Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πιτσαρία -Μεζεδοπωλείο "TRIK" στα Βάγια Βοιωτίας


Εμείς στο "TRIK" πιστεύουμε στις παλιές καλές αξίες όπως η φιλία και η περιποίηση των επισκεπτών μας γι΄αυτό περιμένουμε πάντα να καλωσορίσουμε τους φίλους μας με ξεχωριστές γεύσεις και καταπληκτικό σέρβις.

Ένας χώρος ονειρικός με ζεστή ατμόσφαιρα, ντυμένος με πέτρα και ξύλο, για μουσικά ταξίδια, είναι αυτά που αρμόζουν για την περιγραφή στην Πιτσαρία-Μεζεδοπωλείο  "ΤRIK" στα Βάγια Βοιωτίας.
Πολύ νόστιμα και ποιοτικά πιάτα, όλα με σπιτική φροντίδα. Θα τολμούσαμε να πούμε   ότι έχει την καλύτερη πίτσα στην περιοχή μας.Ζύμη λεπτή, τραγανή απ'έξω και αφράτη από μέσα σε φάση που παθαίνεις αμοκ και την τρως όλη μονοκόμματα, χωρίς να σε βαραίνει.Zωντανή μουσική κάθε Κυριακή μεσημέρι.Διοργανώνουμε επίσης με μεράκι  παιδικά πάρτυ και άλλες εκδηλώσεις.
 Θα μας βρείτε στην πλατεία των Βαγίων απέναντι απο το Υποθηκοφυλακείο.

Όλα τα προϊόντα είναι ολόφρεσκα και ψήνονται την στιγμή που τα παραγγέλνετε!


Προσφέρουμε και υπηρεσία delivery: 2262061561-6987122205



Σας περιμένουμε να διασκεδάσετε μαζί μας με μουσικές συναντήσεις, να οργανώσετε τις εκδηλώσεις σας αλλά και όλες τις σημαντικές σας στιγμές.







 

 
ΕΠΙΣΚΕΦ
ΘΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK





ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανείπωτη τραγωδία: Αστυνομικός αυτοκτόνησε αφού σκότωσε γυναίκα σε τροχαίο!

Μία διπλή τραγωδία σημειώθηκε στο Χαλάνδρι όταν ένας 28χρονος ειδικός φρουρός προκάλεσε τροχαίο με τη μηχανή του με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα . Ολα σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους στο Χαλάνδρι, στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ο νεαρός αστυνομικός κατέβαινε με ταχύτητα προς τη λεωφόρο Κηφισίας και η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο από ένα σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση. Η σύγκρουση ήταν μοιραία.

Η μηχανή χτύπησε την ηλικιωμένη γυναίκα, την εκσφενδόνισε σε μεγάλη απόσταση και διαμέλισε τα κάτω άκρα της. Ολοι πάγωσαν, ωστόσο κανένας από τους περαστικούς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Είδαν ξαφνικά τον οδηγό της μηχανής, ο οποίος είχε υποστεί ισχυρότατο σοκ να προχωράει λίγα μέτρα πιο πίσω, να βγάζει όπλο, να το στρέφει εναντίον του και να βάζει τέλος στη ζωή του. Ο άτυχος ειδικός φρουρός δεν άντεξε μετά το δυστύχημα και στη θέα της γυναίκας που έπεσε νεκρή από τη μηχανή του.

Τραγική είναι η περιγραφή που έδωσε μία αυτόπτης μάρτυρας στην Espresso. «Δεν προλάβαμε να δούμε τι συνέβη... Το παλικάρι μπήκε στο πάρκινγκ που απέχει τρία μέτρα από το σημείο και αμέσως ακούσαμε τον πυροβολισμό».

Οπως είπαν αργότερα γείτονες της άτυχης ηλικιωμένης, η γυναίκα κατέβηκε από το σπίτι της για να αγοράσει ένα γλυκό. Μάλιστα φορούσε ρόμπα και παντόφλες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 30χρονος στη Λιβαδειά για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (21-12-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 30χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (5,5) γραμμαρίων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκινητική ιστορία:Παντρεύτηκε μέσα σε νοσοκομείο τον σύντροφό της που δίνει μάχη για τη ζωή


Τον γύρο του κόσμου κάνει μία συγκλονιστική ιστορία αγάπης με «πρωταγωνιστές» ένα ζευγάρι από την Αγγλία.

Ο λόγος για τον Felix Glenny, 23 ετών και τη 22χρονη Cola Glenny, οι οποίοι παντρεύτηκαν μέσα στο νοσοκομείο Maritime, στο Κεντ, καθώς ο νεαρός άνδρας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Felix πάσχει από καρκίνο του εντέρου, δυστυχώς, όμως η διάγνωση έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα ο ασθενής να βρίσκεται σε τελικά στάδιο.

Ο ίδιος ζήτησε από την σύντροφό του, με την οποία έχουν ήδη δύο παιδιά, ηλικίας 2 ετών και 4 μηνών να τον παντρευτεί.

«Οταν το συνειδητοποιήσαμε πέσαμε από τα σύννεφα. Μετά ο Felix είπε ότι θέλει να παντρευτούμε το συντομότερο. Το κανονίσαμε για... χθες! Ηταν τρελό, γιατί ήμασταν πολύ χαρούμενοι, αλλά ταυτόχρονα και φορτισμένοι συναισθηματικά. Ηταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη», λέει η Cola.

Η νεαρή μητέρα δύο παιδιών δεν το βάζει κάτω. «Ξέρω ότι είναι τα τελευταία του Χριστούγεννα, για αυτό θα τα περάσουμε όλοι μαζί. Θέλω να είναι τα πιο ξεχωριστά», καταλήγει.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τον έψαχναν στην Αλβανία τον "τσάκωσαν"στη Θήβα

Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Θήβα,

Συνελήφθη χθες (21-12-2013) το μεσημέρι, στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 14-03-2013 Αγγελία διεθνών αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας.

Σύμφωνα με την ανωτέρω Αγγελία, ο 37χρονος διώκεται σε διεθνές επίπεδο από τις Αλβανικές Αρχές για συνέργεια σε ληστεία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας.
διεθνώς διωκόμενος από τις Αλβανικές Αρχές, για συνέργεια σε ληστεία
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη το 2014. Οι 12 φόροι που θα καταβάλουμε

Δώδεκα φόρους, συνολικού ύψους 11,87 δισ. ευρώ, θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι το 2014.

Οι φόροι του επόμενου έτους είναι αυξημένοι σε σχέση με αυτούς που καταβάλλονται το 2013, γεγονός που καταδεικνύει ότι και του χρόνου, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να σηκώνουν το φορτίο. Εάν μάλιστα συνυπολογισθούν και οι φόροι που θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, το ποσό φθάνει τα 15,76 δισ. ευρώ. Οι φόροι του 2014 είναι αυξημένοι σε σχέση με το τρέχον έτος κατά 1,69 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για φόρο εισοδήματος το ποσό των 6,88 δισ. ευρώ, για τα τέλη κυκλοφορίας 1 δισ., καθώς και 3,93 δισ. για τα ακίνητα που κατέχουν. Σημειώνεται ότι το ποσό των 6,88 δισ. (φόρος εισοδήματος) θα καταβληθεί μόνο από μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και «μπλοκάκια». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θεωρούνται πλέον φυσικά πρόσωπα και φορολογούνται ως επιχειρήσεις. Το ποσό που θα πληρώσουν στην εφορία το 2014 ανέρχεται, μαζί με αυτό των επιχειρήσεων, στα 3,9 δισ. ευρώ από 1,64 δισ. το 2013.

Το νέο έτος, οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους παλαιότερων ετών, όπως ο ΦΑΠ του 2011, του 2012 και του 2013, καθώς και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (μέχρι τον Μάιο). Πάντως, αυτό που απασχολεί ήδη το οικονομικό επιτελείο είναι ο δείκτης εισπραξιμότητας των φόρων και κατά πόσο οι φορολογικές αρχές θα καταφέρουν να εισπράξουν τα ποσά που έχουν προϋπολογισθεί. Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει συρρικνωθεί, με αποτέλεσμα μήνα με τον μήνα να δημιουργούνται νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Ενδεικτικά είναι τα τελευταία στοιχεία του υπ. Οικονομικών, που δείχνουν ότι στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου έχουν δημιουργηθεί νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 7,28 δισ. ευρώ. Μάλιστα, οι οφειλές των φορολογουμένων αφορούν κυρίως στη μη καταβολή του φόρου εισοδήματος.

Ειδικότερα, το 2014 οι 5,5 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν για τα εξής:

1. Φόρος εισοδήματος. Οι υπόχρεοι θα πληρώσουν αυξημένο φόρο εισοδήματος σε σχέση με το 2013, γεγονός που οφείλεται στις πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία, που προβλέπουν την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για μισθωτούς, συνταξιούχους, την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά και τη μείωση των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων.

2. Φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια. Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται αυτοτελώς και δεν εντάσσονται στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013 θα φορολογηθούν με τις δηλώσεις που θα υποβληθούν την άνοιξη. Σύμφωνα με τον νόμο:

Τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια θα φορολογηθούν με συντελεστή 10%. Το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια πάνω από τις 12.000 ευρώ θα φορολογηθεί με συντελεστή 33%.

3. Εισφορά αλληλεγγύης. Επιβάλλεται στα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ. Ειδικότερα: α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα 12.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% επί ολόκληρου του ποσού, β) για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως και 50.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2% επί ολόκληρου του ποσού, γ) για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί ολόκληρου του ποσού, δ) για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 4% επί ολόκληρου του ποσού.

4. Τέλος επιτηδεύματος. Το τέλος θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στη διαχειριστική περίοδο 2013. Το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε:

800 ευρώ (από 400 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.

1.000 ευρώ (από 500 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.

650 ευρώ (από 500 ευρώ) για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. 600 ευρώ (από 300 ευρώ) για κάθε υποκατάστημα.

5. Φόρος πολυτελείας. Υπόχρεοι καταβολής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2012 είχαν στην κατοχή τους: Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.

6. Τέλη κυκλοφορίας. Στα ίδια επίπεδα με το 2013 θα διατηρηθούν τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει το 2014 το ποσό των 1,057 δισ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

70.000 ιδιοκτήτες κατέθεσαν πινακίδες ...μέσα σε σε ενάμιση μήνα!





    Περισσότεροι από 70.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατέθεσαν τις πινακίδες με τον αριθμό κυκλοφορίας των Ι.Χ. τους μέσα σε ενάμιση μήνα!




Οι πολίτες... αδυνατώντας να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους, σπεύδουν να προλάβουν τις προθεσμίες παραδίδοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας. Οπως, μάλιστα, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις εφορίες, φέτος η κατάσταση θα είναι χειρότερη σε σχέση με πέρυσι, καθώς εκείνοι που θα αναγκαστούν να αποχωριστούν το αυτοκίνητό τους εκτιμάται ότι θα είναι πολύ περισσότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», από 1ης Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2013 κατατέθηκαν 70.140 πίνακες Ι.Χ. Τα οχήματα αυτά τέθηκαν σε ακινησία προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να αποφύγουν τους ασφυκτικούς φόρους, τα τεκμήρια και τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας. Πέρυσι, την ίδια περίοδο, είχαν παραδοθεί στην Εφορία 35.000 πινακίδες αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εφοριακών, ως το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα κατατεθούν συνολικά 350.000-400.000 πινακίδες. Οι ουρές στις εφορίες θα αυξηθούν σταδιακά, καθώς πολλοί περιμένουν να περάσουν τα Χριστούγεννα για να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί πάνω από 1.400.000 πινακίδες Ι.Χ. Ειδικότερα:

- Εως τις 31 Οκτωβρίου 2009 είχαν κατατεθεί 355.513 πινακίδες κυκλοφορίας.

- Από την 1η Νοεμβρίου 2009 έως τις 31/10/2010 κατατέθηκαν επιπλέον 209.807 πινακίδες.

- Από 1ης Νοεμβρίου του 2010 έως και τις 31/10/2011κατατέθηκαν 173.746 πινακίδες

- Από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως και τις 31/10/2012 κατατέθηκαν 266.748 πινακίδες.

- Από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως και τις 31/10/2013 κατατέθηκαν σε 341.033 πινακίδες.


Πολλοί επιλέγουν να παραδώσουν τις πινακίδες των δεύτερων ή τρίτων οχημάτων τους. Οι περισσότεροι, ωστόσο, των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων βγάζουν από τη ζωή τους το μοναδικό Ι.Χ. που διαθέτουν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Στερεά

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν (28) άτομα, προσήχθησαν (65) άτομα και έγινε έλεγχος συνολικά σε (863) άτομα

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (558) οχήματα και βεβαιώθηκαν (255) παραβάσεις

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στην Φθιώτιδα και στην Φωκίδα, δύο (2) διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δύο (2) οχήματα (Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε.), ως μέσα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (21-12-2013), από το απόγευμα μέχρι το βράδυ, σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (863) άτομα, εκ των οποίων (642) ημεδαποί και (221) αλλοδαποί, καθώς και (558) οχήματα.

Προσήχθησαν : (65) άτομα, εκ των οποίων (32) ημεδαποί και (33) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (28) άτομα εκ των οποίων (9) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά.
    Ένας (1) αλλοδαπός, και ένας (1) ημεδαπός για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
    Έντεκα (11) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους.
    Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.
    Ένας (1) αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στην Φθιώτιδα και στην Φωκίδα, δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα:

    Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη στα Διόδια της Τραγάνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, ένας υπήκοος Πολωνίας ο οποίος μετέφερε, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας.
    Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθη επί της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Άμφισσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελφών, ένας ημεδαπός ο οποίος μετέφερε, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ουκρανίας.

Κατασχέθηκαν :

    Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
    Δύο (2) αυτοκίνητα (Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε.), ως μέσα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (255) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    Διακόσιες τριάντα μία (231) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
    Πέντε (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    Εννέα (9) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    Πέντε (5) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
    Πέντε (5) λοιπές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφονται πινακίδες λόγω Χριστουγέννων

Με Απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από την 20.12.2013 οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 19.12.2013.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 19.12.2013.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

• Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
• Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
• Μη καταβολή τέλους διοδίων.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρώτηση Μπασιάκου για μείωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
       


ΘΕΜΑ: «Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο Θέρμανσης»



Η οικονομική κρίση και η δραματική μείωση των εισοδημάτων έχει πλήξει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες σε αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης καθώς η μέση τιμή του λόγω της αύξησης του ΕΦΚ και του ΦΠΑ έχει φτάσει από 0,682 το 2009 σε 1,247 το 2013. Επιπλέον, καθημερινά αναφέρονται θλιβερά περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα γεγονός που αποτελεί όνειδος για μία ευρωπαϊκή χώρα μέλος της ΕΕ.
Σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ (Σεπτέμβριος 2013), παρά την σημαντική αύξηση του ΕΦΚ από το 2009, τα έσοδα (ΕΦΚ+ΦΠΑ) δεν παρουσιάζουν αξιόλογη μεταβολή καθώς το 2009 ήταν 419 εκατ. Ευρώ και το 2013 495εκατ. Ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 76 Εκατ. Ευρώ. Αν αφαιρεθεί όμως η δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης που για το 2013 το ΙΟΒΕ προβλέπει ότι θα είναι 80 εκατ. Ευρώ συνάγεται ότι τα έσοδα του κράτους από το πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκαν έναντι του 2009 κατά 4 εκατ Ευρώ! 
Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης έχει μειωθεί εντυπωσιακά από 3.894.803 χλτ το 2009 σε 868.415 χλτ το 2013 δηλαδή μείωση 80%, αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοικοκυριά. Η ίδια μελέτη του ΙΟΒΕ προβλέπει ότι στην περίπτωση μείωσης του ΕΦΚ κατά 30% θα αυξάνονταν σημαντικά η κατανάλωση και άρα τα έσοδα από το ΦΠΑ καλύπτοντας μέρος της υστέρησης εσόδων.
Επιπλέον, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών στις μεγάλες πόλεις καθώς η ρύπανση που προκαλείται από τη χρήση τζακιών αυξάνουν κατακόρυφα τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα πάνω από τα αποδεκτά όρια.
Ανεξάρτητα από τους αριθμούς, η μείωση στον ΕΦΚ θα επέτρεπε σε πολλά νοικοκυριά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, επιτρέποντάς τους συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, τις οποίες η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει στους πολίτες για τις στοιχειώδεις ανάγκες, όπως είναι η θέρμανση.
        Για το λόγο αυτό,






        Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι
ο κ. Υπουργός

1.    Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να μειώσει το ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης;
2.    Ποια ήταν η συμβολή της αύξησης του ΕΦΚ στα έσοδα και πόσο μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανση από το 2009;
3.    Τι επίπτωση θα έχει η μείωση του ΕΦΚ κατά 30% στα έσοδα;
Διαβάστε Περισσότερα »

Βγήκαν μαχαίρια πάλι στις φυλακές Δομοκού

Ακόμα μια αιματηρή συμπλοκή έγινε χθες στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με το lamiareport, στις 12.00 το μεσημέρι στην πτέρυγα Ε2 διαπληκτίστηκαν έντονα ένας 30χρονος Ιρακινός και ένας 26χρονος Σενεγαλέζος.

Ο διαπληκτισμός όμως δεν σταμάτησε στη φραστική αντιπαράθεση και οι δυο κρατούμενοι ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα ο Σενεγαλέζος να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιά από αυτοσχέδιο μαχαίρι που είχε πάνω του ο Ιρακινός.

Ο 26χρονος διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας με ασθενοφόρο του Κ.Υ. Δομοκού και μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο.

Οι υπάλληλοι των φυλακών βρήκαν και κατάσχεσαν το αυτοσχέδιο φονικό όπλο, ενώ σε βάρος του 30χρονου Ιρακινού θα σχηματιστεί δικογραφία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη ζούγκλα της ελληνικής αγοράς εργασίας: 1 εκατ. εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες ή χρόνια

Αντιμέτωποι με την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς βρίσκονται εκατομμύρια εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια με ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς να είναι δέσμιο της κρίσης και να φτύνει κυριολεκτικά αίμα μέχρι να εισπράξει τον μισθό του και όχι μόνο.

Υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι που μένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα από έναν μήνα έως και έναν χρόνο φθάνουν στο 1 εκατομμύριο, ενώ για αρκετούς ακόμη και το δώρο Χριστουγέννων να παραπέμπεται σε... άλλες καλένδες.

Οπως αναφέρει το «Εθνος», στη ζούγκλα της ελληνικής αγοράς εργασίας μόλις τέσσερις στους δέκα εργαζομένους παίρνουν μισθό χωρίς καθυστέρηση στον ιδιωτικό τομέα.

Οι υπόλοιποι κάνουν υπομονή ή απλά συμβιβάζονται με συμβολικά ποσά που αντικαθιστούν το μηνιάτικο.

Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι εργοδότες που επιχειρούν να αποφύγουν ακόμη και το δώρο των Χριστουγέννων παρά το γεγονός ότι η μη εμπρόθεσμη πληρωμή του επισύρει αυτόφωρο (εξάμηνη φυλάκιση, πρόστιμο κ.α.).

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλοί εργαζόμενοι τηλεφωνούν στα όργανα της ΓΣΕΕ για να μάθουν τι πρέπει να κάνουν αναφορικά με το δώρο, δεδομένου ότι ήδη έχουν να λαμβάνουν αρκετούς μισθούς.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει η Συνομοσπονδία, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για το δώρο και αφορούν πια κατά μέσο όρο περίπου 300-350 επιχειρήσεις και 4.000-5.500 εργαζομένους ετησίως. Οι συνήθεις μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εργοδότες είναι:

    Να δώσουν σε είδος αντί για χρήμα το δώρο (τρόφιμα, καύσιμα κ.λπ.).
    Να πείσουν τους εργαζομένους ότι έχει καταργηθεί (επειδή καταργήθηκε για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους).
    Να το παζαρέψουν, δίνοντας το μισό ή τμήμα του υποχρεώνοντας τον εργαζόμενο να υπογράψει πως το εισέπραξε ολόκληρο.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ ήδη εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές για «παζάρια»,καθώς η προθεσμία καταβολή του δώρου εξέπνευσε στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ από το υπουργείο Εργασίας τονίζουν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε επιφυλακή.

Τη Δευτέρα μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με στελέχη του ΣΕΠΕ και της υπηρεσίας ελεγκτών του ΙΚΑ ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι τις μέρες των γιορτών για κάθε μορφή παραβατικότητας.

Στην ουσία, όμως, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις καλούν τους εργαζομένους να προσφέρουν... εθελοντική εργασία μοιράζοντας υποσχέσεις για αποπληρωμή των οφειλομένων. Με βάση στοιχεία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ η καθυστέρηση στις πληρωμές διπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο.

Είναι πλέον σύνηθες οι επιχειρήσεις να χρωστούν αποδοχές έξι μηνών, όταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν τρεις μήνες. «Η όξυνση της κρίσης είναι η μεγάλη αφορμή για την εκτεταμένη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών και τον φόβο των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία», τονίζει ο καθηγητής εργασιακών σχέσεων Γ. Κουζής.

Σύμφωνα με στοιχεία που φτάνουν στο Ινστιτούτο Εργασίας, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν καθυστέρηση στον μισθό προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στον τουρισμό, σε εταιρείες security και στον χώρο υπηρεσιών καθαριότητας.

Το 80% των ξενοδοχείων καθυστερεί τους μισθούς για τουλάχιστον έναν μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον τουρισμό. Μία στις δέκα επιχειρήσεις χρωστά μισθούς τουλάχιστον έξι μηνών. Οπως τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Π. Προύτζος: «Υπάρχουν ξενοδοχεία που οφείλουν μισθούς ακόμα και 15 μηνών».

Σοκάρουν οι καταγγελίες εργαζομένων και τα «παζάρια» εργοδοτών

Η εφημερίδα, μάλιστα, παρουσιάζει και ορισμένες εξωφρενικές ιστορίες που αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την τραγική κατάσταση στην αγορά εργασίας:

    Εργαζόμενοι σε εισαγωγική εταιρεία καταγγέλλει «Εχουμε απομείνει μόλις 20 εργαζόμενοι στην εταιρεία μας, από 75 που ήμασταν πριν από την κρίση. Είμαστε περίπου έξι μήνες απλήρωτοι και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με τα 100 - 200 ευρώ τον μήνα που μας δίνουν έναντι. Στον εμπορικό χώρο, όλα είναι μια αλυσίδα. Εκεί που τα πράγματα πήγαιναν ρολόι, με τακτικές καταβολές μισθών και μπόνους, ανατράπηκαν όλα μέσα σε λίγα χρόνια. Βασικός υπεύθυνος για την κατρακύλα της εταιρείας είναι οι επισφάλειες των πελατών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αλλά και η πλήρης έλλειψη στήριξης από τις τράπεζες. Ετσι, η εταιρεία χρωστάει με τη σειρά της στους προμηθευτές, οι οποίοι αρνούνται να στείλουν νέα προϊόντα ή ζητούν προκαταβολές που δεν μπορούν να πληρωθούν, με αποτέλεσμα να διευρύνεται ο φαύλος κύκλος. Είμαι παντρεμένη με δυο ανήλικα παιδιά και βρίσκομαι σε απόγνωση, αφού είμαι πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη εταιρεία και διστάζω να αποχωρήσω με τη θέλησή μου, προκειμένου να μη χάσω την αποζημίωση που, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ήταν μια λύση που θα μας επέτρεπε να ζήσουμε για περίπου δύο χρόνια».
    Σούπερ μάρκετ στη Β. Ελλάδα πρότεινε στους εργαζόμενους να δώσει σε τρόφιμα αντί για χρήματα το Δώρο.
    Πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πάτρα ήθελε να δώσει δωροεπιταγή για πετρέλαιο θέρμανσης ή βενζίνη αντί για Δώρο.
    Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Αθήνα πρότεινε στους υπαλλήλους να συμψηφίσουν χρωστούμενους μισθούς και Δώρο με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
    Εμπορικό στον Κορυδαλλό Αττικής πρότεινε ρούχα αντί για χρήματα στους υπαλλήλους του.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις καταγγελίες που έφτασαν πέρυσι τέτοια εποχή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Εντονότερα είναι τα προβλήματα στις καθυστερήσεις μισθών, που δεν επισύρουν ποινικές διαδικασίες. Με ειδικούς όρους σε ατομικές συμβάσεις ή μόνο με προφορικές συμφωνίες οι εργαζόμενοι καλούνται να αποδεχτούν την καταβολή των μισθών τους στο... απώτερο μέλλον.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει στα συνδικάτα πληροφορίες για νέες συμβάσεις που προσπαθούν σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις να καθιερώσουν πληρωμή ανά τρίμηνο. Υπήρξε ακόμα και αγγελία που προτείνει διαμονή και φαγητό αντί μισθού:

    Αλυσίδα ξενοδοχείων ζητούσε προσωπικό τον Απρίλιο δίνοντας υπόσχεση για καταβολή μισθού τον Αύγουστο.
    Ξενοδοχείο στην Κρήτη ζήτησε από τους εργαζόμενους να συναινέσουν στη σταδιακή καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι τον Μάρτιο ανάλογα με τις δυνατότητες της επιχείρησης (φαίνεται πως παγώνει μετά τις αντιδράσεις).
    Εταιρεία security έδωσε στους εργαζόμενους σύμβαση που προέβλεπε καταβολή μισθών ακόμα και μετά από 90 ημέρες. Μετά τον σάλο, τροποποιήθηκε.
    Ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην Αίγινα με αγγελία ζητούσε καμαριέρα, προσφέροντας αντί για μισθό δωρεάν διαμονή και φαγητό.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Παιδικό Σταθμό της ''Αποστολής'' στο Δήλεσι


Τον Παιδικό Σταθμό "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου" στο Δήλεσι επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρακολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά, μοίρασε δώρα και απευθυνόμενος στους γονείς και τα παιδιά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας λέγοντας:

«Αυτές οι γιορτινές μέρες, μας δίνουν την ευκαιρία να στρέψουμε την προσοχή μας στην αθωότητα και καθαρότητα των παιδιών. Να τα δούμε με σεβασμό και στοργή. Και να εκφράσουμε, προς όσα παιδιά μπορούμε, ανυπόκριτο, έμπρακτο ενδιαφέρον. Παρά τις αλλοιώσεις πού επιφέρει η ζωή, κάθε άνθρωπος κρύβει σε κάποιο σημείο της καρδιάς του κάτι από τηνπαιδική αθωότητα. Και με τη σημερινή ευκαιρία της παιδικής γιορτής που απολαύσαμε, σας καλώ να δώσουμε στη ζωή μας θέση στην καθαρότητα και αγνότητα -- σκέψεων, διαθέσεων, κινήτρων .

Καθημερινά, πολλοί μιλούν για την οικονομική κρίση και τις αιτίες που την προκάλεσαν. Η κρίση, όμως, είναι πνευματική, η διαφθορά πηγάζει από τον νου και την καρδιά και αυτό πρέπει πάνω από όλα να προσέξουμε για να την ξεπεράσουμε.

Η ορθή αγωγή των παιδιών, των μικρών και των μεγάλων πρέπει να είναι η βάση της προσπάθειας μας. Οφείλουμε να τους μάθουμε να αποστρέφονται την απάτη· και να μην καμαρώνουν γι’ αυτήν. Να συνειδητοποιήσουν ότι η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και η δικαιοσύνη, δεν είναι αδυναμία αλλά ό, τι πιο πολύτιμο για την οικογένεια, την κοινωνία και τον πολιτισμό».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε ο νέος χρόνος να φέρει καλούς οιωνούς για την προοπτική της χώρας μαςκαι να μπουν τα θεμέλια για ν΄αλλάξει η ζωή όλων των Ελλήνων προς το καλύτερο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε το προσωπικό για την καθημερινή προσπάθεια του και υπογράμμισε ότι ορόσημο της χρονιάς που φεύγει και προτεραιότητα της χρονιάς που έρχεται είναι τα παιδιά για την «Αποστολή.»
romfea.gr
Σ ΄αυτά, πρόσθεσε, επικεντρώνουμε την προσοχή και την φροντίδα μας. Είναι η πηγή της ζωής. Θέλουμε και δημιουργούμε τις υποδομές εκείνες που στηρίζουν τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Προσφέρουμε στην διαπαιδαγώγηση και στη χριστιανική ανατροφή δίνοντας τα ‘’δεκανίκια ‘’ για να στηριχθούν στο διάβα της ζωής με αξιοπρέπεια και ήθος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι παγίδες στην έκπτωση φόρου για το 2014 – Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη συλλογή αποδείξεων

Για ακόμη μια χρονιά μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να συγκεντρώσουν αποδείξεις προκειμένου να μην χάσουν την έκπτωση φόρου και να μην πληρώσουν φοροπέναλτι.

Ωστόσο, για να μπορέσουν να καρπωθούν την έκπτωση φόρου που φθάνει και τα 1.950 ευρώ πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις λήψης υπηρεσιών και αγοράς αγαθών αξίας τουλάχιστον ίσης με το 10% του εισοδήματός τους.

Ανώτατο ποσό αποδείξεων ορίστηκε στις 10.500 ευρώ που σημαίνει ότι ο φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 2.000 ευρώ, ενώ ένας φορολογούμενος με εισόδημα 120.000 ή περισσότερη θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας επίσης 10.500 ευρώ.

Αντίστοιχα, φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 3.000 ευρώ. Στην περίπτωση που συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 1.500 ευρώ τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο ύψους 330 ευρώ (22% της αξίας αποδείξεων που λείπουν από τον φορολογούμενο).

Για την αξία των αποδείξεων που λείπουν από κάθε μισθωτό ή συνταξιούχο θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος ίσος με το 22% της αξίας αυτής.

Στις αποδείξεις που οφείλουν να συγκεντρώσουν σήμερα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι περιλαμβάνονται όλες οι καταναλωτικές δαπάνες καθώς και τα δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών. Ωστόσο, για το 2014 θα υπάρξει υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τις αποδεκτές αποδείξεις.

Εκτός αποδείξεων, πάντως, παραμένουν οι δαπάνες για ασφάλιστρα παρά το γεγονός ότι δεν οδηγούν σε απευθείας μείωση φόρου, ενώ δεν περιλαμβάνονται και οι ιατρικές δαπάνες, καταβαλλόμενη διατροφή από διαζευγμένους, οι δωρεές και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης, δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις για διόδια και καύσιμα θέρμανσης (πετρέλαιο, αέριο), αλλά και για δαπάνες ρεύματος, τηλεφωνίας, εισιτηρίων μεταφορών προσώπων.

 iefimerida.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλές Γιορτές απο τον Α.Ο. Μαυροματίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός αλλά με τσουχτερό κρύο

Ηλιοφάνεια αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα υπάρξει και περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 13 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ