Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου απο τον Σύλλογο Γυναικών Βαγίων


 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΓΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Κα ΘΕΩΝΗ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Κ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ
ΘΕΜΑ ΤΗ ΖΩΗ Κ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΣΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 7.00 μμ.ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ Κ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού βρίσκονται οι αποφυλακισθέντες της «17 Νοέμβρη»


Ο Δημ. Κουφοντίνας γράφει το βιβλίο του και κάνει μεταφράσεις. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος διαβάζει μαθηματικά. Ο Βασ. Τζωρτζάτος έχει υιοθετήσει ως χόμπι τη μαγειρική. Ο Ηρακλής Κωστάρης τελειώνει τις σπουδές του στην Πληροφορική, παίρνοντας εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή....



 Και οι καβγάδες που μερικά χρόνια πριν ξεσπούσαν στα κελιά των τρομοκρατών της 17Ν είναι πια παρελθόν. Αλλωστε, τα πιο πολλά απ’ αυτά έχουν ήδη αδειάσει. Οι περισσότεροι από τους κρατουμένους που βρέθηκαν στη φυλακή μετά τη δίκη της «17 Νοέμβρη» είναι εδώ και καιρό ελεύθεροι. Και...συνεχίζουν τη ζωή τους από εκεί που την άφησαν – ή περίπου.

Ο Βασίλης Ξηρός, ας πούμε, ο μικρότερος αδελφός του Χριστόδουλου, αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2011 από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας στη Χαλκιδική και επέστρεψε στην Καλλικράτεια, όπου είναι το σπίτι των γονιών του. Τις τελευταίες μέρες, η παραφιλολογία των Μέσων Ενημέρωσης, πως ο «Παναής» της «17 Νοέμβρη», δηλαδή ο νεαρός Βασίλης, έχει εξαφανιστεί για να βοηθήσει τον αδελφό του Χριστόδουλο στην απόδραση, έκανε τον Β. Ξηρό να δώσει σημεία ζωής στους αστυνομικούς. Πάντως, οι γείτονες στο κτήμα του πατέρα του, του παπα-Τριαντάφυλλου, λένε πως ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό μετά την αποφυλάκισή του έβλεπαν τον Β. Ξηρό να δουλεύει ως κτηνοτρόφος. Και πως κατά τα άλλα, ο νεαρός είναι ένας κλειστός άνθρωπος, που δεν του αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του.

Πράγμα που, σε γενικές γραμμές, ισχύει για όλους τους αποφυλακισμένους. Ο Παύλος Σερίφης, ας πούμε, είναι σήμερα πλέον ένας άνθρωπος με πολλά προβλήματα υγείας. Πέρα από τη σκλήρυνση κατά πλάκας που τον ταλαιπωρεί χρόνια, ο Π. Σερίφης είναι και ανάπηρος στο αριστερό χέρι έπειτα από τροχαίο ατύχημα το 1980. Στα 57 του σήμερα, έχει αφήσει πίσω τη φυλακή από το 2005 και ζει στο σπίτι του, στο Γαλάτσι, μια ζωή που μοιάζει ασύμβατη με το παρελθόν του. Οπως και ο 53χρονος Σωτήρης Κονδύλης, ο άνθρωπος που με το ψευδώνυμο «Αρης» συμμετείχε σε πέντε επιθέσεις της 17Ν από το 1990 ώς το 1996. Πριν από τη σύλληψή του ήταν υπάλληλος σε εταιρεία ζυθοποιίας, αλλά από το 2007 που αποφυλακίστηκε βρήκε δουλειά σε μια μάντρα με οικοδομικά υλικά. Αντίστοιχα, ο Κώστας Καρατσώλης, ο «Στέλιος» της 17Ν που μετείχε από το 1987 στην τρομοκρατική οργάνωση, πριν συλληφθεί για τη δράση του δούλευε σε μεσιτικό γραφείο, πράγμα που επιδίωξε να συνεχίσει και μετά το 2010 που βγήκε τελικά από τη φυλακή. Αργότερα, όμως, άλλαξε εντελώς έργασία. Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιοι στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Αγίας Παρασκευής που επιμένουν πως για ένα διάστημα ο τρομοκράτης με το όνομα «Στέλιος» ήταν ο κηπουρός που φρόντιζε τους κήπους του Κολλεγίου.

Δύο γάμοι

Αντιθέτως, ο Νίκος Παπαναστασίου, ο «Νικήτας» της 17Ν που ανήκε στην παλιά γενιά της οργάνωσης, όταν τακτοποίησε τους λογαριασμούς του με τη Δικαιοσύνη γύρισε στην παλιά του ζωή. Επέστρεψε στη Σταμάτα, όπου έμενε και πριν από τη σύλληψή του, για να συνεχίσει να εργάζεται ως κεραμοποιός, πάντα με την υποστήριξη και τη βοήθεια της γυναίκας του. Ο κατά πολύ νεότερός του Κωνσταντίνος Τέλιος γύρισε κι αυτός στην πόλη του, στη Θεσσαλονίκη, αλλά για εκείνον δεν ήταν δυνατόν να βρει ξανά την παλιά του δουλειά, αφού πριν αποκαλυφθούν οι σχέσεις του με την οργάνωση, εργαζόταν ως δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Κρήτης. Προ μηνών, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του για να επιστρέψει στο Δημόσιο και επικύρωσε έτσι την οριστική παύση του από το λειτούργημα του δασκάλου, με αποτέλεσμα τώρα ο «Μάρκος» της 17Ν να είναι σε αναζήτηση εργασίας. Ο ίδιος λέει πως έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα ακόμα που οφείλονται στο πέρασμά του από τις τάξεις της 17Ν. Πάντως, κατά το χρονικό διάστημα που ήταν εκτός φυλακών γνώρισε και παντρεύτηκε μια καθηγήτρια Αγγλικών, με την οποία απέκτησε και μία κόρη.

Οπως, άλλωστε, έκανε και ο Θωμάς Σερίφης, που είναι σήμερα 48 ετών και έχει συμπληρώσει ήδη επτά χρόνια έξω από τη φυλακή. Σε αυτό το διάστημα, ο «Στάθης» της 17Ν παντρεύτηκε κι απέκτησε μια κόρη. Προ τριετίας ήταν άνεργος και μάλιστα προσέφυγε στον Αρειο Πάγο διαμαρτυρόμενος για τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων και του επιδόματος ανεργίας των 200 ευρώ που έπαιρνε από τον ΟΑΕΔ, χωρίς όμως να δικαιωθεί. Πριν από τη σύλληψή του ο Θ. Σερίφης ήταν οδηγός στα αστικά λεωφορεία, αλλά τα τελευταία χρόνια βρήκε δουλειά σε ένα εστιατόριο στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Για τον Διονύση Γεωργιάδη, πάλι, τα πράγματα ήταν κάπως πιο εύκολα. Μετά την αποφυλάκισή του γύρισε στην Καλαμαριά και ανέλαβε πόστο στο επιπλοποιείο του πατέρα του. Ο νεαρός, που σπούδαζε μουσικός την εποχή που τον συνέλαβαν και τραγουδούσε στο συγκρότημα «Full House», σήμερα συμμετέχει σε ένα άλλο μουσικό σχήμα που παίζει μπλουζ μουσική. Στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε, ο βενιαμίν της οργάνωσης δήλωσε: «Δεν μετανιώνω για τίποτε απ’ όσα έχω κάνει. Κι αν ήμουν σήμερα 22 χρόνων, δεν θα ήταν διαφορετική η στάση μου»..

Διαβάστε Περισσότερα »

"Πονηρός" ιός με πορνογραφικό υλικό στο Facebook. Πως να προφυλαχθείτε



Ένας νέος ιός έκανε την εμφάνισή του στο Facebook τρομοκρατώντας τους χρήστες. Ο ιός παρουσιάζει τους χρήστες του να έχουν κάνει like σε συνδέσμους με ακατάλληλο υλικό, πράγμα το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.

Το Facebook -με καθυστέρηση δύο ημερών- απέδωσε την ανάρτηση φωτογραφιών σκληρού ροζ περιεχομένου και ακραίας βίας στους λογαριασμούς σε συντονισμένη επίθεση. Η εικόνα που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα των φίλων σας είναι η εξής:

Tι να κάνετε:

Όσοι έχετε τη νέα εμφάνιση του Facebook να το αφαιρέσετε πηγαίνοντας στα αριστερά του προφίλ σας, εκεί που λέει «Μου αρέσουν» και να πατήσετε το Χ δεξιά της ανάρτησης . Στο παράθυρο που θα σας βγει να επιλέξετε αναφορά/spam και να πατήσετε οκ για να αφαιρεθεί.

Όσοι έχετε την παλιά εμφάνιση του facebook, πηγαίνετε κάτω από την φώτο εξωφύλλου σας, εκεί που λέει Αρχείο Δραστηριοτήτων. Από κει, στα αριστερά θα επιλέξετε «Μου αρέσουν» και θα βρείτε τον σύνδεσμο της επίμαχης πορνοανάρτησης. Θα πατήσετε το Χ στα δεξιά της ανάρτησης, αναφορά/spam και αφαίρεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται η ψήφιση του αγροτικού πολυνομοσχεδίου




Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η ψήφιση του αγροτικού πολυνομοσχεδίου, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη, που ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί η συζήτησή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε αποσυρθεί -με σκοπό να επανακατατεθεί βελτιωμένη- η τροπολογία που προέβλεπε την επιβολή αύξησης στα τσιγάρα και στα καπνά ως ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση της υποχρέωσης των ασθενών να καταβάλουν 25 ευρώ για την εισαγωγή τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η τροπολογία είχε αποσυρθεί προκειμένου στη ρύθμιση να ενταχθεί και η αύξηση στα πούρα.

Εκτιμάται, πάντως, ότι αφού μέχρι στιγμής η τροπολογία δεν ήρθε στη Βουλή, μπορεί να κατατεθεί είτε στο αγροτικό πολυνομοσχέδιο τις επόμενες μέρες, αφού υπάρχει πλέον ο χρόνος, είτε σε άλλο νομοσχέδιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πόλη των Θηβών τιμά τον Άγιο Αθανάσιο



Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Περιφέρειας Στερεάς στη Λιβαδειά για την ΚΑΠ


Ημερίδα συνδιοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις 23 Ιανουαρίου 2014, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στη Λιβαδειά, με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».

Η Ημερίδα αυτή διεξάγεται στα πλαίσια του Προγράμματος «Προωθώντας Στόχους της Αγροτικής Κοινωνίας» που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την «Στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) - Υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης», στο πλαίσιο  της ενημέρωσης των κρατών-μελών της ΕΕ σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.



Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει αναλάβει την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση σε σχέση με τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της πολιτικής αυτής στη χώρα μας και η Ημερίδα που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά θα αποτελέσει σημαντική συνεισφορά στις  δράσεις του προγράμματος αυτού.

Σημειώνεται ότι στην Ημερίδα αυτή εισήγηση θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Γιάννης Κολυβάς, Προϊστάμενος του Γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τάκης Πεβερέτος, Μέλος Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος του ΣΕΚ και Μιχάλης Σμύρης Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, για να αναλύσουν τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ΚΑΠ της νέας Προγραμματικής Περιόδου.


Στην εκδήλωση αυτή αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι  αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και φορέων του αγροτικού χώρου ευρύτερα, Βουλευτές, μέλη Επιμελητηρίων, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημίων, Δημοσιογράφοι κ.α.

“Η παρουσία σας στην Ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς και σας παρακαλούμε, για την καλύτερη διοργάνωση της ημερίδας αυτής, να μας επιβεβαιώσετε για την συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατόν”, αναφέρεται σε πρόσκληση που υπογράφει ο κ. Ιωάννης Τσιφόρος, γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ.
 Αναλυτικά το πρόγραμμα Ημερίδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Η BP επιστρέφει στην Ελλάδα! - Αγόρασε τα πετρέλαια του Πρίνου

H συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της εταιρείας Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της εταιρείας BP Oil International. Παράλληλα, υπεγράφη τροποποιητική σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την Energean, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμπορική συμφωνία των δύο εταιριών, καθώς με το σημερινό καθεστώς το σύνολο της παραγωγής πωλείται υποχρεωτικά στα ΕΛΠΕ.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ παρουσία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος υπέγραψε την τροποποίηση της σύμβασης με την Energean για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, του πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίτμερ (John Kittmer) και της Κάλολ Χόουλ (Carol Howle), επικεφαλής του τομέα εφοδιασμού και εμπορίας της ΒΡ για την Ευρώπη που υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean Μαθιό Ρήγα την εμπορική συμφωνία των δύο εταιρειών.

Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας 500 εκατ. δολ. που σηματοδοτεί σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς την επαναδραστηριοποίηση της BP στην Ελλάδα καθώς, υπενθυμίζεται, η πολυεθνική είχε αποχωρήσει από τη χώρα το 2009 μεταβιβάζοντας τις εμπορικές της δραστηριότητες στον όμιλο των ΕΛΠΕ.

Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται με βάση τις προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου κατά την επόμενη εξαετία (που είναι η διάρκεια του συμβολαίου με την ΒΡ) και τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου. Σημαντικό είναι επίσης ότι η συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης και υλοποίησης νέων γεωτρήσεων στην περιοχή, οι οποίες αποσκοπούν στον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου, στα 5.000 βαρέλια ημερησίως από 2.500 που είναι σήμερα.

Η επανάκαμψη της BP στην ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από πηγές της αγοράς ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ιδιαίτερα ενόψει των εξελίξεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια. Εξελίξεις που αφορούν κυρίως την προκήρυξη (ως τα τέλη του χρόνου) του διαγωνισμού για την παραχώρηση περιοχών για έρευνα, στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ η συμφωνία συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της ΒΡ στην ενεργειακή αγορά της χώρας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η τροποποίηση της σύμβασης θα κυρωθεί άμεσα από τη Βουλή και πρόσθεσε: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη για το ότι η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα. Ένας μεγάλος διεθνής επιχειρηματικός όμιλος, η ΒΡ, περιβάλλει με εμπιστοσύνη την εγχώρια αγορά σε μια περίοδο κατά την οποία ο πετρελαϊκός τομέας έχει δημιουργήσει δικαιολογημένες προσδοκίες, δείχνοντας ότι μπορεί να συνεισφέρει άμεσα στην επαναφορά της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης. Η τροποποίηση του νόμου και η παρουσία της ΒΡ διασφαλίζουν περαιτέρω το μέλλον της παραγωγής πετρελαίου στον Πρίνο και των θέσεων εργασίας ενώ παράλληλα στέλνουν τις διεθνείς αγορές μήνυμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Στις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται μετά την υπογραφή της σύμβασης αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας τονίζοντας ότι «Η συνεργασία με ένα διεθνή επιχειρηματικό όμιλο όπως η ΒΡ μας δίνει τη δυνατότητα να επανεκκινήσουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση τριών νέων γεωτρήσεων στον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο εντός του 2014. Παράλληλα, δρομολογεί και το πρόγραμμα ανάπτυξης του πεδίου Ε που περιλαμβάνει δυο γεωτρήσεις, με το συνολικό ύψος των νέων επενδύσεων να υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ με τελικό στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου τα επόμενα δύο χρόνια». Υπενθύμισε δε ότι η Energean τα τελευταία έξι χρόνια έχει επενδύσει 180 εκατ. ευρώ στην Καβάλα.

Ο Βρετανός πρεσβευτής χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας τονίζοντας ότι αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να συντελέσει στη διασφάλιση παροχής ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη και αποτελεί άλλο ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Τόνισε δε ότι η συμφωνία αναμένεται να προσκομίσει σημαντικά οφέλη για τις δύο εταιρίες και το ελληνικό Δημόσιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση για όλο το 2014



Παρατείνεται με νεα εγκύκλιο, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών εστίασης, καθώς και στις παραδόσεις έτοιμου φαγητού, καφέδων και λοιπών αφεψημάτων, που παρασκευάζονται προς άμεση κατανάλωση από επιχειρήσεις εστίασης.


Τη νέα εγκύκλιο για την εφαρμογή του.. μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών εστίασης εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Θεοχάρης παραμένουν στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ οι υπηρεσίες των κέντρων διασκέδασης, η διάθεση αλκοολούχων ποτών σε κάθε περίπτωση, καθώς και οι πωλήσεις μη αλκοολούχων ποτών, όπως αναψυκτικών, χυμών και λοιπών συναφών ειδών, τα οποία δεν καταναλώνονται επιτοπίως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση έως τις 20 Φεβρουαρίου για έναρξη βιβλίων από τους αγρότες



Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων από τους αγρότες, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στο twitter ο Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης. H αναμενόμενη εγκύκλιος θα δημοσιευθεί αύριο Τρίτη 14 Ιανουαρίου, ωστόσο οι Δ.Ο.Υ. –όπως διευκρίνισε o κ. Θεοχάρης- έχουν ενημερωθεί σχετικά με το θέμα.
H εγκύκλιος θα δημοσιοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, οι εφορίες έχουν ήδη ενημερωθεί.H εγκύκλιος θα δημοσιοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, οι εφορίες έχουν ήδη ενημερωθεί.

Ο Γ.Γ. Εσόδων δεν αποσαφήνισε αν με την ίδια εγκύκλιο θα δίνονται απαντήσεις στα ουκ ολίγα "θολά" σημεία που αφορούν στο νέο φορολογικό καθεστώς, όπως π.χ. τις δαπάνες που θα μπορούν να συμπεριληφθούν στα έξοδα,. Τι θα συμβεί με τους συνταξιούχους που έχουν δικαιώματα κλπ. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, είναι πιθανό.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της προηγούμενης εγκυκλίου Θεοχάρη, από την υποχρέωση τηρήσεως βιβλίων και εκδόσεως στοιχείων απαλλάσσονται μόνον  οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των 10.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των 5.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ.του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 15η Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων – «Παλαιό Δημαρχείο, Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως 1».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.Συζήτηση περί του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

2.Έγκριση για παράταση της προγραμματικής σύμβασης Δήμου Λεβαδέων – ΔΕΠΟΔΑΘ - ΔΕΠΟΔΑΛ για την Υγειονομική Ταφή των απορριμμάτων του Δ.Λ.  στο ΧΥΤΑ της 2ης Δ/κης Ενότητας Ν. Βοιωτίας
3.Έγκριση υποβολής πρότασης για το έργο: «Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων Δ.Λ.».

4.Έγκριση διενέργειας προμήθειας εντύπων και υλικών, μηχανογράφησης και πολλαπλών εκτυπώσεων, γραφικής ύλης βιβλίων και εκτυπώσεων, έτους 2014.

5.Έγκριση διενέργειας προμήθειας ειδών ατομικής προστασίας εργαζομένων (ένδυση κλπ), κεριών και λαδιού.
                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 Καλλιαντάσης Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Της έπιασε κουβέντα για να της κλέψει τη τσάντα



Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση κλοπής τσάντας από 55χρονη ημεδαπή, η οποία έγινε πριν από τρεις ημέρες σε περιοχή της Θήβας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 16χρονος ημεδαπός ROMA, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα την 10-01-2014 το πρωί, ο 16χρονος προσέγγισε την 55χρονη σε περιοχή της Θήβας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης και με την πρόφαση της επαιτείας, κατάφερε να της αποσπάσει την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.  

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή του κατηγορούμενου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσθετος χρόνος στους αγρότες για τον ΦΠΑ




Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η διευκρινιστική εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη για την παράταση της εντάξεως των αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Σημειώνεται πως από την υποχρέωση τηρήσεως βιβλίων και εκδόσεως στοιχείων έχουν απαλλαγεί μόνον οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των 10.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των 5.000.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία, σε περίπτωση μη πλήρωσης ενός εκ των ανωτέρω κριτηρίων, εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) και οι εν λόγω αγρότες εντάσσονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών απεφάσισε να παρατείνει την ένταξη των εν λόγω αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και να τους δώσει πρόσθετο χρόνο προετοιμασίας.

TA NEA


Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα γλιτώσετε τις κατασχέσεις της εφορίας – Δώστε έστω ένα μικρό ποσό και ... κερδίστε


“Παραθυράκι” που δίνει ανάσα σε 1.800.000 φορολογούμενους - Άτυπη ρύθμιση δίνει δυνατότητα έναντι καταβολής και όχι του ποσού της δόσης...
- Μπορείτε να γλιτώσετε τις κατασχέσεις της εφορίας ακόμη και με 20 ευρώ το μήνα
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ φτάνοντας τα 61,3 δισ. ευρώ. Μόνο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπέρασαν τα 8 δισ. και έτσι το υπουργείο φαίνεται ότι ακολουθεί την λογική της παροιμίας... φασούλι το φασούλι.
Με λίγα λόγια υπάρχει μια σιωπηρή απόφαση να γίνονται τα στραβά μάτια και να μην εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων καταθέσεων κλπ σε περίπτωση οφειλών, εφόσον ο φορολογούμενος δείχνει καλή πίστη.

Πως μπορεί να δείξει καλή πίστη ο φορολογούμενος;
Η διαδικασία είναι απλή. Ακόμη και για φορολογούμενους που έχουν μπει στη ρύθμιση για τις 12 δόσεις και αδυνατούν να καταβάλουν το προβλεπόμενο ποσό μια επίσκεψη σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ και η πληρωμή ενός μικρού ποσού κάθε μήνα “κλειδώνει” την κατάσχεση.
Οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” δεν έχουν παρά να καταθέτουν ένα ποσό κάθε μήνα, όπως λέει μάλιστα ο Γ.Γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης “εφόσον οι φορολογούμενοι δίνουν αυτό το άτυπο έναντι κάθε μήνα μπορούν να προστατευθούν από ενδεχόμενες κατασχέσεις καταθέσεων κλπ” Καλό είναι όμως όπως τονίζει να ενημερώνουν και την εφορία οι ίδιοι για την καταβολή του ποσού για να αποφευχθεί κάποια... κατά λάθος κατάσχεση.

Ουσιαστικά η άτυπη ρύθμιση αφορά περίπου 1.800.000 φορολογούμενους με οφειλές ως 5.000 ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι που πολλές φορές δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς.

Βέβαια, όπως εξηγούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι έλεγχοι συνεχίζονται. Εάν για παράδειγμα κάποιος καταβάλει ένα μικροποσό, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζει μεγάλο εισόδημα σε σχέση με την οφειλή τότε δεν γλιτώνει από την κατάσχεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Λευκή εβδομάδα" και στην Ελλάδα; Πρόταση για κλειστά σχολεία για οικογενειακές διακοπές

Τι είναι ο θεσμός της "λευκής εβδομάδας" που προωθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου


Ένας θεσμός που υφίσταται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, είναι πιθανό να υλοποιηθεί φέτος  και στην Ελλάδα, με τα σχολεία να κλείνουν για λίγες μέρες μέσα στον Μάρτιο, στο πλαίσιο της "λευκής εβδομάδας" με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η "λευκή εβδομάδα" ή "σχολική ανάπαυλα", όπως θα τιτλοφορείται για τη χώρα μας ο νέος τουριστικός θεσμός, αποτελεί χρόνιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Οι διαδικασίες για την εφαρμογή του βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση της ΠΟΞ.

Να σημειωθεί ότι μια πρώτη γεύση του θεσμού είχε πάρει η χώρα μας το 2004, όταν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, τα σχολεία χρηματοδοτήθηκαν για την οργάνωση τετραήμερων και πενθήμερων ψυχαγωγικών εκδρομών σε ορεινούς προορισμούς. Τότε μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, Κώστα Λεβέντη, τα καταλύματα του Πηλίου είχαν φιλοξενήσει 5.000 μαθητές.

Στις 4 με 7 Μαρτίου 2014, (μετά την Καθαρά Δευτέρα στις 3 Μαρτίου), θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, για να μπορούν οι οικογένειες να εκδράμουν σε ορεινούς προορισμούς και να απολαύσουν το πλούσιο φυσικό περιβάλλον των βουνών μας και τα χιονισμένα τοπία του. Κίνητρο για τέτοιες εξορμήσεις θα δώσουν οι ειδικές χαμηλές τιμές, έως και 50% μειωμένες, στα καταλύματα, που θα οριστεί να ισχύσουν από τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων, για την περιοχή τους αντίστοιχα" δήλωσε σχετικά ο κ. Λεβέντης.

Όσον αφορά τις διδακτικές ώρες που θα χαθούν από την εφαρμογή του θεσμού, η ΠΟΞ προτείνει να αναπληρωθούν είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων, που είναι πέντε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς είτε με την επίσπευση της έναρξης της επόμενης σχολικής περιόδου κατά δύο μέρες συνδυαστικά με την επιμήκυνση της κατά δύο μέρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις -Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά την πρώτη Κυριακή

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου και από τις οποίες οι έμποροι περιμένουν να δοθεί μια «ανάσα» στην αγορά.

Στις φετινές εκπτώσεις θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και το μέτρο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων για μια Κυριακή (για φέτος η Κυριακή αυτή είναι η 19η Ιανουαρίου).

Στις τάξεις των εμπόρων η αισιοδοξία για το τζίρο που θα έχουν από τις χειμερινές εκπτώσεις είναι συγκρατημένη με την  Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να εκτιμά ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου αυτός θα είναι μειωμένος κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

Οπως αναφέρει το Βήμα, στην εγκύκλιο αναφέρεται πως οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014. Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους.

Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.

Τέλος, σε ότι, αφορά το ερώτημα εάν η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων που θα ανοίξουν τα καταστήματα, συμπίπτει με την 12η ή με την 19η Ιανουαρίου, η Νομική Υπηρεσία της ΕΣΕΕ διευκρινίζει ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανένα περιορισμό, θα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, την Κυριακή 19η Ιανουαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερό το σκηνικό του καιρού

Τοπικές βροχές στην κεντρική και νοτιά χωρά αναμένονται για σήμερα Δευτέρα, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να επεκτεθαούν και  στα νοτιοδυτικά τμήματα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Τοπικές ομίχλες ή περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο και πιθανώς από το απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 και βαθμιαία στα νοτιά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που το απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στα νοτιά οπού από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειδωμένα στο γκαράζ πάνω από 200.000 αυτοκίνητα



Στα ράφια των εφοριών βρίσκονται 767.000 πινακίδες ΙΧ αυτοκινήτων, εκ των οποίων πάνω από 200.000 έχουν επιστραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να πληρώσουν τους υψηλούς φόρους.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής μόνο το 2013 επεστράφησαν περίπου 70.000 πινακίδες στις ΔΟΥ όλης της χώρας.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν συνολικά 5.500.000 ΙΧ, μοτοσικλέτες και επαγγελματικά αυτοκίνητα, από τα οποία το υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε 1,081 δισ. ευρώ για τέλη κυκλοφορίας για το 2014.

Ωστόσο, 95.000 ιδιοκτήτες χρωστούν ακόμη τέλη κυκλοφορίας για το 2013, ενώ για το 2014 δεν έχουν πληρώσει ακόμη περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ και άλλων οχημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ