Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μπαρ στα Εξάρχεια είχε ανοίξει η ...ΕΥΠ!




Προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τη δράση αντιεξουσιαστών και να «παρεισφρήσει» στους χώρους των αναρχικών την περίοδο 2003-2008 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ανοίξει καφετέρια- μπαρ κοντά στην πλατεία Εξαρχείων το οποίο ήταν γεμάτο με συστήματα από «κοριούς» και μικροκάμερες!


Η «ατυχία» όμως για τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ήταν ότι αυτό το κατάστημα...έκλεισε λίγες εβδομάδες πριν από τα τέλη του 2008, όταν οι τότε επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είχαν κρίνει ότι «ο χώρος των αντιεξουσιαστών είχε ηρεμήσει και δεν υπήρχε κανένας λόγος λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου της ΕΥΠ στην πλατεία Εξαρχείων».

Για να διαψευσθούν οικτρά όμως τους επόμενους μήνες με τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που προκάλεσε τη γιγάντωση του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και την ενίσχυση πολλών οργανώσεων αντάρτικου πόλης, όπως γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα» στο HeliosPlus.

Την τελευταία δεκαπενταετία η ΕΥΠ φέρεται να είχε αγοράσει, να είχε δημιουργήσει ή και παρεισφρήσει σε μια σειρά επιχειρήσεις όπως κολέγια, εταιρείες πληροφορικής κτλ. προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για τη δράση κατασκόπων, επίδοξων τρομοκρατών κτλ.

Είναι όμως η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν «εισέλθει» και στον χώρο της διασκέδασης με τη δημιουργία ενός μπαρ στα Εξάρχεια!

Εκείνη την περίοδο υπήρχε ζωτικό ενδιαφέρον των ελληνικών υπηρεσιών για τη συγκέντρωση πληροφοριών για τις ενέργειες αντιεξουσιαστών, κυρίως από στέκια στο κέντρο της Αθήνας, όπου η Αστυνομία ήταν αδύνατον να συλλέξει «κρίσιμες πληροφορίες».

Το κύριο πρόβλημα των αρχών Ασφαλείας ήταν ότι οι αστυνομικοί ή οι πράκτορες που προσπαθούσαν να κινηθούν στα πέριξ της πλατείας Εξαρχείων εντοπίζονταν και αναγνωρίζονταν αμέσως από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ότι οι περιπολούντες συγκεκαλυμμένοι αστυνομικοί ή άλλοι που πήγαιναν σε συγκεκριμένα στέκια δεν μπορούσαν να αντλήσουν συγκροτημένα στοιχεία για τις διεργασίες στον χώρο αυτόν.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η λειτουργία μιας καφετέριας-μπαρ στα Εξάρχεια με δημιουργό και χρηματοδότη την... ΕΥΠ προκειμένου από ακροάσεις και αναλύσεις στιχομυθιών των θαμώνων να αντλούνται σημαντικές πληροφορίες για διεργασίες σε ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Και όχι μόνο... Τότε είχαν διαρρεύσει πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και υπονοούμενα του τύπου «είμαστε σε καλό δρόμο και... μπήκαμε στα Εξάρχεια χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας». Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι μιλούσαν για το φιλόδοξο σχέδιο με το «μπαρ παγιδευμένο με... κοριούς», για το «στέκι της ΕΥΠ» στα Εξάρχεια.

Η λειτουργία του μπαρ ήταν κυρίως έργο της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, που ιδρύθηκε το 1999 και χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αντιμετώπισης της Απάτης (OLAF) της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ομάδα αυτή διέθετε μικροκάμερες, συστήματα ακρόασης χώρων, επεξεργαστές εικόνας και ειδικό λογισμικό ανάλυσης οπτικού υλικού για την ταυτοποίηση δραστών σε παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διέθετε στούντιο για το «μοντάζ» των βίντεο από τις κάμερες.

Μάλιστα το υλικό από τις παρακολουθήσεις επιδεικνυόταν σε ειδικές προβολές στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και σε άλλους αξιωματικούς της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. για να προχωρήσουν στις περαιτέρω ενέργειες.

Η μουσική ήταν σχετικά χαμηλή για να διευκολύνονται οι ακροάσεις και οι απομαγνητοφωνήσεις και να καταφέρνουν οι διωκτικές υπηρεσίες να επιλέγουν τις συζητήσεις με «ενδιαφέρον»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε αποχή από τα ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας καλούν οι φαντάροι

Σε πολύ άσχημη θέση βρίσκεται προσωπικά ο ΥΕΘΑ, Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ, Αθ.Τσέλιος με την προκλητική αντιλαϊκή τους απόφαση να δώσουν τα ΚΨΜ σε ιδιώτη που κερδοσκοπεί εις βάρος χιλιάδων φαντάρων.
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλες τις Πυροβολαρχίες, σε όλες τις Μοίρες οι νεοσύλλεκτοι βγαίνουν μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι και ζητούν να φύγει ο Ιδιώτης που τους εκμεταλλεύεται οικονομικά.

Οι γονείς τους καλούν καθημερινά τηλέφωνο τον Ταξίαρχο Διοικητή και εκφράζουν την αγανάκτηση τους, καθώς συνειδητοποιούν ότι από την λαική οικογένεια που βασανίζεται από την ανεργία, τη φτώχεια, τις απολύσεις, τους φόρους και τις βίαιες περικοπές κλέβουν εκατοντάδες ευρώ μηνιαίως για να κερδίσει ο Ιδιώτης.

Όμως οι φοιτητές είναι στο πλευρό των φαντάρων. ήδη σε αρκετές σχολές, οι συνελεύσεις των φοιτητών έχουν καταδικάσει τις περικοπές εις βάρος των στρατιωτών.
left.gr
Παράλληλα,  σχεδιάζεται η παρέμβαση τους στα Εστιατόρια που διατηρεί ο Κομπατσιάρης στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.    

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρέαν ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες κατά της αιθαλομίχλης

Ο Γιάννης Μανιάτης ζητά από την ΡΑΕδωρεάν ρεύμα για όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κατά τις περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης ώστε να μην καίνε τζάκια και ξυλόσομπες
Δωρεάν ρεύμα για τους καταναλωτές που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κατά τις περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με σχετική επιστολή του προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πρακτικά, με το μέτρο αυτό επιδιώκεται να ενθαρρυνθούν τα νοικοκυριά με οικονομικά κίνητρα, προκειμένου να χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης αντί για τζάκια, ώστε να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Με την επιστολή, που εστάλη σήμερα προς τη ΡΑΕ, το υπουργείο ζητά συγκεκριμένα «να προβλέπεται μηδενική χρέωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών που προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ), για το διπλάσιο αριθμό των ημερών που θα παρουσιαστούν υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από τα 150 mg/m3».

Για παράδειγμα αν εμφανιστούν τρεις ημέρες με υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από 150 μg/m3, τότε για έξι ημέρες να υπάρξει μηδενική χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές με Κ.Ο.Τ.

Η μηδενική χρέωση αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων, δεν περιλαμβάνει δηλαδή τις χρεώσεις για τα δίκτυα κλπ. που θα εισπράττονται κανονικά. «Η υλοποίηση του μέτρου απαιτεί ειδική ρύθμιση, η οποία πρακτικά θα υιοθετεί διαφορετική έκπτωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο σε ακραίες περιπτώσεις αιωρούμενων σωματιδίων. Η ειδική αυτή ρύθμιση θα περιλαμβάνει και αναπροσαρμογή των ορίων κατανάλωσης των δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.), κατά την ποσότητα που επιτρέπεται να καταναλώσει δωρεάν, λόγω υπερβάσεων των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από 150 μg/m3» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης.

Ζητά επίσης τη γνωμοδότηση της Αρχής επί της πρότασης, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή.

«Παρότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία του ποσοστού των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ. που έχουν εγκατεστημένα συστήματα θέρμανσης με καύση ξύλου, εκτιμούμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό των εκπεμπόμενων αιωρούμενων σωματιδίων, αλλά επίσης θα αποτελέσει ένα σαφές μήνυμα προς τους πολίτες για στροφή σε λιγότερο ρυπογόνα συστήματα (π.χ. ηλεκτρικό, φυσικό αέριο κ.λπ.)» προσθέτει ο υπουργός.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία:

-Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, οι υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από 100 μg/m3, εμφανίστηκαν περίπου 10-15 μέρες το χρόνο, ενώ πάνω από 150 μg/m3 περίπου 3-4 μέρες το χρόνο.

- Τα μέτρα που προβλέπονται διαχωρίζονται σε συστάσεις προφύλαξης του πληθυσμού και σε μέτρα που οδηγούν σε μείωση των εκπεμπόμενων σωματιδίων. Οι συστάσεις για τον πληθυσμό διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, για άτομα αυξημένου κινδύνου και για το γενικό πληθυσμό. Τα άτομα αυξημένου κινδύνου σε ενδεχόμενο επεισόδιο είναι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών κλπ.

- Οι συστάσεις αφορούν διαβαθμίσεις περιορισμού της άσκησης και της παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ανάλογα με τα επίπεδα συγκέντρωσης.

- Στην κατηγορία μέτρων προστασίας του πληθυσμού, εντάσσεται και η δυνατότητα διακοπής λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των κτιρίων εκπαίδευσης κ.ά.

- Τα περαιτέρω μέτρα που δύναται να επιβληθούν, επιλέγονται ανάλογα με την πηγή εκπομπής αιωρούμενων σωματιδίων και αφορούν σε:

α) συστάσεις περιορισμού των εκπομπών από εστίες καύσης, ιδίως με την ορθή χρήση των συστημάτων θέρμανσης,

β) περιορισμό των βιομηχανικών εκπομπών, με μείωση της δραστηριότητας μόνο των ρυπογόνων εγκαταστάσεων και

γ) περιορισμό των κυκλοφοριακών εκπομπών, μέσω συστάσεων προς τους οδηγούς, αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκεκριμένων τύπων οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eτσι ήταν η Αρχαία Αθήνα -Ενα βίντεο που συγκλονίζει

Σε ένα video 2 λεπτών και 43 δευτερολέπτων μπορείτε να δείτε πως χτίστηκε ο Παρθενώνας και πως ήταν η αρχαία Αθήνα, γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


Το εντυπωσιακό video δημιούργησε η ομάδα της εταιρίας πληροφορικής και τρισδιάστατων γραφικών Whiskytree.com.

Το video παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες στο 40ο συνέδριο Νέων Τεχνολογιών Siggraph 2013.

Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- Ληστεία με τραυματισμό στα Λεύκτρα


Σταμάτησαν να τον βοηθήσουν...και τον χτύπησαν με σιδερολοστό
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ελοπίας Θηβών μετά την αιματηρή  ληστεία που σημειώθηκε σε βάρος ηλικιωμένου.

Όλα έγιναν σήμερα το απόγευμα στο κανάλι του Μόρνου κοντά στα Λεύκτρα,οταν το αγροτικό αυτοκίνητο  που οδηγούσε ο ηλικιωμένος απο την Ελοπία,έπαθε λάστιχο και ακινητοποιήθηκε.Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες του permisospress, διερχόμενο Ι.Χ.αυτοκίνητο με Ρομά  σταμάτησε  υποτίθεται για να βοηθήσουν τον 80χρονο να αποκαταστήσει τη ζημιά.Οι γύφτοι μόνο για να βοηθήσουν δεν σταμάτησαν,άρπαξαν με τη βία το πορτοφόλι του ηλικιωμένου με 300 ευρώ,τον χτύπησαν με σιδερένιο λοστό στο γόνατο και εξαφανίστηκαν.Ο 80χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Θηβών.Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ


Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.125 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4,35 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε σταφύλια, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, ακτινίδια και πατάτες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό είναι η εξής:
Νομός
Ποσό
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
179.636.20
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
42.182.60
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
6.860.85
ΑΡΤΗΣ
93.741.48
ΑΤΤΙΚΗΣ
88.398.67
ΑΧΑΙΑΣ
376.133.72
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
69.428.34
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
335.728,42
ΔΡΑΜΑΣ
73.278,51
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
22.114,88
ΕΒΡΟΥ
509.268,00
ΕΥΒΟΙΑΣ
44.964,17
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
11.205,63
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
43.964,26
ΗΛΕΙΑΣ
191.626,02
ΗΜΑΘΙΑΣ
330,00
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
132.733,01
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
15.172,38
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
59.837,33
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
26.578,90
ΚΑΒΑΛΑΣ
298.605,27
ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
46.699,38
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
6.225,11
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
5.504,27
ΚΙΛΚΙΣ
29.558,99
ΚΟΖΑΝΗΣ
30.586,42
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
652.626,35
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
60.583,53
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
3.400,36
ΛΑΡΙΣΗΣ
36.629,99
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
4.064,82
ΛΕΣΒΟΥ
159.910,23
ΛΕΥΚΑΔΟΣ
5.857,13
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
3.715,40
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
27.968,36
ΞΑΝΘΗΣ
51.836,42
ΠΕΛΛΗΣ
7.304,19
ΠΙΕΡΙΑΣ
59.415,03
ΠΡΕΒΕΖΗΣ
69.636,10
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
27.087,34
ΡΟΔΟΠΗΣ
33.623,11
ΣΑΜΟΥ
234.209,94
ΣΕΡΡΩΝ
25.278,47
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
12.034,83
ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
44.153,36
ΦΛΩΡΙΝΗΣ
7.532,81
ΦΩΚΙΔΟΣ
8.546,43
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
12.704,89
ΧΑΝΙΩΝ
58.491,12
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων του Α.Ο. Θήβα και της Α.Ε.Κ. στο γήπεδο Θηβών


ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΘΗΒΑΣ

Η Ενωση Μικρασιατών Θήβας και το Δίκτυο Mikrasiatis.gr, διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα παλαιμάχων μεταξύ των ομάδων του ΑΟ Η ΘΗΒΑ και ΑΕΚ, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Στάδιο , με ώρα έναρξης του αγώνα 3:00 μμ .
Οι παλαίμαχοι της Α.Ε.Κ. με την  δεύτερη παρουσία τους στην πόλη (πριν λίγα χρόνια σε αντίστοιχο φιλικό αγώνα για την στήριξη των ΑΜΕΑ Θήβας, είχε συμμετάσχει για πρώτη φορά με την ομάδα και είχε τιμηθεί από την Ενωση Μικρασιατών Θήβας, ο πατριώτης μας Μικρασιάτης ποδοσφαιριστής Μιχάλης Κασάπης)  συμβάλουν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την δημιουργία του Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης Θήβας.
Η  αποστολή της Α.Ε.Κ. θα αποτελείται από γνωστά αστέρια του παρελθόντος μεταξύ των οποίων οι Νεστορίδης, Σεραφίδης , Παπαιωάννου, Καραφέσκος, Τόσκας, Περισίδης, Καρακίδης, Μπατίστα, Κασάπης, Νικολάου, Αρδίζογλου, Στυλιανόπουλος, Γεωργιάδης, Σεβαστόπουλος, Βλαντής, Πυθαρούλης, Παπαδόπουλος, Ζήσης, Συμιγδαλάς, Αντωνόπουλος, Καρούσης, Μουσούρης,  κλπ.
Με την παρουσία σας συμβάλετε ουσιαστικά και εσείς στην δημιουργία του Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης Θήβας του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν .
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο βοήθημα 200 ευρώ το μήνα σε άνεργους άνω των 20 ετών -Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το δικαίωμα να εισπράττουν 200 ευρώ το μήνα έως για 12 μήνες εξασφαλίζουν από 1/1/14 άτομα ηλικίας άνω των 20 ετών, εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Εργασίας νομοθέτησε δύο βασικές αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η ημέρα του νέου έτους.

Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση οι «άνεργοι ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί».

Οι προϋποθέσεις για το επίδομα

1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 20ου έτους της ηλικίας του και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 66ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης. Η συμπλήρωση του 66ου έτους συνεπάγεται την διακοπή της καταβολής του επιδόματος στο δικαιούχο.

2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας. Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις). ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών.

3.Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα ποια χρονική περίοδο έλαβαν την δωδεκάμηνη τακτική επιδότηση. Αν π.χ. ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επίδομα ανεργίας 12μηνης διάρκειας που έληξε την 05/12/1998 και υποβάλει αίτηση για το επίδομα μακροχρονίως ανέργου την 15/05/2014, θα πρέπει κατά το χρονικό διάστημα από 16/5/2013 έως 15/5/2014 να αποδεικνύεται η κατάσταση της διαρκούς 12μηνης διάρκειας ανεργίας του.

4.Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ΕΥΡΩ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 587 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Σημείωση : Οικογενειακό εισόδημα θεωρούμε το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο του ίδιου και της οικογενείας του (συζύγου και ανηλίκων τέκνων).

Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) .

Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.

Ποιά είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του.Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του προηγούμενου οικονομικού έτους. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν υπέχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης και ότι δεν είχε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του. Στην υπεύθυνη δήλωση θα βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση που η καταβολή του προαναφερόμενου επιδόματος συνεχίζεται και κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος ο δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει ότι το ετήσιο του προηγούμενου οικονομικού έτους εισόδημα του δεν υπερέβη το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του Στην προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Όσοι εκ των δικαιούχων είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να προσκομίζουν και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης αμέσως μετά την υποβολή της στη Δ.Ο.Υ.Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται : α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, δεόντως επικυρωμένο, β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ και γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που επήλθε στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως.Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.ΙΒΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Περ. Στερεάς: Προκηρύχθηκε η μελέτη βελτίωσης του δρόμου Θήβα – Λιβαδειάς

Προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
η μελέτη βελτίωσης του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά,
από την έξοδο Αλιάρτου έως τη διασταύρωση Αγίου Γεωργίου

Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εκπόνηση της μελέτης με πλήρη τίτλο «Βελτίωση της ΠΕΟ Θήβας – Λιβαδειάς, από το πέρας της παράκαμψης Αλιάρτου έως τη διασταύρωση προς Άγιο Γεώργιο, με παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής», προϋπολογισμού  550.000 €.

Πρόκειται για τμήμα του δρόμου μήκους 8,1 χιλιομέτρων, που ξεκινώντας από τη διασταύρωση Αγ. Γεωργίου ακολουθεί, με τις απαραίτητες διαπλατύνσεις και προσαρμογές, την υφιστάμενη χάραξη μέχρι την Αγία Παρασκευή. Στη συνέχεια παρακάμπτει βόρεια τον υπάρχοντα δρόμο, με σκοπό την παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής σε απόσταση περίπου 800 μέτρα από τον οικισμό. Μετά την παράκαμψη, η χάραξη συναντά εκ νέου τον άξονα Θήβα – Λιβαδειά, τον οποίο διαπλατύνει και βελτιώνει μέχρι την προβλεπόμενη έξοδο της παράκαμψης Αλιάρτου.

Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική παρέμβαση με τελικό στόχο την αναβάθμιση σε σύγχρονη οδική αρτηρία του παλιού εθνικού δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, ο οποίος είναι ένας από τους κεντρικούς άξονες της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας. Είναι γνωστό ότι ο δρόμος αυτός δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο αφού διασχίζει διαμπερώς τη Βοιωτία και παράλληλα εξυπηρετεί την πρόσβαση στη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα μέσω της Λοκρίδας.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς : «ο δρόμος Θήβα – Λιβαδειά αποτελεί μια μεγάλη μας προτεραιότητα εδώ και χρόνια, από την εποχή των Νομαρχιακών μας θητειών και φυσικά τώρα ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Να τονίσουμε πως την αρμοδιότητα για παρεμβάσεις στο δρόμο αυτό, δευτερεύοντος εθνικού δικτύου, την αποκτήσαμε με την ανάληψη των περιφερειακών μας καθηκόντων και βεβαίως προχωράμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε και όσο μας επιτρέπουν τα στενά δημοσιονομικά δεδομένα σε μελέτες και έργα για τη βελτίωσή του. Συγκεκριμένα :
-    Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει και ήδη παραδώσει σε κυκλοφορία το νέο τμήμα που περιλαμβάνει τον ανισόπεδο κόμβο των Βαγίων έως τη διασταύρωση Μαυροματίου, δαπάνης περίπου 4 εκ. €, το οποίο χρηματοδοτούμε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
-    Προχωρούμε, με αυτή την προκήρυξη, στη μελέτη του τμήματος από την έξοδο Αλιάρτου έως τη διασταύρωση του Αγίου Γεωργίου.
-    Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη και δρομολογούμε τις διαδικασίες οριστικής μελέτης από τη διασταύρωση Μαυροματίου έως έξοδο Αλιάρτου με παράκαμψη Αλιάρτου.
-    Δρομολογούμε παράλληλα τις μελέτες του εναπομείναντος τμήματος του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, προς τη Θήβα.

Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η βελτίωση της χάραξης, η αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, οι αναγκαίες παρακάμψεις των οικισμών, έτσι ώστε να υπάρχουν πλήρεις μελέτες για έναν σύγχρονο και ασφαλή οδικό άξονα με εξίσου σύγχρονες και ασφαλείς κυκλοφοριακές συνθήκες. Έναν δρόμο που είναι προτεραιότητα για τη Στερεά Ελλάδα και επιδιώκουμε να τον αναδείξουμε σε ώριμο έργο και να έχουμε τη δυνατότητα να δικεδικήσουμε τη χρηματοδότηση της πλήρους κατασκευής του»

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Έλληνα "Καλύτερου Νέου Αγρότη"

Με σύνθημα «στήριξε κι ΕΣΥ την ελληνική γεωργία», η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών διοργανώνει διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα "Καλύτερου Νέου Αγρότη". Ο νικητής θα συμμετάσχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ανάδειξη του "Καλύτερου Νέου Αγρότη" που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιανουαρίου 2014.
Οι κατηγορίες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι είναι :
Α) Καινοτομία, Β) Βιωσιμότητα Γ) Πράσινες πρακτικές, Δ) Πολυδραστηριότητα
Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό προϋποθέτουν οι υποψήφιοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, κάτω των 40 ετών και ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α.
Φιλοδοξώντας να αναδείξει την αξία της ελληνικής γεωργίας στο εξωτερικό, η Πανελλήνια Ένωση Αγροτών καλεί όλους τους νέους αγρότες που έχουν να παρουσιάσουν την δική τους ξεχωριστή γεωργική πρακτική, να συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό.
Περισσότερες Πληροφορίες
Τηλ. 211 800 1673 καθημερινά, 9.00 - 13.00
Email: greek.young.farmers@gmail.com
Site: www.neoiagrotes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Μουλκιώτη το 1o EΠΑΛ Λιβαδειάς



Tην Τετάρτη 27-11-2013 οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς,  με αντιπροσωπεία γονέων, επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γιώργο Μουλκιώτη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση σε σχέση με την λειτουργία του ΕΠΑΛ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την άμεση υποστήριξη και βοήθειά του ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του, που έχει ήδη προβεί προς το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχε, παρουσία των μαθητών, με τον  Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Ηλ. Παλιαλέξη, τους μετέφερε την πληροφορία ότι την Παρασκευή 29-11-13 σε συνάντηση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης της χώρας θα συζητηθεί το θέμα των μαθητών της Γ΄Λυκείου  των ΕΠΑ.Λ. με τον Υπουργό Παιδείας και ότι αναμένεται η πλήρωση θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού.

                      

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τους άπορους συμπολίτες μας

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου : Συγκέντρωση Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμος Θηβαίων, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά αδύνατων δημοτών του, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες, διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!!!

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο χρειάζεται τη βοήθειά μας γι’ αυτό
 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και στηρίζουμε το έργο του!

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κατσιμπάρδη στη Θήβα

Παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κατσιμπάρδη


Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Γιώργου Κατσιμπάρδη με τίτλο «Στα άδυτα οκτώ ιερών του Ελληνισμού», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου και εκπροσώπων των πολιτικών, πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών της χώρας.

Ο κ. Δήμαρχος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, συνεχάρη τον συγγραφέα και πρώην Υφυπουργό για τη μέχρι σήμερα πορεία του αλλά και το συγγραφικό του έργο και ευχήθηκε το νέο του βιβλίο να έχει ευρεία αποδοχή από τους αναγνώστες. Συγκεκριμένα είπε για το βιβλίο και τον συγγραφέα:

« Οι σελίδες του βιβλίου, που σήμερα παραδίδεται στο αναγνωστικό κοινό, μέσα από αυτή την λαμπρή παρουσίαση και με τις προσωπικότητες που την πλαισιώνουν, αποτελεί ένα εκπαιδευτικό, μορφωτικό και φυσικά συναρπαστικό ταξίδι στις ατραπούς της Ελληνικής Ιστορίας, καλύπτοντας χιλιάδες έτη παρουσίας του Ελληνισμού στην παγκόσμια Ιστορία

Όμως θα ήταν υπέρβαση από μέρους μου να μιλήσω περισσότερο για το ίδιο το βιβλίο, καθώς γι’ αυτό θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας, οι οποίες κοσμούν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση αλλά και την πόλη μας γενικότερα.
Θα ήταν όμως παράλειψη από μέρους μου, και ως Δήμαρχος αλλά και σαν Θηβαίος πολίτης, να μην αναφερθώ στον συγγραφέα, το φίλο και συμπατριώτη, Γιώργο Κατσιμπάρδη.
Έναν άνθρωπο, του οποίου η δραστηριότητα κάλυψε ένα ευρύ φάσμα δημοσίου βίου και προσφοράς από διαφορετικά και πολυποίκιλα μετερίζια.
Ο αθλητής, ο δικηγόρος , ο βουλευτής, ο υπουργός, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι κάποιες από τις χαρακτηριστικές πτυχές του βίου του Γιώργου Κατσιμπάρδη, οι οποίες στο πρόσωπό του έλαβαν ουσιώδες περιεχόμενο, καθώς η δυναμική εκπροσώπηση των θέσεων που υπηρετούσε και κατείχε ο Γιώργος, απέφερε αποτελέσματα ευνοϊκά για τους πολίτες και τους συμπατριώτες του.
Παράλληλα έχει αναπτύξει ένα πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό έργο, που είναι χρήσιμο για όλους αλλά κυρίως για εμάς τους Θηβαίους 
Θέλω λοιπόν να συγχαρώ τον κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη για τη μέχρι σήμερα πορεία του αλλά και το έργο που μας παραδίδει σήμερα, στο οποίο παρουσιάζει με την πρέπουσα βαρύτητα τα βοιωτικά μνημεία και την ιστορία της πόλης της Θήβας και του εύχομαι υγεία, για να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο και φυσικά το νέο του βιβλίο να έχει ευρεία αποδοχή από τους αναγνώστες».

Κλείνοντας, τον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοππο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο για την παρουσία του στην εκδήλωση:

«Θέλω να  ευχαριστώ από καρδιάς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοππο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο διότι για ακόμη μια φορά με την παρουσία του μας τιμά στον μέγιστο βαθμό και προσδίδει λαμπρότητα στη σημερινή εκδήλωση.».


Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Α. Α. Λιβάνη:

Ο αναγνώστης αυτού του -γραμμένου με γλαφυρό και ευανάγνωστο τρόπο- βιβλίου θα αισθανθεί την ανάγκη να δώσει το χέρι στο συγγραφέα για να τον "ξεναγήσει" στα οκτώ από τα αναρίθμητα ιερά των Ελλήνων που έχει επιλέξει ως τα σημαντικότερα, προκειμένου να δείξει αυτό που επιδιώκει: το πώς, δηλαδή, και από ποιους αυτά ιδρύθηκαν, τι είδους διαχρονικής αξίας μηνύματα έστειλαν και στέλνουν και γενικότερα ποια είναι η προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό και στην παγκόσμια διανόηση. Να του γνωρίσει, επίσης, τους πυρήνες των θεϊκών δυνάμεων που κατά καιρούς λάτρευαν οι Έλληνες, αρχίζοντας από τις πρώτες γυναικείες θεότητες των μητριαρχικών χρόνων, και να τον "εξοικειώσει" με τους "ιερούς γάμους" που εκείνες είχαν τελέσει με τον Δία και άλλους πατριαρχικούς θεούς του αρχαιοελληνικού κόσμου. Παράλληλα, να τον "οδηγήσει" στους "φάρους" της Ορθοδοξίας: στη Μονή του Ιερού Νησιού της Πάτμου, στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης και στην Παναγία της Τήνου, ώστε να τον καταστήσει κοινωνό των διαχρονικής αξίας μηνυμάτων που αυτά εκπέμπουν


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το τσουχτερό κρύο

Συνεχίζεται η παγωνιά, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κι άλλο, αφού σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται αραιές νεφώσεις αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, που κατά τόπους θα φτάσουν τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στην Ηπειρο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σειρά δράσεων για την ενίσχυση της βαμβακαλλιέργειας



Συνάντηση Τσαυτάρη με την ICAC
Η σημασία της καλλιέργειας του βαμβακιού στη χώρα μας, αλλά και οι προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, με τον απερχόμενο εκτελεστικό διευθυντή της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (International Cotton Advisory Committee - ICAC) κ. Τέρι Ταουνσεντ (Terry Townsend) και τον διάδοχο του από την 1η Ιανουαρίου 2014 κ. Χοσέ Σέτε (Jose Sette).

O κ. Τσαυτάρης, μεταξύ άλλων ανέφερε πως στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ, η προσπάθεια του υπουργείου αποσκοπεί και για το βαμβάκι όπως και για το σύνολο της ελληνικής γεωργίας, στη μέγιστή δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, που θα αναδείξει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και φυσικά στη συνέχιση της υποστήριξης του εξαιρετικού αυτού προϊόντος της Ελλάδας.

Στην προσπάθεια αυτή, είπε, εντάσσονται δράσεις όπως η συνεχής βελτίωση της απόδοσης, αλλά και της ποιότητας των καλλιεργούμενων ποικιλιών βάμβακος, η καθιέρωση ενός σήματος ποιότητας για το «Ελληνικό βαμβάκι», η εφαρμογή συμβολαίων καλλιέργειας και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων του κλάδου, αλλά και η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων μέσα από τη νέα ΚΑΠ, προκειμένου οι βαμβακοκαλλιεργητές να συνεχίσουν να λαμβάνουν, πέραν της ενιαίας και συνδεδεμένη ενίσχυση.

Επίσης, στη συνάντηση τέθηκε η διοργάνωση της 73ης Συνέλευσης της Ολομέλειας της ICAC που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 2 έως 7 Νοεμβρίου 2014. Πρόκειται για μια διοργάνωση ιδιαίτερα μεγάλης εμβέλειας, δεδομένου ότι θα συμμετέχουν 500 αντιπροσωπείες από 50 χώρες, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική από επιστημονικής άποψης μέσω των συνεργασιών και της προαγωγής της επιστημονικής έρευνας, αλλά κυρίως λόγω της ανταλλαγής εμπειριών σε θέματα πολιτικής και προώθησης του βάμβακος στο διεθνές περιβάλλον.

Η ICAC, στην οποία η Ελλάδα είναι μέλος από το 1947, αποτελεί το μεγαλύτερο Διεθνή Οργανισμό με αντικείμενο την παραγωγή, εμπορία και επεξεργασία του βάμβακος με 50 κράτη μέλη μεταξύ των οποίων τα επτά είναι χώρες της Ε.Ε. (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και φυσικά Ελλάδα, η μεγαλύτερη βαμβακοπαραγωγός χώρα της Ευρώπης).
Διαβάστε Περισσότερα »

Διεθνής Αγώνας 4X4 Rally στο Δίστομο

Και μην ξεχνάτε, αυτό το Σάββατο, 30 Νοέμβρη, το βράδυ φιλοξενούμε για μία ακόμη φορά το διεθνή αγώνα 4Χ4 Pilot Beach Resort 24 Ώρες Rally Raid 2013. Να είστε όλοι εκεί να απολαύσετε την προσπάθεια πληρωμάτων και μηχανικών, αλλά και να τους δείξουμε την φιλοξενία που μόνο εμείς οι Διστομίτες ξέρουμε να προσφέρουμε!!!
distomo.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα οι συντάξεις ΟΓΑ του Δεκεμβρίου



Η συνολική δαπάνη για τις συντάξεις του Δεκεμβρίου 2013 ανέρχεται στα 321.905.203,24 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2013 θα καταβληθεί σε 718.844 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2013 ανέρχεται στο ποσό των 321.905.203,24 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιες υπηρεσίες θα προσληφθούν 7.400 άνεργοι -Ποιοι θα είναι οι μισθοί τους

Στον τομέα της εκπαίδευσης θα τρέξει προκήρυξη του ΟΑΕΔ μέσα στο Δεκέμβριο και μέσα αυτής θα προσληφθούν 7.400 άνεργοι σε θέσεις κοινωφελούς Εργασίας με 5μηνη απασχόληση. Η προκήρυξη θα αφορά εγγεγραμμένους άνεργους που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις και θα επιλεγούν με σύστημα μορίων).

Οι ειδικότητες και οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλυφθούν σε ποσοστό 37,8% από άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ και κατά 62,2% από άνεργους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Η αμοιβή

    για τους άνω των 25 ετών είναι 490 ευρώ το μήνα
    για τους κάτω των 25 ετών 427 ευρώ το μήνα
    ο ΟΑΕΔ καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Οι ειδικότητες και οι θέσεις:

    Καθαριστές / στριες (2.056)
    Βοηθητικό Προσωπικό (800)
    Επιστάτες (1.049)
    Τραπεζοκόμοι (595)
    Λογοθεραπευτές (80)
    Σχολικοί Οδηγοί (50)
    Συνοδοί Σχολικών Λεωφορείων (50)
    Εργοθεραπευτές (70)
    Σχολικοί Νοσηλευτές (90)
    Φυσιοθεραπευτές (60)
    Ψυχολόγοι (950)
    Κοινωνικοί Λειτουργοί (1.550)



Διαβάστε Περισσότερα »

Πολ Καζαριάν: Ποιος είναι ο μυστηριώδης επενδυτής που διαφημίζει Ελλάδα




    Bάσει των επιτευγμάτων το ελληνικό χρέος θα έπρεπε να αξιολογείται με «A+», υποστηρίζει o ιδιοκτήτης της Japonica Partners Πολ Καζαριάν..





Διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ της ελληνικής οικονομίας «εξαπέλυσε» χθες η αμερικανική εταιρεία Japonica Partners του επενδυτή Πολ Καζαριάν, υποστηρίζοντας ότι βάσει των επιτευγμάτων της ελληνικής οικονομίας το ελληνικό χρέος θα έπρεπε να αξιολογείται με «Α+» και όχι με «C».
 Η Japonica Partners με μια...  ολοσέλιδη καταχώριση στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ζήτησε χθες την ανάληψη δράσης από τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον προκειμένου να ξεπεραστεί η «οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική», η οποία «συσκοτίζει» και δεν επιτρέπει να καταδειχθεί ότι η Ελλάδα αξίζει να έχει αξιολόγηση «A+».
Η αμερικανική επενδυτική φίρμα που τον προηγούμενο Ιούνιο αιφνιδίασε τους πάντες καταθέτοντας δημόσια προσφορά για την αγορά ελληνικών ομολόγων αξίας έως 4 δισ. ευρώ υποστηρίζει την επένδυσή της στο ελληνικό χρέος προσπαθώντας να αυξήσει την τιμή των χρεογράφων που κατέχει. Στις αρχές Οκτωβρίου ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Καζαριάν ανακοίνωσε πως η Japonica κατέστη ο μεγαλύτερος ιδιώτης κάτοχος ελληνικού χρέους - υπέβαλε την προσφορά της αρχικά τον Ιούνιο παρατείνοντάς την τρεις φορές -, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ονομαστική αξία των ομολόγων που απέκτησε.
Μάλιστα, ο Καζαριάν προχώρησε ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι τα ελληνικά ομόλογα που έλαβε η Japonica κατά τη δημόσια προσφορά είναι μαζικώς υποτιμημένα λόγω συστημικών ασαφειών για την Ελλάδα αλλά και των παρωχημένων λογιστικών κανόνων βάσει των οποίων υπερεκτιμήθηκαν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και το δημοσιονομικό έλλειμμα.

ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
Ωστόσο, ο αρμενικής καταγωγής επενδυτής με την πλούσια εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική δεν έμεινε εκεί. Χθες η Japonica δημοσίευσε στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ανοικτή επιστολή στην οποία απαριθμεί μια σειρά από επιχειρήματα για τον λόγο που η Ελλάδα πρέπει να αξιολογείται με «A+».
Η ίδια επιστολή που θα δημοσιευθεί σήμερα στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», αύριο στην «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και την Παρασκευή στους «Ιντερνάσιοναλ Νιου Γιορκ Τάιμς Ασίας» αναφέρει ότι είναι αδιαφιλονίκητο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει μια από τις πιο εξαιρετικές δημοσιονομικές αναγεννήσεις στην ιστορία, που ισοδυναμεί με αξιολόγηση «Α+».
«Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε πέρα από την αναχρονιστική και παράλογη λογιστική που συσκοτίζει το γεγονός ότι η χώρα αξίζει ένα "Α+" και απόδοση ομολόγων κάτω του 5%», αναφέρει στην επιστολή της η Japonica. Και προσθέτει: «Τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η λογιστική είναι το μοναδικό μεγάλο εμπόδιο και το πιο εύκολα εξαλείψιμο για να επιτευχθεί μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα».
Η επενδυτική εταιρεία καλεί τους υπευθύνους χάραξης της δημόσιας πολιτικής σε ΕΕ και ΗΠΑ να παρουσιάσουν τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας με τρόπο που θα αντικατοπτρίζει την οικονομική πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό η ολοσέλιδη καταχώριση της Japonica Partners αναφέρει τόσο σε κείμενο όσο και σε πίνακες ότι η Ελλάδα σε μόλις πέντε χρόνια έχει ανέλθει στην πρώτη θέση από την τελευταία στους δείκτες δημοσιονομικής απόδοσης, ένα επίτευγμα που οι περισσότεροι πίστευαν ότι ήταν αδύνατο.
Συγκεκριμένα, τονίζει πως η ελληνική οικονομία κατατάσσεται πλέον πρώτη μεταξύ των 27 της ΕΕ σε όρους δομικού πλεονάσματος ως ποσοστού του ΑΕΠ, με διαρθρωτικό πλεόνασμα ύψους 1,2% του ΑΕΠ το 2013 σε σύγκριση με το διαρθρωτικό πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ της Σουηδίας. Ακόμη, αναφέρει πως σύμφωνα με το ΔΝΤ η Ελλάδα κατατάσσεται επίσης στην πρώτη θέση μεταξύ των 30 ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου σε όρους εκτιμώμενου πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς με κυκλικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα 5,4% του ΑΕΠ ξεπερνά ακόμη και την παγκόσμιας κλάσης οικονομία της Σιγκαπούρη που αναμένεται το 2014 να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,3% του ΑΕΠ.

Στην Ελλάδα.
Ο επικεφαλής της Japonica θα βρεθεί στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, προκειμένου να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που έχει θέμα «Το νέο ελληνικό οικονομικό μοντέλο».
Ο Καζαριάν θα αναλύσει το πώς μια διεθνής εταιρεία επενδύσεων αξιολογεί την Ελλάδα και την οικονομία της σήμερα, το πόσο ελκυστική είναι η Ελλάδα για τους μεγάλους διεθνείς επενδυτές και τι άλλο πρέπει να γίνει προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη στη χώρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Japonica στην Ελλάδα Βασίλη Κάββαλο στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο κ. Καζαριάν «θα παρουσιάσει τη δική του προσέγγιση αναφορικά με το γιατί η Ελλάδα δικαιούται την αξιολόγηση "A+".

«Κατάφεραν το αδύνατο»
Ο αρμενικής καταγωγής επενδυτής αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του ότι η Ελλάδα σε μόλις πέντε χρόνια έχει ανέλθει στην πρώτη θέση από την τελευταία στους δείκτες δημοσιονομικής απόδοσης, ένα επίτευγμα που – όπως αναφέρει – οι περισσότεροι πίστευαν ότι ήταν αδύνατο.

Του κ.Θανάση Ι. Κουκάκη


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ