Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα δοθούν σε αγρότες έως το τέλος του 2013



«Ένεση ρευστότητας» για χιλιάδες αγρότες έως το τέλος του 2013, με την πληρωμή περίπου 1,15 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η εξόφληση ύψους, 1 δισ. ευρώ, της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, καθώς και η πληρωμή ενστάσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιοτέρων ετών, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Άμεσα αναμένεται η καταβολή της τρίτης δόσης, ύψους 23 εκατ. ευρώ, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, ενώ σταδιακά έως το τέλος του 2013 θα γίνουν οι πληρωμές διαφόρων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (65 εκατ. ευρώ), μέτρων του Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (8 εκατ. ευρώ) καθώς και η καταβολή 27 εκατ. ευρώ σε καπνοπαραγωγούς.

Νέα προκήρυξη 100 εκατ. ευρώ στη μεταποίηση

Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι το υπουργείο θα προβεί, άμεσα, σε ανοικτή προκήρυξη- πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εν δυνάμει δικαιούχους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων και επιθυμούν να υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο, στο πλαίσιο του μέτρου 123Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Με το μέτρο αυτό χορηγείται ενίσχυση υπό τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου και αναφέρεται σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, όταν από τη μεταποίησή τους προκύπτει γεωργικό προϊόν. Καλύπτει, δε, το σύνολο των τομέων γεωργικού ενδιαφέροντος. Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 25% έως 65%, ανάλογα με την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και το μέγεθος της επιχείρησης. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί αν υπάρξουν διαθέσιμοι όροι, και θα δοθεί κατά προτεραιότητα, δεδομένου ότι η πρόσκληση είναι ανοικτή.

Φρούτα και γάλα στα σχολεία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε πως το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην επαναπροκήρυξη του προγράμματος που αφορά τη διανομή φρούτων στα σχολεία, ενώ από αύριο τα πρώτα σχολεία αρχίζουν τη διανομή γάλακτος με επιδοτούμενη τιμή στους μαθητές, ξεκινώντας από τον δήμο Ελευσίνας. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση η διανομή είναι δωρεάν, καθώς ο δήμος κάλυψε τη διαφορά που προέκυπτε μετά την αφαίρεση της επιδότησης. Ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε ότι και άλλοι δήμοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στη διανομή γάλακτος, διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα θα «τρέχει» έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο υλοποιεί για πρώτη φορά το κοινοτικό μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές όλων των σχολείων της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξολοκλήρου (100% επιδότηση) από κοινοτικούς πόρους.

Σημειώνεται, ότι αυτό το κοινοτικό μέτρο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία, καθώς εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και την προώθηση του φρέσκου αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος, και έμμεσο στόχο την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.

Όταν ο κ. Τσαυτάρης ρωτήθηκε για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε άπορους, με αποτέλεσμα να μην μοιραστούν οι προγραμματισμένες ποσότητες ρυζιού, δαπάνης 4,7 εκατ. ευρώ, εξήγησε ότι ο σχετικός διαγωνισμός για το ρύζι ολοκληρώθηκε εγκαίρως, αλλά υποβλήθηκε σειρά ενστάσεων και ασφαλιστικών μέτρων και το δικαστήριο ζήτησε να μην προχωρήσει η διανομή πριν την έκδοση των αποφάσεων. Ο υπουργός σημείωσε ότι ζητήθηκε παράταση έως τις 15 Οκτωβρίου, αλλά οι σχετικές αποφάσεις ήρθαν μετά από αυτήν την ημερομηνία, προσθέτοντας ότι θα γίνει ξανά ο διαγωνισμός για τη διανομή δωρεάν ρυζιού σε άπορους και θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους.

Προτεραιότητες σε γεωργία- αλιεία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησε και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας (ΕΕ) στη γεωργία και την αλιεία. Όπως είπε, στην κορυφή αυτών βρίσκεται η διευθέτηση όλων των εκκρεμών θεμάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ), προκειμένου να εξασφαλιστεί ομαλή μετάβαση από την τρέχουσα στη νέα κατάσταση. Η νέα ΚΑΠ ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2015 και κατά συνέπεια οι εκτελεστικοί κανονισμοί θα προωθηθούν επί ελληνικής Προεδρίας και θα πρέπει να εγκριθούν πριν τη λήξη της θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για το 2014 ισχύει μεταβατικό καθεστώς.

Στον τομέα της γεωργίας, η ελληνική Προεδρία θα δώσει, επίσης, μεγάλη σημασία στην πρόοδο των εργασιών των νέων νομοθετικών προτάσεων ή και εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ιδιαίτερα σημαντικά, τόσο για την ΕΕ, όσο και τη χώρα μας, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προώθηση γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά και σε τρίτες χώρες, την πολιτική ποιότητας της ΕΕ και τις βελτιώσεις στη λειτουργία βασικών προϊόντων της ΚΟΑ, όπως είναι τα φρούτα και το γάλα. Επίσης, θα προσπαθήσει να προωθήσει το πρόγραμμα διανομής γάλακτος, φρούτων και άλλων γεωργικών προϊόντων σε μαθητές.

Στον φυτοϋγειονομικό τομέα, η ελληνική Προεδρία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσουν τα θέματα που περιλαμβάνονται στο νομοθετικό πακέτο για την υγεία των φυτών και των ζώων, με στόχο μία ασφαλέστερη αγροδιατροφική αλυσίδα και ένα εκσυγχρονισμένο νομικό πλαίσιο για μία ανταγωνιστικότερη ΕΕ.

Όσον αφορά την αλιεία, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της ΚαλΠ (Κοινή Αλιευτική Πολιτική), προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας αποτελούν η υιοθέτηση του κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), για τον οποίο ακόμη υπάρχουν δυσκολίες, και το νομικό πλαίσιο για την υποχρεωτική εκφόρτωση των αλιευμάτων.Ένεση ρευστότητας για χιλιάδες αγρότες: Ποιοι δικαιούνται πάνω από 1 δισ. ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Απλήρωτοι οι παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά.

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Απλήρωτοι οι παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά.
Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και οκτώ μήνες οι παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά, ενώ συνεχίζουν και πληρώνουν κανονικά όλους τους φόρους που τους αναλογούν. Συγκεκριμένα, οι  παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά θα πληρωθούν το τιμολόγιο για τον μήνα Απρίλιο στα μέσα Δεκεμβρίου ενώ το 30% εισφορά επί του τζίρου φορολογείται ως «χαράτσι», το οποίο, επειδή θεωρείται κερδοφόρο, επαναφορολογείται με 26%. Επιπλέον, οι παραγωγοί κάθε μήνα πρέπει να αποδίδουν και τον ΦΠΑ από τα τιμολόγια που δεν έχουν εισπράξει, ο οποίος ανέρχεται στο 13%, δηλαδή περίπου 700 ευρώ κατά μέσο όρο.
Τα περισσότερα φωτοβολταϊκά είναι μη βιώσιμα καθώς στο τζίρο που απομένει μετά την εισφορά, απαιτείται τουλάχιστον το 60% για την αποπληρωμή δανείων και τόκων. Αν συνυπολογίσουμε και τα λειτουργικά έξοδα ασφάλειας και συντήρησης των πάρκων, τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα τέλη, τότε οι παραγωγοί δεν έχουν κανένα κέρδος, αντίθετα μάλιστα ζημιώνονται. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι παραγωγοί έχουν προμηθευτεί τον εξοπλισμό μέσω ΑΤΕ leasing με επιτόκιο 9,1 % το οποίο αυθαίρετα το ανέβασε η τράπεζα στο 10,5 % και επειδή  ο ΛΑΓΗΕ  δεν πληρώνει, η τράπεζα χρεώνει άλλο ένα 2,5 % υπερημερία . Έτσι, το άθροισμα της συνολικής επιβάρυνσης ανέρχεται στο 13%. Να σημειωθεί ότι πάρα πολλοί παραγωγοί έχουν να πάρουν χρήματα από τον Ιανουάριο. Επίσης, η ΔΕΗ έκανε αναλογιστική μελέτη 1,5 χρόνο αργότερα και  τα πλεονάζοντα  χρήματα που υποχρεούταν να καταβάλει στους παραγωγούς σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε μετρητής στο πάρκο, τα επέστρεψε άτοκα, ενώ  αντίθετα οι παραγωγοί για τα πάντα πληρώνουν με τόκο και μάλιστα υψηλό.
 Οι τράπεζες δεν δέχονται να προβούν σε ρυθμίσεις με χαμηλότερα επιτόκια για όσους παραγωγούς έχουν λάβει δάνειο, μέχρι να εισπράξουν το ποσό που τους χρωστάει η ΛΑΓΗΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τα φωτοβολταϊκά πάρκα τους, ή όποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο έχουν βάλει ως εγγύηση για το δάνειο, από τις τράπεζες, χωρίς να είναι υπαίτιοι οι ίδιοι.  Αξίζει δε να επισημανθεί ότι οι ΑΠΕ πριν την άρση της στρέβλωσης στην ΟΤΣ επιδοτούσαν για χρόνια την προμήθεια ρεύματος , σε βάρος του ειδικού λογαριασμού τους μάλιστα.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να πληρωθούν οι παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά τους μήνες που είναι απλήρωτοι;
-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες για την ρύθμιση των δανείων και την μείωση των υπέρογκων επιτοκίων , ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους προς τις τράπεζες;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Ουζουνίδου Ευγενία
Πετράκος Θανάσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ιστορικά επίπεδα του 27,4% η ανεργία-Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι


    ΟΑΕΔ: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

«Πρωταθλήτριες» οι περιφέρειες της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης - Άνεργος ένας στους δύο νέους ηλικίας 15-24 ετών - Οι άνεργοι φτάνουν πλέον τους 1.376.463, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός μη πληθυσµός ανέρχεται σε 3.327.859 άτοµα
Στο νέο ιστορικό επίπεδο του 27,4% έφτασε η ανεργία τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η ανεργία αυξήθηκε οριακά κατά 0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο (27,3%) και κατά 1,4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (26%).

Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Σεπτέµβριο του 2013 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.639.429 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.376.463 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.327.859 άτοµα.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 54.128 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2012 (µείωση 1,5%) και αυξήθηκαν κατά 5.397 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013 (αύξηση 0,1%).

Αντίστοιχια οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 77.161 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2012 (αύξηση 5,9%) και κατά 14.023 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013 (αύξηση 1,0%).

Όσο για τους οικονομικά μη ενεργούς (άτομα που δεν έχουν και δεν αναζητούν εργασία) µειώθηκαν κατά 25.175 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2012 (µείωση 0,8%) και κατά 5.296 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013 (µείωση 0,2%).

Σύμφωνα, πάντως, με την ανάλυση της ΕΛΣΤΑΤ τους τελευταίους 4 µήνες παρατηρείται µια σχετική σταθερότητα στο εκτιµώµενο εποχικά διορθωµένο ποσοστό ανεργίας αν και επισημαίνεται ότι χρειάζονται αρκετές «παρατηρήσεις» (δηλαδή, ικανό πλήθος µηνιαίων εκτιµήσεων) για να επιβεβαιωθεί ότι έχει πραγµατικά επέλθει µια σηµαντική µεταβολή στην τάση µεταβολής των µεγεθών της απασχόλησης και της ανεργίας.

Στις γυναίκες η ανεργία έφτασε το 31,4% και στους άνδρες το 24,5% ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα εξακολουθεί να δέχεται η ηλικιακή κατηγορία των 15-24 όπου το ποσοστό φτάνει το 51,9%.

Ώς προς τις περιφέρειες, τέλος, «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία και η Μακεδονία-Θράκη με ποσοστό 30% και 30,4%
Διαβάστε Περισσότερα »

Γύρος Καδμείας 2013-Δηλώσεις συμμετοχής


    ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ « ΓΥΡΟΣ  ΚΑΔΜΕΙΑΣ  2013 »
                 Κυριακή  29  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013
                                ΩΡΑ  12:00 μεσημβρινή

            ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
        ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:   Γ.Σ.  ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ  – Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ                                                     
                

                                        ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ
        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

         Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το  Κυριακή 29 Δεκεμβρίου  2013 στη Θήβα (γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας) με ώρα έναρξης την 12:00 μεσημβρινή.
      Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες   και Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και Αγόρια – Κορίτσια που ανήκουν σε Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, όπως επίσης και ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή, την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία  (Κεντρική Πλατεία Θήβας) και από ώρα 9:30 έως 11:45

         ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2002,   2003,  2004
1.000μ.

Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2000,   2001
1.800μ.

Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  1998,   1999
1.800μ.

Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  1994,   95,  96,  97
4.500μ.

Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1978    έως 1993
4.500μ.

Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1962    έως 1977
4.500μ.

Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1961  & μεγαλύτεροι
4.500μ.
         ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

         Η εκκίνηση  του αγώνα για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στον πεζόδρομο της       οδού Επαμεινώνδα, (κεντρική πλατεία Θήβας) και ώρα: 12:00 για την 1η  κατηγορία, 12:15 για την 2η & 3η  κατηγορία, και  ώρα 12:30 για την  4η , 5η , 6η                                                                             & 7η  κατηγορία,  οι αγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:

         1η    Κατηγορία:  Επαμεινώνδου, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.  
       2η & 3η  Κατηγορία: Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος, Βουρδουμπά, Τσεβά, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.
       4η , 5η , 6η ,& 7η  Κατηγορία: Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος, Βουρδουμπά, Αυλίδος, Χρυσ. Σμύρνης, Μυρτίδος, Καβείρων, Διρκαίου, Κύνος Κεφαλών, Αγ. Τριάδος, Επαμεινώνδου.

         Ο τερματισμός για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στην  Κεντρική Πλατεία Θήβας.

ΕΠΑΘΛΑ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ  

    Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 13:00.         Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλο και μετάλλιο στον πρώτο / τη  και μετάλλια στους άλλους δύο.
   Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά  μετάλλια και  διπλώματα   συμμετοχής.                                                                                                                  
                                                                                                                                                    ΓΕΝΙΚΑ
  
       α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, καθώς και από τους κριτές του ΣΕΓΑΣ και την Τροχαία.
      
       β) Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια του αγώνα, την κάρτα συμμετοχής που θα πάρουν από την γραμματεία, στο στήθος τους με παραμάνα. Στον τερματισμό και στην έξοδο της χοάνης θα την παραδίδουν στους κριτές.

       γ) Ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη και αφορά τεχνικά θέματα θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη του Αγώνα κ. Μπεκρή  Σπύρο.

                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ
                                                                                             


Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν μέρα -μεσημέρι ηλικιωμένο ζευγάρι στο Νεοχώρι

Κλοπή σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στο Permissospress  σήμερα το μεσημέρι άγνωστο ζευγάρι μπήκε στην οικία όπου διέμεναν οι ηλικιωμένοι  και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και ένα βιβλιάριο καταθέσεων.Η κλοπή αναφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων το οποίο διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Η Αστυνομία συμβουλεύει
  • Να μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και      τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Να μην πείθεστε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα και ιδίως να μην προβαίνετε στην κατανάλωση αυτών.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.


Διαβάστε Περισσότερα »

THOR 2: ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ



Από Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  έως Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου  2013
Εκτός Δευτέρας
Ώρα έναρξης προβολής: 21:15

THOR 2: ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
THOR: THE DARK WORLD

Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:
ΑΛΑΝ ΤΕΪΛΟΡ
Σενάριο:
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΓΙΟΣΤ, ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΜΑΡΚΟΥΣ
Ηθοποιοί:
ΡΕΝΕ ΡΟΥΣΟ , ANTONI XOΠΚΙΝΣ,  , ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΕΚΛΕΣΤΟΝ , ΝΑΤΑΛΙ ΠΟΡΤΜΑΝ,  ΣΤΕΛΑΝ ΣΚΑΡΣΓΚΑΡΝΤ , ΚΡΙΣ ΧΕΜΣΓΟΥΟΡΘ , ΡΕΙ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ , ΑΝΤΕΓΟΥΕΙΛ ΑΚΙΝΟΥΟΓΕ ΑΓΚΜΠΑΤΖΕ , ΤΑΝΤΑΝΟΜΠΟΥ ΑΣΑΝΟ , ΙΝΤΡΙΣ ΕΛΜΠΑ , ΤΖΕΪΜΙ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ , ΤΟΜ ΧΙΝΤΛΕΣΤΟΝ
Διάρκεια:
112 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής:
2013
Είδος ταινίας:
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Χώρα παραγωγής:
ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12


Περίληψη

Ο Thor παλεύει να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από ένα μυστηριώδη εχθρό που υπάρχει πριν από το ίδιο το σύμπαν, καθώς μια αρχαία φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Malekith σκοπεύει να βυθίσει τα πάντα στο σκοτάδι. Αντιμέτωπος με έναν εχθρό που ούτε ο βασιλιάς Odin, ούτε ο κόσμος του Άσγκαρντ μπορούν να αντέξουν, ο Thor καλείται να ξεκινήσει το πιο επικίνδυνο και προσωπικό μέχρι τώρα ταξίδι του. Αυτό που θα τον επανασυνδέσει με την Jane Foster και θα τον αναγκάσει να θυσιάσει τα πάντα για να σώσει τους άλλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός για τις 500 προσλήψεις στον ΟΤΕ



Σε ... δεξαμενή απορρόφησης νέων που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας μετατρέπεται ο ΟΤΕ σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που η ανεργία στην χώρα μας ξεπερνά το 27%.

    Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.


Ο Όμιλος ΟΤΕ προκήρυξε πάνω από 500 νέες θέσεις εργασίας με...στόχο την ανανέωση του προσωπικού του με άτομα εξειδικευμένα σε προηγμένες τεχνολογίες τα οποία θα αντικαταστήσουν αυτούς που αποχωρούν μέσα από τα νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Πρόκειται για το δεύτερο «κύμα» προσλήψεων μια και ήδη πάνω από 500 άτομα έχουν προσληφθεί μέσα στο 2013 (κυρίως τεχνικοί) ενώ το 2014 θα ακολουθήσει και νέα προκήρυξη για προσλήψεις ο αριθμός των οποίων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των πρόωρα συνταξιοδοτούμενων και μπορεί να αγγίξει και πάλι τα 500 άτομα.

Ο ΟΤΕ προκηρύσσει θέσεις για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές. Προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013. Ειδικά οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές.

«Η εταιρεία προχωράει σε προσλήψεις και δίνει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ανθρώπους σε συνέχεια των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που ανακοίνωσε πρόσφατα και τα οποία είναι σε εξέλιξη. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας. Οι προσλήψεις των νέων υπαλλήλων, που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους» αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον ΟΤΕ.

Πάντως προς το παρόν ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε 3 προκηρύξεις:
1.
H πρώτη αφορά πωλητές καταστημάτων οι οποίοι θα προσληφθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας, Ειδικότερα οι αιτήσεις αφορούν στο Αιγαίο, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, το Ιόνιο, την Κεντρική Ελλάδα, την Κρήτη, την Μακεδονία και τη Θράκη και την Πελοπόννησο. Το κύριο αντικείμενο αυτής της θέσης είναι η προώθηση των προϊόντων & υπηρεσιών του Ομίλου σε νέους και υφιστάμενους πελάτες, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών τους και την επίτευξη του στόχου πωλήσεων. Ως απαραίτητα προσόντα και ικανότητες αναφέρονται το απολυτήριο λυκείου, η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστον First Certificate in English), η καλή γνώση υπολογιστικών συστημάτων και πολύ καλή γνώση αυτοματισμού γραφείου (MS-Office), οι ανεπτυγμένες επικοινωνιακές ικανότητες, και οι εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άνδρες υποψηφίους)

2.
Η δεύτερη προκήρυξη αφορά του Τεχνικούς Πεδίου. Ως κύριο αντικείμενο αναφέρονται οι τεχνικές εργασίες άρσης βλαβών και κατασκευής: νέων τηλεφωνικών συνδέσεων, μεταφορών, τοπικών βρόχων, μεικτονομήσεων, μετάδοσης, μεταγωγής, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και ευρυζωνικότητας συμπεριλαμβανομένων μετρήσεων με κατάλληλα όργανα και χρήσης Netbook. Επίσης είναι οι τεχνικές εργασίες άρσης καλωδιακών βλαβών και κατασκευών εναερίων και υπογείων αστικών και υπεραστικών καλωδίων καθώς και η επίβλεψη / επιστασία εκτέλεσης δικτυακών εργασιών τηλεπικοινωνιακού δικτύου από αναδόχους. Απαραίτητα προσόντα & ικανότητες είναι : Πτυχίο ΙΕΚ ή ΤΕΙ σε σχετική με το αντικείμενο της θέσης ειδικότητα (Τηλεπικοινωνίες, Πληροφορική και άλλες συναφείς ειδικότητες, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καλή γνώση υπολογιστικών συστημάτων και πολύ καλή γνώση αυτοματισμού γραφείου (MS-Office), άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άνδρες υποψηφίους), Ως συνεκτιμώμενα προσόντα αναφέρονται η εμπειρία σε αντίστοιχο ή παρεμφερές τεχνικό αντικείμενο και η άδεια ηλεκτρολόγου Α' τάξης. Οι περιοχές που περιλαμβάνονται είναι στο Ν. Αττικής και Σαλαμίνα, ο Ν. Δράμας, ο Ν. Τρικάλων, Εύβοιας, Θεσπρωτίας, Χαλκιδικής, Καβάλας, Κέρκυρας, Σερρών,Μαγνησίας και Β. Σποράδες, Πιερρίας Αρτας Ύδρα, Πόρος, Λέσβος και Λήμνος . Οι τεχνικοί που θα προσληφθούν θα παρακολουθήσουν άμεσα και ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε η εταιρεία αποκλειστικά για τεχνικούς του Ομίλου ΟΤΕ. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική και εμπειρική εξάσκηση και για το σκοπό αυτό έχουν κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ειδικά σχεδιασμένοι χώροι προσομοίωσης του αστικού δικτύου πρόσβασης του ΟΤΕ.

3.
Η τρίτη προκήρυξη άφορα Account Managers Εταιρικών Πελατών σε Αθήνα. Αλεξανδρούπολη, Αρτα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Πάτρα και Ρόδο. Κύριο αντικείμενο της θέσης είναι η προώθηση των προϊόντων & υπηρεσιών του Ομίλου σε νέους και υφιστάμενους Εταιρικούς Πελάτες με σκοπό τη διατήρηση αλλά και την ανάπτυξη/διεύρυνση του πελατολογίου, η διερεύνηση & ανάλυση των αναγκών των Εταιρικών Πελατών με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους και η παροχή υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης & υποστήριξης των Εταιρικών Πελατών. Απαραίτητα προσόντα & ικανότητες είναι: Πτυχίο Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καλή γνώση υπολογιστικών συστημάτων και πολύ καλή γνώση αυτοματισμού γραφείου, άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, ανεπτυγμένες επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές ικανότητες και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άνδρες υποψηφίους). Συνεκτιμώμενα προσόντα είναι: Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, προϋπηρεσία δύο ετών σε αντίστοιχη ή παρεμφερή θέση

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση 4,4R στη Λαμία


Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.00 το μεσημέρι στην περιοχή της Λαμίας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16χλμ. βορειοδυτικά της Λαμίας.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, υπολογίστηκε στα 10χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν 18 και 25 Μαΐου 2014

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega, παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί. 'Αρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.

Σε ότι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 54χρονος στη Λιβαδειά για ακάλυπτη επιταγή




Συνελήφθη, χθες (10-12-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 05-07-2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 54χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και χρηματική ποινή (900) ευρώ, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο ΚΑΦΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 8.00 μμ

στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

ξαναδιαβάζουμε τη «ΔΙΚΗ»

και συζητάμε με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη

το θέμα: Ο ΚΑΦΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έτσι γράφτηκε η πρώτη σελίδα του σύγχρονου μυθιστορήματος.



Η Τέσυ Μπάιλα επιμελείται ένα οπτικό, βιογραφικό ντοκουμέντο

η Αμαρυλλίς Σκύφα και ο Γιώργος Αγραφιώτης

διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο του Κάφκα.
Λαμπρόπουλος Νίκος

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Πεσόντων Μαχητών 47

Λιβαδειά 32100

τηλ: 2261023136

fax: 2261021481

n-lamp@otenet.gr

http://sigxroniekfrasi.blogspot.com

https://www.facebook.com/SigxroniEkfrasi
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν τρία "καλόπαιδα"στον Ορχομενό για απόπειρα κλοπής σε οικία ηλικιωμένης

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ROMA για απόπειρα κλοπής από οικία ηλικιωμένης στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας

Εξιχνιάστηκε μία ακόμα περίπτωση κλοπής, η οποία είχε γίνει προ τριημέρου σε οικία ηλικιωμένου

Συνελήφθησαν, χθες (10-12-2013) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνση Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA , δύο γυναίκες, ηλικίας 30 και 24 ετών αντίστοιχα και ένας 27χρονος άντρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και κλοπή, κατά συνατουργία.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι τρεις (3) ημεδαποί, αποπειράθηκαν να εισέλθουν από κοινού σε οικία 86χρονης ημεδαπής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί τόσο από την ηλικιωμένη, όσο και από τους περιοίκους και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Αστυνομικές δυνάμεις που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή και ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κινούμενο με τους δράστες σε επαρχιακό δρόμο της περιοχής και τους συνέλαβαν.

Οι τρεις (3) ημεδαποί, αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη και από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πρωινές ώρες προ τριημέρου, είχαν εισέλθει σε οικία 79χρονου ημεδαπού, στην ίδια περιοχή και είχαν αφαιρέσει ένα (1) γυναικείο δαχτυλίδι, αξίας (150) ευρώ.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προς διάπραξη κλοπών, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των ανωτέρω στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO-Καρέ-καρέ οι έντρομες στιγμές των επιβατών του τρένου που εκτροχιάστηκε στο Λιανοκλάδι

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι στιγμές αγωνίας που βίωσαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας με δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η οποία εκτροχιάστηκε στο ύψος του Λιανοκλαδίου.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα οι επιβάτες προσπαθούν να κατέβουν από το τρένο, ενώ όπως αναφέρει το Lamiastar δηλώνουν ιδιαίτερα τυχεροί.

Οι νέοι βοήθησαν τους ηλικιωμένους να περπατήσουν από βαγόνι σε βαγόνι για να κατέβουν από το τρένο. Οι άτυχοι επιβάτες αναγκάστηκαν να περπατήσουν μεγάλη απόσταση προκειμένου να φτάσουν στο σταθμό του Ασωπού και από εκεί με άλλο τρένο να μεταφερθούν στο Λιανοκλάδι.

 φωτογραφία  Tv star


 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ ΤΩΡΑ!


Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος για το Permissospress
Η γρίπη είναι κυρίως μια αυτοπεριοριζόμενη ιογενής λοίμωξη του ανωτέρου
αναπνευστικού. Εμφανίζει εποχικότητα,με αιχμή τον χειμώνα, προσβάλει όλες τις
ηλικίες με προτίμηση στα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους. Είναι ιδιαιτέρως
μεταδοτική μέσω μεγάλων σταγονιδίων που φεύγουν με τον βήχα ή τον πταρμό και η
μετάδοση της διευκολύνεται από τον συγχροτισμό.
Παρ' ότι είναι αυτοπεριοριζόμενη νόσος, ωστόσο υπάρχουν άτομα σε κίνδυνο
για την εμφάνιση επιπλοκών όπως είναι οι έγκυες, οι ασθενείς με χρόνια νεφρική,
ηπατική, νευρολογική νόσο, οι ανοσοκατεσταλμένοι, ασθενείς με χρόνια καρδιακή
ανεπάρκεια, χρόνια πνευμονική νόσο (ΧΑΠ, άσθμα ), καρκίνο, σακχαρώση διαβήτη
και AIDS.
Η κύρια επιπλοκή της, είναι η πνευμονία και η μέση ωτίτιδα.
Ο εμβολιασμός αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη της γρίπης και
γίνεται μια φορά ετησίως.Οι ομάδες στις οποίες αναφέρεται είναι ασθενείς άνω των
65 ετών, ασθενείς με άσθμα υπό εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή, ηλικιωμένοι σε
οίκους φροντίδας, υγειονομικό προσωπικό, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, ηπατοπαθείς,
ασθενείς με χρόνια νευρολογική πάθηση,ανοσοκατεσταλμένοι, άτομα με σακχαρώδη
διαβήτη,έγκυες.
Από την άλλη μεριά ο πνευμονιόκοκκος.
Gram (+) αναερόβιο βακτήριο το οποίο εμφανίζεται σε ζεύγη.Φυσιολογικά υπάρχει
στη στοματική μας κοιλότητα. Εμφανίζει και αυτός εποχικότητα με αιχμή τους
χειμερινούς μήνες αλλά με κίνδυνο νόσησης που παραμένει όλο τον χρόνο.
Και εδώ η μετάδοση του ευνοείται από τον συγχροτισμό (σχολεία, καφενεία,στρατός.
Η λοίμωξη από πνευμονιόκοκκο μπορεί να προκαλέσει πενυμονία, μηνιγγίτιδα,
βακτηριαιμία, μέση ωτίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα, ενδοκαρδίτιδα, σηπτική αρθρίτιδα.
Η πνευμονιοκοκκική λοίμωξη και οι συνοδές παθήσεις που εμφανίζει η πλειονότητα
των ασθενών οδηγούν σε ένα τοξικό μείγμα.
Απαραίτητος και σε αυτή τη περίπτωση ο εμβολιασμός του οποίου οι ενδείξεις
είναι : Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, καπνιστές, διαμένοντες σε οίκους χρόνιας
φροντίδας.Επίσης άτομα νεότερα των 65 ετών με χρόνια πνευμονική νόσο (ΧΑΠ,
άσθμα ),χρόνια καρδιακή νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,
νεφρωσικό σύνδρομο, χρόνια ηπατική νόσο, αλκοολισμός, κοχλιακά εμφυτεύματα,
διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού,καταστάσεις που προκαλούν ανοσοανεπάρκεια,
λειτουργική ή ανατομική ασπληνία.
Το αντιπνευμονιοκοκκικό εμβόλιο γίνεται σε παιδιά άνω του έτους και ενήλικες
μια φορά.
Μην συγχέουμε το αντιγριππικό εμβόλιο με τον αντιπνευμονιοκοκκικό.
Το αντιγριππικό προστατεύει από ιούς,κυρίως τους ιούς γρίπης και το
αντιπνευμονιοκοκκικό από την διηθητική πνευμονιοκοκκική νόσο.
Και τα δυο απαραίτητα σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.
 Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος  Γιωργαντά 25-2ος όροφος Λιβαδειά.Τηλ.6947321102-2261301142
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ΕΑΒ με στρατηγικό επενδυτή, το μοντέλο που προτείνει η ΟΝΕΧ



Η περίπτωση της ΕΑΒ είναι διαφορετική από τις δύο άλλες υπό εκκαθάριση αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) για τις οποίες γίνεται συζήτηση με την τρόικα. Άλλωστε η ΕΑΒ εξαιρέθηκε από τη συζήτηση αυτή για δύο λόγους: πρώτον για την εθνική σημασία που έχει η αεροπορική βιομηχανία (εκεί γίνεται η συντήρηση των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας) και δεύτερον γιατί ως εμπορική εταιρεία εκτιμάται ότι υπό ιδιωτικό μάνατζμεντ μπορεί να είναι βιώσιμη και να μην παράγει ζημιές. Άλλωστε η εταιρεία έχει μεγάλο όγκο έργου που δεν αφορά την ελληνική αεροπορική βιομηχανία και συμμετέχει σε διεθνείς συμπαραγωγές, όπως αυτές της Lockheed Martin για τα F16 και τα C130.

Ωστόσο, όπως επισήμανε και η αμερικανική εταιρεία ΟΝΕΧ που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη βιομηχανία, υπάρχουν εγγενή προβλήματα στη λειτουργία της ΕΑΒ υπό κρατικό έλεγχο όπως φαίνεται και από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και τον εκτροχιασμό των χρεών και των υποχρεώσεων. Το λάθος μοντέλο λειτουργίας συνίσταται στο ότι υπό κρατικό έλεγχο δεν υπάρχει η απαραίτητη ευελιξία που απαιτείται για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς ανάληψης έργων: αυτό που οι ανταγωνιστές μπορούν να κάνουν με ένα email (να πάρουν προσφορές, να αναζητήσουν προμηθευτές κλπ) υπό δημόσιο έλεγχο απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες που ουσιαστικά καθιστούν ανέφικτη την υποβολή ανταγωνιστικών προσφορών (σε συνδυασμό βεβαίως και με άλλους παράγοντες όπως το υψηλό κόστος χρηματοδότησης).

Μοντέλο λειτουργίας
Ποιο είναι όμως το μοντέλο λειτουργίας των αεροπορικών βιομηχανιών ανά τον κόσμο; 89 εταιρείες είναι εισηγμένες ή έχουν ιδιωτική συμμετοχή, 3 αποτελούν joint venture με τη συμμετοχή κράτους, 8 εταιρείες (κυρίως ρωσικές) είναι κρατικές και 12 εταιρείες είναι καθαρά κρατικές.  Από τις εταιρείες με ιδιωτικές συμμετοχές στο 70% υπάρχει συμμετοχή private equities που ξεκινά από ποσοστό 7% και φτάνει έως και το 70%.

Το πλέον ενδιαφέρον μοντέλο αεροπορικής βιομηχανίας είναι αυτό της Ιταλίας όπου το 30% είναι υπό δημόσιο έλεγχο και το 70% είναι υπό τον έλεγχο privateequity. Η πρόταση της ONEXστηρίζεται σε αυτό το μοντέλο και προϋποθέτει την υποχρεωτική συμμετοχή του δημοσίου σε κάποια μορφή ή ποσοστό τουλάχιστον στο 30% και με «blocking rights» ή «χρυσή μετοχή

Τι προσφέρει η πρόταση της ΟΝΕΧ; Καταρχάς δεσμεύονται για την υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου που ξεκινά από 100 εκατ. δολάρια και μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες, το οποίο και θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική αεροπορική βιομηχανία με αύξηση των διεθνών παραγγελιών. Ήδη η ΟΝΕΧ θεωρεί ότι μπορεί να εξασφαλίσει νέα έργα από Αμερική και Ισραήλ. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της νέας εταιρείας δε θα είναι παθητικός αλλά θα αναζητεί συμμετοχές σε συμπαραγωγές προγραμμάτων παραγωγής.

Διαδικασία
Η ΟΝΕΧΕ ανακοίνωσε χθες ότι έχει ήδη ενημερώσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για το ενδιαφέρον της. Βεβαίως η πρότασή της προϋποθέτει διαγωνιστική διαδικασία ανταγωνιστικών προσφορών.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης πάντως που θα φέρει η είσοδος του νέου επενδυτή, υπάρχουν διάφορα μοντέλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν: η ΟΝΕΧ προτείνει το διαχωρισμό της ΕΑΒ σε καλή και κακή εταιρεία. Στη νέα «καθαρή» από χρέη εταιρεία το Δημόσιο θα μπει εισφέροντας τα πάγια και το προσωπικό, ο επενδυτής θα εισφέρει κεφάλαια για επενδύσεις. Δεν αποκλείεται από το τραπέζι, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο από το δημόσιο να δοθούν χρήματα για την εξαγορά.

Ένα άλλο σενάριο θα μπορούσε να αφορά στη δημιουργία δύο χωριστών εταιρειών μία υπό τον πλειοψηφικό έλεγχο του Δημοσίου, για τη συντήρηση των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας, και μία εμπορική υπό τον πλειοψηφικό έλεγχο του επενδυτή.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση αφορά σε μια νέα εταιρεία, η οποία δε θα κουβαλά τα βάρη του παρελθόντος και τις υποχρεώσεις της ΕΑΒ, με στόχο να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο και κερδοφόρο νέο σχήμα, με διεθνή ανταγωνιστικότητα. Για να ξεκινήσει πάντως η διαδικασία απαιτείται η επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων.
capital.gr
Όπως διευκρινίστηκε τέλος έχουν ήδη βρεθεί τέσσερις πηγές χρηματοδότησης, οι οποίες περιλαμβάνουν και private equity funds. Αν και επισήμως οι εκπρόσωποι της ΟΝΕΧ αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες, σε αυτά τα κεφάλαια συμμετέχουν και Έλληνες ομογενείς από τις ΗΠΑ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα προστασίας υγείας μαθητών στη Βοιωτία



 Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στα πλαίσια προώθησης προγράμματος προστασίας της υγείας των παιδιών.
Η αρχή έγινε σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη Ιατρικού προσωπικού,  με επισκέψεις στα σχολεία Α' θμιας Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποιείται μέτρηση του ύψους και του βάρους για την εκτίμηση της κατάταξης του παιδιού, ανάλογα με την ηλικία του στην αναπτυξιακή του κλίμακα (λιπόσαρκο, φυσιολογικό, υπέρβαρο, παχύσαρκο). Για την εκτίμηση της παχυσαρκίας χρησιμοποιείται ο Δείκτης (ΒΜΙ), ο οποίος είναι ευρέως χρησιμοποιούμενος δείκτης μέτρησης της αρμονικής ανάπτυξης του βάρους του παιδιού σε σχέση με το ύψος του και την ηλικία του.
Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, είναι η ουσιαστική συμβολή, στην προστασία των παιδιών, μέσω των σχολείων, δια της ενεργοποίησης των γονέων, ιδιαίτερα στις παρούσες οικονομικές συνθήκες.  Αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη των νοσημάτων της παχυσαρκίας, η ενημέρωση των γονέων, με συμβουλευτική καθοδήγηση, σχετικά με τη σωστή διατροφή των παιδιών, η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και με διοργάνωση επιμορφωτικών ομιλιών.                                                              
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιόνια, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι

Με τον υδράργυρο έως και 8 βαθμούς χαμηλότερο στα θερμόμετρα ανά τη χώρα, αναμένεται να ξημερώσει η Τετάρτη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι θυελλώδεις άνεμοι και τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά.

Η μεταβολή του καιρικού σκηνικού θα ξεκινήσει από αργά απόψε και αύριο σχεδόν στον σύνολο της χώρας οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 8 και 10 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότια ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα (200-300 μέτρα), καθώς και στα ορεινά των νησιών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις στην Κρήτη αναμένονται ισχυρότερες και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Την Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό και ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, θα συνεχιστούν.

Aναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις. Βροχή η χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά αρχικά της κεντρικής Μακεδονίας και από τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από -4 (μείον 4) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 με 9 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200 με 300 μετρά). Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νοτια 9 με 10 μποφορ με τάση εξασθένησης από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφορ με τάση εξασθένησης από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο κατά περιόδους. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορεια κυρίως τις βραδινές ώρες

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 οι όποιοι από το απόγευμα στα βορεια βαθμιαια θα εξασθενήσουν αλλά στα νοτια θα φτάσουν τοπικά τα 10 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μετρά). Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφορ με τάση εξασθένησης από το βράδυ .

Θερμοκρασία: από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βορεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά του νομού οπού είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάβουν τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση
 Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου,
την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα,
στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Η Παιδική Χορωδία  του Δημοτικού Ωδείου Θήβας της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
(Καλλιτεχνική Διεύθυνση Νίκη Πανταζάτου)

Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
(Καλλιτεχνική Διεύθυνση Σπύρος Θεοδώρου)
&
 Οι :  Νόνα Βουδούρη,  Αγγελική Λαζάρου και  Κώστας Φωλιάς  -Τραγούδι
Γιώργος Βενιζέλος -κιθάρα, Κώστας Δέδες -πλήκτρα, Χρήστος Μελιτζάνης -τύμπανα και Βαγγέλης Παπάζογλου -μπουζούκι

Στο χώρο θα υπάρχει επίσης Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι με γλυκίσματα, προσφορά συλλόγων και καταστημάτων της περιοχής.

Παράλληλη εκδήλωση :
Χριστουγεννιάτικο BAZAAR
με έργα των παιδιών του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Άγιοι Ανάργυροι» Θήβας

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ