Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι Έλληνες ξόδεψαν 3,5 δισ. ευρώ μέσω διαδικτύου το 2013- Γύρισαν την πλάτη στην παραδοσιακή αγορά

Θεαματικά αυξάνονται στη διάρκεια της κρίσης οι δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών για φθηνές ηλεκτρονικές αγορές.

Φέτος εκτιμάται πως ήδη 2,5 εκατομμύρια Έλληνες αγόρασαν μέσω Διαδικτύου προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 600 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με πέρυσι όταν ο τζίρος των "φυσικών" καταστημάτων λιανικού εμπορίου υποχωρεί με ρυθμό 5-20% ετησίως, ακόμη και σε προϊόντα διατροφής ή πρώτης ανάγκης.

Όπως δείχνει έρευνα που δημοσιοποίησε η ΕΣΕΕ, σταδιακά αναμένεται η αγορά των ηλεκτρονικών πωλήσεων από τις επιχειρήσεις προς τους καταναλωτές (χωρίς να περιλαμβάνονται οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων) να διαμορφωθεί στα 5 δισ. ευρώ με πάνω από 4-5 εκατ. online αγοραστές.

Υπολογίζεται ότι σήμερα 6 εκατ. Έλληνες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τα 2/3 διαθέτουν λογαριασμούς σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook).

Ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος που αφιερώνει κάποιος online στην Ελλάδα φτάνει τις 10 ώρες, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται πάνω από 500.000 αναζητήσεις στο internet.

Η δε χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών συσκευών αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, οκτώ φορές ταχύτερα σε σχέση με τον αντίστοιχο ρυθμό διείσδυσης του διαδικτύου στους προσωπικούς υπολογιστές.

Στην Ελλάδα το 2012 αγόρασαν ρούχα και αθλητικά είδη μέσω Διαδικτύου το 15% των χρηστών ίντερνετ, έναντι μόλις 4% το 2008.

Κρατήσεις για ταξίδια και διαμονή έκανε μέσω του Διαδικτύου το 15% των χρηστών στην Ελλάδα έναντι 6% το 2008, ενώ σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν ακόμη οι αγορές τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, μόλις 2%.

Τα υψηλότερα ποσοστά αγορών από το διαδίκτυο καταγράφονται στο Ηνωμένο Βασίλειο (82%), στη Δανία, στη Σουηδία (79%) και στη Γερμανία (77%).

Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Ιταλία και η Εσθονία (29%), η Βουλγαρία (17%) και η Ρουμανία (11%).

Το 2012, 1,9 εκατομμύρια Έλληνες συνολικά αγόρασαν online προϊόντα ή υπηρεσίες αξίας 2,9 δισ. ευρώ και έκαναν κατά μέσο όρο ετησίως 20 αγορές μέσω του διαδικτύου συνολικής αξίας 1.600 ευρώ

Άρα στους βασικούς δείκτες μέτρησης της online αγοράς είχαμε αύξηση το 2012 κατά 25-35%, ενώ στις συνολικές αγορές η αύξηση ήταν πάνω από 50% σε σχέση με το 2011.

Για το 2013 αναμένεται περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες χρήστες του διαδικτύου να αγοράσουν υπηρεσίες/προϊόντα που θα πλησιάσουν τα 3,5 δισ. ευρώ.

Βέβαια, η αγορά αυτή παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή, αφού οι συνολικές online αγορές στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν το 2013 τα 350 δισ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tραγούδια του χθες και του σήμερα στο Συνεδριακό Αλιάρτου

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
                             

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του δήμου Αλιάρτου και ο σύνδεσμος   «Οι φίλοι της μουσικής»
διοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη σε τραγούδια του χθες και του σήμερα και στο σύγχρονο θηβαϊκό δημοτικό τραγούδι.
Της μουσικής βραδιάς θα προηγηθεί ομιλία του Θηβαίου ιστορικού & μέλους της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Βασ. Βασιλείου, με θέμα «η εξέλιξη του τοπικού μουσικοθεατρικού φαινομένου».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 5.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου.
Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ο γνωστός ιεροψάλτης και τραγουδιστής  Γιώργος Χατζηχρονόγλου.

                                            Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου                         Ο Πρόεδρος της Ε. Β. Μ.
 Γεώργιος  Ντασιώτης                             Νικόλαος  Κόλλιας





Για πληροφορίες:

Δήμος Αλιάρτου:  τηλ.22683- 50212 (κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411 (κον. Καρβούνη)
Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή ντοκιμαντέρ για το AIDS "How To Survive A Plague"απο τον "Ελείτροχο"

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του για το 2013, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, 1η Δεκεμβρίου, συμμετέχει στο πρόγραμμα προβολών με τίτλο «Dogs on wheels» που διοργανώνει το «Exile Room», ένας ανεξάρτητος Καλλιτεχνικός Οργανισμός που ειδικεύεται στο Ντοκιμαντέρ.
Το «Dogs on wheels» είναι ένα πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ σε επτά (7) πόλεις της περιφέρειας της Ελλάδα και τρεις συνοικίες της Αθήνας κατά τους μήνες Νοέμβριο 2013- Ιούνιο 2014, το οποίο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, στη Θήβα την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "How To Survive A Plague" («Πώς να επιβιώσεις από μια μάστιγα»), στο χώρο του «Σεμέλη» - Αγ. Νικολάου 1 (έναντι Δικαστηρίων) και ώρα 6.00 μ.μ..
Είσοδος: Ελεύθερη
Το ντοκιμαντέρ "How To Survive A Plague" ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2013.
Καλεσμένος στην προβολή είναι ο κος Νίκος Δέδες: ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της «Θετικής Φωνής», του συλλόγου των ατόμων που ζουν με HIV στην Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία των προσπαθειών που μετέτρεψαν το AIDS από μάστιγα σε χρόνια ασθένεια, και η ιστορία της ομάδας των νέων ανδρών και γυναικών, οι οποίοι, χωρίς επιστημονική κατάρτιση, κατάφεραν να διεισδύσουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες και τη φαρμακευτική βιομηχανία, και βοήθησαν στην εύρεση υποσχόμενων νέων φαρμάκων, προωθώντας τα μέσα από δοκιμασίες και φαρμακεία σε χρόνο ρεκόρ. Αυτά τα φάρμακα έσωσαν τη ζωή πολλών και έδωσαν τέλος στις πιο σκοτεινές ημέρες της επιδημίας, ενώ κυριολεκτικά «άδειασαν» τις πτέρυγες με ασθενείς με AIDS στα αμερικανικά νοσοκομεία.
Οι προσπάθειες αυτών των ακτιβιστών δημιούργησαν ένα παράδειγμα για την ενδυνάμωση των ασθενών και τον ακτιβισμό στην υγεία και περίθαλψη, το οποίο έχει έκτοτε αναπαραχθεί για την καταπολέμηση πολλών άλλων ασθενειών: από τον καρκίνο του μαστού ως και την καρδιακή νόσο.
Και καθώς το AIDS εξαπλώνεται στην Αφρική, την Ινδία και την Ασία, αυτοί οι ακτιβιστές βοήθησαν τοπικές ομάδες και προώθησαν τον ακτιβισμό για το AIDS ως τρόπο πίεσης για να βρεθεί καλύτερη και πιο προσιτή θεραπεία.
Η ιστορία τους στέκεται ως μια ισχυρή πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενιές, ένας «οδικός χάρτης» ακτιβισμού και ένα κάλεσμα για αγώνα: Έτσι αλλάζεις τον κόσμο.
Το ντοκιμαντέρ κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών της Βοστώνης για το 2012 και το Βραβείο «John Schlesinger» για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών της Provincetown της Μασαχουσέτης 2012 και ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2013.
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και προβάλλεται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο: Λονδίνο (από 8.11), Mexico City (11.10), Hong Kong (28-29.9), Poznań Πολωνία (7.8) Κωνσταντινούπολη (29.6), Hollywood California (12.6) καθώς και πολλές άλλες.
"HOW TO SURVIVE A PLAGUE"
Σκηνοθεσία:
David France
Πρωταγωνιστούν:
Peter Staley, Garance Franke-Ruta, Mark Harrington, Iris Long, Larry Kramer, Jim Eigo, Bob Rafsky, and others
Γράφτηκε από:
David France, T. Woody Richman, Tyler H. Walk
Παραγωγή:
Howard Gertler, David France, Joy Tomchin, Dan Cogan
Η εταιρία «Exile Room» είναι ένας ανεξάρτητος καλλιτεχνικός οργανισμός που ειδικεύεται στο ντοκιμαντέρ. Με έδρα την Αθήνα, συνεργάζεται με κινηματογραφιστές, σεναριογράφους, παραγωγούς και υπεύθυνους τηλεοπτικού προγραμματισμού από διάφορες χώρες για να δημιουργήσει ταινίες για ένα διεθνές κοινό.
Προσφέρουμε έμπνευση και εκπαίδευση σε σινεφίλ, επίδοξους και επαγγελματίες κινηματογραφιστές μέσα από προβολές, εργαστήρια, ομιλίες.
«Exile Room»,
Αθηνάς 12, Μοναστηράκι (απέναντι από το ΜΕΤΡΟ) Τηλ: 210-3223395
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Αναστασίου Ειρήνη
Διαβάστε Περισσότερα »

Καίγεται πλοίο στα ναυπηγεία της Χαλκίδας


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στο κατάστρωμα του κρουαζιεροπλοίου «Ocean Countess», με σημαία Πορτογαλίας, στα ναυπηγεία Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε μέλη του πληρώματος αποχώρησαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο σπεύδει σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καναδική απειλή για την φέτα, τις ελιές και άλλα ελληνικά προϊόντα..





Κινδυνεύει η χώρα μας να χάσει το μονοπώλιο χρήσης ονομασιών ορισμένων Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), μεταξύ των οποίων η φέτα και οι ελιές Καλαμάτας, προειδοποιεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων


Η ΚΕΕ έστειλε σχετική επιστολή προς τους...
υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, ζητώντας τους, σε συνεργασία με τους ομολόγους τους της ΕΕ, να αποτρέψουν την επικύρωση της Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας (CETA) μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, με την οποία τίθεται σε αμφιβολία ο θεσμός.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕ Αθήνας Κ. Μίχαλος επισημαίνει ότι τα επιμελητήρια αντιτίθενται πλήρως στην επικείμενη υπογραφή συμφωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά την οποία θα επιτραπεί η ουσιαστική εκχώρηση του ονόματος Ελληνικών προϊόντων σε άλλες χώρες «και παρακαλούμε όπως -σε συνεργασία µε τους ομολόγους σας των λοιπών μεσογειακών χωρών- αποτρέψετε την επικύρωση της Συμφωνίας στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2013, διότι θίγονται τα συμφέροντα της Ελλάδας και πολύ σύντομα και τα προϊόντα ΠΟΠ των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών».

Ακόμη στην επιστολή σημειώνεται: «Παρά το γεγονός ότι ουδείς μπορεί να αρνηθεί πως η τελική επικύρωση της εν λόγω συμφωνίας θα προσφέρει εν γένει σημαντικές ευκαιρίες στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών- επενδύσεων, είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι θα δημιουργήσει και προβλήματα, δεδομένου ότι η χώρα μας κινδυνεύει να απολέσει το μονοπώλιο χρήσης ονομασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ, τα οποία αποτελούν στοιχεία της Ελληνικής παράδοσης. Το Νομικό Καθεστώς των προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης σε πολλά γνήσια Ελληνικά Προϊόντα (τυρί φέτα, ελιές καλαμών κ.ά), έχει κατ' επανάληψη παραβιαστεί, κυρίως στον χώρο της ΕΕ και η επικύρωση της συμφωνίας θα αποτελέσει γι' αυτά τη χαριστική βολή».

Στο πλαίσιο αυτό αποστέλλεται συνημμένα σχετικό Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕ, στο Κιλκίς (22-23.11.2013), με το οποίο τα µέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, αποδοκιμάζουν ομόφωνα την τακτική αυτή και καλούν τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά Όργανα όπως διαφυλάξουν τη νομιμότητα και αποκαταστήσουν άμεσα το κύρος και τον θεσμό των προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης.

«Πιστεύουμε -και νομίζουμε ότι και εσείς συμφωνείτε με την άποψή μας αυτή- ότι τα προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης πρέπει να διαφυλαχθούν σαν θεσμός και να γίνει σεβαστό το δικαίωμα κάθε κράτους-μέλους, στο οποίο αναφέρεται ο θεσμός αυτός, να διατηρεί και να προασπίζει τα προϊόντα του τα οποία καλύπτονται από τον εν λόγω χαρακτηρισμό. Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιληφθεί, ότι -σε περίπτωση ολοκλήρωσης μιας τέτοιας συμφωνίας- εκχωρείται η προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας σε παραγωγούς άλλων χωρών, εξέλιξη που επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων και κατ' επέκταση της ίδιας της παραγωγής της ΕΕ» όπως καταλήγει η επιστολή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ -Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια στην Ελλάδα. Πώς διαμορφώνεται το μέσο ετήσιο εισόδημα. Πόσα είναι τα νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο


Σοκ προκαλεί έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, για την φτώχεια στην Ελλάδα, καθώς  914.873 οικογένειες, ζούσαν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 11.986 ευρώ ή των 1.000 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2012, τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου εισοδήματος του νοικοκυριού.

Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 10.676 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Xώρας σε 17.977 ευρώ. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 914.873 και τα μέλη τους σε 2.535.700.

Τα ευρήματα της έρευνας

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 26,9% και είναι υψηλότερος κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.

Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών ανέρχεται σε 17,2% και είναι μειωμένος κατά 6,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 20113.

Ο πληθυσμός που ζει σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες, συνολικά, το έτος, ανέρχεται σε 1.010.900 άτομα ή σε 16,1% του πληθυσμού ηλικίας 18- 59 ετών, ενώ το προηγούμενο έτος (2011) ανερχόταν σε 837.300 άτομα.

Το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια ως προς το σύνολο του πληθυσμού για κάθε μία από τις παρακάτω ομάδες είναι:

- Μονογονεϊκά νοικοκυριά με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί (66,0%)

- Άνδρες άνεργοι (52,1%)

- Λοιποί μη οικονομικά ενεργοί (εκτός συνταξιούχων (33,3%)

- Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (26,9%)

- Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (24,1%)

- Νοικοκυριά με έναν ενήλικα ηλικίας 65 ετών και άνω (23,5%)

Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.795.100 άτομα ή σε

34,6% του συνόλου του πληθυσμού (το έτος 2011 ήταν 3.403.300 άτομα).

Ολόκληρη η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με χιόνια και κρύο έρχεται ο Δεκέμβριος




Δείτε πού θα χτυπήσει και πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πέμπτη
Με κρύο, ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά μπαίνει ο Δεκέμβριος καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στο Ιόνιο κατά τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα.

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας, ενώ οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.


Θα συνεχιστεί και την Δευτέρα η κακοκαιρία


Την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.


Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου:

Παροδικές νεφώσεις στη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, αναμένουμε την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου. Στην υπόλοιπη χωρά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο.

Τέταρτη, 4, και Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Τέταρτη, 4, και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

“Χρυσές δουλειές” για το ιδιωτικό ΚΨΜ στο στρατόπεδο Θήβας

Η πελατεία των ιδιωτικών ΚΨΜ - Ένας πατέρας καταθέτει την εμπειρία του

“Χρυσές δουλειές” για τα ιδιωτικά ΚΨΜ. Πατέρας νεοσύλλεκτου στο στρατόπεδο της Θήβας όπου λειτουργεί πιλοτικά υπολόγισε την πελατεία.

Γραφει λοιπόν:

“Την πρώτη λοιπόν Κυριακή που λειτούργησε το επισκεπτήριο των φαντάρων κάνανε χρυσές δουλειές! Με ένα πρόχειρο λογαριασμό, 2.088 φαντάροι επί 2 τουλάχιστον γνωστούς μας κάνει 4.176 επισκέπτες. Συν τους 2088 φαντάρους ίσον 6.264 άτομα!!! Αν βγάλουμε κάποιους που λόγω απόστασης δεν ήρθαν ας πούμε 5.000. Έ, ρε γλέντια. Και σιγά μην ξέρουν τα παιδιά πως ΚΤΧ στις τυρόπιτες σημαίνει καταψυγμένη!
onalert.gr
Η μεγάλη αλητεία όμως έγινε το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ όπου γυρνώντας οι φαντάροι από την έξοδο τους απαγόρευσαν να βάλουν στην μονάδα οτιδήποτε φαγώσιμο “κατάσχοντας” τα σχετικά, σουβλάκια, κρουασάν, σοκολάτες κλπ.
Χωρίς να σκεφτούν αν τα είχαν αγοράσει από το υστέρημα τους ή των γονιών τους. Φεύγοντας μετά την ορκωμοσία θα τους τα επιστρέψουν; Ντροπή”.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΟ ΘΗΒΑ-ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ανοικτή πρόσκληση στους συμπολίτες μας  !!!

 Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας

Απευθυνόμαστε σε όλους  τους συμπολίτες μας, με το ρόλο που μας έδωσαν τα πάνω από 800 μέλη της Ένωσης Μικρασιατών  Θήβας τους οποίους σεβόμαστε ,τιμούμε και υπηρετούμε εκπροσωπώντας τους απο αυτόν τον Σύλλογο.

Η παλαίμαχοι της ΑΕΚ έρχονται στην πόλη μας για να συνεισφέρουν σε ένα και για έναν σκοπό !!!

Το Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης Θήβας .

Για μας τους Μικρασιάτες είναι  όνειρο ζωής η δημιουργία  ενός Μουσείου που θα στεγάσει τις Μνήμες , τα κειμήλια , τα  έγγραφα που διαθέτει η Ένωση και τα ενθυμήματα που μας έχουν προσφέρει απλόχερα τα μέλη μας . Οφείλουμε να τα διασώσουμε να διασφαλίσουμε την φύλαξη και την δυνατότητα να εκτεθούν σε ένα χώρο που θα αποτελεί και σημείο αναφοράς των Μικρασιατών της πόλης μας. 

Σας ζητούμε  να τιμήσουμε τόσο τους παλαιμάχους της ΑΕΚ όσο και την ΑΕΚ ως ιδέα.

Θέλουμε την συμμετοχή και την συμπαράσταση  σε αυτόν το στόχο,  των συμπατριωτών μας Μικρασιατών , των Αεκτζήδων και των συμπολιτών μας που πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο, με την ελάχιστη συμμετοχή τους να συνεισφέρουν σε κάτι που θα μείνει παρακαταθήκη στην ιστορική μας πόλη .

Η δική μας προσπάθεια θα συνεχιστεί αμείωτη γιατί έχουμε επικεντρωθεί στην υλοποίηση του στόχου. Ελπίζοντας ότι θα συμβάλουμε σε αυτό που λέμε όλοι για ανάπτυξη της ιστορικής μας πόλης μέσα από δράσης πολιτισμού, θα συνεχίσουμε με αμείωτη την αγάπη και την αγωνία μας, η Θήβα να γίνει σημείο αναφοράς και στον Μικρασιατικό τουρισμό σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που θα προσφέρει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας.

Υπηρετούμε την Μικρασιατική καταγωγή μας μέσα από την δεδομένη αγάπη και προσφορά μας στην γενέτειρα πόλη μας τη Θήβα, και  με δεδομένη την αγωνία για το καλύτερο που ελπίζουμε όλοι να έρθει σύντομα..  



Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και τη συμμετοχή σας !!!



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Ναταλίας Βουτσινά-Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με καλώδιο

 Τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε να βάλει αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για τη στυγνή δολοφονία της 43χρονης Ναταλίας Bουτσινά, ο οποίος χθες το πρωί τη μαχαίρωσε μέσα στο σπίτι της και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο δράστης λίγο πριν παραδοθεί στην Ασφάλεια επεχείρησε να αυτοκτονήσει με ένα κομμάτι καλώδιο.

Ο 33χρονος, Αλβανικής υπηκοότητας, οδηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πατρών, ο οποίος του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο δράστης, σύμφωνα με το patrastimes, ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Το χρονικό της δολοφονίας
Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Πάτρας από το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής με θύμα την 43χρονη Ναταλία Βουτσινά, ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου και καφετέριας στην περιοχή από έναν 33χρονο. Το άτυχο θύμα ήταν σύντροφος του δημοσιογράφου και εκδότη της τοπικής εφημερίδας Ημερήσιος Κήρυκας, Ανδρέα Βρη.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης μετέβη στο σπίτι της 43χρονης, στην περιοχή Μποζαΐτικα της Πάτρας και έπειτα από φιλονικία, την μαχαίρωσε τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη και τον λαιμό. Ο 33χρονος, φεύγοντας από το σπίτι, πήγε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης απασχολείτο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε διάφορες εργασίες του σπιτιού και της επιχείρησης της οικογένειας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Μπουνιές και κλωτσιές για την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης (βίντεο)


ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΠΕ, ΞΥΛΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε ρινγκ μετατράπηκε η χθεσινοβραδινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη τις κλωτσιές, τις μπουνιές και τις βρισιές.

Αιτία, η συζήτηση  της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης και πρωταγωνιστές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακοί σύμβουλοι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς από τη μια μεριά και ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο στενός του συνεργάτης και πρώην αναπληρωτής νομάρχης Χάρης Πασβαντίδης και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη Αττικής Ε. Γεωργίου

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκπροσώπους  του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης Βούλας – Βουλιαγμένης αρχικά διαμαρτυρήθηκαν έντονα και στη συνέχεια επιχείρησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση επιτιθέμενοι κατά των κυρίων Σγουρού και Πασβαντίδη αλλά και άλλων περιφερειακών συμβούλων και στελεχών της περιφέρειας.

Επακολούθησε πανδαιμόνιο με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν ύβρεις αλλά και κλωτσιές και μπουνιές και τα χειρότερα να αποφεύγονται με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Τελικώς, η ΜΠΕ πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Εμβληματική ιδιωτικοποίηση

Να σημειωθεί ότι η πώληση του ακινήτου του Αστέρα θεωρείται μια από τις πιο εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς τον νέο επενδυτή προσφέρεται η δυνατότητα να κατεδαφίσει δύο από τα τρία υφιστάμενα ξενοδοχεία, καθώς και κτίσει σημαντικό αριθμό πολυτελών κατοικιών, με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε διεθνή τουριστικό πόλο έλξης. Γιʼ αυτό και η έκβαση του διαγωνισμού, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εικόνα του ελληνικό real estate εκτός συνόρων, και φυσικά στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Οι τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες είναι οι Αrion Resort and Spa, Τhe Westin Hotel Athens, και το πρώην Aphrodite Hotel.

Δύο από τις τρεις μπορούν να κατεδαφιστούν, καθώς το ΕΣΧΑΔΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο επιβάλλει μελλοντικά τη λειτουργία τουλάχιστον μιας τουριστικής μονάδας, επιφάνειας τουλάχιστον 17.000 τ.μ. και δυναμικότητας 265 κλινών.

Τέσσερις προσφορές

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη κατατέθηκαν τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στην τελική φάση περνούν η Plepi Holdings, στην οποία συμμετέχει η ΤΕΜΕΣ του Αχ. Κωσταντακόπουλου και ο όμιλος Olaya, η AGC, εταιρεία αραβικών συμφερόντων, με τη συμμετοχή του ομίλου Dogus, η Lamda Development και η Colony Capital με την Dolphin Capital Investors του Μ. Καμπουρίδη.

Αναφορικά με τα τιμήματα, δεν αποκλείεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, να κυμανθούν ακόμη και πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ, πιο ψηλά δηλαδή από την κεφαλαιοποίηση της Αστηρ Παλάς στο χρηματιστήριο (264,54 εκατ. ευρώ με στοιχεία Παρασκευής).

aftodioikisi.gr



Οι φωτό και το video είναι από το vimaonline.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ