Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Επανατοποθετούνται 526 πρώην σχολικοί φύλακες σε νοσοκομεία

Την οριστική ανακοίνωση επανατοποθέτησης συνολικά 526 πρώην σχολικών φυλάκων (τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών), που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρινόμενος στα αυξημένα αιτήματα κάλυψης άμεσων λειτουργικών αναγκών του υπουργείου Υγείας.
Επανατοποθετούνται 526 πρώην σχολικοί φύλακες σε νοσοκομεία

Όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον τρόπο αυτόν, το πρόγραμμα κινητικότητας αξιοποιείται έτσι, ώστε να καλυφθούν κενά στον κρίσιμο τομέα της υγείας (βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Χθες είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των πρώην σχολικών φυλάκων με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου και στενό συνεργάτη του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε ανακοινώσει την επανατοποθέτηση 331 πρώην σχολικών φυλάκων, από τους συνολικά 2.300 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται οι «έξυπνοι» μετρητές στα ρολόγια της ΔΕΗ -Τι αλλάζει για τους καταναλωτές

Αρχίζει πιλοτικά η τοποθέτηση νέων «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που μεταξύ άλλων  θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν διαφορετικά τιμολόγια στη διάρκεια του 24ώρου.

Πέρα από τη διαφοροποίηση στα τιμολόγια (υψηλότερες τιμές τις ώρες αιχμής, χαμηλότερες κατά τις περιόδους χαμηλής ζήτησης), η εγκατάσταση των νέων μετρητών  επιτρέπει και άλλες λειτουργίες όπως η τηλεμέτρηση της κατανάλωσης, η τηλεδιαχείριση της ζήτησης κλπ, που βελτιώνουν την εξισορρόπηση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ενέργειας.

Η σχετική μελέτη προβλέπει την αντικατάσταση των υπάρχοντων μετρητών σε δύο στάδια: Πιλοτικά σε καταναλωτές των Περιφερειών Ξάνθης, Λέσβου (Λέσβος, Λήμνος, Αγ. Ευστράτιος) και Λευκάδας, καθώς και σε αστικό δείγμα των περιοχών Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου προβλέπεται να εγκατασταθούν 160.000 έξυπνοι μετρητές μέσα στο 2015 και στη συνέχεια στο σύνολο της επικράτειας.


Σκοπός του πιλοτικού έργου είναι να αξιολογηθούν οι τεχνικές και οικονομικές παράμετροι και να αναπτυχθεί, όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, «το ενδεδειγμένο επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο εφαρμογής του πλήρους προγράμματος, συνολικού ύψους επένδυσης σχεδόν 900 εκατομμυρίων ευρώ σε παρούσα αξία, το οποίο περιλαμβάνει την πανελλαδική εγκατάσταση υποδομών έξυπνων μετρητών για το 80% των καταναλωτών με χρονικό ορίζοντα το 2020, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 72/2009».

Για τη χρηματοδότηση της επένδυσης ο ΔΕΔΔΗΕ εξετάζει και τη λύση της σύμπραξης με ιδιωτικά κεφάλαια .
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνω των 15.000 ευρώ το φορολογητέο για τους αγρότες


Αύξηση στο φορολογητέο εισόδημα περιλαμβάνεται στο πακέτο αλλαγών στο φορολογικό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά από σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.

Αναλυτικότερα, μετά την σύσκεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν για τους αγρότες ανακοίνωσε τα εξής:
-Οι αγρότες που υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων-εξόδων είναι όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.
-Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).
-Για τα 5 πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται 3 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.
-Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Επίσης, η υποχρέωση για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων όσον αφορά στα έξοδα γίνεται ετήσια.
-Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων).
-Οι Ομάδες και Συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά το χρόνο.
-Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ Βοιωτίας

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Έγκαιρης Παρέμβασης και Συμβουλευτικής – ΚΕΘΕΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ξεκίνησε την λειτουργία του. Το Κέντρο αποτελεί ένα χώρο καθαρό από ουσίες, όπου παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής με στόχο την προετοιμασία των χρηστών για την είσοδο τους  σε θεραπευτική κοινότητα. Οι υπηρεσίες που παρέχονται:

    Συμβουλευτική εξαρτημένων από νόμιμες και παράνομες ουσίες
    Υποστήριξη και παραπομπή για ψυχική απεξάρτηση
    Συμβουλευτική γονέων, συντρόφων
    Ενημέρωση για υπηρεσίες υποστήριξης κ θεραπείας
    Σεμινάρια μείωσης της βλάβης που προκαλείται από την εξάρτηση

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 17:00 και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

22610- 81032

26610- 28337

26610- 22130

22610- 26568

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο δολοφόνος των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη

Στα χέρια της αστυνομίας στο Μενίδι έπεσε σήμερα το πρωί ο καταζητούμενος ομογενής Γιώργος Εμερτζίδης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.
Είχε αφεθεί ελεύθερος
Ο Γιώργος Εμερτζίδης, ομογενής από το Καζακστάν, γνωστός και ως «Γιούρα», και άλλοι δύο συνεργοί του είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια και επιπλέον σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τη δολοφονία των αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην περιοχή του Ρέντη την 1η Μαρτίου του 2011.

Τελικά, συνελήφθη έπειτα από εκτενείς έρευνες στις 5 Μαΐου του 2011.

Η δίκη του έγινε σε δύο σκέλη: το πρώτο αφορούσε στη ληστεία που είχε προηγηθεί της καταδίωξης σε περίπτερο στο Μενίδι και το δεύτερο στη δολοφονία των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

Στο πρώτο μέρος της δίκης είχε κριθεί αθώος και είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο στους κόλπους του σωφρονιστικού συστήματος και για το οποίο είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα η -αποπεμφθείσα πλέον- διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Να σημειωθεί ότι ο Εμερτζίδης είχε αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση της ληστείας πριν από την παρέλευση του 18μήνου. Όσον αφορά στο δεύτερο και πιο σημαντικό κομμάτι της δίκης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 για τη δολοφονία των αστυνομικών, ο συλληφθείς στην αρχή παρουσιαζόταν στο δικαστήριο, ωστόσο λίγο πριν από την… ώρα της κρίσης και την ετυμηγορία του δικαστηρίου τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.

Από τον Μάρτιο του 2013, οπότε και το δικαστήριο απεφάνθη, παρέμενε καταζητούμενος και, τελικά, συνελήφθη σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει το Γαϊτανάκι Λιβαδειάς

Ο Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι» σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2014» με στόχο τη διάσωση των εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας και τη δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος στην πόλη για να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας που μας απασχολούν.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2014»:

     Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, θα παρουσιαστούν χοροί από το Σύλλογο Γυναικών Τιθορέας, τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Αλιάρτου, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς, το Σύλλογο Κρητών Βοιωτίας και τον Χορευτικό Όμιλο ΕΛ-ΠΑ-ΧΟ, το Σύλλογο Ποντίων «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», το  Μορφωτικό Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς  και τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς.

    Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων Α’βαθμιας εκπαίδευσης της πόλης θα πλέξουν το γαϊτανάκι.
     Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα ακολουθήσει πάρτι και παιχνίδια από τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς και προσωποζωγραφιές από  το Εικαστικό Εργαστήρι της κας Μαρίας Ανδριτσοπούλου.

    Θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε γύρω από τις φωτιές που θα ανάψουν:
•    την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς στη συνοικία Ζαγαρά Λιβαδειάς.
•    την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00, ο Σύλλογος Μικρασιατών Βοιωτίας στην πλατεία Συνοικισμού Λιβαδειάς.

    Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00, αποκριάτικη εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Ζαγαρά στο κτήριο του συλλόγου.

    Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, στο εξοχικό κέντρο «ΓΙΟΥΛΑΣ» θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός ΜΑΣΚΕ και μη του Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι», ώρα προσέλευσης 20:00

    Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, πραγματοποίηση παρέλασης αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, στους κεντρικούς δρόμους της Λιβαδειάς, ώρα έναρξης 16:00


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένοπλη ληστεία με κουκούλες στον Ο.Τ.Ε. στη Θήβα

Με κουκούλες και όπλα λήστεψαν τον ΟΤΕ στη Θήβα.Ειδικότερα,σήμερα  το μεσημέρι συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress, δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες μπήκαν στο κατάστημα και με την απειλή των οπλων αφαίρεσαν απο το ταμείο 3.000 ευρώ περιπου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων,για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Εγκαίρως ο Δήμαρχος Αλιάρτου είχε προειδοποιήσει"

Το Permissospress ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε υπόμνημα του Δημάρχου Αλιάρτου από 6-6-2013προς τον εισαγγελέα και τον Αστυνομικό Διευντή Βοιωτίας  σχετικά με την ελλιπή Αστυνόμευση στο Δήμο και το δημοσιοπούμε


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Του Δημάρχου Αλιάρτου

ΠΡΟΣ
1.    Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς
2.    Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας


Θέμα: Προβλήματα από την παραβατικότητα των Ρομά (τσιγγάνων)
           και ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης στο Δήμο Αλιάρτου
    
Δια του παρόντος υπομνήματος θέτω υπόψη σας την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Αλιάρτου σε σχέση με την παραβατικότητα των (Ρομά) τσιγγάνων και την ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης.

Με το από 20/7/2011 υπόμνημά μου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Αστυνόμευση Δήμου Αλιάρτου» ενημερώνω για τα προβλήματα αστυνόμευσης στο Δήμο Αλιάρτου και προτείνω «ως τη μόνη ενδεδειγμένη και ρεαλιστική λύση τη δημιουργία ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με την ανάλογη στελέχωσή του, με έδρα την Αλίαρτο και χώρο ευθύνης του το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου και ίσως και την γύρω περιοχή.»
    Στο υπόμνημά μου αυτό αναφέρω σχετικά με την παραβατικότητα των τσιγγάνων τα ακόλουθα:
«Πολύ σοβαρό θέμα δημόσιας τάξης, με ισχυρές πιθανότητες απρόβλεπτων συνεπειών, είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται αφενός από τους τέσσερις (4) καταυλισμούς των ΡΟΜΑ που βρίσκονται εντός και περιμετρικά της πόλης της Αλιάρτου (αριθμούν περίπου 500 άτομα) και παρά τiς προσπάθειες προσέγγισης και ελέγχου που διαχρονικά γίνονται από τις δημοτικές αρχές, η παραβατικότητα είναι πολύ σοβαρή και αφετέρου από τους διερχόμενους, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ασκούντες εμπορική δραστηριότητα ΡΟΜΑ, οι οποίοι κατά δεκάδες καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους και κατασκηνώνουν στο κέντρο της πόλης με ευνόητα αποτελέσματα.
Θεωρώ, ως προς αυτό το ζήτημα, την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή και παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουμε προς κάθε κατεύθυνση δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία μου για μια ανεξέλεγκτη οργή που διαμορφώνεται, σε δημότες που βλέπουν την ζωή τους να υποβαθμίζεται και την περιουσία τους να υποτιμάται ραγδαία.»
Οι καθημερινές παραστάσεις και καταγγελίες των κατοίκων της Αλιάρτου προς τη Δημοτική Αρχή, οι οποίοι διατυπώνουν παράπονα, ανησυχίες και δυσαρέσκεια, αναδεικνύουν και περιγράφουν με ακρίβεια τη δύσκολη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι τσιγγάνοι που έχουν εγκατασταθεί εντός και περιμετρικά της πόλης.
Οι συντονισμένες διαμαρτυρίες, που απηχούν τη δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αλιάρτου, αρκούν για να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή ξεπερνά τα όρια της ανοχής, αφού η ανεξέλεγκτη και προκλητική συμπεριφορά των τσιγγάνων έχει σωρεύσει πλήθος εστιών μόλυνσης που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφαλή διαβίωση των μονίμων κατοίκων της περιοχής.
Οι κάτοικοι της Αλιάρτου, περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που δημιουργείται στην πόλη εξαιτίας της αντικοινωνικής συμπεριφοράς μερίδας τσιγγάνων, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία τους, τη σωματική τους ακεραιότητα και καθιστά αφόρητη την κοινωνική συμβίωση, εξαιτίας της τέλεσης αδικημάτων, όπως το εμπόριο  ναρκωτικών, οι κλοπές και οι διαρρήξεις, οι απειλές, οι συνεχείς παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η αυθαίρετη δόμηση και οι υγειονομικές παραβάσεις, η περιβαλλοντική ρύπανση και υποβάθμιση της περιοχής από κάψιμο ελαστικών και αυτοκινήτων κ.α.
Καθώς εντείνονται τα κρούσματα παραβατικότητας, οι προκλητικές συμπεριφορές τσιγγάνων της περιοχής και οι συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ τσιγγάνων και κατοίκων, δημιουργείται ένα ιδιαίτερα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα δε, επειδή παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού των τσιγγάνων, που διαμένουν σε παραπήγματα καταπατώντας χώρους, ανεξέλεγκτη κυκλοφορία μικρών τσιγκανόπαιδων σε δρόμους, αυλές και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και αύξηση κρουσμάτων εγκληματικότητας που οφείλεται σ’αυτούς, σας ενημερώνω ότι ανησυχώ έντονα πως υπάρχει κίνδυνος σοβαρής εκτροπής    
Ορισμένοι από τους κατοίκους δεν αρκούνται στις καταγγελίες, αλλά ζητούν την αυτο-οργάνωση των πολιτών, προκειμένου να υπερασπισθούν μόνοι τη ζωή και την περιουσία τους.  Η αγανάκτηση και η ανασφάλεια των κατοίκων οδηγεί στην επικίνδυνη λογική της αυτοδικίας, η οποία τις περιόδους που υπάρχουν αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας των τσιγγάνων δείχνει να κερδίζει έδαφος ακόμη και σε μερικούς από τους πιο μετριοπαθείς πολίτες.
Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί δε συνάδει με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και έχει ως αποτέλεσμα να διακυβεύεται η δημόσια τάξη και να διαταράσσεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Η Δημοτική Αρχή Αλιάρτου, από την πλευρά της, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, όσο και για την κοινωνική πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των τσιγγάνων. Στα πλαίσια αυτά, προκρίνει μέσα ήπιας παρέμβασης και ευνοεί δράσεις σε πεδία, όπως η γεφύρωση των σχέσεων με τους τσιγγάνους, η ενίσχυση ευκαιριών συμμετοχής τους και η παροχή κοινωνικών αγαθών. Με πρωτοβουλίες που πήραμε καταφέραμε να φοιτά στα σχολεία της πόλης, για πρώτη φορά, ένας σημαντικός αριθμός τσιγκανόπαιδων (25 περίπου),ενώ με ανάλογη πρωτοβουλία, ομάδα γιατρών εξέτασε μεγάλο αριθμό παιδιών για μυοσκελετικές παθήσεις. Εξάλλου με στοχευμένες παρεμβάσεις στους καταυλισμούς εξασφαλίζουμε, στο μέτρο του δυνατού, την οδοποιία, την ύδρευση και την καθαριότητα. Έχω δε και προσωπικά αποκτήσει διαύλους επικοινωνίας με αρκετούς από αυτούς, μεταξύ των οποίων είναι και οι «εκπρόσωποί τους»,τους οποίους  δέχομαι στο γραφείο μου συχνά, ενώ επισκέπτομαι και τους καταυλισμούς. Η προσπάθεια αυτή απαιτεί τη συμμετοχή και συνεργασία πολλών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας (αιρετοί, επιστήμονες, επαγγελματικές ενώσεις, εκπρόσωποι αστυνομίας και δικαιοσύνης, Κοινωνικές Υπηρεσίες κλπ.).
Όμως, κατά την άποψή μας, η οποία τεκμηριώνεται από τη γνώση των προβλημάτων της περιοχής μας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας των τσιγγάνων επαναλαμβάνουμε, ότι η μόνη ενδεδειγμένη και ρεαλιστική λύση, είναι η δημιουργία ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με την ανάλογη στελέχωσή του, με έδρα την Αλίαρτο και χώρο ευθύνης του , το σύνολο του Δήμου Αλιάρτου και ίσως και την γύρω περιοχή.
 Aίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται από τους πολίτες της και τους φορείς της, από τους συλλόγους, εμπορικούς, επαγγελματικούς κ.α, και ταυτόχρονα, βεβαίως, αποτελεί θέση και άποψη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αποτελεί η πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των τσιγγάνων, ώστε να εφαρμοστούν οι νόμοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά εκείνοι που τους παραβαίνουν.
Επειδή ωστόσο αυτό αποτελεί και πολιτική επιλογή που καθορίζεται από την κυβέρνηση, άμεσα πρέπει να ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης στην Αλίαρτο.
Επιθυμούμε και το ζητούμε δια του παρόντος υπομνήματος, να αναλάβετε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, μέτρα και δράσεις για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της παραβατικότητας των τσιγγάνων και της ανάγκης αυξημένης αστυνόμευσης στο Δήμο Αλιάρτου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-Αυτοκτόνησε Υπαστυνόμος στη Θήβα

Σύμφωνα με αποκλειστκές πληροφορίες του permisospress.blogspot.αυτοκτόνησε  υπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Θηβών.Νεότερες πληροφορίες που φθάνουν στο  blog μας  τον άτυχο υπαστυνόμο βρήκαν το πρωί συναδελφοί του στην οικία του.Πληροφορίες απο πηγές μας,και τις μεταφέρουμε με επιφύλαξη,το 25χρονο παλληκάρι υπηρετούσε ως διοικητής στο Α.Τ.Ερυθρών και εκτελούσε καθήκοντα υποδιοικητή στο Α.Τ.Θηβών.Πως γίνεται αυτό απορούμε και εμείς συγχρόνως σε δύο θέσεις θα περιμένουμε απαντήσεις πιστεύουμε.Αυτή τη στιγμή καταφθάνει ιατροδικαστής απο Αθήνα για να εξετάσει το πτώμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Σεισμός 4,3 στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας


Σεισμός έγινε πριν από λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 09:58 στην περιοχή της Αμφίκλειας, 36 χλμ νοτιοανατολικά της Λαμίας και 7 χλμ από τα Καμμένα Βούρλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,3 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 5 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν 4,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 15 χλμ.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική, ενώ ταρακουνήθηκε και η Κεφαλονιά.

Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρεται ότι πρόκειται για μετασεισμό από την ακολουθία που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου με τον κύριο σεισμό που ταρακούνησε την περιοχή.

Η σεισμική δόνηση σημειώνεται λίγες ημέρες μετά από εκείνη των 4,6 Ρίχτερ που «χτύπησαν» το περασμένο Σάββατο την ίδια περιοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα πράσα καφετέρια απο Θήβα -Έκοβε παραστατικά από ταμειακές μηχανές - φαντάσματα

Νέα κόλπα στον στίβο της φοροδιαφυγής με τον κωδικό «το σύστημα του ψευτοθόδωρου» αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.
Η δουλειά στήνεται απλοϊκά. Για να μην επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου, ο ελεγκτής θα πρέπει να διαπιστώσει ότι έχουν κοπεί όλες οι αποδείξεις για κάθε λιανική συναλλαγή. Ετσι, πράγματι εκδίδονται αποδείξεις σωρηδόν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι αποδείξεις αυτές είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Οι ταμειακές μηχανές από τις οποίες εκδίδονται δεν έχουν σήμανση από το υπουργείο Οικονομικών, είναι όπως χαρακτηρίζονται ταμειακές μηχανές - μαϊμούδες ή αλλιώς ταμειακές μηχανές - φαντάσματα.
Μια τέτοια περίπτωση, με τρελά κέρδη για τον επιχειρηματία, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο καφετέριας - καφεκοπτείου στην περιοχή της Θήβας. Χρησιμοποιούσε μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές και εξέδωσε την τελευταία πενταετία 102.977 αποδείξεις χωρίς αυτές να υποβληθούν ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ για καταβολή ΦΠΑ και λοιπών φόρων. «Τα τελευταία πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έκοβε αποδείξεις με το τσουβάλι αλλά δεν είχε αποδώσει ούτε ένα ευρώ σε ΦΠΑ» λέει κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εκτιμώντας πως η κομπίνα αυτού του τύπου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Αττική οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ τον Ιανουάριο αποκάλυψαν ακόμα δύο επιχειρήσεις οι οποίες είχαν στήσει πανομοιότυπη κομπίνα. Μια καφετέρια και ένα εστιατόριο χρησιμοποιούσαν παραποιημένο σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή για την έκδοση αποδείξεων - μαϊμούδων. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να κρατούν μακριά από τα μάτια της Εφορίας τα έσοδα από 7.420 συναλλαγές.
«Η εφευρετικότητα των φοροφυγάδων είναι ανεξάντλητη» σχολιάζει η ίδια πηγή και αποκαλύπτει ακόμα μία μέθοδο απόκρυψης εισοδημάτων που έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ. Σε πολλές καφετέριες και εστιατόρια πλέον είναι σύνηθες οι παραγγελίες να καταγράφονται «σε αυτά τα μικρά κομπιουτεράκια με τα μικροσκοπικά πενάκια». Οι μηχανισμοί αυτοί, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, είναι για την καταγραφή της παραγγελίας. Πειραγμένοι τέτοιοι μηχανισμοί όμως εκδίδουν και αποδείξεις - μαϊμούδες. Ο πελάτης θεωρεί πως πήρε την απόδειξή του, εάν γίνει ένας απλός έλεγχος θα διαπιστωθεί ότι όλα τα τραπέζια έχουν «αποδείξεις», αλλά το ελληνικό Δημόσιο δεν θα εισπράξει δεκάρα φόρων...
Στελέχη του ΣΔΟΕ, με εμπειρία στους ελέγχους και προφανή δυσφορία για τη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του Σώματος, αναδεικνύουν «το σύστημα του ψευτοθόδωρου» πίσω από την κάθετη πτώση της παραβατικότητας στο πεδίο της μη έκδοσης αποδείξεων τους τελευταίους μήνες. Σημειώνουν δηλαδή με νόημα ότι ίσως «η έλλειψη εμπειρίας» από τους συναδέλφους τους ελεγκτές των ΔΟΥ (στους οποίους πέρασε η αρμοδιότητα των προληπτικών ελέγχων) είναι αυτή που εξηγεί την κάθετη πτώση της παραβατικότητας από τα επίπεδα του 50% στο 5%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο κι όμως... Eλληνικό-Χωριό χρωστούσε ολόκληρο τα τέλη κυκλοφορίας!!! Ποιο είναι;



Στήθηκαν στην ουρά, πλήρωσαν και ησύχασαν. Ομως όχι μόνο χρωστάνε ακόμη, αλλά πρέπει να καταβάλουν και πρόστιμο για την...
ασυνέπειά τους. Αυτό το απίθανο περιστατικό συνέβη σε ένα χωριό της Αρτας, με τους 309 κατοίκους να διαπιστώνουν έκπληκτοι πως οφείλουν ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία είχαν εξοφλήσει.
Το απίστευτο, αλλά απόλυτα ελληνικό περιστατικό συνέβη στο Βουλγαρέλι Αρτας. Οπως αναφέρει το epirus-tv, το Δεκέμβριο οι κάτοικοι άρχισαν να πληρώνουν καθημερινά τα τέλη κυκλοφορίας στο γραφείο των ΕΛΤΑ που υπάρχει στο χωριό, με την εξόφληση να καταχωρείται μέσω υπολογιστή στα κεντρικά. Ή, τουλάχιστον, έτσι πίστευαν οι κάτοικοι.
Το πρόβλημα διαπιστώθηκε, όμως, όταν ένας κάτοικος επιχείρησε να πάρει φορολογική ενημερότητα και διαπίστωσε έκπληκτος πως οφείλει τα τέλη κυκλοφορίας.

Οπως διαπιστώθηκε, εξαιτίας προβλήματος στο ηλεκτρονικό σύστημα, δεν καταχωρούνταν τα στοιχεία των πληρωμένων τελών στα κεντρικά ΕΛΤΑ της Αρτας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ακόμη ως οφειλόμενα. Με τα έως τώρα δεδομένα, λοιπόν, οι κάτοικοι όχι μόνο πρέπει να τα ξαναπληρώσουν, αλλά να βγάλουν από την τσέπη τους και επιπλέον χρήματα για το πρόστιμο.
.gkourou.com
Διαβάστε Περισσότερα »

14 πράγματα που πρέπει να προσέχετε με τις κάρτες



Ακολουθήστε τις 14 συμβουλές προς συναλλασσόμενους με τράπεζες που δίνει ο Μεσολαβητής Τραπεζικών - Επενδυτικών Υπηρεσιών (Μ.Τ.Ε.Υ.). Είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία....



 στο κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (Σ.ΜΕ.Χ.Α.) και η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.).

Απευθύνονται καταναλωτές, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις (με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι € 1.000.000, εξαιρoυμένων των γεωργικών, δασικών, αλιευτικών και μεταφορικών επιχειρήσεων). Επίσης στον Μ.Τ.Ε.Υ. μπορούν να απευθυνθούν επενδυτές που συναλλάσσονται με επενδυτικές εταιρίες, εφόσον οι συναλλαγές τους δεν αφορούν επαγγελματικές δραστηριότητες.

Τι συμβουλεύει σχετικά με τη χρήση καρτών:

1. Πριν από την κατάρτιση της σύμβασης, που προτίθεται να συνάψει με την τράπεζα ο συναλλασσόμενος για χορήγηση κάρτας, πρέπει να διαβάζει με προσοχή τους όρους της σύμβασης που θα υπογράψει, προκειμένου να συνειδητοποιήσει πλήρως τις συμβατικές του υποχρεώσεις αλλά και να είναι σε θέση να ασκήσει τα δικαιώματά του.

2. Μόλις ο κάτοχος παραλάβει την κάρτα του, πιστωτική ή αναληπτική, πρέπει να θέσει την υπογραφή του στο πίσω μέρος, ώστε να μη διευκολυνθεί ενδεχόμενη παράνομη χρήση της.

3. Ο κάτοχος πρέπει να κάνει τις αγορές του υπολογίζοντας τις πραγματικές οικονομικές του δυνατότητες.

4. Ο κάτοχος δεν πρέπει ποτέ να παραχωρεί την κάρτα του σε κανέναν. Η χρήση της κάρτας είναι αυστηρά προσωπική.

5. Ο κάτοχος θα πρέπει να διευκολύνει τον εντεταλμένο υπάλληλο της επιχείρησης, επιδεικνύοντας το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας. Ο έλεγχος αυτός διασφαλίζει τη συναλλαγή.

6. Οι λογαριασμοί των καρτών θα πρέπει να πληρώνονται εγκαίρως. Κάθε αιτιολογημένη αδυναμία ανταπόκρισης στις οικονομικές υποχρεώσεις πρέπει να γνωστοποιείται εγκαίρως στην τράπεζα.

7. Αποδείξεις πωλήσεων ή αποδείξεις από τα ΑΤΜ και εκκαθαριστικά σημειώματα θα πρέπει να εξετάζονται σχολαστικά και να αντιπαραβάλλονται. Κάθε αδικαιολόγητη χρέωση και οποιοδήποτε άλλο ανορθόδοξο στοιχείο πρέπει να τίθενται υπόψη της τράπεζας άμεσα προς διερεύνηση και διευθέτηση.

8. Η κάρτα πρέπει να φυλάσσεται με επιμέλεια από τον κάτοχο σε ασφαλές μέρος.

9. Χειριστείτε την κάρτα σας όπως και τα μετρητά. Ελέγχετε συχνά ότι έχετε την κάρτα σας.

10. Ο κάτοχος δεν πρέπει σε καμιά απολύτως περίπτωση και σε κανέναν, να αποκαλύπτει το μυστικό προσωπικό αριθμό αναγνώρισης (PIN), τον οποίο θα πρέπει να αλλάζει συχνά.

11. Ο κάτοχος δεν θα πρέπει να επιλέγει PIN που μπορεί να αποκωδικοποιηθεί εύκολα.

12. Ο κάτοχος δεν πρέπει να γράφει σε αντικείμενο που τηρεί μαζί με την κάρτα το PIN ούτε ως έχει ούτε κωδικοποιημένο.

13. Ο κάτοχος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τον αριθμό της κάρτας για συναλλαγές από απόσταση (τηλέφωνο, fax, διαδίκτυο) χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρος για την ασφάλειά τους (εντεταλμένο όργανο ως παραλήπτης, συστήματα ασφαλείας ηλεκτρονικών συναλλαγών).

14. Ο κάτοχος θα πρέπει άμεσα να αναφέρει την απώλεια ή την κλοπή της κάρτας του στην τράπεζα από την οποία εκδόθηκε, προς αποτροπή παράνομης χρήσης. Ενδείκνυται η καταχώρηση του αριθμού τηλεφώνου της αρμόδιας για την ακύρωση Υπηρεσίας, σε σημείο ανά πάσα στιγμή προσιτό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αλλαγές για αγρότες πρόστιμα και φόρο υπεραξίας




Ηπιότερες ρυθμίσεις στο φορολογικό μετά τις αντιδράσεις
«Λίφτινγκ» στο νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, τα πρόστιμα της Εφορίας για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων ΦΠΑ και τη μη έκδοση αποδείξεων, τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και τις κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις μετά τη θύελλα των αντιδράσεων.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε εντός των προσεχών ημερών να γίνουν αλλαγές σε «καυτά» σημεία του φορολογικού που έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυρίας στην αγορά και σε κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα υπάρξουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα βιβλία των αγροτών, το ποινολόγιο για τον ΦΠΑ, τον τρόπο υπολογισμού του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για χρέη στην Εφορία, και τις ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Φαρμάκι" τα διόδια για Θήβα

Περίπου 50% αυξάνεται το αντίτιμο στα μετωπικά διόδια της Θήβας, καθώς οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν από την Πέμπτη 3,95 ευρώ από 2,55 ευρώ που πληρώνουν τώρα, ενώ αύξηση 55 λεπτών θα ισχύσει και στα πλευρικά διόδια της Θήβας στα οποία το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 1,55 ευρώ από 1 ευρώ.
Οι οδηγοί θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο ανέρχεται στα 3,35 ευρώ
Σε ισχύ τέθηκαν από τα μεσάνυχτα οι αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, όπως ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος κοινοπραξία Νέα Οδός.

Οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο από 2,10 ευρώ θα αυξηθεί στα 3,35 ευρώ.

Σχεδόν ένα ευρώ ακριβότερα θα πληρώνουν οι οδηγοί και τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι, καθώς το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.

Επίσης, κατά 55 λεπτά αυξάνεται η τιμή στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας, στα οποία πλέον οι οδηγοί ΙΧ θα πρέπει να καταβάλλουν 1,45 ευρώ από 90 λεπτά που πληρώνουν τώρα, ενώ κατά 25 λεπτά αυξάνεται το αντίτιμο στα πλευρικά διόδια Οινοφύτων.



Σχεδόν 60% είναι το ποσοστό αύξησης τόσο στα μετωπικά όσο και στα πλευρικά διόδια της Τραγάνας, με το αντίτιμο για τα πρώτα να ανεβαίνει στα 3,9 ευρώ από 2,45 ευρώ, ενώ για τα πλευρικά διόδια θα φθάσει τα 3,15 ευρώ από 2 ευρώ που είναι σήμερα.

Ταυτόχρονα με την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων, η Νέα Οδός ενεργοποιεί και νέα εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων.

Το ποσοστό έκπτωσης ξεκινά από 5% από την πρώτη έως και τη δέκατη διέλευση και θα φθάνει έως και το 50% για περισσότερες από 50 διελεύσεις το μήνα από τους σταθμούς αυτούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη μεταβολή, με σποραδικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά, θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 12 στη βόρεια Ελλάδα, 3 έως και 17 στη δυτική και νότια Ελλάδα, 0 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως και 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το βράδυ σε βορειοδυτικούς, ενώ στο Αιγαίο θα είναι αρχικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν βαθμιαία από τα νότια σε νοτιάδες με μικρή ενίσχυση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο οι υποψήφιοι να καταθέσουν φέτος τις αιτήσεις -δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την ίδια περίοδο θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και όσοι ανήκουν στις κατηγορίες των αποφοίτων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο πατώντας ΕΔΩ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθετε γιατί πρέπει να κλείνουμε το κινητό τηλέφωνο το βράδυ





Απαγορευτική η χρήση του κινητού μετά τις 9 το βράδυ εάν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας, επισημαίνει νέα αμερικανική μελέτη.



Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν προειδοποιούν ότι η... χρήση του κινητού το βράδυ, εκτός ωραρίου εργασίας, προκαλεί έντονο στρες, μας στερεί ενέργεια και προκαλεί αϋπνία. Πρόκειται για ένα «εργασιακό hangover» που μας αποτρέπει να αποδώσουμε την επόμενη μέρα.

«Το κινητό κρατά το μυαλό απασχολημένο και μας δυσκολεύει να απομακρυνθούμε από τις εργασιακές υποχρεώσεις ώστε να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε», δηλώνει ο Ράσελ Τζόνσον από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές πειραματικές μελέτες ώστε να αξιολογήσουν τη σχέση του κινητού με την αϋπνία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εξάρτηση από το κινητό και οι βραδινές εργασιακές υποχρεώσεις οδηγούν στον κακό ύπνο και την έλλειψη παραγωγικότητας την επόμενη μέρα. Το κινητό αναδείχθηκε «νικητής» μεταξύ των ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς αποδείχθηκε πως έχει τις σημαντικότερες επιπτώσεις στην υγεία και την ευεξία.

Οι ερευνητές, γράφει το blog.focuswebtv υποστηρίζουν ότι το φως που εκπέμπουν τα κινητά διαταράσσει τον ύπνο, επειδή εμποδίζει την απελευθέρωση μελατονίνης. Η ορμόνη αυτή απελευθερώνεται φυσικά από τον οργανισμό τις βραδινές ώρες ώστε να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε. Όλες οι συσκευές έχουν αυτήν την επίδραση στον οργανισμό, όμως χαρακτήρισαν το κινητό ως την πιο «αδιάκριτη και επεμβατική συσκευή» που συνοδεύει κάθε στιγμή της ζωής μας...


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ