Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αδιαφορούν όλοι για τον άρρωστο σκύλο της πλατείας στα Βάγια Βοιωτίας


 Αυτό το σκυλί κάποιος το παράτησε πιθανώς λογο ασθένειας και κυκλοφορεί στο κεντρο στα Βάγια. Μάλλον πάσχει απο ψώρα. Κρύβεται οπου βρει και τα βράδια κλαίει. Περιμένουν να μεταδοθεί η όποια ασθένειά του και στα υπολοιπα; κανείς απο τη Δημαρχεία δεν ενδιαφέρεται ή δεν το έχουν δει μήπως....;

Διαβάστε Περισσότερα »

Ι. Προσκ. Ναός Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας






          Ἑορτάσθηκε κι᾿ ἐφέτος μέσα σέ ἀτμόσφαιρα γενικῆς κατάνυξης στήν πόλη τῆς Λιβαδειᾶς καί μέ ἐπίκεντρο τόν φερώνυμο προσκυνηματικό ἱερό ναό ἡ ἐτήσια μνήμη τοῦ τοπικοῦ ἁγίου ἐνδόξου καί καλλινίκου ἱερομάρτυρος Ρηγίνου τοῦ Λεβαδέως, ἐπισκόπου Σκοπέλου.

          Τό ἀπόγευμα τῆς παραμονῆς, Δευτέρα 24η Φεβρουαρίου, ἐτελέσθη μέ συμμετοχή πλήθους πιστῶν, πολλῶν ἱερέων καί βουλευτῶν τοῦ νομοῦ μας, καθώς καί τοπικῶν ἀρχόντων τῆς πόλεώς μας, ὁ μέγας ἀρχιερατικός ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβῶν καί Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ὁ ὁποῖος ἐκήρυξε καί τόν θεῖο λόγο. Ὁ Σεβασμιώτατος ἀναφέρθηκε στό βίο καί τίς ἀρετές τοῦ ἁγίου καί στά ἰδιαίτερα διδάγματα γιά τήν ἐποχή μας.

          Τήν κυριώνυμη ἡμέρα, Τρίτη 25η Φεβρουαρίου, ἐτελέσθη ὄρθρος καί πανηγυρικό συλλείτουργο μέ συμμετοχή πολλῶν ἱερέων. Τόν θεῖο λόγο ἐκήρυξε ὁ ἱεροκήρυξ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης κ. Δοσίθεος Καστόρης, ὁ ὁποῖος παίρνοντας ἀφορμή ἀπό τήν ἰδιότητα τοῦ ἑορταζομένου ἁγίου ὡς ἱερομάρτυρος, ἀναφέρθηκε στήν ἱερωσύνη στήν σύγχρονη ἐποχή σάν ὁμολογία Χριστοῦ καί μαρτύριο συνειδήσεως.

          Τό ἀπόγευμα οἱ λατρευτικές ἐκδηλώσεις ὁλοκληρώθηκαν μέ τήν καθιερωμένη παράκληση στόν ἅγιο.

ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ΚΕΠ πιστοποιητικά δήμων, ΔΟΥ, ΙΚΑ & ΝΑΤ: Ποιες είναι οι νέες υπηρεσίες που προσφέρουν

Τις νέες υπηρεσίες που προσφέρουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ γίνεται πλέον πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική. «Τα ΚΕΠ ενισχύονται και παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες online, με μία αίτηση, στη στιγμή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, στη νέα εποχή για τα ΚΕΠ, οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν, απλά και άμεσα:

    Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ

    Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ

    Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:

    Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης

    Βεβαίωση γέννησης

    Βεβαίωση ιθαγένειας

    Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ

    Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, μέσα στους επόμενους μήνες οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και σε σχέση με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το e-παράβολο, καθώς και πιστοποιητικά στρατολογίας.

Επιπλέον, η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει από σήμερα τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη, μετά από πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, και ο πρώην υφυπουργός δημόσιας διοίκησης, Σταύρος Μπένος. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Μπένος ήταν «εμπνευστής και υλοποιητής του θεσμού των ΚΕΠ, σε μία εποχή που έπρεπε να παλέψει κόντρα στη γραφειοκρατία του Δημοσίου αλλά και στο πολιτικό σύστημα της εποχής για την ανάγκη δημιουργίας του θεσμού». Υπογράμμισε δε ότι «η παρουσία του σηματοδοτεί τη συνέχεια ενός δοκιμασμένου θεσμού που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

«Στόχος είναι να υπάρχει μια πύλη εισόδου του πολίτη για όλες τις συναλλαγές του με το κράτος, είτε είναι η φυσική πύλη των ΚΕΠ, είτε η αντίστοιχη ψηφιακή του “ΕΡΜΗ”», τόνισε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο κ. Μπένος ευχαρίστησε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πρόσκλησή του, την οποία χαρακτήρισε ως έναν «υψηλό συμβολισμό για κάτι που λείπει από την πατρίδα, την εθνική συνεννόηση». Τόνισε επίσης ότι με τη νέα εποχή στην οποία μπαίνουν τα ΚΕΠ, «γίνεται ένα ποιοτικό άλμα, χάρη στην εξέλιξη προγραμμάτων κοινωνίας της πληροφορίας και τη διαλειτουργικότητα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα φετινά συμβόλαια ΘΕΣΤΟ με τους μεταποιητές ντομάτας




Την τιμολογιακή πολιτική και τους όρους των συμβάσεων για τη βιομηχανική ντομάτα που θα παραδίνουν οι παραγωγοί του ΘΕΣΤΟ στα συνεργαζόμενες μεταποιητικές επιχειρήσεις το 2014 ανακοίνωσε ο Συνεταιρισμός.
Οι σπόροι που πιστώνονται στους παραγωγούς του ΘΕΣΤΟ έχουν έκπτωση 8% επί της τιμής πίστωσης σε μεμονωμένους.Οι σπόροι που πιστώνονται στους παραγωγούς του ΘΕΣΤΟ έχουν έκπτωση 8% επί της τιμής πίστωσης σε μεμονωμένους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τις οριστικές τιμές βιομηχανικής τομάτας, για το σύνολο των εργοστασίων με τα οποία θα συνεργαστεί ο Συνεταιρισμός, κατά τη φετινή περίοδο.

Επιπρόσθετα, bonus ολοκληρωμένης διαχείρισης 1 ευρώ ο τόνος θα δίνουν στους καλλιεργητές οι Κωπαϊς, Νομικός και Ντάμαβαντ.

Αναφορικά με τις πληρωμές των παραγωγών για το 2013, Κωπαϊς, Νομικός και MastFoods έχουν εξοφλήσει, ενώ Ευρωπαϊκά Τρόφιμα και Ντάμαβαντ έχουν ακόμα κάποιες επιταγές για πληρωμή τον Μάρτιο του 2014.

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο της συμφωνίας ΘΕΣΤΟ με τη βιομηχανία περιλαμβάνει τα εξής: 

1. Οι πιστώσεις εφοδίων από τα εργοστάσια ΚΩΠΑΪΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ & ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ αφορούν συμβάσεις που γίνονται μόνο μέσω του ΘΕΣΤΟ και θα κρατηθούν στην εξόφληση του αντίστοιχου εργοστασίου.

2. Οι σπόροι που πιστώνονται στους παραγωγούς του ΘΕΣΤΟ έχουν έκπτωση 8% επί της τιμής πίστωσης σε μεμονωμένους.

3. Οι τιμές για τα εργοστάσια ΚΩΠΑΪΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ & MAST FOODS αυξάνονται για την πρώιμη παράδοση (έως 31/7/2014) κατά 5 ευρώ ο τόνος και για την όψιμη παράδοση (από 15/9/2014 και μετά) κατά 3 ευρώ ο τόνος. 

4. Η βιομηχανία ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ πληρώνει από 15/7/2014 - 30/7/2014 και 15/9/2014 -  30/9/2014 επιπλέον 3 ευρώ ο τόνος.

5. Η βιομηχανία ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ πριμοδοτεί τους παραγωγούς ΘΕΣΤΟ με επιπλέον 1 ευρώ ο τόνος, για την τήρηση της σύμβασης και της παράδοσης φορτίων με μέσο όρο ξένων υλών μικρότερο από 4%.

6. Η βιομηχανία ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ για την περίπτωση τιμολόγησης με brix (κατόπιν συμφωνίας με τους παραγωγούς και ενημέρωσης του ΘΕΣΤΟ), θα ακολουθήσει τη τιμολογιακή κλίμακα του ΝΟΜΙΚΟΥ.

7. Η βιομηχανία DEL MONTE θα λειτουργήσει από 1/8/2014 έως 15/9/2014.    
Βρείτε εδώ τον πίνακα με τις Τιμές και τους όρους συμβάσεων ΘΕΣΤΟ για τη βιομηχανική ντομάτα 2014.doc
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΕΒΕ Θήβας γιόρτασε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της

Σε μια λαμπερή βραδιά με την παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Κου Καββαθά Γεώργιου, η ΟΕΒΕ Θήβας γιόρτασε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της, 80 χρόνια παρουσίας – προσφοράς στα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. 80 χρόνια ανάμεσα στα πρόβληματα και τις δυσκολίες της επιχειρηματικής κοινότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ήταν όλοι εδώ η Εκκλησία, ο Δήμος, η Περιφέρεια, Ομοσπονδίες – Σύλλογοι – Ενώσεις – Σωματεία .
Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

O Δήμαρχος Θηβαίων , Κος Νικολάου Σπύρος
O Αντ/ρχης Βοιωτίας,   Κος Μουλκιώτης Γεώργιος
Oι Βουλευτές Bοιωτίας,Κος Μπασιάκος Ευαγγέλος και Κος Σταθάς Ιωάννης
Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θηβαίων,  Κος Χατζησταμάτης Ανδρέας
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κος  Σαμιώτης Παναγιώτης
Οι Σύμβουλοι Κα Κόντου Ιουλία και Κος Γιαννίκας Δημήτριος
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,  Κος Καββαθάς Γεώργιος
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Βοιωτίας, Κος Παναγιώτης Αγνιάδης
Ο Γεν.Γραμ. της ΓΣΕΒΕΕ , Κος Κουράσης Γεώργιος
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ευβοίας, Κος Θαλάσσης Ηλίας
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, Κος  Στρατέλος Νικόλαος και το Δ/Σ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δηλεσίου, Κος Ηλίας Χρήστος
Η Πρόεδρος της Ένωσης Ορχομενού, Κα Στεφοπούλου Κική
Ο Πρόεδρος του Σωματείου εστίασης Λιβαδειάς, Κος Καλομοίρης Ιωάννης
Το Μέλος του Δ/Σ του ΕΒΕ Βοιωτίας, Κος Καρανάσιος Αλέξανδρος
Όλα τα Σωματεία Μέλη της ΟΕΒΕ Θήβας διά των Προέδρων και των Αντιπροσώπων στην ΟΕΒΕ.


Η συνέχεια αυτής της υπέροχης βραδιάς είχε την κοπή της πίτας της ΟΕΒΕ Θήβας, είχε τοποθετήσεις και επισημάνσεις για τα μεγάλα προβλήματα των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων (Ασφαλιστικό – φορολογικό – πνευματικά συγγενικά δικαιώματα- προσαυξήσεις – τόκοι – πρόστιμα – οφειλές επιχειρήσεων που έκλεισαν κ.α.), τόσο από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Θήβας κ. Χαρατσή , τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά, τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Βοιωτίας κ. Αγνιάδη, ζητήθηκε δε από τους Βουλευτές να ψηφίζουν για το λαό και όχι κομματικά.

Στην συνέχεια παραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις σε άτομα που παλεύουν και αναδεικνύουν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλα και σε ανθρώπους που σε δύσκολους καιρούς στήριξαν και κράτησαν ενεργές την ΟΕΒΕ Θήβας αλλα και την ΠΟΕΣΕ.

Οι βραβεύσεις είχαν ως εξής:

1)    Ο κ. Καββαθάς για την προσφορά του στην ΓΣΕΒΕΕ αλλα και την στηριξή του στην ΟΕΒΕ Θήβας.
2)    Ο κ. Κουράσης   για την προσφορά του στην ΓΣΕΒΕΕ          
3)    Ο Διευθυντής του καναλιού κ. Σιμόπουλος για την προσφορά του STAR Κεντρικής Ελλάδος στην ενημέρωση και στην ανάδειξη των προβλημάτων της Tοπικής Κοινωνίας και όχι μόνο.
4)    Τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ και της ΟΕΒΕ Ευβοίας κον Ζηνέλη Κων/νο.
5)    Τον Παναγιώτη Τσακίρη για την πολύχρονη προσφορά του στην ΟΕΒΕ Θήβας.
6)    Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Κορκίδης Βασίλης για την προσφορά του.


Η βραδιά είχε πλούσιο μενού με φαγητό, ποτό, γλέντι, χορό είχε απ΄ όλα.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Επίσης η ΟΕΒΕ Θήβας ευχαριστεί ιδιαίτερα όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε για την άψογη συνεργασία ετών που έχουμε μαζί τους






                   ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                           ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Ένωσης Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων

   
   

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας, τον Δήμο Θηβαίων και άλλους φορείς της πόλης, διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις για πρώτη φορά  στην πόλη μας. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014, με ώρα έναρξης στις 12:00 το μεσημέρι. Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων. Την συγκεκριμένη ημέρα θα υπάρχουν οργανωμένες εκδηλώσεις στην πλατεία της πόλης με κλόουν ,εμψυχωτές, ξυλοπόδαρους   μπουφέ, αναψυκτικά, μουσική, χορό και άλλα, για όλα τα παιδιά και τους γονείς. Φέτος και για πρώτη φορά, τα παιδιά θα πρέπει να ντυθούν με οποιαδήποτε στολή της αρεσκείας τους ώστε να δοθεί το απαραίτητο χρώμα στην εκδήλωση και να προσέλθουν στον χώρο της πλατείας όπου θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Επίσης μπορούν να ντυθούν ομαδικά έχοντας κάποιο θέμα είτε σαν τάξη ή σαν σχολείο ή και σαν παρέα. Θα γίνουν και βραβεύσεις  στο καλύτερο σχολείο.
Παρακαλείστε  όπως ενημερώσετε  τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων της μονάδας σας ώστε να ενημερωθούν όλα τα παιδιά και οι γονείς  .Περιμένουμε τη συμμετοχή σας !

                           Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων
                                     & Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων



   
 Η Πρόεδρος                                                                              Ο Γ. Γραμματέας
   
                                                                                                
Ρούλα Γκιζίλη    Ζαχαρίας  Κώστας
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 32χρονος στη Θήβα για παράνομη κατοχή και πώληση πυροτεχνημάτων

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για παράνομη κατοχή και πώληση πυροτεχνημάτων

Κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού ελέγχου σε παντοπωλείο ιδιοκτησίας του, κατασχέθηκαν δεκαοκτώ (18) πυροτεχνήματα (τύπου ρουκέτες - σφυρίχτρες), πυροδοτούμενα από εδάφους

Συνελήφθη, χθες (24-02-2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη κατοχή και πώληση πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα χθες το βράδυ, μετά την πραγματοποίηση αιφνιδιαστικού ελέγχου σε παντοπωλείο ιδιοκτησίας του 32χρονου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε πάγκο του καταστήματος και κατασχέθηκαν, δεκαοκτώ (18) πυροτεχνήματα μεγάλου μεγέθους (τύπου ρουκέτες - σφυρίχτρες), πυροδοτούμενα από εδάφους, τα οποία ο 32χρονος κατείχε προς πώληση, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, εν όψει του εορτασμού των Αποκριών, θα εντατικοποιηθούν με σκοπό την αποτροπή της παράνομης εμπορίας και διάθεσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το δελτίο της Αστυνομίας για τη ληστεία σε ξενοδοχείο στη Λιβαδειά

Πρώτο το Permisospress μετέδωσε την είδηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σε πλήρη εξέλιξη ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών (3) δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο στη Λιβαδειά
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (25-02-2014) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος δύο ημεδαπών, υπαλλήλου και ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στη Λιβαδειά.
Ειδικότερα οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο στο ξενοδοχείο και με την απειλή μονόκαννου κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν και δέσμευσαν αρχικά τον 26χρονο υπάλληλο και στην συνέχεια, σε δωμάτιο του 1ου ορόφου, την 84χρονη ιδιοκτήτρια.
Οι δράστες αφαίρεσαν το πορτοφόλι του 26χρονου, το οποίο περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των (3.000) περίπου ευρώ, από γραφείο της ιδιοκτήτριας και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η 84χρονη διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς προκειμένου να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγίδα για 600.000 ιδιοκτήτες: Στο Ε9 και οι ημιυπαίθριοι

Φόροι ακινήτων φέτος και για τους ημιυπαίθριους χώρους που τακτοποιήθηκαν το 2010, παρότι οι φορολογούμενοι νόμιζαν πως η εφορία θα τους απαλλάσσει
Να πληρώσουν φόρους ακινήτων και για τους ημιυπαίθριους χώρους που τακτοποίησαν το 2010, θα υποχρεωθούν για πρώτη φορά από φέτος και όσοι έκαναν χρήση του Νόμου Μπιρμπίλη, παρότι γνώριζαν πως η εφορία θα απαλλάσσει.

Με βάση τις διευκρινίσεις που έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, δήλωση Ε9 θα πρέπει να καταθέσουν φέτος, όχι μόνο όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετες κατασκευές –όπως ήταν γνωστό- αλλά και ημιυπαίθριους. Στη δήλωση θα πρέπει να αναγράψουν τα πραγματικά τετραγωνικά μετά την τακτοποίηση και όχι όσα ανέγραφε το συμβόλαιο.

Ωστόσο όταν έκαναν τη ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες αυτοί γνώριζαν ότι τα επιπλέον τετραγωνικά θα δηλώνονταν μόνον στο Ε1 (για να συνυπολογιστούν σαν τεκμήριο εισοδήματος) και όχι στο Ε9 για τον ΦΑΠ. Στο Ε9 θα αναγράφονταν μόνον αν είχαν ήδη δηλωθεί πριν την τακτοποίησή τους, ή σε περίπτωση μελλοντικής μεταβίβασης του ακινήτου και εφεξής από τον επόμενο ιδιοκτήτη.

Από φέτος όμως δεν ισχύει πια ο ΦΑΠ αλλά ο ΕΝΦΙΑ και εκεί δεν υπάρχει διάκριση για τους ημιυπαίθριους που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο 3843/2010 (νόμος Μπιρμπίλη). Έτσι, με τα νέα δεδομένα πλέον, θα πληρώνουν από φέτος μεγαλύτερο φόρο και για τα επιπλέον τετραγωνικά που θα πρέπει να τα δηλώσουν στο Ε9, ώστε να συμφωνούν με το σχέδιο του μηχανικού που έκανε την τακτοποίηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΔΔΗΕ ΘΗΒΑΣ: Εθελοντική αιμοδοσία στις 6 Μαρτίου







Σας προσκαλούμε την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 στη ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΗΒΑΣ (ΔΕΗ Α.Ε.)από ώρα 09:30 - 13:00 π.μ.να αφιερώσετε δέκα λεπτά...

από το χρόνο σας, στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που πραγματοποιούμε και να στρατευθείτε μαζί μας σε έναν αγώνα πολύ δύσκολο μεν,αλλά συνάμα και πολύ όμορφο που είναι ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ.




ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ,ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ,ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 14 Μαρτίου μπορούν οι ετεροδημότες να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα

Μέχρι τις 14 Μαρτίου μπορούν, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν, να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, προκειμένου να ψηφίσουν στον δήμο που κατοικούν. Στις τοπικές εκλογές, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, δεν λειτουργούν τμήματα ετεροδημοτών.

Δεν μπορεί για παράδειγμα, ένας πολίτης που κατοικεί μόνιμα στο δήμο Αθηναίων, αλλά έχει τα εκλογικά του δικαιώματα σε άλλο δήμο, να ψηφίσει στην Αθήνα. Έχει, όμως, την δυνατότητα να μεταφέρει τα εκλογικά του δικαιώματα. Τις παραπάνω διευκρινίσεις έδωσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όσοι βουλευτές της ΝΔ θελήσουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, θα πρέπει να παραιτηθούν από το αξίωμα τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερός σήμερα ο καιρός

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σημειωθεί βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα
Βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες βροχές στα πεδινά, λίγα χιόνια στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση του καιρού, περιμένουμε σήμερα.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαια βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφορ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαια εξασθένηση στα δυτικά.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαια βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφορ με βαθμιαια εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα γύρω ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλονιά
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαια βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Ενοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο στη Λιβαδειά

Αναγνώστης του Permissospress μας ενημέρωσε ότι πριν λίγα λεπτά έγινε ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο της Λιβαδειάς.Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.Νεότερες πληροφορίες  η ληστεία έγινε μετά τα μεσάνυχτα σε ξενοδοχείο  της  Λιβαδειάς,οι ληστές ήταν τρεις, πιθανότατα αλλοδαποί και με την απειλή όπλου  και ενός μαχαιριού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο τον έδεσαν, του πήραν το πορτοφόλι, συνεχίζοντας τη δράση τους  ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου βρισκόταν η ηλικιωμένη  ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και αφού την ακινητοποίησαν  της πήραν  3000 ευρώ περίπου.Οι έρευνες συνεχίζονται απο το Τ.Α.Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ