Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια μέχρι σήμερα το βράδυ


Υπομονή και προσοχή για τουλάχιστον ένα 24ωρο θα πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι όλης της επικράτειας καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους, τις χιονοτπώσεις και τις καταιγίδες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι η ύφεσή τους θα έρθει από την Πέμπτη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή.
Τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν, μάλιστα, ότι η Τετάρτη θα είναι μια πιο δύσκολη ημέρα όσον αφορά την θερμοκρασία, η οποία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί και παγετός στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα αμείωτης έντασης θα συνεχίσουν να είναι οι άνεμοι που ταλαιπώρησαν όλες τις προηγούμενες ώρες την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της επικράτειας. Ενδεικτικό της σφοδρότητας των ανέμων είναι το γεγονός ότι οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου κατέγραψαν ριπές ανέμου ταχύτητας 119χλμ./ώρα στην Πάρνηθα, 111χλμ./ώρα στην Κάρυστο, 105χλμ./ώρα στη Σκύρο, 100χλμ./ώρα στη Μακρινίτσα Πηλίου και 98χλμ./ώρα στη Μονεμβασιά. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι από τα ξημερώματα της Τρίτης, η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 700 κλήσεις μόνο στην Αττική ενώ περίπου 70 συνεργεία ανέλαβαν να απομακρύνουν ξεριζωμένα ή
σπασμένα δέντρα και να βοηθήσουν σε περιπτώσεις ζημιών που προκλήθηκαν από πτώσεις αντικειμένων.

Η νέα «προσθήκη» στα έντονα φαινόμενα θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά και πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Τετάρτης ανά περιοχή:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 01 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τις πρωινές ώρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα). Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα) τις πρωινές ώρες. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 09 βαθμούς κελσίου.
Θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια μέχρι αύριο το βράδυ






Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZΑAR ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ''ΜΕΛΙΣΣΑ'' ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZΑAR !!!!! ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.!! Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/12/2013 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 6-8
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/12/2013 ΩΡΑ 5-7
ΤΡΙΤΗ 10/12/2013 ΩΡΑ 6-8
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/12/2013 ΩΡΑ 5-7
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12/2013 ΩΡΑ 5-6:30
ΤΡΙΤΗ 17/12/2013 ΩΡΑ 6-8
ΠΕΜΠΤΗ 19/12/2013 ΩΡΑ 5-6:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12/2013 ΩΡΑ 5-7
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2013 ΩΡΑ 6-8
ΣΑΒΒΑΤΟ 28-12-2013 ΩΡΑ 5-7
ΔΕΥΤΕΡΑ 30-12-2013 ΩΡΑ 6-8

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΜΕΛΙΣΣΑ''
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Απαράδεκτη η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς-Ελλείψεις καθηγητών λόγω διαθεσιμότητας

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα:
Απαράδεκτη είναι η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, όπου οι μαθητές στις ειδικότητες νοσηλευτικής, βρεφοκομίας, γεωπονίας, ηλεκτρονικής, της Γ΄ τάξης χάνουν την εβδομάδα:
- 17 ώρες το Τμήμα Νοσηλευτών, όπου είναι μαθήματα ειδικότητας
- 15 ώρες το Τμήμα Βρεφοκόμων, όπου είναι μαθήματα ειδικότητας
Επιπλέον, λόγω της απρονοησίας του Υπουργείου να τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων Γεωπονίας και Ηλεκτρονικών, οι μαθητές τόσο στη Β’ όσο και στη Γ’ τάξη των αντίστοιχων τμημάτων δεν διδάσκονται την εβδομάδα:
- 33 ώρες μαθημάτων ειδικότητας το Τμήμα Γεωπονίας (σε Β’ και Γ’ τάξη)
- 33 ώρες μαθημάτων ειδικότητας το Τμήμα Ηλεκτρονικών (σε Β΄ και Γ’ τάξη)
Ενώ έχουμε φτάσει στον μήνα Δεκέμβριο, έχουν δηλαδή περάσει περισσότεροι από τρεις μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, δεν έχουν συμπληρωθεί τα κενά των καθηγητών, που έμειναν εκτός διδακτικού έτους λόγω διαθεσιμότητας και που προβλέπονταν για τις ειδικότητες Νοσηλευτικής και Βρεφοκομίας, ούτε έχουν τοποθετηθεί καθηγητές Ηλεκτρονικής και Γεωπονίας στις οικίες ειδικότητες. Οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι δεν θα υπάρξει κανένα κενό και θα καλυφθούν όλες οι θέσεις για το τρέχον διδακτικό έτος, αποδείχθηκαν ψευδείς.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μην έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές των παραπάνω ειδικοτήτων, ενώ επίσης κινδυνεύουν ν μην λάβουν απολυτήριο και πτυχίο.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαθεσιμότητας των καθηγητών, αλλά και της γενικότερης πολιτικής του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, που μόνο σκοπό έχει να οδηγήσει όσους μαθητές δύνανται οικονομικά στην ιδιωτική παιδεία και όσους δεν δύνανται στην αμάθεια.
Οι περισσότεροι μαθητές είναι παιδιά φτωχών, λαϊκών οικογενειών, οι οποίοι μετά το τέλος των σπουδών τους «έμπαιναν» στην αγορά εργασίας για να στελεχώσουν τις ελλείψεις που υπήρχαν στην αγορά.
Τώρα τους στερείται το συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας για μια αξιοπρεπή ζωή.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί από τις απαιτούμενες ειδικότητες καθηγητών το ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, προκειμένου να μη χάσουν οι μαθητές το δικαίωμα να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και να λάβουν απολυτήριο και πτυχίο, όπως είχε δεσμευτεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας


Συγκροτήθηκαν από τη FIFA τα γκρουπ από τα οποία θα προκύψουν οι όμιλοι του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο 4ο γκρουπ, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, η Ελλάδα.


Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι επικεφαλής των ομίλων με βάση το ranking Οκτωβρίου της FIFA, δηλαδή Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία.

Από εκεί και πέρα οι εθνικές ομάδες είναι χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι, στο δεύτερο βρίσκει κανείς αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα από Αφρική και Νότιο Αμερική. Πρόκειται για τις Αλγερία, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Νιγηρία, Χίλη, Εκουαδόρ.

Στο τρίτο βρίσκονται Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό και ΗΠΑ, ενώ στο τέταρτο είναι οι εθνικές ομάδες των ευρωπαϊκών χωρών, δηλαδή Ελλάδα, Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρωσία.

Παρατηρεί κανείς μια ανισορροπία, αφού το δεύτερο γκρουπ έχει 7 ομάδες και το τέταρτο 9. Αυτό σημαίνει πως ένα ευρωπαϊκό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατόπιν κλήρωσης θα βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση από την οποία θα προκύψουν και οι 8 όμιλοι, με κάθε έναν εξ αυτών να αποτελείται από μία ομάδα από κάθε όμιλο.

Οπότε για την ώρα -και μέχρι την Παρασκευή- δεν μπορεί να… υπολογίσει η Εθνική τους αντιπάλους της αφού ενδέχεται από το τέταρτο να μετακινηθεί στο δεύτερο γκρουπ κι ενδεχομένως να βρεθεί σε όμιλο στον οποίο θα υπάρχει και άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Σίγουρα όμως (αν μείνει στο τέταρτο), θα βρει απέναντί της μία εκ των Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία και ακόμη μία από Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό και ΗΠΑ.

Σε περίπτωση πάντως που τελικά η Ελλάδα βάσει κλήρωσης θα είναι εκείνη που θα μετακινηθεί στο δεύτερο γκρουπ, δεν θα μπορεί να κληρωθεί με μία εκ των Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία ώστε να μην προκύψει όμιλος με τρεις ομάδες από την Ευρώπη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή γιορτάζει ο Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου εορτάζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στην πόλη της Λιβαδειάς. Ακολουθεί το Εόρτιο Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών:
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΕ: Εισφορές κάθε μήνα..



Μεγάλες αλλαγές σχεδιάζονται στον ΟΑΕΕ, με στόχο τον περιορισμό των ελλειμμάτων που αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ κατ' έτος, με διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και πληρωμή των εισφορών κάθε μήνα αντί του διμήνου.



 Οι συγκεκριμένες αλλαγές θα.. ενταχθούν με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή ο κ. Βρούτσης με στόχο την αύξηση των εισφορών των Ταμείων από το οποίο λείπουν οι διατάξεις που είχαν αρχικά εισαχθεί και αφορούσαν στην καθιέρωση προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος που θα αντιστοιχούσε το 90% της σύνταξης, καθώς και οι ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των αγροτών με 40 έτη ασφάλισης.

Με τροπολογία προβλέπεται η ένταξη στον ΟΑΕΕ των νέων ασφαλισμένων σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, εφ' όσον ασκούν δραστηριότητα η οποία υπάγεται στον Οργανισμό αλλά έχουν εξαιρεθεί με τους ισχύοντες νόμους. Με τη νέα ρύθμιση, θα υποχρεούνται να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ μόνο οι νέοι και όχι οι παλαιοί ασφαλισμένοι για τους οποίους, εν τέλει, δεν μεταβάλλεται το καθεστώς ασφάλισης (κυρίως στον ΟΓΑ). Επίσης, στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ υπάγονται όσοι ασκούν σχετική με τη δραστηριότητα ασφάλισης στο φορέα, αλλά δεν υποχρεούνται να ασφαλίζονται σε αυτόν λόγω της περιστασιακής και για μικρό χρονικό διάστημα (ακόμη και με μία ημέρα) ασφάλισης στο ΙΚΑ. Στο εξής αυτή η κατηγορία ασφαλισμένων θα μπορεί να εξαιρεθεί από τον ΟΑΕΕ μόνο εάν έχει πλήρη χρόνο ασφάλισης στο ΙΚΑ.

Με την οριστικοποίηση αυτών των αλλαγών είναι προφανές ότι δεν θα μεταβληθεί το καθεστώς ασφάλισης για ένα μεγάλο τμήμα εξαιρέσεων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα ενοικίασης δωματίων και μετακινήθηκαν με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση από τον ΟΑΕΕ στον φθηνότερο ΟΓΑ.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, οι αποκλίσεις υπουργείου και τρόικας για το ύψος των υπό εξοικονόμηση ποσών είναι μικρές και μένει να οριστικοποιηθούν μετά και την ολοκλήρωση της αποστολής των αρχείων τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την εξοικονόμηση των 600 εκατ. ευρώ από δράσεις που σχετίζονται με τη σύλληψη της εισφοροδιαφυγής.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο ακόμη θέματα για τα οποία θα αργήσει η συμφωνία. Το πρώτο αφορά τη νέα ρύθμιση για το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων. Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι παρά τις διαφωνίες ως προς το βάθος των αλλαγών στο καθεστώς, στο τέλος θα βρεθεί μέση οδός. Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό των επιτρεπόμενων ομαδικών απολύσεων μηνιαίως δεν μπορεί να αποκλίνει από την ευρωπαϊκή πρακτική. Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι η υπό αναθεώρηση διάταξη είναι ήσσονος σημασίας, καθώς ακόμη και στις μεγάλες επιχειρήσεις τις οποίες αφορά η συγκεκριμένη διάταξη οι ομαδικές απολύσεις ήδη γίνονται σε ποσοστά μεγαλύτερα των νομοθετημένων με τη βοήθεια των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.

Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά το πότε και το αν δρομολογηθεί η μνημονιακή δέσμευση του υπουργείου να προχωρήσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% ποσοστιαίες μονάδες. «Και σε αυτό το θέμα θα βρεθεί κάποια ενδιάμεση λύση», επισημαίνεται από στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα οποία δεν αποκλείουν η τρόικα να αποδεχθεί μετάθεση της περικοπής του μη μισθολογικού κόστους το 2015 και όχι από το 2014.



Διαβάστε Περισσότερα »

O CAPTAIN PHILLIPS στον Κινηματογράφο Θήβας!

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ

Από Πέμπτη 5 έως Τετάρτη 11  Δεκεμβρίου 2013
Εκτός Δευτέρας
Ώρα έναρξης προβολής: 21:15
  

CAPTAIN PHILLIPS


Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:    ΠΟΛ ΓΚΡΙΝΓΚΡΑΣ
Σενάριο:    ΜΠΙΛΙ ΡΕΪ, ΣΤΕΦΑΝ ΤΑΤΙ
Ηθοποιοί:    ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ, ΚΑΘΡΙΝ ΚΙΝΕΡ , ΜΑΞ ΜΑΡΤΙΝΙ , ΜΠΑΡΚΧΑΝΤ ΑΜΠΝΤΙ , ΚΡΙΣ ΜΑΛΚΕΪ
Διάρκεια:    134 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:    2013
Είδος ταινίας:    ΙΣΤΟΡΙΚΗ
Χώρα παραγωγής:    ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

Περίληψη

Την πλοκή πυροδοτεί η κατάληψη του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Maersk Alabama από Σομαλούς πειρατές. Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον Captain Phillips (Tom Hanks) και τον Σομαλό ομόλογό του (Barkhad Abdi), καθώς και οι δύο θα εμπλακούν σε διαπραγματεύσεις που αφορούν ανθρώπινες ζωές, αλλά και οικονομικές δυνάμεις που είναι εκτός του ελέγχου τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά-Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικου Bazzar Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.Μ.Ε.Α.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Οινόη, Σχηματάρι για ναρκωτικά και επιταγές

Συνελήφθη, χθες (02-12-2013) το απόγευμα στο σιδηροδρομικό σταθμό Οινόης Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 19.00΄ το απόγευμα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 29χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (4,8) γραμμαρίων.

O συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Συνελήφθη, χθες (02-12-2013) το μεσημέρι στο Σχηματάρι, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 16-12-2008 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 51χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και έξι (6) μηνών, καθώς και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Δεκάδες χέρια απλωμένα για μια σακούλα τρόφιμα -Σκηνές που σοκάρουν στην Καλλιθέα

 Αυτές τις εικόνες τις έχουμε ξαναδεί αλλά παραμένουν πάντα σοκαριστικές. Και σήμερα, άνθρωποι στριμώχτηκαν στην ουρά, σπρώχτηκαν, έβαλαν στην άκρη την αξιοπρέπειά τους για λίγα τρόφιμα.

Οι παρακάτω σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλειο της Καλλιθέας σήμερα το πρωί.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν περισσότερος απ' όσος περίμεναν οι υπεύθυνοι οι οποίοι προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για μια σακούλα τρόφιμα γιατί πολύ απλά τα είχαν ανάγκη. Από την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση
 Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου,
την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα,
στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Η Παιδική Χορωδία  του Δημοτικού Ωδείου Θήβας της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
(Καλλιτεχνική Διεύθυνση Νίκη Πανταζάτου)

Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
(Καλλιτεχνική Διεύθυνση Σπύρος Θεοδώρου)
&
 Οι :  Νόνα Βουδούρη,  Αγγελική Λαζάρου και  Κώστας Φωλιάς  -Τραγούδι
Γιώργος Βενιζέλος -κιθάρα, Κώστας Δέδες -πλήκτρα, Χρήστος Μελιτζάνης -τύμπανα και Βαγγέλης Παπάζογλου -μπουζούκι

                                                                                                         Στο χώρο θα υπάρχει επίσης Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι με γλυκίσματα, προσφορά συλλόγων και καταστημάτων της περιοχής.

Παράλληλη εκδήλωση :
Χριστουγεννιάτικο BAZAAR
με έργα των παιδιών του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων και Φίλων «Άγιοι Ανάργυροι» Θήβας
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλυσε όλα τα προβλήματα.... της Βοιωτίας το κακό σήμα μας μάρανε


Δεν είστε μόνο επίκαιρος αλλά στοχεύσατε και στην καρδιά του προβλήματος του Βοιωτικού Λαού...
Θα τρελλαθούμε τελείως??? Διαβάστε  την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή μας κ.Καράμπελα!!!
Με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε την Παρασκευή 29/11 στη βουλή, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας, έθεσε το ζήτημα της κακής ποιότητας σήματος κινητής τηλεφωνίας στον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών κ’ Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καράμπελας υποστήριξε πως είναι απαράδεκτο να υπάρχουν περιοχές εντός μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων  που χαρακτηρίζονται από κακή ποιότητα σήματος ή πλήρη έλλειψή του.

Ενώ τόνισε πως είναι αδιανόητο να μιλάμε για μεγαλύτερη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας και ο Πρωθυπουργός να παλεύει καθημερινά να φέρει επενδύσεις όπως τη ΝΟΚΙΑ και το Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας της Coca Cola, αλλά την ίδια ώρα γραφειοκρατικά εμπόδια να βάζουν φρένο σε επενδύσεις των παρόχων της κινητής τηλεφωνίας ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός, κ. Μ. Παπαδόπουλος αποδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του κράτους, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές και υπερθεματίζοντας την ελληνική γραφειοκρατία ως παράμετρο που φρενάρει τις αιτήσεις αδειοδότησης κεραιών σήματος.

Ωστόσο στάθηκε στο γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο έχουν γίνει άμεσες ενέργειες προκειμένου να αμβλυνθούν όλες οι στρεβλώσεις μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων “ΣΗΛΙΑ”, το οποίο και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, μετά την συνυπογραφή των αρμόδιων υπουργείων, κάτι που θα συμβεί με την αρχή του νέου έτους.

Ο κ. Γ. Καράμπελας, δεσμεύθηκε να επιστρέψει τον Ιανουάριο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να διαπιστωθεί  κατά πόσο ο σχεδιασμός του υπουργείου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει υλοποιηθεί ή αν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας καλύπτουν τις ευθύνες τους, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν καυσόξυλα στους μη έχοντες απο τον Δήμο Λιβαδειάς



Ο Δήμος Λεβαδέων θα προχωρήσει στη διανομή καυσόξυλων στους δικαιούχους πολίτες του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι κάνουν χρήση τζακιού ή ξυλόσομπας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων θέρμανσης  που πιθανόν αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.  Τα καυσόξυλα που θα διατεθούν έχουν περισυλλεγεί από τις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων από κλαδέματα δένδρων και περισυλλογή ξερών κλαδιών.
Παρακαλούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων να προσέλθουν στο δημοτικό κατάστημα για την υποβολή σχετικής αίτησης προμήθειας καυσόξυλων (Σοφοκλέους 15, 4ος όροφος, κα Μαρίνα Κριμπά, τηλ.: 22613-50841).   
Διαβάστε Περισσότερα »

Το κοινωνικό στίγμα των ΑΜΕΑ δεν υπάρχει πλέον

 Η αναπηρία έπαψε να είναι "ταμπού" για τους Ελληνες- Καταγράφεται σημαντική πρόοδος στις συνθήκες ζωής των ΑΜΕΑ αλλά και σοβαρή υποχώρηση των πόρων διαβίωσης - Ενδυναμώνεται το  "αναπηρικό κίνημα"
Έρευνα διεξήχθη από την KAΠΑ Research για λογαριασμό της Ε.Σ.Α.μεΑ. με απώτερο σκοπό την αποτύπωση της άποψης κοινής γνώμης για τα Άτομα με Αναπηρία.

Στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, την πρωτοκαθεδρία λαμβάνει η διαπίστωση πως εξαλείφεται το κοινωνικό στίγμα της αναπηρίας. Οι ερωτώμενοι δηλώνουν χωρίς ενδοιασμό ότι στο νοικοκυριό τους ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει άτομο με κάποια αναπηρία (κινητική, αισθητηριακή, νοητική, ψυχική ή πολλαπλή) ή με χρόνια πάθηση (νεφρική ανεπάρκεια, σακχαρώδης διαβήτης, θαλασσαιμία κ.ά.). Μάλιστα, ένας στους τέσσερις, που δεν έχει άτομο με αναπηρία στο οικογενειακό του περιβάλλον, δηλώνει πάρα ταύτα πως έχει καθημερινή επαφή με ΑμεΑ.

Η αναπηρία δεν συγκαταλέγεται στην περιοχή των «ταμπού», του κοινωνικού στίγματος που επέβαλε την απομάκρυνση ενός ατόμου με αναπηρία από τη «θέα» της κοινωνίας.

Σε δεύτερο επίπεδο, η έρευνα αποδεικνύει πως παρατηρείται πρόοδος σε συγκεκριμένες συνθήκες ζωής των Ατόμων με Αναπηρία κατά την τελευταία δεκαετία. Συγκεκριμένα, σε σχέση με το παρελθόν, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη δυνατότητα των ατόμων με αναπηρία να κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών και του internet (63,6%) και να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση/ πληροφόρηση (55,6%). Αποφεύχθηκε, δηλαδή, ο κίνδυνος του εκτεταμένου ψηφιακού αναλφαβητισμού, στον οποίο, δέκα χρόνια πριν, φαίνονταν πιο εκτεθειμένα τα Άτομα με Αναπηρία, ενώ όσο υποχωρεί ο στιγματισμός της αναπηρίας τόσο ενισχύεται η δυνατότητά τους να παρακολουθούν τα κοινωνικά δρώμενα, τα δημόσια πράγματα.

Στα αρνητικά σοβαρή είναι η υποχώρηση των πόρων διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία εξαιτίας της κρίσης. Η ραγδαία επιδείνωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία αφορά στους πόρους διαβίωσης και, κυρίως, στο εισόδημα, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων (εκτιμά το 74,1% των ερωτώμενων), στην πρόσβαση στην απασχόληση (59,1%), στην υποστήριξη που προσέφερε η πρόνοια στις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία (53,7%), καθώς και στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας (50,8%).

Στον αντίποδα, σημαντική είναι η υποχώρηση του κοινωνικού αποκλεισμού, όχι όμως και εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των Ατόμων με Αναπηρία. Στο επίπεδο των διακρίσεων σε βάρος των ΑμεΑ, οι οποίες είναι ακόμη διαδεδομένες στη χώρα μας - σύμφωνα με το 79,4% των ερωτώμενων - και εκδηλώνονται κυρίως στην αναζήτηση εργασίας και στην πρόσβαση σε δημόσιους - κοινόχρηστους χώρους.

Εξάλλου, έντονα είναι τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η συνολική δεινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει αποδυναμώσει τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της και δεν έχει οδηγήσει σε έξαρση του ατομικισμού, στοιχείο που καταγράφουν συνολικά οι κοινωνικές έρευνες των τελευταίων ετών. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται, για παράδειγμα, στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς στο συνάνθρωπο όπου το 94,2% των ερωτώμενων έχει θετική άποψη για την εθελοντική αιμοδοσία και ένα 4,2% δηλώνει «εθελοντής αιμοδότης».

Καθολική είναι η αντίθεση των ερωτώμενων σε οποιαδήποτε πολιτική επιβαρύνει τα Άτομα με Αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα:
- Το 93,2% εκτιμά ότι οι πολιτικές κοινωνικής ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ως τέτοιες πρέπει να προωθούνται.
- Το 96,4% των ερωτώμενων συμφωνεί με τη διαπίστωση ότι, για μια οικογένεια με άτομο με αναπηρία, το κόστος διαβίωσης είναι πολύ μεγαλύτερο και περιμένει από την Πολιτεία να καλύψει αυτό το πρόσθετο κόστος.
- Το 92,4% διαφωνεί με τις μειώσεις μισθών και αναπηρικών συντάξεων και το 88,8% διαφωνεί με τη διακοπή του ΕΚΑΣ σε ΑμεΑ κάτω των 65 ετών.

Τέλος, σημαντική είναι η ενδυνάμωση του αναπηρικού κινήματος. Στις έρευνες κοινής γνώμης της τελευταίας τριετίας, οι θεσμοί της Πολιτείας και οι διάφοροι φορείς εκπροσώπησης γνωρίζουν πρωτοφανή κρίση καταγράφοντας ρεκόρ αρνητικών απόψεων ως προς το έργο, την αποτελεσματικότητα και τη χρησιμότητά τους. Η συνολική αυτή τάση δεν επηρεάζει τους φορείς εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία, οι οποίοι λαμβάνουν την υψηλότερη βαθμολογία (7,26 με «άριστα» το 10) για το έργο τους στην προσπάθεια κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία. Ταυτόχρονα, οι θετικές γνώμες για το έργο της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία καταγράφουν ποσοστό 54,3%, ενώ τα ποσοστά θετικών απόψεων για τους φορείς - μέλη της Συνομοσπονδίας ξεπερνούν το 40%.
Η ανάλυση των στοιχείων της έρευνας κατά περιφέρεια δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις και δεν μεταβάλει τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας. Σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας αποτυπώνονται με μικρές αποκλίσεις τα πανελλαδικά ποσοστά σε όλα τα ερωτήματα.

Τα στοιχεία της έρευνας

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος: Αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, βάση της απογραφής του 2011 της ΕΛΣΤΑΤ
Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη: 4.506 άτομα, πανελλαδικά, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας
Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: 31 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου 2013
Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία.
Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου


Διαβάστε Περισσότερα »

"Γιέ μου που πας; Μάνα θα πάω για εργολάβος". Τεράστιες αυξήσεις διοδίων στην Στερεά Ελλάδα.



Αυξάνονται μέχρι και 66% τα διόδια στην Αθηνών -Λαμίας, σε τμήματα του εθνικού -πάλαι ποτέ- οδικού δικτύου που κατασκευάστηκαν με δημόσια χρηματοδότηση και παραχωρήθηκαν σε μεγαλοεργολάβους για να επιβάλλουν πανάκριβα διόδια. Η Περιφέρεια δεν αντέδρασε ποτέ και το κίνημα "δεν πληρώνω στα διόδια" έμεινε χωρίς υποστήριξη να αντιμετωπίσει τους πανίσχυρους νέους "ιδιοκτήτες" της ΠΑΘΕ.
Και ενώ εδώ και τρία χρόνια, τα έργα έχουν σταματήσει και οι εργολάβοι εξακολουθούν να εισπράττουν, οι συμβάσεις ΄παραχώρησης τροποποιούνται ώστε να εισπράξουν ένα νέο πακτωλό δις ευρώ, που θα καταβάλει το δημόσιο και οι οδηγοί.
 Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, σύμφωνα με την εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η απώλεια εσόδων του κράτους μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 9 δισ. ευρώ. Επιπλέον το Δημόσιο θα καλύψει χρηματοδοτικό κενό των έργων ύψους 1,14 δισ. ευρώ αυξάνοντας τη χρηματοδοτική του συμβολή, ενώ από τις συμβάσεις αφαιρούνται από τα έργα 280 χιλιόμετρα οδοστρώματος. Για τους οδηγούς, η διαδρομή Αθήνα - Λαμία - Αθήνα της Νέας Οδού, θα έχει συνολικά αύξηση 48,5%! Στον οδικό άξονα Αιγαίου Α.Ε., στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, το αντίτιμο του διοδίου αυξάνεται έως και 33%. Τέλος στον οδικό άξονα – παρωδία Κεντρικής Ελλάδας, για τον οποίο προβλέπεται να κατασκευαστεί τμήμα 90 χλμ., από την Ξυνιάδα, στον Δομοκό, έως τα Τρίκαλα, θα συνεχίσει η είσπραξη του διοδίου 1,65 ευρώ για τα Ι.Χ. στον σταθμό διοδίων της Αγίας Τριάδας, στο ύψος των Θερμοπυλών.
Αποτέλεσμα; Με τα διόδια να έχουν φθάσει σε απαγορευτικό ύψος, την τιμή των καυσίμων και την κρίση, η κίνηση των οχημάτων θα μειωθεί ακόμη περισσότερο. Τα έσοδα θα μειωθούν, το δημόσιο θα κληθεί να καλύψει την απώλεια, οι πολίτες που πληρώνουν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν επικίνδυνους παράδρομους. Τι στοίχημα ότι στις ερχόμενες εκλογές, θα μας μιλάνε πάλι για ανάπτυξη;


Δέσποινα Σπανούδη, π.περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει...Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και 9 μποφόρ



Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Εύβοια και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την σήμερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις ορεινές περιοχές και νωρίς το πρωί σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό μέχρι και αυτή την ώρα τα δρομολόγια των πλοίων στα λιμάνια της Αττικής, εκτελούνται κανονικά. Οι δυνατοί άνεμοι κρατούν ωστόσο, δεμένα τα δελφίνια στο λιμάνι, καθώς δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Αργοσαρωνικό.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 3 βαθμούς, από 7 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 12 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Βόρειο και το Δυτικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στον Πατραϊκό και τον Αμβρακικό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Nεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, θα έχει η Αττική. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις στο Σαρωνικό και πολύ θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια, αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα. Καταιγίδες ενδέχεται να σημειωθούν στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. Καταιγίδες πιθανόν ισχυρές θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 11 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι ιδιαίτερα ισχυροί θα φτάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών» στη Θήβα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων  σε συνδιοργάνωση με τη ΧΕΝ Θήβας, σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών»  την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 στις 18:00
στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» (Λουκά Μπέλλου 1)

Με τη λήξη των εισηγήσεων θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας:
«Μέσα από τα μάτια σου (Τe doy mis ojos)»

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 18.00
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ»
(Λουκά Μπέλλου 1 – Θήβα)


18.00 – 18.20 :
   
Προσέλευση – Χαιρετισμοί
18.20 – 18.30 :
   
«Βία κατά των γυναικών : Το κοινωνικό φαινόμενο που μας αφορά όλους».
Εισηγήτρια: Στέλλα Κατσαβού, στέλεχος ΕΕΤΑΑ Α.Ε.
18.30 – 18.40 :
   
«Ανάλυση των μορφών βίας κατά των γυναικών, τρόποι αντιμετώπισής τους και πορεία υλοποίησης του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων».
Εισηγήτρια: Κλημή Πυρένη, Ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων
18.40 – 18.50 :
   
«Οι γυναίκες δημιουργούν έναν ασφαλή κόσμο. Το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μορφών βίας κατά των γυναικών και η Διεθνής Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών».
Εισηγήτρια: Μάρω Μελετίου, Δικηγόρος - μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΧΕΝ Ελλάδος και εκπρόσωπος της ΧΕΝ Θήβας στο Πανελλήνιο Συμβούλιο ΧΕΝ
18.50 – 20.20 :
   
«Μέσα από τα μάτια σου (Τe doy mis ojos)»
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα για 60 εν δυνάμει παραγωγούς βιολογικών στη Βοιωτία



Το νέο έργο με τίτλο: «Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων» στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι  συνολικού προϋπολογισμού 126.000 ευρώ, αφορά 60 άτομα και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013», με δικαιούχο την Α.Σ. Βιο-Παραγωγή Βοιωτίας.

Το έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον τομέα της ένταξης στην απασχόληση των κατοίκων του Θηβαϊκού και Κωπαϊδικού πεδίου. Βασικός του στόχος είναι η προετοιμασία των ωφελούμενων για την ένταξη και την παραμονή τους στην αγορά εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ ειδικές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η περιοχή παρέμβασης. Έμφαση δίνεται στα πιο βιώσιμα πεδία οικονομικής δραστηριότητας που συγκεντρώνουν οι περιοχές παρέμβασης και αφορούν τους κλάδους παραγωγής, τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τα εξής: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 126.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας για συνολικά 60 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση των 12 συνολικά πράξεων, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ για 960 συνολικά ωφελούμενους».

 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ