Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο Παρνασσός Αράχωβας Κυπελλούχος Βοιωτίας…



Κυπελλούχος Βοιωτίας για το 2014 αναδείχθηκε ο Παρνασσός. Η ομάδα της Αράχωβας κέρδισε 3-0 την Θήβα στον τελικό και κατέκτησε το κύπελλο Βοιωτίας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Τρίτη και φαρμακερή ήταν αυτή για τον Παρνασσό. Μετά από δυο προηγούμενους τελικούς που δεν τα κατάφερε, την φετινή τρίτη φορά που έφτασε στη… βρύση ήπιε και νερό. Και φυσικά δίκαια στο τέλος η κατάκτηση του κυπέλλου πανηγυρίστηκε δεόντως από φιλάθλους, παράγοντες, προπονητή και ποδοσφαιριστές. Και για τον τεχνικό του Παρνασσού Γιάννη Μαρτιναίο αυτό είναι και το πρώτο τρόπαιο που κατακτά ως προπονητής στη Βοιωτία…

Και η κατάκτηση για τον Παρνασσό αποκτά και μεγαλύτερη αξία και σημασία αφού απέναντι του είχε την Θήβα την ομάδα με την πιο βαριά φανέλα αλλά και με πολλά τρόπαια στον θεσμό.

Μόνο που στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα της Αράχωβας ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ήταν η ομάδα που έδειξε πως «διψούσε» περισσότερο για να πάρει το πολυπόθητο τρόπαιο αφού ήταν και η πρώτη φορά που θα το έκανε.

Τελικός4Η ομάδα της Θήβας παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου και δεν είχε την ανάλογη διάθεση που χρειαζόταν ένας τέτοιος τελικός. Ίσως να αδικήθηκε και στη φάση του 34* που ακυρώθηκε γκολ του Ανυφαντή αλλά και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για τα πολλά νεύρα που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Παρ” όλα αυτά όσο μπορούσε το πάλεψε το παιχνίδι, προσπάθησε ειδικά στο α” ημίχρονο ενώ στην επανάληψη έδειξε οτι δεν είχε τις όποιες επιθετικές λύσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Ο Παρνασσός έδειξε πιο ποιοτικός και πολύ πιο αποτελεσματικός σκοράροντας σε οριακά σημεία του αγώνα αλλά και είχε σωστή διαχείριση όταν έπρεπε. Έτσι δικαιότατα κατέκτησε το κύπελλο και τώρα στοχεύει και στο πρώτο ντάμπλ της ιστορίας του.

Τέλος το ευχάριστο για τον τελικό είναι οτι τον παρακαλούθησαν πάρα πολλοί φίλαθλοι που κατέκλυσαν την κερκίδα του γηπέδου του Αγίου Σπυρίδωνα.

Φάσεις και Γκολ

Τελικός312* Σε κόρνερ του Λουκά Γκαλαμέλου ο Ανδρέας Κουρελής (φάση πάνω) με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουτρούμπα κάνοντας το 1-0.

34* Σε σέντρα του Αγοραστού ο Ανυφαντής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάϊντ από τον βοηθό Γιάννη Φλώτσιο.

63* Σε σέντρα του Καρακατσάνη ο Τζίκας από πλεονεκτική θέση θα κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ.

65* Ο Τζίκας βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Θήβας πλάσαρε από πλάγια τον Κουτρούμπα και ο επερχόμενος Μαρτιναίος με πλασέ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.

75* Ο Τσοπανέλης έκανε τη σέντρα ο Βυλλιώτης από κοντά έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Δημητράς σε καλή θέση μπλόκαρε τη μπάλα.

86* Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος επιβεβαιώνοντας τη δεινότητά του στο σκοράρισμα με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 3-0.

Από τον κυπελλούχο δεν μπορούμε να πούμε οτι υστέρησε κανείς. Κορυφαίοι πάντως οι Καράϊ, Καρακατσάνης, Κουρελής, Μαρτιναίος. Από την Θήβα κορυφαίοι οι Τσοπανέλης, Βυλλιώτης και Κουτσοδήμος.

Τελικός«Νευρικός» και «σφιγμένος» παρουσιάστηκε ο Γιώργος Μιχαηλίδης χωρίς ωστόσο να κάνει το μεγάλο λάθος παρά τις εκατέρωθεν διαμαρτυρίες. Χωρίς λάθη ο Βίκτωρας Χρήστου ενώ ο Γιάννης Φλώτσιος «ελέγχεται» για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ.

Τελικός1Παρνασσός: Δημητράς, Καράϊ, Γκαλαμέλος Λ. (76* λ.τ. Διβόλης), Τσώνης, Κουρελής, Όλντασι, Καρακατσάνης, Γούλας, Καλλέργης (86* Μανώλης), Μαρτιναίος, Τζίκας (86* Λύτρας).

Στον πάγκο: Μυλωνάς, Καρβούνης, Τσαμανές, Βλάχος.

Τελικός2Θήβα: Κουτρούμπας, Αγοραστός, Ρουπάκας, Τσατσαρώνης (48* λ.τ. Γιουβανάκης), Καραμπετιάν, Πλατής, Τσοπανέλης, Λάμπρου (89* Πήλιουρης), Βυλλιώτης, Ανυφαντής, Κουτσοδήμος.

Στον πάγκο: Τσιώλης, Πέτραινας, Βαρθαλάμης, Στυλιανού, Καλογεράκης.



StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί αγρότες πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος



Δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες για τα πέντε πρώτα χρόνια από την έναρξη ενώ θα εξαιρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ΠΟΛ 1053/2014, «για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων παραγρ. 3 του άρθρου 31 του ν. 3986/2011, σας γνωρίζουμε ότι, για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που θα τηρήσουν βιβλία και θα ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για πρώτη φορά, η ημερομηνία μεταβολής θα θεωρείται ως πρώτη έναρξη και από την ημερομηνία αυτή και για τα επόμενα πέντε (5) έτη θα εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος. Ομοίως θα εξαιρούνται όσοι αγρότες τηρήσουν βιβλία και ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους».



Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:





Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των αγροτών κατά τα πρώτα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ


ΘΕΜΑ: Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των αγροτών κατά τα πρώτα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Για την εφαρμογή της παραγρ. 3 του άρθρου 31 του ν. 3986/2011, σχετικά με την εξαίρεση από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, σας γνωρίζουμε τα κατωτέρω:

1. Με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 31 του ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152Α’) ορίζεται, ότι οι ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, εξαιρούνται από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων, εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία (3) έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

2. Επίσης, με την ΑΥΟ - ΠΟΛ.1167/2.8.2011, ορίστηκε ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 31 του ν. 3986/2011 (επιβολή τέλους επιτηδεύματος) οι αγρότες ειδικού καθεστώτος δεν θεωρούνταν επιτηδευματίες.

3. Από την υπηρεσία μας διευκρινίστηκε με το έγγραφο Δ12Α 1007810 ΕΞ2012- 13.01.2012 ότι, η πρώτη έναρξη και ένταξη, σε προγενέστερο χρόνο, στο ειδικό καθεστώς των αγροτών δεν καθιστούσε τον φορολογούμενο επιτηδευματία, ενώ τον καθιστούσε επιτηδευματία μόνο η προσθήκη καινούριας δραστηριότητας, με την οποία ο αγρότης αποκτούσε την ιδιότητα του επιτηδευματία. Κατ΄ επέκταση, η ημερομηνία δήλωσης της μεταβολής είναι επί της ουσίας η ημερομηνία πρώτης έναρξης επιτηδεύματος.

4. Μετά από όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω και για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων παραγρ. 3 του άρθρου 31 του ν. 3986/2011, σας γνωρίζουμε ότι, για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που θα τηρήσουν βιβλία και θα ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για πρώτη φορά, η ημερομηνία μεταβολής θα θεωρείται ως πρώτη έναρξη και από την ημερομηνία αυτή και για τα επόμενα πέντε (5) έτη θα εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος. Ομοίως θα εξαιρούνται όσοι αγρότες τηρήσουν βιβλία και ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανός με λαθραίο καπνό στη Λιβαδειά



Συνελήφθη 57χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή λαθραίου καπνού στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς

Κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε ½ κιλό λαθραίου καπνού


Συνελήφθη, χθες (18-02-2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 57χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 57χρονο, κατελήφθη να κατέχει μία τυποποιημένη συσκευασία που περιείχε ποσότητα καπνού, βάρους (500) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκε.

Η λαθραία ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντές στην απατεωνιά - ΜΚΟ εθελοντών δασοπυροσβεστών κατάκλεβε δήμους και ιδιώτες



- Είχαν εξαπατήσει μέχρι και τον Φούχτελ!
- Ο Πρόεδρος της ΜΚΟ κατηγορείται και ότι έδινε μίζες σε δημάρχους
- Όλη η κομπίνα που είχαν στήσει με σαράβαλα πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα

Χρησιμοποιούσαν μια εθελοντική οργάνωση και μάλιστα δασοπυρόσβεσης και από το 2000 "ξάφριζαν" δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις υπο την μορφή συνδρομών ή χορηγιών!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για σωρεία διάπραξης ποινικών αδικημάτων. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάφεραν να αποσπάσουν από το 2.000, με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών, από Δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ

Η έρευνα κράτησε πολλούς μήνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα παραμύθια της εθελοντικής δασοπυρόσβεσης
Οι "εθελοντές" παρουσίαζαν σε Δημάρχους, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις ψευδή εικόνα σχετικά με:

-  το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών

- τη λειτουργική ικανότητα των οχημάτων, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, που η οργάνωση διέθετε στους Δήμους.
Σημειώνεται ότι τα οχήματα αυτά είχαν παραχωρηθεί στο σωματείο με τη μορφή δωρεάς από χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για παλιά μεταχειρισμένα οχήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, δεν είχαν ούτε πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί και δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και σε κάθε περίπτωση δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Σωματείου, προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους Δήμους, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει Αξιωματούχους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

12χρονος έκλεβε κοσμήματα από σπίτια στη Θήβα




Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών κοσμημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, από οικίες ημεδαπών γυναικών στη Θήβα.

Για τις περιπτώσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 12χρονου ημεδαπού ROMA, για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, πρωινές ώρες της 04-12-2013, ο 12χρονος παραβίασε παράθυρο σαλονιού ισόγειας κατοικίας 47χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας (1.500) περίπου ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, πρωινές ώρες της 05-12-2013, ο 12χρονος εισήλθε σε οικία 53χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε πλήθος κοσμημάτων, η χρηματική αξία των οποίων δεν προσδιορίστηκε από την παθούσα.

Εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή του 12χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.  

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμάσου την Τσικνοπέμπτη πάμε"ΤRΙΚ" στα Βάγια Βοιωτίας- Τραγούδια, κέφι και χορός

Eλάτε να τσικνίσουμε και να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική και λαϊκοδημοτικό πρόγραμμα,... 

Ντυθείτε, πάρτε τα παιδιά και τους φίλους σας την Τσικνοπέμπτη,ελάτε στο μοναδικό περιβάλλον του «ΤΡΙΚ» με απεριόριστη διάθεση και απεριόριστη κατανάλωση κρεατικών.Σας Περιμένουμε



τηλ.για παραγγελίες και κρατήσεις

2262061561-6987122205




Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ


Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σας ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα βρίσκονται στα παρακάτω μαγαζιά της πόλης των Θηβών :

1. Η παρέα του κ. Παναγιώτη Σταμάτη θα βρίσκεται στον «ΕΛΑΤΟ».

2. Οι παρέες των κ. Νίκου Τσεσμελή και Νίκου Δελή θα βρίσκονται
στον «ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ» στους Αγ. Θεοδώρους.

3. Η παρέα του κ. Αναστάσιου Φρούσιου και κ.Στέλιου Μπεκρή θα
βρίσκεται στον «ΑΓΓΕΛΟ» στο Πυρί Θηβών.

4. Η παρέα του κ. Ευάγγελου Αρκούδη θα βρίσκεται στο «ΤΖΑΚΙ».


Οι παρέες των Βλάχων σας περιμένουν το βράδυ αυτό για να γλεντήσετε και να χορέψετε μαζί τους με νταούλια και πίπιζες μέχρι το πρωί βάζοντας στην άκρη τις δυσκολίες που θέλουν να μας επιβάλουν με κρίση και ανέχεια .

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ για λαθρεμπόριο καυσίμων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, ενώ έχουν γίνει 30 προσαγωγές. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός.

Επιπλέον, έχουν συλληφθεί υπάλληλοι της ΕΤΕΚΑ καθώς και δύο εργαζόμενοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι τελευταίοι φέρονται να ενημέρωναν τα μέλη του κυκλώματος σε ποια πρατήρια επρόκειτο να γίνουν έλεγχοι ποιότητας στα καύσιμα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στις περιοχές της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και του Περάματος και αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτες πρατήριων, παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου κ.λπ.

Κεντρικό πρόσωπο στο κύκλωμα φέρεται να είναι ιδιοκτήτης 10 πρατηρίων καυσίμων στην Αττική ο οποίος μάλιστα δεν φαινόταν επίσημα ως ο ιδιοκτήτης, αλλά ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες με τα υπόλοιπα μέλη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να «βάφτιζαν» το ναυτιλιακό πετρέλαιο ως πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, καθώς είναι γνωστό πως το πρώτο έχει πολύ χαμηλότερους δασμούς από τα υπόλοιπα είδη πετρελαιοειδών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα, από ένα έως οκτώ μήνες, 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας, λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας, εκ των οποίων:

- 1.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

- 1.500 δημοτικοί υπάλληλοι που θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα έως και 8 μήνες και αναμένεται να τοποθετηθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προχωρούν οι εργασίες στην γεώτρηση Αγίας Σωτήρας στα Βάγια



Το  έργο “Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης Αγίας Σωτήρας του Δ.Δ. Βαγίων” αφορά την Δημοτική Ενότητα Βαγίων του Δήμου Θηβαίων με πληθυσμό 4.509 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2001) και περιλαμβάνει δύο υποέργα.

 Όσον αφορά το πρώτο υποέργο (1ο Υ/Ε) αυτή τη στιγμή οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την σύνδεση του αντλιοστασίου της γεώτρησης με την δεξαμενή. Συγκεκριμένα έχει διανοιχτεί η τάφρος από το αντλιοστάσιο προς την δεξαμενή σε μήκος 450 μέτρων και τοποθετείται εντός της τάφρου ο αγωγός από πολυαιθυλένιο διαμέτρου Φ200, 16 ατμοσφ, και συνεχίζεται η διάνοιξη της τάφρου και η τοποθέτηση του αγωγού έως την δεξαμενή.

Όσον αφορά το δεύτερο υποέργο (2ο Υ/Ε) που αφορά τη σύνδεση του αντλιοστασίου με το δίκτυο της ΔΕΗ, εκτελούνται (από την ΔΕΗ) οι εργασίες επέκτασης του δικτύου της, από τα υφιστάμενα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, έως την θέση του αντλιοστασίου.

Συγκεκριμένα μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί οι ξύλινες κολώνες για την επέκταση του δικτύου σε μήκος 1.100 περίπου μέτρων, έχει τοποθετηθεί επίσης ο μετασχηματιστής επί στύλου πλησίον του οικίσκου του αντλιοστασίου  και επίκειται η τοποθέτηση επί των στύλων, των αγωγών  μεταφοράς (καλώδια) ηλεκτρικού ρεύματος.

Η υδροδότηση της Δ.Ε. Βαγίων από την γεώτρηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκαήμερο του μηνός Μαρτίου 2014 μετά τον έλεγχο της τήρησης των όρων της σχετικής άδειας χρήσης νερού που χορηγήθηκε από την Δ/νση Υδάτων Στερεάς Ελλάδος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μνήμη Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος ΡΗΓΙΝΟΥ του Λεβαδέως

 
Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν,  με αφορμή την ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου Επισκόπυ Σκοπέλου του Λεβαδέως, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων στον Χρυσοχοϊδη για τα διόδια

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης
  Δημάρχου Θηβαίων για την αύξηση στις τιμές των διοδίων

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχετικά με την αύξηση των κομίστρων των διοδίων.
Να θυμίσουμε ότι προ διμήνου ο κ. Δήμαρχος, είχε διαμαρτυρηθεί και πάλι μέσω επιστολής στον Υπουργό, για την επικείμενη τότε αύξηση των τιμών.
Ακολουθεί η νέα επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων :
                  «κ. Υπουργέ
           Σε συνέχεια της σχετικής επιστολής μας που σας απεστάλει, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε και να σας δηλώσουμε την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των Φορέων και Δημοτών της πόλης μας, μετά την εφαρμογή των νέων υπέρογκα αυξημένων τιμών διοδίων της περιοχή μας που ξεπερνούν το 60%.
           Η πόλη μας όπως γνωρίζετε περιβάλλεται από σταθμούς διοδίων μετωπικούς και πλευρικούς, γεγονός που “απαγορεύει” στους πολίτες να μετακινηθούν από και προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται δυσμενέστατα ο Δήμος μας και να βυθίζεται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και απόγνωση.
           Συγκεκριμένα και εκτός των γνωστών λόγων που το γεγονός της υπέρογκης αύξησης των διοδίων θα επηρεάσει αρνητικότατα την περιοχή μας, θέλουμε να σας επισημάνουμε ιδιαίτερα ότι  η κυκλοφορία των οχημάτων θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κακό επαρχιακό μας δίκτυο, το οποίο οι οδηγοί χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τα αυξημένα διόδια με αποτέλεσμα:
             a. Να έχουμε αύξηση  των ατυχημάτων λόγω στενότητας και ακαταλληλότητας των περιφερειακών δρόμων της πόλης.
                    β. Να αυξηθεί υπέρμετρα η ρύπανση του περιβάλλοντος και
                    γ. Η κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων που περιβάλλουν την πόλη μας να γίνει ακόμη χειρότερη.
            Τέλος σας καλούμε να πάρετε τις δέουσες αποφάσεις που θα μετριάσουν την αγανάκτηση και την οικονομική αιμορραγία των δημοτών μας, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη. 
          Μια από τις αποφάσεις σας αυτές θα πρέπει να είναι η κατάργηση τουλάχιστον των πλευρικών διοδίων, στα οποία όλοι μας πληρώνουμε κατά την είσοδο και έξοδο από την πόλη μας, γεγονός κυριολεκτικά αδιανόητο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται φορολογικό νομοσχέδιο-σκούπα




Φορολογικό νομοσχέδιο-σκούπα προτίθεται να φέρει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών με το οποίο θα θεσμοθετήσει τις αλλαγές σε μια σειρά από ζητήματα όπως είναι η φορολόγηση των αγροτών, οι τελικές ρυθμίσεις για το φόρο υπεραξίας  και η μείωση των εξοντωτικών προστίμων για τις φορολογικές παραβάσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το φορολογικό νομοσχέδιο σκούπα θα περιλαμβάνει:

- τις τελικές ρυθμίσεις για το φόρο υπεραξίας στα ακίνητα. Από το φόρο πρόκειται να απαλλαγούν ακίνητα τα οποία έχουν αποκτηθεί πριν από 25 ή 30 έτη και έχουν διακρατηθεί. Επίσης, το τελικό σχέδιο προβλέπει ότι η τιμή κτήσης του ακινήτου θα πληθωρίζεται, δηλαδή θα προσαυξάνεται κατά το συνολικό πληθωρισμό από το έτος κτήσης έως και το έτος πώλησης. Από τη διαφορά μεταξύ της πληθωρισμένης τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης θα αφαιρείται αφορολόγητο ποσό ύψους 25.000 ευρώ (εφόσον ο πωλητής δεν έχει πραγματοποιήσει άλλη μεταβίβαση την τελευταία 5ετία) και στο υπόλοιπο θα εφαρμόζεται ο συντελεστής του φόρου υπεραξίας 15%.

- τη μείωση των φορολογικών προστίμων. Οι τελευταία πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση του προστίμου που αφορά στην υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων από τα 1.000 ευρώ (για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία)  και 2.500 (για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία) σε 400 και 800 ευρώ αντίστοιχα.

- τις βελτιώσεις στη φορολόγηση των αγροτών που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση. Οι αγρότες δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων και θα υποβάλουν μία ετήσια δήλωση ΦΠΑ στο τέλος του έτους. Για τα πέντε πρώτα χρόνια, οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται τρία χρόνια πριν την συνταξιοδότηση.Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος 27,5% αντί 55%.

- την αύξηση του ακατάσχετου ορίου για μισθούς και συντάξεις από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ.

- την επέκταση του συμψηφισμού ΦΠΑ σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Οι φορολογούμενοι που οφείλουν ΦΠΑ στο δημόσιο θα μπορούν να τον συμψηφίσουν με ΦΠΑ που τους οφείλουν φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Μέχρι σήμερα είναι εφικτός ο συμψηφισμός ΦΠΑ μόνο με φορείς του στενού δημόσιου τομέα.

- την αποσύνδεση της καταβολής του ελάχιστου ποσού των 10 ευρώ από την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ. Η δήλωση θα μπορεί να υποβληθεί χωρίς καμιά καταβολή ποσού και ο ΦΠΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε δυο μηνιαίες δόσεις.


capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πρόεδρος τη ΕΑΣ Λιβαδειάς Γιώργος Ανέστης εφ' όλης της ύλης


Ψηφίστηκε το πλαίσιο τροπολογιών που όπως τόνισε ο πρόεδρος τη ΕΑΣ Λιβαδειάς Γιώργος Ανέστης θα δώσει πλέον την ευχέρεια στις αγροτικές ενώσεις να εναρμονιστούν με τη σχετική νομοθεσία. «Δυστυχώς ο νόμος 4015 την τελευταία διετία δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα διατήρησης των αγροτικών συνεταιρισμών και των ενώσεων . Μετά από μια τιτάνια προσπάθεια που έγινε καταφέραμε και συμφώνησαν τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης σε ένα πλαίσιο τροπολογιών το οποίο ψηφίστηκε και πλέον δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που θέλουν να συγχωνευθούνε ή που θέλουν να μετατραπούνε ή να εκκαθαριστούν να προχωρήσουν χωρίς τις αγκυλώσεις που δημιούργησε η προηγούμενη κατάσταση», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ανέστης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς και ΓΓ της ΠΑΣΕΓΕΣ «δίνεται η δυνατότητα μέσα από συγκεκριμένα σχέδια εξυγίανσης οι συνεταιρισμοί που είναι οριακά βιώσιμοι να εξυγιανθούν με ρυθμίσεις των οφειλών τους έστω και αν χρειάζεται κάποιο κούρεμα από τους πιστωτές»

Ο νόμος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου δίνει την δυνατότητα σε όσους δεν έχουν εγγραφεί στο σχετικό μητρώο να κάνουν αίτηση εγγραφής και μέχρι 30 Απριλίου του 2014 να έχουν υλοποιήσει όποια απόφαση έχει λάβει η γενική συνέλευση, είτε για εκκαθάριση, είτε για λύση είτε για μετατροπή.

Σχετικά με την τήρηση  βιβλίων από τους αγρότες ο Γ. Ανέστης σημείωσε ότι «είναι προς την σωστή κατεύθυνση» . Δυστυχώς όμως όπως είπε «υπάρχει μια παραπληροφόρηση και διαμορφώνεται ένα αρνητικό κλίμα» ενώ το αρνητικό σύμφωνα με τον κ. Ανέστη είναι ότι «φέτος θα φορολογηθούν τα εισοδήματα με 26% κάτι το οποίο έχουμε στηλιτεύσει πάρα πολλές φορές».

Παράλληλα τόνισε ότι με το νέο καθεστώς που οι αγρότες αντιμετωπίζονται ως επιχειρηματίες και θα πρέπει να τηρούν βιβλία ή στοιχεία «θα αποφευχθούν πολλά κακώς κείμενα όπως ήταν αυτά με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια με τα οποία αφενός δυσφημίζονταν ο αγροτικός κλάδος αφετέρου κάποιοι υπεξαιρούσαν από το δημόσιο ποσά που ξεπερνούσαν τα 350 εκατομμύρια τον χρόνο».

Τέλος ο Γιώργος Ανέστης σημείωσε ότι επίσης με το νέο καθεστώς "να προλαμβάνεται το θέμα των υπερτιμολογήσεων που συνέβαινε και διαστρεβλωνόταν η αγορά σε βάρος των αγροτών και των  καταναλωτών» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως «με το νέο σύστημα που είναι σε καλή κατεύθυνση μπορεί να νοικοκυρευτεί ο κλάδος διότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στους αγρότες".
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες

Hλιοφάνεια θα επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας  σήμερα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές μέχρι τους 18 με 21 βαθμούς, ενώ κατά τόπους θα αγγίξει και τους 22.

Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη στα νότια κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

    Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη τριων γυμναστών στον Δ.Ο.Θήβας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» περιόδου 2013-2014
ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ο
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ε Ι:
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά
ΤΡΙΩΝ (3) ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με ωριαία αποζημίωση και χρονική διάρκεια
έως 31/7/2014.

ΕΠΙΛΟΓΗ
Για την αξιολόγηση θα ισχύει η ανεργία και η εντοπιότητα και η μοριοδότηση θα γίνει
σύμφωνα με το αντίστοιχο οργανωτικό πλαίσιο της Γ.Γ.Α , όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με
την αριθ. 26869/01-10-2013 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού (ΦΕΚ 2527/Β/08-10-
2013, ΑΔΑ: ΒΛΛΚΓ-39Η ), με θέμα: «Έγκριση Οργανωτικού Πλαισίου Προγραμμάτων
Άθλησης για Όλους».
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια :
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Βασικό Πτυχίο:
Βαθμός Πτυχίου (οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία
πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό 0,3).
Μεταπτυχιακοί Τίτλοι:
Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών (Master): 0,5 μονάδες.
Διδακτορικό: 1 μονάδα. Σελίδα 3 από 4
Επισήμανση: γίνεται χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά από τις δύο κατηγορίες
μεταπτυχιακών τίτλων (εφόσον κατατεθούν και οι δύο) και ενός μόνο από την ίδια κατηγορία
αυτών. Αποκλείεται η αθροιστική βαθμολόγηση τους.
Εμπειρία:
Ο υποψήφιος λαμβάνει μονάδες από την εμπειρία με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες.
Για κάθε μήνα απασχόλησης στα Π.Α.γ.Ο. με μηνιαίο σύνολο ωρών 120 και άνω λαμβάνονται
0,08 μονάδες. Για κάθε μήνα αποδεδειγμένης απασχόλησης στα Π.Α.γ.Ο. με μηνιαίο σύνολο
ωρών μικρότερο των 120, οι μονάδες που λαμβάνονται υπολογίζονται ως εξής: αρ. μηνών Χ
ώρες απασχόλησης το μήνα Χ 0,08 μονάδες / 120
.
ΛΟΙΠΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Πολυτεκνία:
Ο πολύτεκνος υποψήφιος βαθμολογείται με 2 μονάδες.
Ανήλικα τέκνα:
Ο υποψήφιος βαθμολογείται 0,3 μονάδες για καθένα από τα δύο (2) πρώτα ανήλικα τέκνα
του και 0,5 μονάδες για το τρίτο ανήλικο τέκνο.
Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας (άρθρο 29 παρ. 6 ν. 3838/2010):
Ο γονέας μονογονεϊκής οικογένειας βαθμολογείται με πενήντα (0,3) μονάδες για κάθε ένα (1)
τέκνο του.
Επισήμανση: γίνεται χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά από τις παραπάνω ιδιότητες.
Αποκλείεται η αθροιστική βαθμολόγηση των παραπάνω κριτηρίων.
ΛΟΙΠΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Στην περίπτωση που απαιτούνται από την ανακοίνωση και άλλα (τυπικά ή / και τυχόν
πρόσθετα) προσόντα αυτά βαθμολογούνται ως εξής:
Κύρια κατηγορία ειδίκευσης 1 μονάδα.
Δευτερεύουσα κατηγορία ειδίκευσης 0,5 μονάδες.
Στην περίπτωση που απαιτείται εξειδίκευση σε κατηγορία που δεν προβλέπεται στο
πρόγραμμα σπουδών του αντίστοιχου τμήματος των Α.Ε.Ι., λαμβάνονται υπόψη βεβαιώσεις
σπουδών ή εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή επιμορφώσεων στο συγκεκριμένο αντικείμενο της
ανακοίνωσης.
Σημείωση: Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνονται υπόψη πρόσθετα προσόντα όπως ο χρόνος
κτήσης πτυχίου, η εντοπιότητα, η αξιολόγηση του υποψηφίου από το φορέα (σε περίπτωση
που έχει προϋπηρεσία στον οικείο φορέα και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα).
Για τα προγράμματα που αφορούν σε άτομα με αναπηρίες, καταρτίζεται ξεχωριστή
κατάσταση υποψηφίων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν την αντίστοιχη
ειδίκευση.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν Π.Φ.Α. με τη συγκεκριμένη ειδίκευση, δύναται να
προσληφθούν Π.Φ.Α. με προϋπηρεσία ενός τουλάχιστον έτους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν
αίτηση
συνοδευόμενη από τα παρακάτω
δικαιολογητικά:
1.
Επικυρωμένη φωτοτυπία πτυχίου Φυσικής Αγωγής, ειδικότητας, μεταπτυχιακού τίτλου ή
διδακτορικού διπλώματος ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου
στην Ελλάδα.
2.
Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα , όπου θα αναφέρεται η προϋπηρεσία στα προγράμματα
η επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων , η απόκτηση άλλου πτυχίου , μεταπτυχιακού τίτλου ή
ειδικότητας κ.λπ.
3.
Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο
βιογραφικό σημείωμα είναι αληθή και ότι εάν επιλεγεί θα απασχοληθεί σε οποιαδήποτε
Δημοτική ενότητα του υποδειχθεί.
4
. Επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
5
. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
6
. Βεβαίωση του Δήμου περί μόνιμης κατοικίας.
7.
Βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργος.
8.
Έγγραφα που να αποδεικνύουν προϋπηρεσία στα συγκεκριμένα προγράμματα.
9
Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιότητα του πολύτεκνου ή του γονέα
μονογονεϊκής
οικογένειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων θα αναρτηθούν στον πίνακα
ανακοινώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας , στο Δημαρχείο Θήβας και θα
αναρτηθούν στη δικτυακή πύλη του Δήμου Θήβας
thiva
.
gr

Κατά των ανωτέρω αποτελεσμάτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκήσουν ενστάσεις ,
μέσα στην αποκλειστική προθεσμία (10) δέκα ημερών στα γραφεία του νομικού προσώπου ,
από την επόμενη ημέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού
Θήβας
Κύπρου 3 τηλ: 2262 0 23970 

κατά τις εργάσιμες  e
-
mail
:
dothivas
@
gmail
.
comημέρες και ώρες από την
Δευτέρα 17 / 2 / 2014.
Η καταλυτική ημέρα κατάθεσης αιτήσεων είναι η
Τετάρτη 26 / 2 /
2014

Η παρούσα δημοσιεύεται σε (2) δύο εφημερίδες ημερήσιες του Ν. Βοιωτίας , στον πίνακα
ανακοινώσεων του Δήμου, στον πίνακα ανακοινώσεων του Νομικού Προσώπου και θα
αναρτηθούν στη δικτυακή πύλη του Δήμου
thiva

gr
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΘ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλάδα - Αυστραλία: Συμφωνία για βίζα με δικαίωμα εργασίας


Τη βεβαιότητά της πως σύντομα η Ελλάδα θα υπογράψει διακρατική συμφωνία με την Αυστραλία που θα επιτρέπει σε νέους μεταξύ 18 και 20 ετών να ταξιδεύουν στις δυο χώρες να διαμένουν έως και δώδεκα μήνες και στο διάστημα αυτό να εργάζονται, εξέφρασε η νέα γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Χριστίνα Σημαντηράκη.

«Από ελληνικής πλευράς, οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και σύντομα θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις. Πολύ σύντομα» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο».

Είπε ακόμα ότι η ίδια είναι αποφασισμένη να βελτιώσει τις υπηρεσίες του Γενικού Προξενείου της Μελβούρνης. «Η βελτίωση των υπηρεσιών είναι κύριος στόχος μου» λέει και συμπληρώνει: «Έτσι θα βελτιωθεί και θα ενισχυθεί και η εμπιστοσύνη που έχουν οι Έλληνες πολίτες στο προξενείο και στην ελληνική Πολιτεία την οποία εμείς εκπροσωπούμε».

Η κ. Σημαντηράκη είπε ότι κύριο μέλημά της, μεταξύ άλλων, είναι η βελτίωση της ιστοσελίδας του Προξενείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα



Παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη στις 13:00 την Τετάρτη διοργανώνουν οι αγρότες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά ζητημάτων με σημαντικότερο αυτό της φορολόγησής τους.

Οι αγρότες…



 μετά την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.

Όπως εκτίμησε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Μαρούδας Ρίζος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, αναμένεται σημαντική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Όπως είπε στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, από την Κρήτη, ενώ όπως τόνισε έχει απευθυνθεί κάλεσμα για συμμετοχή και σε άλλους εργαζόμενους.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο θα συμμετάσχουν αύριο και μεθαύριο στα αγροτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα και την Άρτα θα ξεκινήσουν αύριο στις 6 το πρωί λεωφορεία με προορισμό το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Άρτας, αναφέρεται:
«Δυναμώνουμε τη λαϊκή πίεση προς την κυβέρνηση και την ΕΕ, καλούμε τους συναδέλφους που δεν ήρθαν μαζί μας από την αρχή, να δυναμώσουν, να έρθουν τώρα μαζί μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στην Αθήνα, που οργανώνουν τα μπλόκα επιβίωσης της αγροτιάς».

Τη συμμετοχή τους στο αναγροτικό συλλαλητήριο της  Τετάρτης ανακοίνωσαν και οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών όλης της χώρας.

Επίσης όπως έγινε γνωστό το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει την Τετάρτη στην υποδοχή των αγροτών που θα λάβουν μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθης.

Την αγωνιστική αλληλεγγύη της στους αγρότες εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και απευθύνει στους δημόσιους υπαλλήλους κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθης.
«Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται το εξής:
«Οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη».

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, οι αγρότες δίνουν μία ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των μονοπωλίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ