Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο Κασιδιάρης μοίραζε ρόλους-βίντεο


Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης αυτοδημιουργούσε σε σήριαλ και έπαιξε τον ρόλο του Αρχιφύλαξ, ενώ τον ρόλο του κλέφτη τον οποίο και  ανακρίνει τον απέδωσε στον ύποπτο ονόματι  Σταυρόπουλο.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο με ήχο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Kαθηγητές του ΑΠΘ προειδοποιούν: Η καρκινογόνος δράση της αιθαλομίχλης θα γίνει αντιληπτή σε μερικά χρόνια

Τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία η αιθαλομίχλη επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους δύο καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Οπως προειδοποιούν, η καρκινογόνος δράση των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα θα γίνει αντιληπτή σε μερικά χρόνια.

«Η εκρηκτική αύξηση της αιθαλομίχλης αυτές τις ημέρες αναδεικνύει τόσο τις τρομερές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, όσο και την αδιέξοδη ενεργειακή, οικιστική και αναπτυξιακή μεταπολεμική στρατηγική στη χώρα μας. Η αιθαλομίχλη, προϊόν κυρίως καύσης βιομάζας και χημικά επεξεργασμένης ξυλείας, επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα των πόλεων και έχει άμεσες και μακρόχρονες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο δραματικός πολλαπλασιασμός των αέριων ρύπων, αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία και απαιτεί άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του», αναφέρει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο καθηγητής Οικολογίας Ιωάννης Παντής και ο καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Αλέξης Μπένος.

Οπως εξηγούν, υπάρχει άμεση συσχέτιση πρόκλησης νοσηρότητας και θνησιμότητας σε καταστάσεις οξείας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης ενώ αναφέρουν ότι τα σωματίδια που αποτελούν την αιθαλομίχλη έχουν καρκινογόνο δράση, της οποίας τα αποτελέσματα θα γίνουν αντιληπτά μετά από λίγα χρόνια και όχι σήμερα.

«Στη διαδικασία της καρκινογένεσης δεν υπάρχουν ασφαλή όρια έκθεσης», τονίζουν και υπογραμμίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων, που, όπως αναφέρουν «θα δώσουν τη δυνατότητα άμεσης θέρμανσης με βάση την υπάρχουσα κατά περίπτωση οικιακή υποδομή (πετρέλαιο, αέριο, ηλεκτρικό), ώστε να σταματήσει η υπάρχουσα κατάσταση».



Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,2 R στην Χαλκίδα




Σεισμός μεγέθους 3,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15. 52 32 χλμ Ανατολικά-Βορειοανατολικά της Χαλκίδας, σύμφωνα με το αυτόματο σύστημα μέτρησης του γεωδυναμικού ινστιτούτου. Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10χλμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφοδρή κακοκαιρία προ των πυλών-Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε αργά σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 6-8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:
Αύριο Παρασκευή 27/12/13,
Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας (σε υψόμετρο πάνω από 1.200 μέτρα).
Ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση 6-8 μποφόρ θα πνέουν κυρίως στα ανατολικά και νότια πελάγη.
Το Σάββατο 28/12/13,
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους, στη ανατολική και νότια χώρα και κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα επηρεάζουν μόνον τις νοτιοανατολικές περιοχές.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
Ειδικότερα:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να ντύνονται κατάλληλα.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr .
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για την αιθαλομίχλη -ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

Τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για τις υπουργικές αποφάσεις που μεταξύ άλλων αφορούν τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες κατά τις οποίες εκδίδεται σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών και θερμαστρών.

Στις αποφάσεις περιλαμβάνονται συστάσεις για τους πολίτες, αλλά και μέτρα για τη διακοπή λειτουργίας εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε δημόσια κτίρια, κλείσιμο σχολείων, αλλά και περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ειδικότερα, για τις περιόδους που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων υπερβαίνει τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα, λαμβάνονται τα εξής μέτρα:

-Ατομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση − δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. 'Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

-Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

-Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Σύσταση για διακοπή χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας,

-Σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης

-Απαγόρευση λειτουργίας αποτεφρωτικών κλιβάνων,

-Απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους,

-Διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με εξαίρεση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα. Εξαιρούνται τα κτίρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία, οι κλινικές, τα αγροτικά - περιφερειακά ιατρεία, οι υγειονομικοί σταθμοί, τα κέντρα υγείας, τα ψυχιατρεία, τα ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα ιδρύματα χρονίως πασχόντων, οι οίκοι ευγηρίας − γηροκομεία, τα βρεφοκομεία, τα οικοτροφεία - ορφανοτροφεία, οι ξενώνες, τα άσυλα καθώς και οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Περιορισμός κατά 30% της βιομηχανικής-βιοτεχνικής δραστηριότητας ο οποίος θα αποδεικνύεται με στοιχεία μείωσης παραγωγής ή και κατανάλωσης καυσίμου, σε σχέση με το μέσο όρο λειτουργίας των προηγούμενων επτά ημερών. Εξαιρούνται οι μονάδες συνεχούς πυράς και οι μονάδες που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των ΙΧ επιβατικών βενζινοκίνητων μη καταλυτικών, των ΙΧ πετρελαιοκίνητων και όλων των πετρελαιοκίνητων φορτηγών ιδιωτικής χρήσης στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων,

-Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των σχολικών λεωφορείων καθώς και όλων των φορτηγών δημόσιας χρήσης στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων,

-Κυκλοφορία των ταξί με σύστημα μονών -ζυγών.

Οι αποφάσεις για την εφαρμογή των μέτρων λαμβάνονται για την Αττική από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και για την υπόλοιπη χώρα από τους Περιφερειάρχες. Για χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης προβλέπονται επίσης ηπιότερα μέτρα. Το σύνολο του σχεδίου αναγράφεται στη συνημμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με δύο ακόμη αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου:

-Θεσπίζεται η δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (εκτός από τις χρεώσεις για δίκτυα κλπ.) στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο για χρήση ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης αντί για τζάκια, σόμπες κλπ.

-Επεκτείνεται η έκπτωση στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού για οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Πρόκειται αναλυτικά για φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εκκλησιαστικά ιδρύματα τα οποία παρέχουν συσσίτια και διαθέτουν μαγειρεία, εστιατόρια κλπ., νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προνοιακού χαρακτήρα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, οι οποίες στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά συσσίτια). Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1200 κιλοβατώρες και για τις δύο επόμενες 1000 kWh. Η έκπτωση για όλες τις κατηγορίες είναι 70 % επί του τιμολογίου του προμηθευτή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη επαγγελματίας κλέφτης στη Θήβα



Συνελήφθη, προχθές (24-12-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 32χρονος ημεδαπός ROMA, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 29-11-2013 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ευβοίας.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 32χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε (5) ετών για κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 41χρονος στη Θήβα για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, προχθές (24-12-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 41χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (5,3) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε προσλήψεις 4.540 υπαλλήλων προχωρά το Δημόσιο μέσα στο 2014





    Σε δήμους, βρεφονηπιακούς σταθμούς, μουσεία, εφορίες και νοσοκομεία.



 Σε 4.540 προσλήψεις εποχικών και μονίμων υπαλλήλων θα προχωρήσει το Δημόσιο μέσα στους πρώτους... μήνες του 2014. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι προσλήψεις θα γίνουν σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου, από παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και μουσεία έως και δήμους, εφορίες και Λιμενικό Σώμα.

Αναλυτικά, μέσα στο 2014 θα γίνουν 1.500 προσλήψεις οδηγών, εργατών και χειριστών μηχανημάτων σε υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροδότησης των δήμων, αλλά και 1.000 προσλήψεις μόνιμων ελεγκτών σε εφορίες. Οι τελευταίες αφορούν σε θέσεις 1.000 νέες θέσεις στην γραμματεία Εσόδων και στις εφορίες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση του ελέγχου των εσόδων του Δημοσίου. Οι θέσεις αυτές πρόκειται να καλυφθούν μέσω επιτυχόντων των προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ αλλά υπάρχει η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί και νέος διαγωνισμός από το υπουργείο.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να ανοίξουν 650 θέσεις τους πρώτους μήνες του 2014 σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ώστε να καλυφθούν ανάγκες των Υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, των Περιφερειακών και Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς αλλά και των Εφορειών Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ ενώ το νέο προσωπικό θα καλύψει θέσεις όπως φύλακες αρχαιολογικών χώρων, συντηρητές, αρχαιολόγοι, μηχανικοί κ.α.

Οκτάμηνες προσλήψεις 500 εποχικών υπαλλήλων θα γίνουν και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε ειδικότητες νηπιαγωγών, βρεφοκόμων, μαγείρων και καθαριστών ενώ προσλήψεις επικουρικών γιατρών ανήγγειλε και το υπουργείο Υγείας. Οι 500 νέες θέσεις αφορούν σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων σε νοσοκομεία, μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, αναμένεται νέος διαγωνισμός μέσα στο 2014 για 90 λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα αλλά και κάλυψη 300 θέσεων μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε δήμους με σύμβαση δύο ετών. Οι 300 νέες θέσεις αφορούν σε δικαιούχους μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και σε ειδικότητες όπως διοικητικοί υπάλληλοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί αλλά και μάγειροι, αποθηκάριοι κτλ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα προθεσμία του Υπ. Παιδείας για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ



Νέες προθεσμίες έχει δώσει το Υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές δικαιούχων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κατόπιν αιτημάτων υποψηφίων οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση μεταφοράς θέσης εντός της αρχικώς ορισθείσας προθεσμίας, δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων μέσω της ιστοσελίδας του Υπ. Παιδείας.
Η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 και λήγει την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είτε:

α) με τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α' και Ομάδας Β', Μαΐου-Ιουνίου των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013

β) με τη χρήση της βεβαίωσης πρόσβασης των δύο προηγούμενων της εισαγωγής τους ετών, κατά τα σχολικά έτη 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ ή τα 18.000 ευρώ για ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ. 1 του Ν. 4186/2013 (μονογονεϊκές οικογένειες, επιτυχόντες με σοβαρές παθήσεις ή δωρητές οργάνων ή μυελού των οστών σε συγγενείς α' ή β' βαθμού, επιτυχόντες με γονείς ή κηδεμόνες που ο ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει οκτώ (8) μήνες ανεργίας εντός του 2013).

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Για την ηλεκτρονική αίτηση, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας/διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψήφιο κωδικό πανελληνίων εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντόπισαν με θερμική κάμερα τον Αγιο Βασίλη-Σάλος στο Ιντερνετ με φωτογραφία της βρετανικής αστυνομίας


Xαμός επικρατεί τις τελευαταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια φωτογραφία που ανάρτησε το πλήρωμα ελικοπτέρου της βρετανικής αστυνομίας και στην οποία υποστηρίζουν ότι απεικονίζεται ο... Αγιος Βασίλης!

Στη θολή φωτογραφία που όπως σημειώνει η βρετανική αστυνομία τράβηξε με θερμική κάμερα πάνω από τον ουρανό του Λέστερ υποστηρίζεται ότι απεικονίζεται ο Αγιος Βασίλης με το έλκυθρό του. «Πιάσαμε μια ασυνήθιστη θερμική ένδειξη στην τελευταία πτήση. Ο Άι Βασίλης; Είναι δυνατόν;», γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανάρτησε το πλήρωμα του ελικοπτέρου στο Twitter.

Προφανώς, τα μέλη της βρετανικής αστυνομίας θέλησαν να παρέχουν στους... μικρούς μια απόδειξη (έστω και με τη  βοήθεια πιθανότατα του photoshop) ότι ο αγαπημένος τους Αγιος υπάρχει αλλά και στους μεγάλους ότι λίγη φαντασία δεν βλάπτει.Αντιθέτως...

Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν αναρχικοί γιαούρτωναν τον Τομπούλογλου μαζί με τον Άδωνι



Μπορεί προεκλογικά το γιαούρτι να το έφαγαν μαζί, όμως ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να διευκρινίσει στην συνέντευξη τύπου ότι "η ιδέα ότι κάποιοι μπορούν να τη γλιτώσουν επειδή είναι δικά μας παιδιά έχει τελειώσει"...



Ήταν 12 Απριλιου του 2012, όταν το γνωστό ζαχαροπλαστείο «Τίλας» στη Νέα Φιλαδέλφεια, φιλοξενούσε το ζεύγος Γεωργιάδη - Μανωλίδου, μετά τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Πέμπτης.

Μαζί τους ήταν και το στέλεχος της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδώνας, Χάρης Τομπούλογλου με άλλα περίπου δέκα άτομα.

Όμως τους βγήκε πικρός ο καφές, καθώς δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια, πάστα κέτσαπ και μουστάρδα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα σκάγια πήραν και την Ευγενία Μανωλίδου. Φανερά ενοχλημένοι όλοι προσπάθησαν στη συνέχεια να σκουπιστούν ενώ το γεγονός δεν πήρε έκταση με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριεύει κι άλλο ο καιρός: Ερχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Bροχερός θα είναι και σήμερα, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, ο καιρός. Το πρωί αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στη νοτιανατολική νησιωτική χώρα, ενώ από το απόγευμα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από τα βαρειοδυτικά, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μετά το μεσημέρι, κυρίως στα θαλασσιά-παραθαλάσσια, των ανατολικότερων περιοχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και μέχρι το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία ενισχυμένοι σε 6 με 7 και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οι οποίες στα νοτιότερα τμήματα τη νύχτα θα ενταθούν. Χιονιά στα ορεινά της κεντρικής στερεάς και της Θεσσαλίας, από τις βραδινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές το πρωί στις ανατολικές περιοχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές από το απόγευμα οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα.

Άνεμοι: ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θλιμμένα Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Οδυνηρές οι επιπτώσεις της κρίσης

«Για πολλούς Έλληνες οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων είναι ζοφερές» παρατηρεί ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του ειδησεογραφικού δικτύου n-tv με τίτλο «Θλιμμένα Χριστούγεννα στην Ελλάδα».

Το ρεπορτάζ απαριθμεί μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία: «Το δώρο των Χριστουγέννων δεν καταβάλλεται, το αυτοκίνητο ακριβαίνει. Στους φτωχούς θα δίνεται κάποιες μέρες δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος, η οποία προκαλείται από την καύση ξύλων».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης με την υπερβολική συγκέντρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα που ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αναφέρεται επίσης στην οικονομική στενότητα, επισημαίνοντας: «Κυρίως τα Χριστούγεννα πολλές ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν στενότητα.

Όλο και λιγότερες επιχειρήσεις καταβάλλουν το ‘δώρο’ στους εργαζομένους, υποστηρίζουν τα συνδικάτα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 6 χιλιάδες επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν το επίδομα των Γιορτών. Σε κάποιες από αυτές οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υπογράψουν ότι έλαβαν το επίδομα στο χέρι, χωρίς να το έχουν πάρει», υπογραμμίζει το n-tv.

«Η φτώχεια στον αέρα»

Οι οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που σοβεί στην Ελλάδα γίνονται πλέον ιδιαίτερα αισθητές και στον ατμοσφαιρικό αέρα.

Όπως επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου στη διαδικτυακή της έκδοση, «η ποιότητα του αέρα έχει επιδεινωθεί δραματικά τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις». Αυτό κατέδειξε έρευνα ομάδας επιστημόνων του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια με επικεφαλής τους καθηγητές Κωνσταντίνο Σιούτα και Άριαν Σαφάρι. Τα στοιχεία που συνέλεξαν δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Science & Technology.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου, «οι επιστήμονες είχαν συλλέξει επανειλημμένα δείγματα αέρα το χειμώνα του 2012 αλλά και στην αρχή του φετινού χειμώνα, διαπιστώνοντας κατά την ανάλυση ότι ειδικά η συγκέντρωση μικροσωματιδίων έχει αυξηθεί κατά 30% σε σύγκριση με το διάστημα πριν από το ξέσπασμα της κρίσης».

Διευκρινίζεται ότι «αυτά τα στοιχεία, με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μικρομέτρων (που αντιστοιχεί περίπου σε 1/30 της διαμέτρου μίας τρίχας), θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία, επειδή εισχωρούν βαθιά στους ιστούς των πνευμόνων. Μπορούν να προξενήσουν παθήσεις στην καρδιά και το αναπνευστικό σύστημα.

Ανησυχητικές τιμές καρκινογόνων ουσιών

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιούτας, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, εξηγεί ότι «οι άνθρωποι θέλουν να ζεσταθούν, παλεύουν με την υψηλή ανεργία και τα αυξανόμενα έξοδα για καύσιμα». Αποτέλεσμα αυτών είναι -σύμφωνα με τον Έλληνα καθηγητή- ότι προχωρούν στην καύση χαμηλής ποιότητα υλικών, όπως ξύλου και σκουπιδιών. Ως εκ τούτου, η συγκέντρωση μικροσωματιδίων έχει αυξηθεί από 26 σε 36 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Η SZ επισημαίνει ότι «η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συνιστά το όριο των 10 μικρογραμμαρίων ανά κυβ.μ. για αυτά τα επιβλαβή στοιχεία. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι η συγκέντρωση οργανικών ουσιών στον αέρα έχει αυξηθεί κατά δύο έως πέντε φορές. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και καρκινογόνες ουσίες, όπως πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ