Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

"Το κοριτσάκι με τα σπίρτα... αλλιώς!" στη Λιβαδειά απο τη Θεατρική Ομάδα Θίσβης

Το τμήμα εφήβων της Θεατρικής Ομάδας του Μουσείου Σχολικής Ζωής Θίσβης κάνει το ντεμπούτο του και σας καλεί να το στηρίξετε!!!! Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00, στο κτήριο του Πανεπιστημίου Λιβαδειάς ανεβάζουμε την multimedia θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα... αλλιώς!" Είσοδος ελεύθερη!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Μην καταναλώνετε Coca Cola light και Nestea σε μπουκάλια ΡΕΤ 500 ml

Την προσοχή των καταναλωτών να μην καταναλώνουν Coca light και Νestea σε πλαστικά μπουκάλια ΡΕΤ των 500ml, εφιστά ο ΕΦΕΤ, μετά την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης των εν λόγω αναψυκτικών με υδροχλωρικό οξύ.

Η προειδοποίηση του ΕΦΕΤ αφορά τα μπουκάλια PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας. Παράλληλα ο Φορέας καλεί τις επιχειρήσεις που πωλούν τα εν λόγω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.

Στην ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας ενημερώνει ότι η Coca Cola έχει ήδη αρχίσει την προληπτική απομάκρυνση των συγκεκριμένων προϊόντων και συνεργάζεται εποικοδομητικά τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και τον ιδιο τον ΕΦΕΤ, «συμβάλλοντας έτσι και αυτή στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος».

Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Coca-Cola επαναλαμβάνει πως η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία και διευκρινίζει πως η προληπτική ανάκληση αφορά μεμονωμένα πλαστικά μπουκάλια PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Τα υπόλοιπα προϊόντα Coca-Cola light και Nestea, σημειώνεται, συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία μετά από αυτή του ΕΦΕΤ, αναφέρει:

Ήδη υλοποιούμε τη διαδικασία προληπτικής απομάκρυνσης πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από την πρώτη στιγμή, συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση για τη διαλεύκανσή της.

Η προληπτική απομάκρυνση πραγματοποιείται σε συνέχεια προειδοποίησης που εστάλη σε ενημερωτικό site και εφημερίδα και που αφορούσε σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα προϊόντα Coca-Cola light και Nestea συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες. Η προληπτική απομάκρυνση αφορά στις συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Η Coca-Cola θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε στη διάθεση των αρχών για άμεση συνεργασία σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αποκαλύψεις Κάντα καίνε πολιτικούς και επιχειρηματίες -Ολα τα ονόματα

Σεισμό στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο προκαλεί με τα όσα κατέθεσε στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνης Κάντας για τις μίζες. Ο κ. Κάντας, αποδείχθηκε σε «βαθύ λαρύγγι» και μίλησε για όλους και για όλα με λεπτομέρειες περιγράφοντας τη διαδρομή του μαύρου χρήματος, το πώς έρχονταν στο γραφείο του επιχειρηματίες και του έδιναν μίζες σε μαύρες βαλίτσες, αποκαλύπτοντας το ποιοι «λαδώνονταν» αλλά και από ποιους. Ολα αυτά, βέβαια, πρέπει να αποδειχθούν στην ανάκριση.

Σύμφωνα με το Capital.gr ο Αντώνης Κάντας κατά τη διάρκεια της τετραήμερης απολογίας του στους ανακριτές Μαλλή και Σταυροπούλου αναφέρθηκε σε μίζες από 12 εξοπλιστικά προγράμματα, κατονόμασε 17 άτομα που εμπλέκονται στο «μιζάρισμα», εκ των οποίων πέντε είναι ηχηρά πολιτικά πρόσωπα (κάποια άμεσα, κάποια έμμεσα και κάποια χωρίς ουσιαστικά κανένα ίχνος στοιχείου) και δύο επιχειρηματίες (τον έναν για δυο μίζες τον άλλο εμμέσως).

Τα πολιτικά πρόσωπα

Τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας είναι ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος που έχουν ήδη καταδικαστεί για τις μίζες. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Capital.gr, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών επιχειρεί να βάλει στο κάδρο της ποινικής δικογραφίας και τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου αναφέροντας ότι επέκτεινε τη σύμβαση για τα Kornet αλλά και τα Leopard για τα οποία ο ίδιος ομολογεί υπέρογκη μίζα.

Σε κάποιο άλλο σημείο της απολογίας του ο Αντώνης Κάντας αναφέρεται σε ένα «σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων», ενώ αναφέρεται σε ένα περιστατικό «όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Μιλτιάδης Εβερτ υπέρ των F-15». Περιγράφοντας γλαφυρά τα όσα συνέβαιναν στο ΥΠΕΘΑ ο κ. Κάντας, με  αφορμή αυτά προσέθεσε ότι στους διαδρόμους του υπουργείου «κυκλοφορούσε με μία δόση χιούμορ ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον Υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Εβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15, τα οποία εκπροσωπούσε ο Θωμάς Λιακουνάκος».

Το σακ βουαγιάζ με τις 600.000 ευρώ

Σύμφωνα με το Capital.gr ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘ στην απολογία του κατονόμασε τον Θωμά Λιακουνάκο ως τον άνθρωπο που του άφησε στο γραφείο του ένα σακ βουαγιάζ με 600.000 ευρώ, ενώ εμπλέκει στην υπόθεση και δύο στενούς του συνεργάτες.

Παράλληλα για την προ του 1990 υπόθεση ομολογεί «μίζα περί το 1 εκατομμύριο από τον κ. Λιακουνάκο». Ολα αυτά, βέβαια πρέπει να εξακριβωθούν στην ανάκριση.

Ολα τα ονόματα που ανέφερε στην απολογία του ο Κάντας

    Πάνος Ευσταθίου, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας, STN ATLAS, που τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και τα ASRAD με 1,5 εκατομμύριο.
    Φάνης Λυγινός, Ελβετός τραπεζίτης, που του άνοιξε λογαριασμούς στους οποίους εμβάζονταν οι μίζες.
    Σπύρος Μεταξάς, ο δικηγόρος που του συνέστησε τις offshore.
    Kωνσταντίνος Δαφέρμος, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας των kornet εταιρείας KBP.
    Παύλος Νικολαίδης, «πρόεδρος», όπως λέει, «ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ, στενός φίλος και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος στα τέλη του 2002 μου ζήτησε να του καταβάλω κάποια από τα χρήματα που πήρα από το Δαφέρμο».
    Λάμπρος Μπαρτζώκας, υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA που τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AMK .
    Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN, απ΄ τον οποίο επίσης δωροδοκήθηκε.
    Χρήστος Τούμπας, απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, εκπρόσωπος της EMBRAER, από τον οποίο επίσης έλαβε "δωράκι".
    Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας ή Μπαλέμπας σύμβουλος της Ericsson που του κατέβαλλε χρήματα για τα ραντάρ ARTHUR.
    Ο κος Κομνόπουλος (δεν αναφέρει το μικρό του όνομα) που τον δωροδόκησε για τα EXOCET του πολεμικού ναυτικού.
    Θωμάς Λιακουνάκος, ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών δύο στενοί συνεργάτες του οι κ.κ Αποστόλου και Αρκουμανέας.
    * Εμπλέκει ακόμα τον κο OSWALD, επίσης διαχειριστή των παράνομων πληρωμών του.

Από πού πήρε μίζες ο Κάντας (σε ποιες αναφέρθηκε στην απολογία του):

    Υποβρύχια - Συνολικά 500-600.000 ευρώ.
    Σύστημα κατεύθυνσης και ελέγχου του αντιαεροπορικού βλήματος Stinger Asrad: Περίπου 1.500.000 ευρώ.
    Αντιαρματικοί πύραυλοι ΚΟRNET: Περίπου 3 .000.000 δολάρια, εκ των οποίων τα 700.000 ευρώ σε μετρητά.
    Αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA AMK: 1.700.000 δολάρια.
    Αυτοκινούμενα πυροβόλα της γερμανικής εταιρείας WEGMANN: Συνολικά 750.000 ευρώ εκ των οποίων 100.000 ευρώ σε μετρητά.
     Αερομεταφερόμενο σύστημα επιτήρησης ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) : Συνολικά 250.000 ευρώ.
    Ραντάρ αντιπυροβολικού ARTHUR: 240.000 ευρώ.
    ΜΙRAGE 200-5: 800.000 ευρώ.
    Πύραυλοι επιφάνειας - επιφανείας σε πυραυλακάτους πολεμικού ναυτικού -EXOCET: Περίπου 400.000 ευρώ.
    LEOPARD 2: 600.000 σε ένα σακ βουαγιάζ μέσα στο γραφείο του.
    Επί κυβερνήσεως Ζολώτα το 1989 -αναβάθμιση αρμάτων Μ48, αμερικανικής προέλευσης με γερμανική τεχνολογία: 1.000.000 ευρώ.
    Από διάφορα προγράμματα που δεν θυμάται -όπως δήλωσε-, «είτε του Θωμά Λιακουνάκου, είτε άλλων εκπροσώπων: 1.000.000 ευρώ».


 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδότηση 10.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ σε 2.000 άνεργους νέους

Τη δυνατότητα να λάβουν επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ θα έχουν 2.000 άνεργοι νέοι έως 35 ετών, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».
Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες και το ποσό των 10.000 ευρώ θα δοθεί σε τρεις δόσεις (βλέπε Κεφ. 4 της Δημόσιας Πρόσκλησης).
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι ενταγμένοι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring) όπως αυτό ορίζεται στο Σχέδιο Δράσης Στοχευμένων Παρεμβάσεων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι 11 περιφέρειες της χώρας.
Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 30 Δεκεμβρίου επίσης στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Δώρο Χριστουγέννων" για τα κόμματα. Πήραν 7 εκατ. ευρώ

Νέα χρηματοδότηση των κομμάτων αποφασίστηκε  με υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη  και του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο φύλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως παραμονή Χριστουγέννων και τα 6 .913.500 ευρώ θα μοιραστούν στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, αλλά και στα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα  ΛΑΟΣ,  Οικολόγοι Πράσινοι και  Δημιουργία Ξανά.

Τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα χρηματοδοτούνται αν έχουν αντιπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο, ή αν έχουν λάβει πάνω από 1,55 στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Εκτός η Χρυσή αυγή μετά την πρόσφατη απόφαση του Κοινοβουλίου για διακοπή της χρηματοδότησης της.

Αναλυτικά: η Νέα Δημοκρατία θα εκταμιέυσει 1.890.579,93 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 1.727.661,28 ευρώ, το  ΠΑΣΟΚ 868.497,47 ευρώ, οι  Ανεξάρτητοι Ελληνες 587.872,99 ευρώ, η Δημοκρατική Αριστερά 513.865,19 ευρώ, το  ΚΚΕ: 410.882,74 ευρώ, το   ΛΑΟΣ: 145.951,76 ευρώ, οι  Οικολόγοι- Πράσινοι: 145.951,76 ευρώ και η  Δημιουργία, Ξανά! 69.135 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ξεμούδιασμα» για Λεβαδειακό


Φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών ανακοίνωσε ο Λεβαδειακός (29/12).


Φιλική αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών θα δώσει ο Λεβαδειακός την Κυριακή (29/12, 15:00) στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα της Λιβαδειάς στη 18η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Πανθρακικό (5/1).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι την Κυριακή 29/12/2013 και ώρα 15:00, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ και του Ηρακλή Ψαχνών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 36χρονος με ηρωίνη στη Θήβα

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στη Θήβα

Κατασχέθηκαν (12) αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη

Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δώδεκα (12) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (2,4) γραμμαρίων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Nαυτικοί έφαγαν αυτό το ψάρι και έπεσαν σε κώμα στην Ιεράπετρα Κρήτης -Προσοχή στον λαγοκέφαλο


Ο Ουκρανός καπετάνιος, ο οποίος είχε πέσει σε κώμα όταν έφαγε λαγοκέφαλο μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του στα ανοικτά της Ιεράπετρας, φαίνεται πως γλυτώνει το θάνατο.


Ενώ είχε πέσει σε κώμα και η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, ο Ουκρανός άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, όπως αναφέρει το cteteplus.gr.
Οι πέντε ναυτικοί είχαν καταναλώσει λαγοκέφαλα που είχαν ψαρέψει ενώ ταξίδευαν νότια της Ιεράπετρας, με τον καπετάνιο να είναι χειρότερα, αφού είχε φάει και τα εντόσθια του ψαριού. Μόλις τελείωσαν το γεύμα τους όμως, ένιωσαν έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας!
Φαίνεται πως δεν γνώριζαν τον κίνδυνο που ενέχει η κατανάλωση λαγοκέφαλων, εφόσον δε γνωρίζει καποιος να τα καθαρίσει και να τα μαγειρέψει, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα τοξικό ψάρι.

Τι είναι αυτό το επικίνδυνο ψάρι

Το λαγοκέφαλο, το ψάρι που έχει κάνει την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο και φυσικα και στο Κρητικό πέλαγος, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο σε όποιον δε γνωρίζει πως να το φάει!
Οι λαγοκέφαλοι ή λαγόψαρα ή επιστημονικά lagocephalus sceleratus είναι ψάρια που ζουν στον Ινδικό και τον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Έχουν μπει από την διώρυγα του Σουέζ και έχουν απλωθεί στο νότιο Αιγαίο. Πρωτοεμφανίστηκαν στο Αιγαίο το 2003.
Οι τοξίνες που έχει στο σώμα του μπορεί να προκαλέσουν το θάνατο. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Παρά την επικινδυνότητα του όμως, το συγκεκριμενο ψάρι τρώγεται, αρκεί να γνωρίζει κάποιος πως να το καθαρίσει. Αν αφαιρέσει κάποια σημεία του πω\ου περιέχουν και τις τοξίνες, τότε μπορεί να το μαγειρέψει και να το φάει. Όπως κάνουν δηλαδή και πάρα πολλοί στις αραβικές χώρες, όπου και βρίσκεται σε αφθονία, αυτός ο "ξενιστής" της Μεσογείου.

Οι λαγοκέφαλοι έχουν την τετροδοντοτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο από σοβαρές δηλητηριάσεις μέχρι και τον θάνατο. Η τοξίνη βρίσκεται στα σπλάχνα και στο δέρμα του.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έριξε χιόνι στην γάτα και δείτε τι έγινε! (Βίντεο)




Το συγκεκριμένο βίντεο κατεγράφη στο Melvin του Michigan και δείχνει την επίθεση ενός γάτου σε
μια γυναίκα, η οποία προσπάθησε να τον διώξει κλωτσώντας χιόνι πάνω του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 33χρονη ήθελε να διώξει τον γάτο για να σώσει τον σκύλο της μητέρας της από αυτόν.
gkourou.com
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Tρόφιμα σε άπορες οικογένειες πρόσφερε ο Ερυθρός Σταυρός Λιβαδειάς

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς αφουγκραζόμενο καθημερινά την αυξανόμενη ανάγκη για βοήθεια πολλών συνανθρώπων και συμπολιτών μας μπόρεσε και στις 23-12-2013 προσέφερε τρόφιμα σε 70 άπορες οικογένειες της περιοχής μας.
Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας, όσο η εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ,  οι δάσκαλοι, γονείς και μαθητές του 1ου ,2ου, 4ου, 5ου, 8ου, 9ου, 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, και  του 8ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.
Ευχαριστούμε όλους θερμά που χάρη στην ευαισθησία τους μπορέσαμε να απαλύνουμε για λίγο τον πόνο κάποιων συνανθρώπων μας.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Google Earth «συλλαμβάνει» 5 τύπους να σκοτώνουν ελέφαντα και τους καταγγέλλει: «5 ζώα...»

Δεν έχει ξαναγίνει. Η υπηρεσία της Google Earth που συνέλαβε με τον φακό της από ψηλά πέντε άτομα να φωτογραφίζονται υπερήφανα δίπλα σε ελέφαντα που σκότωσαν, τους καταγγέλλει με τρομερές ύβρεςις μέσω twitter.

Γράφει το μήνυμα:

Follow
Google Earth Pics‏@GoogleEarthPics
RT => This Rich Family Killed an Elephant while it was eating. Let's make these 5 animals and 1 elephant famous!

Που σημαίνει:
«Αυτή η πλούσια οικογένεια σκότωσε έναν ελέφαντα την ώρα που έτρωγε. Προωθήστε αυτό το μήνυμα με τα 5 ζώα και 1 ελέφαντα!»




Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΕΠ: Τελικοί πίνακες για την κινητικότητα υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης



Ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας (Ανακοίνωση υπ’ αριθ. 4/2013) διαβιβάστηκαν στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι σχετικοί πίνακες βαθμολογικής κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων, μονίμων και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κλάδου/ειδικότητας Οδηγών και Μηχανοτεχνιτών, του εν λόγω Υπουργείου, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 93 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167/τ.Α΄/2013).

Οι τελικοί πίνακες διάθεσης εκδόθηκαν από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

2,5 εκατ. δικαιούχοι καλούνται να πληρώσουν εντός τριών εργάσιμων τα τέλη κυκλοφορίας

Το αδιαχώρητο αναμένεται στις τράπεζες - Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος
Το αδιαχώρητο αναμένεται στις τράπεζες τις τρεις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του 2013, καθώς οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).

Αν και το φαινόμενο των καθυστερήσεων στην πληρωμή μέχρι την τελευταία στιγμή παρατηρείται κάθε χρόνο, φέτος έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του καθώς, όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, απομένουν να πληρώσουν 2,5 εκατ. δικαιούχοι. Αυτοί θα κληθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα 3,2 εκατ. συμπολιτών τους που έχουν ήδη πληρώσει ή να καταθέσουν τις πινακίδες στις εναπομείνασες εργάσιμες ημέρες (27, 30, 31 Δεκεμβρίου).

Να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος, ενώ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2014 θα πρέπει να πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά η Εφορία αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

LIVE σε ρυθμούς Rock και Έντεχνου η Λίμνη Μουσών

Είσοδος Ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ