Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή η έξοδος για το τριήμερο της Αποκριάς


Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι ήταν έως σήμερα το βράδυ η έξοδος των εκδρομέων από τις εθνικές οδούς για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας. Ο άσχημος καιρός φαίνεται ότι κράτησε τους Αθηναίους στην πόλη, γεγονός που οδηγεί την Τροχαία στην εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μεγάλη κίνηση στις λεωφόρους της Αττικής, αφού όσοι έμειναν στην πόλη θα γιορτάσουν τα κούλουμα και θα πετάξουν χαρταετό στα κοντινά θέρετρα του νομού.
Μικρή η έξοδος για το τριήμερο της Αποκριάς

Όπως έγινε γνωστό από τους υπευθύνους των διοδίων στα δύο μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα, της Αθηνών -Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, η κίνηση έως απόψε το βράδυ ήταν λίγο περισσότερο αυξημένη από μία οποιαδήποτε Παρασκευή.

Ο καιρός το τριήμερο της Αποκριάς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα είναι άστατος, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και χιονοπτώσεις θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών.

Η αλλαγή του καιρού θα είναι αισθητή από σήμερα, με την κακοκαιρία να επιμένει έως και την προσεχή Τρίτη, οπότε θα σταματήσουν οι βροχοπτώσεις αλλά θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Για την Καθαρή Δευτέρα, μολονότι οι άνεμοι θα φτάσουν έως και τα επτά μποφόρ ευνοώντας το πέταγμα του χαρταετού, αλλά θα υπάρξουν νεφώσεις, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση ΟΕΒΕ Θήβας για τα πνευματικά συγγενικά δικαιώματα!



Μοίρασαν εξώδικα σε Θήβα και Λιβαδειά, αγνοώντας την Εθνική Επιτροπή που συνεδριάζει για το θέμα…

Χρ. Χαρατσής: «Μην πληρώσει κανείς  μέχρι την έκδοση της απόφασης, καθώς υπάρχει πιθανότητα μη αναγνώρισης οποιασδήποτε πληρωμής».

Επίθεση κατά των εταιριών πνευματικών και συγγενικών  δικαιωμάτων εξαπολύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας Χρ. Χαρατσής, μετά το προχθεσινό μπαράζ εξωδίκων σε επιχειρήσεις της Θήβας και της Λιβαδειάς, καλώντας τους συναδέλφους του να μην πληρώσει κανείς  μέχρι την απόφαση της εθνικής επιτροπής, στις 8 Μαρτίου…

«Μοίρασαν εξώδικα για δικαιώματα, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν κάποιοι για ανθρώπους που έχουν πεθάνει, κόβοντας κουστούμια 25.000 και 8.000 ευρώ αναδρομικά από το 2009  και ημέρα αναγνώρισης την 30η Δεκεμβρίου 2011. Κάποια στιγμή όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν και κάποιος οφείλει να προστατεύσει κι εμάς» τονίζει ο κ. Χαρατσής, ζητώντας παρέμβαση του Εισαγγελέα για το ποιοι είναι, τι αντιπροσωπεύουν, ποιο είναι το αμοιβολόγιο  τους και ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να μοιράζουν εξώδικα...

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει  ήδη συστήσει εθνική επιτροπή από 8 Ιανουαρίου 2014, με χρονικό ορίζοντα διμήνου, δηλαδή, μέχρι  8 Μαρτίου, η οποία συνεδριάζει με μέλη το υπ. Πολιτισμού , κρατικούς  φορείς, χρήστες, δηλαδή εκπρόσωποι των ΜΜΕ ή ραδιοφωνικών  σταθμών  ή τηλεοπτικών και όλοι οι διαχειριστές πνευματικών  συγγενικών δικαιωμάτων.

«Χρόνια αγωνιζόμαστε  με αυτό το νταβατζιλίκι, που θεσπίστηκε με τον 2121 του 93  και από τότε  γίνεται αφαίμαξη των εισπράξεων μας , είτε έχουμε είτε όχι . Δεν μπορεί μια εταιρία σαν την ΑΕΠΙ,   να μοιράζει κάθε εξάμηνο κέρδη 18.000.00 και  20.000.000 ευρώ, δεν είναι δυνατόν σε δυο χρόνια να δίνει 6.500.000 ευρώ σε δικηγόρους με λεφτά δικά μας. Κάποιος πρέπει να μας προστατεύσει. Δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν ούτε καν το αποτέλεσμα της επιτροπής, παρά εφορμούν με εξώδικα να αρπάξουν ότι προλάβουν»  υπογραμμίζει  ο εκπρόσωπος των Επαγγελματοβιοτεχνών, καλώντας τα μέλη της ΟΕΒΕ και όχι μόνο «να μην πληρώσει κανείς  πνευματικά συγγενικά δικαιώματα μέχρι την έκδοση της απόφασης, καθώς υπάρχει πιθανότητα μη αναγνώρισης οποιασδήποτε πληρωμής»..
  viotiki-ora.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 3η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:45 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
    Α/Α    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
    1    Περί της γνωμοδότησης επί της πρότασης του Β1 σταδίου της Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής
    Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) , τ.Δήμου Θεσπιέων και έγκριση κατευθύνσεων για
    τη σύνταξη του Β2 (τελικού) σταδίου.
    2    Περί των αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2014.
    3    Περί έγκρισης της υπό αριθ. 28/2014 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την
    αναπροσαρμογή τελών ύδρευσης του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.

    4    Περί της τροποποίησης σχεδίου πόλεως μεταξύ των Ο.Τ. 109-110.
    5    Περί της έγκρισης 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου <<Κατασκευή Δημοτικής
    Οδού>>, στην Τ.Κ Αλιάρτου.
    6    Περί της έγκρισης της με αριθ.πρωτ.8368/10-7-2013 απόφασης με θέμα ’’Συγκρότηση
    Επιτροπής Χαρακτηρισμού Φυσικού Εδάφους’’ , για το έργο ’’Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων
    Τ.Κ Άσκρης’’.
    7    Περί της έγκρισης της με αριθ.πρωτ.1728/10-2-2014 απόφασης με θέμα ’’Συγκρότηση
    Επιτροπής Χαρακτηρισμού Φυσικού Εδάφους’’ για το έργο ’’Ανάπλαση Χώρου Πλατείας Πέτρας
    Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.
    8    Περί της επέκτασης ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου.
    9    Περί της χορήγησης άδειας παραγωγού αυγών για λαϊκή αγορά του ενδιαφερόμενου
    (Γρανιτσιώτης Αθανάσιος).
    10    Περί έγκρισης της υπό αριθ. 5/2014 απόφασης Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.
    11    Περί της χρηματοδότησης του Αθλητικού Σωματείου Τ.Κ Λεονταρίου.
    12    Περί της αποδοχής ποσού 99.654,81Ευρώ ΚΑΠ μηνός Φεβρουαρίου 2014.
    13    Περί της αποδοχής ποσού 37,02Ευρώ που εκ παραδρομής παρακρατήθηκε ως προμήθεια
    από της 13η εντολή ΣΑΤΑ.
    14    Περί της αποδοχής ποσού 5.105,16Ευρώ , για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και απόδοση
    στη ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ.
   
    Η Πρόεδρος του
    Δημοτικού Συμβουλίου
   
   
   
   
   
    ΚΑΤΣΙΦΗ ΒΕΝΕΤΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς-Kατάθεση του πορίσματος για την έρευνα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου


Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για γερμανικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο.
Στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της 25ηςΦεβρουαρίου 2014, ο κ. Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ομάδα εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους μετά από πολύμηνη συστηματική εργασία συνέταξε και υπέβαλε το πόρισμα επί του ζητήματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων  και του κατοχικού δανείου.
Αιτούμαστε την κατάθεση του συνόλου της πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έρευνα επί του ζητήματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων  και του κατοχικού δανείου.

Οι αιτούντες βουλευτές
Γλέζος Μανώλης
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλη μια βδομάδα για αιτήσεις αγροτών στον Αναπτυξιακό




Παράταση μέχρι τις 5 Μαρτίου για την κατάθεση των φακέλων των αγροτών στον Αναπτυξιακό Νόμο, που χρηματοδοτεί και επενδύσεις στη γεωργία.
Η αγορά τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων είναι μια από τις επενδύσεις που μπορούν να ενταχθούν στον Επενδυτικό.

Επιπλέον χρονικό περιθώριο πέντε ημερών δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης για την υποβολή αιτημάτων στον α’ κύκλο του Επενδυτικού Νόμου από τον οποίο, όπως έγραψαν σε σχετικά ρεπορτάζ το Agronews και η εφημερίδα Agrenda, μπορούν να χρηματοδοτηθούν και πλήθος επενδύσεων στη γεωργία και τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων.

Η νέα προθεσμία είναι η ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στις 10:00 μ.μ. αντί για 28 Φεβρουαρίου που είχε ορισθεί αρχικά και η οποία, όπως είχαμε επισημάνει, ήταν ήδη πολύ μικρή.

Η παράταση δίνεται με σχετική τροπολογία η οποία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής την  Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από την ολομέλεια της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του επενδυτικού νόμου μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα όπως νέες φυτεύσεις δενδροκαλλιεργειών, θερµοκήπια, αγορά τρακτέρ και γεωργικών µηχανηµάτων, µονάδες µεταποίησης όπως ελαιοτριβεία, οινοποιεία, σφαγεία, τυροκοµεία, ζωοτροφάδικα, συσκευαστήρια και αποστακτήρια.

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων υπαγωγής για τον Β΄ Κύκλο του 2014 -για τον οποίο θα ισχύσουν οι ίδιοι όροι- θα καθοριστούν με νέα Υπουργική Απόφαση.

Το υπουργείο Ανάπτυξης στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι πρόσφατες αλλαγές στις ημερομηνίες είναι επιβεβλημένες λόγω των αλλαγών νομικού πλαισίου της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2ο εξάμηνο του 2014 και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις διαδικασίες αξιολόγησης, ένταξης και χρηματοδότησης των ώριμων επενδυτικών σχεδίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μητσικώστας μιμείται τον Σταύρο Θεοδωράκη και είναι καλύτερος και από τον ίδιο τον Θεοδωράκη -βίντεο

Σε απίστευτο viral εξελίσσεται το βίντεο του Γιώργου Μητσικώστα, που επέστρεψε με νέα εκπομπή στην τηλεόραση και εμφανίστηκε και ως Σταύρος Θεοδωράκης, στην εκπομπή Πρωταγωνιστής – και όχι Πρωταγωνιστές.

Τα γνωστά πλάνα των εκπομπών με τον δημοσιογράφο να κυριαρχεί ή να καταφεύγει σε λιτές ερωτήσεις κυριαρχούν, μαζί με τη γλώσσα του σώματος και τη δημιουργική υπερβολή της σάτιρας, όπως την ασκεί ο Γιώργος Μητσικώστας. Εντυπωσιάζει, για μια ακόμη φορά, η ομοιότητα στη φωνή. Ο Μητσικώστας παρουσιάζει στο κανάλι Ε, το Μήτσι Show.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Λιβαδειά για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών

Συνελήφθη, χθες (27-02-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 08-11-2005 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 37χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Συνελήφθη 51χρονη ημεδαπή στη Λιβαδειά, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων

Συνελήφθη, χθες (27-02-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μία 51χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε η από 20-11-2011 καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, η οποία τυγχάνει συγχωνευτική έξι (6) καταδικαστικών αποφάσεων του ιδίου Πλημμελειοδικείου και η οποία κατέστη εκτελεστή, καθόσον δεν τηρήθηκαν οι όροι της.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, η 51χρονη καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και δέκα (10) ημερών, για παραβάσεις Υγειονομικών Διατάξεων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Λαβράκια"έβγαλε η Ασφάλεια Λιβαδειάς-Και άλλη σύλληψη για βεγγαλικά

Συνελήφθη 37χρονη ημεδαπή για παράνομη εμπορία και διάθεση βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων στη Λιβαδειά

Κατασχέθηκαν (10) βεγγαλικά, (530) πυροτεχνήματα, καθώς και (4.224) παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων, μετά από έλεγχο σε κατάστημα εποχιακών ειδών (αποκριάτικα)

Αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές ο 62χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Συνελήφθη, χθες (27-02-2014) το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μία 37χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και διάθεση βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, μετά την πραγματοποίηση αιφνιδιαστικού ελέγχου, σε κατάστημα με εποχικά είδη (αποκριάτικα), συνελήφθη η 37χρονη ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να διαθέτει προς πώληση:

     Δέκα (10) βεγγαλικά,
     πεντακόσια τριάντα (530) πυροτεχνήματα και
     τέσσερις χιλιάδες, διακόσια είκοσι τέσσερα (4.224) παιδικά αθύρματα,

διαφόρων τύπων, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Τα ανωτέρω βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα κατασχέθηκαν, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 62χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός για παράνομη
εμπορία και διάθεση βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων στη Λιβαδειά
Κατασχέθηκαν (85) βεγγαλικά, (677) πυροτεχνήματα καθώς και (362) παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων, μετά από έλεγχο σε κατάστημα εποχιακών ειδών (αποκριάτικα)

Αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές ο 38χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Συνελήφθη, χθες (27-02-2014) το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και διάθεση βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, μετά την πραγματοποίηση αιφνιδιαστικού ελέγχου, σε κατάστημα με εποχικά είδη (αποκριάτικα), συνελήφθη ο 47χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να διαθέτει προς πώληση:

    Ογδόντα πέντε (85) βεγγαλικά,
    εξακόσια εβδομήντα επτά (677) πυροτεχνήματα και
    τριακόσια εξήντα δύο (362) παιδικά αθύρματα,

διαφόρων τύπων, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Τα ανωτέρω βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα κατασχέθηκαν, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 38χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα γέμιζαν τη Λιβαδειά με παράνομα βεγγαλικά

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός για παράνομη
εμπορία και διάθεση βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων στη Λιβαδειά
Κατασχέθηκαν (85) βεγγαλικά, (677) πυροτεχνήματα καθώς και (362) παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων, μετά από έλεγχο σε κατάστημα εποχιακών ειδών (αποκριάτικα)

Αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές ο 38χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Συνελήφθη, χθες (27-02-2014) το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και διάθεση βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, μετά την πραγματοποίηση αιφνιδιαστικού ελέγχου, σε κατάστημα με εποχικά είδη (αποκριάτικα), συνελήφθη ο 47χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να διαθέτει προς πώληση:

    Ογδόντα πέντε (85) βεγγαλικά,
    εξακόσια εβδομήντα επτά (677) πυροτεχνήματα και
    τριακόσια εξήντα δύο (362) παιδικά αθύρματα,

διαφόρων τύπων, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Τα ανωτέρω βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα κατασχέθηκαν, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 38χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Συνελήφθη 37χρονη ημεδαπή για παράνομη εμπορία και διάθεση βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων στη Λιβαδειά
Κατασχέθηκαν (10) βεγγαλικά, (530) πυροτεχνήματα, καθώς και (4.224) παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων, μετά από έλεγχο σε κατάστημα εποχιακών ειδών (αποκριάτικα)

Αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές ο 62χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Συνελήφθη, χθες (27-02-2014) το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μία 37χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και διάθεση βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, μετά την πραγματοποίηση αιφνιδιαστικού ελέγχου, σε κατάστημα με εποχικά είδη (αποκριάτικα), συνελήφθη η 37χρονη ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να διαθέτει προς πώληση:

     Δέκα (10) βεγγαλικά,
     πεντακόσια τριάντα (530) πυροτεχνήματα και
     τέσσερις χιλιάδες, διακόσια είκοσι τέσσερα (4.224) παιδικά αθύρματα,

διαφόρων τύπων, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Τα ανωτέρω βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα κατασχέθηκαν, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 62χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικο Γλέντι στις Θεσπιές

Διαβάστε Περισσότερα »

“Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Περικλή Αντωνίου στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς”




Την Τετάρτη 5 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς θα παραστεί ο φωτογράφος Περικλής Αντωνίου ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου του φωτογράφου.


Λίγα λόγια για τον Περικλή Αντωνίου:          

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά και Πληροφορική. Aσχολείται με την φωτογραφία από το 1986 και από το 1990 είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και στην επαρχία και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Έχει εκδώσει τα λευκώματα «καθ΄οδόν» (1995) και «βλέμματα μοναξιάς» (1996).


Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο για πληροφορίες:  6945894332


Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://www.fmag.gr


Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς


Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ       H Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ



Ιωάννης Λεμονής           Μαρία Μίχου
Διαβάστε Περισσότερα »

Αδίστακτοι μπράβοι -Εσπασαν τα δάχτυλα επιχειρηματία που αρνήθηκε να τους πληρώσει

Μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε Αθήνα, Κόρινθο και Εύβοια, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε καταστήματα. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 17 συλλήψεις και έχουν κατασχεθεί όπλα και χρήματα.

Οι «μπράβοι» ζητούσαν εκβιαστικά από καταστηματάρχες να τους καταβάλλουν χρήματα. Τα ποσά που απαιτούσαν μηνιαίως, κυμαίνονταν από 200 έως 1.500 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που οι... πελάτες δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους, οι μπράβοι δεν δίσταζαν ακόμη και να τους ξυλοκοπούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία περίπτωση οι μπράβοι δεν δίστασαν να σπάσουν τα δάχτυλα ενός θύματος που αρνήθηκε να τους πληρώσει. Συγκεκριμένα, οφειλέτης που ζήτησε από τον τοκογλύφο μεγαλύτερη χρονική προθεσμία για την αποπληρωμή του «δανείου», βρέθηκε αντιμέτωπους με τρεις σωματώδης άνδρες, οι οποίοι του έσπασαν τρία δάχτυλα του χεριού του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 5η Μαρτίου  2014, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα  09.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα.


                   Τα  θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα  εξής:


1.    ΄Εγκριση πρακτικών διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας περί υπομίσθωσης του δημοτικού ακινήτου «Τουριστικό Περίπτερο ΞΕΝΙΑ» στην περιοχή Κρύα Λιβαδειάς.
2.    ΄Εγκριση Πρακτικών Δημοπρασίας του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ».
3.    ΄Εγκριση πρακτικών πλειοδοτικής δημοπρασίας για την μίσθωση αγροκτήματος που βρίσκεται στην θέση «ΒΡΟΥΛΙΕΣ» της Τοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας του Δήμου Λεβαδέων και έχει εμβαδόν 5,400 τ.μ.
4.    ΄Εγκριση πρακτικών πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση λιβαδιού (θέση «ΑΡΓΥΡΑΚΟΥ – ΣΚΑΝΤΖΗ»)  στην περιοχή Τοπ. Κοινότητας Μαυρονερίου , κυριότητας του  Δήμου Λεβαδέων και έχει έκταση 350 στρέμματα.
5.    ΄Εγκριση πρακτικών πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση λιβαδιού (θέση «ΓΟΡΙΤΣΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»)  στην περιοχή Τοπ. Κοινότητας Παρορίου , κυριότητας του  Δήμου Λεβαδέων και έχει έκταση 1.500,00 στρέμματα.
6.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 και των άρθρων 23.2.1 και 23.2.4 της διακήρυξης του έργου ΄΄ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ΄΄ δικαιολογητικών για τη σύναψη σύμβασης  , για την εκτέλεση του προαναφερόμενου έργου , τα οποία προσκόμισε η επιχείρηση «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Λ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ» προσωρινή ανάδοχος για την κατασκευή του ανωτέρω έργου ύστερα από το υπ΄αριθμό 4848/17.02.2014 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας.
7.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 και των άρθρων 23.2.1 και 23.2.4 της διακήρυξης του έργου ΄΄ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ’’  δικαιολογητικών για τη σύναψη σύμβασης  , για την εκτέλεση του προαναφερόμενου έργου , τα οποία προσκόμισε η Κ/ΞΙΑ ΣΤΑΪΚΟΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΦΑΣΣΑΣ Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» προσωρινή ανάδοχος για την κατασκευή του ανωτέρω έργου ύστερα από το υπ΄αριθμό 4843/17.02.2014 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας.
8.    Κατάρτιση όρων δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης αστικού ακινήτου του Δήμου Λεβαδέων.
9.    Σύνταξη απολογισμού εσόδων – εξόδων του κληροδοτήματος ‘’Μπίμειο ΄Επαθλο ΄Αμιλλας’’ , οικονομικού έτους 2013.
10.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 150.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ».
11.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 15.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ (ΠΛΗΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΚΙΟΥ».
12.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 76.157,81  ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Μελέτη ΄Εργων Ανακατασκευής Εσωτερικού Δικτύου , ΄Εργων Προσαγωγής Ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Αγίου Γεωργίου.
13.    Διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 20.835,00 ευρώ για τα ασφάλιστρα οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Λεβαδέων.
14.    Διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων συνολικού ύψους 4.487,75 ευρώ , για την πληρωμή μέρους δαπάνης σε διαταγή της 23/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.
15.    Διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων συνολικού ύψους 24.123,13 ευρώ , για την πληρωμή δαπάνης στην Αθανασίου Αλεξάνδρα σε διαταγή στης 11/2004 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.
16.    Διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων συνολικού ύψους 23.823,13 ευρώ , για την πληρωμή δαπάνης στην Καράτζαλη Γαρυφαλιάς  σε διαταγή της 12/2004 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.
17.    ΄Εγκριση διάθεσης πιστώσεων για την συντήρηση των λογισμικών του Δήμου Λεβαδέων.
18.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού έτους 2014 που αφορούν την «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας».
19.    ΄Εγκριση δαπανών και διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2014 που αφορούν «Συνδρομή σε νομικές βάσεις δεδομένων (Δήμος ΝΕΤ και Νομική Βάση Πληροφοριών)».
20.    ΄Εγκριση δαπανών και διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2014 που αφορούν εργασίες εκτύπωσης (φωτοτυπίες , μητρώα αρρένων κ.α.) του Δήμου Λεβαδέων.
21.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού ύψους 150,00 ευρώ για δαπάνες επιμόρφωσης προσωπικού  της Οικ. Υπηρεσίας του Δήμου Λεβαδέων σε σεμινάριο την 14/3/2014.
22.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 55.000,00 ευρώ που αφορούν εργασίς αποκομιδής απορριμμάτων των Δημοτικών Ενοτήτων Χαιρώνειας και Δαύλειας του Δήμου Χαιρώνειας.
23.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 5.992,39 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡOΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΚΙΟΥ».
24.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 100.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
25.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 85.717,45 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο «Προστασία υφιστάμενου αγωγού καυσίμων».
26.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 25.635,23 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ».
27.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 7.187,06 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ».
28.    Υποβολή της αριθ. 3/2014 απόφασης Τοπικής Κοινότητας Αγ. Τριάδας Δήμου Λεβαδέων με τίτλο ‘’Αποδοχή δωρεάς’’.




ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτυ Μασκέ του Α.Ο.Θεσπιακού


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό στη Λιβαδειά




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

& ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Στο πλαίσιο της Ημέρας Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού,

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Ημερίδα με θέμα:

«ΓΟΝΕΑ: Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ»

την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, ώρα: 19:00

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Λιβαδειά
Διαβάστε Περισσότερα »

8 προσλήψεις στην Περιφέρεια Βοιωτίας-και μια στον Δήμο Ορχομενού



O αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου δίµηνης διάρκειας, συνολικά οκτώ ατόµων για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων και εποχικών αναγκών
της Περιφερειακής Ενότητας και συγκεκριμένα των εξής, ανά ειδικότητα και αριθμό ατόμων:

ΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Επόπτες) 2

∆Ε ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 2

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 4

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη ∆/νση ∆ιοικητικού Οικονοµικού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά) 3ος όροφος, κατά τις εργάσιµες ηµέρες  και ώρες από 24/2/2014 έως και 28/2/2014.

    Πρόσληψη 1 ατόμου στο Δήμο Ορχομενού

Ο δήμαρχος Ορχομενού ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Ορχομενού, που εδρεύει στον Ορχομενό και συγκεκριμένα με την εξής ειδικότητα:

ΔΕ Χειριστής μηχανήματος έργου 1

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, 28 ης Οκτωβρίου 50, Τ.Κ.32300 ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ, υπόψιν κας Φορτάτου Κρυσταλλίας (τηλ. επικοινωνίας: 2261351106) από 19.02.2014 έως 28.02.2014.


Διαβάστε Περισσότερα »

Party Μασκέ στην Ελλοπία


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 16.000 πολίτες έσπευσαν να σώσουν το σπίτι τους



Τις 16.000 φθάνουν οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί, στις τράπεζες για υπαγωγή στο νόμο που προστατεύει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών από πλειστηριασμούς για το 2014, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από σύσκεψη με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Γιώργος Ζαννιάς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη εφαρμογής του νόμου.

"Αυτό δείχνει ότι άνθρωποι που είχαν διακόψει τις σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα, είδαν ότι ο νόμος αυτός επιτρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση στις σχέσεις τους με τις τράπεζες, χωρίς να υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά και χωρίς φυσικά να υπάρχουν οι κίνδυνοι που θα υπήρχαν εάν δεν είχαμε αυτές τις συγκεκριμένες προβλέψεις", δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων προς τις τράπεζες λήγει σήμερα Παρασκευή 29/02 και η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τις 18.000.

Ωστόσο, για όσους δανειολήπτες εκδοθούν κατασχετήρια μετά την 1η Μαρτίου ο νόμος προβλέπει δίμηνη προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας.

Δάνεια προς τις επιχειρήσεις

Στη σχετική συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία εκταμίευσης επιχειρηματικών δανείων από τις τράπεζες, με αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου, έχουν εκταμιευθεί 1,26 δισ. ευρώ (έναντι στόχου 2 δισ. ευρώ ως τον Απρίλιο). Ωστόσο, τον Ιανουάριο περιορίστηκε ο ρυθμός αύξησης σε 8% από 28% το προηγούμενο δίμηνο, γεγονός που αποδίδεται από τραπεζικούς κύκλους κυρίως σε αύξηση της αβεβαιότητας, που αποτυπώθηκε και στη μείωση των καταθέσεων.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως όταν συνολικά στην Ευρώπη τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα μειώνονται κατά 2% είναι λογικό να υπάρχουν αντίστοιχες εξελίξεις στη χώρα μας.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε με την Ένωση Τραπεζών να εκπονηθεί σε συνεργασία και με το ΙΟΒΕ μελέτη για τον σχεδιασμό των χρηματοδοτικών εργαλείων που απαιτούνται στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, η οποία θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ.

Νωρίτερα, στο υπουργείο Οικονομικών συνεδρίασε υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Θέματα συζήτησης ήταν, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και η παροχή συμβουλών προς τους οφειλέτες, η ανάπτυξη αρχείου δεδομένων οικονομικών συμπεριφοράς και ο σχεδιασμός του θεσμού εξωδικαστικής διαμεσολάβησης στη διαδικασία ρυθμίσεων οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρία τέλος: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα σε όλη τη χώρα

Δεν θα κάνει τη χάρη ο καιρός σε όσους έχουν προγραμματίσει μίνι απόδραση για το τριήμερο, καθώς από σήμερα αναμένεται να αλλάξει. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από τα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα, ενώ θα πλήξουν και την Αττική από το βράδυ. Η θερμοκρασία ωστόσο, δεν αναμένεται να σημειώσει πτώση και θα κινηθεί από τους 14 έως τους 16 βαθμούς Κελσίδου. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι καιρικές συνθήκες, οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής :

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βραδύ στη Θεσσαλία.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα δυτικά τη νύχτα.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις στα βόρεια πιο πυκνές όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές και βραδινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ