Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Kαθημερινές οι συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θήβα

Άλλη μια σύλληψη έγινε χθες για κατοχή ηρωίνης στη Θήβα
Συνελήφθη, χθες (29-12-2013) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 35χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (1,7) γραμμαρίων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο σοκ: Η στιγμή που ανατινάσσεται η μαύρη χήρα

Σοκ προκαλεί το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει την έκρηξη στο Βόλγκογκραντ που προκάλεσε το θάνατο 16 ατόμων, όπως κατεγράφη από εσωτερική κάμερα ασφαλείας του σταθμού.

Μάλιστα, στο εν λόγω βίντεο που δείχνει την είσοδο επιβατών στα σταθμό δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη διακρίνεται και ένας άνδρας που επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ανίχνευσης μετάλλων, ενισχύοντας τα σενάρια που κυκλοφόρησαν από το απόγευμα της Κυριακής και θέλει πίσω από την έκρηξη να βρίσκονται ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί μόνο η ταυτότητα της γυναίκας, της 26χρονης Οξάνα Ασλάνοβα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκο σε επιδοτήσεις λόγω χρεών για αγροτικό νερό


Χωρίς τη δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης έμειναν αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, που χρωστούν χρήματα σε ΤΟΕΒ, για νερό αγροτικής χρήσης που κατανάλωσαν στο παρελθόν.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το καλοκαίρι είχε ζητηθεί από τους κατά τόπους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να στείλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατάλογο με οφειλέτες, προκειμένου να μπλοκαριστούν τα χρήματα που λαμβάνουν ως επιδότηση κάθε χρόνο. Αρκετοί από τους ΤΟΕΒ απέστειλαν τις σχετικές καταστάσεις, ενώ άλλοι δεν προσαρμόστηκαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι διοικήσεις ορισμένων από τους ΤΟΕΒ, επιλέγοντας μια... μέση λύση απέστειλαν λίστες με τα ονόματα όσων δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν τα έσοδα των οργανισμών, τα οποία είναι ούτως ή άλλως μειωμένα. Το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκαριστεί η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης, προκαλώντας τη γκρίνια των αγροτών, καθώς δεν αποκλείεται τα χρέη τους να βεβαιωθούν και στις τοπικές ΔΟΥ.

Τεράστια τα προβλήματα των ΤΟΕΒ
Με λουκέτο κινδυνεύουν αρκετοί ΤΟΕΒ λόγω των χρεών των παραγωγών προς αυτούς και ακολούθως των χρεών των οργανισμών προς τη ΔΕΗ. Βασική αιτία της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι η αδυναμία των οργανισμών να εισπράξουν τα ποσά που τους οφείλονται, αλλά και η τεράστια αύξηση του κόστους για το ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, το κόστος έχει αυξηθεί πάνω από 100% τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την αδυναμία των οργανισμών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ δεν έχουν λείψει και περιπτώσεις κακοδιαχείρισης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έδωσαν με τη βια ηρωίνη στη 17χρονη για να τη βιάσουν..Η κοπελίτσα έπεσε σε κώμα και λίγο αργότερα εξέπνευσε!!!



Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του μυστήριου θανάτου της 17χρονης που είχε έρθει στην Αθήνα από τα Γιάννενα με τους γονείς της για να περάσει τα Χριστούγεννα.
Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η νεαρή κοπέλα έφυγε από το φιλικό σπίτι όπου φιλοξενούνταν με τους γονείς της για να συναντήσει έναν άνδρα που είχε γνωρίσει μέσω Facebook.
Όμως δε γύρισε ποτέ ζωντανή.

Ο άνδρας την πήρε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη κι εκεί βρισκόταν κι ένας φίλος του. Στη διάρκεια της βραδιάς, οι δυο άνδρες κάλεσαν το ΕΚΑΒ γιατί η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε πως είχε βιαστεί φύση και παρά φύση. Τα πρώτα στοιχεία των αστυνομικών ερευνών και του ιατροδικαστή δείχνουν πως στη 17χρονη είχε χορηγηθεί δια της βίας ηρωίνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ

Από Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ώρα έναρξης προβολής: 21:15

Εκτός Δευτέρας


Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Σενάριο:    ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ
Ηθοποιοί:    ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ , ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ , ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ , ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΣΙΛΙΚΑ , ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ , ΑΝΝΕΖΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ , ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΟΣ , ΕΙΡΗΝΗ ΙΓΓΛΕΣΗ
Διάρκεια:    160 λεπτά
   
Χρονολογία παραγωγής:    2013
Είδος ταινίας:    ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ
Χώρα παραγωγής:    ΕΛΛΑΔΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12
   

Περίληψη

Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα, θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται. Για τη μητέρα τους, Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλάντικ Σουρ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον. Την Όρσα, με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μουμούρης) και λίγο αργότερα τη Μόσχα, με τον καπετάνιο πλέον, Σπύρο. Άθελά της, ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αμαλιάδα: Παρέδωσε πινακίδες καβάλα στο άλογο


Καβάλα στο άλογο και με τις πινακίδες του αυτοκινήτου του στο χέρι έφθασε πριν λίγη ώρα στη ΔΟY Αμαλιάδας ο Γιώργος Πανουτσόπουλος από τη Μαραθιά. Θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα έφθασε στην Εφορία με το άλογο που προφανώς θα αποτελέσει πλέον και το μέσο μεταφοράς του και λίγο πριν παραδώσει τις πινακίδες μιλώντας στο protinews.gr ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ορίστε πως μας κατάντησε οι... "Λιάπηδες"".
protinews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Καρπενήσι η Φανή Παπαθωμά για θέματα τουρισμού

«Συνάντηση εργασίας με θέμα τον σχεδιασμό της έξυπνης εξειδίκευσης στον τομέα του Τουρισμού για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι».

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στο χωριό Κορυσχάδες Καρπενησίου, υπό την Αντιπεριφερειάρχη Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα. Φανή Παπαθωμά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και στελέχη των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι του Δήμου Καρπενησίου, εκπρόσωποι του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας,  εκπρόσωποι Εμπορικών Επιμελητηρίων, εκπρόσωπος του συλλόγου ξενοδόχων Ευβοίας και Σκύρου, εκπρόσωπος του συλλόγου υδροθεραπευτηρίων Αιδηψού καθώς και ο σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε θέματα έξυπνης εξειδίκευσης ενόψει της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση των φορέων και η συνέχιση της διαβούλευσης για τον σχεδιασμό της έξυπνης εξειδίκευσης στον τομέα του Τουρισμού για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Στην τοποθέτησή της, η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κα. Παπαθωμα, τόνισε: «Ο τουρισμός αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου καλούμαστε να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες και τις περιοχές παρέμβασης, που με επίκεντρο την καινοτομία, θα βελτιώσουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα του τουρισμού στην Περιφέρεια και θα φέρουν τον τουρισμό στο επίκεντρο της ανάπτυξης λειτουργώντας ως οξυγόνο για την τοπική οικονομία. Στα πλαίσια της προσαρμογής μας στις νέες συνθήκες προχωρούμε καθημερινά σε ενέργειες για την επέκταση και διαφοροποίηση  του υπάρχοντος τουριστικού προϊόντος, με την αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Περιφέρειάς μας».
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης επεσήμανε: «Κλείνοντας θα  ήθελα ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους και να εκφράσω την πλήρη ικανοποίησή μου, για το γενικότερο πνεύμα συνεργασίας και συνεισφοράς, που επιδεικνύουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική βραδιά απο τον "Δημόφιλο" Θεσπιών για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας

Διαβάστε Περισσότερα »

Αθήνα - Θεσσαλονίκη 58 ευρώ μόνο για τα διόδια-4,05 ευρώ στα διόδια Θήβας

4,05 ευρώ στα διόδια της Θήβας, 3,35 στις Αφίδνες, 3,95 στην Τραγάνα και...
Αγκαζέ με τα εργοτάξια πηγαίνουν οι αυξήσεις στα διόδια, μεταφέροντας στους οδηγούς το τίμημα της επανεκκίνησης των αυτοκινητόδρομων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα βάλει νέο χειρόφρενο στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι οδικοί άξονες θα ξαναγεμίσουν μπουλντόζες από τις αρχές του έτους, αλλά ταυτόχρονα θα ξεμυτίσουν και νέοι σταθμοί διοδίων, ενώ θα εφαρμοστούν αυξήσεις-φωτιά, μολονότι στις νέες κυκλοφοριακές μελέτες για τις αναθεωρημένες συμβάσεις που κυρώθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή έχει προβλεφθεί ότι η αύξηση των διοδίων θα επιφέρει μέσα στην επόμενη διετία έως και 15% μείωση στην κυκλοφορία οχημάτων. Με άλλα λόγια, οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τα έργα και οι τράπεζες που τα χρηματοδοτούν, υπολογίζοντας μέχρι κεραίας τα traffic models, από τη μια προβάλλουν ως ισχυρό άλλοθι για την κατάρρευση των οδικών αξόνων τη μείωση κατά 50% στις κυκλοφορίες λόγω κρίσης, από την άλλη όμως δέχονται να ανατιμηθούν τα διόδια, γνωρίζοντας ότι ροκανίζουν τα μελλοντικά τους έσοδα. Τις προηγούμενες ημέρες με παρέμβαση του υπουργού Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετατέθηκαν για μέσα Ιανουαρίου οι προγραμματισμένες για τις αρχές του έτους αυξήσεις στους αυτοκινητόδρομους. Οι οδηγοί δεν θα τις αποφύγουν, δηλαδή, καθώς η ανατίμηση των διοδίων είναι μονόδρομος, προβλέπεται από τις αρχικές συμβάσεις παραχώρησης και αποτελεί σημαντικό κρίκο στη χρηματοδότηση των έργων, πέραν της τραπεζικής συμμετοχής και της συμβολής των εργολάβων.

Βιαζόντουσαν

Η βουλιμία μάλιστα των εργολάβων να εκμεταλλευτούν τα αυξημένα έσοδα από την κίνηση της εορταστικής περιόδου στους δρόμους προσέκρουσε στην αντίδραση του υπουργείου το οποίο απαίτησε οι αυξήσεις που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (κατασκευάζει τον οδικό άξονα Μαλιακός - Κλειδί) να ανακοινωθούν ταυτόχρονα για όλα τα έργα χωρίς να επιβαρύνουν τους εκδρομείς των Χριστουγέννων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο έχει σταλεί επιστολή από την κοινοπραξία του αυτοκινητόδρομου με την οποία ενημερώνει για την πρόθεσή της η ισχύς των νέων τιμολογίων να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου, όταν θα έχουν φαγωθεί η γαλοπούλα και η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα...

Οπως τονίζουν οι τεχνικές εταιρείες, οι αυξήσεις πάγωσαν καλή τη πίστει, αφού με βάση τους όρους των συμβάσεων οι παραχωρησιούχοι έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν το αρμόδιο υπουργείο για τις αυξήσεις χωρίς να απαιτείται σχετική έγκριση των τιμολογίων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των συμβάσεων. Εφόσον για δεύτερη φορά το Δημόσιο αποφασίσει να παρατείνει τον χρόνο εφαρμογής των τιμολογίων, τον λογαριασμό θα πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως έγινε σε πλείστες περιπτώσεις στο παρελθόν. Για παράδειγμα, η καθυστέρηση στη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανάγκασε το Δημόσιο να καταβάλει στην κοινοπραξία πάνω από 20 εκατ. ευρώ, ενώ ο κρατικός κορβανάς πλήρωσε αντίστοιχα και τη δαπάνη που ανήλθε σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ της χορήγησης καρτών ελεύθερης διέλευσης για τις τοπικές μετακινήσεις στα διόδια της Πελασγίας και της Λεπτοκαρυάς της ίδιας κοινοπραξίας.

Σε κάθε περίπτωση, η ανατίμηση των διοδίων έχει δρομολογηθεί, μένει όμως στο υπουργείο να αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή της. Η μεγαλύτερη αύξηση 60%, η οποία οφείλεται στην αλλαγή της χιλιομετρικής χρέωσης στα διόδια και εκκρεμεί από το 2011, θα γίνει στο κομμάτι Μεταμόρφωση - Σκάρφεια από την κοινοπραξία Νέα Οδός. Η χρέωση για τα Ι.Χ. στα διόδια Αφιδνών θα αυξηθεί από τα 2,10 ευρώ στα 3,35 ευρώ, στη Θήβα από 2,55 ευρώ στα 4,05 ευρώ και στην Τραγάνα από 2,45 στα 3,95 ευρώ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιδιώκει να σερβίρει το νέο πιάτο των ανατιμήσεων με εκπτωτικά προγράμματα και παράδρομους ώστε να μετριαστεί το οδικό χαράτσι για τους συχνούς χρήστες του εθνικού δικτύου.

Οι τιμές

Αντίστοιχα, στο τμήμα Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας οι τιμές των διοδίων στους σταθμούς Πελασγίας και Μοσχοχωρίου θα αυξηθούν κατά 30% για τα Ι.Χ. και από 2,70 ευρώ θα πάνε σε 3,50 ευρώ και από 3,10 ευρώ σε 4 ευρώ αντίστοιχα. Οι νέες τιμές απογειώνουν και το κόστος ταξιδιού για Θεσσαλονίκη, το οποίο πλέον θα ξεπερνά τα 58 ευρώ, ενώ περίπου στα ίδια επίπεδα θα παραμείνει το ταξίδι Αθήνα - Πάτρα (στα 12,80 ευρώ με επιστροφή).

Περιορισμένης κλίμακας μειώσεις τιμολογίων της τάξεως των 0,10 ευρώ -κυρίως στη μεγάλη κατηγορία των οχημάτων (φορτηγών κ.ά.)- θα φέρει αντίστοιχα η τιμαριθμική προσαρμογή των διοδίων. Η Κορίνθου - Πατρών είναι από τα λίγα τμήματα των αυτοκινητόδρομων όπου το ύψος των διοδίων θα μειωθεί κατά 20%, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά στις αναθεωρημένες συμβάσεις για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη γκρίνια των οδηγών ότι πληρώνουν διόδια σε έναν δρόμο-καρμανιόλα. Από τις παραμονές Χριστουγέννων ισχύουν νέες τιμές στους σταθμούς Ζευγολατιό και Ρίο, όπου το κόστος διαμορφώνεται σε 2,50 ευρώ από 3,10 ευρώ. Πρόσθετη έκπτωση 10% προβλέπεται για τους κατόχους των πομποδεκτών Olympia Pass. Τα καλά νέα για τους οδηγούς σταματούν εδώ. Με το νέο έτος η Ολυμπία Οδός πρόκειται να μετατρέψει σε αμφίπλευρα τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς Νέας Περάμου, Πάχης και Αγίων Θεοδώρων. Σήμερα ο σταθμός της Νέας Περάμου λειτουργεί στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, των Αγίων Θεοδώρων και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ της Πάχης δεν λειτουργεί. Ολοι οι σταθμοί αυτού του τμήματος, μετωπικοί και πλευρικοί, θα ξεκινήσουν να χρεώνουν με 0,04 ευρώ το χλμ. (σε τιμές 2003), με αποτέλεσμα τα διόδια στην Ελευσίνα για τα Ι.Χ. να κοστίζουν 2,10 (+31,2% ) και στον Ισθμό 1,80 ευρώ (+12,5%).
Διαβάστε Περισσότερα »

2014 Eυχές απο το Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση

Λαμπρόπουλος Νίκος
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Πεσόντων Μαχητών 47
Λιβαδειά 32100
τηλ: 2261023136
fax: 2261021481
https://www.facebook.com/SigxroniEkfrasi
Διαβάστε Περισσότερα »

O Άγιος Βασίλης έρχεται στη Θήβα παραμονή Πρωτοχρονιάς!



Τον Αϊ Βασίλη θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν  Παραμονή Πρωτοχρονιάς από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 στο κέντρο της Θήβας!



Ο Αϊ Βασίλης, προσκεκλημένος του Δήμου Θηβαίων, θα έρθει πάνω σε άμαξα με αλογάκια για μοιράσει δώρα στα παιδιά και να φωτογραφηθεί μαζί τους.



Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε την τελευταία  μέρα του χρόνου παρέα με τον  Αϊ Βασίλη!




Διαβάστε Περισσότερα »

«Ανάσα» 100 εκατ. ευρώ για αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις -Πώς λαμβάνεται η επιδότηση

«Ποδαρικό» με 100 εκατ. ευρώ το 2014 κάνει η επιχορήγηση για νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που θέλουν να ασχοληθούν με την μεταποίηση και την εμπορία αγροτικών προϊόντων, με τις αιτήσεις να ξεκινούν από την Δευτέρα.

Η ενίσχυση, αγγίζει το 65% και αφορά την μεταποίηση των ακόλουθων προϊόντων, αναφέρει το Εθνος:

    Γάλακτος
    Κρέατος
    Αυγών- Πουλερικών
    Δημητριακών
    Ελαιούχων προϊόντων
    Οίνου
    οπωροκηπευτικών
    Ανθέων
    Ζωοτροφών
    Σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού
    Φαρμακευτικών
    Αρωματικών φυτών

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

    Να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείρισης
    Να μην εκκρεμεί εις βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης για παραβάσεις σε ομοειδείς δραστηριότητες
    Να μην είναι προβληματικές επιχειρήσεις κατά την έννοια των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών όσον αφορά κρατικές ενισχύσεις για την διάσωση και αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων
    Να τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας
    Να υποβάλουν στα επενδυτικά σχέδια δαπάνες που δεν έχουν υποβληθεί σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους
    Να υποβάλουν αυτόνομα και λειτουργικά επενδυτικά σχέδια με ολοκληρωμένο χαρακτήρα
    Να μπορεί να καταδειχθεί η φερεγγυότητα και η οικονομική βιωσιμότητα
    Να περιγράφουν εκτενώς και με σαφήνεια τον τρόπο κάλυψης της ίδιας συμμετοχής με ίδια κεφάλαιο ή και δανεισμό.
    Να μην είναι υπό ίδρυση


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη συμμετοχή στον ιστορικό αγώνα δρόμου «Γύρος Καδμείας»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο ιστορικός αγώνας “Γύρος Καδμείας” στη Θήβα

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, ο ιστορικός αγώνας δρόμου «Γύρος Καδμείας», με 231 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών να διανύουν τη διαδρομή γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας.

O ηλιόλουστος καιρός, βοήθησε φέτος να πραγματοποιηθούν και οι επτά κατηγορίες με μεγάλη επιτυχία. Μετά το πέρας του αγώνα, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, όπου στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας οι διοργανωτές απένειμαν κύπελλα, μετάλλια και επαίνους.
Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας του Δήμου Θηβαίων με συνδιοργανωτές τον Γ.Σ. Πίνδαρο και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας, τους οποίους και ευχαριστούμε, καθώς επίσης και το Τμήμα Τροχαίας Θηβών, που συνέβαλε στην εύρυθμη πραγματοποίηση των διαδρομών για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Ο Δ.Ο.Θ. ευχαριστεί επίσης την καφετέρια “Βόγκλης” και το ζαχαροπλαστείο “Πευκάκι” για την προσφορά νερών και γλυκών στους αθλητές και τις αθλήτριες.











Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες είναι οι «μαύρες χήρες» που σκορπούν το θάνατο

Η σκληροτράχηλη εκπαίδευσή τους από αντάρτες στα ορεινά του Καυκάσου
Προερχόμενες από ορεινές περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 χιλιομέτρων νότια της Μόσχας, οι γυναίκες αυτές θεωρούνται μάρτυρες του ισλαμικού ιερού πολέμου (τζιχάντ) και αυτό τους αποδίδει το χαρακτηρισμό «σακίντκι», τη ρωσική μεταφορά της αραβικής λέξης «σαχίντ», που σημαίνει «μάρτυρας».

Η δυτική εκδοχή προτιμά τον περισσότερο δραματοποιημένο όρο «μαύρες χήρες», επειδή πιστεύεται ότι είναι γυναίκες που έχασαν συζύγους ή συγγενείς, στη διάρκεια των δύο πόλεμων που διεξήγαγε η Ρωσία κατά των ισλαμιστών ανταρτών στην Τσετσενία (1994-1996 και 2003-2004). Τα ρωσικά ΜΜΕ καταφεύγουν στον πιο ουδέτερο όρο «σμέρτνιτσι», που μεταφράζεται «γυναίκες-αυτόχειρες βομβιστές» ή απλά «βομβίστριες».

Ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά για το επιχειρησιακό προφίλ αυτών των ομάδων βομβιστριών. Πιστεύεται γενικά ότι ριζοσπαστικοποιούνται υποκινούμενες από αντιρωσικό μίσος και εκδικητικότητα για τα δεινά που υπέστησαν, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην Τσετσενία χρησιμοποιούν βάναυσες τακτικές κατά των πολιτών. Οι τακτικές αυτές καταγγέλλονται ως «αντιπαραγωγικές», διότι ωθούν στη ριζοσπαστικοποίηση των λαών του Βόρειου Καύκασου (Τσετσενία, Ινγκουσετία, Νταγκεστάν).
Για τον αριθμό των βομβιστριών πιστεύεται ότι δεν φτάνει σε εκατοντάδες αλλά σε δεκάδες.

Η στρατολόγησή τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το madata, θεωρείται εύκολη λόγω του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και του θρησκευτικού φανατισμού τους. Η εκπαίδευσή τους γίνεται σε καλά φρουρούμενες περιοχές των ανταρτών, όπου ο ρωσικός στρατός αδυνατεί να προσεγγίσει. Εκεί, μυούνται στις αντιλήψεις του φανατικού Ισλάμ και μαθαίνουν να θεωρούν του ρώσους πολίτες κατοχικό εχθρό. Οι εκπαιδευτές τους, στην πλειονότητα άνδρες, τις διδάσκουν να ζώνονται τα εκρηκτικά, να τα ενεργοποιούν «και να παραμένουν ψύχραιμες σε στιγμές έντονης ψυχολογικής πίεσης». Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας πιστεύουν ότι οι «μαύρες χήρες» συνοδεύονται πάντα από συνεργούς τους στα σημεία των επιθέσεων, καθώς οι ίδιες δεν έχουν βρεθεί εκεί ποτέ πριν.

Στις αρχές Μαρτίου οι «μαύρες χήρες» έχασαν έναν από τους βασικούς τους εκπαιδευτές, τον σεΐχη Σαΐντ Μπουργιάτσκι, τον οποίο σκότωσαν άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Ο Μπουργιάτσκι θεωρείτο «ο Μπιν Λάντεν για τη Ρωσία». Η απώλεια αυτή δεν εμπόδισε τον ηγέτη του τσετσενικού αντάρτικου Ντοκού Ουμάροφ να προειδοποιήσει ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας θα μεταφερθούν στις μεγάλες ρωσικές πόλεις όπως η Μόσχα και η Πετρούπολη, «στο άμεσο μέλλον».

madata.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον diaylo-9.blogspot.gr

  Ο        diaylos-9.blogspot.gr

                      ΣΑΣ  ΕΥΧΕΤΑΙ     


                      ΚΑΛΗ   ΧΡΟΝΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία ο "Οιδίπους" του Δημήτρη Δήμου στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου



Στο Κατάμεστο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου Βοιωτίας, παρουσιάστηκε το Σάββατο 28/12/13 ο "Οιδίπους" του Δημήτρη Δήμου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου μετά από 5ετή προσπάθεια ολοκλήρωσε την δημιουργία του αγάλματος του «Οιδίποδος», που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να αναδείξει την ιστορική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής του Σφίγγιου Όρους και να αποτυπώσει την διαχρονική σημασία, τον συμβολισμό και την ταύτιση του ήρωα με τον σύγχρονο άνθρωπο.

Στην προσπάθεια του αυτή, ο σύλλογος είχε συνοδοιπόρους πολλούς ανθρώπους που έκαναν πράξη την ιδέα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς.


Πρόγραμμα Παρουσίασης.

Ομιλητές: 

Δημοσθένης Πελώνης - Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ιωάννα Παπαναγιώτου - Απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας.

Ιωάννης Ζιώγας - Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Εύη Τσώτα - Απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική και Προϊστορική Αρχαιολογία.

Μαράη Γεωργούση - Ιστορικός Τέχνης, Υπ. Διδάκτωρ, Master 1 & 2 στο Πανεπ. της Σορβόννης, SORBONNE- PARIS IV, Εκπαίδευση στη Σχολή του Λούβρου, Μέλος της Ε.Ε.Ι.Τ και της Ε.Μ.Ε.Ι.Κ.


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Γεώργιος Ντασιώτης, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης «ο Ησίοδος» κ.Ιωάννης Πέππας, ο πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλων του Βιβλίου" Θήβας κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, αντιπροσωπία του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".


Το κοινό παρακολούθησε την προβολή της ταινίας μικρού μήκους "Οιδίποδας" του Ιωακείμ Μυλωνά. Βραβευμένη ταινία στο Φεστιβάλ Βερολίνου και στο Φεστιβάλ Δράμας.


Δημήτρης Δήμου 

Ο Δημήτρης Δήμου γεννήθηκε το 1975. Ζει και εργάζεται στη Θήβα Βοιωτίας. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο τμήμα γλυπτικής.

Το 2008 εισάγεται στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ατομική του έκθεση στον Παλαιό Συνοικισμό Θήβας, «Κύτταρα υπό Καταστολή, Συνοικισμοί - Καταυλισμοί - Γκέτο» με γλυπτική εγκατάσταση.

Μόνιμο υπαίθριο γλυπτό του υπάρχει στην Πύλη Βοιωτίας. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.




Μετά την εκδήλωση ακολούθησε  Δεξίωση στο "ΚΑΦΕ ΝΕΟΝ"



Νίκος Χατζηδούρος
THIVA POST

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιο



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία -Τουλάχιστον δέκα νεκροί από έκρηξη σε τρόλεϊ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας.
Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την επιδότηση άνεργων νέων με 10.000 ευρώ


Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις άνεργων νέων ηλικίας έως 35  για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση του ΟΑΕΔ μέσω της οικονομικής ενίσχυσης  επιχειρηματικών πρωτοβουλιών  με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 20.000.000,00€ και θα επιδοτηθούν 2.000 άνεργοι νέοι, με 10.000 ευρώ έκαστος. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 & 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.

Προτεραιότητα θα δοθεί:

    στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι έντεκα (11) περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

    Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
    Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000,00 και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις (βλέπε Κεφ. 4 της Δημόσιας Πρόσκλησης).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι ενταγμένοι ΝΕΕ θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring) όπως αυτό ορίζεται στο Σχέδιο Δράσης Στοχευμένων Παρεμβάσεων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων.

Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από 30/12/2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροβολισμοί έξω από την οικία του Γερμανού πρέσβη

3 προσαγωγές για το συμβάν - Ανέλαβε άμεσα η αντιτρομοκρατική - Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και επικοινώνησε με τον Βόλφγκανγκ Ντολντ
Πυροβολισμοί έξω από την οικία του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ, έπεσαν λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες που πυροβόλησαν  την εξωτερική περίβολο ήταν δύο, ίσως και περισσότεροι, και εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση.

Ο φύλακας δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αλλά η κινητοποίηση ήταν άμεση, καθώς στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή, ενώ πλέον την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και ως τώρα υπάρχουν τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρέσβη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ