Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Πλημμύρισε με κόσμο το κέντρο στη «Λευκή νύχτα» της Αθήνας-φωτο

.Δεν έχασαν ευκαιρία για τη βραδινή βόλτα με ανοιχτά καταστήματα οι κάτοικοι της Αθήνας. Στη «Λευκή νύχτα», το κέντρο της πρωτεύουσας γέμισε με κόσμο, αλλά δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες.

Πρόκειται για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του δήμου Αθηναίων για το Σάββατο ως τις 11 το βράδυ. Οι Αθηναίοι δεν έχασαν ευκαιρία, με την Ερμού και άλλους εμπορικούς δρόμους να γεμίζουν κόσμο που είτε έκανε αγορές, είτε απλά απολάμβανε τη βόλτα.

Ο θεσμός της «Λευκής νύχτας» εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, και στόχο έχει την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των εμπορικών καταστημάτων αλλά και την προβολή της πόλης.

Πάντως δεν έλειψαν οι αντιδράσεις, αφού εμποροϋπάλληλοι διαμαρτυρήθηκαν για την παράταση της λειτουργίας των καταστημάτων και πραγματοποίησαν συγκέντρωση.










Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Το φίλμ της 14ης αγωνιστικής


Μόλις 16 γκολ σημειώθηκαν αυτή την αγωνιστική χωρίς βέβαια να υπολογίζεται ο αγώνας Κάστρου – Δηλεσίου. Έτσι η 14η αγωνιστική είναι η πιο μη παραγωγική ημέρα μέχρι στιγμής αποδεικνύοντας οτι το boxing day της Βοιωτίας ήταν… «άσφαιρο». Δόθηκαν τέσσερα πέναλτι εκ των οποίων τα δυο εύστοχα ενώ είχαμε και μια κόκκινη κάρτα αλλά και δυο αυτογκόλ.

Το φιλμ της 14ης αγωνιστικής



Ορχομενός – Πλαταιές  1-1


Σκόρερς: 65* Παπαχαραλάμπους – 33* Τζότζολης

Διαιτητής: Πούλος

Βοηθοί: Παπαγεωργίου Χ. – Κοτσικόρος



Ορχομενός: Γιοβανάκης, Κατσαρός, Στεφάνου Π. (80* Τσιοπάνι), Γκικόπουλος, Στεργίου, Πούσιας, Σκαγιάκος, Ιωάννου, Παπαχαραλάμπους, Σένκα, Στεφάνου.

Πλαταιές: Χιλά, Κουτσοδήμος Δ., Κώνστας, Ραχούτης, Τζότζολης, Μπάρκογλου (80* Φίλης), Παπαχριστοδούλου, Ηλίας, Κεφαλάς, Ραχούτης Σ., Καρδάρας.



ΠΑΟ Κυριακίου – Ένωση  1-2


Σκόρερς: 40* (πεν.) Βιέννας – 3* Πλακίδας Χ., 90+ (αυτ.) Κώτσου

Χαμένο πέναλτι: 4* Καλύβας

Διαιτητής: Μιχαηλίδης

Βοηθοί: Αλαφογιάννης Λ. – Καρβούνης

 ΠΑΟΚ: Γκώνιας, Καράντζαλης, Λαζάρου Δ., Σάχο Φ., Κώτσου, Λιάκος Χ. (63* Αγγέλου), Μπότσης Π., Λιάκος Σ., Τσούρας Α., Βιέννας (85* Γάτσος Δ.), Μουχαρέμι.

Ένωση: Δημητράς Χ., Κόλλιας, Κάκκος, Παπαλίτσας, Καραμπέτσος Δ., Καλύβας, Πολυτάρχος (81* Νικολάου), Γιαχρίτσης Λ. (67* Κοντογόνης Π.), Ιωάννου, Πλακίδας Μ. (88* Ζώνας), Πλακίδας Χ.



Κιθαιρώνας – Θήβα  2-1


Σκόρερς: 30*, 75* Δούρος – 56* Βυλλιώτης

Διαιτητής: Φλώτσιος Θ.

Βοηθοί:  Καμαριώτης – Θάνος



Κιθαιρώνας: Γερογιάννης Χ., Καραλίου, Σκουρτανιώτης (82* Ζόγκας), Παπασταμάτης Β., Παπαθανασίου, Καλατζής Κ., Φίλης, Κουκούλας, Σταμέλος, Πλάκου (84* Ραχούτης), Δούρος (89* Ζερικιώτης).

Θήβα: Παπαδόπουλος, Παναούλης, Πήλιουρης, Ρουπάκας, Κουτσοδήμος, Καραμπετιάν, Τσοπανέλης, Αποστόλου (75* Τσακανίκας), Βυλλιώτης, Λάμπρου, Ανυφαντής.



Δόξα/Πελοπίδας – Επαμεινώνδας  0-3

Σκόρερς: 5* Ρόκας, 83* Παπαναστασίου, 90* Χονδρόπουλος

Διαιτητής: Βασιληάς

Βοηθοί: Χατζής – Μπατσιάκος Λ.



Δόξα: Αναστασίου, Διαμάντης, Σεχάϊ Σ., Τσάμης, Ευσταθίου (70* Χατζηδούρος),  Μακρής, Μπουτσίνης, Νάσης, Μπαμπούλας (50* Μελισσάρης), Βόλης Αλεξάκης.

Επαμεινώνδας: Βασιλείου Α., Πετεινάρης, Κόντος, Πελώνης, Διαμαντής (46* Μακρυπούλιας), Ρόκας Ι., Καναρής, Νικολάου, Λάμπρου (65* Χονδρόπουλος), Λεμπέσης, Παπαναστασίου (85* Πήλιουρης).



Παρνασσός Νίκη  3-1  


Σκόρερς: 38*, 42* (πεν.)Καρακατσάνης, 78* (αυτ.) Κιούσης – 66* Μαντουλίδης

Χαμένο πέναλτι: 11* Γκαλαμέλος Κ.

Διαιτητής: Θεοχάρης

Βοηθοί: Μυλωνάκης – Κουμάκης

 Παρνασσός: Καλλέργης Α., Καράϊ, Γκαλαμέλος Λ., Τσώνης, Κουρελής, Όλντασι, Καρακατσάνης (60* Μανώλης), Γκαλαμέλος Κ. (89* Βλάχος),Τζίκας, Μαρτιναίος, Μυλωνάς (90* Μάρκος(.

Νίκη:  Καρανάσος, Βαγενάς (75* Χρύσανθος), Σπάρος, Παυλιώτης, Κιούσης, Βεκίλης, Γκουλής, Αργυρίου, Ευσταθίου, Κοντοθανάσης (56* Μαντουλίδης), Τόλιας (66* Κακοτρίχης).



Δάφνη Ερ. – Κόκκινο  1-0


Σκόρερς: 79* Στρογγύλης

Κόκκινη: 79* Στρογγύλης

Διαιτητής: Φωτιάδης

Βοηθοί: Σοφός – Γκόγκος



Δάφνη: Κωνσταντινόπουλος, Χοραβάτης, Ελέζι , Κομίνης, Στρογγύλης, Λεχρής (72* Τζαβάρας), Λιώρης, Τσαραμπάρης, Μπατσούλης, Γκιόκας, Ράμα.

Κόκκινο: Ντελής Δ., Μανιφάβας, Σταμέλος, Ντελής Α., Γεωργίου, Κοτσύφης, Χατζηδιάκος (89* Ντελής Χ.), Ποταμιάς (80* Κατσογιάννης), Γκίτσι (70* Κωνσταντίνου), Βασιλάκης, Σύρμος.



Αναγέννηση – Αμβρυσσέας  0-0


Σκόρερς: —

Διαιτητής: Μπατσιάκος Σ.

Βοηθοί: Κατσιφής – Τέντζος



Αναγέννηση: Ζώης, Τσατσαρώνης Π., Δούσης, Φλώτσιος, Δημητρίου, Ιωάννου, Κόκκαλης, Μίρτσος (85* Ξανθόπουλος), Μάνης (85* Μπεχάρι), Φυλακτός, Καραλής (60* Μπινιάκος).

Αμβρυσσέας: Χότζα, Σαββίδης, Σφουντούρης Λ. Μπαλντάς, Μπούρας, Καστρίτης Π., Καρβούνης (46* Σιδέρης), Κουσκούκης, Σφουντούρης Γ., Κουτριάρης (35* Ματθαίου), Μακρίδογλου (87* Καστρίτης Λ.).



 Κάστρο – Δήλεσι  0-3 α
.α.stereasports.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι χώρες με το πιο γρήγορο internet



Μία έρευνα για τις χώρες που έχουν το πιο γρήγορο internet δημοσίευσε η εταιρεία Akamai Technologies.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα καθώς δεν έχουν αναπτυχθεί δίκτυα οπτικής ίνας ακόμη, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό που θα επέτρεπαν σύνδεση με αστραπιαίες ταχύτητες.

Έκπληξη μπορεί να προκαλέσει σε πολλούς ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα όπως θα περιμέναμε και βρίσκεται στην θέση 14.



Η λίστα με τις 10 χώρες με το πιο γρήγορο internet :

1. Hong Kong: 54,1 megabits ανά δευτερόλεπτο

2. Νότια Κορέα: 48,8 megabits το δευτερόλεπτο

3. Ιαπωνία:42,2 megabits το δευτερόλεπτο

4. Λετονία: 37,5 megabits ανά δευτερόλεπτο

5. Ρουμανία: 37,4 megabits το δευτερόλεπτο

6. Βέλγιο: 32,7 megabits το δευτερόλεπτο

7. Ελβετία: 32,4 megabits ανά δευτερόλεπτο

8. Βουλγαρία: 32,1 megabits ανά δευτερόλεπτο

9. Ισραήλ: 31,1 megabits ανά δευτερόλεπτο

10. Σιγκαπούρη: 30,7 megabits ανά δευτερόλεπτο
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσοδάκτυλη τσιγγάνα ξάφρισε σπίτι ηλικιωμένης στη Λιβαδειά

Εξιχνιάσθηκε κλοπή, με την μέθοδο της απασχόλησης, από οικία ηλικιωμένης στη Λιβαδειά

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονης ημεδαπής ROMA

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, υπόθεση κλοπής, η οποία έγινε πριν από δέκα ημέρες, σε βάρος 82χρονης ημεδαπής στην οικία της, στη Λιβαδειά.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστιδα της ανωτέρω κλοπής είναι μία 39χρονη ημεδαπή ROMA , σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα την 18-12-2013, η 39χρονη εισήλθε στην οικία της ηλικιωμένης, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερε να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έλεος..Έχουν πλημμυρίσει με ναρκωτικά τη Θήβα!!! Άλλες 2 συλλήψεις για ηρωίνη


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, μετά από ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης

Συνελήφθησαν, χθες (27-12-2013) απογευματινές και βραδινές ώρες στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 45 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα ο 32χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, πέντε (5) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (1,5) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 32χρονος είχε προμηθευτεί την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης, χθες πρωινές ώρες στη Θήβα, από 35χρονο ημεδαπό ROMA , ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί, κατηγορούμενος για πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ ο 45χρονος διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,3) γραμμαρίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης «τα έσπασε» στην Πάολα


Τι κι αν το ποσοστό της ανεργίας συνεχώς αυξάνεται, με τις τσέπες όλων μας να είναι άδειες; Τι κι αν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν πολλές φορές να αποκτήσουν και τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους; Κάποιοι υπουργοί του δίνουν και καταλαβαίνει.

Ο γνωστός υπουργός επισκέφθηκε το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η γνωστή αοιδός Πάολα και ο Παντελής Παντελίδης, και έκανε χωρίς υπερβολή μεγάλη… ζημιά.

Ο λουλουδοπόλεμος έδινε κι έπαιρνε, με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ξόδεψε χιλιάδες ευρώ σε λουλούδια!

Τα σχόλια από τα γύρω τραπέζια δεν σταματούσαν, καθώς μόνο ως προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά του «γλεντζέ» Μ. Βαρβιτσιώτη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, μάλιστα, συνοδευόταν από μια καλλίπυγο κυρία!
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Για ενάμιση μήνα είχαν απαγάγει 27χρονο παλικάρι! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο εφιάλτης για τον 27χρονο που έχει καταγωγή από χωριό της Βοιωτίας, ξεκίνησε, σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της 5ης Ιουλίου, στα Καλύβια και εξελίχθηκε μέχρι το πρωί της 17ης Αυγούστου 2013, οπότε απελευθερώθηκε στην περιοχή των Ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Για ενάμιση μήνα τον είχαν σε μία αποθήκη στην περιοχή της Θήβας όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, την 23.20 ώρα περίπου της 5ης Ιουλίου, πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας της μητέρας του θύματος, που βρίσκεται στα Καλύβια και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 27χρονο, ερεύνησαν τους χώρους της και αφαίρεσαν χρήματα.

Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζοί.

Μετά από διαδρομή 15 λεπτών περίπου, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν από αυτό, ο 27χρονος προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από αυτούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού οι άλλοι δύο τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
 

Οταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δεσμεύσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου - σημειώνεται ότι το δικό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου - ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από είκοσι λεπτά περίπου πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Στο μεσοδιάστημα, οι δράστες ήλθαν αρκετές φορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους γονείς του 27χρονου, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσαν αρχικά ως «λύτρα» 3.000.000 ευρώ. Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, την 15.08.2013, οι οικείοι του απαχθέντα άφησαν το χρηματικό ποσό των 20.050 ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στ η Ν. Χαλκηδόνα Αττικής .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17.08.2013, οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς.

Την 19.00 ώρα περίπου της 27.09.2013, τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από εντολή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, χρώματος ασημί, το οποίο κινούνταν αρχικά στην οδό Αγίας Βαρβάρας στα Μέγαρα και στη συνέχεια στη Λ. Αλεποχωρίου, με κατεύθυνση το Αλεποχώρι.
 

Αντιλαμβανόμενος ο οδηγός του οχήματος τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Ο συνοδηγός του οχήματος πυροβόλησε επανειλημμένα, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, σε βάρος των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και η φυσική τους παρουσία σε χώρους όπου τελέστηκαν οι επιμέρους αξιόποινες ενέργειες της απαγωγής και ο συσχετισμός του καθενός, αλλά και οι λοιπές πράξεις (ληστείες, πυροβολισμοί) της εγκληματικής τους δράσης.

Επίσης, προέκυψε ότι ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής είχε ο 57χρονος συλληφθείς και ένας ομοεθνής του 36 ετών που αναζητείται, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, επιπλέον εξακριβώθηκε και αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ο χώρος στον οποίο κρατήθηκε και συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κτίσμα - αποθήκη που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Θήβας - Λιβαδειάς, στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας.
viotianews.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 10.000 ανέργων

Σε εφαρμογή τίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την Πρωτοχρονιά ένα νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ το οποίο προβλέπει προσλήψεις 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα, με επιδότηση 450 ευρώ το μήνα στις επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες.

Ο μισθός των ανέργων θα είναι επιπλέον των 450 ευρώ. Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά την Πρωτοχρονιά και πάντως εντός του Ιανουαρίου με δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ μετά την υπογραφή κοινής απόφασης από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το νέο πρόγραμμα είναι πιο ευέλικτο σε σχέση με τα ως τώρα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χωρίς να δεσμεύονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο που θα τους υποδείξει ο ΟΑΕΔ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο για το επαγγελματικό τους προφίλ και τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην εργασιακή τους αποκατάσταση και να μην είχαν απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής με επιδότηση.

Η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως και για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα, δηλαδή με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει. Η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο. Αντίθετα η τελική αμοιβή διαμορφώνεται με βάση τα όσα προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία.

Η επιχείρηση θα επιδοτείται με 450 ευρώ για κάθε πρόσληψη. Ο ωφελούμενος θα έχει μισθό απο 586 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις - εργοδότες δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ως μείωση προσωπικού θεωρούνται η απόλυση και η εθελούσια έξοδος με οικονομικά κίνητρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αφήστε τα παιδιά να πιστεύουν στον Αϊ-Βασίλη"






Η φαντασία που συνοδεύει την παράδοση, υγιές κομμάτι της ανάπτυξης των παιδιών λένε οι ψυχολόγοι..


 Γενικώς το να λέμε ψέματα στα παιδιά είναι κακό. Ωστόσο υπάρχει και ένα λευκό (όπως η γενειάδα του Αϊ-Βασίλη) ψέμα που καλά κάνουμε και το επαναλαμβάνουμε, σύμφωνα με τους ψυχολόγους. Και αυτό διότι το να πιστεύουν οι...μικροί στον Αϊ-Βασίλη αποτελεί φυσιολογικό και υγιές κομμάτι της ανάπτυξής τους. Η έννοια ενός άνδρα που ταξιδεύει... στον αέρα με ένα έλκηθρο το οποίο σέρνουν ιπτάμενοι τάρανδοι και καταφέρνει να μπει στα σπίτια από άκρου εις άκρον της Γης μέσα από την καμινάδα προκειμένου να αφήσει δώρα - και όλα αυτά μέσα σε μία νύχτα - είναι το λιγότερο... παραμυθένια. Ωστόσο ο μύθος του Αϊ-Βασίλη ζει και βασιλεύει στους αιώνες αποτελώντας μια ατράνταχτη παράδοση. Γιατί είναι τόσο διαχρονικός;


Η φαντασία κομμάτι φυσιολογικής ανάπτυξης

«Δεν πιστεύω ότι είναι κακό για τα παιδιά να πιστεύουν στον μύθο κάποιου ο οποίος προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους και να τους επιβραβεύσει αν έχουν δείξει καλή συμπεριφορά» αναφέρει ο δρ Μάθιου Λόρμπερ, παιδοψυχίατρος στο Νοσοκομείο Lenox Hill στη Νέα Υόρκη. «Η φαντασία αποτελεί φυσιολογικό κομμάτι της ανάπτυξης και βοηθά τον εγκέφαλο να γίνεται δημιουργικός».


Αλλωστε ο μύθος του Αϊ-Βασίλη έχει τις «ρίζες» του στην αλήθεια - ο Αγιος Νικόλαος στον οποίον βασίζεται ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Εγινε γνωστός καθώς μοίραζε απλόχερα δώρα και χρήματα στους φτωχούς και αυτές οι αξίες τις οποίες διέδιδε είναι και οι σημαντικές, όπως είπε ο δρ Λόρμπερ στην ιστοσελίδα επιστημονικών ειδήσεων LiveScience. «Αυτό είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, αν και η σημερινή καταναλωτική κουλτούρα μάλλον έχει ξεφύγει ολίγον τι από αυτό το πνεύμα» προσέθεσε ο ειδικός.


Ο Αϊ-Βασίλης είναι μόνο μία από τις μυθικές φιγούρες στις οποίες πιστεύουν τα παιδιά. Οι μικροί χρησιμοποιούν τη φαντασία τους συνέχεια, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι το τελικό «δημιούργημα» αυτής της φανταστικής διαδικασίας είναι ψεύτικο. Οταν, π.χ., τα παιδιά παίζουν «κλέφτες και αστυνόμους», γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι κλέφτες ή αστυνόμοι. Μάλιστα οι ψυχολόγοι ανησυχούν για τα παιδιά που δεν έχουν την ικανότητα να γράφουν ή να λένε τέτοιες φανταστικές ιστορίες, εξήγησε ο ειδικός.


Στα εμπορικά κέντρα αλλά και στην οθόνη

Η ιστορία του Αϊ-Βασίλη είναι επίσης «συνυφασμένη» με τη σύγχρονη κουλτούρα - κάθε εμπορικό κέντρο που σέβεται τον εαυτό του έχει τέτοιες ημέρες τον δικό του Αϊ-Βασίλη που φωτογραφίζεται με τα παιδιά, ενώ και η μικρή αλλά και η μεγάλη οθόνη γεμίζουν με την παρουσία του Αϊ-Βασίλη την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως σημειώνει η Στέφανι Βάγκνερ, παιδοψυχολόγος στο Ερευνητικό Κέντρο για τα Παιδιά του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.


«Δεν μπορούμε απαραιτήτως να πούμε ότι το να πιστεύουν τα παιδιά στον Αϊ-Βασίλη είναι καλό πράγμα, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι επιβλαβές» τόνισε η δρ Βάγκνερ στο LiveScience. Τα Χριστούγεννα ενώνουν τις οικογένειες και ο μύθος του Αϊ-Βασίλη ενισχύει αυτούς τους δεσμούς, σύμφωνα με την ειδικό.


Παράλληλα ο Αϊ-Βασίλης βάζει (με ευχάριστο τρόπο) τα παιδιά να κάνουν... homework. Είναι ίσως από τις λίγες φορές που τα μικρά παιδιά κάθονται με τόσο ζήλο να γράψουν γράμμα, γεγονός σημαντικό καθώς τους διδάσκει καλές συνήθειες.


Η απομυθοποίηση ελέω… συμμαθητών

Βέβαια, όπως συμβαίνει με όλα τα όμορφα πράγματα, η ιστορία του Αϊ-Βασίλη κάποτε τελειώνει. Τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν στον αγαπημένο τους... γενειοφόρο με τον κόκκινο σκούφο σε διαφορετικές ηλικίες - συχνά ο «δάκτυλος» της απομυθοποίησης είναι κάποιος φίλος από το σχολείο.


Και όταν μπει το «σαράκι» της αμφισβήτησης, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Τα ίδια τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία. Για παράδειγμα, μπορεί να μείνουν ξάγρυπνα τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων ώστε να δουν τον Αϊ-Βασίλη να... εμφανίζεται με τα δώρα του. Και όταν εκείνος δεν έρχεται, εκείνα αμφισβητούν την ύπαρξή του. Η αμφισβήτηση αυτή σχετικά με το τι είναι αληθινό και τι όχι αποτελεί φυσιολογικό κομμάτι της νοητικής ανάπτυξης, κατά τον δρα Λόρμπερ.


Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουν οι γονείς όταν τα παιδιά τους τούς ρωτούν αν ο Αϊ-Βασίλης υπάρχει; Πρέπει ουσιαστικώς να αποφασίσουν αν το παιδί τους είναι πράγματι έτοιμο να μάθει την αλήθεια. Ο καλύτερος τρόπος να χειριστούν το ζήτημα, συμβουλεύει ο δρ Λόρμπερ, είναι να ρωτήσουν το παιδί τους αν συνεχίζει να πιστεύει στον Αϊ-Βασίλη. Σε περίπτωση που η απάντηση είναι καταφατική, ίσως είναι νωρίς να του αποκαλύψουν την αλήθεια.


Ακόμη όμως και όταν φθάσει η στιγμή της αλήθειας, τότε θα ήταν καλό οι γονείς να τονίσουν στα παιδιά τους ότι το πνεύμα αγάπης των Χριστουγέννων είναι και παραμένει αληθινό και να τους μιλήσουν για την πραγματική ιστορία του Αγίου Νικολάου.


Μη γίνεστε... μαρτυριάρηδες

Υπάρχουν βέβαια και παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς να πιστεύουν στον Αϊ-Βασίλη καθώς είτε είναι τέτοια η κουλτούρα του μέρους στο οποίο ζουν είτε έτσι έχουν επιλέξει οι γονείς τους. Και αυτό δεν είναι κάτι κακό, σύμφωνα με τον δρα Λόρμπερ. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση οι γονείς πρέπει να πουν στα παιδιά τους ότι δεν πρέπει να χαλάσουν το... χριστουγεννιάτικο όνειρο των άλλων παιδιών.


Σε κάθε περίπτωση, μπορεί ο Αϊ-Βασίλης να αποτελεί μόνο μια παράδοση, ωστόσο «το πνεύμα της προσφοράς προς τους αδύναμους και της ενίσχυσης των ανθρώπινων δεσμών που τον συνοδεύει είναι άκρως αληθινό και οικουμενικό» καταλήγει ο δρ Λόρμπερ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές οι εφορίες 2 και 3 Ιανουαρίου 2014




Κλειστές για το κοινό θα είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου, οι Εφορίες της χώρας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.


Αυτό ανακοίνωσε το...υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι οι προθεσμίες εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Επίσης, οι Εφορίες Α΄ και Β΄ Ηρακλείου θα λειτουργούν κανονικά έως τις 19 Ιανουαρίου, καθώς από τις 20 του ίδιου μηνός θα πάψουν να υφίστανται και θα λειτουργεί πλέον η ΔΟΥ Ηρακλείου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η μέρα

Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου
Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ στο ανατολικό αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν στην αρχή της ημέρας ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα βορειοδυτικοι.
Θερμοκρασία: από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1200μ).
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1200μ).
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά πιθανόν μέχρι το μεσημέρι ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από το βράδυ
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από τη νύχτα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού


Ανοίγει όπως όλα δείχνουν το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, ύστερα από την χιονόπτωση των τελευταίων ημερών.

Όπως αναφέρει και η σχετική σημερινή ανακοίνωση:

«Επιτέλους κάτι κινείται σε θέματα χιονιού, έτσι τα 10 εκατοστά που έπεσαν στο βουνό μας δίνουν το δικαίωμα να ανοίξουμε τις πίστες Τηλέμαχος και Διηάνειρα. Βέβαια οριακά, ελπίζοντας ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και το βράδυ ώστε να μπορέσουμε το πρωί να δώσουμε περισσότερα (π.χ. τον Περικλή).

Σε γενικές γραμμές η σημερινή χιονόπτωση δεν ήταν αυτό που θέλαμε αλλά μας δίνει το δικαίωμα στην ελπίδα!

Σήμερα (και για ακόμη μια μέρα) λειτουργήσαμε για βόλτα με τους αναβατήρες Αφροδίτη, Ερμή, Ηνίοχο και Ήρα.

Αύριο θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες Αφροδίτη, Αίολος, Ηρακλής, Ερμής, Βάκχος, Ηνίοχος και Ήρα, από τους οποίους ο Ηρακλής, Βάκχος και Αίολος και για χιονοδρομία ενώ οι υπόλοιποι μόνο για βόλτα!»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ