Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου απο τον Σύλλογο Γυναικών Βαγίων


 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΓΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Κα ΘΕΩΝΗ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Κ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ
ΘΕΜΑ ΤΗ ΖΩΗ Κ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΣΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 7.00 μμ.ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ Κ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εν ενεργεία ποδοσφαιριστής ετών...70




Αυτό και αν είναι ρεκόρ, και πιστεύουμε πως δεν είναι ρεκόρ Ελλάδας, αλλά παγκόσμιο. Αυτό θα το δουν οι στατιστικοί συντάκτες, παγκοσμίως.

Χρησιμοποιήθηκε στο πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας Δωδεκανήσου, την Κυριακή χωρίς δελτίο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αφού η ομάδα του έχανε με 7-0 ( δεν υπήρχε λόγος ένστασης ), ποδοσφαιριστής 70 χρονών, παρά μερικούς μήνες κλειστά. Είναι συνταξιούχος!

Ναι δεν διαβάσατε λάθος. Η νέα ομάδα των μουσουλμάνων Ρόδου, η Αδελφοσύνη που κατέβηκε στο πρωτάθλημα τελευταία στιγμή, χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε το 1944!!!

Πρόκειται για τον Χιαμπάν Κιούρτ  του Ισμαήλ που γεννήθηκε 8-7-1944.

Το δελτίο που εξέδωσε η ΕΠΟ σήμερα (21-1) είναι αδιάψευστος μάρτυρας του ρεπορτάζ και μπορεί να προταθεί για το ρεκόρ Γκίνες σαν ο μακροβιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής.

fmtop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γλέντι με τους Μικρασιάτες Θήβας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 13:30 στo κέντρο «Τζάκι » σε ένα μεσημεριανό γλέντι για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε μια ζεστή συνάντηση με πλούσιο φαγητό, & άφθονο κρασί.
Θα διασκεδάσουμε με Μικρασιάτικα τραγούδια & Ρεμπέτικα με Λαικά & κλαρίνα από μουσικούς που αγαπούν και τιμούν την μουσική μας παράδοση .

Θα συμμετέχουν οι μουσικοί :
Ελένη Λαζάρου (Τραγούδι- μπαγλαμά )
Σωτήρης Παπαναστασίου ( Τραγούδι )
Γιώργος Κυριάκου ( Κλαρίνο )
Ορέστης Κολέτσος ( Μπουζούκι- τραγούδι ) ,
Jamie Robin Smith ( Βιολί )
Αποστόλης Κούνης ( Κιθάρα - ούτι – τραγούδι )

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας θα τιμήσει τους:
* Νίκο και Γιασεμί Σαραγούδα για την προσφορά τους στο Μικρασιάτικο τραγούδι και τη μουσική μας παράδοση.
* Λάμπρο Λιάβα Καθηγητή Μουσικολογίας και ερευνητή της μουσικής μας παράδοσης
* Κλήμη Πειρουνάκη για την προσφορά και το κοινωνικό του έργο στην Θήβα και την ευρύτερη περιοχή μας.
   
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ που σοκάρει-Τρομακτική επίθεση κροκόδειλου



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα δίκτυο που σοκάρει και στο οποίο καταγράφεται η επίθεση ενός κροκόδειλου στον ιδιοκτήτη της φάρμας Crocodile Creek στη Νότια Αφρική. Ο άνδρας παρά την μεγάλη εμπειρία του, έκανε το λάθος να πλησιάσει τον θηλυκό κροκόδειλο και να τον ενοχλήσει με ένα ραβδί. Τότε το τεράστιο ερπετό τινάχθηκε, άρπαξε τον ιδιοκτήτη της φάρμας από το πόδι και τον έριξε στο έδαφος. Ευτυχώς ο άνδρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σέρβος χαφ στον Λεβαδειακό

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣτΕ: Από 1ης Αυγούστου αντισυνταγματικές οι μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων

Για όσο διάστημα θα είναι σε ισχύ η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που προβλέπει την περικοπή των αποδοχών των ενστόλων
Τεράστια είναι τα ποσά τα οποία πρέπει να επιστραφούν σε όλους τους ένστολους, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργείται μια  νέα «μαύρη τρύπα» στον κρατικό «κορβανά», για την οποία το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης πρέπει να αναζητήσει ισοδύναμα.

Το νέο οικονομικό κενό που θα δημιουργηθεί εκτιμάται ότι δεν μπορεί να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην επίμαχη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν ομόφωνα, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων και όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία  έως και σήμερα. Δηλαδή, η αντισυνταγματικότητα των περικοπών ανατρέχει από 1η Αυγούστου 2012.

Μάλιστα, θα είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών για όσο διάστημα θα είναι σε ισχύ η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών  που προβλέπει την περικοπή των αποδοχών των ενστόλων.

Η επίμαχη υπουργική απόφαση η οποία έχει αριθμό οικ.2834080022/14.11.2012, εκδόθηκε στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, η εν λόγω υπουργική απόφαση εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου  4093/2012 με τον οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την τριετία 2013-2016 (ή διαφορετικά Μνημονίου ΙΙΙ).

Πλέον της περικοπής των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ., η επίμαχη υπουργική απόφαση, προβλέπει την υποχρέωση επιστροφής  των αποδοχών που είχαν ήδη καταβληθεί σε αυτούς αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012. Ο νομοθέτης χαρακτηρίζει την αναδρομική αυτή επιστροφή από 1η Αυγούστου 2012 και μετά, ως «αχρεωστήρως καταβληθείσες» αποδοχές.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι ένστολοι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζουν ειδικής προστασίας και μεταχείρισης σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα.

Κατά  συνέπεια η επίμαχη υπουργική απόφαση που προβλέπει την περικοπή των αποδοχών των ενστόλων είναι αντισυνταγματική

Κατόπιν αυτών η Ολομέλεια ακύρωσε την επίμαχη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ως αντισυνταγματική.

 Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αναμένεται να δημοσιευθεί  μέσα στο επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, Ομοσπονδίες και Ενώσεις από όλες τις κατηγορίες των ένστολων είχαν καταθέσει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουάριου 2013 προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και της αναδρομικής από 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» αποδοχών τους.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει: 1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος), 2) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και  λιμενικοί υπάλληλοι.

Οι ένστολοι υποστηρίζουν την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου ΙΙΙ, καθώς και της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει την τμηματική αναδρομική επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος που καθιέρωσε  ο Ν. 4093/2012.

Ακόμη, αναφέρουν ότι με τις περικοπές των αποδοχών τους παραβιάζεται η συνταγματική αρχή  της αναλογικότητας, καθώς οι περικοπές που επιβλήθηκαν, υπερβαίνουν το όριο πέραν του οποίου είναι συνταγματικά ανεκτές οι περικοπές των αποδοχών.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι οι μειώσεις που έγιναν στις αποδοχές των ένστολων είναι υψηλότερες από εκείνες που θα ήταν αναγκαίες για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού και χρηματοπιστωτικού προβλήματος της χώρας, ενώ η Πολιτεία δεν εξέτασε ενδελεχώς άλλες ηπιότερες λύσεις.

Το Μνημόνιο ΙΙΙ -υπογραμμίζουν οι ένστολοι- ρίχνοντας το βάρος της προσπάθειας της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, μονομερώς στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας, παραβιάζει τη συνταγματική κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας.

Επίσης, σύμφωνα με τις Ενώσεις παραβιάζεται και το Συνταγματικό δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, όσο  και το δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή που κατοχυρώνεται από το άρθρο 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, υποστηρίζουν οι ένστολοι.

Τέλος, υποστηρίζουν οι ένστολοι ότι τα επίμαχα νομοθετήματα που επιφέρουν μείωση αποδοχών, κ.λπ., αντιβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ -Σε ποιους κλάδους άνοιξαν 259 θέσεις

Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη η 1Κ/2014 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 259 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ (ΝΕΡΙΤ-ΑΕ).

Αφορά τους κλάδους ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Δείτε τις θέσεις και τα προσόντα ανά κλάδο/ ειδικότητα που περιγράφονται στην προκήρυξη ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα "Εγκατάσταση νέων γεωργών" στη Περιφέρεια Στερεάς

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιοποίησε την 2η Πρόσκληση του μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Σύμφωνα με την πρόσκληση αυτή καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης / φακέλους υποψηφιότητας από 18 Μαρτίου 2014 έως 16 Μαϊου 2014, οι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) που εγκαταστάθηκαν ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, είναι ηλικίας 18-40 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Ορεινών ή Μειονεκτικών περιοχών ή Δημοτικών κοινοτήτων κανονικών περιοχών με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων.
Το ύψος της ενίσχυσης ανά ενδιαφερόμενο Νέο Γεωργό κυμαίνεται από 10.000 € έως 20.000 €, ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας (ορεινή, μειονεκτική, λοιπή), τον προσανατολισμό της παραγωγής (φυτική, κτηνοτροφική, μικτή – μελισσοκομία) και το προβλεπόμενο επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης.
Για οποιαδήποτε πληροφόρηση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ- Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στον δικτυακό τόπο http://www.agrotikianaptixi.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη ανταπόκριση δημοτών η ενημερωτική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών

Με μεγάλη ανταπόκριση δημοτών η ενημερωτική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών για τη Λύσσα και τις Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες

Διθεματική επιστημονική ημερίδα διοργάνωσε, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων. 

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ορέστης Παπαδόπουλος, γνωστός στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στο ευρύ κοινό για την επιμέλεια, τη φροντίδα και την επιστημονική του κατάρτιση, ο οποίος μίλησε για τη Λύσσα στην Ελλάδα και τις Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες και ειδικότερα για την Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών γνωστή ως νόσο των τρελών αγελάδων.  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, όπου ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε στα ερωτήματα των παραβρισκόμενων.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη  την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα και τα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά : «Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρά θέματα, που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας μας και οπωσδήποτε ανησυχούν και τους πολίτες. Θεωρώ λοιπόν χρήσιμη αυτή την ημερίδα για να ενημερωθούμε για τους κανόνες για την πρόληψη, την καταπολέμηση και την εξάλειψη αυτών των μεταδοτικών ασθενειών, με στόχο την διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας».






Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο "ποντικοί" είχαν ρημάξει τα μαγαζιά της Θήβας-φωτο

Ο λόγος για δυο "ποντικούς" οι οποίοι είχαν ρημάξει τα καταστήματα στη Θήβα...

Οι αστυνομικοί όμως κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους και να σταματήσουν προς το παρόν τη δράση τους. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Δελτίο τύπου:

Συνελήφθησαν, χθες (20-01-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 44 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών από 48χρονο ημεδαπό, η κλοπή εμπορεύματος από κατάστημα ιδιοκτησίας του, η οποία έλαβε χώρα από άγνωστους δράστες το χρονικό διάστημα από μεσημβρινές ώρες της 19-01-2014 έως πρωινές ώρες της 20-01-2014.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν χθες το απόγευμα και συνέλαβαν τους δύο κατηγορουμένους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) ασημένια γυναικεία δαχτυλίδια, τα οποία όπως εξακριβώθηκε είχαν αφαιρέσει από το κατάστημα του 48χρονου.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου συλληφθέντα στη Θήβα, στην οποία φιλοξενούσε προσωρινά και τον 47χρονο συνεργό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος γυναικείων κοσμημάτων – φο μπιζού, ρούχα, τσάντες και άλλα είδη, τα οποία επίσης είχαν αφαιρεθεί από το προαναφερόμενο κατάστημα και αποδόθηκαν στον 48χρονο ιδιοκτήτη τους.



Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δύο συλληφθέντες το χρονικό διάστημα από 12-01-2014 έως και 20-01-2014 είχαν από κοινού διαπράξει ακόμη:

- Κλοπή σε κατάστημα καφεκοπτείο, ιδιοκτησίας 61χρονου ημεδαπού, από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.

- Απόπειρα κλοπής – διάρρηξης σε κατάστημα παιδικών ρούχων, ιδιοκτησίας 34χρονης ημεδαπής, στο οποίο προκάλεσαν φθορές στην κεντρική είσοδο.

- Απόπειρα κλοπής – διάρρηξης σε μεσιτικό γραφείο, ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού, στο οποίο επίσης προκάλεσαν φθορές στην κεντρική είσοδο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δύο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο (22-01-2014) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Λιβαδειά για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθη 49χρονη ημεδαπή στη Λιβαδειά, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για μη καταβολή εισφορών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες (20-01-2014) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, μία 49χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε η από 02-04-2002 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, η 49χρονη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών και χρηματική ποινή (300) ευρώ, για μη καταβολή εισφορών προς το Δημόσιο.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αρμοδίως. Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Ινδίας στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)

Συνελήφθη, χθες (20-01-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 37χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 27-03-2007 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 37χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μηνός και χρηματική ποινή (150) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η 24χρονη καλλονή κόρη του Παύλου Τσίμα που κάνει καριέρα στο Λονδίνο -εικόνες

Στα γραφεία της εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης Viacom...
(έχει μεταξύ άλλων στην ιδιοκτησία τους το γνωστό κανάλι MTV) στο Λονδίνο εργάζεται τον τελευταίο χρόνο η καλλονή κόρη του γνωστού δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα, Μυρτώ, η οποία επέλεξε να παραμείνει στην Βρετανική πρωτεύουσα και να μην επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των εξαετών σπουδών της.

Η Μυρτώ Τσίμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», αφού τελείωσε το σχολείο στην Ελλάδα (έχοντας συγκεντρώσει την τρίτη καλύτερη βαθμολογία στους απόφοιτους της Σχολής Μωραΐτη το 2007) έφυγε για το Λονδίνο όπου σπούδασε μάρκετινγκ, αρχικά στο πανεπιστήμιο του Warwick και εν συνεχεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο London School of Economics, επέστρεψε για μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα όπου εργάστηκε ως οικονομική σύμβουλος στην Toyota, μέχρι που βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία για να φύγει ξανά για το Λονδίνο.

Αρχικά προσελήφθη σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων, τη LEK Consulting, ενώ πέρυσι το Φεβρουάριο έκανε τη μεγάλη μεταγραφή που ήθελε στον κολοσσό της Viacom, έναν entertainment όμιλο, με 700.000.000 συνδρομητές από όλο τον κόσμο. Στην κατοχή του, μεταξύ πολλών άλλων, έχει το διάσημο μουσικό κανάλι MTV, το επίσης μουσικό VH1 και την κινηματογραφική εταιρεία Paramount Pictures.

Οπως σημειώνουν τα «Παραπολιτικά», τώρα, η Μυρτώ Τσίμα δουλεύει στο στρατηγείο του ομίλου, που βρίσκεται στο Κάμντεν, ως αναλύτρια σχεδιασμού και έρευνας της αγοράς.

Η 24χρονη έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση το περασμένο καλοκαίρι στη Μύκονο παρέα με τους γονείς τους (φωτογραφίες yupiii.gr, Facebook).





Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Δήλωσε κλοπή της μηχανής με την οποία άρπαζε τσάντες!


Όταν αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα από την οποία την άρπαξε κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας!
Πήγε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς δηλώνοντας κλοπή της μοτοσικλέτας του, ένας 46χρονος τσαντάκιας που αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα από την οποία την άρπαξε κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας! Δεν ήξερε, όμως, ότι η μηχανή είχε ήδη βρεθεί εγκαταλελειμμένη.

Ο δράστης είχε αφήσει το τιμόνι σε έναν συνεργό του, για την ταυτοποίηση του οποίου η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ίδιος ανέλαβε να αρπάξει την τσάντα της 36χρονης γυναίκας μέσα από το Ι.Χ. αυτοκίνητό της που είχε αφήσει σταθμευμένο για λίγο σε περιοχή της Χαλκίδας, έχοντας μέσα 550 ευρώ, δύο βιβλιάρια καταθέσεων, τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου της και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.

Το θύμα κατήγγειλε την αρπαγή στους αστυνομικούς στις 9 το βράδυ του Σαββάτου δίνοντας τα στοιχεία και την περιγραφή της μοτοσικλέτας των δραστών, που εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα.

Έτσι, όταν το επόμενο μεσημέρι ο 46χρονος ιδιοκτήτης πήγε στην Ασφάλεια και δήλωσε την κλοπή, εξακριβώθηκε ότι έλεγε ψέματα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες για κλοπή κατά συναυτουργία και ψευδορκία.
μηχανής με την οποία άρπαζε τσάντες!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν γεύμα για μαθητές σε 290 δημοτικά σχολεία

Πρόσκληση προς τα κυλικεία 290 δημοτικών σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα απευθύνει η ειδική υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου για το σχολικό έτος 2013-2014 ανέρχεται σε 8.180.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.

Το δεκατιανό των μαθητών θα περιλαμβάνει:

- Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (Δύο μέρες).
- Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (Δύο μέρες).
- Τυρόπιτα-σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 130 γραμμαρίων (Μία μέρα).

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει τα ακόλουθα:

1. Αντικείμενο της υπό διαπραγμάτευση σύμβασης

Για την υλοποίηση του προγράμματος θα συναφθεί σύμβαση μεταξύ της ειδικής υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (ΕΥΕ ΕΔ) του ΥΠΑΙΘ Δράσεων και του αντίστοιχου μισθωτή του κυλικείου.

Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων), σύμφωνα με τους όρους της υπ ́αριθμ. ΔΥ1γ/Γ.Π./οικ.93828 ΥΑ, όπως ισχύει, και τιμή προσφοράς 1 ευρώ, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α4-442/30-08-2012 ΥΑ και επιπλέον, ποσοστό έκπτωσης τουλάχιστον ≥10 %, δηλαδή κατά μέγιστο ≤0,90 ευρώ/ ανά τεμάχιο.

Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων), σύμφωνα με τους όρους της υπ ́αριθμ. ΔΥ1γ/Γ.Π./οικ.93828 ΥΑ, όπως ισχύει, και τιμή προσφοράς 1,25 ευρώ, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Α4-442/30-08-2012 ΥΑ και επιπλέον, ποσοστό έκπτωσης τουλάχιστον ≥10 %, δηλαδή κατά μέγιστο ≤ 1,12 ευρώ/ανά τεμάχιο.

Τυρόπιτα-σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους ≥130 γραμμαρίων, σύμφωνα με τους όρους της υπ’ αριθ. ΔΥ1γ/Γ.Π./οικ.93828 Υ.Α. όπως ισχύει και τιμή προσφοράς 1 ευρώ, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α4-442/3008-2012 ΥΑ και επιπλέον, ποσοστό έκπτωσης τουλάχιστον ≥10 %, δηλαδή κατά μέγιστο ≤ 0,90 ευρώ/ ανά τεμάχιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Παρασκευή το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου


Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 1η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
    Α/Α    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
    1    Περί της μελέτης συνολικής θεώρησης αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης
    ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στη Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου.
    2    Περί της αποδοχής μελέτης συνολικής θεώρησης οικισμού Σωληναρίου.
    3    Περί της αποδοχής μελέτης συνολικής θεώρησης οικισμού Πέτρας.
    4    Περί της παραλαβής περιβαλλοντικών μελετών έργων άρδευσης.

    5    Περί της παραλαβής υδρολογικών μελετών έργων άρδευσης.
    6    Περί της λήψης απόφασης για την υποβολή προς χρηματοδότηση πρότασης με τίτλο
    <<ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ>> , στο
    πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος <<Ψηφιακή Σύγκλιση>> , πρόσκληση 59-
    <<Ψηφιακές Υπηρεσίες Δήμων >>.
    7    Περί της λήψης απόφασης για τον ορισμό μελών - δημοτικών συμβούλων και των
    αναπληρωτών τους της Επιτροπής Βεβαίωσης καλής Εκτέλεσης Εργασιών & Υπηρεσιών έως
    2.934,70Ευρώ χωρίς Φ.Π.Α για το έτος 2014 , σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 28/80.
    8    Περί της εγγραφής του Δήμου ως συνδρομητή σε εφημερίδες και περιοδικά για το έτος 2014.
    9    Περί των αναμορφώσεων προϋπολογισμού - στοχοθεσίας και τροποποίησης Τεχνικού
    Προγράμματος έτους 2014.
    10    Περί της αίτησης δημότη.
    11    Περί της αποδοχής μισθωμάτων Σχολείων (ΕΠΑΛ).
    12    Περί της αποδοχής και κατανομής ποσού 5.476,52Ευρώ για θέρμανση Σχολικών Μονάδων.
    13    Περί της αποδοχής και κατανομής  ΣΑΤΑ/2013.
    14    Περί της αποδοχής και κατανομής επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών
    σχολείων.
    15    Περί της έγκρισης μελέτης βάσης κερκίδας Θεσπιών.
    16    Περί της ψήφισης ετήσιου προγράμματος δράσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2014 της
    Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ.).
    Η Πρόεδρος του
    Δημοτικού Συμβουλίου
   
   
   
   
   
    ΚΑΤΣΙΦΗ ΒΕΝΕΤΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στήριξη του Δήμου Λεβαδέων προς τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014  αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος στήριξης προς τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.
Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:
«Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες.
Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση (σε ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό) του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και την αύξηση των πιστώσεων.
Την ίδρυση μονάδας Εμφραγμάτων
Συγκροτεί επιτροπή αποτελούμενη από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς , τον Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, εκπροσώπους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς – κ. Ρουσσόπουλο Κ. και τους Βουλευτές του Νομού μας, προκειμένου να συναντήσουν τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη Άδωνη.
Εξουσιοδοτεί τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Ρουσσόπουλο Κων/νο  – παρέχοντας του την σχετική πίστωση χρόνου – όπως τεκμηριώσει πρόταση για τα ανωτέρω, δηλ. την αναγκαιότητα της Μονάδας Εμφραγμάτων, τις αυξήσεις των πιστώσεων του προϋπολογισμού, καθώς επίσης και την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι 17 δήμοι από τους οποίους θα ξεκινήσουν οι πρώτες απολύσεις του 2014

Οι απολύσεις προσωπικού θα προσμετρηθούν στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2014
Στο... κόκκινο βρίσκονται τουλάχιστον 18 επιχειρήσεις σε 17 δήμους ολόκληρης της χώρας οι οποίες στηρίζονται σε χρήματα των δήμων και δεν έχουν κανένα έσοδο. Από τους δήμους αυτούς θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά και απολύσεις προσωπικού, σύμφωνα με το «Έθνος», που δημοσιεύει τη λίστα με τους 17 δήμους που παρά την εξυγίανση που επιχειρήθηκε δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Οι απολύσεις προσωπικού θα προσμετρηθούν στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2014.

Υπολογίζεται ότι οι 17 δήμοι διατηρούν 18 δημοτικές επιχειρήσεις εκ των οποίων το 60% αφορούν σε  κοινωφελείς εταιρείες των δήμων που διέπονται από ειδικό καθεστώς, λόγω «Καλλικράτη».

Η λίστα έχει ως εξής:

Πρώτος στη λίστα ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013. Ακολουθεί ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου. Στη λίστα βρίσκεται ακόμα ο δήμος Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Στους παραπάνω δήμους θα εφαρμοστεί πρόγραμμα περικοπών, κυρίως σε έξοδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ, αλλά και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών, απ' όπου θα προκύψει και το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλους δήμους.

Στην περίπτωση που ο εργαζόμενος αρνηθεί τη μετακίνηση, όπως προβλέπεται από το νόμο, απολύεται αυτόματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκατοντάδες νεογέννητα παραμένουν στα αζήτητα στα ελληνικά νοσοκομεία

Επιστροφή στο Μεσαίωνα. Παιδιά παραμένουν αζήτητα στα νοσοκομεία. Τα ειδικά ιδρύματα είναι λίγα, υποστελεχωμένα και κορεσμένα με αποτέλεσμα τα νεογέννητα να παραμένουν στα νοσοκομεία σε συνθήκες ακατάλληλες για την ψυχική τους ισορροπία και για την υγεία τους, πολλές φορές μαζί με άλλα άρρωστα παιδιά.


Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι η νομοθεσία για τις υιοθεσίες δεν έχει συμπληρωθεί με τις απαιτούμενες αλλαγές και ακόμη επειδή στην Ελλάδα ο θεσμός της αναδοχής δεν έχει αναπτυχθεί.
Η εικόνα που αποτυπώνεται σε έγγραφα Νοσοκομείων, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, επιβεβαιώνει ότι πολλά παιδιατρικά νοσοκομεία αναγκάζονται να φιλοξενούν για μήνες βρέφη και παιδιά σε χώρους ακατάλληλους για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη, να μένουν υγιή παιδιά μαζί με άρρωστα, σε περιβάλλον που δεν βοηθά την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, μέχρι να βρεθεί χώρος κατάλληλος να τα φιλοξενήσει.
Πρόκειται κυρίως για βρέφη και παιδιά που ήρθαν στον κόσμο εκτός γάμου, παιδιά με μητέρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, εξαρτημένες από ουσίες, ψυχικά ασθενείς, ανήλικες, ΑμεΑ, με οικονομική ανέχεια.
Τον περασμένο Οκτώβριο επτά βουλευτές του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν τα παιδιά αυτά που ενώ είναι υγιή βρίσκονται στα νοσοκομεία.
Στις 7 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφα των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που διαθέτουν Μαιευτικά ή και Παιδιατρικά Τμήματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού», όπου εισάγονται παιδιά κατόπιν εντολής των εισαγγελέων Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιώς κυρίως, και των εισαγγελέων Πρωτοδικών της Χώρας, η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι οι εισαγωγές αυτές αφορούν βρέφη και παιδιά διαφόρων ηλικιών, ημεδαπά και αλλοδαπά τα οποία υφίστανται κακοποίηση, παραμέληση ή εγκατάλειψη από τα πρόσωπα φροντίδας τους.
Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι:
- Το 2010 εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή συνολικά 42 παιδιά.
- Το 2011 εισήχθησαν 96 παιδιά.
- Το 2012 τα παιδιά που εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή έφθασαν τα 130 και το
- 2013, για το διάστημα μόνο έως την 29.10.2013, εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή 102 παιδιά.
«Τα παιδιά αυτά εισάγονται στην εκάστοτε κλινική που εφημερεύει και φιλοξενούνται σε δωμάτια που νοσηλεύονται άρρωστα παιδιά», σημειώνεται στο έγγραφο και αναφέρεται ότι «τη δημιουργική απασχόληση και φροντίδα των παιδιών αυτών, για κάποιες ώρες της ημέρας, αναλαμβάνουν εθελοντές, μετά από αίτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Οι εθελοντές προέρχονται από τον Σύλλογο "Το χαμόγελο του παιδιού" και την Εθελοντική Διακονία Ασθενών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».
Η διαδικασία της εξεύρεσης του κατάλληλου για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη περιβάλλοντος, «πολλές φορές καθυστερεί λόγω της πληρότητας των υφιστάμενων δομών προστασίας στη χώρα μας», ενώ «η αναζήτηση συχνά γίνεται χωρίς να μπορεί να καλύψει συναισθηματικές ανάγκες αλλά σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα, τους όρους και τις προϋποθέσεις του εκάστοτε χώρου φιλοξενίας όπως ηλικία, φύλο, νοητικό δυναμικό, χρόνια προβλήματα υγείας κλπ». Από το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου που απαριθμεί μόλις δύο άτομα (συν ένα άτομο επικουρικά δύο φορές την εβδομάδα) καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση των περιστατικών, αναφέρεται στο έγγραφο.

Γ.Ν.Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Το ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» είναι κέντρο προστασίας της ανύπαντρης μητέρας και του εκτός γάμου βρέφους και ως εκ τούτου δέχεται ένα πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών που γεννούν και αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα (μητέρες εξαρτημένες από ουσίες, ψυχικά ασθενείς, ανήλικες, ΑμεΑ, με οικονομική ανέχεια). Πολλά βρέφη των παραπάνω κατηγοριών παραμένουν φιλοξενούμενα στο νεογνολογικό τμήμα του νοσοκομείο από 1 έως 5 μήνες εξαιτίας:
- Της αναμονής εισαγγελικής εντολής για τη διερεύνηση της καταλληλότητας του οικογενειακού περιβάλλοντος ή την μεταφορά του βρέφους σε Ίδρυμα για την αποκατάστασή του.
- Λόγω του μεγάλου χρόνου αναμονής της μεταφοράς των βρεφών ελλείψει προσωπικού των Ιδρυμάτων.
- Ελλείψει χώρων υποδοχής και φιλοξενίας των βρεφών αυτών.
Λόγω της εγκατάλειψης των βρεφών με ειδικές ανάγκες και την έλλειψη χώρων υποδοχής τους.

«ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
Τον φόβο ότι αν δεν ενισχυθούν οι δομές υποδοχής, τότε μονίμως «θα λιμνάζουν» παιδιά στα Νοσοκομεία, «χώροι ακατάλληλοι για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, εκφράζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου- Αλεξάνδρα». Προτείνει ειδικότερα:
- Να αναδιοργανωθούν οι δομές του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Η ΜΗΤΕΡΑ, του ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, του ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΚΑΑΠ Βούλας ώστε άμεσα να φιλοξενούνται βρέφη με κοινωνικό ή ιατρικό πρόβλημα. (Σε διάστημα ενός μηνός από τη γέννησή τους να φιλοξενούνται εκεί, από τα Μαιευτήρια και τα Νοσοκομεία Παίδων).
- Να υπάρξει μεγάλος αριθμός ειδικών σε αυτές τις δομές (παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ) ώστε γρήγορα να γίνονται οι αξιολογήσεις ζευγαριών (για υιοθεσία ή αναδοχή ή προσωρινή φιλοξενία).
- Να αλλάξει ο τρόπος υιοθεσιών και αυτές να γίνονται μόνο από κρατικούς φορείς. Να καταργηθούν οι ιδιωτικές υιοθεσίες.
- Να αναπτυχθεί ο θεσμός της αναδοχής.
- Να στηριχθεί η οικογένεια.
«Αν δεν ενισχυθούν οι προαναφερόμενες δομές εισροής εγκαταλελειμμένων βρεφών, με εξειδικευμένο προσωπικό και ταχύτερες διαδικασίες αξιολόγησης οικογενειών, μονίμως θα λιμνάζουν παιδιά στα Νοσοκομεία, χώροι ακατάλληλοι για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη», αναφέρεται στο έγγραφο.

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Όπως αναφέρει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία-Παίδων Πεντέλης», οι εισαγωγές αφορούν βρέφη και παιδιά διαφόρων ηλικιών, ημεδαπά και αλλοδαπά τα οποία αφού γίνει ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και εξετασθούν από επιστήμονες της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο φιλοξενίας για το καθένα από αυτά. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου έρχεται καθημερινά σε επικοινωνία με αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποφευχθεί η μακροχρόνια παραμονή τους στο Νοσοκομείο, εφόσον δεν απαιτείται νοσηλεία. Η διαδικασία αυτή όμως πολλές φορές καθυστερεί λόγω της πληρότητας των υφιστάμενων δομών παιδικής προστασίας της χώρας μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οινόφυτα: Ληστές με τα καλάσνικοφ στα χέρια «χτύπησαν» δύο τράπεζες

Οι κουκουλοφόροι «χτύπησαν» πρώτα το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς και στη συνέχεια όρμησαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
«Πάγωσαν» τα Οινόφυτα Βοιωτίας από την πρωινή ληστρική επιδρομή που έκαναν  πάνοπλοι κακοποιοί σε δυο τραπεζικά υποκαταστήματα της περιοχής.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη πέντε (5) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (21-01-2014) το πρωί, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά από υποκατάστημα τράπεζας και υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 08:00΄ το πρωί, οι τέσσερις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια, έθραυσαν με βαριοπούλα την τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας στα Οινόφυτα και οι τρεις εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου με την απειλή όπλων (δύο Kalashnikov και ενός πιστολιού), αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (10.695) ευρώ.

Στη συνέχεια οι ίδιοι δράστες (περίπου στις 08:10΄) εισήλθαν στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. της ανωτέρω περιοχής όπου επίσης με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανάμενε συνεργός τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής. Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα το όχημα διαφυγής των δραστών, εγκαταλελειμμένο σε περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα αποφύγουν τον πλειστηριασμό οι 27.000 κόκκινοι δανειολήπτες


Τι συμβουλεύει το υπουργείο Ανάπτυξης

Κατασχετήριο για το σπίτι τους έχουν λάβει 27.000 φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να προχωρήσουν σε άμεση ενημέρωση των τραπεζών για να αποφύγουν τον πλειστηριασμό.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μετά από αίτημα των τραπεζών-μελών της, ενημέρωσε σήμερα ότι οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν υπεύθυνες δηλώσεις του άθρου 2, παρ. 2α του ν.4224/2013 για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό, μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.

Οι πληροφορίες κύκλων του υπουργείου αναφέρουν ότι τα 27.000 κατασχετήρια αφορούν σε 76.000 δάνεια εκ των οποίων τα 62.000 αφορούν παγωμένα κατασχετήρια και 14.000 αφορούν δάνεια που εντάχθηκαν στις διατάξεις του νόμου Παπαθανασίου (πάγωμα των πλειστηριασμών για οφειλές έως και 200.000 ευρώ).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι παρατάθηκε για τρεις μήνες, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Σκορδά, η δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα διευκόλυνσης που ισχύει για τους ενήμερους οφειλέτες. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που συστάθηκε με τον πρόσφατο νόμο 4224/31-12-13, να αξιολογήσει την πορεία του προγράμματος.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου: το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους οφειλέτες αφορά έναν μηχανισμό αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων που βασίζεται αποκλειστικά στη τρέχουσα οικονομική δυνατότητα του κάθε δανειολήπτη και όχι σε ποια οικονομική κατάσταση βρισκόταν όταν σύναπτε τη δανειακή σύμβαση με το πιστωτικό ίδρυμα. Ο υπαγόμενος στη ρύθμιση δανειολήπτης δεν θα καταβάλλει δόση μεγαλύτερη του 30% του καθαρού εισοδήματος του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα από το κράτος

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από την απόφαση - βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει της μισθολογικές περικοπές στους ένστολους. Τι θα ακολουθήσει

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει για τον κρατικό προϋπολογισμό η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει τις μισθολογικές περικοπές στους ένστολους. Ακολουθούν δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι.

Ριζικές ανατροπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια που "κουρεύτηκαν" το 2012 εκτιμάται ότι θα επιφέρει η αναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κατά πληροφορίες θα "ακυρώνει" τις μειώσεις που επιβλήθηκαν στους ένστολους.

Και αυτό γιατί ανοίγει ο δρόμος να "δικαιωθούν" σε ανώτατο βαθμό δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, ιατροί του ΕΣΥ και διπλωματικοί υπάλληλοι, γεγονός που θα δημιουργήσει μια τεράστια "μαύρη τρύπα" στον κρατικό προϋπολογισμό.

Κυβερνητικές πηγές υπολογίζουν πως μόνο για τους ένστολους η επαναφορά των αποδοχών τους στα προ της 1ης Αυγούστου 2012 επίπεδα και η επιστροφή από το Δημόσιο των ποσών που έχασαν λόγω περικοπών μέχρι και σήμερα φθάνει στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απόφαση του ΣτΕ θα αποτελέσει "πιλότο" και για τους υπόλοιπους λειτουργούς του Δημοσίου, οι οποίοι αμείβονται μέσω ειδικών μισθολογίων (δικαστικοί, ιατροί, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες) και των οποίων οι αμοιβές "κουρεύτηκαν" με τον ίδιο νόμο (4093 του 2012).

Σε μια τέτοια περίπτωση το οικονομικό επιτελείο θα κληθεί να επιστρέψει πολλαπλάσια ποσά που επί του παρόντος δεν έχουν υπολογιστεί.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν ισχυρό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς θα δημιουργηθούν νέα ανοίγματα στον προϋπολογισμό σε μια περίοδο κατά την οποία δέχεται πιέσεις από την τρόικα για να προσδιορίσει ισοδύναμα μέτρα μεταξύ 1,2 και 1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Η αντισυνταγματικότητα των περικοπών για τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς και τους υπόλοιπους ένστολους αφορά και την αναδρομική αλλά και τη γενικότερη περικοπή της τάξης του 10% μεσοσταθμικά που επιβλήθηκε στις αποδοχές τους. Όταν βγει η απόφαση του ΣτΕ, οι αποδοχές τους θα αυξηθούν αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012.

Το Δημόσιο θα κληθεί να καταβάλει τότε ποσό περίπου 200 εκατ. ευρώ, πιθανότατα σε δόσεις, είτε από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 είτε με ομόλογα, όπως είχε κάνει κατά το παρελθόν με τα αναδρομικά των δικαστών.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντισυνταγματικότητα των μειώσεων για τους ένστολους μπορεί να στηριχθεί στον σημαντικό ρόλο που έχουν στην κρατική μηχανή για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης, καθώς κρίνεται ότι οι αποδοχές τους για ένα τόσο δύσκολο και επικίνδυνο έργο είναι πολύ χαμηλότερες από τις επιβαλλόμενες.

Η αναμενόμενη απόφαση εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση και των συντάξιμων αποδοχών, ενώ αποτελεί και πρόκριμα για τη δικαίωση και των συνταξιούχων ενστόλων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου έχουν προσφύγει για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Να υπενθυμίσουμε πως οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια νομοθετήθηκαν στα τέλη του 2012, αλλά τέθηκαν σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του ίδιου χρόνου. Στους ένστολους οι βασικοί μισθοί μειώθηκαν από 2,5% έως και 20%, ανάλογα τον βαθμό.

Επίσης "κουρεύτηκαν" όλα τα επιδόματα (εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης, ευθύνης διοίκησης, επιχειρησιακής ετοιμότητας και ειδικών συνθηκών).

Για τους ανώτατους δικαστικούς οι απώλειες φτάνουν τα 1.111 ευρώ τον μήνα ή 27%, ενώ στη βάση της μισθολογικής πυραμίδας (ειρηνοδίκες) περιορίζονται στα 119 ευρώ τον μήνα ή 8%.

Στους πανεπιστημιακούς οι βασικοί μισθοί μειώθηκαν από 118 έως και 316 ευρώ τον μήνα (μείωση έως και 17,8%).

Οι περικοπές στους βασικούς μισθούς των ιατρών του ΕΣΥ κυμαίνονται από 20 ευρώ τον μήνα για τους ειδικευόμενους και φτάνουν τα 474 ευρώ τον μήνα για τους διευθυντές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τα τρακτέρ στις πλατείες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Ορατή η προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από σήμερα, Τρίτη, αποφασίστηκε την Κυριακή σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα.

Από την Τρίτη θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, και από η συμμετοχή σε αυτή την ενέργεια θα καθορίσει την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου της Νίκαιας», γνωστού από τις περυσινές κινητοποιήσεις, αποφασίστηκαν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εφορίες την Παρασκευή, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, η θεσμοθέτηση αφορολόγητου εισοδήματος 40.000 ευρώ για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί, καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Αγριεύει ο καιρός από την Τρίτη, καθώς θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια, κυρίως στα ορεινά και Δυτικά. Πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από το μεσημέρι. Βελτίωση τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά 5 με 7, βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο τη δυτική Στερεά και αργότερα στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ βαθμιαία χιονιά θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο μέχρι 8 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αργότερα στα βόρεια.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και το βραδύ δυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ βαθμιαία δυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στα Ιμαλάια! (video)



Το μουσικό σχήμα ΑΝΝΑ RF, παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, το τραγούδι «Δακρυσμένα Μάτια» ("Weeping Eyes") σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, από την οροσειρά των Ιμαλαΐων.



Οι ΑΝΝΑ RF...
κατάγονται από το Ισραήλ και παρουσιάζουν ένα μίγμα μεταξύ Δυτικής και Ανατολίτικης μουσικής, συνδέοντας αρχαία και μοντέρνα μουσικά όργανα, συνδυάζοντάς τα με ηλεκτρονικό ήχο. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν «το παρελθόν, συναντά το παρόν σε έναν ήχο του μέλλοντος».

Η παραγωγή των τραγουδιών, αλλά και των βίντεο κλιπς, γίνεται από τα ίδια τα μέλη του σχήματος, είτε στο προσωπικό τους στούντιο στο Ισραήλ, είτε στο «κινητό» τους στούντιο, καθώς ταξιδεύουν συνεχώς σε όλον τον κόσμο.

Το «ANNA RF» αποτελεί έκφραση της Αραβο-εβραϊκής γλώσσας, με διπλό νόημα, καθώς σημαίνει «ξέρω» και «δεν ξέρω», κάτι που, όπως το ίδιο το συγκρότημα αναφέρει, αποτελεί τη «φιλοσοφία» τους.

Από Palmografos.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ