Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Λουκά του Στειριώτου


            Μνήμη Οσίου Λουκά του Στειριώτου


Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε στο Βασιλομονάστηρο της Ρούμελης η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Λουκά του Στειριώτου. Το εσπέρας της 6ης Φεβρουαρίου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, με τη σεπτή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ελασσώνος κ.Βασιλείου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρα, Ζακύνθου κ.Διονυσίου, Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου και των Θεοφ. Επισκόπων Αβύδου κ. Κυρίλλου και Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Όσιο Λουκά και ευχήθηκε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως έξι χρόνων από την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, έτη πολλά, υγεία, μακροημέρευση και δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Κατόπιν το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του μοναχισμού και του Οσίου Λουκά στον σύγχρονο κόσμο.

Μετά το τέλος του εσπερινού στο αρχονταρίκι της Μονής εδόθη το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα.

Στη λιτή μοναστηριακή τράπεζα που ακολούθησε ο Σεβ.Ποιμενάρχη μας εξέφρασε και πάλι στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο την ευγνωμοσύνη του και του έδωσε μια εικόνα, αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Οσίου Λουκά λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα να καταθέσουμε ολόκληρη την καρδιά μας, με πολλή υιική αγάπη, βαθύτατο σεβασμό και ευγνωμοσύνη δια όσα πράξατε και συμβάλατε για να σταθεί και να ζωντανέψει η Ιερά Βυζαντινή και Βασιλική Μονή Οσίου Λουκά, για να προσφέρει την αύρα του Θεού, την ειρήνευση και ενίσχυση σε όλους τους προσκυνητές, ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή μας. Ευχόμαστε πολλά τα έτη σας, ευλογημένα, υγιεινά, δύναμη στο σπουδαίο και πολυσχιδές έργο σας ως Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας και πολλάς  επετείους σαν τη σημερινή για να σας χαρίζει ο Κύριος στην Εκκλησία».

Το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ζακύνθου κ.Διονυσίου και Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου. Κατά την Θ.Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών, τελέστηκε από τον Σεβ.Ιλίου και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π.Χαράλαμπου Μπελεσάκου, ο οποίος θα διακονήσει στην γενέτειρά του την Κορώνεια Βοιωτίας.

Πριν την απόλυση ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στον Όσιο Λουκά, που σήμερα εορτάζουμε τα 1061 χρόνια από την κοίμησή του και ευχήθηκε ο Όσιος να είναι πάντα κοντά σε όλους, να μας στηρίζει, να μας ενισχύει και να στηρίζει την ελπίδα στον Κύριο και Θεό μας. Κατόπιν έγινε η μεταφορά του ιερού Λειψάνου του Οσίου από το κέντρο του καθολικού όπου είχε μεταφερθεί προς προσκύνηση, στο χώρο δίπλα στον αριστερό χορό, όπου μόνιμα φυλάσσεται.

Να σημειωθεί ότι και την παραμονή και ανήμερα της εορτής πλήθη πιστών συνέρρευσαν στο Βασιλομονάστηρο για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο λείψανο και να τιμήσουν την μνήμη του δικού τους Αγίου του Οσίου Λουκά.        imtl.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καθηγητής Πάρις Βαρβαρούσης στο Συνεδριακό Αλιάρτου

 «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»   
                                           ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
                                          ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
      ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -  ΘΕΣΠΙΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ          (συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)                                                                                             



                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Πάρις Βαρβαρούσης θα μιλήσει για το κατ’ εξοχήν ενδιαφέρον θέμα για την περιοχή μας:
 «Η πολιτισμική κληρονομιά του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων. Εικόνες πολιτισμού από την Αρχαιότητα»

Ενδιαφέρει όλους τους κατοίκους του δήμου το πολιτιστικό και ιστορικό μας παρελθόν.

                                                      Με τιμή
   Ο Πρόεδρος της  Ε.Β.Μ.                               Ο Δήμαρχος Αλιάρτου
    Νικόλαος  Κόλλιας                                        Γεώργιος  Ντασιώτης
                                                  
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κον. Καρβούνη)

Διαβάστε Περισσότερα »

Τους "μάζεψαν" στη Στερεά


Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου  που αφορούσε σε αποτελέσματα στοχευμένης επιχειρησιακής δράσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα, οι συγκεκριμένοι συστηματικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας (πλην του Νομού Φωκίδας), ακόμη δεκατέσσερα (14) άτομα και συγκεκριμένα έντεκα ημεδαποί, ηλικίας 65, 70, 62, 41, 92, 63, 56, 62, 68, 47 και 20 ετών, δύο ημεδαπές, ηλικίας 33 και 32 ετών και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Ειδικότερα, σε περιοχές της Φθιώτιδας συνελήφθησαν, κατά περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης και του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης:

    Ο 56χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 17-11-2007 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
    Ο 63χρονος διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 13-03-2008 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών, για κλοπή.
    Ο 47χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 25-02-2010 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών και ενός (1) μηνός, καθώς και σε χρηματική ποινή (25.000) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και του Νόμου περί Αλλοδαπών.
    Ο 62χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 26-05-2010 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών, για οφειλές προς το Δημόσιο.
    Ο 68χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 21-01-2008 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Η 33χρονη διότι σε βάρος της εκκρεμούσε η από 06-10-2008 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Η 32χρονη διότι σε βάρος της εκκρεμούσε η από 01-02-2013 απόφαση του Πταισματοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε κράτηση δέκα (10) ημερών και σε πρόστιμο (100) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Ο 20χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 21-09-2012 απόφαση του Πταισματοδικείου Αταλάντης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε κράτηση δεκαπέντε (15) ημερών και σε πρόστιμο (200) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Σε περιοχές της Βοιωτίας συνελήφθησαν, κατά περίπτωση, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς :

    Ο 65χρονος, διότι ως σε βάρος του εκκρεμούσαν η από 27-05-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας και οι από 18-06-2007 και 08-06-2007 αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών και επτά (7) μηνών, καθώς και σε συνολική χρηματική ποινή (4.700) ευρώ, για παραβάσεις του Νόμου περί Επιταγών.
    Ο 28χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 02-06-2010 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και σε χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
    Ο 70χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 09-03-2006 απόφαση του Ε’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και σε χρηματική ποινή (300) ευρώ, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας Ευβοίας συνελήφθησαν, κατά περίπτωση, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας και της Β’ ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.):

    Ο 62χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε το από 23-12-2013 ένταλμα σύλληψης της Β’ Ανακρίτριας Χαλκίδας, για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και απάτη.
    Ο 41χρονος, διότι ως σε βάρος του εκκρεμούσαν οι από 07-06-2010, 16-02-2005 και 26-05-2005 αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, η από 14-11-2003 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου και η από 11-01-2008 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών, οκτώ (8) μηνών και σαράντα πέντε (45) ημερών, καθώς και σε συνολική χρηματική ποινή (795,63) ευρώ, για κλοπή από κοινού, απάτη και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Τέλος, στην περιοχή του Καρπενησίου Ευρυτανίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας ο 92χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 14-11-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στοχευμένης επιχειρησιακής δράσης, που πραγματοποιήθηκε κατά το τελευταίο διήμερο (χθες και προχθές), συνελήφθησαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα για διάφορα αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ παρόμοιες τέτοιες στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρήγματα Kορινθιακού: Ο σεισμικός εφιάλτης που πλανιέται πάνω από την περιοχή μας...

Ο εφιάλτης του Λεκανοπεδίου, δεν είναι το μικρό ρήγμα της Πάρνηθας που έδωσε τον σεισμο 5,9 Ρίχτερ του Σεπτεμβρίου του 1999, αλλά το ρήγμα των Αλκυονίδων.

Ο ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ της 24ης Φεβρουαρίου 1981 με επίκεντρο της Αλκυονίδες, καθώς και ο μεγαλύτερος του μετασεισμός της 4ης Μαρτίου 6,4 Ρίχτερ, προκάλεσαν καταστροφές σε Κορινθία, Βοιωτία, Αττική, Εύβοια και Φωκίδα.

Το Λουτράκι, τα χωριά Περαχώρα, Πίσια, Πρόδρομος των Γερανείων έπαθαν μεγάλες ζημιές από τον κύριο σεισμό ενώ τα χωριά Πλαταιές και Καπαρέλι στην Βοιωτία από το μετασεισμό.

Κατέρρευσαν δεκάδες κτίρια, το Λουτράκι τουριστικά πήγε 20 χρόνια πίσω και ποτέ και ανέκτησε τον προηγούμενο χαρακτήρα του, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες. 85.000 κτίρια περίπου υπέστησαν βλάβες (22.554 κτίρια μη επισκευάσιμα).

Παρατηρήθηκαν σε διάφορα μέρη φαινόμενα ρευστοποίησης, πτώσεις βράχων καθώς και ασθενές θαλάσσιο κύμα βαρύτητας.

Κατά μήκος των νοτίων ακτών του κόλπου (περιοχή Περαχώρας) εντοπίστηκε μετά τον κύριο σεισμό επιφανειακή εκδήλωση του σεισμογόνου ρήγματος, μήκους 15km.

Μετά το μετασεισμό της 4ης Μαρτίου παρατηρήθηκε επιφανειακή εκδήλωση του σεισμογόνου ρήγματος κοντά στις βορειοανατολικές ακτές του κόλπου, μήκους 15km και μέσης πτώσης 60cm.

Ιδιοκτήτης περιστεριών από τη Δωρίδα δήλωσε ότι, ενώ τα περιστέρια μαζεύονταν συνήθως στη στέγη τους κάθε σούρουπο, εκείνη την ημέρα δεν έμπαιναν στη στέγη τους και άρχισε ο ίδιος στις 9 το βράδυ να τα βάζει στις φωλιές τους και 2 ώρες αργότερα έγινε ο σεισμός.

Στο Λουτράκι και την Περαχώρα τα σκυλιά αλυχτούσαν δύο ώρες πριν τον σεισμό. Μια τεράστια λάμψη βγήκε από τα Γεράνεια στη νότια άκρη τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κατά την διάρκεια του σεισμού.

Από τότε οι Αλκυονίδες "στοιχειώνουν" την Αττική. Υπολογίζεται ότι η περιοχή δίνει έναν μεγάλο σεισμό κάθε 30-35 χρόνια.

Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια από το φονικό σεισμό της Αθήνας που άφησε πίσω του 143 νεκρούς, 1600 τραυματίες και περισσότερους από 50.000 άστεγους η επιστημονική γνώση που πήραν οι σεισμολόγοι και οι ειδικοί τόσο σε επίπεδο αντισεισμικού σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο γνώσης ήταν σημαντική αλλά αυτά που έπραξαν πολύ λίγα ώστε να περιοριστεί ο σεισμικός κίνδυνος της χώρας.

Περιοχές όπως είναι ο Κορινθιακός κόλπος με το ρήγμα των Αλκυονίδων ή το ρήγμα της Αταλάντης στη Θήβα, μπορούν να δώσουν ανά πάσα στιγμή κάποιο ισχυρό σεισμό, αλλά και περιοχές στη χώρα όπου το μέγεθος που μπορούν να δώσουν φτάνει ακόμη και τα 6 ή 6,5 Ρίχτερ, όπως είναι το Ιόνιο και συγκεκριμένα από το νότιο τμήμα της Κέρκυρας μέχρι νοτίως της Κεφαλονιάς, εκεί δηλαδή που εκτείνεται το επονομαζόμενο «Ελληνικό τόξο».

Εκεί που δίνουν μεγάλη προσοχή οι επιστήμονες είναι στο σεισμικό τόξο που εκτείνεται από τις Αλκυονίδες στον Κορινθιακό κόλπο, πηγαίνει προς τη Θήβα και καταλήγει στο νότιο Ευβοϊκό.

Ο σεισμός του  1999 εντάσσεται  στο  τεκτονικό  σύστημα που  περιλαμβάνει  τον Κορινθιακό κόλπο και  την  προς  την  Αττική  επέκτασή του.

Δέκα  ισχυροί  σεισμοί  έγιναν  στο  σύστημα  αυτό  στα  τελευταία  100 χρόνια που από δυτικά προς  ανατολικά είναι: 1909 και 1995 Αίγιο, 1965 Ερατινή, 1992 Γαλαξίδι, 1970 Ιτέα, 1981  Αλκυονίδες, 1928 Κόρινθος, 1914 Θήβα, 1999 Πάρνηθα, 1938 Ωρωπός.

Η μετασεισμική  επιφάνεια του 1999 καλύπτει τις δυτικές και νότιες  συνοικίες του πολεοδομικού  συγκροτήματος των Αθηνών  και γι’ αυτό  οι  μετασεισμοί γινόντουσαν αισθητοί  κυρίως  σ’  αυτές τις περιοχές.

Υπάρχει ένα σεισμικό το τόξο από τις Αλκυονίδες που πηγαίνει προς τη Θήβα και φθάνει μέχρι τον Ωρωπό το νότιο Ευβοϊκό. Αυτό το τόξο που έχει μήκος περίπου 60 χλμ και οριοθετεί προς τα βόρεια και βορειοδυτικά την Αττική έχει δώσει κατ’επανάληψη σεισμούς στην Αττική.

Αυτό το σεισμικό τόξο είναι που κατά τη γνώμη μου πρέπει να μελετηθεί περισσότερο. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι θα δώσει σεισμό δεν υπάρχει καμία ένδειξη τώρα αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα και μελέτη για να δούμε ακριβώς τις ιδιότητες των σεισμών που έχει δώσει στο παρελθόν. Από εκείνο το τόξο μπορούμε να έχουμε σεισμούς  μέχρι 6,7 και 6,8 Ρίχτερ όπως το 1981
.defencenet.gr

Τι σημαίνουν όλα αυτά: ;Eχει περάσει αρκετός καιρός και έχει συσσωρευθεί τεράστια ενέργεια στον Κορινθιακό. Και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα...
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βόμβα» και από τον Αρειο Πάγο: Αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα

Νέο μπέρδεμα προκύπτει από την απόφαση του Δ' τμήματος του Αρείου Πάγου για το χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, καθώς, το έκρινε αντισυνταγματικό και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της χώρας για οριστική κρίση.

Η απόφαση αυτή ενδέχεται να αποδειχθεί «βόμβα» μεγατόνων για το οικονομικό επιτελείο, καθώς, ο Αρειος Πάγος το έκρινε αντισυνταγματικό, το ΣτΕ συνταγματικό και πλέον το λόγο έχει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Εφόσον, όπως, η τελική γνωμοδότηση κρίνει το ΕΕΤΗΔΕ αντισυνταγματικό αυτομάτως το ίδιο θα συμβεί και με τον «αντικαταστάτη» του, το ΕΤΑ, δημιουργώντας νέο μεγάλο πρόβλημα.

Ειδικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το πρώτο χαράτσι (ειδικό τέλος ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών), το οποίο εισπράττεται από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Τι υποστήριξαν οι αρεοπαγίτες

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Οπως επισημαίνεται στην απόφαση, η όλη επιβάρυνση που έχουν δεχθεί οι φορολογούμενοι έχει ως αποτέλεσμα να θίγεται η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

Παράλληλα, κρίθηκε ότι το χαράτσι δεν είναι τέλος αλλά φόρος, ενώ η επιβολή του παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόσκολο της ΕΣΔΑ.

Ακόμη, υπογραμμίζουν οι αρεοπαγίτες ότι το χαράτσι αντιβαίνει:

    στο άρθρο 2 που προστατεύει το σεβασμό και την αξία των πολιτών,
    στο άρθρο 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών,
    στο άρθρο 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια,
    στο άρθρο 21 που προστατεύει την οικογένεια και
    στο άρθρο 78 που ξεκαθαρίζει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προς οριστική κρίση και πλέον στην κυβέρνηση κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα».




Διαβάστε Περισσότερα »

Με απόλυτη επιτυχία το πρωτάθλημα badminton στη Θήβα

Στη Θήβα και στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας διεξήχθη  το περιφερειακό πρωτάθλημα badmintonτων κατηγοριών U-17 &U-11 με απόλυτη επιτυχία.
Για άλλη μια φορά ο ΦΕΟΘ διακρίθηκε, με πολλούς αθλητές του να φτάνουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους  κατακτώντας πάλι πολλά μετάλλια
Συγκεκριμένα: Ο αθλητής Μάριος  Μπουλίος παίκτης της μικρότερης κατηγορίας U-15 αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία U-17 τόσο στο απλό όσο και στο μικτό – διπλό παίζοντας με συμπαίκτρια την Μπάρτζου Παντελία της Αναγέννησης Λιβαδειάς κατακτώντας έτσι 2 χρυσά μετάλλια.
Η Κρουστάλη Δήμητρα παίκτρια και αυτή της κατηγορίας  U-15 κατακτά 2 μετάλλια.   Χρυσό στο διπλό κοριτσιών με συμπαίκτρια την Μιγιώνη Ελευθερία της ομάδας Φερενίκη Α.Σ. και αργυρό μετάλλιο παίζοντας σε ένα συναρπαστικό τελικό με την Μπάρτζου της Αναγέννησης και με 2-1 set.
H Βόγκλη  Βασιλική 2 μετάλλια. ¨Ένα αργυρό παίζοντας στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών και ένα χάλκινο κατακτώντας την 3η θέση στο απλό
Η Τσιώλη Αναστασία αργυρό μετάλλιο παίζοντας στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών με συμπαίκτρια τη Βόγκλη
Επίσης στην κατηγορία U-17 αγωνίστηκαν οι αθλητές Γαλανόπουλος Σπύρος, Χρήστου Πέτρος, Βενιζέλος Παναγιώτης, Παύλου Λάμπρος, Ζυγούρης  Ιωάννης, Λεοντάρη Αντωνία, Βενιζέλου Στέλλα, Χατζηλιάπη, Βουνάτσιου Βασιλική, Τσολάκου Αναστασία έχοντας πολύ καλή παρουσία οι περισσότεροι. Να τονιστεί ότι ο αθλητής Γαλανόπουλος που στο προηγούμενο περιφερειακό είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο αγωνίστηκε με πυρετό όντας μια εβδομάδα άρρωστος και όπως ήταν αναμενόμενο γρήγορα εξαντλήθηκε.
Στην κατηγορία U-11 αγωνίστηκαν οι μικροί αθλητές και αθλήτριες : Μακρή Μαρία, Μαγκούτη-Τσόγκα Λαμπρινή,   Παπαχρήστου Δέσποινα, Ρούσσης  Θανάσης,Θεοδώρου Αλέξανδρος   και   ο  Ζαχόπουλος Δημήτρης.Οι  μικροί αθλητές αν και αγωνίστηκαν  για δεύτερη φορά  κατάφεραν πολύ καλά αποτελέσματα. Ξεχώρισε η Μακρή  Μαρία η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.
    Οι Περιφερειακοί αγώνες συνεχίζονται  με την κατηγορία U-13 που θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο στη Λιβαδειά.
    Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εύχεται πάντα επιτυχίες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας για την ληστεία στον Ο.Τ.Ε. Θήβας


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο (2) δραστών, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα του ΟΤΕ στη Θήβα.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ  ΟΠΩΣ ΤΗ ΜΕΤΑΔΩΣΑΜΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (06-02-2014) το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα του ΟΤΕ στη Θήβα.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 13.00΄ το μεσημέρι, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο ανωτέρω υποκατάστημα και με την απειλή πιστολιού που κρατούσε ο ένας από αυτούς, αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής. Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας αναζητήσεων, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα η μοτοσικλέτα διαφυγής των δραστών, εγκαταλελειμμένη σε περιοχή της Θήβας και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αυτή ανήκει σε ημεδαπό και είχε κλαπεί την 22-10-2013 από περιοχή της Αττικής.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου:Προληπτικός Έλεγχος Αρθρίτιδας Δημοτών


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Πετάχτηκαν με τα πιστόλια στο δρόμο και του πήραν το φορτηγό με το εμπόρευμα

Η θρασύτατη ληστεία έγινε χθες νωρίς το πρωί κοντά στο χωριό Στεφάνη στην περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας.
Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη πέντε (5) δραστών, για ληστεία σε βάρος 66χρονου οδηγού Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη πέντε (5) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (06-02-2014) το πρωί διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος 66χρονου ημεδαπού, οδηγού Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία του 66χρονου, οι πέντες δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος και το οποίο ήταν έμφορτο με (150) κιλά άρτου και (300) κιλά κρασιού.

Στη συνέχεια οι τρεις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα του 66χρονου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε νοσοκομείο του Μονάχου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Σε προγραμματισμένη ιατρική επίσκεψη στο Μόναχο θα βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθήνων και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, από τις 9-23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής ΑΘηνών.


Ο Αρχιεπίσκοπος θα ακολουθήσει ειδική...φυσικοθεραπευτική αγωγή λόγω μυοσκελετικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη ιατρική επίσκεψη στο Μόναχο της Γερμανίας από τις 9 Φεβρουαρίου έως και τις 23 Φεβρουαρίου ε.ε., προκειμένου να ακολουθήσει ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή λόγω των μυοσκελετικών προβλημάτων που οφείλονται στις ορθοπεδικές επεμβάσεις του παρελθόντος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:Ξεκίνησαν τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

 Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων: Ενημέρωση για τα προγράμματα που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2014

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης πραγματοποίησε τον μήνα Ιανουάριο την έναρξη των ακόλουθων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων  Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων:

1.    Εικαστικό Εργαστήρι διάρκειας 50 ωρών
2.    Εικαστικό Εργαστήρι διάρκειας 50 ωρών
3.    Πρακτικές συμβουλές υγιεινής διατροφής διάρκειας 25 ωρών
4.    Γαλλικά για τον Τουρισμό διάρκειας 25 ωρών
5.    Βιολογικά προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση διάρκειας 25 ωρών (Δ.Δ. Βαγίων)
6.    Βιολογικά προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση διάρκειας 25 ωρών (Δ.Δ. Βαγίων)

Λίγα λόγια για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων:
•    Τα προγράμματα παρέχονται Δωρεάν.
•    Aπευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, άνεργους και εργαζόμενους, νέους, φοιτητές, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή. Το Έργο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.
•    Έχουν διάρκεια 25 ή 50 ώρες, ανάλογα το πρόγραμμα.
•    Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα υλοποιήσει προσεχώς τα ακόλουθα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων:

•    Βιολογικά προϊόντα(25Ω)
•    Οικολογικές λύσεις για το σπίτι (25Ω)
•    Διακόσμηση(25Ω)
•    Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) (50Ω)
•    Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή (25Ω)
•    Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) (25Ω)
•    Περιβάλλον & καθημερινή Ζωή (25Ω)
•    Γαλλικά (25Ω)
•    Ιταλικά (25Ω)
•    Αγγλικά στο χώρο εργασίας(25Ω)
•    Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων (25Ω)
Αιτήσεις συμμετοχής για αυτά τα προγράμματα θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014.
Στα προγράμματα εκπαίδευσης μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Τμήματα μάθησης πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Για την ένταξη στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (επισυνάπτεται φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου).
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε : 
ΚΔΒΜ Θηβαίων Κύπρου 3 Θήβα, τηλ: 2262350662
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες της Βοιωτίας κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας σας καλεί την Κυριακή. 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 12.00 το μεσημέρι στο Κέντρο «Ρόδον Palace»¨στη Λιβαδειά, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σας περιμένει πλούσιο μενού, δωρεάν ποτά, εκλεκτό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και γνήσιο δημοτικό τραγούδι με πολυμελής ορχήστρα.
Φυσικά υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος αγορά και άλλες εκπλήξεις. Σας περιμένουμε με χαρά για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της.
Με εκτίμηση
Γα το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Άντζελα Πανταζή

Τιμή κατ` άτομο 15 ευρώ – Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2261025130, 6977960645
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτο Πανελλήνιο συνέδριο Εξαγωγές ελαιολάδου

Ελαιοτεχνία-Συνέδριο Εξαγωγές ελαιολάδου
8 - 9 Μαρτίου 2014, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, Ελληνικό-Αθήνα

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, η πρόκληση του ελληνικού ελαιολάδου” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων, προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα, διαδικαστικά δασμολογικά  Κίνας – Ρωσίας, διαδικαστικά δασμολογικά Αμερικής, ασφάλιση εξαγωγικών κινδύνων, χρηματοδότηση εξαγωγών, η μεσογειακή διατροφή ισχυρό εργαλείο για την προβολή ελληνικού ελαιόλαδου, export branding: κατακτήστε τις διεθνείς αγορές με “όπλο” την εικόνα, πολυπολιτισμικό marketing, συσκευασία του ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης των εξαγωγών, ιδιαίτερες απαιτήσεις εργαστηριακών αναλύσεων ανά εξαγωγικό στόχο, ποιότητα ελαιολάδου κριτήριο για καλύτερες εξαγωγές, κ.ά.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=607226079316067&l=5bad1f6a02
Δηλώστε συμμετοχή για να ενημερωθείτε από ειδικούς με προτάσεις, ιδέες, προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών σας. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία, παραγωγό, τυποποιητή, έμπορο ελαιολάδου. Μέσα από αυτό θα ανοίξει μια καινούργια προοπτική και για την δική σας εταιρεία. Θα ακούσετε νέες προτάσεις για άμεση εφαρμογή στην δική σας επιχείρηση.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.561453880559954.1073741832.159905790714767&type=3
Ο διαγωνισμός 6ο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014 έχει δύο σκέλη.
https://www.facebook.com/GoldAristion
Το πρώτο σκέλος είναι ο διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), το δεύτερο σκέλος είναι για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).
http://eleotexnia.gr/symmetoxh_aristeion_poiotita_14.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ.: 210 7568888 info@eleotexnia.gr                 
www.eleotexnia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ



Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 5.184
Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ θα καταβάλει τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.184 δικαιούχων για εκκαθαρίσεις ζημιών για το 2013.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες πιθανώς για λίγο ισχυρές αναμένονται το πρωί στην Αττική
Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το μεσημέρι της Παρασκευής. Νωρίς το πρωί στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές και χιονιά στα ορεινά. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Βροχές και καταιγίδες πιθανώς για λίγο ισχυρές αναμένονται το πρωί στην Αττική, ωστόσο τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Λίγες νεφώσεις θα έχει και η Θεσσαλονίκη με την ορατότητα  τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και τη θερμοκρσία από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες όποτε στη δυτική και κεντρική Μακεδονία είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και χιονια στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα νότια. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: μέχρι τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στην ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κεφαλονιά

Καιρός: γενικά αίθριος. παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικός τουρισμός για όλους το 2014. Οι προϋποθέσεις για να πάτε οικονομικές διακοπές

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η β' φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για όλους το 2014. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Β φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 που υλοποιεί ο ΕΟΤ από τον Μάρτιο 2014, όπου τα ΚΕΠ θα δέχονται τα δικαιολογητικά των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η β φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 και θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο έως και την 30 Ιουνίου 2014.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η β φάση για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για όλους 2014 εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΤ που πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2014.

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή των δικαιούχων και την παραλαβή απο τα ΚΕΠ των εισιτηρίων Κοινωνικού Τουρισμού 2014 του ΕΟΤ δεν πρόκειται να έχουν αλλαγές από την Α φάση του προγράμματος και θα αφορούν δύο κατηγορίες δικαιούχων με δύο υποπρογράμματα.

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2014 αποτελείτε από δύο υποπρογράμματα αυτό των εξαήμερων διακοπών 2014 και το υποπρόγραμμα Γ ηλικίας 2014.

Τα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού που θα διατεθούν θα είναι λιγότερα από το πρόγραμμα του 2013 που έληξε στο τέλος του χρόνου αφού ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika.gr θα είναι 2 εκατ. ευρώ αντί για 3 εκατ ευρώ που ήταν το 2013 και αναμένεται να δοθούν σε περίπου 30.000 δικαιούχους Ποιες όμως είναι οι προϋποθέσεις που αναμένεται να ισχύσουν για τον Κοινωνικό Τουρισμό για όλους 2014.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος

Στο Πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για όλους 2014 μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής καθώς και όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

• Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.

• Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

• Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.

• Συνταξιούχοι του Ο.Α.ΕΕ., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.

• Οι ασφαλισμένοι στο NAT

• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005

• Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

• Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

• ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου.

Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναμένεται να τεθούν στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας, τότε δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους με τη προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή, που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας.

Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του ταυτότητας.

Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα με αναπηρία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην οικογένεια με αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για τον καθένα από τους δικαιούχους, υπό την προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή, που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων (δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής ).

Και σ' αυτή την περίπτωση το δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο σε ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» .

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι, που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, δικαιούνται, δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2014, που αναμένεται να τεθούν σύμφωνα με το ρεπορταζ του dikaiologitika είναι οι εξής:

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:

Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : €16.000,00 Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 28.000,00.

Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 35.000,00 Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 €.

Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.

Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής. Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη.

Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος της τέως Εργατικής ή Αγροτικής Εστίας ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου.

Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες. Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.dikaiologitika.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ