Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φιλιππίδης στο επί κοντώ



Σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό στίβο. Ο Έλληνας Πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Σόποτ Πολωνίας με επίδοση 5, 80 μ.

O Φιλιππίδης χάρισε στην Ελλάδα το 5ο της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε κλειστό στίβο. 



Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Η συγνώμη δεν αρκεί αν δεν υπάρξει Δικαιοσύνη για τις γερμανικές θηριωδίες"

Του ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΑΚΑ*

<<Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!>>: Με αυτό το σύνθημα στο πανό που ανοίξαμε στο χώρο του Μνημείου των σφαγιασθέντων στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων αμέσως μετά  την πρώτη επίσημη <<συγνώμη>> που ακούστηκε - καθαρά,χωρίς περιστοφές αλλά και αυτοκριτική γιατί άργησε τόσες δεκαετίες -  από την πλευρά της Γερμανίας επί ελληνικού εδάφους στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, αυτό  του Γερμανού Προέδρου κ.Γιοάχιμ Γκάουκ , δώσαμε και την απάντηση για λογαριασμό κάθε Ελληνα πατριώτη: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση! Το είπαμε με το σύνθημα<<Δι-και-ο-σύ-νη!>>  που φωνάξαμε αλλά και ευθέως στον ίδιο τον Γερμανό Πρόεδρο όταν μας δέχθηκε λίγα λεπτά αργότερα στην λιτή Αίθουσα Μνήμης των θυμάτων των Ναζί στις Λιγκιάδες, για να του δώσουμε την θέση-απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδικήσεων Γερμανικών Οφειλών: <<Η ενέργειά σας να ζητήσετε συγνώμη είναι θαρραλέα και ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ικανοποίηση όλων συνολικά των ελληνικών διεκδικήσεων ως προς τις γερμανικές οφειλές, με συζήτηση, με διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών, με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό>> ήταν με δύό λόγια -και δια στόματος του Αριστομένη Ι. Συγγελάκη - η τοποθέτηση της αντιπροσωπείας του Εθνικού Συμβουλίου, Εκπροσώπων  Ενώσεων Θυμάτων Κατοχής αλλά και πολιτών Μαρτυρικών Πόλεων που πήγαμε από πολλά μέρη της Ελλάδας στην 'Ηπειρο.

  Της ''συγνώμης'' είχε βεβαίως προηγηθεί, μια μέρα πριν, η αυστηρή γλώσσα του  ίδιου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια που  προσφωνώντας τον Γερμανό ομόλογό του στο δείπνο που του παρέθεσε είχε θέσει το θέμα :«Γνωρίζετε τους προσωπικούς δεσμούς που έχω με τη Γερμανία. Οι ιδιαίτεροι αυτοί δεσμοί καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο να κατανοήσω την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Δεν πρόκειται μόνο για μία εκκρεμότητα που ρίχνει αρνητική σκιά στις σχέσεις μας. Πρόκειται και για ένα κρίσιμο ζήτημα πολιτικής ηθικής. Είναι οξύμωρο ο ελληνικός λαός να καλείται να υλοποιεί, άνευ συζητήσεως, επώδυνα προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις και η Γερμανία να αρνείται να συνομιλήσει για υποχρεώσεις που εκκρεμούν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Να αρνείται τη διαπραγμάτευση. Να αρνείται τη διεθνή διαιτησία. Να αρνείται, δηλαδή, τη διεθνή νομιμότητα για την επίλυση διαφορών. Η θέση σας ότι "δεν υφίσταται θέμα" είναι ένας ισχυρισμός. Δεν μπορεί να προβάλλεται μονομερώς σαν τελικό συμπέρασμα», είχε υπογραμμίσει ο κ. Κ.Παπούλιας ψέγοντας την Γερμανία και θέτοντας την ηθική, πολιτική και νομική πτυχή του θέματος.

Η αντιπροσωπεία μας που συναντηθήκαμε με τοκ κ. Γκάουκ - όλοι από  οικογένειες με θύματα  από το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Βιάννο Κρήτης, το Κομμένο, τη Μουσιωτίτσα και το Ζαγόρι- επέδωσε στον Γερμανό Πρόεδρο την απόφαση  του Εθνικού Συμβουλίου στην οποία,  λες και είχε διαβλέψει το ενδεχόμενο να  ειπωθεί η <<συγνώμη>>, επισημαινόταν:<<Είναι, επιτέλους, η στιγμή να αναλάβει η Γερμανία την ευθύνη της και να εκφράσει τη μεταμέλειά της για τα εγκλήματα του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα. Ειλικρινώς και εμπράκτως! Την ειλικρινή συγγνώμη πρέπει να συνοδεύει η απόδοση δικαιοσύνης και η αποκατάσταση!>>

Καθισμένος στην πολυθρόνα ο κ. Παπούλιας μας κοίταζε, νομίζω με υπερηφάνεια και χαρά, να επισημαίνουμε στον κ. Γκάουκ, ότι η ''συγνώμη'',όσο σημαντική και θαρραλέα να είναι μετά από 70 χρόνια σιωπής και απαξίας, πρέπει είναι ''το πρώτο βήμα'' για την συνολική ικανοποίηση των γερμανικών οφειλών. Και είμαι σίγουρος ότι τα  <<Γιατί>>>  και <<Έως πότε>>που κατέγραφε η  απόφαση που δώσαμε στον κ. Γκάουκ τα είχε διατυπώσει και ο ίδιος στις συνομιλίες τους:

<<Κι όμως, 70 χρόνια μετά τη λήξη της Κατοχής και 24 χρόνια μετά την επανένωση της Γερμανίας, η χώρα μας δεν έχει λάβει από τη Γερμανία καμία επανόρθωση, καμία αποζημίωση! Όταν μάλιστα όλες οι χώρες που κατέκτησε η Γερμανία έχουν λάβει τις επιδικασθείσες επανορθώσεις. Όλες, εκτός της Ελλάδας! Γιατί;
Επίσης: το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο δεν έχει αποδοθεί στη χώρα μας, ενώ αντίθετα η Γερμανία ξεπλήρωσε τα αντίστοιχα αναγκαστικά δάνεια, που έλαβε από την Πολωνία και τη Γιουγκοσλαβία.Γιατί;
Τέλος, οι αρχαιολογικοί θησαυροί και τα έργα τέχνης αμύθητης αξίας, που εκλάπησαν από την Ελλάδα δεν έχουν ακόμη επιστραφεί. Γιατί;>>.
Πού οφείλεται άραγε αυτή η επιλεκτικά δυσμενής στάση εις βάρος μας;Επί 70 χρόνια τα αμείλικτα αυτά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Μερικές μόνο δειλές εκφράσεις λύπης αρθρώνονται. Έως πότε;>>
''Έως πότε'', λοιπόν;
Η διατυπωθείσα ''συγνώμη'' θα αλλάξει τα πράγματα;  Θα αλλάξει την θέση της Γερμανικής κυβέρνησης; Επισήμως η γερμανική απάντηση είναι, δυστυχώς, όχι. Σε επίπεδο ηθικής είναι σίγουρα ένα βήμα. Μια αφετηρία.Ένας όμως προσεκτικός  παρατηρητής των συμβολικών κινήσεων , των ομιλιών αλλά και μερικών δημοσιευμάτων γερμανικών ΜΜΕ,ίσως να κατέγραφε και κάποιες ρωγμές  στη πολιτική...  Η Sueddeutsche Zeitung π.χ.   αναφερόμενη στη στάση του κ. Γιοάχιμ Γκάουκ σημειώνει: <<Η τρίτη ημέρα της επίσκεψης στην Ελλάδα ήταν και η πιο δύσκολη, μιας επίσκεψης η οποία ούτως ή άλλως είναι περίπλοκη(...) Στην εξέλιξη της επίσκεψης, ο κ. Γκάουκ καταφέρνει όλο και δυσκολότερα να κρύψει πόσο άβολα αισθάνεται στον ρόλο του: η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν και ο κ. Γκάουκ δεν επιτρέπεται υποστηρίξει άλλη γραμμή. Κάποια πράγματα στη στάση του αφήνουν να εννοηθεί ότι στο θέμα "επανορθώσεις για τους Έλληνες" θέλει τουλάχιστον να προκαλέσει κάποιες σκέψεις στη Γερμανία».
Αν αυτή η εκτίμηση έχει βάση,  εύλογα κάποιος  θα μπορούσε να αναρωτηθεί ''έως πότε''  θα περιμένουν οι Ελληνες  οι ''σκέψεις'' αυτές να γίνουν πράξη;
Η απάντηση είναι απλή: Όσο χρειάζεται!
Μπορεί η κοπέλα από τους Λιγκιάδες να βούρκωσε και να έπνιξε  πολλές φορές με δυσκολία τον λυγμό της διαβάζοντας τα ονόματα των 82 εκτελεσθέντων άμαχων συγχωριανών της ενώπιον του Γερμανού Προέδρου, αλλά - είναι σίγουρο - θα είναι πάντα εκεί! Και πάντα θα είναι εκεί, η ίδια οι συνομήλικοί της, έτοιμοι να απαιτούν <<Δικαιοσύνη!>>.
Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Ο αγώνας των οικογενειών των θυμάτων από τα χωριά των Ολοκαυτωμάτων, ο αγώνας ολόκληρου του ελληνικού λαού για <<Δικαιοσύνη και Αποζημίωση>>  για <<τις ληστείες, τις τρομοκρατικές πράξεις και τις δολοφονίες>> που όπως είπε ο ίδιος ο κ. Γκάουκ έκαναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, έχει δρόμο μπροστά.
Συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

* Από τον δημοσιογράφο κ. Λουκά Δημάκα, που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία μελών του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών, Ενώσεων Θυμάτων Κατοχής και πολιτών Μαρτυρικών Πόλεων που επέδωσε στον Γερμανό Πρόεδρο κ. Γκάουκ στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου,ζητήσαμε να γράψει τις εντυπώσεις του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιπποπόταμοι τα έβαλαν με κροκόδειλο για να σώσουν ζέβρα -Βίντεο


Θαυμασμό και έκπληξη προκαλεί στο διαδίκτυο το βίντεο της διάσωσης ζέβρας στην οποία έχει
επιτεθεί κροκόδειλος.

Τη σώζουν ιπποπόταμοι. Η ζέβρα κολυμπάει σε μια λίμνη, δίπλα της υπάρχουν μερικοί ιπποπόταμοι.

Ξαφνικά η ζέβρα δέχεται την επίθεση ενός κροκόδειλου. Ο αγώνας δείχνει χαμένος όταν επεμβαίνουν τα μεγάλα θηλαστικά.
Η ζέβρα καταλήγει στη στεριά τραυματισμένη, αλλά ζωντανή


ιπποπόταμοι σώζουν ζέβρα από κροκόδειλο από dm_518cf56329bd4
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Μοναξιά στην κορυφή… Θρίλερ στην ουρά



Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει έπειτα από καιρό ο Παρνασσός. Η ομάδα της Αράχωβας κέρδισε 3-0 τις Πλαταιές και την ίδια ώρα η Ένωση άφηνε βαθμούς στη Θήβα (1-1). Έτσι αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μεγάλη μάχη στον Άγιο Γεώργιο όπου Νίκη και Ορχομενός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 με την ομάδα του Λαφυστίου να πέφτει κάτω από τη ζώνη αφού τη νίκη πέτυχε και ο Επαμεινώνδας 1-0 επί του Δηλεσίου.

Στη β” κατηγορία ο Παμβαγιακός πέρασε με 1-0 μέσα στο Ύπατο και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για άνοδο όπως και ο Ηρακλής Ασωπίας που κέρδισε 2-0 στην Ελλοπία.

Αναλυτικά:

Α’ Κατηγορία

 24η αγωνιστική

Παρνασσός – Πλαταιές    3-0

Δάφνη Ερ. – Δόξα/Πελοπίδας  3-0 

Αναγέννηση – Κιθαιρώνας    3-0

Αμβρυσσέας – ΠΑΟ Κυριακίου   0-2

 Κόκκινο – Κάστρο  3-0 α.α.

Νίκη – Ορχομενός   2-2

 Επαμεινώνδας – Δήλεσι  1-0

Θήβα – Ένωση   1-1



Βαθμολογία

(σε 24 αγώνες)



Παρνασσός             66-18         62

————————————————

Ένωση                    61-23         60

Θήβα                       52-21         45

Κιθαιρώνας             41-32         44

ΠΑΟ Κυριακίου       39-22         39

Αμβρυσσέας           32-32         39

Δάφνη Ερ.              32-22         38

Κόκκινο                   39-29        33

Δήλεσι                    34-34         31

Αναγέννηση           33-35         32

Ορχομενός              33-39        28

Επαμεινώνδας        27-40        28

————————————————-

Νίκη                        31-43         27

Πλαταιές                26-38          21       

Δόξα/Πελοπίδας     23-60          9

Κάστρο                    7-88           4



 25η αγωνιστική

Πλαταιές – Δόξα/Πελοπίδας  

Κιθαιρώνας – Παρνασσός

ΠΑΟ Κυριακίου – Δάφνη Ερ.

Κάστρο – Αναγέννηση   0-3 α.α.

Ορχομενός – Αμβρυσσέας  

Δήλεσι – Κόκκινο

Ένωση – Νίκη

Θήβα – Επαμεινώνδας 

Β’ Κατηγορία

α’ όμιλος

19η αγωνιστική

Απόλλων – Πήγασος   2-0

Δαύλεια – Λεοντάρι  4-3

Πανγεωργικός – Υψηλάντης   Κυριακή

Παύλο – Παναλίαρτος  0-5

Άσκρη – Θεσπιακός  1-6

Ρεπό: Παναθηναϊκός

Βαθμολογία

(σε 18 αγώνες)

Απόλλων              44-6                46

Παναλίαρτος*       46-17              43

——————————————–

Θεσπιακός*           54-18            42

Άσκρη*                 44-39             27

Πανγεωργικός*    32-23              26

Πήγασος*             33-35             19

Παναθηναϊκός*      16-24            19

Δαύλεια                29-39             18

Παύλο*                 20-47             12

Υψηλάντης*          21-37            11

Λεοντάρι               14-65              4

* Έχουν κάνει το ρεπό

20η αγωνιστική

Δαύλεια – Απόλλων

Πήγασος – Πανγεωργικός

Υψηλάντης-  Παύλο

Παναθηναϊκός – Άσκρη 

Παναλίαρτος – Θεσπιακός 

Ρεπό: Λεοντάρι

 β’ όμιλος

 16η αγωνιστική

Μαυρομμάτι – Οινόφυτα  Κυριακή

Ευαγόρας – Ιωνικός  Κυριακή

Αρματηλάτης – Ελεώνας  3-2

Ελλοπιακός – Ηρακλής   0-2

Ύπατο – Παμβαγιακός   0-1

Βαθμολογία

(σε 16 αγώνες)

Ύπατο                    51-14      38

Ηρακλής                 31-24     33

——————————————-

Παμβαγιακός          39-14     32

Αρματηλάτης         39-28      28

Οινόφυτα                27-19     27

Ελλοπιακός           32-42      17

Ιωνικός                  20-23      15

Ευαγόρας              20-39      12

Ελεώνας               21-43       10

Μαυρομμάτι          20-50       10

17η αγωνιστική

Ηρακλής – Αρματηλάτης 

Ιωνικός – Μαυρομμάτι

Ευαγόρας – Ύπατο

Οινόφυτα – Ελλοπιακός

Ελεώνας – Παμβαγιακός

stereasports
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιες αποδείξεις «περνάνε» και ποιες όχι στην Εφορία

Έπειτα από αλλεπάλληλα «γράψε-σβήσε», το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε... να μην αλλάξει τίποτα σε σχέση με πέρυσι - Στο 100% υα υπολογίζονται οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα
Με τις αποδείξεις τους θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, αλλά και όσοι έχουν μπλοκάκια, οι οποίες μάλιστα θα πρέπει να καλύπτουν το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους, ώστε να δικαιούνται την έκπτωση φόρου.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ορίζεται ότι και κατά την τρέχουσα  χρήση οι αποδείξεις που απαιτείται να προσκομίσει ο φορολογούμενος από αγορές ειδών διατροφής και καυσίμων θα υπολογίζονται στο σύνολό τους.

Προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων να διατηρηθεί ακέραιο, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.

Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό, μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα.

Προφανώς, έπειτα από αρκετές παλινωδίες, το υπουργείο Οικονομικών κατέληξε, τελικά, στην λύση... να μην αλλάξει τίποτα σε σχέση με το περυσνό καθεστώς.

Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών και συγκεκριμένα:

- Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
- Αλκοολούχα ποτά και καπνός
- Ένδυση και υπόδηση
- Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας)
- Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
- Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί)
- Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια
- Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών)
- Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
- Άλλα αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).
Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος-θάνατος: Νέο ναρκωτικό σε Αθήνα και Κρήτη, θερίζει τους χρήστες


Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, εξαιτίας μιας νέας ουσίας που έχει εμφανιστεί σε πιάτσες τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη.
Οπως αναφέρει και ρεπορτάζ της Espresso, συναγερμός έχει σημάνει από τον εντοπισμό ενός νέου θανατηφόρου ναρκωτικού, εκατό φορές πιο εθιστικού από την ηρωίνη και τη μορφίνη και πολύ πιο τοξικού, που θερίζει το τελευταίο διάστημα στα στέκια των τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη όπου μάλιστα έχει διαπιστωθεί και επίσημα ο πρώτος θάνατος.

Πρόκειται για την φαιντανύλη, η οποία είναι φαρμακευτικό σκεύασμα και συγκεκριμένα ισχυρό ναρκωτικό αναλγητικό, το οποίο χορηγείται αυστηρά σε καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, όταν οι πόνοι έχουν γίνει αφόρητοι. Παράλληλα χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε σοβαρά χειρουργεία.
Χορηγείται μόνο με δίγραμμη ιατρική συνταγή και είναι πανάκριβο. Τα άτομα που εθίζονται σ΄ αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση κι έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

Όμως αυτό το ναρκωτικό έχει γίνει ανάρπαστο το τελευταίο διάστημα μεταξύ των τοξικομανών της Αθήνας και της Κρήτης, καθώς κυκλοφορεί καθαρό, χωρίς προσμείξεις, έχει το διπλάσιο χρόνο επίδρασης από την ηρωίνη ενώ στη μαύρη αγορά διακινείται στη μισή τιμή από αυτήν!

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, η φαιντανύλη είναι πιο θανατηφόρα από την ηρωίνη. Πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης συνελήφθη μια 46χρονη η οποία μόλις είχε κατέβει από το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά επειδή μετέφερε 40 γραμμάρια του θανατηφόρου ναρκωτικού. Μόλις πριν από λίγες ημέρες οι τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό ενός τοξικομανούς έδειξαν πως ο θάνατός του οφειλόταν σε υπερβολική δόση φαιντανύλης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Γιόρτασαν οι Γυναίκες στα Βάγια

 ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1982" ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, ΜΙΛΗΣΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ κα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ κ Κ. ΡΑΠΤΗ (κλαρίνο). Γραμματέας του Συλλόγου, Γεωργία Ηλιάδη.


 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Ισόβια σε τρεις εφοριακούς "μπουμπούκια"




Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν με απόφαση του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης τρεις εφοριακοί, οι οποίοι εμπλέκονται στη γνωστή υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ.

Σύμφωνα με νομικούς, είναι η πρώτη φορά που ποινικό δικαστήριο της πόλης επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης εναντίον κατηγορούμενων εφοριακών σε δίκη που συνδέεται με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 15χρονια, με τη συνολικά προκληθείσα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο να εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ισόβια δεσμά σε τρεις ήδη φυλακισμένους εφοριακούς, όπως επίσης σε έναν υποτιθέμενο βιοτέχνη ενδυμάτων, ο οποίος εμφάνιζε δήθεν εξαγωγική δραστηριότητα, εισπράττοντας έτσι παράνομα τον ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη δικογραφία, μία από τις δεκάδες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο, αφορούσε την Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται εδώ σε 1 εκατ. ευρώ. Ένας από τους εφοριακούς ήταν, το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλ. τη δεκαετία του '90, προϊστάμενος της Α' ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο προΐστανται του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε άλλους τρεις εφοριακούς, σε ποινές από φυλάκιση 4 ετών έως κάθειρξη 10 χρόνων, αλλά αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του εφετείου υπό τον όρο της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν καθίσει στο εδώλιο και κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο περισσότεροι από δέκα εφοριακοί, από τους οποίους κάποιοι εκτίουν ποινές εγκλεισμού, ενώ αρκετές ακόμη υποθέσεις της ίδιας "κομπίνας" εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί οι ιδιοκτήτες ΙΧ μεγάλου κυβισμού δεν μπορούν με τίποτα να τα ξεφορτωθούν

Με την κατακόρυφη αύξηση των τελών κυκλοφορίας και την επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης ο ιδιοκτήτες ΙΧ μεγάλου κυβισμού βρέθηκαν σε συμπληγάδες. Απελπισμένοι από το απαγορευτικό κόστος κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους και τη δραματική πτώση της εμπορικής τους αξίας, οι περισσότεροι δεν είχαν άλλη λύση από τον να τα θέσουν σε ακινησία καταθέτοντας της πινακίδες κυκλοφορίας.

Κάποιοι νόμισαν ότι βρήκαν λύση για να ξεφορτωθούν το όχημά τους βγάζοντας το στο εξωτερικό με τη μεσολάβηση εμπόρων που γνωρίζουν τα κατατόπια. Πλανώνταν όμως πλάνην οικτράν καθώς και σε αυτή την περίπτωση η εφορία τούς είχε μία ακόμη έκπληξη:

Για να βγει το όχημα τους στο εξωτερικό και να μπορέσει να πουληθεί υποχρεούνται να παραλάβουν τις πινακίδες του και κατά συνέπεια να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Και αυτό γιατί βάσει νομοθεσίας ακόμη και η διαγραφή του οχήματος λόγω εξαγωγής του στο εξωτερικό,  θεωρείται μεταβολή με αποτέλεσμα να πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Συκγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ, σε κάθε περίπτωση που βάσει της κείμενης νομοθεσίας διαφοροποιούνται τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας οχήματος μεταξύ των οποίων είναι και αυτή της διαγραφής του λόγω εξαγωγής του οχήματος, το οποίο εν συνεχεία θα εξαχθεί από τη χώρα και για το οποίο θα εκδοθεί στη συνέχεια νέα άδεια κυκλοφορίας στη χώρα όπου θα εισαχθεί, πρέπει πρώτα να γίνει άρση της ακινησίας αυτού , βάσει των στοιχείων του οχήματος με τα οποία είναι αυτό καταχωρημένο στο σύστημα κατά την ημερομηνία θέσης του σε ακινησία. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη καθ΄ όσον δεν προβλέπεται κάποια κατ΄ εξαίρεση διαφορετική αντιμετώπιση όπως στην περίπτωση της παράδοσης ενός οχήματος στην ΕΔΟΕ ή σε σημείο συλλογής οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Κ.Τ.Ζ.) για απόσυρση (σχετ. εγκύκλιος ΠΟΛ. 1050/15.3.2011).

Κατόπιν αυτού γίνεται αντιληπτό ότι οφείλονται τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση της ακινησίας του οχήματος, λόγω εξαγωγής.




Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας-βίντεο


Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται...
στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς και δικαίωμα ψήφου.
Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Είναι μια ημέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.
Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.
Η παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ.
Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες, όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, η αρχική παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών.
Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς, ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.
Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στις γυναίκες όλου του κόσμου, όλων των φυλών,
 θρησκειών και χρωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΧάΪντι» σήμερα στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Συνεχίζεται η κακοκαιρία  - Πέφτει η θερμοκρασία την Κυριακή
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, νότια και το Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε το Σάββατο, 8 Μαρτίου. Τα φαινόμενα στη Δυτική Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό ισχυροί 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Πέφτει η θερμοκρασία την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή, 9 Μαρτίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά οκτώ μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ