Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σταθάς:Απαράδεκτη η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ

.
Απαράδεκτη είναι η πολιτική του outsourcing, η οποία βρίσκει μια πρώτη εφαρμογή στην ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται να επιτρέπει «τρελά κέρδη» στους ιδιώτες σε βάρος των φαντάρων από το outsourcing στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς οι τιμές στα προϊόντα που διακινούσαν τα ΚΨΜ έχουν τετραπλασιαστεί. Ειδικότερα, ο μηνιαίος κύκλος εργασιών του ιδιωτικού ΚΨΜ μόνο στο ΚΕΝ Θήβας, όπου βρίσκει πιλοτική εφαρμογή το νέο αντιλαϊκό μέτρο, υπολογίζεται έως 600.000 ευρώ, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποδεικνύεται η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων,  επιτρέποντας σε ιδιώτες να κερδοσκοπούν εις βάρος του στρατεύματος, παρά τις αντιδράσεις, εκτός των νεοσυλλέκτων, και της ηγεσίας του Στρατού.
Οι δικαιολογίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνίσταντο στον υποτιθέμενο  εκσυγχρονισμό  και προσφορά καλύτερων υπηρεσιών, ξεχνώντας ότι το 2002, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Πολεμικό Ναυτικό το outsourcing στη σίτιση τα αποτελέσματα ήταν τραγικά: πρωτοφανής δηλητηρίαση 300 ναυτών από την εταιρεία catering που προσέφερε γεύματα με σαλμονέλα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Για ποιο λόγο εφαρμόζεται  το outsourcing εφόσον στο παρελθόν υπήρξαν  κρούσματα δηλητηρίασης;
 Για ποιον  λόγο επιτρέπει το Υπουργείο την κερδοσκοπία εις βάρος των νεοσυλλέκτων, αλλά και ολόκληρου του Στρατού, που μαστίζονται και αυτοί από τις μνημονιακές πολιτικές (περικοπές εισοδημάτων κ.α.);

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Κυριακάκης Βασίλης
Δρίτσας Θοδωρής


Διαβάστε Περισσότερα »

«Όχι» στις αυξήσεις στα διόδια λέει η ΟΕΒΕ Θήβας

Επιστολή με θέμα την αύξηση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Θήβας προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Η επιστολή, επίσης, κοινοποιήθηκε προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνη Σαμαρά, τους Αρχηγούς και τους Βουλευτές των κομμάτων της Βουλής.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ, 

Με το έγγραφό μας αυτό θέλουμε να σας μεταφέρουμε την διαμαρτυρία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας και των μελών της, επαγγελματιών και Βιοτεχνών του θήβας ,για την αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου να αυξήσει τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους της χώρας κατά 60%, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση, λόγω του κόστους μεταφοράς, της διακίνησης του εμπορίου, την αύξηση των εξόδων των επιχειρήσεων και τον περιορισμό άσκησης των εμπορικών και επαγγελματικών εργασιών.
Πέραν των επιπτώσεων αυτών, σημειώνουμε ότι η απόφαση αυξήσεως των διοδίων και μάλιστα υπέρμετρα κρίνεται και εντελώς αψυχολόγητη, διότι λαμβάνεται σε μια περίοδο που ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αντί να στηριχθεί από την Πολιτεία για να επιβιώσει, θα βρεθεί σε λίγο αντιμέτωπος με την νέα «φοροκαταιγίδα» που φέρνουν ο προϋπολογισμός του 2014 και η εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Επίσης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις δραματικές συνέπειες της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και των μισθώσεων που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν και χιλιάδες νέες επιχειρήσεις στο κλείσιμο και τον αφανισμό.
Ασφαλώς, κε Υπουργέ, δεν γνωρίζουμε τους εισηγητές αυτού του επώδυνου μέτρου.



Γνωρίζουμε, όμως, το δικό σας ενδιαφέρον που επανειλημμένα έχετε επιδείξει για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε από εσάς την λήψη ενός τέτοιου επώδυνου μέτρου.
Τελειώνοντας, κε Υπουργέ, ελπίζουμε και περιμένουμε να αναθεωρήσετε την απόφαση που πήρατε, διότι το μέτρο της αύξησης των διοδίων θα βλάψει τον επιχειρηματικό κόσμο που είναι υποχρεωμένος σε συνεχείς μετακινήσεις και δεν θα επιτύχει τον στόχο της είσπραξης περισσότερων εσόδων διότι θα μεταφέρει την οικονομική κρίση ακόμη και στα έσοδα από τις μετακινήσεις στους αυτοκινητόδρομους».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                           ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων ανέργων για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Την Παρασκευή αρχίζει η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δημόσιους φορείς (επιβλέποντες φορείς).

Η τρίτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις, που αφορά στη συγκεκριμένη διαδικασία προσλήψεων δημοσιεύεται αύρο και την ίδια μέρα ξεκινά και η υποβολή των αιτήσεων από τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 13 του μηνός και η υποβολή τους θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 7.400 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 6 μηνών και 15 ημερών -και σε κάθε περίπτωση έως την ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους 2013-2014.

Οι θέσεις στο πρόγραμμα αφορούν καθαριστές και καθαρίστριες, βοηθητικό προσωπικό επιστάτες, τραπεζοκόμους, λογοθεραπευτές, σχολικούς οδηγούς, συνοδούς σχολικών λεωφορείων, εργοθεραπευτές, σχολικούς νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

    μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
    μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
    νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών)
    μακροχρόνια άνεργοι
    άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν :

α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Δεν υποχρεούνται να επανυποβάλουν δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στις προηγούμενες Δημόσιες Προσκλήσεις.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:

1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,

2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,

3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό,

4) Ηλικία και

5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας προσφέρει αμοιβές 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 427 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη (για τους άνω των 25 ετών μέχρι 258 ευρώ τον μήνα και για τους άνεργους κάτω των 25 ετών έως 225 ευρώ).

Οι δημόσιοι φορείς υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.

Η εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής και τη διαδικασία μοριοδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Yπάρχει Ανάγκη-Συγκεντρώνουμε τρόφιμα στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου : Συγκέντρωση Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμος Θηβαίων, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά αδύνατων δημοτών του, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες, διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!!!

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο χρειάζεται τη βοήθειά μας γι’ αυτό
 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και στηρίζουμε το έργο του!
Διαβάστε Περισσότερα »

DIVA : ΤΟΥ ΖΑΝ-ΖΑΚ ΜΠΕΝΕΞ από την κιν/κή λέσχη Λιβαδειάς



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

 DIVA : ΤΟΥ ΖΑΝ-ΖΑΚ ΜΠΕΝΕΞ

Ένας νεαρός ταχυδρόμος έχει εμμονή με μια πασίγνωστη τραγουδίστρια της όπερας, η οποία ποτέ δεν έχει συναινέσει στην εγγραφή των ζωντανών της εμφανίσεων. Ο ταχυδρόμος αφού παρακολουθήσει την γνωστή τραγουδίστρια, θα καταφέρει κρυφά να την μαγνητοφωνήσει, ενώ θα κλέψει και ένα φόρεμα από το καμαρίνι της. Παράλληλα μια άγνωστη γυναίκα θα αφήσει στην τσάντα του ταχυδρόμου, λίγο πριν εκείνη δολοφονηθεί, μια κασέτα, η οποία περιέχει μια μαγνητοφωνημένη μαρτυρία που μπλέκει ένα υψηλόβαθμο μέλος της αστυνομίας σε παράνομες δραστηριότητες.

Ο Ζαν-Ζακ Μπενέξ συγκεντρώνει στην ταινία ένα πλήθος εκκεντρικών και ετερόκλητων χαρακτήρων και παντρεύει την φρενήρη κινηματογράφηση με το πολύπλοκο σενάριο, δημιουργώντας μια ταινία που είναι παράλληλα αστυνομικό θρίλερ, αισθηματικό δράμα και κωμική περιπέτεια. Συνδυάζοντας την βιντεοκλιπίστικη σκηνοθετική προσέγγιση, την πολύχρωμη παλέτα και την pop κουλτούρα της εποχής, ο Μπενέξ ολοκληρώνει μια έξυπνη ταινία γεμάτη με όμορφες εικόνες, εκκεντρικούς χαρακτήρες και αφηρημένη διάθεση που αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του γαλλικού σινεμά των πρώτων χρόνων των 80's.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΧΙ απο τον Δ.Θηβαίων στην κατάργηση του ΟΑΕΕ Θήβας

Ενάντια στις αποφάσεις Κυβέρνησης και Διοίκησης ΟΑΕΕ περί κατάργησης του τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήβα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου 2013 συζήτησε διεξοδικά, με την παρουσία υπαλλήλων του ΟΑΕΕ, το θέμα που έχει προκύψει με την κατάργηση του τμήματος ΟΑΕΕ Θήβας.

Στο οργανόγραμμα που έχει ήδη αναρτηθεί, προβλέπεται η διατήρηση Περιφερειακών Τμημάτων ΟΑΕΕ μόνο στις έδρες των Περιφερεικακών Ενοτήτων, γεγονός που σημαίνει ότι το Τμήμα της Θήβας θα καταργηθεί.

Κατόπιν τούτων, το Δημοτικό Συμβούλιο τάσσεται ενάντια στις αποφάσεις της Κυβέρνησης και της Διοίκησης ΟΑΕΕ περί κατάργησης του Τμήματος Θήβας και δηλώνει την καθολική αντίθεση και αγανάκτηση όλων των κατοίκων και φορέων του Δήμου μας για το γεγονός αυτό.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου θα θέσει το θέμα αυτό υπόψη των Βουλευτών Βοιωτίας, ώστε από κοινού να επισκεφθούν τον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του OAEE, όπου θα απαιτήσουν την ΕΞΑΙΡΕΣΗ της Θήβας από τον προτεινόμενο σχεδιασμό.

Οι λόγοι που συνηγορούν στη διατήρηση της Υπηρεσίας ΟΑΕΕ Θήβας, μεταξύ άλλων, είναι :
         α. Το οίκημα που στεγάζεται το Γραφείο ΟΑΕΕ είναι ιδιόκτητο και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα ενεργειών των φορέων της πόλης καθώς και του μεγάλου όγκου εργασιών που διεκπεραιώνει.
                β. Η γεωγραφική περιφέρεια που εξυπηρετεί περιλαμβάνει τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας, το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αλιάρτου, ένα τμήμα του Δήμου Ορχομενού (ΔΕ Ακραιφνίας) καθώς και τμήμα του Νομού Αττικής (ΔΕ Ερυθρών).
               γ. Στην περιοχή υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλές μικρές και μεγάλες εμπορικές, βιομηχανικές, αγροτικές, κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και άλλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα το Γραφείο να εξυπηρετεί περίπου 4.000 ενεργούς ασφαλισμένους αλλά και όλους τους συνταξιούχους. 
               δ. Η κατάργηση του Γραφείου Θήβας δεν θα αποφέρει οποιαδήποτε μείωση δαπανών, καθ’ ότι, όπως προαναφέραμε, το οίκημα που στεγάζεται είναι ιδιόκτητο, οι δε υπόλοιπες δαπάνες του είναι σχεδόν μηδενικές.
        ε. Η Θήβα με την ευρύτερη περιοχή της αποτελούν αυτοδύναμο, ανεξάρτητο γεωγραφικό πόλο δραστηριοτήτων και ανάπτυξης, όπως ακριβώς συμβαίνει μόνο σε τρεις ακόμη νομούς της Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Ημαθία)
             στ. Στο Γραφείο Θήβας εργάζονται σήμερα πέντε (5) υπάλληλοι ( από δεκατρείς (13) που υπήρχαν στο παρελθόν), οι οποίοι είναι οικογενειάρχες Δημότες Δ. Θηβαίων, στους οποίους θα προκληθεί μεγάλη οικογενειακή -κοινωνική αναστάτωση, στην περίπτωση που καταργηθεί το Γραφείο.
         
         Ο Δήμος και οι Φορείς της Θήβας δεν θα παραμείνουν απαθείς αλλά θα αγωνισθούν με κάθε τρόπο, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος της διατήρησης της υπηρεσίας του ΟΑΕΕ στη Θήβα, αποτρέποντας έτσι την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισης της πόλης και της περιοχής μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στην Αράχωβα για ναρκωτικά



Συνελήφθησαν, σήμερα (05-12-2013) πρώτες πρωινές ώρες στην Αράχωβα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 35 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στους δύο ημεδαπούς, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (15,5) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς:Αδιανόητη οποιαδήποτε αύξηση ή εγκατάσταση νέων διοδίων




ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών
   Μεταφορών  και Δικτύων
        κ. Χρυσοχοΐδη  Μιχάλη  

Κύριε  Υπουργέ
Σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της ΕΝΠΕ και την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θεωρούμε ότι οποιαδήποτε αύξηση των διοδίων είναι αδιανόητη.
Ο ακρωτηριασμός της Ε65 και η έλλειψη βασικών παρεμβάσεων από το Υπουργείο για τον κεντρικό οδικό άξονα του Ν. Ευβοίας δηλώνουν  με τρόπο  κατάφωρο την απουσία πολιτικής βούλησης για επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων του οδικού δικτύου  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Αν συνυπολογιστεί ότι οι Περιφέρειες της χώρας αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα ούτε ένα ΕΥΡΩ από τους ΚΑΠ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, είναι προφανές ότι οποιαδήποτε αύξηση των διοδίων ή εγκατάσταση νέων θα έχει ως συνέπεια την καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


          
          Για την  Εκτελεστική Επιτροπή Π.Σ.Ε.
            Ο Πρόεδρος
Κλέαρχος Περγαντάς   Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής
Θωμάς Στάικος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας
Γιώργος Μουλκιώτης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Γιώτα Γαζή Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας
Βασίλης Καραμπάς Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας
Δημήτρης Βουρδάνος Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ.Ε.
Ηλίας Σανίδας Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ.Ε.
Φανή Παπαθωμά Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ.Ε.
Παναγιώτης Παρχαρίδης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Σ.Ε.
Ανέστης Πίσχινας Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Σ.Ε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψε τρεις φορές το ίδιο κρεοπωλείο στη Θήβα



Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε κατάστημα – κρεοπωλείο, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού, για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από τον 48χρονο, την 13-08-2013, την      11-09-2013 και την 20-10-2013, άγνωστος/οι δράστης/ες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του κρεοπωλείου του, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν συνολικά, από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (1.050) ευρώ.  
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε ότι δράστης των ανωτέρω κλοπών είναι ο 36χρονος.
Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεύουν οδηγούς στην εθνική οδό - Δείτε το κόλπο τους


Απίστευτο θράσος από αγνώστους, οι οποίοι σταμάτησαν
έναν οδηγό στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών και αφού τον χτύπησαν, τον λήστεψαν.


Ειδικότερα, πέντε άτομα, στο 93ο χλμ. της νέας εθνικής οδού Κορίνθου- Πατρών, κοντά στα διόδια Ζευγολατιού, αφού αρχικά ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 66χρονος, έχοντας τοποθετήσει ατάκτως στο οδόστρωμα σίδερα, τον χτύπησαν και τον λήστεψαν, παίρνοντάς του 100 ευρώ που είχε μαζί του και τα κοσμήματα που φορούσε, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των πέντε δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αν δικαιούστε επίδομα θέρμανσης σας αφορά





Στις 490.000 ανήλθε ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης επί των 560.000 που υποβλήθηκαν, δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Όπως σημείωσε, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων μέσω του Taxinet εξελίσσεται ικανοποιητικά και σύντομα αναμένεται ότι θα αρχίσει η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα έχουν εκταμιευτεί 22 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του επιδόματος, τα οποία πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, δήλωσε: «Τα περισσότερα παράπονα που δεχόμαστε σχετικά με το επίδομα θέρμανσης είναι για το περιουσιακό κριτήριο. Μένουν πολλοί άνθρωποι απ' έξω».

Επισήμανε, δε, ότι στο επόμενο διάστημα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν τον δεύτερο φόρο ακινήτων, οπότε δεν θα έχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. «Είναι διπλό το πλήγμα. Έτσι κι αλλιώς τα εισοδήματα όλων έχουν μειωθεί, αναφορικά με το εισοδηματικό κριτήριο. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει το περιουσιακό κριτήριο» τόνισε.

Στο μεταξύ, οκτώ στις δέκα πολυκατοικίες δεν έχουν εφοδιαστεί πετρέλαιο θέρμανσης, παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί η πρώτη δόση του επιδόματος. Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δυστυχώς, αδυνατούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης και προσπαθούν με εναλλακτικές μορφές θέρμανσης να ζεσταθούν. Η κατάσταση είναι χειρότερη φέτος, σε σχέση με πέρυσι, παρά το επίδομα».

Όπως λέει ο κ. Λεχουρίτης, το αξιοπερίεργο με τις πολυκατοικίες είναι ότι ακόμη και αν στα δέκα διαμερίσματα, τα τρία θέλουν να βάλουν πετρέλαιο, αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το καταστατικό, αποφασίζει η πλειοψηφία.

«Η κατάσταση όσον αφορά τη θέρμανση είναι χαοτική. Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η κυβέρνηση επιμένει να μη ρίξει την τιμή του πετρελαίου για να ζεσταθεί ο κόσμος. Κάποτε είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, o κ. Σαμαράς, ότι με επιδοματική πολιτική δεν δίνεται λύση στα προβλήματα. Γιατί επαναφέρει, λοιπόν, το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης;» λέει.



Τι βήματα πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι για το επίδομα θέρμανσης;

Η υπηρεσία για τη διαδικασία του επιδόματος θέρμανσης είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, με την επιλογή του σημείου «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης».

Οι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτουν για να έχουν πρόσβαση σ' αυτή. Για τους φορολογούμενους που δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες θα αρκεί ο ΑΦΜ και ο αριθμός ειδοποίησης ενός εκκαθαριστικού δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων πέντε ετών.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν δύο επιλογές κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, ανάλογα με το αν πρόκειται για μονοκατοικίες ή για πολυκατοικίες (διαχειριστές).

Το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο και κυμαίνεται από 210 έως και 1.050, ευρώ ανάλογα με την περιοχή που κατοικεί ο φορολογούμενος

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φέτος άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ ( από 25.000 ευρώ πέρυσι), έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ πέρυσι) με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα παιδί και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια δικαιούχοι είναι άγαμοι υπόχρεοι με έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας ( από 150.000 ευρώ), έγγαμοι με ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ ( από 200.000ευρώ), ενώ από το επίδομα θα εξαιρούνται όσοι έχουν στην κατοχή τους ΙΧ πάνω από 3.000 κυβικά εκατοστά ( από 2.000 κυβικά πέρυσι).

Το επίδομα ανά ζώνη

Ο υπολογισμός του επιδόματος γίνεται με βάση τις 4 ζώνες στις οποίες έχει χωριστεί η χώρα και στις οποίες προβλέπονται διαφορετικά επίπεδα μέγιστης επιδοτούμενης κατανάλωσης με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες (από 5 έως 25 λίτρα ανά τετραγωνικό πρώτης κατοικίας με μέγιστο όριο τα 120 τ.μ).

Έτσι:

Στην πρώτη ζώνη η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, στη Β' Ζώνη η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 15 λίτρα, στη Γ' Ζώνη 8 λίτρα και στη Δ΄ Ζώνη 5 λίτρα ανά τετραγωνικό.

Το ανώτατο ύψος επιδόματος είναι :

-1.050 ευρώ στην Α' Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία),

-630 ευρώ στη Β' Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρου

-336 ευρώ στη Γ' Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα)

-210 ευρώ στη Δ' Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων διαψεύδει λανθασμένη είδηση

Με αφορμή δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (4/12/2013) για τη ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Λεβαδέων και για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με τη διαδικασία που τηρήθηκε από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου διευκρινίζεται:
•    ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κάλεσε τηλεφωνικά κανέναν από τους απόντες Δημοτικούς Συμβούλους να επιστρέψουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας
•    όσον αφορά στην καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας ψηφοφορίας, αυτή δεν ξεπέρασε τα πέντε λεπτά και όχι τη μισή ώρα, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, ενώ υπήρχε και η συναίνεση των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ    
                        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ
           

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΨΥ Βοιωτίας:«Οι Εικαστικές Τέχνες, αρωγοί στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία»

  Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα:

«Οι Εικαστικές Τέχνες, αρωγοί στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία»

την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, ώρα: 18:00

στο Συνεδριακό Κέντρο: «Χρήστος Παλαιολόγος», στην Κρύα της Λιβαδειάς

Θα ακολουθήσουν:

·          Εγκαίνια της  Έκθεσης Ζωγραφικής, με έργα των μαθητών από στον

1ο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ψυχική Υγεία και

·          Βράβευσή τους.

Διοργάνωση

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ΔΔΕ Βοιωτίας

Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ)Βοιωτίας

Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ)


Διαβάστε Περισσότερα »

Ημέρα Αγάπης στα Άσπρα Σπίτια απο τον Ερυθρό Σταυρό Λιβαδειάς

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στο Σινεμά «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» στα Άσπρα Σπίτια Παραλία Διστόμου διοργανώνει ημέρα Αγάπης.
Ελάτε λοιπόν να γίνεται εθελοντές , να προσφέρεται στον συνάνθρωπό σας και να κάνετε την δική σας καλή πράξη για αυτές τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.
Ένα γάλα, λίγα όσπρια, αλεύρι, ζυμαρικά, λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους και ότι άλλο θεωρεί ο καθένας σας αναγκαίο μπορεί να μας προσφέρει.
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στο Σινεμά «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» από τις 10:30 – 2:00 μ.μ.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και θα δημιουργήστε μία ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει σ’ αυτές τις γιορτινές μέρες.
Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα »

Εργ.Κέντρο.Λιβαδειάς:Όλοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

                    ΚΑΛΕΣΜΑ

        Το  Εργατικό  Κέντρο  Λιβαδειάς καλεί τους Εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα , τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους, και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2013, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, ώρα 6.00΄ το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος.
        Για το Συλλαλητήριο, θα αναχωρήσει Λεωφορείο το Σάββατο 7/12/2013, από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  ώρα 3.00΄ το    μεσημέρι.   

 

                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ


Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος  Γιωργαντά 25-2ος όροφος Λιβαδειά.Τηλ.6947321102-2261301142
Η ΧΑΠ ( χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ) είναι μια χρόνια νόσος των
πνευμόνων που χαρακτηρίζεται από μη πλήρως αναστρέψιμη απόφραξη των
αεραγωγών η οποία εξελίσσεται επιδεινούμενη στο χρόνο και συνοδεύεται από
φλεγμονή των αεραγωγών που προκαλείται από την έκθεση σε διάφορες ερεθιστικές
ουσίες.
Το κάπνισμα τόσο το ενεργητικό, όσο και το παθητικό, θεωρείται ως ο
σημαντικότερος παράγοντας για την εμφάνιση της ΧΑΠ. Η διάδοση του συνοδεύεται
από αλματώδη αύξηση της συχνότητας της νόσου. Σήμερα θεωρείται ως ένα από
τα σημαντικότερα αίτια νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως. Είναι η μόνη
από τις 4 κύριες αιτίες θανάτου στον “αναπτυγμένο κόσμο” που αντί να μειώνεται,
αυξάνεται ραγδαία.Αναμένεται ότι μέχρι το 2020 θα ταξινομηθεί ως η 3η αιτία
θανάτου. Δυστηχώς η νόσος υποδιαγιγνώσκεται.
Στην Ελλάδα ο εθισμός στην νικοτίνη αυξάνεται, ειδικά στις νεαρές ηλικίες.
Περίπου 800.000 Έλληνες νοσούν, το 56% αυτών δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν,
ενώ οι μισοί πάσχοντες συνεχίζουν να καπνίζουν.
Τα κύρια συμπτώματα της νόσου είναι η προοδευτικά επιδεινούμενη δύσπνοια,
ο βήχας ξηρός ή παραγωγικός, η χρόνια παραγωγή πτυέλων, τα επανειλλημένα
επεισόδια βρογχίτιδας, το σφύριγμα στην ανάσα, η έκθεση σε παράγοντες κινδύνου.
Όλοι όσοι παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα πρέπει να υποβάλονται σε
σπιρομέτρηση. Η σπιρομέτρηση είναι μια μη επεμβατική αναίμακτη εξέταση της
λειτουργικότητας των πνευμόνων και χρησιμοποιείται για την διάγνωση και
παρακολούθηση της νόσου.
Η ΧΑΠ επιβάλλει μεγάλο περιορισμό στη ζωή του ασθενούς λόγω δύσπνοιας
που με τη σειρά της οδηγεί σε μέιωση των δραστηριοτήτων, μυική δυσλειτουργία,
κακή ψυχολογία και κατάθλιψη.
Ο σημαντικότερος τρόπος παρέμβασης στην εμφάνιση και εξέλιξη της νόσου
είναι η διακοπή καπνίσματος.
Μείζωνα ρόλο στην αγωγή έχουν τα βρογχοδιασταλτικά φάρμακα,
τα κορτικοειδή ειδικά στις παροξύνσεις, οι μεθυλξανθίνες. Τα αντιβιωτικά
έχουν ένδειξη μόνο στις παροξύνσεις της νόσου. Τα φάρμακα μπορούν να δωθούν
μόνα ή σε συνδιασμούς. Το στάδιο της νόσου θα καθορίσει τα φαρμακευτικά
ή μη μέσα που θα χρησιμοπιηθούν.
Όλες οι ομάδες ασθενών οφελούνται από τη διακοπή καπνίσματος και τα
προγράμματα αναπνευστικής αποκατάστασης. Η οξυγονοθεραπεία επί
παροξύνσεων ή στο στάδιο της χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας σωτήρια.
'Ολοι οι πάσχοντες πρέπει να εμβολιάζονται έναντι της γρίπης και του
πνευμονιόκοκκου.
Αν και η βλάβη των πνευμόνων είναι μη αναστρέψιμη,υπάρχουν όπλα που
μπορούν να εμποδίσουν την εξέλιξη της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Άγιοι Ανάργυροι» Θήβας.



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Άγιοι Ανάργυροι» Θήβας, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο κα Αθηνά Ράικου και τα μέλη του Συλλόγου για τη δράση τους, που αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία αλλά και περίτρανη απόδειξη της θέλησης για προσφορά σε έναν πολύ σοβαρό και υψηλών απαιτήσεων τομέα.

Ομιλητές της εκδήλωσης με θέμα « Όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό, Ναι στο δικαίωμα για ζωή» ήταν οι ψυχολόγοι κα Ιωάννα Τριπερίνα και κ. Παναγιώτης Χηνάς,  που μίλησαν αντίστοιχα  για τις αδυναμίες και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και τις νέες αντιλήψεις και πρακτικές στην προσέγγιση των ειδικών αναγκών.

Ακολούθησε η προβολή του, ιδιαιτέρως συγκινητικού και ταυτόχρονα διδακτικού, ντοκιμαντέρ «Επιζώντες» με πρωταγωνιστή τον Πρωταθλητή Ελλάδος Αλεξίπτωτου Πλαγιάς κ. Μαυροθαλασσίτη Απόστολο, ο οποίος ήταν παρόν στην εκδήλωση.  Ο κ. Μαυροθαλασσίτης, για πάνω από 20 χρόνια ήταν αθλητής αλεξίπτωτου πλαγίας.  Έγινε τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδος και συμμετείχε σε διάφορους διεθνείς αγώνες σαν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Ο τελευταίος αγώνας και η τελευταία του πτήση ήταν το 2009 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στο Μεξικό, όπου μετά από εναέρια σύγκρουση με συναθλητή του, παρέμεινε για δώδεκα ημέρες σε καταστολή, νοσηλεύτηκε για ενάμιση μήνα συνολικά σε μονάδα εντατικής θεραπείας και επέζησε πέρα από κάθε πιθανότητα… Μετά το ατύχημα, δεν μπορεί πια να χρησιμοποιήσει τα πόδια του και μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Όμως, σήμερα, εξακολουθεί να πετάει καθώς είναι πιλότος υπερελαφρών αεροσκάφων στην Αερολέσχη Θηβών, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η ζωή συνεχίζεται με όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε, αρκεί να έχεις πίστη και θέληση…

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την κα. Ελένη Λαζάρου, την οποία συνόδευσε με το πιάνο του ο κ. Νίκος Ασλανίδης.

Τα έσοδα από την εκδήλωση και το Bazaar Αγάπης με έργα των παιδιών του Συλλόγου, που στήθηκε σε αίθουσα του Συνεδριακού, θα διατεθούν για την ανέγερση του Κέντρου Υποδοχής και Αποκατάστασης παιδιών ΑμεΑ στη Θήβα.




Διαβάστε Περισσότερα »

37χρονος απο τη Λιβαδειά "πήρε τα βουνά"για να κλέψει πετρέλαιο

 

Ο λόγος για έναν 37χρονο από τη Λιβαδειά, ο οποίος πήρε κυριολεκτικά τα βουνά για να κλέψει πετρέλαιο!

Έτσι χθες βράδυ ανέβηκε στο όρος Χλωμό στη Λοκρίδα Φθιώτιδας, όπου υπάρχει πάρκο κεραιών τηλεοπτικών σταθμών και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και έκλεψε από δεξαμενή του ΟΤΕ - COSMOTE εννιακόσια λίτρα περίπου πετρέλαιο.

Για κακή του τύχη όμως, κάποιος τον αντιλήφθηκε και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και πρόλαβε τον δράστη στην επιστροφή, αφού τον εντόπισε να κατεβαίνει από το βουνό με το φορτηγάκι του, κάπου κοντά στην Κυρτώνη Αταλάντης και τον συνέλαβε.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήλιος με «δόντια» σήμερα



Θα υποχωρήσουν σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη. Οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν, οι βροχές θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικά και οι άνεμοι θα κοπάσουν. Ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα, κοντά στο μηδέν θα παραμείνει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος.

Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα βόρεια το πρωί.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι μετεγγραφές φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ




Από σήμερα, Πέμπτη, και έως τις 18 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μεταγραφή σε άλλο ΑΕΙ.



 Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε.. Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.

Ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων φθάνει έως το 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα, Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ. Από τις διατιθέμενες θέσεις θα δοθούν το 10% στους εισακτέους της σχολικής χρονιάς 2009-2010 και από 30% στους εισακτέους των σχολικών χρονιών 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: α) Με τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α' και Ομάδας Β', Μαΐου-Ιουνίου των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013, είτε β) με τη χρήση της βεβαίωσης πρόσβασης των δύο προηγούμενων της εισαγωγής τους ετών, κατά τα σχολικά έτη 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013.

Επίσης πρέπει το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα των ενδιαφερομένων να μην υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ ή τις 18.000 ευρώ για ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ. 1 του Ν. 4186/2013 (μονογονεϊκές οικογένειες, επιτυχόντες με σοβαρές παθήσεις ή δωρητές οργάνων ή μυελού των οστών σε συγγενείς α' ή β' βαθμού, επιτυχόντες με γονείς ή κηδεμόνες που ο ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει οκτώ μήνες ανεργίας εντός του 2013).

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης μεταφοράς έχει ως εξής: Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Για την ηλεκτρονική αίτηση, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας ή διαβατήριο, προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας. Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον οκταψήφιο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.
http://solon.it.minedu.gov.gr
Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν δικαίωμα υποβολής μιας και μόνο αίτησης για τη μεταφορά θέσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζεσταίνονταν με ξυλόσομπα. Κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί

Παραλίγο νέα τραγωδία στη Θεσσαλονίκη. Στο νοσοκομείο μια δυο ηλικιωμένοι, ο γιος τους και ο εγγονός τους, μετά από πυρκαγιά σε μονοκατοικία. Εδώ και μήνες το σπίτι δεν είχε ρεύμα


Οικογένεια κινδύνευσε να καεί από φωτιά, που προκλήθηκε τα ξημερώματα από άγνωστη- μέχρι στιγμής -αιτία, σε μονοκατοικία στην οδό Ψυχάρη, στο Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο σπίτι διέμεναν ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί με τον γιο τους και το ανήλικο εγγονάκι τους. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, οι ένοικοι είχαν βγει μόνοι τους από το σπίτι, όταν αντιλήφθηκαν τη φωτιά και δεν χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό που ερευνάται είναι η φωτιά να προκλήθηκε από κεριά. Στο εσωτερικό του σπιτιού δεν βρέθηκε κάποιο θερμαντικό σώμα.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε ζημιές στη μονοκατοικία, ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού, μόνο στο δικό του δήμο, υπάρχουν 700 οικογένειες, που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες της ΔΕΗ για το Κοινωνικό Τιμολόγιο


Με στόχο την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε καταναλωτές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, η ΔΕΗ εξέδωσε οδηγίες ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι έχει υλοποιήσει πάνω από 1 εκατ. διακανονισμούς και έχει εντάξει πάνω από 460.000 καταναλωτές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Με άλλα λόγια σχεδόν 2 εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών έχουν ηλεκτρικό ρεύμα με έκπτωση έως και 42% σε σχέση με τα υπόλοιπα νοικοκυριά υψηλότερου εισοδήματος.

Όπως αναφέρει η επιχείρηση, στην πάγια πολιτική της συμπεριλαμβάνονται:

1) Καμία Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε Ευάλωτους Καταναλωτές και Ευπαθείς Κοινωνικές ομάδες λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

- Σε περιόδους που επικρατούν ακραίες κλιματικές συνθήκες (βαρυχειμωνιά, καύσων, κλπ) ή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, ουδεμία εντολή διακοπής ρεύματος πραγματοποιείται για το σύνολο των πελατών της ΔΕΗ που έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.

- Δεν υλοποιούνται διακοπές ρεύματος σε πελάτες που έχουν οποιαδήποτε είδους εξάρτηση από μηχανικά μέσα.

- Δεν εκδίδονται εντολές διακοπών ρεύματος λόγω χρέους σε πελάτες με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και εν γένει στους Ευάλωτους Πελάτες, όπως αυτοί καθορίζονται από την Πολιτεία, όχι μόνο κατά τους επτά (7) μήνες που προβλέπει ο νέος Κώδικας Προμήθειας (Νοέμβριος-Μάρτιος και Ιούλιος- Αύγουστος) αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων παραβατικών συμπεριφορών (ρευματοκλοπές).

Οι καταναλωτές προκειμένου να ευνοηθούν από τις παραπάνω ρυθμίσεις είναι απαραίτητο να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο μητρώο ευάλωτων καταναλωτών στο τηλέφωνο 210 9298000.

2) Έκπτωση έως και 42% για τους Ευάλωτους Καταναλωτές:

Η ΔΕΗ ΑΕ εφαρμόζει την απόφαση της Πολιτείας για παροχή έκπτωσης έως και 42% στους ευάλωτους καταναλωτές μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότεροι από 460.000 συμπολίτες μας.

Για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι καταναλωτές πρέπει να υποβάλουν αίτηση καλώντας τον αριθμό 210 9298000 ή στην ιστοσελίδα www.dei.gr

3) Ευνοϊκοί διακανονισμοί:

Με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, η ΔΕΗ προσφέρει στους καταναλωτές της, ιδιαίτερα ευνοϊκά προγράμματα διακανονισμών ληξιπρόθεσμών οφειλών.

Ενδεικτικά, για τους ευάλωτους καταναλωτές κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα ρύθμισης σε πολύμηνες, άτοκες δόσεις. Οι καταναλωτές μπορούν να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο ΔΕΗ τηλ. 11770 (επιλογή 3), για το διακανονισμό της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους.

4) Ιδιαίτερες Περιπτώσεις:

Για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων περιπτώσεων, έχουν συγκροτηθεί ειδικές επιτροπές στα κατά τόπους Καταστήματα της ΔΕΗ με σκοπό εξεύρεση λύσης και άμεσης διευθέτησης του προβλήματος.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι καταναλωτές να υποβάλουν αίτηση στο 210 9298000 τόσο για την ένταξη τους στο Μητρώο Ευάλωτων Καταναλωτών όσο και τη χορήγηση Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, και στο 11770 (επιλογή 3) για άμεση τηλεφωνική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι καταναλωτές να υποβάλουν αίτηση στο 210 9298000 τόσο για την ένταξη τους στο Μητρώο Ευάλωτων Καταναλωτών όσο και τη χορήγηση Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, και στο 11770 (επιλογή 3) για άμεση τηλεφωνική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η ΔΕΗ τέλος απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές «να μας ενημερώνουν σε περίπτωση που θεωρούν ότι εμπίπτουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και χρήζουν ειδικής μέριμνας».

Ομοίως, παρακαλούνται κοινωνικοί φορείς, σε γνώση των οποίων έχουν περιέλθει περιπτώσεις συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tραγούδια του χθες και του σήμερα στο Συνεδριακό Αλιάρτου

Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του δήμου Αλιάρτου και ο σύνδεσμος «Οι φίλοι της μουσικής»
διοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη σε τραγούδια του χθες και του σήμερα και στο σύγχρονο θηβαϊκό δημοτικό τραγούδι.
Της μουσικής βραδιάς θα προηγηθεί ομιλία του Θηβαίου ιστορικού & μέλους της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Βασ. Βασιλείου, με θέμα «η εξέλιξη του τοπικού μουσικοθεατρικού φαινομένου».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 5.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου.
Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ο γνωστός πρωτοψάλτης- καθηγητής, Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γιώργος Χατζηχρονόγλου.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου        Ο Πρόεδρος της Ε. Β. Μ.
Γεώργιος Ντασιώτης                      Νικόλαος Κόλλιας

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Χώστια


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ