Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ξηρονομή:Μετέτρεψε το σπίτι του σε Λαογραφικό Μουσείο!!


Το Permissospress στο σπίτι...Θησαυρός στην Ξηρονομή.
ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΚΘΕΤΕΙ Ο ΒΟΙΩΤΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΡΑΦΤΗΣ
Λίγα λόγια για τον συλλέκτη παραδοσιακών αντικειμένων κ.Μπλάνο Γιώργο
Ο κ.Μπλάνος γεννήθηκε το 1932 στην  Ξηρονομή Βοιωτίας και μετα το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα όπου εργάστηκε σε ραφείο της οδού Πανεπιστημίου.Παλαίμαχος ράφτης και από τους πιο κορυφαίους της εποχής  με καριέρα σε Αθήνα και Παρίσι  έντυσε μεγάλες προσωπικότητες, επιχειρηματίες  και πολλούς διάσημους  Έλληνες ηθοποιούς.Έπειτα απο μισό αιώνα επέστρεψε στη γενέτειρά του την Ξηρονομή Βοιωτίας και ίδρυσε ενα Λαογραφικό Μουσείο μέσα στο σπίτι του!!!
 Το μεράκι του κ. Γιώργου Μπλάνου και της συζύγου του για την λαογραφία,τους έκανε  να αγοράζουν σε κάθε τους ταξίδι οποιοδήποτε παραδοσιακό προιόν τους κέντριζε το ενδιαφέρον.Ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει το Μουσείο χωρίς την υποστήριξη της συζύγου του κυρίας Ασπασίας Μπλάνου.Σήμερα  το Λαογραφικό Μουσείο Ξηρονομής είναι ένα απο τα πιο εντυπωσιακά στη περιοχή μας με σπάνιες συλλογές, αντικείμενα και κειμήλια που μάζευε μια ζωή. Εμείς πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε κατά  την επίσκεψή μας στο σπίτι...Μουσείο όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί.Ξεχωριστή εντύπωση προκαλούν οι παραδοσιακές στολές,  τα προσωπικά του αντικείμενα,ενώ   φιλοξενούνται οικιακά σκεύη, κομμάτια υφαντών  και οργάνων μουσικής.Το Permisospress  προτείνει στα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Βοιωτίας και σε ιδιώτες,να αφιερώσουν  χρόνο και να επισκεφθούν το σημαντικό Λαογραφικό Μουσείο Ξηρονομής,όπου είναι μια εμπειρία που αξίζει,γιατί τα εκθέματα το αξίζουν!!!!
Η είσοδος

είναι ελεύθερη-πληροφορίες στα τηλ.6977009149,2264041244.

 
ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σομαλοί πειρατές τα έβαλαν με ρωσικό πολεμικό πλοίο και δείτε τι έπαθαν (Βίντεο)


Δεν ήξεραν τι τους περίμενε καθώς έπλεαν με το καΐκι τους αυτοί οι πειρατές ανοιχτά της Σομαλίας
καθώς αναζητούσαν τη λεία τους , για κακή τους τύχη έπεσαν πάνω σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Το ρωσικό πλήρωμα δεν έδειξε κανένα έλεος, καθώς χρησιμοποίησε ενάντια στους πειρατές ότι όπλο διέθετε.zoomblog.org


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Λιβαδειά και Θήβα θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας




Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στη συνεστίαση που διοργανώνει η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ στο πλαίσιο του εορτασμού των 95 χρόνων του ΚΚΕ, την Παρασκευή 24 Γενάρη, στις 8.30 μ.μ. στο «ΡΟΔΟΝ Palace».

Επίσης, θα παρευρεθεί στη συνεστίαση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Θήβας, το Σάββατο 25 Γενάρη, στο κέντρο «Ο Κουτσούρας» στη Θήβα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, στο Μαυρομάτι Βοιωτίας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου Δήμου Αλιάρτου,
παρουσιάζει βραβευμένες ταινίες του "Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας"
στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 8 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου.



Αντί εισιτηρίου να προσφέρουμε όλοι τρόφιμα μακράς διαρκείας
για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αλιάρτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ταυτότητα στο ελληνικό βαμβάκι δίνει το Κέντρο Ταξινόμησης Καρδίτσας



Το θεσμικό κενό των τελευταίων χρόνων σε ότι αφορά την ταξινόμηση του βάμβακος βάσει της ποιότητας της ίνας έρχεται να καλύψει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται να ανοίξει νέες προοπτικές για την καλλιέργεια προσδίδοντας παράλληλα «ταυτότητα» στο ελληνικό προϊόν.
Η ταξινόμηση και η τυποποίηση θα προσδώσει στο ελληνικό βαμβάκι πρόσθετη αξία και δυναμική προώθηση στη διεθνή αγορά.Η ταξινόμηση και η τυποποίηση θα προσδώσει στο ελληνικό βαμβάκι πρόσθετη αξία και δυναμική προώθηση στη διεθνή αγορά.

Η ΚΥΑ για την «Ταξινόμηση του βάμβακος μέσω του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος» που υπογράφει ο  Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος προωθήθηκε για υπογραφή από το συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η ταξινόμηση και η τυποποίηση του προϊόντος με σύγχρονες μεθόδους και σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, σε επίπεδο χώρας από επίσημο φορέα, θα προσδώσει στο ελληνικό βαμβάκι «ταυτότητα», με αποτέλεσμα:

-  Την απόκτηση πρόσθετης αξίας και

- Τη δυναμικότερη προώθησή του στη διεθνή αγορά.

«Η υψηλή ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού δεν αρκεί για να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές. Απαιτείται τυποποίηση και ταξινόμηση του προϊόντος, έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμο και η ποιότητά του εγγυημένη» τόνισε με αφορμή την υπογραφή της απόφασης ο αναπληρωτής υπουργός.

Το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος θα λειτουργεί στην Καρδίτσα και θα συντονίζει τα Περιφερειακά Κέντρα Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον, βάσει της ΚΥΑ, το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος:

1. Αναλαμβάνει την άσκηση του ρόλου της διαιτησίας στα πεδία (π.χ. μήκος της ίνας του βαμβακιού) που είναι διαπιστευμένα τα εργαστήρια του από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, επιλύοντας  τυχόν διαφορές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

2. Τηρεί ηλεκτρονικό αρχείο και βάση δεδομένων για την πορεία της ποιότητας του ελληνικού βαμβακιού και ενημερώνει το ΥπΑΑΤ, τις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις και τη Διακλαδική Οργάνωση Βάμβακος.

3. Μπορεί, σε συνεργασία με την αρμόδια Δ/νση του ΥπΑΑΤ,  να οργανώνει και να υλοποιεί δράσεις για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας του προϊόντος, καθώς και να συμμετέχει σε αναπτυξιακά προγράμματα και ερευνητικά έργα.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες του Κέντρου χρηματοδοτούνται κυρίως από τα ίδια έσοδά του, όπως οι εισφορές των μελών της Διακλαδικής Οργάνωσης Βάμβακος και το αντίτιμο της παροχής υπηρεσιών σε τρίτους.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της ΚΥΑ ο κ. Χαρακόπουλος  δήλωσε τα εξής:

«Στόχος μας στο ΥπΑΑΤ είναι να αναδείξουμε την ποιοτική παραγωγή της ελληνικής γης, να την ενισχύσουμε κάνοντάς την πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφή. Η υψηλή ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού δεν αρκεί για να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές. Απαιτείται τυποποίηση και ταξινόμηση του προϊόντος, έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμο και η ποιότητά του εγγυημένη. Αυτό κάνουμε, όπως είχαμε δεσμευτεί, κατόπιν συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και αξιοποιώντας μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για το δημόσιο, με την ταξινόμησή του μέσω του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος. Το ελληνικό βαμβάκι επιτέλους αποκτά ταυτότητα, αποκτά πρόσθετη αξία και για τους παραγωγούς και για τους μεταποιητές. Ταξινομημένο και τυποποιημένο το ελληνικό βαμβάκι μπορεί να ξαναγίνει ο “λευκός χρυσός”. Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε, υλοποιώντας δράσεις που συμβάλλουν στην αξιοποίηση των αγροτικών μας προϊόντων και την αύξηση των εξαγωγών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρωμές ΕΛΓΑ ύψους 14,7 εκατ. ευρώ σε 7.968 παραγωγούς


Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14,7 εκατ. ευρώ σε 7.968 παραγωγούς θα καταβάλει μεθαύριο Παρασκευή ο ΕΛΓΑ.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣτΕ: Μόνο για τους ένστολους η δικαστική απόφαση

Δεν αφορά άλλους κλάδους εργαζομένων, παρά μόνο στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες, διευκρίνισαν σήμερα Σύμβουλοι Επικρατείας μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από την κρίση αυτή των δικαστών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου
Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστολούς που ελήφθη κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, αφορά αποκλειστικά και μόνο τους στρατιωτικούς όλων των Σωμάτων και όπλων (Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες, κ.λπ.) και κανέναν άλλο κλάδο εργαζομένων.

Αυτό διευκρίνιζαν σήμερα Σύμβουλοι Επικρατείας μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από την κρίση αυτή των δικαστών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Όπως έλεγαν οι δικαστές η απόφαση για τους ενστόλους δεν μπορεί να επεκταθεί σε  καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων, τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα,  αλλά ούτε μπορεί να επηρεάσει άλλους κλάδους υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές από 1η Αυγούστου 2012 τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζει ειδικής προστασίας και μεταχείρισης σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα.

Πρφος ενίσχυση των λεγομένων τους οι σύμβουλοι Επικρατείας, ανέφεραν ότι  η Ολομέλεια του ΣτΕ και πάλι, σε άλλη επόμενη διάσκεψή της,  έκρινε (σε αντίθεση με τους ενστόλους) συνταγματικές και νόμιμες τις περικοπές των αποδοχών τριών κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου τομέα.

Πρόκειται για τις περικοπές των εργαζομένων στις ανεξάρτητες Αρχές και ειδικά αυτή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς  και  των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι αμοίβονται σύμφωνα με το ενιαίο  μισθολόγιο. Κατά συνέπεια, προσέθεταν οι δικαστές, είναι φανερό ότι οι αποφάσεις για τις τρεις επίμαχες κατηγορίες εργαζομένων είναι σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση για τους ενστόλους.

Όπως είναι γνωστό, σημείωναν  οι δικαστές για να μπορεί να δικαιωθεί  μια κατηγορία εργαζομένων(ή το αντίθετο)  από τα δικαστήρια, βασική προϋπόθεση είναι να προσφύγει σε αυτά κάποιος εργαζόμενος ή ο συνδικαλιστικός του εκπρόσπωπος.

Επί της συγκεκριμένης αυτής προσφυγής η οποία θα αφορά ορισμένο κλάδο εργαζομένων θα αποφανθεί το ΣτΕ και η απόφαση που θα εκδοθεί   θα καταλαμβάνει μόνο αυτή την κατηγορία εργαζομένων και όχι άλλη συναφή ή παρεμφερή.

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπενθύμιζαν ότι ο καθένας μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια, αλλά μέσα σε νόμιμες και συγκεκριμένες προθεσμίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Οι προθεσμίες αυτές είναι  60 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα έκδοση μιας υπουργικής απόφασης με την οποία περικόπτονται οι αποδοχές σε ένα κλάδο εργαζομένων. Μόνο μέσα στις 60 αυτές ημέρες  μπορεί κάποιο Σωματείο, εργαζόμενος, κ.λ.π., να  προσβάλλει στο ΣτΕ την επίμαχη υπουργική  απόφαση και να ζητήσει την ακύρωσή της. Εάν πέραση η  61η ημέρα η αίτηση-προσφυγή  θα απορριφθεί ως εκπρόθεσμή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 2.800 προσλήψεις στην Ελλάδα θα προχωρήσει η Ryanair -Οι ειδικότητες που θα ζητήσει

Mέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστότοπο της Ryanair η προκήρυξη των 2.800 θέσεων εργασίας που θα προσφερθούν στους ενδιαφερόμενους, λόγω της δημιουργίας των δύο σταθμών της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οπως ανακοίνωσε η ιρλανδική εταιρεία με την ευκαιρία της δραστηριοποίησής της στη χώρα μας και τη δημιουργία των δύο αεροπορικών βάσεων, θα δημιουργηθούν συνολικά 2.800 θέσεις εργασίας, 1.200 στην Αθήνα και 1.600 στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το ένθετο «Εργασία» της εφημερίδας Εθνος αναφέρει ότι οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αφορούν τις εξής ειδικότητες:

    πιλότοι
    αεροσυνοδοί
    ιπτάμενοι φροντιστές
    μηχανικοί
    προσωπικό εδάφους (check in, βαλίτσες και άλλα)
    προσωπικό πίστας (οδηγοί και άλλα).

Οι υποψήφιοι, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα, να διαθέτουν διαβατήριο της ΕΕ και φυσικά να έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Υπ. Υγείας σε Μπασιάκο για ΚΥ Σχηματαρίου και ΕΟΠΥΥ Οινοφύτων


  
Απαντώντας στην με αρ. 3532/5-11-2013 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο, σχετικά με το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και τον ΕΟΠΥΥ Οινοφύτων, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Ο ΕΟΠΥΥ συστάθηκε με το άρθρο 17 του ν. 3918/2011, όπως αυτό τροποποιήθηκε στη συνέχεια με την παρ.2 του άρθρου 72 του ν. 3984/2011, την παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 4052/2012 και την παρ. 10 του άρθρου 13 του ν. 4052/2012.
Στον Οργανισμό μεταφέρθηκαν, με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 3918/2011 και εντάχθηκαν ως υπηρεσίες ο Κλάδος Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι Κλάδοι Υγείας του ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ο ΟΠΑΔ, ως προς τις παροχές σε είδος.  Με την παρ. 17 του άρθρου 13 του ν. 4052/2012, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 42 του ν. 4075/2012, στον Οργανισμό εντάχθηκαν οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος του Οίκου Ναύτη, του Κλάδου Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ και του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, του ΕΤΑΑ.  Με το ν. 4093/3012 (Ρυθμίσεις Θεμάτων Υπουργείου Υγείας-Ρυθμίσεις Θεμάτων ΕΟΠΥΥ) παρ. 1α εντάχθηκε και το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των διαγωνισμών προμήθειας αγαθών, με την παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α /2-2-2012), προστέθηκε εδάφιο στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 3918/11 που ορίζει :
«Έως την ολοκλήρωση του Οργανισμού και τη λειτουργία Υπηρεσίας Προμηθειών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., διαγωνισμοί προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών διενεργούνται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Μέχρι την κατά τα ανωτέρω ολοκλήρωση του Οργανισμού, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι η αρμόδια αρχή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύναψης και εκτέλεσης των συμβάσεων προμηθειών που εκκρεμούν.»
Για την αντιμετώπιση δε των λειτουργικών δαπανών των Υγειονομικών Μονάδων, ο ΕΟΠΥΥ μεταβιβάζει με επιτροπικά εντάλματα πιστώσεις στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι όσον αφορά τα αναλώσιμα και τα αντιδραστήρια των μικροβιολογικών εργαστηρίων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί διαγωνισμοί.
Μέχρι να αποδώσουν οι διαγωνισμοί, με την υπ’ αριθμ. 439/46/25/6/2012 απόφαση Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ (τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 30/15/19-01-12),  μεταβιβάστηκε αρμοδιότητα στους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων των Υγειονομικών Μονάδων ή τους νόμιμους αναπληρωτές τους για την έκδοση αποφάσεων έγκρισης οιασδήποτε δαπάνης μέχρι του ποσού των #2500,00# ευρώ, κατά περίπτωση, για την προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν τη Διεύθυνσή τους, κατόπιν προεγκρίσεως από τον Γενικό Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.
 Στην ΤΜΥ ΕΟΠΥΥ Οινοφύτων υπηρετούν 12 ιατροί, ήτοι: 1 ακτινολόγος, 1 γυναικολόγος, 2 καρδιολόγοι, 1 μικροβιολόγος, 2 οδοντίατροι, 1 οφθαλμίατρος, 1 παθολόγος, 1 παιδίατρος και 2 χωρίς ειδικότητα.
 Με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Ν. 4208/13 (ΦΕΚ 252/18-11-13 τ.Α΄), εγκρίθηκε η παράταση των συμβάσεων μίσθωσης έργου των ιατρών που έληξαν το έτος 2012 και το έτος 2013 και ο ΕΟΠΥΥ, με το Γ32/164/οικ. 37138/21-11-13 έγγραφό του, έδωσε εντολή στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ να καλέσουν άμεσα τους ιατρούς – οδοντιάτρους που είχαν υπογράψει συμβάσεις μίσθωσης έργου και έληξαν, προκειμένου να υπογράψουν τη σχετική παράταση της σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου. Οι εν λόγω ιατροί θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως θεραπευτές ιατροί του ΕΟΠΥΥ και όχι ως ελεγκτές, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων.
 Επιπροσθέτως, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που διαμένουν στην περιοχή, δύνανται να εξυπηρετηθούν και από τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ανέρχονται στους 26 συνολικά στο Νομό Βοιωτίας.
 Όσον αφορά το λοιπό υγειονομικό προσωπικό, στην Τοπική Μονάδα Υγείας Οινοφύτων υπηρετούν (5) πέντε υγειονομικοί υπάλληλοι ως εξής:
ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
ΤΕ Νοσηλευτικής – Μαιευτικής
ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας.
Οι εφημερίες των ιατρών του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου πραγματοποιούνται χωρίς καμία περικοπή του αριθμού των εφημερευόντων ιατρών, σε σχέση με το παρελθόν.  Τροποποίηση του τύπου των εφημεριών από ενεργό σε μικτή έχει γίνει μόνο για περιορισμένο αριθμό εφημεριών των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, λόγω εξάντλησης της προβλεπόμενης πίστωσης.
Η παρεχόμενη πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν επηρεάζεται από την τροποποίηση του τύπου της εφημερίας, δεδομένου ότι ο ένας μόνο εκ των δύο ιατρών ευρίσκεται σε ετοιμότητα κατά τις νυκτερινές ώρες και μόνο για λίγες ώρες του μήνα.
Οι διακομιδές ασθενών από το Κέντρο Υγείας προς τα Νοσοκομεία πραγματοποιούνται κανονικά από το ΕΚΑΒ χωρίς να έχει παρατηρηθεί ή αναφερθεί κανένα πρόβλημα.
Ελλείψεις προσωπικού υφίστανται και αναμένεται να καλυφθούν στα πλαίσια της κινητικότητας.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο
ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ:
1.Γρ.Υπουργού
2.Γρ.Υφυπουργών
3.Τμήμα Κοιν. Ελέγχου, Νομοθ. Συντ. & Κωδικ.

                  
                          ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
                 Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ







Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπές στην ασφάλιση Ι.Χ. αυτοκινήτων



«Σφίγγει» η διαδικασία ασφάλισης αυτοκινήτου και κλείνει η περίοδος χάριτος του ενός μήνα από τη λήξη και μέχρι να πληρωθεί το νέο ασφαλιστήριο, με την προώθηση της εγκυκλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να διαμορφωθούν προδιαγραφές ασφάλισης που θα αντιστοιχούν στις αντίστοιχες προδιαγραφές που ισχύουν στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία θα πάρει και νομοθετική μορφή, καταργείται η αυτόματη ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, μία πρακτική που ακολουθείτο από πολλές εταιρείες και ουσιαστικά εξυπηρετούσε τις εταιρείες, τους διαμεσολαβούντες και δέσμευε τους πελάτες. Το συμβόλαιο που δεν θα έχει πληρωθεί μέχρι τη λήξη του θα ακυρώνεται.

Γι' αυτό τον λόγο, δέκα ημέρες πριν από τη λήξη του ο ασφαλιστής σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία θα ενημερώνει εγγράφως τον ασφαλισμένο για την υποχρέωση που έχει να ανανεώσει την ασφάλισή του, ενώ σε περίπτωση έκδοσης νέου συμβολαίου θα πρέπει να προκαταβάλλεται το ασφάλιστρο. Επίσης προωθείται η διαδικασία να πληρώνονται τα ασφάλιστρα κυρίως μέσω των τραπεζών (καταστήματα ή ηλεκτρονική τραπεζική) κίνηση με την οποία θα σταματήσει η διακράτηση των εισπράξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η νομοθεσία αυτή έχει ως στόχο αφ' ενός το «συμμάζεμα» και τον έλεγχο της διαδικασίας ασφάλισης, την συρρίκνωση της αναντιστοιχίας εισπραχθέντων ασφαλίστρων και δικαιωμάτων και τη βελτίωση της ρευστότητας του συστήματος. Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι και η κατάρτιση του ασφαλιστήριου σήματος, όπως έγινε και με την κατάργηση του σήματος τελών κυκλοφορίας. Κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να εκτυπώνει ο ίδιος σε απλό χαρτί το αποδεικτικό πληρωμής που θα πρέπει να φέρει στο όχημά του.

Oι προτεινόμενες συνθήκες ασφάλισης επικρατούν στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και πάγιο και χρόνιο αίτημα και των ξένων πολυεθνικών στην Ελλάδα που ήθελαν να λειτουργήσουν σε οργανωμένο καθεστώς και όχι σε περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού. Τα νέα μέτρα σίγουρα θα φέρουν άμεση ρευστότητα στις εταιρείες, αλλά θα προβληματίσουν όσους είχαν συνηθίσει να πουλούν δίνοντας μεγάλα χρονικά περιθώρια πληρωμής.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι αστυνομικοί έλεγχοι που ζητούν και ασφαλιστήρια συμβόλαια. Βέβαια σε καμμία περίπτωση, επισημαίνουν στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, οι έλεγχοι δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, που είναι η αποτροπή της ανασφάλιστης οδήγησης, αλλά εν τούτοις είναι ένα πρώτο μέτρο. Σε περίπτωση εντοπισμού ανασφάλιστου οχήματος, επιβάλλεται πρόστιμο, αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων κυκλοφορίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προτάσεις των φορέων της Βοιωτίας για τον Οργανισμό Κωπαίδας

Πραγματοποιήθηκε στις 20-1-2014 στην αίθουσα Συνεδριάσεων
της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σύσκεψη επί της πρότασης
σχεδίου νόμου, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την
κατάργηση του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΑΪΔΟΣ».
Στη σύσκεψη υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου
Μουλκιώτη, συμμετείχαν: οι Βουλευτές Βοιωτίας κ. Ι. Καράμπελας, Α.
Κουτσούμπας και Ι. Σταθάς, οι Δήμαρχοι Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελής,
Αλιάρτου Γ. Ντασιώτης, Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης και Λοκρών Νικ.
Λιόλιος, ο Γεν. Διεθ. Περιφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφ. Στ. Ελλάδας,
Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης
Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς Γ. Ανέστης, η Διοίκηση του
Οργανισμού, εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού,
εργαζόμενοι και αγρότες της περιοχής.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων, αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα εξής:
Να αποσυρθεί το άρθρο του σχεδίου νόμου.
Η μόνιμη απαίτηση όλων των φορέων τη Βοιωτίας, όπως έχει
επανειλημμένα εκφραστεί και κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία,
είναι η μετεξέλιξη του Οργανισμού Κωπαϊδας, σε ένα νέο σύγχρονο
φορέα δημόσιου χαρακτήρα, μετά από εκκαθάριση των
υποχρεώσεων του και μεταβίβαση σε αυτόν της περιουσίας του. Ο
νέος φορέας, θα έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη τόσον για την
άρδευση και τις υποδομές του Κωπαϊδικού πεδίου, όσον και την
αρμοδιότητα διαχείρισης των υδατικών πόρων και του
περιβάλλοντος.
I. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ από το Κράτος, όλων των υποχρεώσεων και
απαιτήσεων, ως και εξυγίανση πριν τη μεταβίβαση.
II. Μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας του ΝΠΔΔ «Οργανισμός
Κωπαΐδας», για την καλύτερη αξιοποίησή της και στήριξη του
συνολικού έργου που έχει να επιτελέσει το διάδοχο σχήμα
διοίκησης και διαχείρισης των υδατικών πόρων, της άρδευσης και
των υποδομών.
III. Η οργάνωση της μεταβιβαζόμενης αρμοδιότητας, ως προς την
νομική μορφή, τη διοίκηση και την λειτουργία της, να προκύψει από
Οικονομοτεχνική μελέτη που εκπονεί η Περιφέρεια Στερεάς
Ελλάδας και μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
IV. Να δίνεται από το νόμο που θα ψηφιστεί, η δυνατότητα στην
Περιφέρεια, για σύσταση νέου νομικού προσώπου, δημοσίου
χαρακτήρα, με τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο πέραν των
εκπροσώπων της Περιφέρειας, εκπροσώπων των Δήμων και των
Αγροτικών φορέων.
V. Διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού. Να γίνει ρητή αναφορά,
για δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού του νέου φορέα, κατ΄
εξαίρεση των απαγορεύσεων.
VI. Να προβλεφτεί ρητά, η απαγόρευση μεταβολής χρήσεως γης στο
Κωπαϊδικό Πεδίο.
VII. Μεταβατική περίοδος αναστολής εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων,
έως το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου 2014, για να μην
υπάρξει πρόβλημα στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου. Έως
τότε θα έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί η μελέτη για τον νέο φορέα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεγχοι χωρίς έλεος και πρόστιμα «φωτιά» σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις

Για μπαράζ ελέγχων σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που απαλλάσσονται, πλέον, από τη τήρηση βιβλίου πελατών (πρόσθετα βιβλία) ετοιμάζονται οι Εφορίες.  Με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι έλεγχοι θα γίνονται εφεξής αιφνιδιαστικά στη πόρτα, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν εκδίδονται αποδείξεις από τους υπόχρεους.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Στο στόχαστρο μπαίνουν ξενοδοχεία, ξενώνες, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκπαιδευτήρια, κλινικές, θεραπευτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, χώροι στάθμευσης, γιατροί, οδοντίατροι.

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα οι παραβάτες -Πώς διαμορφώνονται

Οι παραβάτες, πέρα από τον εξονυχιστικό έλεγχο στα βιβλία τους, θα βρίσκονται, πλέον, αντιμέτωποι με τα νέα «αλμυρά» πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων. Ειδικότερα, το πρόστιμο είναι 1.000 ευρώ για κάθε απόδειξη, έτσι για παράδειγμα για μη έκδοση 5 αποδείξεων, το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ! Σε περίπτωση υποτροπής εντός της 5ετίας, το πρόστιμο διπλασιάζεται, δηλαδή διαμορφώνεται στις 2.000 ευρώ για κάθε απόδειξη, ενώ σε περίπτωση 2ης υποτροπής εντός της 5ετίας, το πρόστιμο τετραπλασιάζεται, δηλαδή διαμορφώνεται στις 4.000 ευρώ για κάθε απόδειξη. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για όσους τηρούν βιβλία με πλήρη λογιστικά πρότυπα, είναι 2.500 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται.

Ποιοι απαλλάσσονται από τη χρήση ταμειακών μηχανών

Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιο του Χ. Θεοχάρη, σημειώνεται ότι στη φετινή μεταβατική χρονιά, πριν τη κατάργηση του ισχύοντος πλαισίου για την έκδοση αποδείξεων, απαλλάσσονται από τη χρήση ταμειακών μηχανών πολλές κατηγορίες επιτηδευματιών όπως οι γιατροί, οι ξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες κλινικών, οι ψυχολόγοι, οι φυσιοθεραπευτές, οι πράκτορες ΠΡΟΠΟ. Ωστόσο, εάν αυτοί οι επαγγελματίες διατηρούν μόνιμη επαγγελματική εγκατάσταση από την οποία πουλάνε αγαθά, είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις από ταμειακή μηχανή γι' αυτά τα αγαθά.

Το... ξανασκέφτονται στο ΥΠΟΙΚ για το αν θα μετράνε αποδείξεις από αγορές τροφίμων

Εως το τέλος του μήνα θα υπογραφεί η πολυαναμενόμενη απόφαση που θα ορίζει ποιες αποδείξεις θα «μετράνε» στην εφορία για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου (στη πραγματικότητα για τη μείωση φόρου έως 2.100 ευρώ) μισθωτών- συνταξιούχων και σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν... δεύτερες σκέψεις για το εάν πρέπει να εξαιρεθούν οι δαπάνες αγοράς τροφίμων.

Ο λόγος είναι απλός. Μπορεί το ποσοστό των απαιτούμενων αποδείξεων επί του εισοδήματος να διαμορφώνεται πλέον στο 10% αντί 25%, ωστόσο οι δαπάνες μεγάλων ομάδων φορολογούμενων -όπως οι συνταξιούχοι- αφορούν κυρίως σε αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, κάτι που θα δυσχεράνει τη κάλυψη του αφορολογήτου, εάν τελικά αυτές εξαιρεθούν. Από την άλλη πλευρά, στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι η συλλογή αποδείξεων από super markets δεν έχει νόημα για τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς η παραβατικότητα σε αυτές τις επιχειρήσεις αγγίζει το «μηδέν».

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν φταίει ο Λεβαδειακός

Απάντηση Λεβαδειακού σε Άρη
Τα πράγματα… στη θέση τους θέλησε να βάλει η ΠΑΕ Λεβαδειακός, με ανακοίνωσή της, σχετικά με τα εισιτήρια της προσεχούς αναμέτρησης των δύο ομάδων για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.


Ανακοίνωση-απάντηση σε αυτή του Άρη εξέδωσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί ξεκαθαρίζουν πως ποτέ δεν αρνήθηκαν να δώσουν εισιτήρια στους «κίτρινους», αφού κάτι τέτοιο το έκανε η αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, εκείνη δεν έδωσε την συγκατάθεσή της, για να ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς στην Λιβαδειά, για το προσεχές παιχνίδι των δύο ομάδων.

Η ανακοίνωση: «Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε την προσπάθεια της ΠΑΕ ΑΡΗΣ να αποπροσανατολίσει τους οπαδούς της, επιρρίπτοντας την ευθύνη της μη μετακίνησης των οπαδών της στη Λιβαδειά, στην ομάδα μας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι μόνοι υπεύθυνοι για την απόφαση της μετακίνησης ή μη οπαδών είναι η Αστυνομία και δεν τίθεται κανένα θέμα άρνησης από την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.

Ουδέποτε η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ δεν χορήγησε εισιτήρια σε φιλάθλους φιλοξενούμενης ομάδος όταν υπήρχε απαγόρευση της Αστυνομίας, διότι σε αντίθετη περίπτωση υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί από τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, είναι αποκλειστικά η γηπεδούχος ομάδα.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης και ασφαλείας που έγινε τη Δευτέρα 20/01/2014 η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ τοποθετήθηκε θετικά στο αίτημα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (σας παραπέμπουμε στα πρακτικά της σύσκεψης)».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικο party του 10ου Νηπιαγωγείου Θήβας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Θηβών, σας
προσκαλεί στο ετήσιο αποκριάτικο πάρτυ που θα πραγματοποιηθεί στις 9
Φεβρουαρίου 2014 στις 17 :00 το απόγευμα, στο "ΤΖΑΚΙ" (Σιδ. Σταθμός

Θηβών).
  Ελάτε για ένα τρελό ξεφάντωμα με πολύ κέφι, μουσική, χορό και τραγούδια

συντροφιά με τους κλόουν της παρέας μας.


Θα προσφερθούν χυμοί - αναψυκτικά για τους μικρούς μας φίλους, καφέδες για

τους μεγάλους, καθώς και σπιτικές λιχουδιές για όλους.

 Είσοδος κατ’ άτομο: 5 €


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές στα δυτικά σήμερα με πτώση της θερμοκρασίας

Ηλιοφάνεια στην Αττική, λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες στα δυτικά αναμένονται για σήμερα ενώ λίγες βροχές θα πέσουν στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Αντίθετα στην υπόλοιπη επικράτεια αναμένονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, με ένταση στα πελάγη 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια στους 11 με 13 και στα νότια στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά :

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται λίγες σποραδικές βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 11 με 13 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στο Ιόνιο και στη δυτική Στερεά, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με ένταση 6 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.

Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές, που το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες μόνον νεφώσεις.

Στην Κρήτη, προβλέπονται αρκετές νεφώσεις και ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις και θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 και τοπικά, μέχρι το μεσημέρι, 7 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, προβλέπονται λίγες νεφώσεις και πολλές ώρες με ήλιο. Κατά τόπους θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι.

Στην Αττική, θα επικρατεί ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.

Στο νομό Θεσσαλονίκης θα επικρατεί ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φοιτητικό επίδομα 1.000 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται

To επίδομα δεν ισχύει για όσους μένουν σε εστίες αλλά για όσους λόγω των σπουδών τους νοικιάζουν σπίτι σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας τους
Στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες θα καταθέσουν φέτος τα δικαιολογητικά τους οι φοιτητές για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί σίγουρα ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για την περίοδο των σπουδών τους.

Το επίδομα, σύμφωνα με το «Έθνος», δεν ισχύει για όσους μένουν σε εστίες αλλά για όσους λόγω των σπουδών τους νοικιάζουν σπίτι σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας τους όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Επιπλέον, το επίδομα χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές, Ελληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δε δικαιούνται το επίδομα αυτό όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών του αντίστοιχου Τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του, η διάρκεια δε αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στον φοιτητή.

Επίσης σημειώνεται πως αν έπειτα από έλεγχο αποδειχθεί ότι το επίδομα εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων, αυτό καταλογίζεται στο τριπλάσιο και επιδιώκεται η επιστροφή του στο Δημόσιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δάσκαλος έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους!!!

Ένας 50χρονος δάσκαλος, κρατείται από το απόγευμα της Τρίτης στο Αστυνομικό Τμήμα της Άρτας, ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα ενός μαθητή της Β' Δημοτικού, ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός, προέτρεψε τους συμμαθητές του 8χρονου γιου της, να τον χαστουκίσουν για τιμωρία, επειδή ήταν ζωηρός την ώρα του μαθήματος.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του 8χρονου στους αστυνομικούς, ο δάσκαλος ακινητοποίησε το 8χρονο παιδί της και έδωσε εντολή στους άλλους συμμαθητές του, ένας - ένας να το χαστουκίζουν, ενώ τοποθέτησε στην πόρτα της αίθουσας, δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει. Ο μικρός μαθητής γύρισε έντρομος το μεσημέρι στο σπίτι του και είπε όλα όσα συνέβησαν στην μητέρα του, η οποία τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Άρτας.

Η γνωμάτευση των γιατρών αναφέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο του 8χρονου.Σήμερα το μεσημέρι ο δάσκαλος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ