Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Καραγεωργίου: «Δεν έπαιξε ρόλο ο διαιτητής»


Την άποψη ότι ο διαιτητής δεν καθόρισε το αποτέλεσμα στη Λιβαδειά, εξέφρασε ο Νίκος Καραγεωργίου, που χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του επί του Άρη.


Στην υπομονή των παικτών του, αλλά και στην ικανότητα τους να σκοράρουν και να ανατρέψουν το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με τον Άρη, στάθηκε ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο προπονητής του Λεβαδειακού εξέφρασε την άποψη ότι ο διαιτητής δεν καθόρισε το αποτέλεσμα και χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του.

«Έγινε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην εξέλιξή του και πολύ αγχωτικό για μας που ήμασταν απ' έξω. Αλλά είχε και αίσιο τέλος για μας. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια από τους παίκτες μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και όχι μόνο στην ανατροπή. Ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο και δημιουργήσαμε πολλές προϋποθέσεις για να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν φτάνει μόνο αυτό. Στο τέλος, όμως, είχαν και την ικανότητα και την υπομονή να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα κι έτσι να γίνει η ανατροπή και να έρθουν και οι τρεις βαθμοί, τους οποίους είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας και συνεχίζουμε», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Κατά την εκτίμηση μου ο διαιτητής δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και στη διαμόρφωση του σκορ. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο γιατί ο Λεβαδειακός έβαλε τέσσερα γκολ κι έχασε άλλα τόσα, ενώ ο Άρης έκανε τρεις επιθέσεις και είχε ευστοχία και στις τρεις. Με αυτή τη λογική ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα που χαρακτηρίζει ικανούς αθλητές που να μπορούν να ανατρέψουν αποτελέσματα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τη Δόμνα Σαμίου στα Βάγια Βοιωτίας-βίντεο-φωτο

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ-ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
<< ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ>>
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Παλαιό Ελαιοτριβείο  στα Βάγια η μεγάλη Πολιτιστική - Φιλανθρωπική Εκδήλωση  αφιερωμένη στην Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Δόμνα Σαμίου που διοργάνωσαν το Δ.Σ του Ενοριακού  Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας της Αγίας Τριάδος Βαγίων,Ο Σύλλογος Γυναικών Βαγίων << Η ΣΦΙΓΓΑ>>  και τα χορευτικά συγκροτήματα υπό τη διεύθυνσή της κ.Θεώνης Κοτσιοπούλου.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν πρώτον  να παρουσιαστεί όσο είναι δυνατόν ενα μέρος από την πορεία της Δομνας Σαμίου στην Ελληνική Μουσική Σκηνή,που με την φωνή της άφησε την σφραγίδα της στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα βγάζοντας από τη λήθη το  Ελληνικό Παραδοσιακό Τραγούδι, και δεύτερον να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο που επιτελει ο Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Βαγίων μέσα στην τοπική κοινωνία, αφού κάθε μηνά δίδει σε 30 και πλέον οικογένειες τρόφιμα ,κάθε Κυριακή έτοιμο μαγειρευμενο φαγητό συν οι έκτακτες ανάγκες. Έτσι οι  όλοι οι παρευρισκόμενοιόταν προσέρχονταν  έφεραν μαζί  τους τρόφιμα   που πραγματικά ήταν πάρα πολλά ,μαζευτεικαν από το Ε.Φ .Τ και πραγματικά θα  βοηθήσουν  πάρα πολλή στη δραστηριότητα αυτή. 
Στη Εκδήλωση παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη μας αιδεσ. Πρωτ. π.Κωνσταντίνος Τσίωλης , ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου Σπυρίδων, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε.Βαγων Σωτ.Δρένιος μ ο πρόεδρος της Τ.Κ.Βαγίων Ευάγγελος Παπαλουκάς , οι σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Στο τέλος της Εκδήλωσης προσφέρθηκαν σε όλους τους  παρευρισκόμενους γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους οργανωτές  και ιδιαίτερα στην κ. Θεώνη Κοτσιοπουλου για την ετοιμασία του υλικού για την Δόμνα Σαμίου αλλά και στα  χορευτικά συγκροτήματα που με την καθοδήγηση της πραγματικά μας έκαναν υπερήφανους ,
Ευχαριστούμε και τον Δημήτριο Παπαθεοδοσίου και το permissos blong για την διαφήμηση καθώς και την κάλυψη της όλης Εκδήλωσης.

το Δ.Σ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
 

 
 





OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικές εικόνες: Δείτε τα μπουντρούμια του σεξ που ο Καντάφι βίαζε 14χρονα αγόρια και κορίτσια!

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την αρρωστημένη δράση του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εξουσίας του απήγαγε μικρά παιδιά για να τα έχει στο κρεβάτι του.
Πίσω από τα παλάτια του στην Τρίπολη της Λιβύης κρυβόταν μία μεγάλη φρίκη με «πρωταγωνιστές» αγόρια και κορίτσια, ηλικίας έως 14 ετών.
Ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης διατηρούσε δεκάδες δωμάτια... σεξ στα παλάτια του, προκειμένου να ξεσπά στις αρρωστημένες του ορέξεις στα κορμάκια των παιδιών. Μάλιστα, έβαζε τα κορίτσια που κρατούσε για χρόνια φυλακισμένα να παρακολουθούν ταινίες πορνό για να «εκπαιδεύονται». Από την πλευρά του ο Καντάφι δεν θεωρούσε ότι βίαζε τα παιδιά. Αντίθετα, υποστήριζε πως ήταν τιμή των θυμάτων να «κοιμηθούν» με τον ηγέτη. Τις εικόνες που προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ντοκιμαντέρ του BBC4.

Ακόμη πιο σοκαριστική είναι η εικόνα που δημοσιεύει η Daily Mail: ένα δωμάτιο με εξοπλισμό από εκείνους που υπάρχουν στα ιατρεία των γυναικολόγων. Εκεί, τα νεαρά κορίτσια εξετάζονταν για το ενδεχόμενο να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Κι αν έβγαιναν «καθαρές», τότε οδηγούνταν στο κρεββάτι του Καντάφι. Μάλιστα, στο ίδιο δωμάτιο ανάγκαζε τα μικρά κορίτσια να κάνουν εκτρώσεις.

Κάποια κορίτσια δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, από την άγρια κακοποίηση που δεχόντουσαν. Λίγο πριν πεθάνουν οι άνθρωποι του Καντάφι τις παρατούσαν σε πάρκινγκ ή χωματερές και τις άφηναν να πεθάνουν.
Τα θύματά του, σύμφωνα με τη Daily Mail, τα διάλεγε ο ίδιος. Επισκεπτόταν σχολεία και κάθε παιδί που επέλεγε, το ακουμπούσε στο κεφάλι. Τότε οι άνθρωποί του έπαιρναν το παιδί που είχε διαλέξει για να βιάσει. Η φρίκη δεν τελείωνε εδώ. Οταν οι γονείς προσπαθούσαν να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τα χέρια του, τότε μία ήταν η απάντηση: Εκτέλεση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα της Κυριακής στην Κεφαλλονιά, ενώ ακολούθησε και ισχυρός μετασεισμός της τάξης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα βόρεια του Ληξουρίου και 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Το εστιακό του βάθος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η μεγάλη του διάρκεια.

H αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Κέντρου ήταν ότι η σεισμική δόνηση ήταν  5,7 Ρίχτερ, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα αναθεωρήθηκε στα 5,9 Ρίχτερ και λίγο αργότερα νεότερη εκτίνηση του ίδιου ινστιτούτου τον προσδιόριζε στους 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Πληροφορίες για κατολισθήσεις και ζημιές σε παλιά κτίρια

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς Ευάγγελο Κεκάτο ο δήμος βρίσκεται σε φάση καταγραφής ζημιών. «Ολες οι υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς είναι σε επιφυλακή και έχουν βγει στους δρόμους. Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μόνο ζημιές, κυρίως από σπασμένες τζαμαρίες μαγαζιών και άλλων γυάλινων ειδών, καθώς και σε παλιά κτίρια του νησιού, ενώ υπάρχουν και κατολισθήσεις βράχων σε επαρχιακούς δρόμους». ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι κάποιες περιοχές του νησιού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα .«Τα συνεργεία της ΔΕΗ έχουν ήδη πιάσει δουλειά, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές», συμπλήρωσε.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

Εντονη η μετασεισμική δραστηριότητα

To βασικό σεισμό ακολούθησε πλήθος μετασεισμών με ισχυρότερο αυτόν που  σημειώθηκε στις 16:08 και ο οποίος ήταν έντασης 4,9 Ρίχτερ. Στη συνέχεια σημειώθηκαν οι εξής μετασεισμοί: στις 16:22, 3,9 Ρίχτερ στις 16:24 4,2 Ρίχτερ, στις 16:29 3,7 Ρίχτερ, στις 16:32 3,7 Ρίχτερ, στις 16:41 4,1 Ρίχτερ, στις 16:47 3,8 Ρίχτερ, στις 16:59 4,5 Ρίχτερ, στις 17:29 3,8 Ρίχτερ, στις 17:36 3,9 Ρίχτερ και στις 17:50 3,3 Ρίχτερ.







Διαβάστε Περισσότερα »

Έδεσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη στη Τιθορέα

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό δύο (2) δραστών, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στην οικία της, στην περιοχή της Τιθορέας Φθιώτιδας


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (25-01-2014) πρώτες πρωινές ώρες, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 75χρονης ημεδαπής στην οικία της, στην περιοχή της Τιθορέας Φθιώτιδας.

Ειδικότερα οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face , εισήλθαν, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, στην οικία της 75χρονης.

Στη συνέχεια οι δράστες, αφού δέσμευσαν τα χέρια και τα πόδια της ηλικιωμένης γυναίκας, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και ένα κόσμημα και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας χθες το πρωί, από συγγενικό πρόσωπο της 75χρονης.

Διενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο Δήμαρχος με τα 18.000.000 ευρώ



Την αποκάλυψη από τον ίδιο, μετά το δημοσίευμα του epoli.gr, που προκάλεσε πραγματικό πάταγο [ΕΔΩ], προτίμησε ο πρώην Δήμαρχος Βέλου - νυν «Καλλικρατικός» Δήμος Βέλου-Βόχας - Θεόδωρος Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής».

Μόλις 10 ημέρες μετά από το δημοσίευμα του epoli.gr, ο κ. Θεοδωρόπουλος επέλεξε να μιλήσει ο ίδιος για το φερόμενο ως σκάνδαλο των 18.000.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα μας.

Ο πρώην Δήμαρχος Βέλου, ο οποίος «διώκεται» από τις Ελεγκτικές Οικονομικές Αρχές, τόσο για «τρύπα» στα οικονομικά του Δήμου - επί των ημερών διοίκησής του - όσο και στις προσωπικές δηλώσεις «πόθεν έσχες» του - σε βάθος δεκαετίας - δηλώνει αθώος, έτοιμος να δικαιολογήσει τα όσα φέρονται ως κατηγορίες εναντίον του - όπως επίσης είχε γράψει το epoli.gr, στο αποκαλυπτικό δημοσίευμά του.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «πατριάρχης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - μιας και εκλεγόταν Δήμαρχος επί 6 τετραετίες και είχε διατελέσει Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κορινθίας (νυν Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου) για δύο θητείες - διώκεται για «ύποπτες» κινήσεις των λογαριασμών του, εικονικά τιμολόγια της Κατασκευαστικής Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Βέλου, ύψους 2.000.000 ευρώ..., καθώς και φοροδιαφυγή της Δημοτικής Επιχείρησης 600.000 ευρώ!

«Να δουν τα χρέη μου» λέει ο πρώην Δήμαρχος, απαντώντας στις ως άνω κατηγορίες, λέγοντας πως, όχι μόνο δεν έχει κερδίσει από την ενασχόλησή του με τα «κοινά», αλλά αντίθετα έχει ζημιωθεί... «Αυτοί που με κατηγορούν να έρθουν να δουν τα χρέη, που έχω σε Τράπεζες από δάνεια και όχι να αναφέρονται σε ανύπαρκτες καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ...» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος.

Οι «κακές γλώσσες» της περιοχής, πάντως, κάνουν λόγο για «αγάπη» του π. Δημάρχου Βέλου στον τζόγο, που σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους», επισκεπτόταν συχνά - πυκνά το Καζίνο Λουτρακίου.

Πάραυτα το epoli.gr δεν θα επεκταθεί στα «πάθη» του Δημάρχου - μιας και η προσωπικότητα και οι προσωπικές επιλογές του καθενός ατόμου - δεν αποτελεί αντικείμενο εξέτασης, τουλάχιστον από εμάς, αλλά θα συνεχίσει τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ρεπορτάζ του, για οικονομικές ατασθαλίες σε Ο.Τ.Α., με στόχο τον προσωπικό πλουτισμό αιρετών, που τόσο έχουν αμαυρώσει το «πρόσωπο» του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και το «πρόσωπο» αιρετών, που πραγματικά και ανιδιοτελώς την υπηρετούν, χρόνια τώρα.

Προειδοποίηση προς κάποιους... Τα «καλύτερα» έρχονται...!

 lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

«Αγρίεψε» ο καιρός - Χιονίζει στη Βόρεια Ελλάδα
Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α. Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.
Eπ. Ο. Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από 30ο έως 50ο χλμ.
Α. Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας, απο 24ο έως 45ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 35ο έως 50ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α. Δ. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρας, από 12ο έως 25ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Α. Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, από 12ο έως 20ο χλμ (θέση Βράχος).
Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ, από 7ο έως 11ο χλμ.
Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου Δομνίστας, από 18ο έως 22ο χλμ.
Επ. Ο. Φουρνάς – Καρδιτσας, από 8ο έως 12ο χλμ.
Επ. Ο. Προυσού – Αγρινίου, από 35ο έως 45ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Α. Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 47ο έως 61ο χλμ.
Επ. Ο. Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 15ο έως 29ο χλμ (θέση Άγιος Νικόλαος προς Ανατολική Αργιθέα).
Επ. Ο. Καρδίτσας-Ευρυτανίας, από 46ο έως 62ο χλμ. (θέση Ζαχαράκη).

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Α. Δ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω χώρας.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Α. Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από 22ο χλμ. και άνω.
Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χλμ. και άνω .
E. O.Γκούρας – Δερβενίου από 13 ο έως 17ο χλμ.

Επίσης στη Δημοτική οδό Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο λόγω ισχυρής βροχόπτωσης έχει γίνει ολική διακοπή κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο τμήμα της οδού λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες για τα βήματα πιστοποίησης των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ


Στη σύνταξη οδηγιών για την διαδικασία πιστοποίησης οίνων με ΠΟΠ, ΠΓΕ ενδείξεις και την πιστοποίηση ποικιλιακών οίνων προέβη το τμήμα Οίνου και Αλκοολούχων ποτών της Δ.Μ.Τ.Π.Υ. του ΥΑΑΤ εξαιτίας αδικαιολόγητης ίσως σύγχυσης, που προκάλεσε πρόσφατα εκδοθείσα ΚΥΑ για το ίδιο θέμα.

Είναι γεγονός ότι με την νέα ΚΥΑ επέρχονται αρκετές μεταβολές οι οποίες δεν σχετίζονται κυρίως με την διαδικασία πιστοποίησης, η οποία φέτος προβλέπεται να είναι η ίδια με τις μέχρι πέρσι διαδικασίες με την διαφορά της αυτόματης εγγραφής από τις ΔΑΟΚ στο Μητρώο εγκεκριμένων Επιχειρήσεων, των οινοποιείων που παράγουν ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους και της καταβολής του κόστους υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης που προβλέπεται στο άρθρο 15 της ΚΥΑ με αρ. 5833/155045/12.12.2013.

Βέβαια οι προβλεπόμενοι έλεγχοι πριν την πιστοποίηση καθοδηγούν τις ΔΑΟΚ σε δειγματοληπτικές διασταυρώσεις ποσοστού 5% των Δηλώσεων παραγωγής σε σχέση με τις Δηλώσεις Συγκομιδής στο πλαίσιο του Διοικητικού Ελέγχου.
Για να δείτε τις οδηγίες πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

O Kουτσούμπας στη Θήβα:Κόλαση για τους λαούς η ΕΕ





Σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ελληνικών κομμάτων περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, η αποψινή ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σε συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Θήβα.

«Ο κ. Σαμαράς, ως επικεφαλής της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ και ο κ. Τσίπρας, ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, πρωταγωνιστούν στην εξαπάτηση ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει η γη της επαγγελίας για τους λαούς της Ευρώπης. Η ΕΕ είναι κόλαση για όλους τους λαούς της» σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Ο Κ. Κουτσούμπας, ανεβάζοντας ιδιαίτερα τους τόνους, παρομοίασε την ΕΕ με «λάκκο των λεόντων» και υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός είναι μόνος αντιμέτωπος με τα θηρία που τον κατασπαράζουν».

Για άλλη μια φορά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, απηύθυνε ανοικτό προσκλητήριο για ενίσχυση της εκλογικής πορείας του κόμματός του, ζητώντας να απορριφθούν τα διλήμματα που κάθε φορά τίθενται. Ζήτησε να απορριφθεί «η λογική του "μικρότερου κακού", που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό» όπως είπε.

Αναφερόμενος στην ΕΕ, έκανε λόγο για αντιλαϊκές αποφάσεις «που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, με τη συμμετοχή και κομμάτων που ανήκουν στο "Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς", όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κουτσούμπας. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά θέματα καθώς υπογράμμισε πως «τριάντα χρόνια τώρα μας γέμισαν ποσοστώσεις στα αγροτικά προϊόντα, δεν μπορούμε να παράγουμε ούτε να εξάγουμε προϊόντα ποιοτικά, που η Ελλάδα τα έχει σε αφθονία, αντίθετα μας κατακλύζουν στα σούπερ μάρκετ με ξένα προϊόντα από όλο τον κόσμο» όπως είπε.

Αναφερόμενος στη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό σημείωσε: «Εκεί μας καταντήσανε! Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που μπορεί με τον πλούτο που διαθέτει, και να παράγει και να λύσει το διατροφικό πρόβλημα και να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεργίας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερες αναφορές και στις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς τις οδομαχίες τις προσδιόρισε ως μάχη επικράτησης από «συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων». Μάλιστα σχολίασε ότι έχουν επιδοθεί «σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό για τις αγορές και τις πηγές της ενέργειας» ενώ συμπλήρωσε σχετικά με τις συγκεκριμένες εξελίξεις πως «αυτή η επιλογή είναι άλμα στο κενό για τους λαούς, που πληρώνουν τα "παιχνίδια" των ισχυρών, πολλές φορές και με αίμα».

Ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε ότι «πίσω από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία, που μπορεί να εγκλωβίζουν και απλούς ανθρώπους που υποφέρουν, βρίσκονται αντιδραστικές δυνάμεις, αστικές, ακόμη και φασιστικές, που επιδιώκουν την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ΕΕ» όπως είπε και κατηγόρησε την ΕΕ για υποκρισία και διγλωσσία σημειώνοντας ότι «όταν γίνονται διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα εξαπολύουν μύδρους και στην περίπτωση της Ουκρανίας μιλάνε υποκριτικά για το "ιερό δικαίωμα" στη διαδήλωση».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επιτέθηκε και κατά της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι «όποιος λαϊκός άνθρωπος πιστεύει ότι με ψήφο στη Χρυσή Αυγή τιμωρεί τη σαπίλα και τη διαφθορά, κάνει μεγάλο λάθος. Δυναμώνει τον μηχανισμό που τα γεννάει. Δυναμώνει μια συμμορία που την βρίσκει μπροστά του ως εχθρό των λαϊκών διεκδικήσεων» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην «πρόταση του ΚΚΕ» την οποία χαρακτήρισε πρόταση διεξόδου που «δίνει τη δυνατότητα οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνίας από τον λαό, για τον λαό».

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς η Ελλάδα «δωροδόκησε» τη FIBA με 800.000 ευρώ για να παίξει η ΕΘνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Το απίστευτο για τα δεδομένα της εποχής ποσό των 800.000 ευρώ έδωσε η Ελλάδα στην Παγκοσμία Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προκειμένου να εξασφαλίσει τη wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο (30/8-14/9) και να δώσει το παρών στη διοργάνωση η Εθνική μας Ομάδα.

Από την κούρσα για τη wild card αποσύρθηκαν οι Ιταλοί με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας  Τζάνι Πετρούτσι, να ξεκαθαρίζει σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου πως «δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να μπούμε στον πλειστηριασμό». «Θα ήταν ανήθικο να συμμετάσχουμε σε διαδικασία που έχει εξελιχθεί με όλες τις έννοιες και τους σκοπούς, σε δημοπρασία, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας. Μια από τις δυσκολότερες της ιστορίας», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, ωστόσο η Ελληνική Ομοσπονδία και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος  δεν έδειξαν να πτοούνται και έριξαν στο τραπέζι το ποσό των 800.000 ευρώ!

Το ποσό εκκίνησης στον απίστευτο αυτό πλειστηριασμό ήταν 500.000 ευρώ, αλλά η Corriere dellο Sport έγραψε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα έδινε 1εκατομμύριο και τώρα αρμόδιες πηγές «διορθώνουν» ότι το επίμαχο ποσό ήταν σε ελβετικά φράγκα, ήτοι μόνο 800.000 ευρώ.

Και όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης και περικοπών και μόλις λίγες μέρες μετά τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ότι η κρατική επιχορήγηση προς τις αθλητικές ομοσπονδίες κόβεται στο μισό, από 24,5 εκάτ. ευρώ πέρυσι στα 12 εκάτ. ευρώ.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα -Χιόνια στα ορεινά

Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα βόρεια ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο και κυρίως στα ανατολικά τμήματα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ τοπικά έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 7 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 9 έως 11 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το απόγευμα, στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση του καιρού και πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και από το βράδυ βόρειοι σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Από το βράδυ χιονόπτωση ενδέχεται να σημειωθεί κατά περιόδους και στην πόλη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ