνες Νοέμβριο 2013- Ιούνιο 2014, το οποίο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, στη Θήβα την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "How To Survive A Plague" («Πώς να επιβιώσεις από μια μάστιγα»), στο χώρο του «Σεμέλη» - Αγ. Νικολάου 1 (έναντι Δικαστηρίων) και ώρα 6.00 μ.μ..
Είσοδος: Ελεύθερη

Το ντοκιμαντέρ "How To Survive A Plague" ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2013.
Καλεσμένος στην προβολή είναι ο κος Νίκος Δέδες: ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της «Θετικής Φωνής», του συλλόγου των ατόμων που ζουν με HIV στην Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία των προσπαθειών που μετέτρεψαν το AIDS από μάστιγα σε χρόνια ασθένεια, και η ιστορία της ομάδας των νέων ανδρών και γυναικών, οι οποίοι, χωρίς επιστημονική κατάρτιση, κατάφεραν να διεισδύσουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες και τη φαρμακευτική βιομηχανία, και βοήθησαν στην εύρεση υποσχόμενων νέων φαρμάκων, προωθώντας τα μέσα από δοκιμασίες και φαρμακεία σε χρόνο ρεκόρ. Αυτά τα φάρμακα έσωσαν τη ζωή πολλών και έδωσαν τέλος στις πιο σκοτεινές ημέρες της επιδημίας, ενώ κυριολεκτικά «άδειασαν» τις πτέρυγες με ασθενείς με AIDS στα αμερικανικά νοσοκομεία.
Οι προσπάθειες αυτών των ακτιβιστών δημιούργησαν ένα παράδειγμα για την ενδυνάμωση των ασθενών και τον ακτιβισμό στην υγεία και περίθαλψη, το οποίο έχει έκτοτε αναπαραχθεί για την καταπολέμηση πολλών άλλων ασθενειών: από τον καρκίνο του μαστού ως και την καρδιακή νόσο.
Και καθώς το AIDS εξαπλώνεται στην Αφρική, την Ινδία και την Ασία, αυτοί οι ακτιβιστές βοήθησαν τοπικές ομάδες και προώθησαν τον ακτιβισμό για το AIDS ως τρόπο πίεσης για να βρεθεί καλύτερη και πιο προσιτή θεραπεία.
Η ιστορία τους στέκεται ως μια ισχυρή πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενιές, ένας «οδικός χάρτης» ακτιβισμού και ένα κάλεσμα για αγώνα: Έτσι αλλάζεις τον κόσμο.
Το ντοκιμαντέρ κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών της Βοστώνης για το 2012 και το Βραβείο «John Schlesinger» για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών της Provincetown της Μασαχουσέτης 2012 και ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2013.
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και προβάλλεται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο: Λονδίνο (από 8.11), Mexico City (11.10), Hong Kong (28-29.9), Poznań Πολωνία (7.8) Κωνσταντινούπολη (29.6), Hollywood California (12.6) καθώς και πολλές άλλες.
"HOW TO SURVIVE A PLAGUE"
Σκηνοθεσία:
David France
Πρωταγωνιστούν:
Peter Staley, Garance Franke-Ruta, Mark Harrington, Iris Long, Larry Kramer, Jim Eigo, Bob Rafsky, and others
Γράφτηκε από:
David France, T. Woody Richman, Tyler H. Walk
Παραγωγή:
Howard Gertler, David France, Joy Tomchin, Dan Cogan
Η εταιρία «Exile Room» είναι ένας ανεξάρτητος καλλιτεχνικός οργανισμός που ειδικεύεται στο ντοκιμαντέρ. Με έδρα την Αθήνα, συνεργάζεται με κινηματογραφιστές, σεναριογράφους, παραγωγούς και υπεύθυνους τηλεοπτικού προγραμματισμού από διάφορες χώρες για να δημιουργήσει ταινίες για ένα διεθνές κοινό.
Προσφέρουμε έμπνευση και εκπαίδευση σε σινεφίλ, επίδοξους και επαγγελματίες κινηματογραφιστές μέσα από προβολές, εργαστήρια, ομιλίες.
«Exile Room»,
Αθηνάς 12, Μοναστηράκι (απέναντι από το ΜΕΤΡΟ) Τηλ: 210-3223395
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Αναστασίου Ειρήνη
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Αρβανίτες στην Βοιωτία-Συζήτηση, ομιλία στην Άσκρη




Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης «ο Ησίοδος»
Πνευματικό Κέντρο Άσκρης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013
και ώρα 18.00

Ομιλητής ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης
Ιωάννης Πέππας

Τι είναι οι Αρβανίτες
Πότε ήλθαν
Πως εξαπλώθηκαν

Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια από την:
Έλενα Χρήστου

Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία:
www.hsiodos.gr
E-mail: ohsiodos@gmail.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει η λειτουργία του «Μύλου των Ξωτικών» στα Τρίκαλα


Η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδας χτυπάει στα Τρίκαλα...

Ο  «Μύλος των Ξωτικών», η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες από κάθε σημείο της χώρας.
Τα ξωτικά πιστά στο ραντεβού τους, προετοιμάζονται πολλούς μήνες πριν, για να προσφέρουν δωρεάν, σε μικρούς και μεγάλους, πολλές και ποικίλες δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παιχνίδια, συναυλίες κλπ, σε έναν μαγευτικό χώρο, στον Μύλο Ματσόπουλου.
Τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά, τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές μεταμορφώνονται και για 38 ημέρες ακολουθώντας την διαδρομή ενός μαγικού χάρτη, μικροί και μεγάλοι «εξερευνούν» το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο εργοστάσιο.
Ο Αι Βασίλης, η όμορφη νεράιδα Βιολάντα, ο καλός Σκρουτζ, τα ξωτικά, οι δωρεάν δράσεις με τα εργαστήρια του Τρίκκη και του Ληθούλη, το παραμυθένιο δεντρόσπιτο, το αχυρένιο ταχυδρομείο, η κουζίνα της κυρά Βασίλενας», το Εργοστάσιο Μπισκότου, η Ζαχαρένια Αγορά, ο Φούρνος των Ξωτικών και πολλές άλλες δράσεις, θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του «Μύλου των Ξωτικών».
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 οι πύλες ανοίγουν και οι πρώτοι επισκέπτες καταφθάνουν... το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξεκινάει!
Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 18:30.
Το πρόγραμμα του Τριημέρου της Έναρξης

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου
18:00 η νεράιδα των ευχών καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και στέλνει ευχές ψηλά στον ουρανό.
19:00 live saxophone από τον Αντώνη Ντόντο


Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Κεντρική σκηνή
12:00 “Toy tree”, το δέντρο των ξωτικών. Ο Pomet το ξωτικό των Χριστουγέννων κατασκευάζει και στολίζει το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του.
12:30 “One woman show”. Ένας σκηνοθέτης ο «Κλέων Σιχτιρίδης» και η ηθοποιός του Κ. Σοπίδη, στην πιο κωμική πρόβα που έγινε ποτέ.
18:00 ο Νίκος Πιλάβιος, ο γνωστός σε όλους «Παραμυθάς».
19:00 “Sax Nouveau”. Νεανικό μουσικό σύνολο σαξοφώνων.

Παιδική σκηνή
12:00 «Μάικ ο Φασολάκης», από το ομώνυμο βιβλίο της Μ. Κυριακού – βιβλιοπωλείο Άνεμος.
18:00 “Plan B”. Αντικείμενα που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, αιωρούνται και χορεύουν στους ήχους της μουσικής.
19:00 “One woman show”.
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013
Κεντρική σκηνή
11:30 “Toy tree”, το δέντρο των ξωτικών. Ο Pomet το ξωτικό των Χριστουγέννων κατασκευάζει και στολίζει το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του.
12:30 Johnny show. Όταν η φαντασία συναντά τα μαγικά χέρια του μάγου Johnny, όλα μπορούν να γίνουν αληθινά.
13:00 Παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής Νίκαιας, Δήμου Κιλελέρ.
18:30 Επίσημη τελετή έναρξης. Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων ανοίγει και επίσημα τις πύλες της για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το παραμύθι ξετυλίγεται...
Χαιρετισμοί Επισήμων
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας κηρύσσει την έναρξη του «Μύλου των Ξωτικών».
Η γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια Demy στο «Μύλο των Ξωτικών». Μαγνητοσκόπηση της εκπομπής «Ταξιδεύοντας» με τον Χρήστο Νέζο. Προβολή της εκπομπής ανήμερα των Χριστουγέννων στις 14:45 στο Mega Channel.

Παιδική σκηνή
11:30  “One woman show”.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Ελάφι με ικανότητες...ηθοποιού






Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με ένα ελάφι το οποίο παριστάνει ότι είναι νεκρό για να γλιτώσεις από τους κυνηγούς. Όπως θα δείτε το συμπαθές ζώο παραμένει ακούνητο στο έδαφος ακόμη και όταν οι κυνηγοί πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής. Έχει κλειστά τα μάτια του και δεν φαίνεται να αναπνέει.

Όταν ο ένας κυνηγός το ακουμπά με το πόδι του, το ελάφι σηκώνεται αστραπιαία και αρχίζει να τρέχει. Οι κυνηγοί αιφνιδιάζονται από αυτή την κίνηση και αρκούνται στο να το παρατηρούν να απομακρύνεται.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ



Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Στ. Ελλάδας, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους και τους πολίτες της Περιφέρειας ότι, από τους ελέγχους που διενεργούν οι κτηνίατροι της Περιφέρειας δεν έχει διαγνωστεί κρούσμα ευλογιάς σε πρόβατα της Περιφέρειας μας.
Επειδή όμως σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκειται για μια επιθετική επιζωοτία η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταδοτικότητα και διεισδυτικότητα, είναι αναγκαία η προσοχή όλων στη λήψη  αυξημένων μέτρων επιφυλακής ώστε να γίνεται άμεσα διερεύνηση κάθε περιστατικού το οποίο θα μπορούσε να γεννήσει κλινική υπόνοια ευλογιάς.
Γι αυτό το λόγο πληροφορούμε τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας μας προκειμένου να  προφυλάξουν τα κοπάδια τους πρέπει:
1.      Να παρακολουθούν τα ζώα τους καθημερινά για την εμφάνιση τυχόν συμπτωμάτων, όπως δερματικές αλλοιώσεις (κοκκινίλες, σπυράκια, έκκριμα και οζίδια, στην επιφάνεια του θώρακα και της κοιλιάς, στις μασχάλες και κάτω από την ουρά, καθώς και στο πρόσωπο, γύρω από το στόμα) ή επιδείνωση της γενικής κατάστασης υγείας τους. Αν παρατηρηθεί  κάτι από τα παραπάνω, ο κτηνοτρόφος να επικοινωνήσει  άμεσα, με την Κτηνιατρική υπηρεσία της περιοχής του και ενημερώσει τον υπεύθυνο κτηνίατρο.
2.      Να μην επιτρέπει την είσοδο στην εκτροφή του σε άτομα που δεν έχουν δουλειά σ’ αυτήν, παρά μόνο στο προσωπικό που εργάζεται εκεί και στους Κτηνιάτρους.
3.      Να μη φέρνει το κοπάδι του σε επαφή με άλλα κοπάδια και προπαντός μην ανταλλάζει και μη δανείζει αρσενικά ζώα για ζευγάρωμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μετάδοση του ιού της Ευλογιάς είναι άμεση.
4.      Να απαιτεί από το όχημα-βυτίο παραλαβής γάλακτος, την υποχρεωτική απολύμανσή του κατά την είσοδο και έξοδο από την εκτροφή του, με ψεκαστήρα, τον οποίο είναι υποχρεωμένο να μεταφέρει μαζί του, στα δρομολόγια που εκτελεί.
5.      Να μην επιτρέπεται σε οχήματα και ειδικά σε αυτά που μεταφέρουν ζώντα ζώα να εισέρχονται στο χώρο της εκμετάλλευσης και όταν χρειαστεί για τους εμπόρους ζώντων ζώων να υπάρχουν μπότες  τις οποίες θα χορηγεί  ο κτηνοτρόφος .Ιδιαίτερα  εν όψει των εορτών  των Χριστουγέννων όπου η διακίνηση ζώντων ζώων θα είναι αυξημένη .   
6.      Να φροντίζει  να μην κάνει  άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά αν είναι κοντά σε περιοχή με κρούσματα Ευλογιάς. Κάθε περιττή μετακίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία διασποράς και μετάδοσης της ασθένειας.
7.      Να μη δανείζεται και μη δανείζει αυτόν τον καιρό, γεωργικά μηχανήματα, ζωοτροφές, ζώα ή οποιοδήποτε άλλο κτηνοτροφικό εξοπλισμό, από συνάδελφο κτηνοτρόφο που διατηρεί αιγοπρόβατα.
8.      Να προμηθευτεί κάποιο εγκεκριμένο απολυμαντικό και να το χρησιμοποιεί στην είσοδο-έξοδο της εκτροφής του, στα ρούχα εργασίας, στο όχημα μεταφοράς του και οπουδήποτε αλλού κρίνει απαραίτητο, πάντα ακολουθώντας σχολαστικά τις οδηγίες χρήσης του.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι:
1. Η Ευλογιά των αιγοπροβάτων δεν μεταδίδεται  στον άνθρωπο ή σε άλλα είδη ζώων.
2. Τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (γάλα , κρέας κλπ) είναι απολύτως ασφαλή, εφόσον υφίστανται την συνηθισμένη θερμική επεξεργασία (παστερίωση, βρασμό, καλό ψήσιμο κλπ)  όχι για την προστασία από την ευλογιά ,  αλλά από νοσήματα όπως ο Μελιταίος, η Φυματίωση, η Λιστερίαση κ.λ.π, που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο (ζωοανθρωπονόσοι)

3. Η θανάτωση των υγιών ζώων των προσβεβλημένων ή ύποπτων εκτροφών, η υγειονομική ταφή τους και η απαγόρευση διάθεσής τους στην κατανάλωση είναι μέτρο που στοχεύει:
 στην αποτροπή εξάπλωσης της νόσου
• στην προστασία του κτηνοτροφικού μας κεφαλαίου(αιγοπρόβατα)
• στην προστασία της περιουσίας των κτηνοτρόφων
• στην προστασία της κτηνοτροφικής παραγωγής, της οικονομίας της περιοχής και της χώρας


4. Το προσωπικό που συμμετέχει στην μεταφορά, θανάτωση καθαρισμό και απολυμάνσεις δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο προσβολής από τη νόσο 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οκταπλασιάστηκαν μέσα σε πέντε χρόνια οι φόροι στην ακίνητη περιουσία..




Από 526 εκατ. ευρώ το 2009
...σε 3,9 δισ. ευρώ το 2014!



Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι φόροι στην ακίνητη περιουσία έχουν υπερ- οκταπλασιαστεί παρουσίασε...  σε ειδική εκδήλωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Πάτρας ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, ανέφερε πως οι φόροι στην ακίνητη περιουσία από 526 εκατ. ευρώ το 2009 προβλέπεται να διαμορφωθούν εφέτος σε 2,78 δισ. ευρώ και θα αυξηθούν περαιτέρω το 2014, σε επίπεδα πάνω από 3,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Στρ. Παραδιά η «εκτός πάσης λογικής» φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων υλοποιήθηκε σε περίοδο που η μισθωτική αγορά έχει καταρρεύσει, χιλιάδες ακίνητα παραμένουν ξενοίκιαστα, τα ενοίκια μειώνονται διαρκώς και οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν πρακτικά ανασταλεί.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ υπογράμμισε ότι οι εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις που καθιερώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ως δήθεν «έκτακτη» επιβάρυνση των ιδιοκτητών, μονιμοποιούνται με το «εξαμβλωματικό» και αντισυνταγματικό σχέδιο νόμου για την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που παρουσίασε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών για να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014. Υπογράμμισε δε πως παρά όλα αυτά οι ιδιοκτήτες ακινήτων στερούνται της δυνατότητας να εκχωρήσουν μέρος της περιουσίας τους στο Δημόσιο προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο φυλακίσεως για χρέη προς το Δημόσιο.

Από την πλευρά του ο φορολογικός σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ δικηγόρος Ευστάθιος Μπακάλης τοποθετούμενος στην εκδήλωση επεσήμανε ότι οι δυνατότητες δικαστικής προστασίας των ιδιοκτητών που αδυνατούν να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις είναι περιορισμένες, για λόγους στους οποίους περιλαμβάνεται η αδυναμία αμφισβητήσεως των αντικειμενικών αξιών, το γεγονός ότι η δικάσιμος στα φορολογικά δικαστήρια προσδιορίζεται μετά από 5-7 χρόνια, χωρίς στο μεταξύ να αναστέλλεται η υποχρέωση πληρωμής των φόρων, κ.α..

Ο Ευστ. Μπακάλης σημείωσε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι δεν νοείται φόρος κατοχής στην περιουσία χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, σε αντίθεση δε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το «χαράτσι» της ΔΕΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για τη «Βία κατά των Γυναικών» στο Συνεδριακό Θήβας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων σε συνδιοργάνωση με τη ΧΕΝ Θήβας,

σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών»


την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 στις 18:00
στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» (Λουκά Μπέλλου 1)





Με τη λήξη των εισηγήσεων θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας:
«Μέσα από τα μάτια σου (Τe doy mis ojos)»



Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 18.00
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ»
(Λουκά Μπέλλου 1 – Θήβα)

18.00 – 18.20 : Προσέλευση – Χαιρετισμοί
18.20 – 18.30 : «Βία κατά των γυναικών : Το κοινωνικό φαινόμενο που μας αφορά όλους».
Εισηγήτρια: Στέλλα Κατσαβού, στέλεχος ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
18.30 – 18.40 : «Ανάλυση των μορφών βίας κατά των γυναικών, τρόποι αντιμετώπισής τους και πορεία υλοποίησης του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων».
Εισηγήτρια: Κλημή Πυρένη, Ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων
18.40 – 18.50 : «Οι γυναίκες δημιουργούν έναν ασφαλή κόσμο. Το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μορφών βίας κατά των γυναικών και η Διεθνής Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών».
Εισηγήτρια: Μάρω Μελετίου, Δικηγόρος - μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΧΕΝ Ελλάδος και εκπρόσωπος της ΧΕΝ Θήβας στο Πανελλήνιο Συμβούλιο ΧΕΝ
18.50 – 20.20 : Προβολή της ταινίας «Μέσα από τα μάτια σου (Τe doy mis ojos)»




Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τέσσερα υπουργεία μετακινούνται 2.858 δημοτικοί αστυνομικοί – Οι πίνακες με τις θέσεις


Την ανακοίνωση επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Νόμος 4024/2011) του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπέγραψε ο κ. Μητσοτάκης, ανοίγουν 1.536 θέσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 758 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 382 θέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, 152 θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και 30 θέσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Οι περισσότεροι στην ΕΛ.ΑΣ.

Από τη συγκεκριμένη κατανομή γίνεται φανερό ότι η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ ένας σημαντικός αριθμός θα αξιοποιηθεί ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

«Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα όπως η ενίσχυση των υπαρχόντων σωφρονιστικών καταστημάτων, αλλά και το άνοιγμα νέων πτερύγων στα σωφρονιστικά καταστήματα της Νιγρίτας του Νομού Σερρών και των Χανίων, η ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η καλύτερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου και των παράλληλων προβλημάτων που αυτό δημιουργεί, όπως για παράδειγμα η φοροδιαφυγή, ενώ τέλος ενισχύονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την απονομή ιθαγένειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εξέλιξη αυτή κάνει πράξη τη δέσμευση της Κυβέρνησης για την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών. Επιπλέον, αξιοποιείται καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας σε θέσεις και υπηρεσίες αντίστοιχες με τα προσόντα τους, ενώ παράλληλα η επανατοποθέτηση αυτή γίνεται σε υπηρεσίες με σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, κάτι που θα συμβάλλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες.

Τα τέσσερα βήματα

Από εδώ και πέρα –σύμφωνα και με την ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης – τα βήματα που έπονται, μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών, είναι τα εξής:

1. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (θα γίνει το αργότερο μέχρι αύριο), να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού των Δήμων στην οποία κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

2. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

3. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

4. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής.Δείτε όλους τους πίνακες εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:Ξεκινά το Πρόγραμμα «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε άπορους 2013»



Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θηβαίων είναι φορέας υλοποίησης  του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  « Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους»,  που εφαρμόζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και τον ΟΠΕΚΕΠΕ .

Οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος επιλέχθηκαν από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ( TAXIS NET) και ανέρχονται στις 100 οικογένειες, ήτοι 211 άτομα, έπειτα από αίτηση που είχαν υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής (ΚΥΑ 279/23460/22-2-2013, ΦΕΚ 414/Β/2013).

Δικαιούχοι της διανομής ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στο Δήμο Θηβαίων.

Πρόσφατα ξεκίνησε η  παραλαβή των προϊόντων και σύντομα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διανομή. Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έως 31 Μαρτίου 2014 η προθεσμία για ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ


Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών (βροχές, χαλάζι), οι αγρότες ενδιαφέρονται να μάθουν ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους όσον αφορά την υποχρεωτική ασφάλιση από τον ΕΛΓΑ.
Η ειδική ασφαλιστική εισφορά καταβάλλεται από τους παραγωγούς είτε σε μετρητά είτε με εκχώρηση απαιτήσεών τους από το δημόσιο.

Προϋπόθεση για να μπορέσει ένας καλλιεργητής ή ένας κτηνοτρόφος να λάβει αποζημίωση είναι πρώτα από όλα να έχει πληρώσει την ασφαλιστική του εισφορά. Για τις ζημιές του 2013, η εισφορά μπορεί να πληρωθεί είτε μετρητοίς είτε με εξουσιοδότηση στην τράπεζα που θα επιλέξει ο αγρότης, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014.

Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλει αίτηση εκτίμησης ζημιάς, να εκδοθεί το πόρισμα του γεωπόνου-εκτιμητή του Οργανισμού και, εάν δεν συμφωνεί ο ενδιαφερόμενος, να ζητήσει επανεκτίμηση, καταβάλλοντας και το αντίστοιχο τέλος επανεκτίμησης που είναι διπλάσιο από το τέλος της πρώτης εκτίμησης.

Ενδεικτικά κάποιες ερωτήσεις αφορούν τα εξής:

1.Τι πρέπει να κάνει ένας αγρότης (γεωργός – κτηνοτρόφος) για να δικαιούται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ;

Ο παραγωγός προκειμένου να δικαιούται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

 α) Να υποβάλλει δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής κάθε χρόνο στις ημερομηνίες που ορίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

β) Να καταβάλει την ασφαλιστική εισφορά που του αναλογεί στον ΕΛΓΑ εντός της προθεσμίας που ορίζει ο Οργανισμός, για να είναι ασφαλιστικά ενήμερος.

γ) Να έχει εκπληρώσει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών

δ) Να υποβάλει έγκαιρα δήλωση ζημιάς, μέσα σε 15 ημέρες από την επομένη της ημερομηνίας που συνέβη το ζημιογόνο αίτιο καταβάλλοντας τα αντίστοιχα τέλη εκτίμησης.



2.Πότε και πού υποβάλλεται η Ενιαία δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής;

H Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής (ΔΚΕ) υποβάλλεται μαζί με την Αίτηση για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ) στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή στον ανάδοχο του έργου (Ενώσεις), στις «πύλες-τόπους υποβολής».

Ο χρόνος υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής είναι αυτός που καθορίζεται από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., για την υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωμένοι να την υποβάλλουν όλοι όσοι έχουν αγροτική εκμετάλλευση, για το σύνολο αυτής ανεξάρτητα από το αν λαμβάνουν ή όχι ενισχύσεις ή  αν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή όχι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο παραγωγός υποβάλλει υποχρεωτικά μία ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας /Εκτροφής ετησίως, σε επίπεδο Χώρας, η οποία αποτελεί δήλωση του συνόλου της γεωργικής εκμετάλλευσης. Σε αυτή δηλώνει: α) όλα τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης και β) το ζωικό κεφάλαιο. Εκμετάλλευση η οποία δεν δηλώθηκε στο έντυπο της Δήλωσης Καλλιέργειας/ Εκτροφής, δεν θα μπορεί να δηλωθεί για ζημιά στον ΕΛ.Γ.Α. και εάν δηλώνεται δεν θα αποζημιώνεται.



3.Τι πρέπει να προσέχει ο παραγωγός όταν υποβάλλει δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής   

1. Να δηλώνονται αναλυτικά όλες οι καλλιέργειες του έτους, ανά αγροτεμάχιο (είδος, έκταση, αριθμός δένδρων κ.λπ) και όλο το ζωικό κεφάλαιο (ανά είδος ζώου, κατηγορία και ηλικία).

2. Να παραλαμβάνει αντίγραφο της Δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής.

3. Να ελέγχει προσεκτικά την ορθή συμπλήρωση των δηλωθέντων στοιχείων (στοιχεία εκμεταλλεύσεων, ο τρόπος καταβολής και το ποσό ασφαλιστικής εισφοράς στο σύνολό του και ανά αγροτεμάχιο)



4.Πώς υπολογίζεται η ασφαλιστική εισφορά;

Η ειδική ασφαλιστική εισφορά υπολογίζεται, με βάση την ασφαλιζόμενη αξία, επί το συντελεστή εισφοράς, όπως αυτός ορίσθηκε από το άρθρο 7 του ν.3877/2010 και ειδικότερα :

-  Για τη Φυτική παραγωγή τέσσερα τοις εκατό (4%) επί της ασφαλιζόμενης αξίας και προκειμένου για την ελιά ενάμιση τοις εκατό (1,5%) και μισό τοις εκατό (0,5%) για τα θερμοκήπια

-  Για το Ζωικό κεφάλαιο μηδέν εβδομήντα πέντε τοις εκατό (0,75%) επί της ασφαλιζόμενης αξίας του.

Ο ΕΛΓΑ δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να υπολογίζουν ηλεκτρονικά την ειδική ασφαλιστική εισφορά που πρέπει να καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ για το έτος 2013 μέσω της ιστοσελίδας του www.elga.gr. 
Βρείτε εδώ τις πιο συχνές ερωτήσεις των παραγωγών 
Διαβάστε Περισσότερα »

27χρονος συνελήφθη για ναρκωτικά στη Λιβαδειά

Συνελήφθη, χθες (25-11-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 15.00΄, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 27χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα βουπρενορφίνης, μεικτού βάρους (0,2) του γραμμαρίου και μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε τέσσερα (4) ναρκωτικά δισκία.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ. Σ. του Δήμου Θηβαίων



Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 34438/26-11-2013 πρόσκληση για την 3η Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  27  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  του 2013, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα :
6η   Τροποποίηση  Ετήσιου Προγράμματος Δράσης – Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Θηβαίων έτους 2013.
6η  Αναμόρφωση Δημοτικού Προϋπολογισμού οικ.έτους 2013.
Λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης του υποέργου : «Μεταφορά δικτύων ΔΕΗ» που θα εκτελεστεί στην περιοχή ανάπλασης πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα».
Λήψη απόφασης και διάθεση πίστωσης ποσού για την διοργάνωση ημερίδας  του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.
Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου ενώπιον του Τριμελούς  Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς.
   (Η συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα, λόγω ασφυκτικών προθεσμιών για την έναρξη του έργου της ανάπλασης πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα, τη διοργάνωση ημερίδας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, και για την εκπροσώπηση του Δήμου στο Δικαστήριο).
                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                        ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                    
                                                     ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 46χρονος στη Λιβαδειά για μη καταβολή εργατικών εισφορών




Συνελήφθη, χθες (25-11-2013) το μεσημέρι στην Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 02-03-2012 απόφαση του Ε΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 46χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών και χρηματική ποινή (1.000) ευρώ, για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
για μη καταβολή εργατικών εισφορών
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Αυστηρές ποινές και πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα

Έρχονται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις των αρχείων των ασφαλιστικών – Πως διαμορφώνονται τα πρόστιμα
Ηλεκτρονικό “κυνήγι” των ανασφάλιστων οχημάτων ξεκινά η κυβέρνηση. Η κρίση που μαστίζει κοινωνία και αγορά έχει οδηγήσει έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό Ελλήνων στην επιλογή της μη ασφάλισης του οχήματός τους, καθώς ακόμα και τα χαμηλά – συγκριτικά – ασφάλιστρα που ισχύουν εσχάτως, είναι για κάποιους ποσά που δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν.

Πλην όμως η ύπαρξη ουσιαστικά ενός... στόλου ανασφάλιστων οχημάτων στους δρόμους της χώρας συνιστά έναν μεγάλο κίνδυνο και η επιλογή των αρχών δεν θα μπορούσε να είναι καμία άλλη πέρα από την άμεση πάταξη αυτού του φαινομένου.

Έτσι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα πραγματοποιεί δύο φορές το χρόνο διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου οχημάτων του υπουργείου Οικονομικών και του αρχείου ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα εντοπιστούν από την διασταύρωση να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο από την ΓΓΠΣ με το οποίο θα καλούνται εντός 8 ημερών να προχωρήσουν στην ασφάλισή του, καταβάλλοντας υποχρεωτικά και παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι όμως είναι ότι ακόμα και να σπεύσει ο ιδιοκτήτης να ασφαλίσει το όχημά του, εφόσον έχει σταλεί η ειδοποίηση θα πρέπει να καταβάλει 250 ευρώ ώστε να μπορέσει να εκδοθεί το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Σε περίπτωση μη εμφάνισης, ή μη παροχής ικανοποιητικών εξηγήσεων και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος η Γ.Γ.Π.Σ. αποστέλλει τα στοιχεία του καθώς και τα στοιχεία του ανασφάλιστου οχήματος στην Αστυνομική Αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη του οχήματος, η οποία επισπεύδει την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στο νεό νόμο, δηλαδή:

-Αφαίρεση του Διπλώματος Οδήγησης και της Άδειας Κυκλοφορίας καθώς και των Πινακίδων για 10 ημέρες. Στην περίπτωση όμως που το ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα αφαιρούνται την ίδια στιγμή από τις Αρχές οι πινακίδες του οχήματος καθώς και η άδεια κυκλοφορίας του για 2 χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής 3 χρόνια. Για να επιστραφούν οι Πινακίδες και η Άδεια μετά την παρέλευση των 2 ή 3 ετών θα πρέπει να προσκομίσει ο ιδιοκτήτης το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

-Xρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου: 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά Δημοσίας Χρήσης, 500 ευρώ για τα ΙΧ και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων  γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής εμβέλειας μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.
Η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας με απώτερο σκοπό οι πολίτες να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μιας κοινωνίας και οικονομίας που συνεχώς μεταβάλλεται.
Στο Δήμο Λεβαδέων πρόκειται να υλοποιηθούν σταδιακά 30 τμήματα εκπαίδευσης το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014 αφού ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 750.
Ο Δήμος Λεβαδέων εξασφάλισε τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθούν τα προγράμματα εκπαίδευσης στο τόπο διαμονής τους  και με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η υλοποίηση των προγραμμάτων.
   Τα πρώτα  5 τμήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής :
    Στο θεματικό πεδίο Γλώσσα και Επικοινωνία  υλοποίηση εκμάθησης της  Αγγλικής Γλώσσας στο  Κέντρο Διά Βίου Μάθησης στη Λιβαδειά.
    Στο θεματικό πεδίο Πληροφορικής  υλοποίηση εκμάθησης Δημιουργίας Ιστοσελίδας στο 1ο Λύκειο Λιβαδειάς.
    Στο θεματικό πεδίο Πληροφορικής υλοποίηση εκμάθησης Υπολογιστικά Φύλλα - Παρουσιάσεις      στο 2ο Λύκειο Λιβαδειάς.
    Στο θεματικό πεδίο Πολιτισμός και Τέχνη υλοποίηση εκμάθησης Φωτογραφίας στη Δημοτική Ενότητα Δαύλειας.
    Στο θεματικό πεδίο Γλώσσα και Επικοινωνία υλοποίηση εκμάθησης της  Ιταλικής Γλώσσας στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου.
Η λειτουργία των τμημάτων γίνεται τις απογευματινές ώρες και οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την υπεύθυνη του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Λεβαδέων, κα Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, ή την υπεύθυνη εκπαίδευσης κα Αργύρη Ελένη στα τηλέφωνα 2261352201-202 ή στο email: kdvm903@gmail.com.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στην ΓΑΔΑ κρατείται ο Πέτρος Κωστόπουλος για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο παρουσιαστής του πρωινού του Mega Πέτρος Κωστόπουλος για χρέη προς το Δημοσίο. Ο πρώην ιδιοκτήτης της IMAKO παρουσιάστηκε από μόνος του στην αστυνομία και παραδόθηκε.

Κρατείται στη Γενική Αστυνομικη Διεύθυνση και αναμένεται να οδηγηθει σήμερα ενώπιον του Εισαγγελεά. Ο ίδιος είχε ενημερώσει το κανάλι και σήμερα το πρωί εμφανίστηκε μόνο η σύζυγος του Τζένη Μπαλατσινού με τους υπόλοιπους συνεργάτες, Μάλιστα είπε πως ο Πέτρος Κωστόπουλος είχε κάποια επείγουσα δουλειά και πως μπορεί να μην προλάβει να έρθει καθόλου στην σημερινή εκπομπή.

Ο κ. Κωστόπουλος έφθασε στην Ευελπίδων συνοδευόμενος από αστυνομικούς αλλά χωρίς χειροπέδες, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το αν έχει προβεί σε ρύθμιση των χρεών του, ο παρουσιαστής ισχυρίστηκε ότι έχει προβεί σε ρύθμιση και τα έχει πληρώσει όλα.

Δικηγόρος Κωστόπουλου: «Είναι ο μόνος Ελληνας που πλήρωσε τα χρέη του από την προσωπική του περιουσία

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της δικηγόρου του Πέτρου Κωστόπουλου, Ιωάννας Καλαντάκη, η οποία είπε πως ο πελάτης της είναι «είναι ο μοναδικός Έλληνας που πλήρωσε τα χρέη του αξιοποιώντας την προσωπική του περιουσία. Εχει οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 190.000 ευρώ οι οποίες τρέχουν ακόμα και αυτή την περιόδο διότι, υπάλληλοι της εταιρείας δεν έχουν αποζημιωθεί και άρα τρέχουν οι εισφορές. Ο κ. Κωστόπουλος, δουλεύει σκληρά όπως και η σύζυγός του για να ζήσουν τα τρία ανήλικα παιδιά τους», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος είχε κάνει ρύθμιση με το Δημόσιο για τα χρέη μετά την πτώχευση της εταιρείας ΙΜΑΚΟ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tραγούδια του χθες και του σήμερα στο Συνεδριακό Αλιάρτου

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
                             

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του δήμου Αλιάρτου και ο σύνδεσμος   «Οι φίλοι της μουσικής»
διοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη σε τραγούδια του χθες και του σήμερα και στο σύγχρονο θηβαϊκό δημοτικό τραγούδι.
Της μουσικής βραδιάς θα προηγηθεί ομιλία του Θηβαίου ιστορικού & μέλους της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Βασ. Βασιλείου, με θέμα «η εξέλιξη του τοπικού μουσικοθεατρικού φαινομένου».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 5.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου.
Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ο γνωστός ιεροψάλτης και τραγουδιστής  Γιώργος Χατζηχρονόγλου.

                                            Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου                         Ο Πρόεδρος της Ε. Β. Μ.
 Γεώργιος  Ντασιώτης                             Νικόλαος  Κόλλιας





Για πληροφορίες:

Δήμος Αλιάρτου:  τηλ.22683- 50212 (κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411 (κον. Καρβούνη)



Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

Επιδείνωση του καιρού με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ
Μέχρι και το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την χώρα  και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στη Ρόδο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την Τρίτη με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ προειδοποιεί και για θυελλώδεις ανέμους τις επόμενες ώρες.

Η κακοκαιρία «χτυπά» ήδη πολλές περιοχές της χώρας, ενώ έντονα προβλήματα σημειώνονται ξανά σε Ρόδο αλλά και στα νησιά Ψέριμο και Κάλυμνο.

Συγκεκριμένα, οι έντονες βροχοπτώσεις  θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και, πρόσκαιρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο, ενώ θα  χιονίσει παροδικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο δηλαδή περίπου 500 με 700 μέτρα.

Μάλιστα, τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα πέφτουν από την Κυριακή στις ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, καθώς χιονίζει στο Ζαγόρι, στις περιοχές του Βραδέτου, της Λάιστας, του Βρυσοχωρίου και στην Κόνιτσα στα χωριά Φούρκα και Αετομηλίτσα.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει η ΕΜΥ για την Τρίτη.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικής βροχής στα βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς με την ίδια ένταση και στο Σαρωνικό σε μέτριους 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση τις μεσημεριανές ώρες.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και παροδικές χιονοπτώσεις σε ο ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα Βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και σε δυτικά και νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικές χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί- βορειοδυτικοί εντάσεως 4 ως 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ