Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Συνέλαβαν υπαξιωματικό της Πυροσβεστικής στη Χαλκίδα για εκβιασμό και δωροδοκία

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υπέβαλλε μήνυση κατά της 39χρονης που τον κατήγγειλε για ψευδή καταμήνυση...
Συνελήφθη, χθες (08-03-2014) αργά το απόγευμα σε περιοχή της Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 40χρονος Υπαξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση και παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε καταγγελία 39χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς, το τελευταίο τετράμηνο, της απέσπασε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ (τμηματικά), με αντικείμενο του εκβιασμού το περιεχόμενο δικογραφίας, που χειρίζονταν ο ίδιος, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 40χρονος απαιτούσε εκβιαστικά την τμηματική καταβολή ακόμα 6.000 ευρώ.

Σε προκαθορισμένη χθεσινή συνάντησή τους, η 39χρονη παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, ενώ στη συνέχεια αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 40χρονο, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 40χρονος υπέβαλε έγκληση σε βάρος της 39χρονης για ψευδή καταμήνυση.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέρει από ανατροπές o Λεβαδειακός

Ο Θεός… έκλεισε ξανά το μάτι του στον Λεβαδειακό! Ύστερα απ’ την πρώτη επική ανατροπή επί του Άρη, οι Βοιωτοί έκαναν ακόμα μια, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού!

Φαίνεται πως ο Λεβαδειακός συνηθίζει να κάνει μεγάλες ανατροπές! Όπως και με τον Άρη, έτσι και σήμερα οι Βοιωτοί γύρισαν ένα… χαμένο παιχνίδι απ’ το πουθενά!

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Μπούντιμιρ (2’) κι ενώ θα έφευγε με το διπλό, στο 90’ ήρθαν τα πάνω-κάτω!

Κι αυτό γιατί οι «πράσινοι» με ένα γκολ του Κονέ (90’) κι ένα πέναλτι του Μάντζιου στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, πανηγύρισαν μεγαλειώδη νίκη με σκορ 2-1!

Ένα αποτέλεσμα που ανέβασε τους θριαμβευτές στους 33 βαθμούς και μια… ανάσα απ’ την παραμονή του, ενώ απ’ την άλλη οι ηττημένοι -που ολοκλήρωσαν το ματς με εννιά παίκτες- έκαναν «μαύρα» γενέθλια ανήμερα των 88 χρόνων ζωής τους!

Το ματς:

Πόσο καλύτερα να ξεκινήσει ένας αγώνας; Μόλις… δύο λεπτά χρειάστηκαν για να μπει «φωτιά» στην αναμέτρηση, όταν ο Καμαρά γύρισε στον Μπούντιμιρ και ο τελευταίος δεν έχασε την ευκαιρία να πλασάρει από κοντά και να ανοίξει το σκορ για τον Παναιτωλικό. Κι όσο κι αν προσπαθούσε ο Λεβαδειακός να αλλάξει την… μοίρα του, δεν μπορούσε! Διότι οι φιλοξενούμενοι έκλειναν καλά τους διαδρόμους και δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Βέβαια, μετά το 25’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν αρκετά την απόδοσή τους, έγιναν πιο πιεστικοί, αλλά ο Μιλοσάβλιεφ είχε μπλέξει ανάμεσα στις… Συμπληγάδες. Και κάπως έτσι το πρώτο μέρος βρήκε τα «καναρίνια» να προηγούνται, με τον Χάβο να ‘χει αποβληθεί λόγω διαμαρτυρίας.

Στο δεύτερο μέρος, ο Λεβαδειακός πίστεψε περισσότερο στην ανατροπή. Και την κυνήγησε πιο «ζεστά», θέλοντας να δείξει πως… δεν πεθαίνει! Αλλά, την ώρα που πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που έφευγε… σφαίρα στον αιφνιδιασμό κι αν οι Καμαρά και Μπούντιμιρ ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια, τότε πιθανώς να είχε… γράψει το κοντέρ. Κι όσο το σκορ δεν άλλαζε επίπεδα, τόσο οι «πράσινοι» πίστευαν πως υπήρχε χρόνος για να το γυρίσουν.

Στο 70’ ο Μπακάκης… μιμήθηκε τους παίκτες του, καθώς από πλεονεκτική θέση έχασε μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» την «τελετή» και σιγά-σιγά οι παίκτες του Καραγεωργίου έβγαιναν μπροστά κατά κύματα. Προς στιγμήν αυτό δεν είχε αντίκτυπο, αφού ο Γουόρντεν τα ‘κανε «μαντάρα». Στο 85’, όμως, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των γηπεδούχων για κάποιο γκολ, όταν ο Γκάλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και τελικά δικαιώθηκε ο… άγραφος νόμος του ποδόσφαιρο. Γιατί αφού τα «καναρίνια» δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το ματς, τους… τέλειωσαν οι αντίπαλοί τους. Στο 90+1’ ο Κονέ εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, δεν παρενέβη κανείς και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1! Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 90+5’ ο Κουτρομάνος ανέτρεψε τον Χαραλάμπους, ο Μάντζιος ανέλαβε την εκτέλεση απ’ την άσπρη βούλα και ολοκλήρωσε το έπος!
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση στις Δημοτικές γεωτρήσεις του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


 Μια σημαντική παρέμβαση του Δήμου Ολοκληρώθηκε και αφορά τις Δημοτικές Γεωτρήσεις του Κεφαλαρίου, από τις οποίες υδροδοτούνται πέντε Δημοτικά διαμερίσματα (Άσκρη ,Νεοχώρι, Θεσπιές, Λεοντάρι και Μαυρομμάτι ).
Οι Γεωτρήσεις αυτές λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής κατά την εκκίνηση έβγαζαν το νερό θολό και απαιτούνταν πολλές ώρες να καθαρίσει, με αποτέλεσμα την έλλειψη νερού από τα νοικοκυριά, αλλά και την τεράστια σπατάλη νερού και ηλεκτρικού ρεύματος που ξοδεύονταν άδικα, ενώ δεν έλλειπαν και τα παράπονα των καταναλωτών για  την ποιότητά του.
Με την παρέμβαση που τώρα έγινε, οι γεωτρήσεις σωληνώθηκαν εκ νέου  σε όλο το βάθος τους και τοποθετήθηκε χαλίκι που λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Το νερό παράγεται καθαρό και με την απολύμανση που υπόκειται στη δεξαμενή διοχετεύεται απολύτως ασφαλές στον καταναλωτή.
Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις που έγιναν (καθαρισμός Δεξαμενών, σύνδεση Μαυρομματίου με Κεφαλάρι),ή που τώρα γίνονται (καθαρισμός και στεγανοποίηση του υδατόπυργου Θεσπιών),αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα έλλειψης και ποιότητας του νερού.
Επισημαίνεται τέλος ,πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής καινούργιας Κεντρικής Δεξαμενής στην Πόλη της Αλιάρτου, ενώ με άλλες παρεμβάσεις (όπως κατασκευή δεξαμενής στην Ευαγγελίστρια που ήδη είναι σε χρήση, αντικατάσταση δικτύων από αμίαντο, επεκτάσεις δικτύων κτλ. ) αποδεικνύεται  έμπρακτα η βαρύτητα που δίνει η  Δημοτική Αρχή στο ζήτημα της ύδρευσης. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρώνονται οι δικαιούχοι αγρότες για την ενίσχυση βάμβακος



Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2013, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή αφορά 45.151 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής ανέρχεται στα 190 εκατ. ευρώ περίπου.

Τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν τη Δευτέρα στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Τα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τη Δευτέρα το βράδυ. Οι δικαιούχοι θα μπορούν από τη Δευτέρα το απόγευμα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για τα σχετικά ποσά πληρωμής που θα τους καταβληθούν.

Η ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ (ζημιές από χαλάζι, κλπ).

Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 805,6 ευρώ/ εκτάριο (80,56 ευρώ/ στρέμμα έναντι 72 ευρώ/ στρέμμα πέρυσι) που αποτελεί και την υψηλότερη τιμή ειδικής ενίσχυσης των τελευταίων πέντε ετών και συμπίπτει μάλιστα και με την υψηλότερη τιμή που επιτρέπει ο Κοινοτικός Κανονισμός.

Δεν περιλήφθηκαν στην τρέχουσα πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2013, όσοι παραγωγοί δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν σφάλματα.

Για τα προφανή σφάλματα των αιτήσεων θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στους δικαιούχους, μέσω διοικητικών πράξεων από τις 17.3.2014.

Με αφορμή την πληρωμή των δικαιούχων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ολοκλήρωση και της πληρωμής της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος ολοκληρώνεται η επιτυχημένη για φέτος πορεία της καλλιέργειας. Υπενθυμίζουμε ότι, η ειδική ενίσχυση βάμβακος που αποτελεί μέρος της συνθήκης προσχώρησης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να καταβάλλεται και τη νέα περίοδο 2014-2020. Μια σειρά μέτρων που έλαβε το Υπουργείο για τη διαφάνεια καταβολής της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος σε συνδυασμό με την καλύτερη αξιοποίηση των ευνοϊκών συνθηκών καλλιέργειας από τους παραγωγούς, είχαν τελικά το θετικό αποτέλεσμα της επίτευξης υψηλών στρεμματικών αποδόσεων σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας βαμβάκι.

Παρά το ότι το 2013 καλλιεργήθηκαν λιγότερα στρέμματα βάμβακος σε σχέση με το 2012 και καλύτερο παραγωγικό αποτέλεσμα υπήρξε και καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών ενισχύσεων έγινε. Αυτό μας δείχνει και το συνετό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε μέσα από τη συνεργασία των ενδιαφερόμενων μερών, ώστε το ελληνικό βαμβάκι με την ποιότητά του να συμβάλλει από τις πρώτες θέσεις των εξαγωγικών προϊόντων στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Στόχος μας παραμένει η ανάδειξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της ελληνικής γεωργίας και η στήριξη της παραγωγής, μέσα και από τη σωστή διαχείριση και με διαφάνεια στην καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν έμποροι ναρκωτικών στην Αράχωβα

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για εμπορία ναρκωτικών ουσιών, στην Αράχωβα Βοιωτίας

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία προσεγγίζει τα -6,5- κιλά

Οι δράστες διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Βοιωτίας

Συνελήφθησαν, χθες (08-03-2014) το απόγευμα στην Αράχωβα Βοιωτίας, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 23χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις τους είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση την οικία του 23χρονου και χθες το απόγευμα εντόπισαν και ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 23χρονου, έξι (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (6.400) γραμμαρίων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επιπλέον δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το ανωτέρω όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Βοιωτίας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις

Νέο τοπίο στις μισθώσεις καταστημάτων και γραφείων διαμορφώνει η νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές μισθώσεις. Πλέον, καταργείται η 12ετία, ενώ μειώνονται και οι αποζημιώσεις που πρέπει να καταβληθούν σε περίπτωση πρόωρης διακοπής.

Σύμφωνα με το in.gr, οι αλλαγές αυτές στις εμπορικές μισθώσεις έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά γενικότερων αλλαγών στα ενοίκια, που τέθηκαν σε εφαρμογή από τις αρχές του 2014. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι τα μισθωτήρια συμβόλαια κατατίθενται πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ενώ απαιτείται και η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού.

Αναλυτικά, οι βασικές αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις έχουν ως εξής:

1. Για τις νέες εμπορικές μισθώσεις καταργείται η 12ετία ως ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης με το ελάχιστον χρονικό όριο πλέον να καθορίζεται στα 3 έτη. Ωστόσο, επιτρέπεται κάθε συμφωνία ιδιοκτητών - μισθωτών για μεγαλύτερη διάρκεια της μίσθωσης, αλλά και λύση της μίσθωσης χωρίς αποζημίωση πριν από τη λήξη της τριετίας με κοινή συμφωνία.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), τα νέα συμβόλαια μισθώσεων θα μπορούν να δεσμεύουν για διαφορετικό χρονικό διάστημα τον ιδιοκτήτη και για διαφορετικό χρόνο τον ενοικιαστή, αρκεί να υπερβαίνουν τα 3 έτη. Θα μπορεί, παραδείγματος χάριν, να δεσμεύεται ο ενοικιαστής ότι θα παραμένει στο χώρο για 3 έτη και ο ιδιοκτήτης ότι θα διαθέτει τον χώρο για 7 έτη. «Είναι αυτονόητο ότι κάθε μισθωτής που θέλει να κάνει μια σοβαρή επένδυση, ενώ θα διεκδικεί για τον εαυτό του μεγάλη μισθωτική διάρκεια, ο ίδιος θα ζητά να δεσμεύεται για μικρότερο χρόνο, με minimum πάντοτε την τριετία, ώστε να μπορεί να αποδεσμευτεί σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης της επιχείρησής του», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

2. Οι νέες μισθώσεις θα μπορεί να λυθούν με νεότερη συμφωνία που αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας. Η καταγγελία τους από τον ιδιοκτήτη ή το μισθωτή, μετά τη λήξη του συμβατικού τους χρόνου, ή της νόμιμης τριετίας αν ο συμβατικός χρόνος είναι μικρότερος, γίνεται εγγράφως και η μίσθωση λύνεται 3 μήνες από την κοινοποίησή της.

3. Τόσο για τις νέες όσο και για τις παλιές μισθώσεις καταργείται η λεγόμενη αποζημίωση “άυλης εμπορικής αξίας”. Καταργείται, δηλαδή, η υποχρέωση που είχε ο ιδιοκτήτης να καταβάλει στον ενοικιαστή αποζημίωση ύψους 24 ενοικίων με τη λήξη της μίσθωσης, που αφορούσε στην αξία που είχε η επιχείρηση ως σύνολο δικαιωµάτων, άυλων αγαθών, και άλλων πραγµατικών καταστάσεων (πελατεία, φήµη κλπ.) και από την οποία θα μπορούσε να ωφεληθεί άλλος μισθωτής.

4. Ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση που λύσει τη μίσθωση για ιδιόχρηση θα καταβάλλει στον ενοικιαστή ως αποζημίωση 8 μισθώματα (από 16 παλιότερα), ενώ αν λύσει τη μίσθωση για ανοικοδόμηση το ποσό της αποζημίωσης ορίζεται στα 6 μισθώματα (από 12 παλιότερα). Να σημειωθεί ότι με απόφαση δικαστηρίου οι αποζημιώσεις μπορούν να αυξηθούν σε 15 ενοίκια στην περίπτωση ιδιόχρησης και σε 9 ενοίκια στην περίπτωση ανοικοδόμησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

3.395 κατασχετήρια για χρέη στα Ταμεία



Τελεσίγραφο στέλνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία στους οφειλέτες, καθώς όσοι δεν υπαχθούν στη  ρύθμιση θα βρεθούν αντιμέτωποι-ακόμα και μέσα στον Μάρτιο-με κατασχέσεις. Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 64.243 ειδοποιητήρια σε οφειλέτες ΙΚΑ και Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ και μάλιστα σε 3.395 περιπτώσεις ξεκινούν οι κινήσεις κατάσχεσης.

Για να αποφύγουν τις κατασχέσεις, οι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν στη «νέα αρχή» και να ρυθμίσουν τα χρέη που είχαν στα Ταμεία μέχρι και το τέλος του 2012. Η συγκεκριμένη ρύθμιση τέθηκε σε εφαρμογή πέρσι το καλοκαίρι, δίνοντας τη δυνατότητα εξόφλησης των χρεών έως και 48 δόσεις (οι δόσεις φτάνουν τις 100 για οφειλές έως 5.000 ευρώ).

Ωστόσο κάθε μήνα που καθυστερεί η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση μειώνεται και ο αριθμός των δόσεων.

Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

3.150 προσλήψεις σε σχολεία και νοσοκομεία (Αναλυτικά)

Προσλήψεις 2.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία  και 1.150 γιατρών σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες μέσω δύο ανάλογων προκηρύξεων, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιεύματος της εφημερίδας «Εργασία».

Πιο συγκεκριμένα ,πρόκειται να προσληφθούν 2.000 εκπαιδευτικοί, που θα στελεχώσουν τα κοινωνικά φροντιστήρια του Υπουργείου Παιδείας σε πέντε μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα) της χώρας. Οι καθηγητές θα προσληφθούν σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση θα γίνει η πρόσληψη καθηγητών, με ειδικότητες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Β’ και της Γ΄Λυκείου, με εξάμηνες συμβάσεις και μισθό 589 ευρώ  μηνιαίως. Η δεύτερη φάση αναμένεται  να προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο του 2014 και όπως αποκαλύπτει υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας στην Εφημερίδα Εργασία, το 50 % των θέσεων θα καλυφθεί από άνεργους καθηγητές κάτω των τριάντα ετών, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις  θα καλυφθούν από εκπαιδευτικούς που είναι άνεργοι εδώ και πολλά χρόνια.

Παράλληλα αναμένεται να δημοσιευτεί και η προκήρυξη για την πρόσληψη  1.150 γιατρών για την κάλυψη αναγκών σε νοσοκομεία και γενικότερα σε νοσοκομειακές μονάδες. Οι ενδιαφερόμενοι επικουρικοί γιατροί θα πρέπει μέσα σε 15 ημέρες από τη στιγμή της ανακοίνωσης της προκήρυξης  να υποβάλλουν συμπληρωματική αίτηση με την  προτίμησή τους για το νοσοκομείο που θα ήθελαν να εργαστούν. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ίδια θέση από πολλούς γιατρούς  προτεραιότητα θα δοθεί σε όποιον έχει  περισσότερο χρόνο προϋπηρεσίας σε νοσοκομεία της περιφέρειας  και Κέντρα υγείας. Επιπλέον, ο υποψήφιος θα δεσμευτεί ότι θα έχει  12μηνη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με δυνατότητα παράτασης έως τρία χρόνια σε περίπτωση που ο υποψήφιος επιλέξει νοσοκομείο απομακρυσμένων ή νησιωτικών περιοχών.

Για τους εκπαιδευτικούς θα ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη η ηλικία, ο χρόνος ανεργίας, το ετήσιο εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και η εντοπιότητα. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, οικονομολόγοι καθηγητές Πληροφορικής και ξένων γλωσσών.  Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η ειδική αίτηση, το πιστοποιητικό γεννήσεως, επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό σημείωμα από την εκάστοτε Δ.Ο.Υ. των υποψηφίων και μία βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, ενώ οι υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Από την άλλοι στους υποψήφιους γιατρούς θα ληφθεί υπόψη η εγγραφή  στον επικουρικό πίνακα, η απόκτηση της ειδικότητας έως 7 χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης, η σταθερότητα στη θέση του γιατρού ΕΣΥ, χωρίς παραίτηση. Ενδεικτικά μερικές από τις ειδικότητες είναι: χειρούργοι, παθολόγοι, οφθαλμίατροι, ψυχίατροι, γυναικολόγοι, ορθοπεδικοί, πνευμονολόγοι κλπ. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν οι υποψήφιοι είναι: επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου ειδικότητας, πρωτότυπη βεβαίωση εγγραφής σε ιατρικό σύλλογο, με την έκδοση να μην ξεπερνά τις 60 ημέρες και να περιγράφεται η ειδικότητα, βεβαίωση προϋπηρεσίας ως επικουρικός γιατρός (σε περίπτωση που υπάρχει), υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου  ότι δεν έχει αποποιηθεί θέση ΕΣΥ ή δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση γιατρού ή επικουρικού γιατρού.

Ο ακριβής αριθμός προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας μετά τις 20 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από δημοσίευμα της εφημερίδας Εργασία


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε δεν σε καλύπτει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου;


  Δυσάρεστες εκπλήξεις, που μπορούν να μεταφράζονται σε ζημιές χιλιάδων ευρώ περιμένουν όσους δεν έχουν διαβάσει τα «ψιλά γράμματα» των ασφαλιστικών συμβολαίων αυτοκινήτου. Και αυτό γιατί, υπάρχουν μια σειρά από περιπτώσεις, στις οποίες ο ασφαλισμένος δεν καλύπτεται και κατά συνέπεια πρέπει να πληρώσει «από την τσέπη του» τις ζημιές που προκάλεσε. Έτσι, κατά τη διαδικασία της επιλογής ασφάλειας για το όχημά σας, αφού ενημερωθείτε για την υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη που θα πρέπει να έχετε, για τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να προσκομίσετε, αλλά και για το πως μπορείτε να μειώσετε το κόστος της ασφάλειας σας, καλό θα ήταν να γνωρίζετε και τις περιπτώσεις για τις οποίες η ασφαλιστική σας δεν θα σας καλύψει από οποιαδήποτε ζημιά. Αναλυτικότερα, στα περισσότερα συμβόλαια η άρση της ασφαλιστικής κάλυψης προβλέπεται όταν το ατύχημα προκλήθηκε: 1) Από πρόθεση του οδηγού του ασφαλισμένου οχήματος. 2) Από οδηγό που δεν έχει την άδεια οδήγησης που προβλέπει ο νόμος για την κατηγορία του οχήματος που οδηγεί. Αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που έχει λήξει η ισχύς της ερασιτεχνικής ή επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατά το χρόνο του ατυχήματος, ακόμη και αν ανανεώθηκε εκ των υστέρων, καθώς και όταν έχει αφαιρεθεί από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή. 3) Από οδηγό, ο οποίος κατά το χρόνο του ατυχήματος βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών. 4) Από όχημα, του οποίου γίνεται διαφορετική χρήση, από αυτή που καθορίζεται στο ασφαλιστήριο ή και στην άδεια κυκλοφορίας του. 5) Από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου οχήματος σε διαγωνισμούς ή αγώνες, επίσημους ή μη (π.χ. «κόντρες»), επιδείξεις ή εορταστικές παρελάσεις, επίσημες ή μη, δοκιμαστικές διαδρομές, δοκιμές (test drive) κ.λπ. 6) Όταν ο οδηγός του οχήματος είναι ηλικίας κάτω των 23 ετών ή απέκτησε την άδεια ικανότητας οδήγησης, εντός του τελευταίου, πριν την ημερομηνία επέλευσης του ατυχήματος, δωδεκαμήνου, εκτός εάν έχει δηλωθεί η ιδιότητα του «νέου» οδηγού. 7) Όταν το ασφαλισμένο όχημα ρυμουλκεί άλλο όχημα. Επίσης, όταν το ασφαλισμένο όχημα ρυμουλκείται, ανασύρεται ή μεταφέρεται από άλλο όχημα. 8) Όταν το ασφαλισμένο όχημα κινείται σε δρόμους ή τοποθεσίες που απαγορεύεται από τις αρχές, η κυκλοφορία οχημάτων, όπως αεροδρόμια, εργοτάξια, στρατόπεδα, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες κ.λπ. Επίσης, συνήθως, δεν καλύπτονται ζημιές: α) Που έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια μόνιμης ή πρόσκαιρης αφαίρεσης της κατοχής του ασφαλισμένου οχήματος, λόγω κατάσχεσης ή δήμευσης από οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη διοικητική αρχή. β) Σε επιβάτες που συμφώνησαν να μεταφερθούν με όχημα, το οποίο αφαιρέθηκε από το νόμιμο κάτοχό του με αθέμιτα μέσα ή χρησιμοποιείται προς εκτέλεση εγκληματικής πράξης. γ) Από πόλεμο, εχθροπραξίες, εμφύλιο πόλεμο, ανταρσία, αντίσταση εναντίον αρχής, επανάσταση ή πραξικόπημα και επίταξη κάθε είδους, καθώς επίσης από τρομοκρατικές ενέργειες, στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες, καθώς και από οποιαδήποτε ενέργεια αποσκοπεί στην πρόληψη, περιστολή ή καταστολή των παραπάνω γεγονότων. δ) Από πυραύλους ή βλήματα, από πυρηνικά όπλα ή υλικά κατασκευής τους, από ιονίζουσες ή ηλεκτρομαγνητικές ή άλλες ακτινοβολίες ή πεδία οποιουδήποτε είδους ή από ραδιενεργό μόλυνση, από οποιοδήποτε πυρηνικό καύσιμο ή πυρηνικό απόρριμμα (κατάλοιπο) της καύσης πυρηνικού καυσίμου ή από συνέπεια ή επακόλουθό τους. Επίσης, από μόλυνση ή ρύπανση του περιβάλλοντος από οποιαδήποτε αιτία, περιλαμβανομένης της βιολογικής και / ή χημικής μόλυνσης ή ρύπανσης. δ) Από σεισμό, πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χαλάζι, ηφαιστειακή έκρηξη, τυφώνα, ανεμοστρόβιλο, κυκλώνα ή άλλη φυσική διαταραχή που προκαλεί καταστροφές μαζικής εκτάσεως, καθώς επίσης και από πτώση δένδρων ή άλλων αντικειμένων, οφειλόμενη στα προαναφερθέντα φυσικά φαινόμενα. Θύελλα ή καταιγίδα υφίσταται όταν επικρατούν άνεμοι 8 μποφόρ και άνω, σύμφωνα με το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Προσοχή στην «εμπορική αξία» του αυτοκινήτου Ένα σημαντικό σημείο που θα πρέπει να τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής, είναι η εμπορική αξία του οχήματος που ασφαλίζεται, δηλαδή η τιμή με την οποία μπορεί να πωληθεί την δεδομένη χρονική στιγμή το εν λόγω όχημα. Η εμπορική αξία δηλώνεται από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και μπορεί να ελεγχθεί οποιαδήποτε στιγμή από την ασφαλιστική εταιρεία, ενώ σίγουρα ελέγχεται σε περίπτωση ζημιάς. Βάσει της εμπορικής αξίας καθορίζεται και η “ασφαλιστική αξία” του οχήματος, άρα και το ύψος των ασφαλίστρων. Όσο μεγαλύτερη η εμπορική αξία, τόσο υψηλότερο το ασφάλιστρο. Επιπλέον, βάσει της εμπορικής αξίας καθορίζεται και το ύψος της αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιάς. Για αυτό, λοιπόν, πριν την υπογραφή ενός συμβολαίου καλό θα ήταν να γνωρίζετε πόσο περίπου «πιάνει» το αυτοκίνητο σας στην αγορά. in.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού

Χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας - Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση
Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας από τη νύχτα αναμένονται την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στις ανατολικές περιοχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια θαλάσσια - παράκτια τμήματα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο στη "Σύγχρονη Εκφραση"




Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί γι ακόμα μια φορά έναν από τους μεγαλύτερους διανοητές της παγκόσμιας μαρξιστικής σκέψης.

Με τον Ευτύχη Μπιτσάκη τη Δευτέρα 10 Μαρτίου και ώρα 8.15 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο μας θα συζητήσουμε για την επιταχυνόμενη εξάντληση των φυσικών αποθεμάτων του πλανήτη, την όξυνση της αντίθεσης της ανθρωπότητας με το ανόργανο σώμα της (τη φύση) η οποία διαψεύδει την αφελή αντίληψη για την απεριόριστη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και για τη μελλοντική αφθονία του πλούτου , για το μέλλον του πλανήτη και την αριστερά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει το New Deal για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά



Πέραν της μείωσης των τιμών, προβλέπεται επίσης πενταετής παράταση των συμβάσεων. Όπως αναλυτικότερα αναφέρεται στο νομοσχέδιο, για όλους τους σταθμούς ΑΠΕ που λειτουργούν για λιγότερο από 12 χρόνια με σημείο αναφοράς την 1η Ιανουαρίου 2014 επεκτείνεται αυτοδίκαια η σύμβαση πώλησης και η σύμβαση συμψηφισμού του «ειδικού προγράμματος ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στα κτίρια», κατά 5 χρόνια και για ίσο χρόνο οι απαιτούμενες άδειες παραγωγής και λειτουργίας και για εγκατεστημένη ισχύ ίση με την ισχύ κατά την 1η Ιανουαρίου 2014. Για σταθμούς ισχύος έως και 100 kW που ανήκουν σε κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι τιμές προσαυξάνονται κατά 10%. Η διάταξη δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις σταθμών που η προσαύξηση του 10% οδηγεί σε τιμή υψηλότερη της τιμής αποζημίωσης που εφαρμόζεται για την εκτέλεση των συμβάσεων πώλησης για την ενέργεια που έχει παραχθεί τον Ιανουάριο του 2014. Σε περίπτωση μεταβίβασης του σταθμού σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που δεν ανήκει στην κατηγορία των κατ’ επάγγελμα αγροτών επανακαθορίζεται η τιμή αποζημίωσης από την ημερομηνία μεταβίβασης, με βάση τις διατάξεις του παρόντος χωρίς την προσαύξηση του 10%.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 13 Μαρτίου 1014 και ώρα 16.00.



Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει:



- Επιβολή επιστροφής εσόδων από τους παραγωγούς προς τον ΛΑΓΗΕ μέσω πιστωτικού τιμολογίου, προκειμένου να καλυφθεί το συσσωρευμένο έλλειμμα. Η επιστροφή αυτή είναι 35% για τα φωτοβολταϊκά επί του τζίρου του 2013 και για τις υπόλοιπες ΑΠΕ 10%. Οι παραγωγοί δεν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά για τα ποσά που επιστρέφουν στον ΛΑΓΗΕ. Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες δεν θα πληρώσουν επιστροφή.



- «Κούρεμα» στις ταρίφες των υφιστάμενων σταθμών ΑΠΕ ανάλογα με την τεχνολογία, αλλά και την ειδική κατηγορία που ανήκει κάθε φωτοβολταϊκός σταθμός. Μεσοσταθμικά το κούρεμα στα φωτοβολταϊκά είναι 29,5%, στα αιολικά 6,4% και στα μικρά υδροηλεκτρικά 5,4%. Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες θα υποστούν και αυτά κούρεμα. Τα φωτοβολταϊκά των αγροτών και τα μικρά φ/β κάτω από 20 Κιλοβάτ έχουν ελάφρυνση στο κούρεμα κατά 10%. Με τις νέες ταρίφες δεν θα δημιουργείται νέο έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.



- Παράταση στις συμβάσεις των υφιστάμενων φωτοβολταϊκών κατά 5 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια ο παραγωγός θα πρέπει να επιλέξει αν θα πουλάει μέσω ημερήσιας αγοράς ή με σταθερή τιμή που προσδιορίζεται με συγκεκριμένο τρόπο.



- Αρση της αναστολής για την είσοδο νέων φωτοβολταϊκών στο σύστημα, αλλά τίθεται πλαφόν για κάθε τεχνολογία στο πόσα μεγαβάτ μπορούν να πάρουν εγγυημένη τιμή. Για παράδειγμα για τα φωτοβολταϊκά μπορούν να μπαίνουν με fit 200 MW τον χρόνο. Δίνεται η δυνατότητα και για διαγωνισμούς μέσω των οποίων θα επιλέγονται αυτά τα 200 MW.



Παράλληλα με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ, επανακαθορίζονται από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης οι τιμές πώλησης της ενέργειας από ΑΠΕ και η συμπαραγωγή κλιμακωτά, ανάλογα με την περίοδο, την ισχύ αλλά και το εάν βρίσκονται στο διασυνδεδεμένο σύστημα ή όχι. Η μεσοσταθμική μείωση είναι λίγο κάτω από 30% για τα φωτοβολταϊκά και 5% - 6 % για τις άλλες τεχνολογίες ΑΠΕ.



Πρέπει να σημειωθεί ότι στο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται καμία πρόβλεψη σχετικά με τα δάνεια των τραπεζών. Οι ρυθμίσεις αυτές αναμένεται να παρουσιαστούν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.



ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ



Για σταθμούς φωτοβολταϊκών ισχύος έως και 20 kW, που δεν εντάσσονται στο «ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σε κτίρια», οι τιμές προσαυξάνονται κατά 10%. Αλλά αυτό δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις σταθμών που η προσαύξηση του 10% οδηγεί σε τιμή υψηλότερη της τιμής αποζημίωσης που εφαρμόζεται για την εκτέλεση των συμβάσεων πώλησης για την ενέργεια που έχει παραχθεί τον Ιανουάριο του 2014.



Για σταθμούς ισχύος έως και 100 kW που ανήκουν σε κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι τιμές προσαυξάνονται κατά 10%. Η διάταξη δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις σταθμών που η προσαύξηση του 10% οδηγεί σε τιμή υψηλότερη της τιμής αποζημίωσης που εφαρμόζεται για την εκτέλεση των συμβάσεων πώλησης για την ενέργεια που έχει παραχθεί τον Ιανουάριο του 2014. Σε περίπτωση μεταβίβασης του σταθμού σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που δεν ανήκει στην κατηγορία των κατ’ επάγγελμα αγροτών επανακαθορίζεται η τιμή αποζημίωσης από την ημερομηνία μεταβίβασης, με βάση τις διατάξεις του παρόντος χωρίς την προσαύξηση του 10%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίσχος και ντροπή κύριοι… «Ξένοι» στη Θήβα χτύπησαν σοβαρά τον Νικολάου

 Χτυπήθηκε σοβαρά ο Γιάννης Νικολάου.
Σκηνές που αμαυρώνουν το Βοιωτικό ποδόσφαιρο εκτυλίχθηκαν ειδικά μετά το τέλος του αγώνα Θήβας -Ένωσης όπου κτυπήθηκε σοβαρά ο πρόεδρος της ομάδας των Άσπρων Σπιτιών Γιάννης Νικολάου που μεταφέρθηκε και εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Θήβας.
Και για να διευκρινίσουμε το επεισόδιο που έλαβε χώρα δεν έχει να κάνει ούτε με το γηπεδούχο σωματείο αλλά ούτε και με το φιλοξενούμενο.
 Ο Γιάννης Νικολάου καθόταν αρχικά εντός αγωνιστικού χώρου με τον αντιπρόεδρο της Θήβας Θανάση Βυλλιώτη όταν δέχθηκε φραστική επίθεση από παράγοντες άλλης ομάδας (τα ονόματα είναι στη διάθεση του καθενός αφού έχουν γίνει σχετικές μηνύσεις και υπάρχει εν εξελίξει αυτόφωρος διαδικασία).
 Στο τέλος του αγώνα και ενώ οι παράγοντες των δυο ομάδων αποχωρούσαν από το γήπεδο ο Γιάννης Νικολάου χωρίς να το περιμένει δέχθηκε από τον ίδιο που στη διάρκεια του αγώνα τον «έβριζε» ένα μπουκάλι στο κεφάλι με συνέπεια να πέσει στο έδαφος λιπόθυμος και κινήθηκε άμεσα η διαδικασία μεταφοράς του στο Νοσοκομείο της Θήβας όπου τον συνόδευσε και ο παράγοντας της Θήβας και δικηγόρος Κώστας Χαλβατζής.

 Είναι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και αυτοί ή αυτός που το έκανε θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά όχι μόνο από την δικαιοσύνη ( έχει πάρει την δικαστική οδό η υπόθεση) αλλά και απ” όλο τον Βοιωτικό ποδοσφαιρικό χώρο.
Τέτοια γεγονότα μας γυρίζουν στον μεσαίωνα και τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση μεταξύ μας κι εδώ θα πρέπει να επιληφθεί και η ΕΠΣΒ με οτι αυτό συνεπάγεται. Κι ας υπάρχουν και κυρώσεις σε ομάδα αν αυτό χρειαστεί. Δεν γίνεται διαφορετικά…
 Μάλιστα οι παράγοντες της Θήβας προσπάθησαν από την αρχή να αποτρέψουν αυτή την κατάσταση ενώ στο τέλος οι ίδιοι αλλά και ποδοσφαιριστές της ομάδας τα έβαλαν με τον συγκεκριμένο που πέταξε το μπουκάλι και σίγουρα οι μαρτυρίες τους θα παίξουν σημαντικό ρόλο.
 Είπαμε οτι τα ονόματα είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε αφού είναι γνωστά στον ποδοσφαιρικό χώρο αλλά και τους είδαν όλοι στη Θήβα. Τώρα ο πρόεδρος της Ένωσης μιλώντας στο steresports τόνισε χαρακτηριστικά: « Αυτός που το έκανε αυτό πρέπει να πάει μέσα στη φυλακή. Έχω κάνει μήνυση και θα κυνηγήσω την υπόθεση μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της Θήβας για την αμέριστη συμπαράσταση που μου έδειξαν και ειδικά τον Θανάση Βυλλιώτη και Κώστα Χαλβατζή. Αυτό δεν θα περάσει έτσι. Και κάτι ακόμα. Να ξέρουν κάποιοι οτι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει όσο και να το θέλουν και να το επιζητούν. Τώρα θα αρχίσουν και οι αποκαλύψεις…«. Από την πλευρά του ο Θανάσης Βυλλιώτης που ήταν παρών στο επεισόδιο είπε: «Καταδικάζω αυτά που έγιναν στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα και ότι εμείς θα είμαστε απέναντι τους! Ακόμη ότι η Θήβα είναι μεγάλη ομάδα και απέδειξε ότι έπαιξε για την ιστορία της!« Να πούμε οτι ο Γιάννης Νικολάου μετέβη αργότερα και στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς αφού ένοιωθε ακόμα ενοχλήσεις στο κεφάλι από το κτύπημα.
 Ο γενικός αρχηγός της Ένωσης Μάνος Σουργιαδάκης είπε σχετικά:
Νοιώθω ντροπή και αηδία γι” αυτά που συμβαίνουν από τους γνωστούς – άγνωστους πλέον στο Βοιωτικό ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους παράγοντες της Θήβας και για την φιλοξενία και για την συμπαράσταση. Η Ένωση να ξέρουν όλοι οτι «πολεμάει» πάντα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και αυτό θα κάνει συνέχεια γιατί κουβαλάμε μια αξιοπρεπή ιστορία«. Εμείς να ευχηθούμε περαστικά αλλά και θέλουμε να πληρώσουν ακριβά οι ένοχοι και να αποπεμφθούν από το Βοιωτικό ποδόσφαιρο.
πηγή: StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ