Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Το περίεργο sms που ...βραχυκύκλωσε τις ΔΟΥ.



«..ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014»

    Τις 100.000 προσεγγίζουν οι αιτήσεις από φορολογούμενους για επιστροφή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που πλήρωσαν.
    Το sms χωρίς αποστολέα και οι αναζητήσεις των εφοριακών για τη δικαστική απόφαση


 Ένα sms-φάντασμα αλλά και η φημολογία που αναπαράγεται από στόμα σε στόμα έχουν φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τους εργαζόμενους στο Τμήμα Πρωτοκόλλου των Δ.Ο.Υ.
Το μήνυμα που... κυκλοφορεί στα κινητά τηλέφωνα με άγνωστο αποστολέα αναφέρει: «ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».

Παρότι πολλοί φορολογούμενοι ψυλλιάζονται από την ανυπαρξία αποστολέα, κάθε άλλο παρά λίγοι είναι αυτοί που συνωστίζονται καθημερινά στις εφορίες, προκαλώντας βραχυκύκλωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο στη Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου, από τις 15 Δεκεμβρίου έως χθες είχαν υποβληθεί περισσότερες από 1.100 αιτήσεις επιστροφής έκτακτων εισφορών, ενώ ακόμα και στους κόλπους των εφοριακών, πληροφορίες από την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. αναφέρουν πως περισσότερες από 10.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από συναδέλφους τους. Συνολικά μάλιστα, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 100.000 αιτήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι ενήμερο για την κατάσταση ήδη πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά επίσημη οδηγία στους εφοριακούς δεν έχει δοθεί για το πώς να χειριστούν την κατάσταση. Έτσι, το Πρωτόκολλο έχει... πάρει φωτιά και οι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να παραλαμβάνουν αιτήσεις στις οποίες θα πρέπει μάλιστα να απαντήσουν εγγράφως (αρνητικά).

Ενδιαφέρον είναι πως μέλη της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. επιχείρησαν να βρουν τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση η οποία σύμφωνα με τις φήμες δικαιώνει έναν εκπαιδευτικό ο οποίος ζήτησε την επιστροφή της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε το 2011. Μέχρι σήμερα, η αναζήτηση αυτή δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Όπως εξηγούν νομικοί, αρμόδιο δικαστήριο για να κρίνει την αντισυνταγματικότητα ή μη της έκτακτης εισφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης, ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφή χρημάτων, είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΣτΕ τέτοια απόφαση δεν έχει εκδώσει. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι απίθανο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, κάποιο Πρωτοδικείο ανά τη χώρα να έχει εκδώσει σχετική απόφαση. Ακόμα και αυτό να ισχύει, όμως, δεν σημαίνει πως έχει ανοίξει ο δρόμος για μαζική επιστροφή της έκτακτης εισφοράς.

Το Δημόσιο σε μια τέτοια περίπτωση θα χρησιμοποιούσε κάθε ένδικο μέσο που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να μην επιστρέψει τα χρήματα, δεδομένου ότι η έκτακτη εισφορά (1-4% για εισοδήματα φυσικών προσώπων άνω των 12.000 ευρώ) αποφέρει στο ταμείο του περισσότερα από 1 δισ. ευρώ τον χρόνο (1,380 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση ήταν η πρόβλεψη του νόμου).

Αξίζει δε να σημειωθεί, ως προς την ακρίβεια του μηνύματος που αποστέλλεται στα κινητά τηλέφωνα, πως πράγματι το άρθρο 29 του νόμου 3986/2011 αφορά την έκτακτη εισφορά, αλλά το άρθρο 28 το οποίο επίσης μνημονεύεται αφορά την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης..

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανησυχία στην Κρήτη για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας

Διαστάσεις έχουν πάρει οι πληροφορίες που θέλουν το χημικό οπλοστάσιο του καθεστώτος Ασαντ να καταστρέφεται σε διεθνή ύδατα δυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα χημικά θα μεταφερθούν στο πλοίο της ναυτικής διοίκησης των ΗΠΑ MV Cape Ray για να καταστραφούν με τη μέθοδο της υδρόλυσης στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδας, Λιβύης και Μάλτας.

Την καταστροφή των περίπου 1.400 τόνων των συριακών χημικών όπλων έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Μετά την άρνηση αρκετών χωρών (Αλβανία, Βέλγιο, Νορβηγία κ.α.) να φιλοξενήσουν στην επικράτειά τους αυτή την διαδικασία, οι ΗΠΑ πρότειναν τη χρησιμοποίηση της μεθόδου υδρόλυσης που έχει αναπτύχθει για την αδρανοποίηση. Το πρώτο φορτίο χημικών έχει ήδη αποπλεύσει από τη Συρία με προορισμό την Ιταλία, όπου θα μεταφορτωθεί στα Αμερικάνικα πλοία για να ξεκινήσει η διαδικασία σύντομα.

Ελληνες και ξένοι επιστήμονες ωστόσο, εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν τα χημικά μπορούν να αδρανοποιηθούν μόνο με υδρόλυση, αλλά και ενστάσεις για το κατά πόσο μπορεί αυτή η  μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία κλειστή θάλασσα, όπως η Μεσόγειος.

Το θέμα ήρθε και στη Βουλή με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, να απαντά σε σχετική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότη Μαριά.

Στην απάντησή της, η κ. Βούλτεψη  έκανε λόγο για διογκωμένη παρουσίαση διαδικτυακής ανάρτησης του BBC, το οποίο ωστόσο είχε επικαλεστεί «πληροφορίες».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα χημικά έφυγαν από τη Λατάκεια και κατευθύνονται προς την Ιταλία, όπου θα μεταφορτωθούν σε πολεμικό πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού και θα καταστραφούν πάνω στο πλοίο. Θα το δούμε -μπορεί και αυτό να προκαλεί πρόβλημα. Από κει και πέρα ωστόσο, και μέχρι να λέμε ότι ετοιμάζονται να ρίξουν τα χημικά στη Μεσόγειο και πως εμείς καθόμαστε και κοιτάμε, υπάρχει απόσταση. Ποιος από εμάς θα δεχθεί να πέσουν τα χημικά της Συρίας στη θάλασσα; Ποιος θα το δεχόταν;», αναρωτήθηκε η κ. Βούλτεψη.

Προηγουμένως, ο κ. Μαριάς, επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, είχε τονίσει πως «υπάρχει απόφαση να ποντισθούν τα επικίνδυνα χημικά υλικά μεταξύ Κρήτης και Ιταλίας σε διεθνή ύδατα». Απευθυνόμενος μάλιστα στον παριστάμενο υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του είχε ζητήσει να επιληφθεί του θέματος, προκειμένου να υπάρξει διεθνής κινητοποίηση για την αποτροπή της συνεπακόλουθης οικολογικής καταστροφής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γκάφα ολκής: Αποσύρουν την αύξηση στα τσιγάρα επειδή εξαιρέθηκαν τα πούρα

Με εντολή Στουρνάρα αποσύρθηκε τελικά άρον άρον η τροπολογία για την αύξηση στην τιμή των τσιγάρων. Αιτία... η εξαίρεση που προβλεπόταν για πούρα και πουράκια, παρ' όλο που αναγραφόταν ρητώς τόσο στην τροπολογία όσο και στη σχετική εγκύκλιο που επίσης αποσύρθηκε !

Η επίμαχη  τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας προσδοκούν έσοδα 48 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ειδικού φόρου, υπερκαλύπτοντας κατά 3 εκατ. την απώλεια εσόδων των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Η τροπολογία θα επανακατατεθεί τη Δευτέρα, με την αύξηση των 5 λεπτών ανά πακέτο που τίθεται σε ισχύ σε αντικατάσταση του 25ευρου, να ισχύει πλέον και για τα πούρα και για τα πουράκια.

Στα οικονομικά οφέλη από το μέτρο, κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας προσμένουν σε έσοδα της τάξης των 48 εκατ. ευρώ, τρία περισσότερα από εκείνα που υπολόγιζαν από τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία (45 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», εκτός από τα οικονομικά οφέλη που υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα έχει από την αύξηση αυτή, λόγω της ελάχιστης αύξησης της τιμής, αναμένει και «μείωση της κατανάλωσης προϊόντων που είναι επιβλαβή για την υγεία», όπως αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων.

Τα έσοδα από την αύξηση του ειδικού φόρου προβλέπονται στα 48 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτοντας την απώλεια εσόδων των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Με την τροπολογία αυξάνεται το ποσό του πάγιου φόρου των τσιγάρων από τα 80 στα 82,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα, δηλαδή ανά 1.000 τεμάχια, τσιγάρων και αντίστοιχα το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 115 στα 117,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα.

Επίσης, αυξάνεται ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στον λεπτοκομμένο καπνό για την κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων και στα άλλα καπνά για κάπνισμα από τα 153 στα 155,5 ευρώ ανά χιλιοστόγραμμο βάρους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάνει τόπο η παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ για τα βιβλία εσόδων - εξόδων των αγροτών



Παράταση θα δοθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου για την έναρξη της εφαρμογής του βιβλίου εσόδων – εξόδων των αγροτών διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρης Χάρης τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή σε επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους. Το θέμα της παράτασης είχε θέσει στο ΥΠΟΙΚ ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, προ αρκετών ημερών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή «ο κ. Τζαμτζής το θέμα παράτασης της εφαρμογής το είχε θέσει νωρίτερα και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο και στην συνέχεια στον Γενικό Γραμματέα κ. Θεοχάρη τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί παράταση της εφαρμογής τήρησης βιβλίου εσόδων – εξόδων των αγροτών διότι τόσο οι αγρότες όσο και οι λογιστές τους δεν γνωρίζουν ξεκάθαρα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.



Με την παράταση εφαρμογής που θα δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Εσόδων θα προλάβει να εκδώσει την εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα γίνει η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε... Μάγκα τον Κομπότη!

Mια παρουσία... έκπληξη έκλεψε την παράσταση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λεβαδειακού!
Ο λόγος για τον γνωστό κλαρινίστα Γιώργο Μάγκα που τον βλέπουμε στη φωτο μαζί με τον Γιάννη Κομπότη...
Σε τρελά κέφια είναι ο Γιάννης Κομπότης, παρότι ο Λεβαδειακός ζορίζεται στη φετινή Super League! O πρόεδρος των «πράσινων» της Βοιωτίας έδωσε ρεσιτάλ στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΑΕ που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ο Κομπότης τα... έδωσε όλα όταν στην αίθουσα έκανε την εμφάνισή του ο γνήσιος εκπρόσωπος της παραδοσιακής δημοτικής μουσικής και βιρτουόζος του κλαρίνου Γιώργος Μάγκας με τη σύντροφό του τραγουδίστρια Τζούλη Τζινιέρη, οι οποίοι «έντυσαν» μουσικά την εκδήλωση. Ο πολύπειρος παράγοντας μερακλώθηκε, έβαλε και το χέρι του βαθιά στην τσέπη προκειμένου να δώσει λεφτά στον Μάγκα που με το παίξιμό του εντυπωσίασε και τους ξένους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η βραδιά είχε και άλλες εκπλήξεις, καθώς η ΠΑΕ μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά των ποδοσφαιριστών και των στελεχών της. Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αρη Ρούσσαρη, και το φλουρί έπεσε στον Δημήτρη Μαχαίρα. O 24χρονος μέσος είναι τραυματίας και δέχθηκε τις ευχές των συμπαικτών του για γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ παρέλαβε και το χρηματικό έπαθλο για το φλουρί.
sentragoal.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Αθεόφοβος-Έκλεψε το παγκάρι την ώρα του Εσπερινού

   

Δεν έχει το Θεό του, ένας 40χρονος από τη Λιβαδειά, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, βούτηξε το ξύλινο κουτί από το παγκάρι και έφυγε - Λίγο αργότερα όμως του πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί....

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα σε Ιερό Ναό σε περιοχή της Λιβαδειάς κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού. Ο 40χρονος που είχε πάει για να "εκκλησιαστεί", έκλεψε το ξύλινο κουτί που περιείχε χρήματα, από συνεισφορές των πιστών.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, αστυνομικοί του οποίου μετά από διενέργεια μεθοδικών ερευνών, εξακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητας του 40χρονου και αφού έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση την οικία του στη Λιβαδειά, τον ακινητοποίησαν και συνέλαβαν χθες το βράδυ.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (3,5) και (5,3) γραμμαρίων αντίστοιχα.

Επιπλέον ο 40χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε δασώδη τοποθεσία και τους υπέδειξε το σημείο όπου είχε επιμελώς κρύψει το χρηματικό ποσό (μαζί με τμήματα του ξύλινου κουτιού), το οποίο αποδόθηκε στον εφημέριο του προαναφερόμενου Ιερού Ναού.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έκρυβαν τα ναρκωτικά στο κοτέτσι!!!

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, αλλά και σε ορνιθώνα αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (14) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν (215,8) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (09-01-2014) το πρωί σε περιοχή της Θήβας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από τους δύο κατηγορούμενους σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής της Θήβας, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση την οικία τους και χθες το πρωί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό της οικίας τους, αλλά και κρυμμένες σε ορνιθώνα (κοτέτσι) που διατηρούσαν στην αυλή του σπιτιού τους, δεκατέσσερις (14) αυτοσχέδιες ανισοβαρείς συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (215,8) γραμμαρίων.

Επίσης στην κατοχή των δύο αλλοδαπών, βρέθηκαν δυο (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία ομοίως κατασχέθηκαν, ως μέσα διευκόλυνσης για την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορχομενός: Άνοιξαν την πόρτα λίγο πριν τα μεσάνυχτα και τον βρήκαν νεκρό!



Τα παράθυρα ήταν κλειστά και όταν του χτυπούσαν την πόρτα,δεν έπαιρναν καμία απάντηση.

Αυτό ήταν που έκανε τους γείτονες και τους συγγενείς να ενημερώσουν το αστυνομικό τμήμα του Ορχομενού. Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν πήγαν στην γειτονιά οι αστυνομικοί.

Άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν τον άτυχο ηλικιωμένο ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος του στο σπίτι. Από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.
viotianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Aνακοίνωση απο το Σύλλογο Λογιστών Λιβαδειάς

Σύμφωνα   με  την  τρέχουσα  φορολογική  νομοθεσία  (ΠΟΛ.1281-30.12.2013),  μια  μεγάλη  κατηγορία  αγροτών  υποχρεούνται  στην  τήρηση  λογιστικών  βιβλίων  από  την  1-1-2014.  Τελευταία  κάποιοι  Αγροτικοί  φορείς,  οι  οποίοι  ουδεμία  σχέση  έχουν  με  το  επάγγελμα  του  Λογιστή – Φοροτέχνη,  εκδήλωσαν  την  προθυμία  να  τηρήσουν  τα  λογιστικά  βιβλία  των  αγροτών.                                                                                                                                                 Θέλουμε  να  επισημάνουμε   προς  όλους  τους  φορολογούμενους   οι  οποίοι  θα  υπαχθούν  στην  τήρηση  βιβλίων,   ότι:                                                                                              1.   H  λογιστική  τήρηση  των  βιβλίων  απαιτεί   συγκεκριμένη  επιστημονική  κατάρτιση,         η  οποία  δεν  επιτρέπει  την  εύκολη  παρακολούθηση   αυτών.                                                   2.  Η  φορολογική  νομοθεσία   της  χώρας  μας  είναι  ιδιαίτερα  σύνθετη  και  απαιτεί  εξειδικευμένη  γνώση.                                                                                                                            3.  Σύμφωνα  με  την  τελευταία  φορολογική  νομοθεσία  και  ιδιαίτερα  με  το                      Ν.  4174/2013  η  μη  ακριβής  τήρηση  των  λογιστικών  και  φορολογικών  υποχρεώσεων  των  φορολογούμενων,   επισύρει  ιδιαίτερα  αυστηρές  ποινές .                                             Σύμφωνα  με  τα  ανωτέρω    καλούμε   όλους  τους  φορολογούμενους  για  την  τήρηση  των  λογιστικών  και  φορολογικών  υποχρεώσεων  τους  να  απευθύνονται  σε  επαγγελματίες   Λογιστές – Φοροτέχνες  και   όσους  έχουν  άδεια  εξάσκησης  επαγγέλματος  Λογιστή.                                                                                                            Θέλουμε   να  επισημάνουμε  ότι  ο  ρόλος  των  Αγροτικών  φορέων  δεν  είναι  να  κάνει  τον  Λογιστή,    αλλά  να  εξυπηρετήσει   με  άλλους  τρόπους  την  αγροτική  ανάπτυξη  της   περιοχής.  Κάτι  που  δυστυχώς  κάποιοι,  όχι  μόνο  δεν  υπηρετήσαν   αλλά  αντίθετα  πολλές  φορές  λειτούργησαν  διαλυτικά  για  την  αγροτική  οικονομία,  σε  ορισμένες  μάλιστα  περιπτώσεις,  η  δραστηριότητα  αγροτικών  φορέων,  ελέγχθηκε  και  από  την  δικαιοσύνη.    Μάλιστα   υπάρχουν   και  προηγούμενες   περιπτώσεις    φορολογούμενων,  οι   οποίοι    είτε   από  μόνοι  τους,  είτε  μέσω  κάποιων  αγροτικών  φορέων  και  πάντως  όχι  με  την  υπηρεσία   Λογιστή,   εκτέλεσαν  τις  φορολογικές  τους  υποχρεώσεις   πλημμελώς  με  αποτέλεσμα  ακόμα  και  σήμερα  να  διώκονται  φορολογικά.                  Τέλος   θέλουμε  να   αναφέρουμε  ότι,  πολλοί  από  τους  σημερινούς  λογιστές ,  είναι  παιδιά  αγροτικών  οικογενειών,  οι  οποίες   ξοδεύτηκαν  για  να  σπουδάσουν  τα  παιδιά  τους,  ώστε  να  μπορούν  και  αυτά  να  ‘’βγάζουν  σήμερα  τα,  προς  το  ζήν’’   και  ως  εκ  τούτου   απαιτούν  το  δικαίωμα  του  επαγγελματικού   σεβασμού.
                                                                                          ΤΟ    Δ.Σ  
                                                                          ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΛΟΓΙΣΤΩΝ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                          ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ                                                                             


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Άμεση και επιτακτική ανάγκη λειτουργίας του Κέντρου Βάμβακος Ορχομενού.

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Επιτακτική ανάγκη άμεσης λειτουργίας του Κέντρου Βάμβακος Ορχομενού.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2013 με τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία στελεχών του ΥΠΑΑΤ και της Δημοτικής Αρχής Ορχομενού σχετικά με το ζήτημα της  ανάγκης λειτουργίας του Κέντρου Βάμβακος Ορχομενού, ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε να λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Βάμβακος Ορχομενού και μέσω αυτού να εξυπηρετηθούν τόσο οι παραγωγοί, όσο και οι πολίτες. Ο κ. Υπουργός είχε μάλιστα αναφερθεί και σε μια συνολική πρόταση για την αξιοποίηση του Κέντρου, η οποία προέβλεπε  την επέκταση των πιστοποιήσεων και σε άλλα αγροτικά προϊόντα.
Παρά όμως τις προαναφερθείσες δεσμεύσεις, ουδεμία ενέργεια έχει γίνει μέχρι στιγμής για την υλοποίησή τους. Αποτέλεσμα της αδράνειας αυτής είναι αφενός το Κέντρο Βάμβακος Ορχομενού να παραμένει κλειστό και αφετέρου ο υψηλών προδιαγραφών εργαστηριακός εξοπλισμός του να σαπίζει.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του για την άμεση λειτουργία του Κέντρου Βάμβακος Ορχομενού;

Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομάδες εφήβων οργανώνει η «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στη Θήβα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ TΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ                     
& ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
                   ΒΟΙΩΤΙΑΣ                        


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αν είσαι έφηβος 13-17 ετών και θέλεις να συζητήσεις με συνομηλίκους σου σχετικά με τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σου, μπορείς να συμμετάσχεις στις ομάδες εφήβων που θα πραγματοποιήσει η «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ».
Συγκεκριμένα στην ομάδα θα έχεις τη δυνατότητα:
•    Να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να μάθεις να τον εμπιστεύεσαι.
•    Να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου και τα συναισθήματά σου.
•    Να αναγνωρίσεις τις ικανότητές σου αλλά και τις αδυναμίες σου, τους φόβους και τις αναστολές σου.
•    Να επεξεργαστείς τις σχέσεις σου με την οικογένεια σου, τους φίλους και όποιους άλλους εσύ θεωρείς σημαντικούς.
•    Να ενημερωθείς και να αναπτύξεις αντιστάσεις στις νόμιμες και παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες ( ναρκωτικά, τσιγάρο, αλκοόλ κτλ) και εξαρτητικές συμπεριφορές ( τζόγος, διαδίκτυο κτλ)
Οι ομάδες έχουν διάρκεια 13 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και  έχουν μέγιστο αριθμό συμμετοχής τα 15 άτομα.
Θα λειτουργήσουν τρεις ομάδες εφήβων : 
i.    Σάββατο 01/02/14, 10:00- 12:00
ii.    Σάββατο 01/02/14, 17:00- 19:00
iii.    Πέμπτη  06/02/14, 17:00- 19:00
Για τη συμμετοχή των εφήβων στις ομάδες είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 22620 81433 τις ώρες 08:00 – 14:00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ», στο παλαιό Δημαρχείο.
Οι υπηρεσίες της « ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ» παρέχονται δωρεάν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά από ξυλόσομπα σε σπίτι στον Ορχομενό.



Φωτιά σημειώθηκε λίγο πριν στον Ορχομενό από ξυλόσομπα σε διαμέρισμα που είχε ενοικιαστεί σε αλλοδαπούς που το τελευταίο διάστημα ζούσαν και εργάζονταν στην περιοχή.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα και το διαμέρισμα δεν υπέστη σοβαρές ζημιές χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γειτόνων που προσπάθησαν να περιορίσουν τις φλόγες με πυροσβεστήρα.
Στο σημείο κατέφτασε πριν από λίγα λεπτά και η πυροσβεστική υπηρεσία με δύο οχήματα και 4 άνδρες ενώ διεκόπη για προληπτικούς λόγους και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.
Παρά τον πανικό της στιγμής οι γείτονες επέδειξαν ψυχραιμία και κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς σε διπλανά σπίτια.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τους 420.000 μόνο οι 150.000 θα πάρουν επίδομα



Σε πολιτικό παραμύθι εξελίσσεται η βαρύγδουπη εξαγγελία της κυβέρνησης για τη χορήγηση επιδόματος ύψους 200 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ αποκλείει το 80% των ανέργων. Ειδικότερα, από τους 420.000 ανέργους που το περίμεναν, θα το εισπράξουν μόνο οι 150.000.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της σχετικής εγκυκλίου, «το δικαίωμα της λήψης επιδόματος ασκείται εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας».

Με βάση την ίδια εγκύκλιο, ο άνεργος υποχρεούται να προσέλθει ο ίδιος στον ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίας επιδότησής του, προκειμένου να υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος μακροχρόνια ανέργου, μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.

Το θέμα αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση στη Βουλή στην οποία επισημαίνεται ότι με «το νέο πλαίσιο επί της ουσίας καταργείται το επίδομα μακροχρόνια ανέργων, αφού οι προϋποθέσεις που θέτει εξαιρούν περίπου το 70% των -ως σήμερα- επιδοτουμένων μακροχρόνια ανέργων».

Επιπλέον, βάσει της εγκυκλίου, μειώνεται το προβλεπόμενο όριο εισοδήματος από τα 12.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ το χρόνο, προκειμένου να δικαιούται κάποιος το επίδομα.

Πρόκειται μάλιστα, στην πραγματικότητα, για εισοδήματα του 2012, έτος κατά το οποίο οι δυνητικοί δικαιούχοι εργάζονταν, με αποτέλεσμα να υφίσταται ένας ακόμη περιορισμός που μειώνει δραματικά τον αριθμό των δικαιούχων.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

O Xoρευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       

Ο Χορευτικός  Λαογραφικός  Όμιλος  Λιβαδειάς  έχει  την  τιμή  να  σας  προσκαλέσει  στην  κοπή  της  Πρωτοχρονιάτικης  πίτας  και  τον  ετήσιο χορό  του, το Σάββατο  15 Φεβρουαρίου 2014  στις 21:00 στο κέντρο ″ΡΟΔΟΝ  PALACE″.

Το γλέντι θα συνοδεύσει  παραδοσιακή ορχήστρα με  τους παρακάτω αξιόλογους καλλιτέχνες.

Τσιαμούλης Χρήστος                                 Λάλεζας Παναγιώτης                                                                    

             

      Κοτσίνης Γιώργος                                   Παυλόπουλος Γιάννης

                                                      

                        Πλούμη Μαρία





Τιμή εισόδου με φαγητό 20 ευρώ.



ΤΟ  Δ.Σ


Διαβάστε Περισσότερα »

Η εφορία μας ζητά να ξαναπληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ!

Σοκ για δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους που βλέποντας στο taxisnet τι χρωστάνε, διαπιστώνουν ότι από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου έχει βεβαιωθεί προς είσπραξη και ΕΕΤΗΔΕ του 2012 που, όμως, το έχουν ήδη πληρώσει!

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από διασταύρωση που διενήργησε στις 2 και 3 Ιανουαρίου με βάση τα στοιχεία  που απέστειλε η ΔΕΗ, εντόπισε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες που φαίνεται να έχουν αφήσει απλήρωτο το ΕΕΤΗΔΕ από το 2012 για περίπου 1,6 εκατομμύρια ακίνητα.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων που είτε από επιλογή, είτε από οικονομική αδυναμία, δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν πελάτες σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος  που παρακράτησαν τα χρήματά τους και δεν τα απέδωσαν στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν ξανά οι ίδιοι το «χαράτσι».

Όσο περνούν όμως οι ημερες, όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν μπαίνοντας στο taxisnet ότι… χρωστούν ΕΕΤΗΔΕ και πρέπει να το πληρώσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014, αν και οι ίδιοι πλήρωναν όλους τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ που τους έρχονταν κάθε μήνα.

Μετά από διαμαρτυρίες και τον απαραίτητο έλεγχο, στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνουν τώρα ότι πρόκειται για μια μεγάλη κατηγορία καταναλωτών που πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος με λίγες ημέρες  καθυστέρησης μετά την λήξη της προθεσμίας του ειδοποιητηρίου. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτές, ήταν οι ενοικιαστές εκείνοι που καθυστέρησαν να πληρώσουν το λογαριασμό και, έτσι, και το ΕΕΤΗΔΕ του ιδιοκτήτη.

Η καθυστέρηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να τους περιλάβει και αυτούς η ΔΕΗ στην  σχετική λίστα με όσους χρωστούν το ΕΕΤΗΔΕ, έστω και αν νόμιζαν ότι πληρώθηκε ή αν το πλήρωσαν οι ίδιοι με λίγες ημέρες καθυστέρησης.

Ειδικά για τους τελευταίους, η ΔΕΗ εισέπραξε τα χρήματα αλλά τα αφαίρεσε από τις χρεώσεις για την κατανάλωση  ρεύματος, χωρίς να ειδοποιήσει τους πελάτες της ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν εισπράχθηκε και ότι έχει στείλει ήδη κατάλογο οφειλετών στην εφορία.

Έτσι, ενάμισι χρόνο μετά, οι ιδιοκτήτες αυτοί που νόμιζαν ότι έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους, βλέπουν στο taxisnet ότι χρωστούν μία ή δύο δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ (συν προσαυξήσεις).

Για να διαπιστώσουν αν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία όμως, οι ίδιοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει τώρα να ανατρέξουν στις αποδείξεις πληρωμών των λογαριασμών –αν τις έχουν κρατήσει- και να βρουν  τι πλήρωσαν και πότε για ΔΕΗ και ΕΕΤΗΔΕ. Αν καθυστέρησαν αλλά η ΔΕΗ εισέπραξε όλο το ποσό (μαζί με εκείνο που αντιστοιχούσε στο ΕΕΤΗΔΕ) το συνυπολόγισε μόνο για την εξόφληση των χρεώσεων ρεύματος και, άρα, πιθανώς να δουν ότι είχαν και κάποιο πιστωτικό υπόλοιπο σε επόμενο λογαριασμό. Τα χρήματα που «γλίτωσαν» από τον λογαριασμό ρεύματος, αλλά θα πρέπει να τα πληρώσουν τώρα για φόρο και προσαυξήσεις στο δημόσιο.

Από την άλλη, ασφαλώς θα ήταν σκόπιμο  σε τέτοιες περιπτώσεις να εξετάσει κάποιος και αν στις πληρωμές που έκανε έστω και καθυστερημένα, πλήρωσε το ΕΕΤΗΔΕ και όχι ρεύμα, ώστε να μπορέσει να αμφισβητήσει την εκ νέου χρέωσή του από την εφορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μίνι «καλοκαίρι» στην καρδιά του χειμώνα

Ηλιόλουστη θα είναι η Παρασκευή, καθώς οι αλκυονίδες ημέρες συνεχίζονται. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές σε όλη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις και τοπική ομίχλη κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 15 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις. τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στην ήπειρο.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 3 έως 17 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά στα νότια μέχρι 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 που θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
άνεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.
θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος. τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 1 έως 15 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ