Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Απόπειρα ληστείας σε αρτοποιείο στα Βάγια

Άλλη μια επιτυχία της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης  Pitbull Security, απέτρεψε ληστεία σε αρτοποιείο.Λίγο μετά τις 8.30 σήμερα το βράδυ οι υπάλληλοι της εταιρίας Pitbull Security  κάνοντας περιπολία στα Βάγια  αντιλήφθηκαν  ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο αρτοποιείο.Οι δράστες κατάλαβαν  οτι τους παρακολουθεί ιδιωτική εταιρεία φύλαξης Pitbull Security(η οποία είχε ενημερώσει την Αστυνομία) και τράπηκαν σε φυγή,συνελήφθη ο ένας εκ των δυο στη κεντρική πλατεία των Βαγίων.Ο 44 χρονος   οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων οπου διενεργείται προανάκριση και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του δεύτερου δράστη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες διευκρινίσεις για το ποιοι αγρότες δεν θα τηρούν βιβλία

Νέες διευκρινίσεις για την απαλλαγή των αγροτών από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων, από την 1.1.2014, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών μέχρι 15.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης μέχρι 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:

- Όταν δεν πληρείται ένα από τα κριτήρια αυτά οι αγρότες εντάσσονται, υποχρεωτικά, στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και σε τήρηση απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων, ανάλογα με το ύψος των ακαθαρίστων εσόδων τής προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου, καθώς και σε έκδοση στοιχείων. Προβλέπεται όμως η δυνατότητα μη τήρησης απλογραφικών βιβλίων (εσόδων- εξόδων), εφόσον οι συγκεκριμένοι αγρότες δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα, για την οποία υποχρεούνται να τηρούν βιβλία. Σημειώνεται ότι, η δυνατότητα αυτή δεν απαλλάσσει τους συγκεκριμένους αγρότες από τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με την έκδοση στοιχείων.

- Με την υποβολή της σχετικής δήλωσης στη ΔΟΥ για ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, οι αγρότες αυτοί δηλώνουν και την υποχρεωτική ένταξή τους σε κατηγορία τήρησης βιβλίων (απλογραφικά, διπλογραφικά).

- Η δυνατότητα της μη τήρησης βιβλίων, αφορά και τους αγρότες που πριν την 1/1/2014 είχαν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, εφόσον βέβαια δεν ασκούν κάποια άλλη δραστηριότητα για την οποία τηρούν βιβλία, χωρίς να απαιτείται να προβούν σε καμία ενέργεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η εταιρεία Emirates αναζητεί αεροσυνοδούς από την Ελλάδα: Θα πραγματοποιήσει 3.800 προσλήψεις

Υποψήφιους που θα ενταχθούν στο προσωπικό πτήσης αναζητεί η αεροπορική εταιρεία Emirates, η οποία διοργανώνει ακόμη μια ημέρα καριέρας στην Ελλάδα, για να βρει τους κατάλληλους που θα καλύψουν μερικές από τις 3.800 θέσεις εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Athens Electra Palace θα μιλήσουν εκπρόσωποι της εταιρείας δίδοντας περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, αλλά και τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας.

Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια αναλυτική παρουσίαση για τον ρόλο του μέλους πληρώματος καμπίνας, τις απαιτήσεις της θέσης, αλλά και θα προνόμια που απολαμβάνουν όσοι εργάζονται στον Ομιλο.

Η διαδικασία, βέβαια, δεν είναι τόσο εύκολη, καθώς, το επόμενο στάδιο είναι ένα τεστ στα αγγλικά και μια ομαδική συζήτηση με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων.
Οσοι καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία όλα τα στάδια της συνέντευξης, θα έχουν την ευκαιρία για άμεση απασχόληση στην εταιρεία.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21 έτος ηλικίας, να διαθέτουν ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά και να προσκομίσουν μία φωτογραφία με επαγγελματική αμφίεση.
Σημειωτέον ότι η Emirates ήδη πραγματοποιεί πτήσεις σε 142 προορισμούς και 80 χώρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

16χρονος ήταν ο κλέφτης χρυσαφικών στον Ορχομενό

Εξιχνιάσθηκε κλοπή κοσμημάτων από οικία στον Ορχομενό Βοιωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 16χρονος ημεδαπός ROMA, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, εξιχνιάσθηκε η κλοπή που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2013, από οικία ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού στην ανωτέρω περιοχή.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 16χρονου ημεδαπού ROMA, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα πρωινές ώρες της 24-04-2013, ο 16χρονος παραβίασε την πόρτα βεράντας και εισήλθε στην οικία του 62χρονου, όπου αφού ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσε πλήθος κοσμημάτων, συνολικής χρηματικής αξίας (8.000) περίπου ευρώ.

Η έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενα συγκλονιστικό βίντεο - αντίδραση για το βιβλίο του εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα

Δεν έχουν τέλος οι οργισμένες αντιδράσεις για το βιβλίο που έγραψε και κυκλοφόρησε ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας. Μετά τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που κατακεραύνωναν το βιβλίο, τον συγγραφέα, αλλά και τις εκδόσεις Λιβάνη από τις οποίες κυκλοφόρησε, έκανε την εμφάνιση του και ένα σοκαριστικό βιντεάκι στο διαδίκτυο, το οποίο με σκληρές εικόνες προτρέπει τους αναγνώστες να μην διαβάσουν ματωμένες σελίδες.

Το βίντεο ξεκινάει με το εξώφυλλο του βιβλίου του «Λουκά» της 17Ν και στη συνέχεια οι σελίδες του γεμίζουν με αίμα και γράφεται το σύνθημα «Δε διαβάζω ματωμένες σελίδες» και στο τέλος εμφανίζεται το σύνθημα «Οχι στις ματωμένες εκδόσεις Λιβάνη».

)
Διαβάστε Περισσότερα »

Βετεράνοι Ειδυλλιακού - Βετεράνοι Α.Ο Θήβας 2-2



Α.Σ Ειδυλλιακός: Μεγάλος Θαν., Λεγκίτσας, Ξανθόπουλος, Δουδέσης,  Βάππας, Τζούρος, Μεγάλος Γιαν, Παυλίτο, Δήμος, Τιπτιρής, Τζαβάρας, έπαιξαν  και οι: Μπεθάνης, Μπόφος, Μπότσης,, Νίκας.

Α.Ο Θήβα: Σταματίου, Φουστανελάς, Ζυγογιάννης Κ., , Ζαγαρίτης, Ευσταθίου, Τριανταφύλλου, Φούκας, Ζυγογιάννης Αλ., Μακρυπούλιας, Σπηλιωτόπουλος, Ρόκας



Έπειτα από ένα Δυνατό και αμφίρροπο  παιχνίδι κάτω από συνεχή χιονόνερο και με τον υδράργυρο να αγγίζει τους  0©,  οι βετεράνοι των Βιλλίων και οι αντίστοιχοι της Θήβας ανεδείχθησαν ισόπαλοι με σκορ 2-2. Σε ένα  καλό 1ο ημίχρονο ο Ειδυλλιακός κατάφερε να προηγηθεί  2-0  χάρις σε γκολ των Δήμα στο 12ο και Τιπτηρή στο 22ο. Οι φιλοξενούμενοι παρότι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο 1ο μισό του αγώνα, δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μεγάλου. Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και στη μεγαλύτερη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου, με την Θήβα να δημιουργεί ευκαιρίες καταφέρνοντας να μειώσει με τον-εξαιρετικό- Ζυγογιάννη στο 61ο ο οποίος με όμορφο διαγώνιο  σούτ αιφνιδίασε τον Μπεθάνη. Σε μία από τις λιγοστές  φάσεις των γηπεδούχων στο β’ ημίχρονο, ο Τζούρος στάθηκε άτυχος, αφού στο 70ο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Δήμα,  η καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε  νικήθηκε με την βοήθεια του δοκαριού από τον γκολκίπερ Φουστανελά. Τελικά η Θήβα κατάφερε να ισοφαρίσει 3 λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα με απ’ ευθείας –άπιαστο- φάουλ του Ρόκα.  



Διακρίθηκαν για τις δύο ομάδες οι: Μεγάλος Θ., Ξανθόπουλος, Δήμας  και οι: Ζυγογιάννης, Ρόκας, Μακρυπούλιας



* Στο 30ο αποχώρησε με διάστρεμμα ο Τιπτηρής  των γηπεδούχων

** Διαιτήτευσε ο Δημητρακόπουλος – Ιατρός ο Π. Aντωνίου



***Επόμενος αγώνας Ειδυλλιακού: Δευτέρα 24-Μαρτίου 2014 στις 6:30 μ.μ  με  Α.Ο Χαϊδαρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Τ. Χαραλαμπίδης (πρώην Σιδηρόπουλου – επι της Ιεράς Οδού)
Διαβάστε Περισσότερα »

“Δράσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών” στο Συνεδριακό Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών(Ε.Σ.Υ.Ν.) σας καλεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα “Αρμονία” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας σε σύσκεψη των φορέων της πόλης με θέμα: “Δράσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών”



Το Δ.Σ.

Συνδιοργάνωση: ΚΕΘΕΑ, Κέντρο Πρόληψης, Δήμος Θηβαίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Έβδομη χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση κρέατος η Ελλάδα





    Ξεπέρασαν και τους Αμερικανούς οι Έλληνες!

Ακόμα και τους Αμερικανούς ξεπεράσουν οι Έλληνες στην κρεατοφαγία με την Ελλάδα να βρίσκεται στην έβδομη θέση στον κόσμο σε κατανάλωση κόκκινου κρέατος, σύμφωνα με τα...στοιχεία παρουσίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αντώνης Καφάτος, στη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα: «Τα trans – λιπαρά οξέα στη διατροφή μας».

Κάθε Έλληνας καταναλώνει 100 κιλά, κατά μέσο όρο το χρόνο, όταν ο κάθε κάτοικος των ΗΠΑ, που θεωρούνται κατεξοχήν κρεατοφάγοι φθάνει 80 κιλά.

Η κατά κεφαλή κατανάλωση κρέατος στην Κρήτη, το 1960, ήταν μόλις 35 γραμμάρια την ημέρα, ενώ από τις μελέτες του Ινστιτούτου “Ροκφέλερ”, το 1948 και αργότερα το 1960, από τον Αμερικανό βιοχημικό, Ancel Keys.

Πριν από 50 χρόνια η κύρια πηγή λιπαρών στον ελληνικό πληθυσμό ήταν το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί.

Τα λιπαρά από κρέας, γαλακτοκομικά, αβγά, ψάρια και θαλασσινά, ήταν περιορισμένα, λόγω των οικονομικών δυσχερειών, αλλά κυρίως λόγω των νηστειών της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το 60% του πληθυσμού να τηρεί, σύμφωνα με τον καθηγητή με ευλάβεια και ακρίβεια όλες τις νηστείες, για 180 ημέρες το χρόνο

“Τα περισσότερα παγωτά δεν είναι γαλακτοκομικά προϊόντα, γιατί το πρώτο συστατικό τους είναι το λάδι της ινδικής καρύδας (κορεσμένο κατά 80%), το δεύτερο συστατικό είναι η ζάχαρη και το τρίτο αποβουτυρωμένη σκόνη γάλακτος, ενώ ακολουθούν δεκάδες πρόσθετων ουσιών”, τόνισε ο καθηγητής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με την υποψηφιότητα Ζιώγα στη Λιβαδειά ο Γ. Καραμάνης



Προς τους Δημότες του Καλλικρατικού  Δήμου Λιβαδειάς

Συνεχίζοντας την παρουσία μου στα κοινά του Καλλικρατικού Δήμου Λιβαδειάς, αισθάνομαι την υποχρέωση απέναντι στην πόλη και στην ευθύνη προς αυτούς που με στήριξαν μέχρι σήμερα, να δηλώσω την παρουσία μου, στον αγώνα για την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Ζιώγα.

Πιστεύω, ότι η μέχρι σήμερα παρουσία του στα κοινά της πόλης, αποτελεί εγγύηση για μια Δημοτική αρχή που θα αφουγκραστεί και θα μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα που καθημερινά απασχολούν τους πολίτες του Δήμου.



Με τιμή

Καραμάνης Χρ. Γεώργιος

Πρόεδρος Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού Λιβαδειάς

Δημοτικός Σύμβουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το σαφάρι της Αστυνομίας στη Στερεά

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η στοχευμένη επιχειρησιακή δράση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα

Στο πλαίσιο χθεσινών συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν ακόμη οκτώ (8) άτομα

Σημειώνεται ότι από την αρχή της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά είκοσι τέσσερεις (24) συλλήψεις ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα για διάφορα αδικήματα

Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου μας, που αφορούσε σε αποτελέσματα στοχευμένης επιχειρησιακής δράσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα, οι συγκεκριμένοι συστηματικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (11-03-2014).

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, ακόμη οκτώ (8) άτομα και συγκεκριμένα τέσσερεις ημεδαποί, ηλικίας 30, 65, 73 και 75 ετών, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ένας 35χρονος υπήκοος Αιγύπτου, ένας 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 57χρονος υπήκοος Κίνας.

Ειδικότερα, σε περιοχές της Εύβοιας συνελήφθησαν πέντε άτομα και συγκεκριμένα:

    Ο 40χρονος στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε., διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 14-10-2013 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι (6) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
    Ο 57χρονος στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν η από 29-11-2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και οκτώ (8) μηνών, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και η από 16-03-2009 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
    Ο 35χρονος στο Αλιβέρι, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς και Αθηνών αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης είκοσι έξι (26) μηνών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
    Ο 30χρονος στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ ΔΙ.ΑΣ., διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 02-05-2011 απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
    Ο 65χρονος στην Νέα Αρτάκη, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 990.833,07 ευρώ.

Σε περιοχές της Βοιωτίας, συνελήφθησαν δύο άτομα και συγκεκριμένα:

    Ο 75χρονος στο Σχηματάρι, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης είκοσι τριών (23) μηνών για πλαστογραφία, καθώς και η από 23-05-2013 απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
    Ο 38χρονος στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν η από 04-10-2002 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς και η από 02-11-2011 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία διατάσσεται η δικαστική του απέλαση.

Τέλος στην περιοχή της Λαμίας Φθιώτιδας, συνελήφθη ένα άτομο και συγκεκριμένα:

    Ο 73χρονος, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 26-04-2013 απόφαση του Πταισματοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κράτησης δέκα (10) ημερών και πρόστιμο (150) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στοχευμένης επιχειρησιακής δράσης, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο διήμερο, συνολικά είκοσι τέσσερεις (24) συλλήψεις ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα για διάφορα αδικήματα .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ παρόμοιες τέτοιες στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Δημάρχου Λεβαδέων σε ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κύπρο





Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής θα συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΚΕΔΕ σε ημερίδα με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση: Από την κρίση στην πρόκληση» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στην Λάρνακα της Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων θα είναι εισηγητής στην ημερίδα με θέμα: «Η εμπειρία της αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα από την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» και οι συνέπειες στην αποτελεσματικότητα των Δήμων και στην εξυπηρέτηση των Δημοτών».

Στόχος της ημερίδας είναι η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελλάδας και της Κύπρου σε σχέση με την αναδιάρθρωση, την αποτελεσματικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα των Οργανισμών.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ "ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ"
ΣΤΟ ΕΡΓΟ ''ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ'' ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΡΕΠΠΑ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 8 Μ.Μ.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ
culture.mavromati.gr
Τηλ. Επικοινωνίας
6946699111
6982688936
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στα προνόμια των πολύτεκνων οικογενειών για την εισαγωγή στα ΑΕΙ



Τα πάνω κάτω στο καθεστώς των προνομίων παιδιών πολύτεκνων οικογενειών σχετικά με την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων φέρνει με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Κατά η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με δύο διαφορετικές συνθέσεις και με δύο...διαφορετικούς προέδρους έκρινε αντισυνταγματικούς δυο νόμους, του 2011 και του 2012 που προέβλεπαν ότι τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών εισάγονται στα ΑΕΙ κατά παρέκκλιση του γενικού συστήματος και καταλαμβάνουν θέσεις οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα του μέλους πολύτεκνης οικογένειας.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τρεις αποφάσεις της (986 - 988/2014) έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που εισάγουν προνόμια για μέλη πολύτεκνων οικογενειών γιατί αυτά «αντίκεινται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση στον Δήμο Αλιάρτου -Θεσπιέων για την Υγεία



Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 15 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φτιάχνει ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία



Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν  μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 2 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπού πιθανόν να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές οι όποιες βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια οπού πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 4 με 6 και στα νότια 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ μιλά για «επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων» και τονίζει ότι «η Τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού».

Προσθέτει, ακόμη, ότι «οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου».

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ