Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσκληση απο τους Ενεργούς Πολίτες Στερεάς Ελλάδας

Πρόσκληση


Αγαπητή/έ φίλη/ε
Σας προσκαλούμε στην συνέντευξη τύπου που δίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς, για την πρωτοβουλία που έχουν πάρει ενεργοί πολίτες, μιας ευρύτατης συνάντησης και συμπόρευσης δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις, για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:30 μ.μ. στην Χαλκίδα  στο Ξενοδοχείο “ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ”.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 στις 10 π.μ. στην Λαμία στο Ξενοδοχείο “ΣΑΜΑΡΑΣ” στην πλατεία Διάκου,

Στην εκδήλωση θα ακολουθήσει συζήτηση όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να ρωτήσει και να καταθέσει τον προβληματισμό του για τα προβλήματα της περιφέρειας, αλλά και για την υπό διαμόρφωση διακήρυξη της περιφερειακής κίνησης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο η κηδεία του Σάκη Μπουλά




Μόνον οι συγγενείς, οι στενοί φίλοι και συνεργάτες θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία, τον Σάκη Μπουλά που έφυγε το πρωί από τη ζωή, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το πρωί του Σαββάτου από το κοιμητήριο Μελισσίων.

Λίγο νωρίτερα, η οικογένεια εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Έφυγε σήμερα Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ο πολυαγαπημένος μας Σάκης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Όπως έζησε με σεμνότητα, ο ίδιος θα επιθυμούσε με την ίδια σεμνότητα να τον αποχαιρετήσουμε. Γι αυτό το λόγο η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί με την παρουσία μόνο στενών συγγενών και φίλων του. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά όλον τον κόσμο για την αγάπη, το ενδιαφέρον και την στήριξη και εκφράζει την παράκλησή της προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, να καταθέσουν ενίσχυση υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα. τηλ. 2107757153, 210 7757153 και 210 7757934.»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014 στην Αμφίκλεια- Όλο το πρόγραμμα



Διαβάστε Περισσότερα »

«Μαστούρωσε» το Δίστομο -Καταστράφηκαν 1.000 δέματα με ναρκωτικά


Καταστράφηκαν 1.000 δέματα με ναρκωτικά
Είχαν κατασχεθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε, από την προβλεπόμενη αρμόδια επιτροπή, καταστροφή σε καύση -1.000- δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, σε κλιβάνους εργοστασίου στο Δίστομο Βοιωτίας.

Οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και για την καταστροφή τους τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ισχύουσα Νομοθεσία.

Συνολικά καταστράφηκαν οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών :

-Ακατέργαστη κάνναβη : 741 κιλά και 358,56 γραμμ.

-Κοκαΐνη: 29 κιλά και 478,78 γραμμ.

-Ηρωίνη : 24 κιλά και 190,33 γραμμ.

-Κατεργασμένη κάνναβη: 538,4 γραμμ.

-Δενδρύλλια κάνναβης: 354 τεμάχια

-Τσιγαριλίκια: 20 τεμάχια

-Μεθαμφεταμίνη: 11 κιλά και 940,4 γραμμ.

-Μεθαδόνη: 377 γραμμ. και 12 δισκία

-M.D.M.A.: 15,3 γραμμ. και 18 δισκία

-Όπιο: 0,9 γραμμ.

-Μορφίνη – Κωδεΐνη: 0,6 γραμμ.

-Διάφορα ηρεμιστικά: 10.279 δισκία

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 16-7-2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενωτική Κίνηση Εκπ/κών Δ.Ε. Βοιωτίας-Γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εκπ/κών Δ.Ε. Βοιωτίας

Ανακοίνωση

Φεβρουάριος 1994 – 2014 : 20 χρόνια
από την ομόφωνη αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων
της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου
 (1914-1923) 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου από τη Βουλή των Ελλήνων:
1ο) Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρησή της, δικαιώνει ηθικά τον Ποντιακό Ελληνισμό και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.
2ο) Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί τώρα μια ώριμη, ιστορικά και πολιτικά, πράξη καθώς και μια συμβολή για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού στο μέλλον.
Ο δρόμος της εθνικής μνήμης και ανασύνθεσης είναι απαραίτητος, πολύ περισσότερο σήμερα, που βρίσκονται σε εξέλιξη από τη μια πλευρά η μνημονιακή επιχείρηση μετατροπής της Πατρίδας μας σε Αποικία Χρέους και από την άλλη η επιχείρηση ουσιαστικής διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω ενός υποτιθέμενου «νέου σχεδίου» λύσης που προωθείται.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι τύποι καρκίνου «θερίζουν» στην Ελλάδα -Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα

Θλιβερό ρεκόρ στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα στους άνδρες, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, κατέχει η Ελλάδα.

Κάπνισμα, κακή διατροφή και μεταταδοτικά νοσήματα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ευθύνονται για την εμφάνιση των νεοπλασματικών ασθενειών. Με λίγα λόγια: οι αιτίες αυτές θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί και να μην έχουν καταλήξει στην εκδήλωση του καρκίνου.

Οσον αφορά τους τύπους του καρκίνου που «θερίζουν» στην Ελλάδα, σύμφωνα με «Τα Νέα», στις γυναίκες «πρωταθλητής» αναδεικνύεται ο καρκίνος του μαστού και στους άνδρες, όπως προαναφέρθηκε, ο καρκίνος του πνεύμοντα.

Αναλυτικά, οι 15 πιο συχνοί τύποι καρκίνου είναι οι εξής:

Γυναίκες

    Μαστού 4.934
    Παχέος εντέρου 1.911
    Πνεύμονα 1.204
    Λευχαιμίες 999
    Ωοθηκών 915
    Μήτρας 865
    Παγκρέατος 710
    Εγκεφάλου και κεντρικού νευρικού συστήματος 630
    Στομάχου 575
    Ουροδόχου κύστης 474
    Τραχήλου Μήτρας 421
    Νεφρών 375
    Ηπατος 346
    Πολλαπό μυέλωμα 274
    Λέμφωμα μη Χοτσκιν 210

Ανδρες

    Πνεύμονα 5.680
    Προστάτη 2.224
    Ουροδόχου κύστης 2.303
    Παχέος εντέρου 2.074
    Λευχαιμίες 1.248
    Στομάχου 903
    Παγκρέατος 829
    Νεφρών 719
    Ηπατος 708
    Εγκεφάλου και κεντρικού νευρικού συστήματος 704
    Λάρυγγα 485
    Χειλέων, στοματικής κοιλότητας και φάρυγγα 399
    Πολλαπλό μυέλωμα 263
    Μελάνωμα 263
    Λέμφωμα μη Χότσκιν 257

Οσον αφορά τις πόλεις της Ελλάδας με τους μεγαλύτερους δείκτες θνησιμότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αυτές είναι η Δράμα, το Κιλκίς, η Καρδίτσα και τα Γρεβενά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων με Βλάχικο Γάμο, Γιορτή της Φασολάδας, Κιθαιρώνεια και Αρβανίτικο Γλέντι!!!!



Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τις Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων



Πολλές και ποικίλου ενδιαφέροντος είναι οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο Θηβαίων.
Τόσο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς όσο και την Καθαρά Δευτέρα υπάρχουν εκδηλώσεις, όπου ο επισκέπτης δεν είναι απλός θεατής σε ένα ξενόφερτο καρναβάλι, αλλά μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε ένα παραδοσιακό έθιμο γλεντιού και ξεφαντώματος με ελληνικό χαρακτήρα!
Τα κεράσματα κατά τη διάρκεια των εθίμων είναι δωρεάν, τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.
Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα της πόλης στην Αθήνα, απέχει μόλις 86 χιλιόμετρα, με εύκολη πρόσβασή μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Θήβα: Ο ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
Κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυρινής (τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) και την Καθαρή Δευτέρα (πρώτη μέρα της μεγάλης νηστείας), τούτη την εποχή της άνοιξης, της βλάστησης και της γονιμότητας, εδώ και 200 χρόνια, στην αμπελοστεφάνωτη επτάπυλη Θήβα, πόλη πανάρχαιη και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, πατρίδα του αμπελιού και του κρασιού, γενέτειρα του Βάκχου, σμίγουν τα προαιώνια στοιχεία της Διονυσιακής λατρείας με τη σύγχρονη χριστιανική πίστη, σ’ ένα πολυσήμαντο, λαϊκό έθιμο, το «ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ», που γίνεται σε τέσσερις γιορτινές μέρες. Την Τσικνοπέμπτη, την Κυριακή της Τυρινής, την Καθαρή Δευτέρα και των Αγίων Θεοδώρων.
Ο Βλάχικος Γάμος της Θήβας αποτελεί σατυρική παραλλαγή τέλεσης ποιμενικού γάμου και εμφανίζεται σαν αποκριάτικο έθιμο περί τα μέσα του 19ου αιώνα στην πόλη της Θήβας.
Ενσωματώνει με τρόπο θαυμαστό κατά τους λαογράφους, στοιχεία από έθιμα και συνήθειες των βλάχικων πληθυσμών που εγκαταστάθηκαν στη Θήβα (Βλαχομαχαλάς), μετά την κάθοδό τους από την περιοχή του Ασπροπόταμου της Πίνδου λίγα χρόνια από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους τα οποία σατιρίζει, με στοιχεία της πανάρχαιας
Όλα θυμίζουν τον Διόνυσο… Το ομαδικό γλέντι, το μεθύσι, η πομπή, ο Πυρρίχιος χορός, τα φλάμπουρα με τα γαρυφαλλοστόλιστα πορτοκάλια, οι γκλίτσες (παραλλαγές των βακχικών θυρσών), η τσουχτερή σάτιρα, οι αισχρολογίες και τα πειράγματα, ο χορός και η ακατάσχετη οινοποσία, τα πηδήματα και οι κραυγές, ο πανούσης (αναπαράσταση του υπηρέτη) με το υπερμεγέθης ομοίωμα φαλλού και τα κουδούνια που κρέμονται στα σκέλια του, οι θεατρίνοι, που λέγονται και «γελοίοι» με την ιδιόμορφη φορεσιά τους (κατσάρια δεμένα στις άσπρες κάλτσες σαν αρχαία σανδάλια, με κλαριά κισσού στα κεφάλια τους) και τα καμώματά τους, ο χορός του «πεθαμένου», που συμβολίζει την ανάσταση της φύσης, τη νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο, είναι λίγα από τα σημάδια που μαρτυρούν ότι τούτος ο «Γάμος», το πολυσήμαντο αυτό λαϊκό αφιέρωμα είναι κατάλοιπο της πανάρχαιας οργιαστικής Διονυσιακής λατρείας.
Οι Απόκριες στη Θήβα, λοιπόν, είναι μία πρωτότυπη, αυθεντική, ελληνική επιλογή για τον επισκέπτη, που δεν ζηλεύει τίποτα από τα καρναβάλια-κακέκτυπα, πιθανόν, των άλλων χωρών. Είναι Απόκριες γνήσιες, ποτισμένες από την Ιστορία της δικής μας χώρας και του δικού μας πολιτισμού, συνδεδεμένες άρρηκτα με την παραδοσιακή διασκέδαση, που δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει μια εμπειρία ζωής, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα, στην δύσκολη συγκυρία που διάγουμε.
Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθήσει αλλά να συμμετέχει στην αναβίωση του Βλάχικου Γάμου μέσα από τα δρώμενα των εορταστικών ημερών.
Την Τσικνοπέμπτη «πιάνονται» τα προζύμια για τον Βλάχικο Γάμο. Τα «μπουλούκια», οι παρέες δηλαδή των Βλάχων, συγκεντρώνονται το βράδυ στις ταβέρνες της πόλης μαζί με τους παρευρισκομένους και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας με νταούλια και πίπιζες. Όλα προμηνύουν τις χαρές και τα μεθύσια που θα έρθουν.
Την Κυριακή της Τυρινής το μεσημέρι, οι «Καπεταναίοι» με τον Πανούση (υπηρέτη), το Φλάμπουρο και τα παραδοσιακά όργανα, νταούλι και πίπιζα, φέρνουν βόλτα τα βλάχικα κονάκια και συναθροίζουν τα παλικάρια του «μπουλουκιού», τους Βλάχους,  Μακεδόνες και Λιάπηδες. Οι παρέες συγκεντρώνονται στον κεντρικό πεζόδρομο, την οδό Επαμεινώνδα και την πλατεία της Θήβας, με χορούς, τραγούδια και ασταμάτητο γλέντι και κρασί μέχρι αργά τη νύχτα.
Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί… σκούζει ο «σκάρος» (εγερτήριο των Βλάχων, εωθινό). Κάθε «μπουλούκι» ανάβει τη φωτιά στην κεντρική πλατεία, στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, και ψήνεται στη θράκα η «προπύρα», η πίτα της νύφης. Γύρω από την φωτιά τα παλικάρια χορεύουν τον Πυρρίχιο χορό. Γλέντι και κρασί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, οπότε και οι παρέες συγκεντρώνονται στο γραφικό ξωκλήσι της «Αγιατριάδας» για φαγητό και για τις στερνές σκοτούρες της γαμήλιας «πομπής» και της τελετής του «γάμου».
Όλοι μαζί οι Βλάχοι στρώνουν κοινό τραπέζι με νηστίσιμα φαγητά, τα οποία μοιράζονται μαζί με τους επίσημους καλεσμένους και όλο τον κόσμο των επισκεπτών και τσουγκρίζουν μαζί τους τα ποτήρια με την εκλεκτή ρετσίνα της Θήβας.
Στις 2 το μεσημέρι ξεκινάει η γαμήλια πομπή, με το ζεύγος ανεβασμένο σε άμαξα, την οποία σέρνουν διαλεχτά άλογα. Τα «μπουλούκια» και οι επισκέπτες ακολουθούν χορεύοντας και όλοι εύχονται στο ζεύγος «βίον ανθόσπαρτων». Η πομπή θα καταλήξει στην οδό Πινδάρου, όπου είναι τοποθετημένες οι καλύβες των συμπέθερων.






Εκεί θα γίνει το «ξύρισμα» του γαμπρού και ο φημισμένος σκωπτικός διάλογος των δύο συμπεθέρων για το… «ελάττωμα» της νύφης. Κοινολογείται το μεγάλο μυστικό της νύφης και τελικά τα συμπεθεριά ξεδιαλύνουν τις διαφορές τους και συμφωνούν για τον γάμο των παιδιών τους.



Στη συνέχεια οι παρέες των Βλάχων συγκεντρώνονται στην Κεντρική Πλατεία, όπου ακολουθεί το αποκορύφωμα του εθίμου, που είναι ο χορός του «πεθαμένου», προχριστιανικό κατάλοιπο, Αδωνική Τελετή που συμβολίζει το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης, τη νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο. Το γλέντι κορυφώνεται και τα νταούλια των Βλάχων που θα χορεύουν θα ακούγονται μέχρι το πρωί της Τρίτης


Μετά από μία εβδομάδα, στην εορτή των Αγίων Θεοδώρων, η νύφη επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι για να επισκεφτεί τους δικούς της, και το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή για νέα γλέντια χορούς, με τα “Επιστρόφια”
Στη Θήβα λένε ότι κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα όλα αναγεννώνται και η φύση ανανεώνεται. Και βέβαια, οι Βλάχοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!», που σημαίνει, του χρόνου, να μετρηθούμε και να μην λείπει κανείς!






Καπαρέλλι: ΤΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ

Στο Καπαρέλλι Θηβών, την Κυριακή της Τυρινής το πρωί, τελούνται τα «Κιθαιρώνεια», με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, γαϊτανάκι, άφθονο φαγητό και κρασί για τους ντόπιους και τους επισκέπτες.



Βάγια: ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Στα Βάγια Θηβών, την Κυριακή της Τυρινής,  θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με γαϊτανάκι, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ξυλοπόδαρους και κλόουν, με φαγητό, μουσική και χορό.






Πλαταιές: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ



Στις Πλαταιές Θηβών, την Καθαρά Δευτέρα το πρωί, εορτάζεται η «Γιορτή της Φασολάδας» με ντόπιο κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακή μουσική με τραγούδια και γαϊτανάκι.

Ελλοπία: ΤΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ


Στην Ελλοπία Θηβών, την Καθαρή Δευτέρα πραγματοποιείται το «Αρβανίτικο Γλέντι» με τη συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των απανταχού Αρβανιτών της Ελλοπίας και τις ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης., με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί, πίπιζα και νταούλι!


Διονυσιακής λατρείας που διασώζονται στις μνήμες των ντόπιων κατοίκων της Θήβας, γενέτειρας πόλης του Διονύσου.





Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 2 Μαρτίου γιορτάζει το Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΝΑ ΕΙΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ,ώρα 05:45μ.μ Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κΓεωργίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ,ώρα 07:30π.μ.Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6975983968




Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΣΕΕ κατά Ryanair: Ζητούν από τους εκπαιδευόμενους 4.000 ευρώ

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων αρχών σχετικά με καταγγελίες και αναφορές ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων της Ryanair, ζητά από όσους επιλέγονται για το στάδιο της εκπαίδευσης και χωρίς να εξασφαλίζεται ότι θα προσληφθούν, να καταβάλλουν το συνολικό πσό των 4.000 ευρώ.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:

«Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων αρχών σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την τακτική και πρακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρίας RYAN AIR.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρίας που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Οι καταγγελίες που έχουν φιλοξενηθεί και στον ξένο τύπο αναφέρουν ότι οι προσληφθέντες υπογράφουν σύμβαση με άλλη ανάδοχο εταιρία η οποία προβλέπει ότι ο μισθός τους δεν καταβάλλεται όταν οι πτήσεις καθυστερούν ή όταν παρουσιάζεται πρόβλημα στο αεροπλάνο.

Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η RYAN AIR εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου. Η υπόθεση επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα».
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

2014 -Ο Δρόμος Παγίδα Θανάτου στην Πρασιά Ευρυτανίας-βίντεο

 Στα τηλεοπτικά στούντιο οι κατολισθήσεις της Πρασιάς(Βίντεο)
Στα κάγκελα οι κάτοικοι.Απειλούν ...υποψηφίους και υπεύθυνους για το χάλι τους ..
Για άλλη μια φορά ο αποκλεισμός των κατοίκων της Δυτικής Ευρυτανίας και δει των χωριών της Πρασιάς και των Κέδρων  απασχολούν την δημοσιότητα.
Μετά τα δεκάδες δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σειρά είχε η εκπομπή "Τώρα" της  κ.Φαίης Μαυραγάνη  στον πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό  "Ε" όπου αφιέρωσε πάνω απο 20 λεπτά και έπαιξε μόλις δεύτερο θέμα επικαιρότητας .
Στην εκπομπή μίλησαν ο κάτοικος της Πρασιάς Νίκος Μπαλτάς όπου έκανε λόγο για κοροιδιά της πολιτείας και των τοπικών αρχών  που αφήνει αποκλεισμένους κατοίκους εδώ και ένα χρόνο ενώ ο τοπικός πρόεδρος Λάμπρος Τσιούνης άφησε σαφής αιχμές για την αναλγησία της Περιφέρειας στο φλέγον θέμα της κατολίσθησης και του αποκλεισμού του χωριού.
Δείτε παρακάτω το βίντεο της εκπομπής που σίγουρα όσα ακούστηκαν απο τους απελπισμένους κατοίκους θα προκαλέσουν αίσθηση αλλά και φουρτούνες.prasiaonline.blogspot.gr
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ(ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ)



Το θέμα της Πρασιάς παίζει απο το 9' έως 29ο λεπτό

Epsilon TV on Vimeo.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η έναρξη του εθίμου του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα-βίντεο




Τα «προζύμια» για τον Βλάχικο Γάμο έπιασαν, το βράδυ της Τσικνοπέπτης, οι παρέες των Βλάχων, σημαίνοντας την έναρξη του πολυσήμαντου πατροπαράδοτου ευετηριακού εθίμου της πόλης των Θηβών. 

Οι Βλάχοι, φορώντας μαντήλι και φέσι,  αντάμωσαν αρχικά στην Κεντρική Πλατείας της Θήβας, όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι για να τους ευχηθούν  «χρόνια πολλά» και « του χρόνου στο μέτρο», ενώ ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, που έχει τη διοργάνωση του εθίμου, τους προσέφερε κρασί και εδέσματα.

Τα «μπουλούκια» με τη συνοδεία της πίπιζας και του νταουλιού, χόρεψαν και γλέντησαν για τις χαρές που θα έρθουν και στη συνέχεια αποχώρησαν για τις ταβέρνες της πόλης για να συνεχίσουν τη διασκέδαση μέχρι το πρωί!










Διαβάστε Περισσότερα »

Άσθμα και κάπνισμα


Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος
Έπειτα από μελέτες που διενεργήθησαν στον Ελλαδικό χώρο,το 40% των
ατόμων με άσθμα είναι καπνιστές.Ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι το ποσοστό
των εγκύων που συνεχίζουν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της κύησης.
Σε ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε σε παιδιατρικό περιοδικό του εξωτερικού
το 2012 ερμηνεύτηκε ο κίνδυνος ανάπτυξης άσθματος σε παιδιά,όταν η
μητέρα καπνίζει.Ανευρέθηκε 85% αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης άσθματος
στο παιδί μέχρι 2 ετών,κίνδυνος που διατηρείται και για τις ηλικίες 3-4 ετών,
αλλά και 5-18 χρονών.Τα ποσοστά αυτά αφορούν το κάπνισμα της μητέρας
κατά τη διάρκεια της κύησης.Το κάπνισμα μέσα στο σπίτι αυξάνει κατά 20%
τις πιθανότητες ανάπτυξης άσθματος στα παιδιά ηλικίας 2 ετών, 3-4 αλλά
και 5-18 ετών.Οι γυναίκες είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητες όσον αφορά το
κάπνισμα και την εμφάνιση άσθματος.Μάλιστα οι έρευνες δίνουν ιδιαίτερη
σημασία και στην ηλικία έναρξης του καπνίσματος στις γυναίκες.
Οι καπνιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μη ελεγχόμενου άσθματος από
τους μη καπνιστές.Όσον αφορά την αναπνευστική λειτουργία η έκπτωση της
είναι μεγαλύτερη στους καπνιστές με άσθμα.Το ενεργό κάπνισμα μειώνει την
αποτελεσματικότητα της θεραπείας με εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή και ένας
από τους λόγους είναι η τροποποιημένη φλεγμονή των αεραγωγών.
Η θεραπευτική προσέγγιση του άσθματος βασίζεται στις διεθνείς
κατευθυντήριες οδηγίες.Ωστόσο η κυριότερη θεραπευτική παρέμβαση είναι η
διακοπή καπνίσματος.Διακόπτωντας το κάπνισμα βελτιώνεται η αναπνευστική
λειτουργία,η βρογχική υπεραντιδραστικότητα,βελτιώνονται τα συμπτώματα,
η ποιότητα ζωής,η χρήση σωστικών φαρμάκων και μειώνεται η χρήση των
εισπνεόμενων κορτικοστεροειδών.Δυστηχώς ένα μικρό ποσοστό των
καπνιστών-ασθματικών θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα,ενώ ένα υψηλό
ποσοστό θεωρεί ότι το κάπνισμα δεν επηρεάζει το άσθμα τους.
Και όμως το μόνο που χρειάζονται είναι ενημέρωση,αφού όλες οι μελέτες
δείχνουν ότι η αφιέρωση 3 λεπτών στον καπνιστή ενημερώνοντας για τα
κλινικά οφέλη από τη διακοπή καπνίσματος μπορεί να διπλασιάσει το ποσοστό
διακοπής καπνίσματος.
Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος  Γιωργαντά 25-2ος όροφος Λιβαδειά.Τηλ.6947321102-2261301142
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις ακόμη θάνατοι από γρίπη. Σε συναγερμό οι υγειονομικές υπηρεσίες

Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από γρίπη στην Ελλάδα. Πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους


Τέσσερις  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 50, ενώ σήμερα μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ πέντε νέα περιστατικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που παρακολουθεί το φαινόμενο με τις υπηρεσίες του να έχουν τεθεί σε συναγερμό, 57 άτομα παραμένουν για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά από την αρχή της φετινής έξαρσης του ιού έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 164 άτομα.

Οι ειδικοί επιστήμονες ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές!

Στην Αττική θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα - Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Στα πελάγη θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες και βαθμιαία βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες στα νοτιά από το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από το απόγευμα και καταιγίδες το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές από το βράδυ και τη νύχτα καταιγίδες κυρίως στα νοτιά.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα νοτιά 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ειδικότητα στο ΙΕΚ Λιβαδειάς

Επείγουσα Ανακοίνωση



Για το εαρινό εξάμηνο που θα ξεκινήσει στις 27/2

θα λειτουργήσει η ειδικότητα

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

(Πολυμέσα/ Web designer - developper/video games)

Οι  εγγραφές πρέπει να γίνουν μέχρι τις 23/2/2014  ηλεκτρονικά εδώ:  dioni.sch.gr.



Για περισσότερες πληροφορίες τηλέφωνο : 6977584725 κ. Πέτρο Καραστάθη





        *******

ΙΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 ieklivad@sch.gr

τηλ.:22610 28170

 fax :22610 28271

 Δελφών 24 – 26

 32100 Λιβαδειά
Διαβάστε Περισσότερα »

“Έφυγε” ο Σάκης Μπουλάς



Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Σάκης Μπουλάς έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός, ο οποίος νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία», είχε γεννηθεί στις 11 Μαρτίου του 1954 στο Κιλκίς και μεγάλωσε στον Πειραιά. Διέγραψε μία πλούσια πορεία στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ενώ ιδιαίτερα δραστήριος ήταν και στον χώρο του τραγουδιού και της σάτιρας.

Λόγω της ασθένειας του είχε διακόψει και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στη μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο μουσικό καφενείο στην Ελλάδα με το όνομα «Σούσουρο», χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.

Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο «Αχ Μαρία» στα Εξάρχεια, τη θρυλική σκηνή που για δέκα χρόνια λειτούργησε μια παρέα με ανατρεπτικότητα, χιούμορ και αγάπη στη μουσική. Ο Σάκης Μπουλάς μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου αλλά και μια ευρύτερη παρέα δημιουργών που κατά καιρούς συμμετείχαν στα προγράμματα του εξαρχειώτικου στεκιού έγραψαν τη δική τους σελίδα στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη από το 1980 μέχρι το 1990.

Στη μικρή οθόνη εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές ξεκινώντας από την ΕΡΤ και το «Graffity» μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη. Παρουσίασε τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ό,τι κάνω» και αργότερα το 2000 πρωταγωνίστησε στην κωμική τηλεοπτική σειρά «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα».

Στον κινηματογράφο, η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1981. Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ή είχε βασικούς ρόλους μεταξύ άλλων είναι οι εξής: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» (1981), «Ντελίριο» (1983), «Ας περιμένουν οι γυναίκες» (1998), «Η Αγάπη είναι ελέφαντας» (2000), «Λουκουμάδες με Μέλι» (2004), «Πεθαίνω για σένα» (2009) κ.ά.

Γιάννης Ζουγανέλης-Σάκης Μπουλάς
Γιάννης Ζουγανέλης-Σάκης Μπουλάς
Ο Σάκης Μπουλάς ως τραγουδιστής είχε κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους: Μπουλάς-Ελλάς (1986), Σάκης Μπουλάς (maxi single) «Ali Baba» (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987), «Ας πρόσεχες» (album) (μουσική Μιχάλη Ρακιντζή) (1987), Ζαμανφού (1992), Έκθεση ιδεών με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000). Παράλληλα, συμμετείχε και σε πολλούς δίσκους άλλων ερμηνευτών όπως στους: Ανεπίδοτα Γράμματα του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, Καντάτα για τη Μακρόνησο του Θ. Μικρούτσικου, Λουκιανού διάλογοι του Μ. Πλέσσα, Αχαρνής του Δ. Σαββόπουλου κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες και συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Διονύση Τσακνή, Μάνο Λοΐζο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα καθώς και με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ως στιχουργός συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Έχει γράψει στίχους για τραγούδια για τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθώς και πολλά που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ