Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

Το παρακολουθούσαν πάνοπλοι αστυνομικοί από τις 18 Ιανουαρίου - Οι συμπτώσεις φωτογραφίζουν αυτούς που βρίσκονται πίσω από το οπλοστάσιο - Σε καστάσταση κόκκινου συναγερμού η ΕΛΑΣ
Την ώρα που στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν με αγωνία τη βαλλιστική εξέταση στα τρία Καλάσνικοφ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και τις έρευνες για αποτυπώματα και dna στο κλεμμένο ασημί opel astra, ένα ερώτημα πλανάται στα γραφεία του 13ου ορόφου της ΓΑΔΑ: Ετοίμαζαν οι ένοπλες ομάδες επίθεση στα νότια προάστια ή το αυτοκίνητο χρησιμοποιούνταν ως κινητή γιάφκα; Και για ποιο λόγο για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες δεν εμφανίστηκε κάνεις να παραλάβει το κλεμμένο όχημα;

Όλα δείχνουν πως πιθανότατα τα όπλα ήταν αφεθεί στο πορτ μπαγκάζ του κλεμμένου αυτοκινήτου προκειμένου κάποια στιγμή να παραληφθούν από άλλα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να έτοιμα προς χρήση. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει κάποιες περίεργες συμπτώσεις που ίσως φωτογραφίζουν ποιοι – πιθανότατα – κρύβονται πίσω από το οπλόστάσιο της οδού Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο:

•    Το ασημί opel εκλάπη από την Κερατέα την 1η Ιανουαρίου, ημέρα αδείας του Χριστόδουλου Ξηρού. «Φορούσε» μόνο πίσω πινακίδα κυκλοφορίας η οποία ανήκει σε άλλο αυτοκίνητο και για την οποία δεν είχε δηλωθεί κλοπή.

•    Είχε αφεθεί έξω από ένα εγκαταλελειμμένο την τελευταίο δεκαετία σπίτι προκειμένου να μην τραβά τα βλέμματα των ενοίκων μιας κατοικημένης πολυκατοικίας. Πιθανότατα είχαν σκοπό να αφήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί το κλεμμένο αυτοκίνητο.

•    Ρουκέτες RPG έχουν χρησιμοποιήσει στα παρελθόν η 17 Ν με ειδικό χειριστεί τον Χριστόδουλο Ξηρό και ο Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη. Με ρουκέτα χτύπησαν τον Ιανουάριο του 2007 την αμερικανική πρεσβεία. Πριν ένα χρόνο σε ίδιο οπλισμό προσπάθησαν οι αντάρτες πόλης να χτυπήσουν τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρο Συγγρού, όμως λόγω τεχνικού προβλήματος χρησιμοποιήθηκαν τελικά Καλάσνικοφ.

Μ’ αυτά τα δεδομένα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Οι εκτιμήσεις τους ότι ετοιμάζουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα επιβεβαιώθηκαν μερικώς και πλέον προσπαθούν να ανιχνεύσουν αν οι ένοπλες ομάδες προχωρήσουν σε αλλαγή σχεδίων.

Αξίζει να τονισθεί πως από τις 18 Ιανουαρίου που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο (οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από κάτοικο της περιοχής για το περίεργο αυτοκίνητο) ήταν σε διαρκεί επιτήρηση και μάλιστα σε καλυμμένα οχήματα βρισκόταν πάνοπλοι αστυνομικοί έτοιμοι να δώσουν μάχη με τους τρομοκράτες.

Αν οι δράστες δεν πήγαν να παραλάβουν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο βαρύς οπλισμός γιατί αντελήφθησαν ότι το είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί ή γιατί δεν είχε φτάσει ακόμα η προκαθορισμένη ώρα.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισαν σήμερα το μεσημέρι να ανοίξουν το ύποπτο όχημα καθώς είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον άρχισε να τραβά τα βλέμματα των κατοίκων της περιοχής και υπήρχε ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Πακιστανός λαθρέμπορος στον Ορχομενό

Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Πακιστάν στον Ορχομενό Βοιωτίας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας

Κατασχέθηκαν πάνω από (150) λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη, χθες (31-01-2014) το βράδυ στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ένας 34χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον 34χρονο, βρέθηκαν εντός ταξιδιωτικού σάκου που είχε στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, εκατόν πενήντα επτά (157) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, σε βάρος του 34χρονου είχε εκδοθεί απόφαση απέλασής του, με προθεσμία αναχώρησης (30) ημερών, χωρίς όμως να το πράξει, συνεχίζοντας έτσι να διαμένει παράνομα στη Χώρα.

Τα κατασχεθέντα λαθραία πακέτα τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρείς επιτυχόντες ανακυρήχθηκαν απο την Ακαδημία Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλαδας

Τρείς επιτυχόντες ανακυρήχθηκαν απ την Ακαδημία Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλαδας στις εξετάσεις DAN της Ελληνικής ομοσπονδίας Τάεκβοντο στις 26 Ιανουαρίου 2014 στην Αθήνα.
Επιτυχόντες :
- Αλκιβιάδης Γκούλτας  2ο DAN (Σύλλογος Ακαδημίας τμημα Ιτέας Φωκίδος).
- Λεμονιά Ματσούκα 2ο DAN (Σύλλογος Ακαδημίας τμήμα Ιτέας Φωκίδος).
- Παγώνα (Νένα) Σφουντούρη 1ο DAN (Σύλλογος Ακαδημίας τμήμα Αράχωβας Βοιωτίας).
Η Ακαδημία Τάεκβοντό Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και οι προπονητές τους,τους συγχαίρουν και τους καλωσορίζουν στον χώρο της διδασκαλίας.
https://www.facebook.com/akademiataekbonto.st.elladas


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας η Ελλάδα!




H Ελλάδα είναι μεταξύ των τεσσάρων τυχερών που πήρε τη wild card και θα βρεθεί στο προσεχές Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, όπως αποφασίστηκε από τη FIBA το Σάββατο. Η χώρα μας είχε αποτύχει να προκριθεί αγωνιστικά.

Η Φινλανδία, η Τουρκία και η Βραζιλία είναι οι άλλες τρεις τυχερές χώρες που θα συμμετάσχουν στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ της Ισπανίας με wild card.

H Εθνική θα λάβει μέρος για τρίτη συνεχόμενη φορά στη μεγάλη διοργάνωση και έβδομη συνολικά, καθώς από το 1986 και μετά έχει χάσει μόνο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ινδιανάπολις το 2002.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ανακοίνωσε την απόφαση της FIBA με ανακοίνωσή της στο twitter: "H Ελλάδα είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014. Βραζιλία, Φινλανδία και Τουρκία οι άλλες τρεις wild card!", γράφτηκε στον λογαριασμό της ΕΟΚ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτοκίνητο-οπλοστάσιο



Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο εντοπίστηκε ένα κλεμμένο όχημα, το οποίο παρακολουθούσε τις τελευταίες 12 ημέρες η αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα ασημί Opel Astra, στο οποίο κατόπιν έρευνας εντοπίστηκαν όπλα και συγκεκριμένα καλάσνικοφ, ρουκέτες, χειροβομβίδες και ένας προωθητήρας.

Το όχημα, το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και πολύ καιρό από την Αντιτρομοκρατική, είχε κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας την περίοδο του Ιανουαρίου και έφερε πινακίδες άλλου οχήματος (πλαστές).

Στο σημείο έχουν σπεύσει ομάδες ΔΙ.ΑΣ. αλλά και κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να κάνουν την καταμέτρηση του βαρύ οπλισμού. Το αυτοκίνητο μεταφέρεται για περαιτέρω έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία εξετάζει εάν πρόκειται για μια προπαρασκευαστική κίνηση ενόψει νέου «χτυπήματος» ή μόνο για μια μετακινούμενη γιάφκα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία-Αποτελέσματα 19ης αγωνιστικής

Δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Βοιωτία. Ο πρωτοπόρος Παρνασσός κέρδισε τον Ορχομενό και η δεύετρη Ένωση πέρασε μέσα από το Σχηματάρι και τώρα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την επόμενη αγωνιστική στο απόλυτο ντέρμπι κορυφής. Μεγάλη νίκη πέτυχε η Νίκη μέσα στις Πλαταιές που την βάζει ζωντανά πλέον στο θέμα της παραμονής.

Αναλυτικά:

Α’ Κατηγορία

 19η αγωνιστική

Πλαταιές – Νίκη    0-1

Κόκκινο – Επαμεινώνδας  2-0

Αμβρυσσέας-  Θήβα  0-0

Αναγέννηση – Ένωση   1-3

Δάφνη Ερ. – Δήλεσι   2-1

 Παρνασσός – Ορχομενός  2-0

Δόξα/Πελοπίδας – Κάστρο   3-0 α.α.

Κιθαιρώνας – ΠΑΟ Κυριακίου   1-2



Βαθμολογία

(σε 19 αγώνες)



Παρνασσός             54-15         50

————————————————

Ένωση                    51-20         47

Κιθαιρώνας             36-24         37

Θήβα                       43-16         36

ΠΑΟ Κυριακίου       31-17         32

Δάφνη Ερ.              23-14         31

Αμβρυσσέας            25-25        30

Αναγέννηση           25-27         26

Δήλεσι                    29-30         25

Κόκκινο                   30-23       25

Ορχομενός              25-33        21

Επαμεινώνδας        20-35        19

————————————————-

Πλαταιές                20-27         17       

Νίκη                        21-35        17

Δόξα/Πελοπίδας     20-48          9

Κάστρο                    7-73           4



20η αγωνιστική

Κόκκινο – Πλαταιές 

Νίκη – Αμβρυσσέας    

Επαμεινώνδας – Αναγέννηση    

Θήβα – Δάφνη Ερ.   

Ένωση – Παρνασσός  

Δήλεσι – Δόξα/Πελοπίδας  

Ορχομενός – Κιθαιρώνας 

ΠΑΟ Κυριακίου – Κάστρο
StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον εισαγγελέα 57χρονος απο τη Λιβαδειά για καταδικαστικές αποφάσεις



Συνελήφθη, χθες (31-01-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:

    Η από 16-01-2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και (45) ημερών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

    Η από 09-11-2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης είκοσι (20) ημερών για πολεοδομική παράβαση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "Ράμπο" της Θήβας -φωτογραφίες

Και τι δεν βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι ενός 44χρονου δασκάλου που την είχε δει "Ράμπο" - Αεροβόλα όπλα, πιστόλια, αεροβόλο περίστροφο, σπαθιά, μαχαίρια, τσεκούρια νίντζα, και άλλα....

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της
ΕΛ.ΑΣ.Εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων στην κατοχή 44χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη χθες στη Θήβα

Κατασχέθηκαν (3) αεροβόλα όπλα, (4) πιστόλια, (1) αεροβόλο περίστροφο, (10) σπαθιά, (9) μαχαίρια, (4) τσεκούρια νίντζα, (155) φυσίγγια διαφορών διαμετρημάτων, (2.700) σφαιρίδια, κ.α.

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων, χθες (31-01-2014) το μεσημέρι, στην κατοχή 44χρονου ημεδαπού.

Ο 44χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί, εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 44χρονος σε περιοχή της Θήβας και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν:

    τρία (3) μαχαίρια, με μήκος λάμας (20), (13) και (10) εκατοστών αντίστοιχα,
    ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, και
    τρία (3) στιλέτα, με μήκος λάμας (7), (5) και (7) εκατοστών αντίστοιχα.

Ακολούθως, σε νομότυπη αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου στις Ερυθρές Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά:

    τρία (3) μακρύκαννα αεροβόλα όπλα, από τα οποία τα δύο είχαν ενσωματωμένη διόπτρα,
    τέσσερα (4) πιστόλια ρέπλικα μαζί με τις επτά (7) γεμιστήρες τους,
    ένα αεροβόλο περίστροφο και μία τοξοβαλίστρα με τέσσερα (4) βέλη,
    δέκα (10) σπαθιά, διαφόρων μηκών και μία πολεμική σπάθη, με μήκος λάμας (70) εκατοστών,
    τέσσερα (4) τσεκούρια νίντζα (κάμα), με μήκος λάμας (20) εκατοστών και ένας μπαλτάς, με μήκος λάμας (16) εκατοστών,
    δύο μαχαίρια, με μήκος λάμας (20) και (16) εκατοστών αντίστοιχα, καθώς και τέσσερα μικρότερα μαχαίρια διαφόρων μεγεθών,
    τέσσερα (4) μεταλλικά αστέρια λόγχες (νίντζα) και τρεις (3) σφεντόνες έτοιμες προς χρήση,
    δύο (2) ολυμπιακά τόξα αθλητικής σκοποβολής με δώδεκα (12) βέλη τοξοβολίας,
    εκατόν πενήντα πέντε (155) φυσίγγια, διαφόρων ειδών και διαμετρημάτων και επτά (7) αμπούλες αεροβόλου όπλου,
    χίλια εννιακόσια (1.900) σφαιρίδια μόλυβδου και οκτακόσια (800) μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου, καθώς και
    δύο γκλοπς (ένα ξύλινο και ένα μεταλλικό) και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.








Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,6 βαθμών στην Αταλάντη

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.14 το πρωί στην περιοχή του Καλλιδρόμου, 23 χλμ. δυτικά της Αταλάντης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ορίζεται στα 5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Φθιώτιδας αλλά και σε Βοιωτία και Φωκίδα, αναστατώνοντας τους κατοίκους. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε ασθενέστερη δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών.

Από τα Α.Τ. Αμφίκλειας και Αταλάντης ενημερωθήκαμε ότι προς το παρόν δεν υπήρξε κλήση, αν και ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.
Προβληματισμό για το σημερινό σεισμό, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, στην περιοχή
ανάμεσα στο Ρεγγίνι και τα Καμένα Βούρλα, εξέφρασε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου στον RealFM.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι υπήρχαν κάποιες καταγραφές εδώ και τρεις μήνες για την περιοχή της κεντρικής Ελλάδος, οι οποίες, όπως είπε, επιβεβαιώθηκαν με τους σεισμούς που έγιναν στην Αμφίκλεια. «Βλέπουμε ότι ακόμα αυτή η περιοχή "δουλεύει"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης εξέφρασε τους προβληματισμούς του και για την Κεφαλονιά, εκτιμώντας ότι υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθεί ένας ισχυρός μετασεισμός, που μπορεί να αγγίξει και τα 5 Ρίχτερ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση καιρού

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Τι θα γίνει στην Κεφαλονιά - Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη - Χιόνια σε όλες τις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας
Ο Φεβρουάριος έφτασε και φέρνει μαζί του χιόνια και καταιγίδες, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.  Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Τετάρτη. Μεγαλύτερη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις άνεμους στο Αιγαίο.

Ο καιρός το Σάββατο
Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως από τα δυτικά, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν το απόγευμα και θα βρέξει. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου ενώ οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κατέβουν και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο όμως θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ και ίσως μέσα στη νύχτα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 3 εως 13 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει, ίσως εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεφαλονιά αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά θα βρέξει, ενώ οι βροχές μέσα στη νύχτα θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Η κακοκαιρία την Κυριακή

Την Κυριακή προβλέπεται γενικευμένη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιόνια σε όλες τις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, συμπεριλαμβανομένων και του Αργοστολίου και του Ληξουρίου, από το βράδυ όμως τα φαινόμενα αυτά από τα βορειοδυτικά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια, ανατολικοί - βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές και στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 13 βαθμούς, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές που κατά διαστήματα θα είναι πιο έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 και στα ανοιχτά 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα πυκνώνουν και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεφαλονιά αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Έως την Τετάρτη θα διαρκέσει η κακοκαιρία
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και την Τρίτη με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Από την Τετάρτη τα φαινόμενα σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν και από την Πέμπτη και μετά θα ξαναβγεί ήλιος αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό καθώς οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες, οπότε η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιγότεροι φόροι για τα ΙΧ απο το 2015



Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ριζικές αλλαγές σε όλο το φάσμα φορολόγησης των αυτοκινήτων, με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά με εσωτερικές μειώσεις στους φόρους που θα οδηγήσουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σχεδόν στην εξάλειψη του φαινομένου μαζικής κατάθεσης πινακίδων.

Με λίγα λόγια, ο περιορισμός της κατάθεσης πινικίδων θα χρηματοδοτήσει τις ελαφρύνσεις.

Κεντρικά σημεία της εισήγησης που έχει τεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποτελούν η κατάργηση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σήμερα στα ακριβά αυτοκίνητα, η μείωση κατά 30% των τεκμηρίων διαβίωσης για τα ΙΧ και η συνακόλουθη μείωση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σήμερα σε ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται στο 5%-10% της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης για ΙΧ ηλικίας έως 10 ετών.

Το δημοσιονομικό κλειδί που θα επιτρέψει τις παραπάνω ελαφρύνσεις κρύβεται στο νέο σύστημα προσδιορισμού των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, το οποίο, όπως σημειώνουν συνεργάτες του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης πινακίδων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γερμανοί βράβευσαν νέους από το Δίστομο οι οποίοι "δεν ξεχνούν" και "θέλουν κοινό μέλλον"

Η επικείμενη επίσκεψη στην Ελλάδα του Γερμανού Προέδρου κ. Γιοάχιμ Γκάου στις αρχές Μαρτίου για να τιμήσει μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια τα θύματα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και η παρουσίαση - στις 9 Φεβρουαρίου - ενός νέου βιβλίου για την Σφαγή του Διστόμου,φέρνει στην επικαιρότητα  άλλη μια διάκριση για τους νέους του Διστόμου που αγωνίζονται - με διάφορους τρόπους - για την δικαίωση των σφαγιασθέντων συμπατριωτών τους τον Ιούνιο του 1944 από τα Γερμανικά-Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, και το μήνυμα που πέρασαν, μέσα στο Βερολίνο, μαθητές και καθηγητές.

Πρόκειται για το ιδιαίτερα σημαντικό   ''βραβείο Νέων Waltraud-Netzer'' του αναγνωρισμένου σε όλη την Γερμανία Ιδρύματος «Κατά της Λήθης – Υπέρ της Δημοκρατίας» το οποίο τιμά κάθε χρόνο  νέους ανθρώπους, οι οποίοι ακόμη και σε εποχές δύσκολων σχέσεων υποστηρίζουν την κατανόηση Γερμανών και Ελλήνων και εξετάζουν από κοινού την περίοδο της Κατοχής στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: Αυτό λοιπόν το βραβείο  για το 2013 απονεμήθηκε  στο Γενικό Λύκειο Διστόμου για εργασία του.στο πλαίσιο  προγράμματος συνεργασίας που έχει με την Γερμανική Σχολή Αθηνών. που επίσης βραβεύτηκε.Η εργασία που εκπονήθηκε είχε ως αντικείμενο  τις προσπάθειες κατανόησης των Ελληνογερμανικών σχέσεων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα - ένα  βραβείο που συνοδεύτηκε από χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ.Η απονομή του του Γερμανικού Ιδρύματος στους μαθητές και τους υπευθύνους καθηγητές πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά μέχρι και σήμερα είναι συνεχές το ενδιαφέρον ξένων αλλά και Ελλήνων για περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο κοινωφελής Σύλλογος «Κατά της Λήθης – Υπέρ της Δημοκρατίας» ιδρύθηκε το 1993 από προσωπικότητες της δημόσιας ζωής της Γερμανίας από όλα τα δημοκρατικά κόμματα, για να ενισχύσει τη δημοκρατία στη Γερμανία και να συνεισφέρει στην αντιπαράθεση με τα εθνικοσοσιαλιστικά εγκλήματα και με τα αδικήματα του καθεστώτος των Ναζί.


Τι είπε ο Γερμανός Πρόεδρος για το Δίστομο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος διοργάνωσαν επίσης τελετή με θέμα τα «Εγκλήματα του Πολέμου», με ομιλητές τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γκάουκ, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην Ελλάδα κι εξέφρασε την σφοδρή του επιθυμία να επισκεφτεί την χώρα μας και το Δίστομο στην επέτειο της Σφαγής.

Προσκεκλημένες στην τελετή απονομής, ήταν οι καθηγήτριες - υπεύθυνες του προγράμματος της Γερμανικής Σχολής και του Λυκείου Διστόμου αντίστοιχα, κυρίες Ρεγγίνα Βίσιγκερ και Βασιλική Καρανάσου. Εκ μέρους των μαθητών, οι μαθήτριες Παγώνα Κελερμένου από το Λύκειο Δίστομου και Αφροδίτη Μπασδέκη από την Γερμανική Σχολή Αθηνών - καταγόμενη όμως και αυτή από το Δίστομο!.

Τι είπαν μαθητές - καθηγητές

Κατά την διάρκεια της τελετής μίλησε εκ μέρους της Γερμανικής Σχολής η μαθήτρια Αφροδίτη Μπασδέκη η οποία αναφέρθηκε γενικώς στο πρόγραμμα συνεργασίας και εκ μέρους του Λυκείου Διστόμου η μαθήτρια Παγώνα Κελερμένου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία των μαθητών των δύο σχολείων και πως μέσω της ανταλλαγής απόψεων μαθαίνουν και κατανοούν το δύσκολο παρελθόν των δύο λαών.
Αξίζει να δούμε τα καθαρά και σαφή μηνύματα που έστειλαν οι εκπρόσωποι του Διστόμου: Κλείνοντας την ομιλία της η μαθήτρια Παγώνα Κελερμένου είπε,μεταξύ άλλων : «…εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε τεμπέληδες όπως μας κατηγορούν αλλά ακριβώς το αντίθετο, κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι εμείς τα παιδιά εκτός από τα μαθήματά μας, διαθέτουμε χρόνο κι εργαζόμαστε μαζί και προχωρούμε μπροστά σ ένα κοινό Ευρωπαϊκό Μέλλον…».

<<Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε>>

Στην ομιλία της η καθηγήτρια του Λυκείου Διστόμου κ. Βασιλική Καρανάσου , αναφέρθηκε στη Σφαγή των κατοίκων του Διστόμου από τους ναζιστές, τόνισε δε, πως τα εγκλήματα των Ναζί είναι κοινά σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Αυτό αποτελεί και την δικαίωση των θυμάτων. Τέλος προσκάλεσε όλους τους υπευθύνους και επισήμους να επισκεφθούν το Δίστομο στην επέτειο της Σφαγής.
Από την πλευρά της η  Αφροδίτη Μπασδέκη, μαθήτρια της ΓΣΑ, κατά την τελετή βράβευσης τόνισε ότι το βραβείο αυτό ενδυναμώνει τους μαθητές που πήραν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στην εργασία τους και αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνάντησης λαμβάνεται σοβαρά υπόψη: «Νιώθουμε ότι είμαστε ένα μικρό πρότυπο για μια ενωμένη Ευρώπη».
Να σημειωθεί ότι οι μαθητές συναντιούνται στην Αθήνα και  στο Δίστομο όπου διαπράχτηκε η  σφαγή των 218   αμάχων Διστομιτών από τους Γερμανούς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι νέοι από κοινού εξετάζουν την περίοδο της γερμανικής κατοχής αλλά και σύγχρονα, κοινωνικά και πολιτικά, προβλήματα της Ελλάδας. Οργανώνουν συναντήσεις με αυτόπτες μάρτυρες της εποχής και με ειδικούς, συμμετέχουν σε εργαστήρια και ομάδες εργασίας, κάνουν δημοσκοπήσεις αλλά και εκδρομές. Ασχολούνται επίσης με τις προκαταλήψεις που υπάρχουν κατά των Ελλήνων και κατά των Γερμανών.Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα μηνύματα ''δεν ξεχνούν''.

 <<ιδιαίτερα επιβαρυμένες οι Ελληνογερμανικές σχέσεις>>

Ο κ. Thomas Krüger, πρόεδρος της κεντρικής υπηρεσίας πολιτικής παιδείας της Γερμανίας, στον πανηγυρικό του λόγο ανέφερε: «Οι γερμανοελληνικές σχέσεις είναι στις ημέρες μας ιδιαίτερα επιβαρυμένες. […] Η έκφραση συμπάθειας και σεβασμού σε αυτό το πρόγραμμα συνάντησης μεταξύ των δύο λαών προωθεί την αλληλοκατανόηση και την απαλοιφή κάθε μορφής εχθρότητας.» Και συνεχίζει: «Η συνάντηση και η ανταλλαγή απόψεων είναι ακρογωνιαίοι λίθοι αμφότερων των κοινωνιών των πολιτών. […] Προγράμματα από τη βάση, όπως αυτό, μας δείχνουν τον δρόμο.»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου ''Κατά της λήθης – Υπέρ της Δημοκρατίας“ κ.  Wolfgang Tiefensee: '' Οι αλληλοκατηγορίες δεν βοηθούν πια. Αντ΄αυτού είναι σημαντικό να προφυλάξουμε με συγκεκριμένα πρακτικά βήματα τις ελληνογερμανικές σχέσεις από μια μεγάλη κρίση. Αυτόν τον δρόμο ακολουθούν οι μαθητές με το συγκεκριμένο πρόγραμμα “.
Διαβάστε Περισσότερα »

17.5000 προσλήψεις-εξπρές εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Σε 17.5000 προσλήψεις-εξπρές εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση προτίθεται να προχωρήσει το κυβερνητικό επιτελείο. Σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε προς τις Περιφέρειες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζητεί την καταγραφή των αναγκών κάθε περιοχής σε έκτακτο προσωπικό.

Η πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να γίνει έως και την 18η Μαρτίου, καθώς απαγορεύονται οι προσλήψεις και οι μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Έτσι έως την προαναφερθείσα ημερομηνία αναμένονται 17.591 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα:

-2.842 εξ αυτών θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ των δήμων
-6.600 θα απασχοληθούν μέσω ΕΣΠΑ
-8.149 θα απασχοληθούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου πολίτες πληρώνουν το αντίτιμο.

Όσον αφορά στις ειδικότητες, σύμφωνα με το «Έθνος» θα προσληφθούν εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου, προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και ειδικότητες που έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βαγγέλης Αποστόλου υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά

Η βουλευτής Β’ Αθηνών Ρένα Δούρου θα είναι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, με υποψήφιο για το δήμο της Αθήνας τον οικονομολόγο Γαβριήλ Σακελαρίδη, σε μία κίνηση-έκπληξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού.

Οι προτάσεις αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Συνολικά, μετά την άρνηση της Σ.Σακοράφα για την Αττική, αλλά και την άρνηση του Γιώργου Σταθάκη να «κατέβει» για την περιφέρεια Κρήτης, κατά τη συνεδρίαση, όπως έχει γράψει και η aftodioikisi.gr, αποφασίστηκε να υποστηριχθούν οι εξής υποψηφιότητες για τις 13 περιφέρειες της χώρας:

- Ανατολική Μακεδονία και Θράκη:  ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης

- Αττική:  η βουλευτής της Α΄Αθήνας  Ρένα Δούρου

- Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος της πρώην ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση

- Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου

- Δυτική Μακεδονία: ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του τοπικού τηλεοπικού σταθμού Flash tv Θόδωρος Καρυπίδης

- Ήπειρο η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη

- Θεσσαλία η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη

- Ιονίων Νησων: ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς

- Κεντρική Μακεδονία: η βουλευτής της Α΄Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου

- Κρήτη ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης

- Νότιο Αιγαίο, ο νυν δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου
- Πελοπόννησο: ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης

- Στερεά Ελλάδα Ελλάδα ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενίσχυση για 4.800 γυναίκες επιχειρηματίες


Στις 4.800 ανέρχονται οι ωφελούμενες γυναίκες από το νέο πρόγραμμα «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα», σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι 4.800 γυναίκες είναι από 11 περιφέρειες της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενες θα είναι γυναίκες απασχολούμενες σε επισφαλείς θέσεις εργασίας (πχ. συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής απασχόληση, μερική απασχόληση), όπως επίσης και αυτοαπασχολούμενες, για την παραμονή τους στην αγορά εργασίας μέσω ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, τόνισε την ανάγκη στήριξης των γυναικών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκείνες που χρειάζονται βοήθεια είναι οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες όπως και οι γυναίκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε 4.800 γυναίκες να δημιουργήσουν ξανά, ενώ το πρόγραμμα των 9,7 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ είναι ουσιαστικά τρία πράγματα: έργα, κοινωνική πολιτική και τελικά άνθρωποι».

Η γενική γραμματέας Ισότητας, Βάσω Κόλλια, επεσήμανε: «Τα ποσοστά απασχόλησης των γυναικών είναι σταθερά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα των αντρών, ενώ περισσότερες γυναίκες στην απασχόληση σημαίνει αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος».

Ο πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ, Ανδ. Στεφανίδης, επεσήμανε πως «όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς θα βοηθήσουν ώστε μέσα από το πρόγραμμα να δοθεί η ευκαιρία σε γυναίκες να συνεργαστούν και να επιχειρήσουν ή αν ακόμη διαθέτουν δική τους επιχείρηση να γίνει πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφής. Θέλουμε ακόμα και οι ωφελούμενες γυναίκες να γίνουν ταυτόχρονα και συνεργάτες του συγκεκριμένου έργου για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στις ομάδες στόχου σε όλη την χώρα».

Το πρόγραμμα «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα» υλοποιείται από την ΟΕΣΥΝΕ σε συνεργασία με τους παρακάτω φορείς: Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ), Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.), Δίκτυο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας (ΔΥΕΚΟ), Ινστιτούτο Μελετών Δια Βίου Εκπαίδευσης (ΙΜΕΔΕ), Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Εμπορίου, Αναπτυξιακή Εταιρεία Προώθησης Επιχειρηματικότητας Κοζάνης, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, Αναπτυξιακή Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 801 300 3970 για οποιαδήποτε πληροφορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες καταστροφής στην Υλίκη -Νεκρός ένας 35χρονος οδηγός

Ενας 35χρονος έχασε τη ζωή του στο φοβερό τροχαίο που σημειώθηκε λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος στο 98ο χλμ της εθνικής οδού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε τουλάχιστον με τρία Ι.Χ. στο ρεύμα προς Λαμία. Κατά άλλες πληροφορίες ο οδηγος που ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του ΙΧ του ήταν αυτός που βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και προκάλεσε τη σύγκρουση.
Η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη και η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από παρακαμπτηρίους.









Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ