Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Απίστευτο: Δείτε τί έπαθαν τα μάτια ενός ηλεκτρολόγου όταν τον «χτύπησαν» 14.000 Volt

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας οφθαλμίατρος στην Καλιφόρνια όταν κλήθηκε να εξετάσει έναν 42χρονο ηλεκτρολόγο, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία. Οι κόρες και οι ίριδες των ματιών του ηλεκτρολόγου είχαν σχήμα αστεριού.

Ολα συνέβησαν όταν ο άτυχος ηλεκτρολόγος κατά τη διάρκεια εργασιών, ακούμπησε κατά λάθος των ώμο του σε σημείο όπου υπήρχε διαρροή ρεύματος. Ο 42χρονος «χτυπήθηκε» από 14.000 Volt, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα οπτικά του νεύρα.

Όπως εξηγεί, στο Livescience, ο οφθαλμίατρος Bobby Korn που εξέτασε το 42χρονο «το οπτικό νεύρο λειτουργεί σαν ένα καλώδιο το οποίο είναι αγωγός του ηλεκτρισμού». Ο Korn στην περίπτωση του ηλεκτρολόγου που εξέτασε έκανε λόγο για έναν «άμεσο καταρράκτη».

Οι γιατροί ωστόσο δεν γνωρίζουν γιατί η βλάβη που προκαλεί το ρεύμα κάνει τα μάτια να έχουν σχήμα αστεράκι αλλά έχει παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο και σε ζώα.

Όπως εξηγεί ο κ. Korn, το «μάτι είναι σαν κάμερα: αν ο φακός καταστραφεί, μπορεί να αντικατασταθεί με έναν άλλο αλλά αν το φιλμ - σε αυτή την περίπτωση το οπτικό νεύρο- καταστραφεί, τότε η εικόνα δεν θα είναι ποτέ πια καλή».




Διαβάστε Περισσότερα »

Διημερίδα για την Σκολίωση στο Συνεδριακό Αλιάρτου

Ο Δήμος Αλιάρτου σε συνεργασία με το κέντρο συντηρητικής αντιμετώπισης παθήσεων σπονδυλικής στήλης “SCOLIOSIS” διοργανώνει διημερίδα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 14:00 – 19:00 &  Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 09:00 -12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου .
  Το Σάββατο στις 12:15 θα γίνει ομιλία από γιατρούς του κέντρου “SCOLIOSIS” συζήτηση-ενημέρωση & παρουσίαση των αποτελεσμάτων .
Θα γίνει εξέταση της Σπονδυλικής Στήλης των ενδιαφερομένων δημοτών με προτεραιότητα τους μαθητές-τριες  από ΣΤ'Δημοτικού μέχρι Γ’Λυκείου ( στις ηλικίες αυτές υπάρχει προδιάθεση ).
  Για την συμμετοχή των Δημοτών θα υποβάλλονται αιτήσεις μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2014 &ώρα14:00.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των μαθητών είναι η υπεύθυνη δήλωση του Κηδεμόνα .Οι υπεύθυνες δηλώσεις μπορούν να σταλούν και με fax στο No 22680 22690.
* Η εξέταση στοιχίζει 70€ αλλά παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από τον Δήμο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .

Πληροφορίες : Γατή Ευαγγελία τηλ.2268350213-6943299652 fax 2268022690
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη φυλάκιση για κακοποίηση σκύλου στην Ελλάδα




Η πρώτη καταδίκη για κακοποίηση σκύλου επιβλήθηκε σήμερα σε κάτοικο της Κάτω καμήλας Σερρών, ο οποίος και καταδικάστηκε από το τριμελές κακουργιοδικείο Σερρών σε έναν χρόνο φυλάκιση και 5.000 € πρόστιμο, χωρίς αναστολή. 

Πριν από μερικούς μήνες, ο καταδικασθείς εντοπίστηκε να σέρνει με τη μηχανή του, τον σκύλο του, επί ώρες μέχρι που κατάφεραν να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί, και τελικά έσωσαν τον σκύλο.

Σήμερα το πρωί στις 9:00 ο ιδιοκτήτης του ζώου, δικάστηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.

Είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου, χωρίς αναστολή και γι’ αυτό τον λόγο η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία των ζώων.

Όπως αναφέρει το serraikanea.gr, στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και συμβαίνουν με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας.

Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι νεαροί που ακινητοποίησαν το δράστη και σταμάτησαν το μαρτύριο του άτυχου τετράποδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς όριο ηλικίας το ΕΚΑΣ στα άτομα με βαριά αναπηρία

Τροπολογία με διατάξεις ευνοϊκές για τα άτομα με αναπηρία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Μέσω της  τροπολογίας αυτής χορηγείται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) σε όλα τα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω, χωρίς όριο ηλικίας, το οποίο μέχρι σήμεραδινόταν στη συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων με αναπηρία, μονάχα με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

Επίσης, μέσω της ίδιας τροπολογίας παρατείνεται η χορήγηση πάσης φύσεως επιδομάτων λόγω αναπηρίας μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ενόσω εκκρεμεί η επανεξέταση των επιδοματούχων χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Μαζί με την παράταση της καταβολής των επιδομάτων, παρατείνεται μέχρι την ίδια ημερομηνία και η παροχή σ' αυτούς, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και στους συνταξιούχους που αναμένουν την επαναπιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Σημειώνεται πως η τροπολογία επισυνάπτεται στο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από απόψε και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στη Βόρεια Κρήτη να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν, δίνοντας το βράδυ τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους μέχρι ισχυρούς.

Θεσσαλονίκη

Ίδια θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Κακοκαιρίας συνέχεια και το Σαββατοκύριακο

Αύριο, Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα ισχυρές, θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς: Σε ιδιότυπη ομηρία οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ


Η εταιρεία Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ απασχολούσε 240 εργαζόμενους στο εργοστάσιο που δραστηριοποιούνταν στην Θήβα και 90 εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι εδώ και περίπου 4 χρόνια είναι «σκλαβωμένοι» χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στο εργοστάσιο το οποίο το έχουν εγκαταλείψει οι εργοδότες, αλλά ούτε σε κάποια άλλη επιχείρηση καθώς δεν τους έχει δοθεί καταγγελία συμβάσεως από την εταιρεία. Επίσης η εταιρεία  οφείλει σους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές και μισθούς υπερημερίας λόγω επίσχεσης εργασίας.
Το πρόβλημα διαιωνίζεται έως και σήμερα με αποτέλεσμα 330 εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία χωρίς να έχουν το δικαίωμα ούτε καν να μπουν στο ταμείο ανεργίας και κατά συνέπεια να μην μπορούν να βγάλουν ούτε κάρτα ανεργίας.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να σταματήσει αυτή η ιδιότυπη ομηρία  των  εργαζομένων;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Στρατούλης Δημήτρης
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Αμμανατίδου Ευαγγελία


Διαβάστε Περισσότερα »

Μητροπολίτης Εμμανουήλ σε πιστή:Λυπάμαι τον άντρα σου στο σπίτι -βίντεο

Να σημειώσουμε ότι ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ Σιγάλας υπηρέτησε επι 28 χρόνια ως Αρχιμανδρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις Θεσπιές,διευθυντής στο Λύκειο Θεσπιών, ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας,με σημαντική προσφορά στη περιοχή.
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στις 6 Ιανουαρίου, κατά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην λίμνη της Δοϊράνης, από τον μητροπολίτη Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ.

Ο (αν μη τι άλλο) ανορθόδοξος τρόπος που επέλεξε ένας άνδρας για να πιάσει τον Σταυρό, σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό μιας γυναίκας από τους παριστάμενους, είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η τελετή σε χώρο διαφωνιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας, από τους παριστάμενους πιστούς, εκμεταλλευόμενος τα ρηχά νερά της λίμνης, πήγε περπατώντας από την όχθη στο σημείο που είχε πέσει ο Σταυρός, για να τον πιάσει.

Την ίδια στιγμή από τη απέναντι πλευρά, περίπου δέκα άνδρες που βούτηξαν από βάρκες, προσπαθούσαν να πλησιάσουν τον Σταυρό, κολυμπώντας και τρέχοντας.

Η κίνηση αυτή του άνδρα, που τελικά έπιασε τον Σταυρό... κυριολεκτικά περπατώντας, προκάλεσε θυμηδία στους παρευρισκόμενους αλλά και εκνευρισμό τόσο στον μητροπολίτη, όσο και σε ορισμένους από τους θεατές.dogma.gr

Όταν ο μητροπολίτης κ.Εμμανουήλ πήρε το λόγο για να σχολιάσει το γεγονός, μια από τις γυναίκες που βρίσκονταν εκεί, η οποία ήταν συγγενής με κάποιους από τους αδικημένους κολυμβητές, αν και επί της ουσίας συμφωνούσε με αυτό που πήγε να πει ο μητροπολίτης, θέλησε να βγάλει το... δικό της λόγο.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

 ΠPOΣKΛHΣH

 ΠPOΣ TA MEΛH KAI TOYΣ ΦIΛOYΣ TOY ΣYΛΛOΓOY MAΣ:
THN ΔEYTEPA 27 IANOYAPIOY KAI ΩPA 08.00 M.M ΣTO ΠNEYMATIKO KENTPO TOY AΓ NIKOΛAOY (ENANTI ΔIKAΣTHPIΩN) ME THN EYΛOΓIA KAI THN ΠAPOYΣIA TOY ΣEBAΣMIΩTATOY MHTPOΠOΛITOY MAΣ K. ΓEΩPΓIOY ΘA ΓINEI H KOΠH THΣ ΠATPOΠAPAΔOTHΣ BAΣIΛOΠITAΣ TOY ΣYΛΛOΓOY IEPOΨAΛTΩN EΠAPXIAΣ ΘHBΩN O EYAΓΓEΛIΣTHΣ ΛOYKAΣ.

EIΣOΔOΣ EΛEYΘEPH
Διαβάστε Περισσότερα »

Το κολυμβητήριο Λιβαδειάς αναβαθμίζεται



Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λεβαδέων ενημερώνει ότι μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Οργανισμού κ. Γεωργίου Καραμάνη και από συντονισμένες προσπάθειες φορέων και υπηρεσιών ελήφθη η υπ’ αριθμ. 265/19.12.2013 απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την οποία εγκρίθηκε η 3η τροποποίηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και εντάχθηκε σε αυτήν το έργο «Προγραμματική σύμβαση που αφορά στο Κολυμβητήριο Λιβαδειάς» ποσού ύψους 100.000 €.
Το ανωτέρω ποσό θα διατεθεί για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και την εν γένει αναβάθμιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου Λιβαδειάς, έτσι ώστε όλοι οι αθλητές, οι αθλούμενοι και οι πολίτες να απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες άθλησης, πάγιο αίτημα των αθλητικών συλλόγων και των πολιτών που χρησιμοποιούν το χώρο του κολυμβητηρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ ζητά ο Δήμαρχος Αλιάρτου


                                                                                    
                                                                                            ΠΡΟΣ:  
                                                               ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
                                                               Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών
                                                               Γενική Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών
                                                               Δ/νση Οργάνωσης & Απλ/σης Διαδ/σιών
                                                               Τμήμα Διοικητικής Οργάνωσης
                                                                Μενάνδρου 41-43
                                                                 Τ.Κ.10437  Αθήνα

Θέμα: Οργάνωση και Λειτουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στο Δήμο
            Αλιάρτου


      Με την παρούσα σας ενημερώνουμε πως ο Δήμος μας ενδιαφέρεται έντονα για την λειτουργία  γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αλίαρτο.
       Η λειτουργία του εν λόγω γραφείου θα εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους δημότες μας, καθώς και κατοίκους γειτονικών περιοχών οι οποίοι εξυπηρετούνταν, μέχρι πρόσφατα, από το καταργηθέν υποκατάστημα της Αλιάρτου.
        Στα πλαίσια της μείωσης της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ συμπολιτών μας, αλλά και στην μείωση του κόστους που τους επιβαρύνουν οι μετακινήσεις στην Λιβαδειά ή Θήβα για να εξυπηρετηθούν, παρακαλώ να εξετάσετε το αίτημα θετικά.
        Ο Δήμος μας προτίθεται να  αναλάβει  τις υποχρεώσεις που το σχετικό έγγραφό σας αναφέρει ,καθώς και παροχή στέγης εφόσον βέβαια μας ενημερώσετε για τις προδιαγραφές του χώρου που απαιτείται.
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
   

Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στη Κορώνεια

Σημαντικό έργο για την ανάπλαση της Τοπικής Κοινότητας Κορώνειας

Ο Δήμος Λεβαδέων προχώρησε στη διενέργεια δημοπρασίας για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Τ.Κ. Κορώνειας», προϋπολογισμού 926.040,54 € το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Ε.Π. «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013»).
Το έργο αφορά στην ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στην Τοπική Κοινότητα Κορώνειας του Δήμου Λεβαδέων, συνολικής επιφάνειας 4.100 τ.μ. και περιλαμβάνει διαμορφώσεις υπαίθριων δημοτικών χώρων, πλακοστρώσεις οδών, δενδροφυτεύσεις, τοποθέτηση εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.
Πιο συγκεκριμένα στον οικισμό Κορώνειας περιλαμβάνονται:
•    Διαμόρφωση χώρου αναψυχής στη θέση «Πλάτανος» ή «Δεξαμενή», έκτασης περίπου 410 τ.μ.
•    Ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου εκκλησίας Αγίων Ταξιαρχών, έκτασης περίπου 250 τ.μ.
•    Ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου Λαογραφικού Μουσείου (παλιό Δημοτικό Σχολείο), έκτασης 470 τ.μ.
•    Επίστρωση οδού κάτω από την εκκλησία σε έκταση περίπου 620 τ.μ.

Στον οικισμό Αγίας Παρασκευής περιλαμβάνονται:
•    Ανάπλαση κεντρικού δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι τον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής σε έκταση περίπου 1.050 τ.μ.
•    Επίστρωση δημοτικής οδού με λιθόστρωτο σε έκταση 760 τ.μ.
•    Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου έκτασης περίπου 1.250 τ.μ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Αυτοκίνητο πέρασε 2 φορές από πάνω του και δεν έπαθε το παραμικρό - ΒΙΝΤΕΟ




Οι απίστευτες εικόνες έρχονται από τη Βραζιλία. Αυτοκίνητο περνάει πάνω από το σώμα και το κεφάλι ενός αγοριού, το οποίο σηκώνεται σαν να μη συνέβη τίποτα.

Το αγοράκι περπατούσε σε δρόμο Βραζιλίας με την 64χρονη γιαγιά του. Ξαφνικά, ένα αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε ένα άλλο παρκαρισμένο. Το δεύτερο ρίχνει το παιδάκι και τη γιαγιά του κάτω και περνάει από πάνω τους.

Το παιδί σα να μη συνέβη τίποτα, σηκώνεται και τρέχει στη γιαγιά του.

Όπως αναφέρει το newsit και οι δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Λιβαδειά



Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στη Λιβαδειά, με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020». Η αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας ήταν κατάμεστη από κόσμο, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, δήμαρχοι της περιοχής κ.λπ.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Κώστας Σκιαδάς τόνισε πως πρέπει να υπάρξει πιο δίκαιη κατανομή των επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, που μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για έξοδο από την κρίση, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι τα κονδύλια αγροτικής ανάπτυξης έχουν περάσει αποκλειστικά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Παράλληλα, παρουσίασε τις δράσεις της περιφέρειας για τον πρωτογενή τομέα.

"Θα συνεργαστούμε με την ΠΑΣΕΓΕΣ ούτως ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τη νέα ΚΑΠ", κατέληξε ο κ. Περγαντάς.

"Δεν είμαι ικανοποιημένος από τα κονδύλια αγροτικής ανάπτυξης", τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λιβαδειάς, Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο
"Χρειάζεται πολιτική απόφαση ώστε τα χρήματα του β' πυλώνα να καταλήγουν οριστικά στην αγροτική ανάπτυξη", είπε γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιώργος Ανέστης, προσθέτοντας ότι "πρέπει να αρθούν οι αδικίες του παρελθόντος, με έμφαση στους πραγματικούς αγρότες".

Τέλος, τόνισε πως η αυτάρκεια πρέπει να παραμείνει πρώτος στόχος μας ως χώρα.

Οι εισηγήσεις από πλευράς ΠΑΣΕΓΕΣ

"Όχι στους αγρότες του καναπέ" είπε για μια ακόμη φορά ο προιστάμενος του γραφείου Βρυξελών της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Κολυβάς, τονίζοντας ότι η νέα ΚΑΠ αποτελεί ευκαιρία για εξάλειψη αδικιών και ανισοτήτων του παρελθόντος
Η κτηνοτροφία αποτελεί το μεγάλο ασθενή του αγροτικού χώρου, είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Πεβερέτος.

Υπάρχει ανάγκη ενός γενικότερου σχεδίου πολιτικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, πρόσθεσε


Στις προτεραιότητες πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Μιχάλης Σμύρης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπάχαλο με τις αποδείξεις –πώς θα ταλαιπωρήσουν έξι εκατομμύρια Έλληνες



Μπάχαλο με τις αποδείξεις –πώς θα ταλαιπωρήσουν έξι εκατομμύρια Έλληνες

Θα μαζεύουμε όλες τις αποδείξεις σε έναν φάκελο. Και κάθε μήνα θα κάνουμε …διαλογή, αξιολόγηση βάσει συντελεστών βαρύτητας και πρόσθεση.

Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα υποβολής της φορολογικής δήλωσης θα είμαστε έτοιμοι να διαχωρίσουμε τα μισοσβησμένα χαρτάκια ανάλογα με το είδος της απόδειξης. Και αν μας ζητηθούν από την εφορία για έλεγχο, θα οπλιστούμε με υπομονή και θα κάνουμε τον σταυρό μας να ξεμπερδέψουμε γρήγορα. Είναι το νέο σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στο οποίο φέρεται να καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών. Ας ελπίσουμε ότι είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα του τύπου: ρίχνουμε την  βόμβα στην αγορά για να κόψουμε αντιδράσεις.

 Πρώτα νομοθετούν και μετά σκέφτονται στο υπουργείο Οικονομικών. Πέρασαν τροπολογία που περιορίζει το ποσοστό των αποδείξεων που πρέπει να μαζέψουμε στο 10% του εισοδήματος από 25% που είναι σήμερα. Και ενώ έχει κυλήσει ήδη ο πρώτος μήνας του χρόνου, δεν λένε ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψει ο καθένας. Μας το φυλάνε για έκπληξη. Αναμένοντας λοιπόν την έκδοση της σχετικής απόφασης – πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βγει την επόμενη εβδομάδα- πέφτει η ιδέα να μην αναγνωρίζονται όλες οι αποδείξεις ανάλογα με την αξία τους αλλά για κάποιες να ισχύσουν συντελεστές βαρύτητας. Δηλαδή:

1.     Αποδείξεις από σούπερ μαρκετ θα αναγνωρίζονται σε ποσοστό 50%. Αν η απόδειξη γράφει 100 ευρώ, στη σούμα θα βάζουμε 50 ευρώ

2.     Αποδείξεις από εστιατόρια και ταβέρνες θα αναγνωρίζονται σε ποσοστό 100%, δηλαδή θα  προσθέτουμε ότι γράφει.

Πρόκειται για μια γραφειοκρατική τρέλα η οποία δεν έχει καμία πιθανότητα ελέγχου από το υπουργείο Οικονομικών και τις εφορίες. Φανταστείτε ελεγκτές των Δ.Ο.Υ να αδειάζουν το φάκελο πάνω στο γραφείο και να ψάχνουν τι είναι από supermarketκαι τι από ψιλικατζίδικο, κουρέα και κέντρο αισθητικής. Αυτός που το πρότεινε, καλό θα είναι να κάνει την αυτοκριτική του πριν υπογράψει την όποια απόφαση.

Τα δεδομένα

Αυτή τη στιγμή αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να μαζεύουμε αποδείξεις που  να αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματός μας. Αν δεν το κάνουμε, πληρώνουμε πρόστιμο για το ποσό των αποδείξεων που δεν θα εμφανίσουμε. Αν καθυστερήσουμε να υποβάλλουμε φορολογική δήλωση, εκτός από το πρόστιμο (100 ευρώ για τους μισθωτούς) δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις οπότε πληρώνουμε και πρόστιμο που φτάνει στα 2.200 ευρώ. Ποιες αποδείξεις μαζεύουμε δεν το γνωρίζουμε. Υπήρχε και σενάριο να μην μας το αποκαλύψουν αλλά να περιμένουν στο τέλος του χρόνου ώστε, στην αγωνία μας για το τι αναγνωρίζεται και τι όχι, να συλλέγουμε όλες τις αποδείξεις. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, η εικόνα να αποκρυσταλλωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόκκινα δάνεια: Ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες αγρότες

Γενναίο κούρεμα στις προσημειώσεις n Παράταση εξόφλησης από 5 έως 10 έτη με πολύ χαμηλό επιτόκιο προβλέπει τροπολογία n Το ύψος των δανείων υπολογίζεται ότι φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ
Να κρατήσει τα τρακτέρ στα χωράφια και να κατευνάσει τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, ιδίως εκείνους που εκπροσωπούν αγροτικές περιφέρειες, επιδιώκει η κυβέρνηση, αποδεχόμενη μια γενναία διευθέτηση των κόκκινων ενυπόθηκων χρεών από αγρότες στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα.   
Με τη χθεσινή κίνηση, που προωθήθηκε με κοινή τροπολογία βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ και αποτέλεσε ένα ισχυρό δείγμα συμπόρευσης των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων στη Βουλή, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στον αγροτικό κόσμο και σπεύδει να προλάβει έναν αγροτικό ξεσηκωμό. Κάθε Φεβρουάριο, άλλωστε, είθισται να προγραμματίζονται αγροτικά μπλόκα, ενώ προεργασίες για να βγουν και αυτή τη χρονιά τα τρακτέρ στους δρόμους είχαν ήδη καταγραφεί σε αρκετές περιοχές.
Με τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών, εξάλλου, το Μέγαρο Μάξιμου καλοπιάνει και τους βουλευτές της ΝΔ από την περιφέρεια, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εκλογική τους βάση, έπειτα και από τις πρόσφατες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών. Σε μεγάλο βαθμό, η τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια στην ΑΤΕ ήρθε χθες να σβήσει τη φωτιά που επιχείρησαν να ανάψουν 32 γαλάζιοι βουλευτές, υπό τον Ιορδάνη Τζαμτζή, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι φορολογικές ρυθμίσεις για τους αγρότες που οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει πριν από τα Χριστούγεννα!
Επιτελικά κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι οι όψιμες ενστάσεις των βουλευτών της ΝΔ για το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών είναι απόρροια των πιέσεων που δέχονται από την εκλογική τους βάση. Ταυτόχρονα, ωστόσο, θεωρούν ότι οι ορέξεις των βουλευτών άνοιξαν και από την κυβερνητική υπαναχώρηση για τη θέσπιση του ποσού των 25 ευρώ νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ίδιες πηγές, πάντως, διαμήνυαν χθες ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ακύρωση έστω κι επιμέρους διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου.

Παράταση εξόφλησης σε διάστημα 5 έως 10 ετών, με πολύ χαμηλό επιτόκιο, των κόκκινων ενυπόθηκων δανείων που έχουν λάβει χιλιάδες αγρότες από την παλιά ΑΤΕ, με παράλληλο γενναίο κούρεμα στις προσημειώσεις οι οποίες τα βαρύνουν, προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσαν χθες συνολικά 30 βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συζητείται στη Βουλή.
Πρόκειται για ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες αγρότες, με το υπουργείο να την κάνει καταρχήν δεκτή, έχοντας εξασφαλίσει, όπως ανέφερε ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν θα θεωρηθεί παράνομη ή συγκαλυμμένη κρατική επιδότηση.
Το τάιμινγκ κατάθεσης της τροπολογίας δεν είναι φυσικά τυχαίο, καθώς, εκτός από την κατάργηση των λογιστικών βιβλίων, η τακτοποίηση των κόκκινων δανείων της παλιάς ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών που τα τελευταία 24ωρα απειλούν να βγουν στους δρόμους.
Η ρύθμιση εκτιμάται ότι αφορά δάνεια ύψους 800 εκατ. ευρώ, ή στο 20% του συνόλου όσων είχε χορηγήσει η παλιά Αγροτική Τράπεζα, τα οποία και δεν μεταβιβάστηκαν ποτέ στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά παρέμειναν στην «κακή» ΑΤΕ, η οποία βρίσκεται σε εκκαθάριση.
Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε 15.000-17.000 αγρότες, με συνολική αγροτική έκταση 500.000 στρεμμάτων, ωστόσο εκτιμήσεις αγροτικών οργανώσεων τους ανεβάζουν σε πολύ υψηλότερο αριθμό, κάνοντας λόγο ακόμη και για 50.000 παραγωγούς, τα δάνεια των οποίων εξυπηρετούνται οριακά.
Εχει ενδιαφέρον ότι για το ίδιο θέμα κατατέθηκαν χθες δύο τροπολογίες. Μια νωρίς το μεσημέρι, από εννέα βουλευτές του ΠαΣοΚ, που αποσύρθηκε στη διάρκεια της ημέρας, για να επανακατατεθεί το απόγευμα, φέροντας αυτή τη φορά τις υπογραφές... 30 βουλευτών, τόσο του ΠαΣοΚ όσο και της ΝΔ.
Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι η ρύθμιση είχε κατατεθεί για πρώτη φορά στη Βουλή πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά η Κομισιόν δεν είχε δώσει την έγκρισή της, οπότε και το υπουργείο την είχε πάρει πίσω.

ΚΟΥΡΕΜΑ. Το πρώτο σημαντικό μέτρο είναι ότι κουρεύονται τα ποσά που απαιτούσε η παλιά ΑΤΕ ως προσημειώσεις για την παροχή δανείων. Στο εξής το ύψος της υποθήκης περιορίζεται στο 120% της αξίας του δανείου που είχε χορηγήσει η τράπεζα, εφόσον δεν υπερβαίνει το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου, σύμφωνα και με αυτό που επιτάσσει η διεθνής τραπεζική πρακτική.
Η παλιά ΑΤΕ συνήθιζε να υποθηκεύει χωράφια, κατοικίες και ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών σε ποσοστά ως και... 300% ή και παραπάνω της αξίας των δανείων. Ετσι, για κάποιον που είχε πάρει δάνειο 10.000 ευρώ, στον οποίο η ΑΤΕ είχε υποθηκεύσει ακίνητα αξίας 20.000 ή 30.000 ευρώ, πλέον η υποθήκη πέφτει στα 10.200 ευρώ.
Εφόσον το ύψος της υποθήκης ξεπερνά το διπλάσιο της αξίας του δανείου που είχε χορηγήσει στον αγρότη η τράπεζα, πλέον, με τη ρύθμιση του υπουργείου, η προσημείωση περιορίζεται στο διπλάσιο αυτού.
Το δεύτερο σημαντικό μέτρο είναι ότι εξαιρούνται της υποθήκης η πρώτη κατοικία του αγρότη ή του φυσικού προσώπου που θα ενταχθεί στη ρύθμιση, καθώς και η κύρια αποθήκη του παραγωγού. Επιπλέον, αν η υποθήκη έχει εγγραφεί σε περισσότερα του ενός ακίνητα, τότε περιορίζεται μόνο σε εκείνα που καλύπτουν την απαίτηση της τράπεζας.

ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ. Δείγμα, πάντως, του πολιτικού κλίματος είναι και η πλειοδοσία που είχαμε χθες από τους βουλευτές ως προς τις προτάσεις τους για τον τρόπο εξόφλησης των κόκκινων αγροτικών δανείων. Στην πρώτη τροπολογία, αυτή των εννέα βουλευτών του ΠαΣοΚ, η πρότασή τους ήταν να μπορεί ο αγρότης να εξοφλεί το ποσό εφάπαξ ή και τμηματικά, εντός δύο ετών από την ισχύ της ρύθμισης. Διαφορετικά, το ανεξόφλητο ποσό να μετατρέπεται σε ένα νέο μεσοπρόθεσμο δάνειο διάρκειας 5 έως 10 ετών, με χαμηλό επιτόκιο 3%.
Το απόγευμα κατατέθηκε μια πιο... «γενναιόδωρη» πρόταση στη δεύτερη τροπολογία, εκείνη των 30 βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ. Σύμφωνα με αυτή, για τις περιπτώσεις όπου το ύψος της υποθήκης περιορίζεται στο 120% της αξίας του δανείου, οι βουλευτές ζητούν διάρκεια αποπληρωμής... 5 ετών, ενώ, εφόσον το ύψος της υποθήκης περιορίζεται στο διπλάσιο της αξίας του δανείου, ζητούν η διάρκεια αποπληρωμής να φτάνει τα... 7 έτη. Αν ακόμη και τότε οι αγρότες δεν έχουν καταφέρει να εξοφλήσει τα χρέη τους, ζητούν το ανεξόφλητο ποσό να μετατρέπεται σε ένα νέο μεσοπρόθεσμο δάνειο διάρκειας 5 έως 10 ετών, με χαμηλό επιτόκιο 3%.

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ. Εφόσον, τώρα, το αγροτικό ακίνητο δεν αποτελεί πρώτη κατοικία ή κύρια αποθήκη, τότε στη σύμβαση που θα κάνει με τον οφειλέτη η τράπεζα, η τελευταία μπορεί να απαιτήσει την εκχώρηση του μισθώματος σε εκείνη, μέχρι να εξοφληθεί πλήρως το δάνειο.
Τα αγροτικά ακίνητα θα εκμισθώνονται για διάστημα 3 ετών, έπειτα από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, με τιμή εκκίνησης που θα αντιστοιχεί στην ετήσια δόση εξόφλησης του νέου δάνειου, όπως αυτή υπολογίζεται από τον εκκαθαριστή.

Πώς μπαίνει μαχαίρι στους τόκους υπερημερίας
«Ας πούμε ένας αγρότης με δάνειο 1.000 ευρώ, έχει πληρώσει τα 300 ευρώ και του έμεναν 700 ευρώ οφειλής. Αλλά ο αγρότης αναγκαζόταν να βάλει ως υποθήκη άλλο ένα χωράφι, εν συνεχεία δεν μπορούσε να πληρώσει, η οφειλή διογκωνόταν με τόκους υπερημερίας και έτσι το υπόλοιπο των 700 ευρώ έχει φτάσει 2.000-3.000 ευρώ. Τώρα λέμε στον αγρότη ότι σε 7-10 χρόνια πρέπει να δώσεις με ετήσιες δόσεις τα 700 ευρώ» ανέφερε χθες ο κ. Τσαυτάρης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καράμπελας τα "σπάει" στα μπουζούκια...



Μέσα σε λίγες ημέρες, ένα ακόμη στέλεχος της ΝΔ δίνει αφορμή για αρνητικά σχόλια. Πρόκειται για τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Καράμπελα ο οποίος το έχει ρίξει (απόψε τουλάχιστον) και αυτός στη διασκέδαση. Οι φωτογραφίες είναι από το κέντρο VOX στην Ιερά Οδό με τον Χρήστο Χολίδη, την Χρύσπα και την Κατερίνα Στικούδη.
Ο βουλευτής (που τυχαίνει να είναι και από τους πιο μνημονιακούς....) είναι, όπως βλέπετε, πρώτο τραπέζι πίστα με την παρέα του και το απολαμβάνει, την ώρα που το κέφι έχει ανάψει και τα πανέρια με τα λουλούδια πάνε κι έρχονται.
Προφανώς, οι σκοτούρες για τους πενόμενους ψηφοφόρους (που άλλωστε είναι και κάπως μακριά...) μπορούν (;) να περιμένουν...
 PRESS-GR.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Χαλάει την Παρασκευή ο καιρός, καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές αρχικά στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι όποιες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ