Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Οι θέσεις του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας


Ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες, από την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά την κατάργηση Οργανισμών του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και ο Οργανισμός Κωπαΐδας.
Παρά τις έντονες προσπάθειες που έγιναν από τους φορείς τις περιοχής (περιφέρεια, Δήμοι, κτλ), σε συναντήσεις με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τόσο  στο γραφείο του, όσο και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στις οποίες επιχειρήθηκε να γίνει κατανοητός ο ρόλος του Οργανισμού Κωπαΐδας στην άρδευση του κάμπου, φαίνεται ότι  δεν υπήρξε αποτέλεσμα και ο Υπουργός εμμένει στην κατάργησή του.
•    Επειδή η άρδευση της Κωπαΐδας δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί μελετημένες κινήσεις πριν την ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας που αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς,
•    Επειδή οι καλλιεργητές της περιοχής μας  δεν έχουν περιθώρια απώλειας παραγωγής
•    Επειδή σε μια Δημοκρατία, η γνώμη των φορέων κάθε περιοχής που, εκ των πραγμάτων ,γνωρίζουν καλλίτερα την κατάσταση, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους:
•    Καλούμε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αποσύρει το εν λόγω άρθρο του νομοσχεδίου που καταργεί τον Οργανισμό Κωπαΐδας και να λάβει υπόψη του τις προτάσεις των φορέων της περιοχής
•    Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας, αν δεν αποσυρθεί το άρθρο, ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ. Με τον τρόπο αυτό θα αποδείξουν ότι εννοούν όσα σε δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν αναφέρει για το θέμα αυτό
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιώτα Πούλου:Το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς πρέπει να επιβιώσει και να αναβαθμισθεί!



Αυτό είναι το κοινό αίτημα των εργαζομένων, των διευθυντών, του επιστημονικού προσωπικού και του διοικητή του. Πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Στη συνεχιζόμενη κατάρρευση  του κοινωνικού κράτους, η απαξίωση των δομών υγείας αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των πολιτών.
Τα προβλήματα αυξάνονται καθημερινά. Ο μειωμένος προϋπολογισμός για το 2014, οι οφειλές προς το Νοσοκομείο 12 εκατ. από ΕΟΠΠΥ και ταμεία,  η έλλειψη διοικητικού, νοσηλευτικού και επιστημονικού προσωπικού επιβαρύνουν την λειτουργία του, η οποία στηρίζεται από την υπεύθυνη προσπάθεια όλων των εργαζομένων.
Το Νοσοκομείο χρειάζεται την στήριξή μας και σ' αυτή την κατεύθυνση να συνταχθούμε άμεσα όλοι, οι βουλευτές του Νομού, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς.
Οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι κατεπείγουσες, οποιαδήποτε ολιγωρία θα είναι ολέθρια για την τοπική κοινωνία.

Για την “δυναμική συνεργασία”
Γραφείο Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαφάρι συλλήψεων για χρέη και καταδικαστικές αποφάσεις στη Στερεά




16 συλλήψεις σε ένα 24ωρο για οφειλές και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις....



Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση, πραγματοποιήθηκε χθες (10-03-2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (πλην του Νομού Ευρυτανίας), για τον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν συνολικά δεκαέξι (16) ημεδαποί και συγκεκριμένα έντεκα άνδρες, ηλικίας 50, 53, 51, 44, 36, 23, 20, 50, 45, 30 και 76 ετών, καθώς και πέντε γυναίκες, ηλικίας 51, 50, 47, 41 και 36 ετών.

Ειδικότερα, σε περιοχές της Εύβοιας συνελήφθησαν πέντε άτομα και συγκεκριμένα:

    Τρεις ημεδαποί ROMA (36χρονος, 23χρονος και 20χρονος) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν τα από 11-02-2014 εντάλματα σύλληψης της Β’ Ανακρίτριας Χαλκίδας, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
    Ο 45χρονος στην περιοχή της Ιστιαίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 12-04-2013 απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών και συνολική χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για ζωοκλοπή και ζωοκτονία. Επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση του νόμου για τα όπλα, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα κυνηγετικό όπλο, η άδεια του οποίου είχε λήξει.
    Ο 50χρονος στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε., διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν η από 18-01-2013 απόφαση του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και έξι (6) μηνών, για τα αδικήματα της αντίστασης, απειλής και εξύβρισης, καθώς και η από 22-07-2010 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και δέκα (10) ημερών, καθώς και σε χρηματική ποινή (500) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Στην περιοχή της Λαμίας Φθιώτιδας, συνελήφθησαν έξι άτομα από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας και συγκεκριμένα:

    Η 51χρονη, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης τριάντα ενός (31) μηνών και σε συνολική χρηματική ποινή (3.500) ευρώ, για παραβάσεις του νόμου περί επιταγών.
    Ο 53χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης είκοσι δύο (22) μηνών και σε συνολική χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παραβάσεις του νόμου περί επιταγών.
    Η 36χρονη, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε η από 14-04-2010 απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκατριών (13) μηνών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
    Η 50χρονη, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 39.323,37 ευρώ.
    Ο 30χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Πταισματοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε κράτηση είκοσι (20) ημερών και πρόστιμο (300) ευρώ, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Η 41χρονη, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε η από 27-12-2012 απόφαση του Πταισματοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε κράτηση δέκα (10) ημερών και πρόστιμο (150) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Επίσης, στην περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος ο 51χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 12-12-2013 απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών, για απείθεια.

Στην περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας, συνελήφθησαν δύο άτομα από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας και συγκεκριμένα:

    Ο 44χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 08-04-2009 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών, για παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.
    Η 47χρονη, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε η από 09-03-2010 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή (150) ευρώ, για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.


Τέλος στην περιοχή της Ιτέας Φωκίδας, συνελήφθησαν δύο άτομα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άμφισσας και συγκεκριμένα :

    Ο 76χρονος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 250.821,30 ευρώ.
    Ο 50χρονος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 78.925,74 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ παρόμοιες τέτοιες στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες για αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ προς αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις



Οδηγίες για την ολοκλήρωση της καταχώρησης αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που υποβλήθηκαν το 2013 και τις τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικού αρχείου που θα υποβάλλεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτος, δίνονται με σχετική εγκύκλιο ΠΟΛ.1071/7.3.2014.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενό της έχει ως εξής:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
14η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ
ΤΜΗΜΑ Β΄
2. Δ.ΗΛΕ.Δ.
Τμήμα Β΄

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4
Ταχ. Κώδικας: 106 72 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Τ. Σφελινιώτη
Τηλέφωνο : 210- 3627717
Fax : 210- 3645413
e-mail : dfpa.b1@1992.syzefxis.gov.gr

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΟΛ 1071/2014

Θέμα: Οδηγίες για την ολοκλήρωση της καταχώρησης αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που υποβλήθηκαν το 2013 και τις τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικού αρχείου που θα υποβάλλεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτος.

1. Ενόψει της έναρξης της υποβολής των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2013 παρακαλούμε για την ολοκλήρωση της καταχώρησης στο σύστημα TAXIS των αιτήσεων επιστροφής που έχουν υποβληθεί κατά το έτος 2013 (πωλήσεις 2012) άμεσα και όχι αργότερα από τις 17.3.2014.

2. Επισημαίνεται ότι με την ενημέρωση των σχετικών εφαρμογών με τα νέα δεδομένα για το έτος 2013 δεν θα είναι πλέον δυνατή η καταχώρηση των αιτήσεων του προηγούμενου έτους, στην περίπτωση που αυτές έχουν υποβληθεί μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων.

3. Σημειώνεται ότι εφόσον έχει γίνει η αρχική καταχώρηση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δεν υπάρχει πρόβλημα με την εν συνεχεία εκκαθάριση των αιτήσεων, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ακόμη και αν η εκκαθάριση αυτή και η επιστροφή πραγματοποιηθούν μετά την ανωτέρω ημερομηνία.

4. Με σκοπό την απρόσκοπτη εφαρμογή, το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την εν λόγω ημερομηνία, κατά συνέπεια, ενδεχόμενες αιτήσεις που θα παραληφθούν μπορούν να καταχωρηθούν μετά την ημερομηνία αυτή.

5. Επισημαίνεται ότι εντός των επομένων ημερών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών νέο έντυπο της αίτησης επιστροφής, στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός IBAN του δικαιούχου αγρότη. Ειδικά για αιτήσεις που έχουν ήδη συμπληρωθεί, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν εκ νέου οι εν λόγω αιτήσεις και οι μεν μεμονωμένοι αγρότες μπορούν να συμπληρώνουν επί του εντύπου της αίτησης τον αριθμό αυτό, ενώ για τους συνεταιρισμούς αρκεί η αναφορά του αριθμού αυτού στο ηλεκτρονικό αρχείο που προσκομίζουν.

6. Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτρονικού αρχείου που προσκομίζουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις, σας γνωρίζουμε ότι η μορφή του προς αποστολή αρχείου θα πρέπει να είναι η ακόλουθη:

--ΑΦΜ αγρότη

--Αιτούμενο ποσό προς επιστροφή

--0,00

--Ακαθάριστα Έσοδα

--ΙΒΑΝ

Προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αρχείο από το σύστημα Taxis, σας εφιστούμε την προσοχή στα κάτωθι:

--Το αρχείο πρέπει να είναι τύπου csv.

--Οι στήλες θα πρέπει να είναι διαχωρισμένες με ελληνικό ερωτηματικό (';').

--Δε θα πρέπει να υπάρχει κενή γραμμή.

--Κανένα πεδίο σε καμία γραμμή να μην είναι κενό.

--Οι ΑΦΜ να έχουν μήκος 9.

--Οι IBAN να έχουν μήκος 27.

--Τα αριθμητικά πεδία θα πρέπει να έχουν 2 δεκαδικά, τα οποία θα διαχωρίζονται με κόμμα (',') και δεν θα πρέπει να διαχωρίζονται οι χιλιάδες με την τελεία ('.')

Το αρχείο θα προσκομίζεται στις Δ.Ο.Υ. (π.χ. δισκέτα, cd, usb flash memory) με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο, το οποίο θα παραμένει στη Δ.Ο.Υ.

Με την προσκόμιση του ανωτέρω αρχείο δεν απαιτείται η προσκόμιση του «βιβλίου μεταγραφής αιτήσεων και αναλυτικών καταστάσεων δικαιολογητικών για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος».

Ακριβές Αντίγραφο
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
Χ. Θεοχάρης
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μην ανησυχείτε για τις... τρελές αγελάδες"



Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι αρμόδιες Αρχές για τα δύο κρούσματα της νόσου των «τρελών αγελάδων» που εντοπίστηκαν στη Φθιώτιδα, καθώς εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, εφαρμόζεται στην Ελλάδα Πρόγραμμα Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών. Αφού τονίζεται ότι όλες οι ποσότητες κρέατος που διατίθενται στην κατανάλωση προηγουμένως ελέγχονται και ότι η ασθένεια δεν μεταδίδεται από το γάλα, αυτήν τη στιγμή το ζητούμενο για τις Αρχές είναι το πώς νόσησαν αυτά τα δύο ζώα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και συμπλήρωσε ότι θα ερευνηθεί η ζωοτροφή της μονάδας, καθώς η νόσος της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας σχετίζεται, άμεσα, με την κατανάλωση κρεαταλεύρων ή οστεοαλεύρων.

«Το ζήτημα είναι στη ζωοτροφή που χρησιμοποιήθηκε και μπορεί να ήταν ή να μην ήταν σε γνώση της μονάδας. Παράλληλα με τους δικούς μας εντατικούς ελέγχους έχει ενημερωθεί, φυσικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρμόδιες ολλανδικές Αρχές, για να δούμε μήπως το πρόβλημα υπήρχε στη μονάδα από όπου προήλθαν τα ζώα» σημείωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Η μονάδα στη Φθιώτιδα, η οποία τέθηκε, άμεσα, σε επιτήρηση, είχε 240 βοοειδή γαλακτοπαραγωγής, εκ των οποίων 89 τα είχε εισάγει από την Ολλανδία. Τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε αυτά που είχαν εισαχθεί από την εν λόγω χώρα.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι στο πλαίσιο των όσων προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, όλα τα σφάγια βοοειδών πριν οδηγηθούν στην κατανάλωση ελέγχονται και πρόσθεσε ότι η χώρα διαθέτει σε ετήσια βάση 2 εκατ. ευρώ για τους εργαστηριακούς ελέγχους. Σημείωσε, δε, ότι ο έλεγχος των σφαγίων είναι υποχρεωτικός όταν τα ζώα είναι από 72 μηνών και πάνω.

Ερωτηθείς εάν το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιαστεί ανάλογο κρούσμα, ανέφερε ότι περίπου προ μηνός είχε εντοπιστεί κρούσμα στη Γερμανία και πέρυσι στην Ολλανδία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους δρόμους..... ξαναβγήκαν οι ΡΟΜΑ της Θήβας



Στους δρόμους ξαναβγήκαν οι ΡΟΜΑ της Θήβας με αφορμή την ηλεκτροδότηση του καταυλισμού….
Ο μετασχηματιστής, που είχε τοποθετηθεί, για τον δημοτικό φωτισμό «έσκασε» και ο καταυλισμός είναι βυθισμένος στο σκοτάδι, γεγονός που οδήγησε τους κατοίκους σε «άδικη» όπως αποδείχθηκε διαμαρτυρία..
ΟΙ ΡΟΜΑ ανέβηκαν το πρωϊ της Δευτέρας, στην γέφυρα πάνω από τον καταυλισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων και στην συνέχεια μετέβησαν στην ΔΕΗ, απαιτώντας την τοποθέτηση νέου μετασχηματιστή…
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ πρωϊ ανέβηκαν και στο Δημαρχείο, ζητώντας να συναντήσουν τον Δήμαρχο, θεωρώντας ότι θα λυθεί το πρόβλημά τους…

«Έχουμε πρόβλημα με την ΔΕΗ, καθώς κάηκε ο μετασχηματιστής και δεν τον αλλάζουν. Κάποιοι παίρνουν ρεύμα από τον μετασχηματιστή, αυτός δεν άντεξε και κάηκε, αλλά κάποιοι ηλεκτροδοτούμαστε κανονικά γιατί πληρώνουμε, επομένως έχουμε πρόβλημα, γιατί υπάρχουν και άτομα άρρωστα που έχουν ανάγκη από οξυγόνο και πρέπει το θέμα να λυθεί» τονίζει ο Πρόεδρος των ΡΟΜΑ Ευάγ. Μιχαλόπουλος….

Ο Πρόεδρος των ΡΟΜΑ μαζί με άλλους πέντε συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Θηβαίων, ενώ παρών ήταν και ο Τεχνικός Δ/ντής της ΔΕΗ, που έδωσε τις ορθές εξηγήσεις και διευκρινίσεις επί του θέματος….

Όσοι μετασχηματιστές και να τοποθετούνται, θα καίγονται στην συνέχεια, αφού δεν αντέχουν την ρευματοκλοπή, επομένως θα πρέπει να λαμβάνουν ρεύμα μόνο τα νόμιμα σπίτια που έχουν τα τους μετρητές…

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει οι έχοντες μετρητή ρεύματος να πληρώσουν νέες εγγυήσεις, προκειμένου να επανασυνδεθούν και οι παράνομοι, εκείνοι δηλαδή που κλέβουν από τον μετασχηματιστή, να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη….

ΟΙ διακοπές που έχουν γίνει στην νόμιμη ηλεκτροδότηση όμως, επιβαρύνουν επιπλέον τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη και άλλα προβλήματα…

«Δουλειά δεν έχουμε, επομένως ούτε λεφτά, άρα πρέπει κάποιος να μας βοηθήσει, να έχουμε ρεύμα τουλάχιστον όσοι το δικαιούμαστε» σημειώνει ο κ. Μιχαλόπουλος, απευθύνοντας έκκληση βοηθείας, όσον αφορά την επανασύνδεση, όπως άλλωστε γίνεται και με τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.…

«Έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα στον οικισμό και υποχρέωση του Δήμου είναι να παρέχει δημοτικό φωτισμό και αυτό ακριβώς κάναμε μόλις προέκυψε η βλάβη. Τα υπόλοιπα είναι θέματα της ΔΕΗ, που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε θέλει να ηλεκτροδοτηθεί, θα πρέπει να ακολουθήσει την σχετική διαδικασία, για να μπορέσει να γίνει η επανασύνδεση. Ο νεαρός Πρόεδρος των ΡΟΜΑ κατανόησε το πρόβλημα και θα προσπαθήσουμε από κοινού να βρεθεί η νόμιμη και ασφαλής λύση» τονίζει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, υπονοώντας σαφώς ότι η τοποθέτηση μεγαλύτερου μετασχηματιστή, που ευνοεί την κλοπή ρεύματος, ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βαρύνει τον Δήμο…

«Με καλή θέληση όλα τα προβλήματα επιλύονται και αυτό αποδείχθηκε. Και ο Δήμος να βοηθήσει και οι ίδιοι οι οικιστές θα πρέπει να αρχίζουν να προσαρμόζονται στην νομιμότητα» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων και οι ΡΟΜΑ βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καταυλισμό, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση του κ. Νικολάου, για την άμεση νόμιμη επίλυση τους!.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ψωμί και μέλι" στις Θεσπιές- Χειροποίητα κουλουράκια, τσουρέκια για το Πάσχα

 Χειροποίητα κουλουράκια, τσουρέκια

Όλα είναι χειροποίητα από αγνά υλικά συνδυάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές με τη μοντέρνα αισθητική.

Δοκιμάστε τα τώρα!

Στο Αρτοζαχαροπλαστείο μας θα βρείτε προϊόντα υψηλής ποιότητας, με αγνά υλικά, προσφέροντας απολαυστικές εμπειρίες στους πελάτες μας!!! Αναλαμβάνουμε :  ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ,ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ....Αν είστε λάτρεις των γλυκών γεύσεων, μια επίσκεψη στο Αρτοζαχαροπλαστείο μας στις Θεσπιές θα σας πείσει για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, αφού τα γλυκά μας μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Τηλ.για παραγγελίες 2262065211



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψουμε για το 2014

Για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εστάλη η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με την οποία καθορίζονται οι δαπάνες για τις οποίες θα πρέπει να συλλέγουν φέτος οι φορολογούμενοι αποδείξεις, προκειμένου να διατηρηθεί στο ακέραιο το αφορολόγητο ποσό για τα εισοδήματα που θα δηλώσουν το 2015 στην εφορία.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος. Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο, σύμφωνα με την κλίμακα, ατομικό εισόδημα.

Στην περίπτωση που δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων αγορών, η θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, με ανώτατο όριο τις 10.500 ευρώ και του ποσού αποδείξεων, πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22% και το ποσό που προκύπτει προσαυξάνει το φόρο.

Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιεί ο ίδιος ο φορολογούμενος, η σύζυγος του ή τα τέκνα που τον βαρύνουν και περιλαμβάνονται στις παρακάτω κατηγορίες:

- Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά,

- Αλκοολούχα ποτά και καπνός

- Ένδυση και υπόδηση

- Οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας.

- Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες.

- Μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και η επισκευή αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα και τα λιπαντικά, αντιψυκτικό, μίσθωση ταξί.

- Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες

- Δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια.

- Τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών

- Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια

- Άλλα αγαθά και υπηρεσίες

- Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση.

Επίσης, δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, η καταβαλλόμενη διατροφή, οι δωρεές και οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων.

- Εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκόμισης αποδείξεων οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι στρατιωτικοί, που υπηρετούν στην αλλοδαπή, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα και οι φυλακισμένοι.
 ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μελισσοχώρι Θηβών

Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών "Ωερόη"
Όσοι και όσες επιθυμούν να δώσουν αίμα για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΑΤΑΙΩΝ μπορούν να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα γίνει την Κυριακή
6/4/2014 στο Μελισσοχώρι.
Ώρες : 09:00 – 13:30
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η διάθεση 28.400 δελτίων κοινωνικού τουρισμού



Για αύριο έχει προγραμματισθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού η έναρξη εφαρμογής της β΄ φάσης του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού «Τουρισμός για Ολους» με τη διάθεση 28.400 δελτίων μέχρι εξαντλήσεως από τα ΚΕΠ. Από το σύνολο των δελτίων, 23.400 θα διατεθούν για την υλοποίηση του υποπρογράμματος εξαήμερων διακοπών και τα 5.000 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των διακοπών για την τρίτη ηλικία. Η β΄ φάση με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου. O κατάλογος των διαθέσιμων καταλυμάτων με χθεσινή ενημέρωση είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ (www.gnto.gr).

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα εξαήμερων διακοπών δεν πρέπει να είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας (για την οποία υλοποιεί προγράμματα ο ΟΑΕΔ) ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή μέλη του Ταμείου Νομικών. Παράλληλα, οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν μια σειρά εισοδηματικών κριτηρίων. Οι μεμονωμένοι δικαιούχοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, οι έγγαμοι με μέχρι δύο παιδιά έως 28.000 ευρώ, ενώ για τους τρίτεκνους το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ. Για δικαιούχους με περισσότερα παιδιά το όριο του εισοδήματος αυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί. Για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος συνυπολογίζονται τα εισοδήματα των δύο συζύγων, ανεξαρτήτως αν είναι δικαιούχοι ή μη του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά το υποπρόγραμμα, μέχρι 5 διανυκτερεύσεις για την τρίτη ηλικία, δικαιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω, είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι άλλων προγραμμάτων (ΟΑΕΔ, ΟΓΑ, Ταμείου Νομικών).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Δρόμο για τις Εξετάσεις στο Συνεδριακό Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Διαλύουν τη ΔΕΗ αλλά δεν θέλουν να το σχολιάσετε


Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Νομοσχέδιο για τη «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Και επειδή ο κύριος Μανιάτης είναι υπέρμαχος της διαφάνειας και το σχέδιο νόμου αλλάζει ριζικά το χάρτη της ενεργειακής πολιτικής το κείμενο θα είναι στη διάθεση όλων μας για διαβούλευση... για 4 ημέρες.
Στα 13 άρθρα του νομοσχεδίου περιγράφεται η διαδικασία διάλυσης της ΔΕΗ και η εισφορά της περιουσίας της στο νέο σχήμα, η ενημέρωση των μετόχων, η ολοκλήρωση της απόσχισης αλλά ακόμα και η μεταβίβαση των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η γελοία διορία διαβούλευσης από τις 10 Μαρτίου έως τις 14 Μαρτίου δείχνει την διάθεση της κυβέρνησης να συζητήσει στην ουσία με τους ειδικούς και τους απλούς πολίτες την σμίκρυνση του μεγαλύτερου δημόσιου οργανισμού της χώρας.

Μπορεί οι 4 ημέρες να είναι πολύ λίγες αλλά προτείνουμε σε όλους να επισκεφτείτε τη σελίδα της διαβούλευσης και να εκφράσετε την άποψή σας για όλα όσα γράφει το νομοσχέδιο, για όσα δεν γράφει και για το χρόνο που σας επέτρεψαν να το διαβάσετε, να το αξιολογήσετε και να προτείνετε βελτιώσεις.
thepressproject.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΑΠΑΞ: Σε 4 μήνες οι αστυνομικοί άνω των 15 -και βάλε- οι στρατιωτικοί!


Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ σε αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου...
Προστασίας του Πολίτη. Την ίδια στιγμή οι στρατιωτικοί έχουν επισήμως ειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να αναμένουν πάνω από 12 και σε κάποιες περιπτώσεις 14 και 15 μήνες για να εισπράξουν το εφάπαξ που δικαιούνται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων ο υπουργός Προσοτασίας του Πολίτη υπέγραψε απόφαση με την οποία ρυθμίζεται το θέμα του εφάπαξ των αστυνομικών και των υπαλλήλων του υπουργείου του. Σύμφωνα μ΄ αυτή όχι μόνο θα το πάρουν μέσα στο επόμενο τετράμηνο,αλλά θα είναι και αυξημένο λόγω αλλαγής του υπολογισμού του. Η απόφαση αφορά σε 650 αστυνομικούς και υπαλλήλους. Ανάλογη ρύθμιση είναι έτοιμη να υπογραφει και για τους πυροσβέστες.

Και για τους στρατιωτικούς; Γι΄ αυτούς ως συνήθως δεν υπάρχει καμία απολύτως ρύθμιση. Οι ιστορίες στρατιωτικών που προτίμησαν να αποστρατευθούν για να πάρουν το εφάπαξ και να “κλείσουν” μαύρες τρύπες στα οικονομικά τους είναι πάρα πολλές . Όμως υπολόγισαν χωρίς την ανευθυνότητα της Πολιτείας την οποία υπηρέτησαν. Οι καθυστερήσεις στην καταβολή του εφάπαξ στους στρατιωτικούς είναι απαράδεκτες κι έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες. Το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση για να λυθεί το θέμα.

Κάποιοι απόστρατοι που έχουν την δυνατότητα είναι έτοιμοι να προσφύγουν με αγωγές κατά των υπευθύνων ζητώντας το ποσό που δικαιούνται ως εφάπαξ εντόκως. Κι αυτό γιατί και οι τράπεζες που τους “κυνηγάνε” έντοκα ζητάνε τα χρήματα.
onalert.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσυμπληρωμένες οι δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων το 2014


Στόχος του μέτρου η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από δεύτερη εργασία και επικουρική σύνταξη. Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν δικαίωμα να αλλάξουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία.


 Προσυμπληρωμένες θα είναι για το 2014 οι φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και όσων αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Όλες οι επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία θα αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών έως τις 28 Μαρτίου, προκειμένου να προσυμπληρωθούν οι δηλώσεις.

Οι φορολογούμενοι δε θα έχουν δικαίωμα αλλαγής των στοιχείων.

Στόχος του εν λόγω μέτρου, πέρα από τη διευκόλυνση των πολιτών, είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς ορισμένοι μισθωτοί δε δηλώνουν αποδοχές από δεύτερη εργασία ενώ πολλοί συνταξιούχοι δε δηλώνουν εισόδημα από επικουρική σύναξη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλιοπαρουσίαση: "Τα «καθαρά χέρια» της Χρυσής Αυγής" και "Στο ρίσκο της κρίσης – Στρατηγικές της Αριστεράς των δικαιωμάτων"



Την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 στις 19:00
θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων:
"Τα «καθαρά χέρια» της Χρυσής Αυγής"
του Κωστή Παπαϊωάννου
και "Στο ρίσκο της κρίσης – Στρατηγικές της Αριστεράς των δικαιωμάτων"
του Δημήτρη Χριστόπουλου.

Με αφορμή τα βιβλία θα μιλήσουν οι:

Λάμπρος Μίχος, δικηγόρος
Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου
Αλέξης Οικονομίδης, δημοσιογράφος
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Λιβαδειάς

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/03/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ( ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ - ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ) .
ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
4 χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο τα αποτελέσματα του είναι πλέον ορατά και διάχυτα παντού:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Στο 1.5 εκατομμύρια ανέργων έρχονται να προστεθούν χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες από τον Δημόσιο Τομέα.
Στόχος η διάλυση των νευραλγικών τομέων (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τοπική Αυτοδιοίκηση) που τοποθετεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στο κοινωνικό περιθώριο.

Αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει αν δεν τους σταματήσουμε

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ όλοι μαζί, άνεργοι, εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αγρότες, φοιτητές και κάθε κύτταρο της Κοινωνίας την απαλλαγή από την ανθρωποκτόνα πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζεται.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης



Καταβάλλεται σήμερα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε 226.546 δικαιούχους, όπως είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα μέσω Twitter ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Οι δικαιούχοι θα πιστωθούν συνολικά με 24 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kαταιγίδες και χιονόνερο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Παραμένει χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού
Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και σήμερα η θερμοκρασία με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βορειοανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα στα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με ασθενείς βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα (περίπου πάνω από τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ, με τη θερμοκρασία έως τους 11 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά και βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία έως 10 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα και πιθανόν σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά των βορειοτέρων περιοχών.

Εξασθένηση των φαινόμενων στα βόρεια από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις με εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Στα νότια λίγες τοπικές βροχές.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριο κυνήγι για το τσιγάρο και πρόστιμα βροχή με εισαγγελική παρέμβαση

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε εγκύκλιο στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας με την οποία ζητεί να δοθούν δέουσες οδηγίες στις αρμόδιες αρχές για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους.

Οι δέουσες οδηγίες, σύμφωνα με την κυρία Κουτζαμάνη, θα δοθούν από τις Εισαγγελίες Εφετών στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, κ.λπ.

Η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζει στην εγκύκλιο της ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας («εξαιρουμένων» των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού), σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης (εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον).

Η κ. Κουτζαμάνη διευκρινίζει στην εγκύκλιο της ότι ως «εσωτερικός χώρος» νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.

Σύμφωνα με την επίμαχη εγκύκλιο, το κάπνισμα απαγορεύεται στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, στα αεροδρόμια, στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, στα παντός είδους κυλικεία, στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ταξί και αγοραίων και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και Δημοσίας Χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Τέλος, η κ. Κουτζαμάνη στην εγκύκλιο της αναφέρει τις αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τον έλεγχο εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης τους καπνίσματος και την επιβολή κυρώσεων.

Οι αρχές αυτές είναι:

1) οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) β΄ βαθμού,

2) η Δημοτική Αστυνομία,

3) οι υπάλληλοι επιθεωρητές της Διεύθυνσης Επιθεώρησης ΕΟΤ του υπουργείου Πολιτισμού,

4) οι επιθεωρητές εργασίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας του υπουργείου Εργασίας,

5) ο τομέας Ελέγχου Καπνού και Αλκοόλ του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας,

6) οι γιατροί και οδοντίατροι Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ,

7) οι επόπτες δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας

8) οι λιμενικές αρχές.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία το Ψηφιακό Σχολείο

Θα εγκατασταθούν 36.804 «Διαδραστικά Συστήματα» και 11.426 «Κινητά Εργαστήρια Πληροφορικής» σε όλη τη χώρα
Στην τελική ευθεία μπαίνει το Ψηφιακό σχολείο καθώς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά την έγκριση από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ύψους 146.635.815 ευρώ συνεισφοράς από το Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) του έργου «Ψηφιακές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων» προχωρά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών προμήθειας και εγκατάστασης Διαδραστικών Συστημάτων και Εργαστηρίων Πληροφορικής για τις ανάγκες του «Ψηφιακού Σχολείου». Ο συνολικός αριθμός αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση 36.804 «Διαδραστικών Συστημάτων» και 11.426 «Κινητών Εργαστηρίων Πληροφορικής» σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Ψηφιακό Σχολείο, τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Σκοπός του «Ψηφιακού Σχολείου» είναι η εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση και η παιδαγωγική αξιοποίησή τους, η οποία επιφέρει ουσιαστικές καινοτομίες τόσο στα μέσα διδασκαλίας όσο και στη διδακτική διαδικασία. Μετά τη μεταρρύθμιση που επιφέραμε με τον ν.4186 το Σεπτέμβριο του 2013  και την ολοκλήρωση του Ψηφιακού Σχολείου εντός του 2014, δημιουργούνται νέες προοπτικές για την εκπαιδευτική κοινότητα στη χώρα μας, ανάλογες των προσδοκιών μας».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ