Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Βροχές και καταιγίδες και την Τρίτη

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα σε ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη
Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι βροχές και οι καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα σε ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη. Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά:

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και το βραδύ τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην ανατολική Πελοπόννησο οι βροχές θα είναι τοπικά ισχυρές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βραδύ. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ το βραδύ στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές και βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα ασθενήσουν. Άνεμοι: αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βραδύ στις Κυκλάδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις τοπικά το πρωί αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεοφάνεια στην Αλυκή Βοιωτίας

 


 Οι φωτογραφίες είναι απο την Σοφία Μίχα και την Lola Pretty




Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός των Υδάτων στον Άγιο Βασίλη Καπαρελίου



Οι φωτογραφίες είναι απο τον Βαγγέλη Μακρή


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν μετασχηματιστή και μεταλλικά αντικείμενα στο Κάστρο Βοιωτίας


Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, για κλοπή μονωτικών τμημάτων μετασχηματιστή της Δ.Ε.Δ.Η.Ε. Θηβών

Κατασχέθηκαν μεταλλικά αντικείμενα βάρους (150) κιλών περίπου, ένα μεγάλο ψαλίδι κοπής μετάλλων, κ.α.

Συνελήφθησαν, χθες (05-01-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 40, 21 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε., στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, διενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ημεδαποί, όπου βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα αυτού μεταλλικά αντικείμενα και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, λίγη ώρα πριν, είχαν μεταβεί σε αρδευτικό σύστημα γεωτρήσεων στην ανωτέρω περιοχή και είχαν αφαιρέσει από μετασχηματιστή της Δ.Ε.Δ.Η.Ε. Θηβών, τα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία αποτελούν μονωτικά τμήματα αυτού.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

    Μεταλλικά αντικείμενα, βάρους εκατόν πενήντα (150) κιλών περίπου,
    Ένα (1) μεγάλο ψαλίδι κοπής μετάλλων και
    Ένα (1) ζευγάρι γάντια

Επίσης, το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής, ενώ τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της εταιρίας.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών, στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη Θήβα-Δυο νέες συλλήψεις


Συνελήφθησαν, χθες (05-01-2014) το μεσημέρι και σήμερα (06-01-2014) το πρωί στη Θήβα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ο 23χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (0,7) του γραμμαρίου.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ο 38χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (0,9) του γραμμαρίου.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός των Υδάτων στο Σαράντι-φωτο




 





Οι φωτογραφίες είναι απο την Ευγενία και τον Σωτήρη Δήμου
Διαβάστε Περισσότερα »

"Τρίζει" η καρέκλα του Καραγεωργίου



Η νέα ήττα του Λεβαδειακού έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Νίκο Καραγεωργίου. Οι Βοιωτοί δεν έχουν δείξει σημάδια ανάκαμψης με τον Καβαλιώτη τεχνικό και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ο Γιάννης Κομπότης είναι φανερά δυσαρεστημένος από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα.

Τόσο καιρό ο Καραγεωργίου ήταν στο απυρόβλητο και οι ευθύνες πήγαιναν στους ποδοσφαιριστές. Τώρα όμως μετά και την ήττα από τον Πανθρακικό κρίνεται και ο Νίκος Καραγεωργίου και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις.
sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η "αναγέννηση της αγροτικής οικονομίας" στο "Ελεύθερο Λαικό Πανεπιστήμιο" Αλιάρτου


                        «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»  
           ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
                                          ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
                  ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ     
    (συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)                                                                                            
 

                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου, ο Δρ. Άλεξ Παύλου, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοτεχνολογίας, μέλος του Institute of Biology UK,  American Chemical Society, θα μιλήσει για το κατ’ εξοχήν ενδιαφέρον θέμα για την περιοχή μας:
 «Η αναγέννηση της αγροτικής οικονομίας με νέες τεχνολογίες του 21ου ΑΙΩΝΑ».
Η ομιλία ενδιαφέρει όλους, διότι όλοι συνδεόμαστε με την γεωργία, αμέσως, ή εμμέσως.
Ο Δρ Άλεξ Παύλου θεωρείται ο αρμοδιότερος σήμερα για τα θέματα γεωργικής τεχνολογίας και οικονομίας.


                                                      Με τιμή

   Ο Πρόεδρος της  Ε.Β.Μ.                               Ο Δήμαρχος Αλιάρτου
    Νικόλαος  Κόλλιας                                        Γεώργιος  Ντασιώτης

                                                 
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)

Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κον. Καρβούνη)

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ που πήραν μίζες για τα εξοπλιστικά

Ο 82χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Ευσταθίου ομολόγησε ότι για την κατάρτιση των αμαρτωλών συμβάσεων στα εξοπλιστικά έδωσε μίζες στον πρώην αρχηγό ΓΕΝ ναύαρχο Γιώργο Θεοδωρουλάκη που δεν βρίσκεται στη ζωή, και στον πρώην αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη, ενώ έδωσε ονόματα και άλλων αξιωματικών.

Αξιωματικός των υποβρυχίων ο Γιώργος Θεοδωρουλάκης στις αρχές της δεκαετίας του '80 αποσπάστηκε στο ελληνικό κλιμάκιο στα ναυπηγεία της Η.D.W. στο Κίελο της Γερμανίας όπου και γνώρισε και παντρεύτηκε τη Σαμπίνα, κόρη Γερμανού αξιωματικού του στρατού που υπηρετούσε στην ίδια περιοχή.
Ο Γιώργος Θεοδωρουλάκης διήγε βίον ασκητικό και διέμενε με την τετραμελή οικογένειά του σε ένα λιτό μικροαστικό διαμέρισμα της Αγίας Παρασκευής. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 επί υπουργού Τσοχατζόπουλου καταλαμβάνει τις θέσεις του Αρχηγού Στόλου και εν συνέχεια του Αρχηγού ΓΕΝ.
Σημειωτέον είναι η κρίσιμη εποχή του η Ελλάδα αποφασίζει για τον τύπο και την προμήθεια των υποβρυχίων. Ο ανταγωνισμός ειναι σκληρός. Γερμανοί, Αμερικανοί, Γάλλοι και Βρετανοί συναγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει το πρόγραμμα. Οι «υποβρύχιοι» αξιωματικοί του Ναυτικού, γερμανοτραφείς στο σύνολό τους, προκρίνουν με «κλειστά μάτια» τα γερμανικά υποβρύχια, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα και το Μαξίμου.

Η περίπτωση του Κ. Παναγιωτάκη

Ο Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης έμοιαζε περισσότερο με διανοούμενο παρά με στρατιωτικό, γράφει ο Δήμος Βερύκιος στο Εθνος. Λόγιος - ποιητής και συνάμα στρατιώτης δεν εκδήλωνε τάσεις προβολής και δεν τον διακατείχε η μανία της εξουσίας. Η οικογένειά του είχε μείνει στην Αμερική από την εποχή που ήταν στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουάσιγκτον. Πραγματικός ασκητής με ένα πιάτο χόρτα συνήθιζε να τρέφεται για μία ολόκληρη μέρα. Καθε άλλο παρά έδειχνε ότι μπορεί να έχει σχέση με το χρήμα γι' αυτό και όσοι τον γνώριζαν καλά έπεσαν από τα «σύννεφα» με την καταγγελία Ευσταθίου.
Ο Παναγιωτάκης δεν έκανε εύκολα τα χατίρια - ρουσφέτια της πολιτικής ηγεσίας γι' αυτό και αποστρατεύθηκε σχετικά πρόωρα. Στον Ακη Τσοχατζόπουλο, αν και τον είχε επιλέξει για αρχηγό ΓΕΣ, δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη όπως ο Θεοδωρουλάκης. Μάλιστα ο Ακης είχε πάρει από φόβο τον Παναγιωτάκη, που τον αποκαλούσε «χάρο», σύμφωνα με το Εθνος. Παρ' όλα αυτά, όπως παρατηρούν οι πιο δύσπιστοι, όλες οι μεγάλες επιλογές για τους εξοπλισμούς είχαν περάσει με τη σύμφωνη γνώμη τής τότε πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ημέρες... αργίας του 2014


Πριν καλά-καλά τελειώσουν οι γιορτινές ημέρες και μαζί με αυτές και οι επίσημες αργίες, υπολογίζουμε τις… επόμενες αργίες που θα έχουμε μέσα στο 2014.

Η αλήθεια είναι ότι οι αργίες είναι η χαρά του κάθε εργαζόμενου, του μαθητή, του φοιτητή, με απλά λόγια εκατομμυρίων ανθρώπων. Για να ξέρετε λοιπόν από νωρίς τι μας επιφυλάσσει το 2014, πάρτε χαρτί και στυλό και ξεκινήστε να υπολογίζετε τις… επόμενες ημέρες άδειας που θα πάρετε.

Αρχίζουμε στις 3 Μαρτίου που είναι Καθαρά Δευτέρα για το πρώτο μετά των Φώτων επίσημο τριήμερο. Ακολουθεί η 25η Μαρτίου που για το 2014, «πέφτει» ημέρα Τρίτη και «χαλάει» λίγο τα πράγματα.

Επόμενη… στάση το Πάσχα, που φέτος θα το γιορτάσουμε 20 Απριλίου (άρα από Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου μέχρι Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου, υπολογίστε χαλάρωση και οικογενειακά φαγοπότια).

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Πέμπτη, ενώ για την απόδραση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος (την πρώτη επίσημη του καλοκαιριού) κλείστε δωμάτια και εισιτήρια για το σ/κ 7 και 8 Ιουνίου και τη Δευτέρα φυσικά στις 9 του μήνα.

Ο Δεκαπενταύγουστος μας επιφυλάσσει ένα εκπληκτικό τριήμερο, καθώς πέφτει Παρασκευή, ενώ η 28η Οκτωβρίου, όπως και η άλλη εθνική επέτειος γιορτάζεται ημέρα Τρίτη για το 2014. «Τυχεροί» φέτος είναι οι καθηγητές, δάσκαλοι, σπουδαστές και μαθητές καθώς η 17η Νοέμβρη είναι Δευτέρα.

Και τέλος τα Χριστούγεννα του 2014 είναι ημέρα Πέμπτη (με Παρασκευή αργία, εκτός από τα εμπορικά καταστήματα βέβαια) και Πρωτοχρονιά επίσης Πέμπτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ