Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Σεμινάριο «Δημιουργική Επεξεργασία Φωτογραφιών» στo Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς


Επειδή η έννοια της Φωτογραφίας δε σταματά με την λήψη αλλά απαιτεί και την επεξεργασία των φωτογραφιών, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ανακοινώνει τη διοργάνωση σεμιναρίου με τον τίτλο: «Δημιουργική Επεξεργασία Φωτογραφιών».
Σε ποιους απευθύνεται: Σε όσους γνωρίζουν ήδη τα θέματα της «σύνθεσης και της  λήψης» μιας Φωτογραφίας και επιθυμούν να «μπουν» στον θαυμαστό κόσμο της δημιουργικής επεξεργασίας των φωτογραφιών τους.
Χρόνος: 15, 22 και 29 Μαρτίου 2014
Διάρκεια: 12 ώρες (3 4ωρα)
Εισηγητής Σεμιναρίων: Δαμιανός Μωραΐτης
Προϋποθέσεις: Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, πέρα από το βασικό χειρισμό του ηλεκτρονικού υπολογιστή, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Είναι σημαντική όμως η χρήση του δικού τους laptop από τους συμμετέχοντες.
Τόπος: Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς | Κάδμου 7 & Δαιδάλου - Λιβαδειά
Κόστος συμμετοχής: Και για τις 12 ώρες, το συμβολικό ποσό των 10 €. Το ποσό θα διατεθεί για τις ανάγκες υλοποίησης των δράσεων και εκδηλώσεων του Media Lab της Βιβλιοθήκης.
Το σεμινάριο αφορά το LightRoomPhotoShop, και χωρίζεται σε τρείς ενότητες:

Ενότητα 1η : Σάββατο 15 Μαρτίου 2014     από 10 πμ  έως  2 μμ
ü Τεχνικές οργάνωσης του αρχείου σας καθώς και τεχνικές backup του φωτογραφικού σας αρχείου.
ü Επεξήγηση και ανάλυση των πλεονεκτημάτων των αρχείων RAW.
ü Γνωριμία με τη φιλοσοφία του Lightroom.
ü Το περιβάλλον εργασίας
ü Διαχείριση του υπάρχοντος φωτογραφικού αρχείου.
ü Εισαγωγή φωτογραφιών, αξιολόγηση και ταξινόμηση βάσει των Keywords. Τεχνικές γρήγορης αναζήτησης.

Ενότητα 2η : Σάββατο 22 Μαρτίου 2014  από10 πμ  έως  2 μμ
ü Δυναμική και δημιουργική επεξεργασία: Χρωματικές και τονικές διορθώσεις, μετατροπή σε ασπρόμαυρο, τεχνικές βελτίωσης του χρώματος, επίλυση προβλημάτων γεωμετρίας των φακών και διόρθωση προοπτικής.
ü Εργαλεία τοπικής επεξεργασίας.
ü Μείωση θορύβου, τεχνικές όξυνσης.

Ενότητα 3η : Σάββατο 29 Μαρτίου 2014  από10 πμ  έως  2 μμ
ü Δημιουργία slideshow και Video παρουσιάσεων.
ü Εκτύπωση μέσω του Lightroom.
ü Δημιουργία προσωπικών Presets για εξαγωγή των φωτογραφιών σας, καθώς και δημιουργία προσωπικών Templates των slideshow και Video παρουσιάσεων σας.
  σεμινάριο ο καθένας θα εξασκείται πάνω στις δικές του φωτογραφίες.
Οι συμμετοχές είναι αυστηρά περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα (http://goo.gl/uORmEp)
Πληροφορίες: Κ. Κεράστα, στο τηλ. 22610. 89979.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι


Απολυτίκιον

Τας του πλάνου παγίδας εκφυγών, ιερώτατε, απλανῶς επορεύθης δια βίου, πατὴρ ημών, Νικόλαε αοίδιμε Πλανά, ουράνια χαρίσματα λαβών, αγρυπνίαις και νηστείαις, ιερουργών οσίως τω Κυρίῳ σου. Όνπερ καθικετεύων εκτενῶς, Νάξιον ιεράτευμα, πρέσβευε δωρηθῆναι καὶ ημίν το θείον έλεος.
















Διαβάστε Περισσότερα »

Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης

Ήταν επί χρόνια αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μονή Πεντέλης
Εκοιμήθη το μεσημέρι της Κυριακής σε ηλικία 86 ετών ο επί σειρά ετών αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Πεντέλης, Τιμόθεος Κιλίφης.

Ο Τιμόθεος Κιλίφης γεννήθηκε στο Αίγιο το 1928, όπου τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο το 1948, με καθυστέρηση 2 ετών λόγω της κατοχής.

Το 1952 συνεργάστηκε και κατόπιν έγινε μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων "Η Ζωή" και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων "Ο Σωτήρ", απ' όπου κι αποχώρησε το 1972 για να γίνει μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στην οποία έμεινε μέχρι το θάνατό του.

Πολυγραφότατος συγγραφέας και λογοτέχνης, έχει λάβει πληθώρα λογοτεχνικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.

Ήταν τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2000, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το βραβείο Α' τάξεως και το Χρυσό Μετάλλιο, για τη λογοτεχνική και την εν γένει προσφορά του στα γράμματα, αλλά και στην κοινωνία.

Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, τον ανακήρυξε με -κατά νόμον- απόφασή της, Επίτιμο Ακαδημαϊκό με χρυσό Μετάλλιο, "Για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό".

Για τους ιδίους λόγους, βραβεύτηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αιγίου και το Δήμο Αιγίου στο χώρο της αίθουσας του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου πλήθος συμπολιτών του, τίμησε τον σεβάσμιο Γέροντα για το έργο του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Γλέντησαν οι Νέοι της Ελλοπίας

Το Νεανικό party Μασκέ  στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Καφέ μπαρ "Οαση"στην Ελλοπία.  Οι νέοι της Ελλοπίας έβαλαν όλη τους τη φαντασία για να ντυθούν και το γλέντησαν  μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε ρυθμούς καρναβαλιού
 







ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με κλειδάριθμο η πρόσβαση σε προγράμματα του ΟΑΕΔ

Με τη χρήση κλειδάριθμου θα είναι εφικτή στο εξής η πρόσβαση σε προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η έκδοσή του είναι ευθύνη του ίδιου των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ενόψει της δημοσίευσης των νέων προγραμμάτων που θα υλοποιήσει ο Οργανισμός, καλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης (κλειδάριθμο) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ.

Για την έκδοση κλειδαρίθμου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:
Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του επιχειρηματία.

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μέσω του νόμιμα ορισμένου για τον σκοπό αυτό, με απόσπασμα πρακτικού από το ΔΣ της Εταιρείας, εκπρόσωπου τους, το ανωτέρω απόσπασμα πρακτικού, την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας. Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί επίσης να διενεργηθεί από τον διαχειριστή της επιχείρησης ή υπάλληλο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με πληρεξούσιο από συμβολαιογράφο ή με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης). Όταν πρόκειται για εταιρείες ως εξουσιοδότηση νοείται η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας που ορίζει τον νόμιμο εκπρόσωπο.

Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρούνται όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ.,email, ΑΦΜ κλπ) κάθε υποκαταστήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες και νέα επιδείνωση του καιρού το απόγευμα

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα -Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη-Μποφόρ και την Καθαρά Δευτέρα
Ο Μάρτης μπορεί να είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, αλλά δεν μας υποδέχεται με θερμό καλωσόρισμα.

Βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χιόνια στα ορεινά έκαναν την εμφάνισή τους ήδη από το Σάββατο, ενώ όπως φαίνεται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα Κούλουμα σε όλη τη χώρα θα διεξαχθούν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Κυριακής
Χειμωνιάτικο θα ειναι σήμερα Κυριακή το σκηνικό του καιρού, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και τους ισχυρούς νότιους ανέμους, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά για σήμερα: Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στις Ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο, από 7 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στην Κρήτη να φτάνουν στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους και ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν εκ νέου σε δυτικούς.

Νεφώσεις με βροχές που σταδιακά θα σταματήσουν και νέα επιδείνωση του καιρού το βράδυ με βροχές ή καταιγίδες που τη νύχτα προς Δευτέρα ενδέχεται να είναι ισχυρές, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Δύσκολα θα πετάξει ο χαρταετός...

Την Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Βαθμιαία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από την Κριμαία αρχίζει το μοίρασμα της -τέως- Ουκρανίας



Οι άνθρωποι των Αμερικανών και των Γερμανών στην Ουκρανία, ακροδεξιών και ναζιστικών πολιτικών πεποιθήσεων, πήραν την εξουσία στο Κίεβο.
Ο πρώτος νόμος που ψήφισε το νέο ουκρανικό κοινοβούλιο είναι να θέσει εκτός νόμου το κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας και να απαγορεύσει τη χρήση της... ρωσικής γλώσσας - όπως και της ελληνικής, της ρουμανικής και της ουγγρικής!

    Άρθρο-ανάλυση του κ.Γ.Δελαστίκ

Κατάργησε επίσης τον νόμο που απαγόρευε τη ναζιστική προπαγάνδα, ενώ ταυτόχρονα ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών γνωστός...ακροδεξιός και νεοναζί διορίζονται κατά κόρον σε αυτό το υπουργείο που είναι επιφορτισμένο με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας! Διέλυσαν ήδη τις δυνάμεις ασφαλείας του προηγούμενου καθεστώτος, όπως είναι φυσιολογικό. Μεταξύ Λευκού Οίκου και καγκελαρίας όμως φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έχουν το πάνω χέρι, παρά την εθελοντική γερμανοδουλεία των φιλοναζιστών Ουκρανών. Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης αναμενόταν να τοποθετηθεί ο Αρσένι Γιατσενιούκ, πατενταρισμένος άνθρωπος των Αμερικανών που παίρνει εντολές απευθείας από την Ουάσιγκτον.

Οι Αμερικανοί επίσης έχουν δημιουργήσει «προστατευτικό κλοιό» γύρω από τη Γιούλια Τιμοσένκο, με την οποία βρίσκονται μαζί από το πρωί έως το βράδυ αξιωματούχοι και διπλωμάτες των ΗΠΑ. Την προορίζουν πιθανότατα για πρόεδρο της Ουκρανίας, αλλά μέχρι στιγμής η Τιμοσένκο, η οποία μέχρι προ ημερών βρισκόταν στη φυλακή, δεν είχε φυσικά τον χρόνο να ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, αν τελικά ισχύει αυτή η συμφωνία. Ο μόνος που έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της Ουκρανίας είναι ο άνθρωπος των Γερμανών, ο πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, τον οποίον οι Αμερικανοί αποκλείουν κατηγορηματικά.

Το πέρασμα της εξουσίας στο Κίεβο στη φιλοδυτική Ακροδεξιά ενεργοποίησε ήδη τις διαδικασίες απόσχισης των ανατολικών φιλορωσικών περιοχών της χώρας, με πρώτο στόχο την επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία. Εκεί ανήκε ανέκαθεν η Κριμαία και ήταν τμήμα της Ομόσπονδης Ρωσικής Σοβιετικής Δημοκρατίας μέχρι το 1954, όταν ο παταγωδώς αποτυχημένος σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ, Ουκρανός ο ίδιος, την υπήγαγε διοικητικά στην Ουκρανία, λίγο μετά αφότου διαδέχθηκε τον Στάλιν στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ενωσης. Τότε φυσικά αυτή η πράξη ήταν μια ασήμαντη κίνηση εσωτερικής διοίκησης, σαν να λέμε π.χ. αν ο νομός Αχαΐας υπάγεται στην περιφέρεια Πελοποννήσου ή στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά με τον διαμελισμό της Ουκρανίας το θέμα της Κριμαίας καθίσταται κορυφαίο, αφού εκεί βρίσκεται η έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι οι Ρώσοι δεν θα αφήσουν την Κριμαία στα χέρια της ακροδεξιάς, φιλοναζιστικής ουκρανικής κυβέρνησης, όπως όλα δείχνουν.

Ηδη από τη νύχτα της Πέμπτης, αν και φυσικά δεν ομολογείται επισήμως, Ρώσοι καταδρομείς κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου της Κριμαίας για να μπορούν να το υπερασπιστούν αποτελεσματικά, αν επιχειρήσουν να το καταλάβουν οι κυβερνητικές φιλοναζιστικές δυνάμεις. Οι κάτοικοι της Κριμαίας είναι σε ποσοστό άνω του 70% Ρώσοι, με το ποσοστό αυτό πιθανότατα να αυξάνεται ραγδαία τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ο δήμαρχος και οι αρχές της Κριμαίας περνούν ταχύτατα στα χέρια των Ρώσων. Στη Σεβαστούπολη, έδρα του ρωσικού στόλου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει ήδη συνοριακά φυλάκια ελέγχων. Ολες οι ρωσικές στρατιές που βρίσκονται στα δυτικά της Ρωσίας -πάνω από 150.000 άνδρες μέχρι στιγμής- τέθηκαν ήδη κατ' εντολήν του Κρεμλίνου σε «ετοιμότητα μάχης»!

Πρόκειται για μία κίνηση πολύ περισσότερο εντυπωσιασμού και πολιτικού συμβολισμού παρά ουσίας, αλλά οπωσδήποτε και μόνο η εντύπωση χιλιάδων ρωσικών τεθωρακισμένων έτοιμων να εισβάλουν στην Ουκρανία, αν λάβουν σχετική διαταγή, προκαλεί ρίγος. Στο μεταξύ, στις ρωσόφιλες περιοχές της Ουκρανίας συγκροτούνται πολιτοφυλακές με χιλιάδες άνδρες στη δύναμή τους προκειμένου να μην επιτρέψουν να αποκτήσουν τον έλεγχο σε αυτά τα ουκρανικά εδάφη η κυβέρνηση του Κιέβου και οι νεοναζί και ακροδεξιοί που την απαρτίζουν. Στόχος του Κρεμλίνου μέχρι στιγμής δεν είναι να αποσχιστούν επίσημα από την Ουκρανία αυτές οι περιοχές, αλλά να ασκείται «ντε φάκτο» η εξουσία από φιλορωσικές δυνάμεις. Κανείς όμως δεν ξέρει αν τελικά αυτό θα καταστεί δυνατό ειρηνικά, όπως αποδείχθηκε σε πολύ μικρότερη κλίμακα στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία της Γεωργίας στον Καύκασο, η οποία προκάλεσε πόλεμο κατά της Ρωσίας, τον οποίον φυσικά έχασε κατά κράτος.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ