Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Kρούσματα των «τρελών αγελάδων» στη Φθιώτιδα


Δύο θετικά κρούσματα της νόσου της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών σε νεκρά βοοειδή στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, επιβεβαιώθηκαν από το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς που εδρεύει στη Λάρισα.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της εν λόγω περιφερειακής ενότητας, κατόπιν εντολών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις της Ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας.
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν Ίντερνετ σε 5.000 σημεία πανελλαδικά.



Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών το σχέδιο για την  ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».



Στόχος είναι να.. υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, για ενεργοποίηση της εξαγγελίας μέσα στο 2014 γιαβούλευση να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 ημέρες, προκειμένου ο διαγωνισμός να βγει στον «αέρα» πριν από το Πάσχα.

Όπως δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Μενέλαος Δασκαλάκης στην εφημερίδα, τα σημεία πρόσβασης ανά την επικράτεια θα προσεγγίσουν τα 5.000 συνολικά και η τελική επιλογή θα γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια.

Στη σχετική επιστολή η ΓΓΤ ζήτησε από τους Δήμους να γνωστοποιηθούν όλα τα σημεία στα οποία παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού και στην οποία απάντησαν 303 Δήμοι- όλοι δηλαδή πλην 23 δήμων. Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι μεταξύ των ΟΤΑ που δεν απάντησαν περιλαμβάνεται ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος έχει αποφασίσει όμως να «τρέξει» τον δικό του διαγωνισμό για την παροχή ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ. Αρκετοί επίσης από τους υπόλοιπους Δήμους που δεν απάντησαν έχουν αναπτύξει δικό τους πρόγραμμα ασύρματης πρόσβασης.

Οι 303 Δήμοι που απάντησαν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για 6.500 σημεία ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΤ, στους 7 Δήμους με πληθυσμό άνω των 150.000 κατοίκων θα εγκατασταθούν από 20 σημεία πρόσβασης, στους Δήμους με πληθυσμό από 100.000 έως 150.000 κατοίκους θα εγκατασταθούν 16 σημεία, ενώ όσο μειώνεται ο πληθυσμός του Δήμου θα μειώνεται και ι αριθμός, μέχρι να φθάσουμε στα 7 σημεία, για τους Δήμους με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους.

Θα καλυφθούν επίσης 218 λιμάνια και μαρίνες, όπως και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πέντε χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα που παρέσυραν στο θάνατο εκατοντάδες επιβάτες

Με το Boeing της Malaysia Airlines να αγνοείται από την Παρασκευή το βράδυ ξυπνούν μνήμες από τα χειρότερα και πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στην ιστορία της αεροπλοΐας.

3 Μαρτίου 1974 το αεροσκάφος DC-10 της Turkish Airlines

Στις 3 Μαρτίου 1974 το αεροσκάφος DC-10 της Turkish Airlines με 346 επιβαίνοντες έπεσε στη Γαλλία. Η θύρα του χώρου αποσκευών της πτήσης 981 των Τουρκικών Αερογραμμών, εκτινάχθηκε προκαλώντας μεγάλης έκτασης κατάρρευση στο πάτωμα των επιβατών, καταστρέφοντας εντελώς τα υδραυλικά κυκλώματα των χειριστηρίων και προκαλώντας παύση στη λειτουργία της πίσω μηχανής. Το ακυβέρνητο αεροσκάφος βούτηξε προς το έδαφος με γωνία 20 μοιρών για να συντριβεί στο δάσος της Ερμενονβίλ βορειοανατολικά του Παρισιού με ταχύτητα μεγαλύτερη των 700 χ.α.ω και να διαλυθεί σε μικρά κομμάτια.

27 Μαρτίου 1977 δύο Boeing 747 της Pan Am και της KLM

Στις 27 Μαρτίου 1977 δύο Boeing 747 της Pan Am και της KLM συγκρούονται πάνω από το αεροδρόμιο της Τενερίφης στα Κανάρια Νησιά και χάνουν τη ζωή τους 583 άνθρωποι, μόλις 66 επέζησαν.

Όλα ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες της 27ης Μαρτίου 1977 όταν μια τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων υποχρέωσε πέντε τουλάχιστον μεγάλα αεροσκάφη να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο της Τενερίφης.

Οι συνθήκες στην Τενερίφη είχαν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης που επικάθησε στην περιοχή του αεροδρομίου. Χωρίς ραντάρ εδάφους, ο πύργος ελέγχου έπρεπε να αποσυμφορήσει το αεροδρόμιο και να εξυπηρετήσει σχετικά σύντομα όλες τις πτήσεις. Τότε ξεκίνησε η αλυσίδα των λαθών. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από μια τραγική απόφαση του υπευθύνου στον πύργο ελέγχου, τα δύο μοιραία αεροσκάφη πήραν εντολή να τροχοδρομήσουν συγχρόνως στον κεντρικό αεροδιάδρομο, αρχικά στην ίδια κατεύθυνση το ένα πίσω από το άλλο και αργότερα αντίθετα.

Το βαρύ από καύσιμα αεροσκάφος της KLM μόλις που πρόλαβε να απογειωθεί σέρνοντας την ουρά του στο διάδρομο και προσέκρουσε με τη κοιλιά του στην άτρακτο του 747 της Pan Am, που παρά τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής από το πλήρωμα δεν είχε καταφέρει να απομακρυνθεί από τον διάδρομο.

Όταν έφτασαν τα σωστικά συνεργεία το μόνο που βρήκαν ήταν φλεγόμενα συντρίμμια. Και μέσα στην πυκνή ομίχλη, σαστισμένοι από τον πανικό, δεν κατάλαβαν άμεσα ότι μερικές εκατοντάδες μέτρα παραπέρα βρισκόταν το 747 της Pan Am. Εκεί επικρατούσε το απόλυτο χάος. Το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας των επιβατών είχε συνθλιβεί. Η φωτιά, ο καπνός και τα πυρακτωμένα θραύσματα από τα πτερύγια των κινητήρων, που ήταν ακόμα σε λειτουργία, έπαιρναν τη μία ζωή μετά την άλλη. Όσοι από θαύμα επέζησαν έπρεπε να διασχίσουν μια εμπόλεμη κυριολεκτικά ζώνη προς τη σωτηρία.

23 Ιουνίου 1985 ένα Boeing 747 της Air India

Στις 23 Ιουνίου 1985 ένα Boeing 747 της Air India συνετρίβη στον Ατλαντικό ωκεανό στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Ιρλανδίας. Τα θύματα ήταν 329. Ενας επιβάτης με το όνομα Μr Singh που είχε ελεγχθεί αλλά τελικά δεν είχε επιβιβαστεί στην πτήση φέρεται να τοποθέτηση τη βόμβα που εξερράγη στο χώρο αποσκευών. Όλοι οι 307 επιβάτες και τα 22 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους κατά την συντριβή.

12 Αυγούστου 1985 ένα Boeing 747 της Japan Airlines

Στις 12 Αυγούστου 1985 ένα Boeing 747 της Japan Airlines συνετρίβη στην Ιαπωνία με 512 νεκρούς και τέσσερις επιζώντες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία με ένα μόνο αεροσκάφος. Τα 32 λεπτά που διήρκεσε η πορεία προς την συντριβή ήταν αρκετά ώστε πολλοί επιβάτες να γράψουν το τελευταίο αντίο στους αγαπημένους τους. Χαρακτηριστικό είναι πως στο σημείο της πρόσκρουσης εκτός από συντρίμμια βρέθηκαν αποχαιρετιστήρια σημειώματα.

Δώδεκα λεπτά μετά την απογείωση ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη και αμέσως ξηλώθηκε ένα μεγάλο μέρος της ουράς καταστρέφοντας το πτερύγιο κατακόρυφης σταθεροποίησης και όλα τα υδραυλικά κυκλώματα των χειριστηρίων. Χωρίς να το ξέρουν οι πιλότοι, το αεροσκάφος ήταν καταδικασμένο να πετάει σε μια πορεία συνεχούς εναλλαγής μεταξύ ανόδου και καθόδου. Μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα και να συντριβεί τελικά σε μια δύσβατη πλαγιά του όρους Τάκαμαγκαχαρα 100 χιλιόμετρα από το Τόκιο.

Στις 12 Νοεμβρίου 1996 ένα Boeing 747 της Saudi Arabian Airlines και ένα Ilyushin 76 της Kazakhstan Airlines

Στις 12 Νοεμβρίου 1996 ένα Boeing 747 της Saudi Arabian Airlines και ένα Ilyushin 76 της Kazakhstan Airlines συγκρούονται στην Ινδία σκορπώντας το θάνατο στους 349 επιβαίνοντες. Μία σωρεία αιτιών όπως η έλλειψη ξεχωριστού διαδρόμου για απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο «Ιντιρα Γκάντι» της Ινδίας, η έλλειψη δευτερεύοντος ραντάρ παρακολούθησης του ύψους των αεροσκαφών καθώς και μια ανεξήγητη κάθοδος από την πλευρά του πιλότου του Ιλιούσιν ήταν οι κύριοι λόγοι που τα δύο αεροσκάφη βρέθηκαν στο ίδιο ύψος, στην ίδια πορεία και σε αντίθετες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέφυγε η κατάσταση με τον Παντελίδη – Του πέταξαν στρώματα και σαμπανιέρες [βίντεο]


Το σχήμα του νυχτερινού κέντρου Teatro είναι το πιο επιτυχημένο της φετινής σαιζόν,
αφού διαθέτει τα δύο πιο εμπορικά ονόματα της ελληνικής μουσικής: τον Παντελή Παντελίδη και την Πάολα. Ο δεύτερος μάλιστα διαθέτει τόσο φανατικό κοινό, το οποίο ξεφεύγει πολλές φορές. Όπως χθες, που έφυγαν στην πίστα τραπέζια, καρέκλες, μέχρι και μαξιλάρες.

Το Teatro έριχνε χθες αυλαία και το fan club του Παντελή Παντελίδη ετοίμασε ένα ιδιαίτερο σκηνικό για τον τραγουδιστή όταν άρχισε να λέει το τραγούδι του Παπλώματα, με τραπέζια, καρέκλες, στρώματα, μαξιλάρες, ως και σαμπανιέρες να φεύγουν στην πίστα και να δημιουργούν το αδιαχώρητο. Μερικοί βέβαια προτίμησαν τα πιο συμβατικά λουλούδια..zoomblog.org


Διαβάστε Περισσότερα »

Oριστικό λουκέτο στη Neoset -Κηρύχθηκε σε πτώχευση

Με την απόφαση 212/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, η Neoset κηρύχθηκε σε πτώχευση ύστερα από την αίτηση των εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλκίδας, που εκδικάστηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2013.


Η ίδια η εταιρεία, τον Νοέμβριο του 2012, είχε καταθέσει αίτηση για την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, ακολούθησε το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας τον Μάρτιο του 2013 και η απόλυση του προσωπικού της, ενώ η αίτηση πτώχευσης απορρίφθηκε τον Ιούνιο του 2013.

Η πτωχευτική απόφαση, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, εκτιμάται ότι βάζει οριστικό τέλος στην προσπάθεια της διοίκησης της Neoset να συνεχίσει έστω και με άλλη μορφή ή μοντέλο τη λειτουργία της.

«Με την απόφαση αυτή πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Neoset, συμπεριλαμβανομένων και των σημάτων της, αποτελούν πτωχευτική περιουσία, από την εκποίηση των οποίων θα ικανοποιηθούν οι κάθε είδους δανειστές της και το δημόσιο» αναφέρει δικηγόρος που εμπλέκεται στην διαδικασία για λογαριασμό των εργαζομένων.

Σημειώνει δε πως μετά την απόφαση αυτή, το υφιστάμενο δίκτυο καταστημάτων της Neoset, με όσα καταστήματα έχουν απομείνει σ' αυτό, «στην ουσία παύει την εμπορική του δραστηριότητα, αφού τον σήμα NEOSET αποτελεί πτωχευτική περιουσία, και θα πωληθεί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές της».

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της Neoset είχε προβεί στη σύναψη συμβάσεων franchising, οι οποίες εκτιμάται ότι μετά την πτώχευσή της λύονται. capital.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Moυλκιώτη στον Πρωθυπουργό σχετικά με τις Αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη με
επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και
Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευαγ. Βενιζέλο, σχετικά με τις Γερμανικές
Αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Όπως γνωρίζετε, οι διεκδικήσεις μας από την Γερμανία, τόσο στο ζήτημα του
κατοχικού δανείου, όσο και στο ζήτημα των αποζημιώσεων στα θύματα της ναζιστικής
θηριωδίας, παρά τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, ευρίσκονται σε χρόνια
εκκρεμότητα.
O Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γκάου, ζήτησε
δημόσια συγνώμη.
Πιστεύουμε ότι σήμερα, αποτελεί μείζονα εθνική υποχρέωση και ευθύνη, αλλά και
ελαχιστότατη τιμή στα θύματα, η υλοποίηση των αποφάσεων της δικαιοσύνης, αλλά και η
εκ μέρους της Ελλάδος, αξίωση από την Γερμανία, της τήρησης των διεθνών
συμφωνιών και αποφάσεων ως και των κανόνων της διεθνούς έννομης τάξης.
Επικροτούμε και στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. των Μαρτυρικών
Πόλεων, που ελήφθη στα Καλάβρυτα, της 12-12-2013 και έτυχε ομόφωνης αποδοχής
από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας και την
υποβάλλουμε και ως δικό μας αίτημα, ώστε τα εν λόγω εκκρεμή ζητήματα
(αποζημιώσεις, κατοχικό δάνειο), να συμπεριληφθούν και να είναι εγγεγραμμένα στην
ατζέντα των συζητούμενων θεμάτων της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής
Ένωσης, μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων κατά την τρέχουσα περίοδο.
Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την χώρα, αλλά και το ελάχιστο χρέος μας, η εθνική
ανάδειξη και συζήτηση των εκκρεμοτήτων αυτών, στο υψηλότατο ευρωπαϊκό επίπεδο,
αφού η Ελλάδα, θα έχει την Προεδρεία της Ένωσης, μετά από δέκα τέσσερα χρόνια».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Bοιωτία:Βαρύ το κόστος για το τριφύλλι από εργατικά και ναύλα στα νησιά



Βραχνάς για τους παραγωγούς μηδικής και τους κτηνοτρόφους το υψηλό κόστος για τα εργατικά και τα ναύλα προς τα νησιά, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda. Όσο πουλάει ένας παραγωγός 1 κιλό τριφύλλι, άλλο τόσο κοστίζουν τα μεταφορικά με το καράβι για να φτάσει το προϊόν σε κάποιο νησί του Αιγαίου.


Περί τα 9 λεπτά το κιλό πληρώνεται  ο παραγωγός  τριφυλλιού την πρώτη κοπή από μέσα Απριλίου μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ στα ίδια περίπου ανέρχεται και το κόστος της μεταφοράς και η παράδοση σε λιμάνι.

Μάλιστα, το υψηλό κόστος των μεταφορικών καλούνται να «καλύψουν» οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αγοράζουν ακριβά το τριφύλλι, την ώρα που οι παραγωγοί πωλούν αρκετά φθηνά το προϊόν τους. «Τα περισσότερα λεφτά τα βγάζουν τα καράβια» λέει χαρακτηριστικά στην Agrenda, ο παραγωγός από τη Βοιωτία Γιάννης Βάγγος.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που αναφέρουν ότι τα έξοδα για τη μεταφορά τριφυλλιού με καράβι κυμαίνονται στα 9,2 λεπτά το κιλό για το Ηράκλειο, ενώ φτάνουν τα 9,5 λεπτά το κιλό για τα Χανιά. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα ποτίσματα και τα εργατικά για το φόρτωμα και το δεμάτιασμα το κόστος περνάει τα 10 λεπτά το κιλό.

Πιο αναλυτικά, ενώ το τριφύλλι δεν έχει υψηλό κοστολόγιο σαν καλλιέργεια όσον αφορά τα λιπάσματα, το μεγαλύτερο μέρος αυτών καλύπτουν τα έξοδα για το πότισμα. Το τριφύλλι χρειάζεται πολύ περισσότερο νερό από το βαμβάκι, κάθε 13 με 14 μέρες. Αυτό μεταφράζεται σε 10 ευρώ το στρέμμα ανά πότισμα. Επιπλέον, περί τα 30 λεπτά κοστολογούνται τα εργατικά για το φόρτωμα, που αντιστοιχούν σε 1,5 λεπτά το κιλό και 2 λεπτά το κιλό τα εργατικά για το δεμάτιασμα.

Όσον αφορά τις τιμές τριφυλλιού, να σημειωθεί ότι πέρυσι κυμάνθηκαν από τα 9 λεπτά το κιλό το πρώτο χέρι, στα 12 λεπτά το δεύτερο, στα 14 λεπτά το τρίτο, ενώ οι τελευταίες κοπές τον Σεπτέμβρη έφτασαν και τα 17 με 19 λεπτά το κιλό. Φέτος, αυτοί που στάθηκαν πιο τυχεροί ήταν οι καλλιεργητές της ηπειρωτικής Ελλάδας, που είχαν τη δυνατότητα και την απαραίτητη ρευστότητα το καλοκαίρι, να αποθηκεύσουν το προϊόν τους. Αυτοί πούλησαν το Γενάρη του 2014 με 22 ακόμα και 26 λεπτά το κιλό το τριφύλλι στους εμπόρους, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τις Σέρρες για να βρουν πρώτη ύλη να αγοράσουν.     


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 7175/7-3-2014 πρόσκληση για την 6η Τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  12  ΜΑΡΤΙΟΥ  του 2014, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.    Καθορισμός αμοιβής του πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου Ιωάννη Κτιστάκι για ενέργειές του ενώπιον του ΣτΕ επί της από 12-11-2012 αίτησης ακύρωσης του Δήμου κατά της υπ΄αριθ. πρωτ. 1712/70133/13-6-2012 απόφασης της Γεν.Γραμ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος  με την οποία εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της Δημοτικής ενότητας Θήβας Δ.Θηβαίων.
2ο.    Παραλαβή Α’ σταδίου μελέτης ΣΧΟΟΑΠ του Δ.Πλαταιών και επιλογή σεναρίου.
3ο.    Έγκριση 3ης παράτασης εργασιών του έργου με τίτλο : «Κατασκευή ανάπλασης οδού Πινδάρου Δήμου Θηβαίων» με ΜΙS 431318.
4ο.    Έγκριση 2ου και Τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο : «Κατασκευή ανάπλασης οδού Πινδάρου Δήμου Θηβαίων».
5ο.    Έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνκα εργασιών του έργου με τίτλο : «Δημοτική οδοποιία».
6ο.    Λήψη απόφσης για την έγκριση ή μη της διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστου χώρου στον αιγιαλό των Τοπικών Κοινοτήτων Χωστίων, Λεύκτρων, Δομβραίνας και Ξηρονομής Δήμου Θηβαίων, για την εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
7ο.    Λήψη απόφασης για την επιστροφή χρημάτων λόγω διπλής πληρωμής λογαριασμού ύδρευσης στην Ταμειακή Υπηρεσία και ΕΛ.ΤΑ. στον Μεϊδάνη Ιωάννη του Αθανασίου και στην Λοχαϊτη Αγγελική του Αλέξανδρου.
8ο.    Επιστροφή παραβόλου οικοδομικής άδειας, άρθρο 23 και ΚΗ ψήφισμα ποσού 70,29€ στον κ. Σκαλή Αθανάσιο, διότι δεν έγινε χρήση του διπλοτύπου για έκδοση αδείας του ακινήτου του.
9ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 14.427,90€ για την υλοποίηση προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το α’ τρίμηνο 2013 (χρημ.εντολή 5854/2014).

                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                        ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                   
                                                                           ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Mε επιτυχία η παρουσίαση των πολιτικών θέσεων της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακό Σχήμα


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση των πολιτικών θέσεων της Αριστερής Παρέμβασης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου στη Λαμία με μεγάλη επιτυχία η εναρκτήρια εκδήλωση του περιφερειακού σχήματος της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα. Συμμετείχαν σύντροφοι και συναγωνιστές από τη Λαμία, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και τη Χαλκίδα, ενώ η αίθουσα γέμισε από τον κόσμο που ήρθε να συμμετάσχει στην παρουσίαση.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο υπ. περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Ζούμπος και ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Χρόνης Βάρσος, ενώ τοποθετήσεις έκαναν και οι σύντροφοι που ήρθαν από τους άλλους Νομούς της Περιφέρειας. Οι ομιλητές τόνισαν πως οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια κεντρική πολιτική μάχη και πως τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αντιδραστικής και αντιδημοκρατικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποκομμένα από την οικονομική ύφεση, τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που έχουν επιβάλλει στο λαό τα μνημόνια της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Παρουσιάστηκαν οι κεντρικοί πολιτικοί άξονες και αναδείχθηκε η αμεσοδημοκρατική λειτουργία της Αριστερής Παρέμβασης, καθώς και το γεγονός πως όλοι οι εκπρόσωποι του σχήματος είναι αιρετοί και άμεσα ανακλητοί. Αναπτύχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Στερεάς και δόθηκε έμφαση στην πρόταση εξόδου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς από την κρίση, που περιλαμβάνει την παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους δανειστές και τη μονομερή διαγραφή του παράνομου χρέους, καθώς και την έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως τα πρώτα βήματα χάραξης μιας εναλλακτικής πορείας για την επιβίωση του λαού μας και του κόσμου της εργασίας.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακό Σχήμα
Facebook: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι παγίδες των αποδείξεων και το τσουχτερό πρόστιμο για όσους πληρώνονται με «μπλοκάκι»

Στις 20 Μαρτίου ξεκινάει η περίοδος της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων και για τους φορολογούμενος ξεκινάει για ακόμα μία χρονιά το ξεσκαρτάρισμα των αποδείξεων, αφού αν δεν είναι προσεκτικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Μάλιστα, αυτοί που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι οι εργαζόμενοι που πληρώνονται με μπλοκάκι ή αλλιώς με έκδοση τιμολογίου παροχής υπηρεσιών.

Οπως αναφέρει και το capital.gr, αυτοί θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες και φορολογούνται με συντελεστή 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ καθαρού εισοδήματος και με 33% για το υπερβάλλον εισόδημα, ωστόσο έχουν το δικαίωμα να φορολογηθούν ως μισθωτοί -και κατά συνέπεια να καρπωθούν αφορολόγητο όριο έως και 9.350 ευρώ-, υπό προϋποθέσεις. Αυτές είναι οι εξής:

Έχουν έγγραφη σύμβαση με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους,

Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες δεν υπερβαίνουν τα τρία, ή εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό, ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των ακαθαρίστων εσόδων του εισοδήματος, να προέρχεται από ένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτές.

Οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις έχουν δικαίωμα να φορολογηθούν ως μισθωτοί. Ωστόσο, μπορεί να ωφελούνται από τη φορολόγηση του εισοδήματός τους με βάση τη φορολογική κλίμακα, ωστόσο, χάνουν δυο άλλα προνόμια. Δεν έχουν δικαίωμα έκπτωσης επαγγελματικών δαπανών, ενώ είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν και αποδείξεις.

Οι αποδείξεις θα πρέπει να είναι αξίας τουλάχιστον ίσης με το 25% του ακαθάριστου εισοδήματος των φορολογούμενων. Για παράδειγμα, ο εργαζόμενος με μπλοκάκι που έχει ακαθάριστο εισόδημα ύψους 10.000 ευρώ θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει, το 2013, αποδείξεις συνολικής αξίας τουλάχιστον 2.500 ευρώ. Στην περίπτωση που έχουν συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις, τότε θα τους βεβαιωθεί πρόσθετος φόρος ύψους 22% της αξίας των αποδείξεων που τους λείπουν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του "Ο νέος Ιερός Λόχος της Θήβας" στη Θήβα

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Ε.Δ.-Σ.Α. και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας «Ιερός Λόχος»

και οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
«Ο νέος Ιερός Λόχος της Θήβας»

Η θεσσαλική επανάσταση του 1878

του Αθανάσιου Καραπέτσα

που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρα 11:00

στο αμφιθέατρο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών

Βογιατζόγλου Αγγελική – Πρωτόπαπας Χαράλαμπος,

Ισμηνίου 14, στο Πυρί Θήβας

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

π. Σπυρίδων Βασιλάκος, εφημέριος Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, συγγραφέας

κ. Σωτήρης Καραμαγκιώλης, δικηγόρος, μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων «Ιερός Λόχος»

Συντονίζει ο

κ. Δημήτριος Μπατσιούλας, πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων «Ιερός Λόχος», συγγραφέας

 Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσω Τaxisnet όλα τα «ραβασάκια» της εφορίας -Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι



Η υποχρεωτική δήλωση e-mail από τους φορολογούμενους για την επικοινωνία με την εφορία είχε  άδοξο τέλος και πλέον στο ΥΠΟΙΚ φαίνεται να καταλήγουν...
στη θέσπιση ηλεκτρονικής μερίδας για κάθε φορολογούμενο στο Taxisnet, όπου θα «φορτώνονται» όλα τα «ραβασάκια» της εφορίας και κάθε είδους ειδοποιητήριο.
«Εμείς θα φορτώνουμε κάθε ειδοποίηση στο Taxisnet και ο φορολογούμενος θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μπαίνει στη μερίδα του και να ενημερώνεται», δήλωσε στο capital.gr ανώτερος παράγοντας του υπουργείου. Στη μερίδα του φορολογούμενου στο Taxisnet θα φορτώνονται:

    ειδοποιητήρια για πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών
    κατασχετήρια ακινήτων που εκδίδουν οι φορολογικές αρχές
    προσκλήσεις ελέγχου
    κάθε είδους ειδοποίηση που αφορά τον φορολογούμενο, όπως μηνύματα για επικαιροποίηση στοιχείων του κλπ

Οι φορολογούμενοι όμως, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς με την ηλεκτρονική επίδοση ειδοποιητηρίων θα αρχίζουν να τρέχουν και προθεσμίες για πληρωμές χρεών αλλά και λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις κλπ).
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα νέα πιστοποιητικά που χορηγεί το ΚΕΠ

H ημέρα που δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε σε ατελείωτες ουρές σε δήμους και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, για να προμηθευτούμε έγγραφα που μας ζητούνται συνεχώς, φαίνεται ότι δεν είναι πολύ μακριά. Ηδη, τα ΚΕΠ, εδώ και λίγο καιρό, δίνουν πιστοποιητικά που άλλoτε για να τα πάρουμε θα έπρεπε να περιμένουμε επί ώρες στις ουρές τις Εφορίας, ενώ σύντομα τα έγγραφα που θα παρέχουν στους πολίτες θα... εμπλουτιστούν κι άλλο.

Ηδη, τα ΚΕΠ παρέχουν άμεσα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πιστοποιητικά Δημοτολογίου, ενώ ακολουθούν κι άλλες. Συγκεκριμένα, εδώ και λίγο καιρό παρέχουν και τα εξής πιστοποιητικά:

    Οικογενειακής Κατάστασης
    Γέννησης
    Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ
    Ιθαγένειας

Σύμφωνα με την «Ημερησία», η κυβέρνηση προχωρεί άμεσα σε αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες και έτσι το επόμενο διάστημα θα προωθηθεί:

    Η διασύνδεση των βασικών Mητρώων (φορολογικό, ασφαλιστικό, δημοτολόγιο κ.λπ.)
    Η διασύνδεση των διαφορετικών κωδικών αυθεντικοποίησης πολιτών (AΦM, AMKA, AΔT κ.λπ.)
    Η ενιαία και ολοκληρωμένη διαχείριση των συναλλαγών του πολίτη με της δημόσιες υπηρεσίες ανεξάρτητα από τον τρόπο πρόσβασής του (διαδικτυακά, με φυσική παρουσία, ή μέσω τηλεφώνου).

Για τη διασύνδεση των διαφορετικών κωδικών  θα επιλεγούν και θα προωθηθούν συγκεκριμένες εναλλακτικές μέθοδοι αυθεντικοποίησης (κινητό τηλέφωνο, έξυπνη κάρτα, άλλη προσωπική φορητή συσκευή) και κάθε πολίτης θα επιλέγει αυτόν που του ταιριάζει.

Οσον αφορά τα βασικά Mητρώα (όπως το Mητρώο Φορολογουμένων, Mητρώο Aσφαλισμένων, Δημοτολόγιο, Mητρώο Aστυνομικών Tαυτοτήτων, Mητρώα επιχειρήσεων) αυτά θα διασυνδεθούν και θα διαλειτουργούν μεταξύ τους. Ετσι,  οι πληροφορίες που ήδη υπάρχουν σε δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, δεν θα απαιτείται να υποβάλλονται ξανά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο και χιόνια στα oρεινά

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού την εβδομάδα σήμερα, με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της βορειοανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Πάρνηθα, με τη θερμοκρασία στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής να μην ξεπερνά τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Η ένταση των βοριάδων θα φθάσει τα 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά και τα  βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στα νότια.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά των βορειοτέρων περιοχών.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου χιονόνερο και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στα νότια τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά σήμερα και αύριο τα φαρμακεία

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και «όλων όσοι θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία»
Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις αφόρητες, όπως αναφέρει, πιέσεις της Τρόικας και «όλων όσοι θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία».

Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην επιμονή των εκπροσώπων της Τρόικας που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων και στα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση αυτών,  στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Επίσης, ο ΠΦΣ αντιδρά στα σχέδια για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών φαρμακείων, αναφερόμενος στα σχέδια, όπως τονίζει, για εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ