Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα επισκέψεων στα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων

Συνεχίζεται ο διάλογος της «δυναμικής συνεργασίας» με τους πολίτες, με πρόγραμμα επισκέψεων στα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου:
•    ΤΡΙΤΗ   1/4/2014, ώρα 4.30μ.μ. αναχώρηση 
ΑΓ.ΑΝΝΑ - ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΟΡΩΝΕΙΑ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΣ
•    ΤΕΤΑΡΤΗ  2/4/2014, ώρα 4.30μ.μ. αναχώρηση
ΡΩΜΑΙΙΚΟ – ΠΡΟΣΗΛΙΟ – ΑΚΟΝΤΙΟ - ΑΓ.ΒΛΑΣΗΣ - ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ - ΘΟΥΡΙΟ
•    ΠΕΜΠΤΗ  3/4/2014, ώρα 4.30μ.μ. αναχώρηση
ΑΝΘΟΧΩΡΙ - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ – ΠΑΡΟΡΙ – ΜΑΥΡΟΝΕΡΙ - ΔΑΥΛΕΙΑ
•    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  4/4/2014, ώρα 5.30μ.μ. αναχώρηση
ΛΑΦΥΣΤΙ - ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ - ΑΝΑΛΗΨΗ - ΖΕΡΙΚΙ
•    ΣΑΒΒΑΤΟ  5/4/2014, ώρα 5.30μ.μ. αναχώρηση
ΚΥΡΙΑΚΙ


Για την “δυναμική συνεργασία”
Γραφείο Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πρωταπριλιάτικο του Permissospress

Ο Μουλκιώτης υποψήφιος Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων!!!

Ανακοινώνει συνδυασμό  ο νυν αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας  Γιώργος Μουλκιώτης και υποψήφιος Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων.
Το Σάββατο 5 Απριλίου,  σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, στις 8 μ.μ.  θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του, στο Παλαιό Δημαρχείο στην ιδιαίτερη πατρίδα του στις Θεσπιές,ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων  Γιώργος Μουλκιώτης,  που θα έχει όνομα "Αλλάζουμε στην Καρδιά της Βοιωτίας".
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από τον υποψήφιο Δήμαρχο , οι αρχές της παράταξης, καθώς και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ


                                                ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Iερά Αγρυπνία στην Αγία Τριάδα Βαγίων



Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση Ακαδημίας Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας 25ης Μαρτίου 2014


Στην εξαιρετική μαθητική και αθλητική παρέλαση που διοργάνωσε και φέτος η Δημοτική Κοινότητα Ιτέας Φωκίδας συμμετείχαν για 5η συνεχή χρονιά  οι Παγκόσμιοι και Πανελλήνιοι Πρωταθλητές Τάεκβοντο της Ακαδημίας Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Οι πρωταθλητές μας - Ρέββας Γ. - Αγγελίδη Ευγ. - Ματσούκα Λ. - Γκόλφης Ακ. - Βούλγαρη Αν. - Λινάρδος Π. , - Βούλγαρη Αρ. - Ματσούκας Ηλ.- Ρέββα Ειρ. - Ζαχαρίας Ν. - Γιαγκιλίτση Δ.- Ζαχαρίας Θ. μαζί με τους μικρούς αθλητές σήκωσαν την Γαλανόλευκη στην Ιτέα όπως την ύψωσαν και μέσα στο στάδιο της Βουλγαρίας στο Διεθνές Τουρνουά Τάεκβοντο "Open Sofia 2014" το Μάρτιο του 2014!!!!!
https://www.facebook.com/akademiataekbonto.st.elladas
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης διοργανώνει Εισαγωγικά Μαθήματα Νέων Τεχνολογιών για ενήλικες (επίπεδο αρχαρίων).
Τα μαθήματα αφορούν τις παρακάτω βασικές ενότητες:
  • Μαθαίνω τον υπολογιστή μου - Ανακαλύπτω
  • Μαθαίνω να περιηγούμαι στο διαδίκτυο - Σερφάρω
  • Μαθαίνω το email - Επικοινωνώ
Πότε: 28 Απριλίου, 5 και 12 Μαΐου
Πού: Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (http://goo.gl/maps/80djC)
Εισηγήτρια: Κατερίνα Κεράστα
Προϋποθέσεις: Τα μαθήματα είναι ΜΟΝΟ για τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης. Όσοι δεν είναι ήδη μέλη, μπορούν να εγγραφούν τώρα, καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή των 10 €.
Θα δοθεί πρόκριμα σε όσους μπορούν να φέρουν στη διάρκεια των μαθημάτων το δικό τους laptop.
Όσοι ενδιαφέρεστε να τα παρακολουθήσετε, συμπληρώστε τη φόρμα http://goo.gl/UzKQYS). Παρακαλούμε συμπληρώστε την μόνο αν επιθυμείτε ΟΝΤΩΣ τη συμμετοχή σας, αφού οι συμμετοχές είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες:
- στα τηλ. 2261089979 (κ. Κεράστα) και 2261089970 (τηλ. κέντρο Βιβλιοθήκης)
- στο site της Βιβλιοθήκης
‎ (http://www.liblivadia.gr )
-
με email στο aikker@gmail.com ή vivlivad@gmail.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Συγκλονιστική μονομαχία φιδιού με μαγκούστα



Η μαύρη μάμπα είναι το μεγαλύτερο, γρηγορότερο, αλλά και φονικότερο φίδι στον κόσμο. Στο βίντεο που θα δείτε μονομαχεί με μία μαγκούστα, η οποία χάρη στην πονηριά της και την ταχύτητά της μπορεί να σκοτώσει γρήγορα φίδια, όπως οι κόμπρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

12-13 Απριλίου 2014 τουρνουά Μπάσκετ “3 με 3” στη Θήβα!



Ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης “Ε.Ο.Κ.” και την ΕΣΚΑΣΕ διοργανώνει και φέτος το ετήσιο αθλητικό Τουρνουά Μπάσκετ “3με 3”,  το Σάββατο  12 και την  Κυριακή 13 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας.

Αν λοιπόν διψάς για basket είσαι αγόρι ή κορίτσι 8 έως 18 ετών  λάβε μέρος στην ομάδα του σχολείου σου, του σωματείου σου ή απλά με την ομάδα της παρέας σου, στο τουρνουά «3 με 3″ που διοργανώνει η Ε.Ο.Κ.σε συνεργασία με τον  Δ.Ο.Θ. και την ΕΣΚΑΣΕ, το Σάββατο  12 και την  Κυριακή 13 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας.

Στους νικητές του διαγωνισμού τρίποντων και ελευθέρων βολών θα δοθούν πλούσια δώρα
Στους παίχτες των ομάδων που θα συμμετάσχουν  στους τελικούς αγώνες του κάθε ομίλου του Τουρνουά θα δοθούν μπλουζάκια champion
Στους παίχτες της νικήτριας ομάδας του κάθε ομίλου  θα απονεμηθούν μετάλλια.
Δελτία Συμμετοχής :
Δ.Ο.Θ. (Κύπρου 3, τηλ 2262023970)
ΕΣΚΑΣΕ (Πινδάρου & Θίσβης, τηλ 2262028689


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Τοξικό για το μάτι το φως των smartphones!



Τον κώδωνα του κινδύνου για όσους χρησιμοποιούν υπέρμετρα τα «έξυπνα» κινητά τους τηλέφωνα και τους υπολογιστές - ταμπλέτες κρούουν οπτικοί από τη Βρετανία, σύμφωνα με το BBC..


«Το φως που εκπέμπουν οι έξυπνες συσκευές είναι...τοξικό για το πίσω μέρος των ματιών» δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο, ο οπτικός Άντι Χέπγουορθ.

«Σε βάθος χρόνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια. Το γεγονός ότι οι χρήστες έξυπνων συσκευών δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους συχνά σε συνδυασμό με το ότι φέρνουν τη συσκευή πολύ κοντά στο πρόσωπό τους, κουράζει τα μάτια» προσθέτει ο ίδιος.

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα στη Βρετανία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι κάτω των 25 ετών, έδειξε ότι οι νέοι «τσεκάρουν» το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο κατά μέσο όρο 32 φορές την ημέρα.

Την έρευνα διεξήγαγε ομάδα ανεξάρτητων οπτικών, σύμφωνα με τους οποίους, ένας νέος άνθρωπος περνάει περίπου επτά ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη («έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή - ταμπλέτα ή και επίπεδων τηλεοράσεων τελευταίας τεχνολογίας).

Στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι το 43% των ατόμων έως 25 ετών αισθάνονται πίεση και άγχος όταν δεν έχουν πρόσβαση στο «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο.

Η οπτικός Αμάντα Σέιντ συμβουλεύει: «Κάντε συχνά εξετάσεις στα μάτια σας και παράλληλα μεγάλα διαλείμματα καθώς χρησιμοποιείται έξυπνες συσκευές και υπολογιστές».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική Ημερίδα για τους αγρότες του Κέντρου Δήμητρα σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΘΗΒΑΣ
σε συνεργασία με
ΤΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
διοργανώνουν την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014
στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θήβας – 2ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θηβών –Ερυθρών (πρώην Κ.Ε.Γ.Ε)


Ενημερωτική ημερίδα με θέματα:
Α) Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»
Β) Αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων
Γ) Νέο φορολογικό καθεστώς για του αγρότες


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
9:30 Προσέλευση


10:00 Χαιρετισμοί
Συντονιστές: Αραπατσάκου Ασημίνα, Γεωπόνος– Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θήβας
Ριζάκη Παρασκευή , Γεωπόνος – Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής
Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Θηβαίων


10:15 Αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων
Εισηγητής: Μυλωνάς Νικόλαος ,Γεωπόνος- Δ/ντης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας &
Κτηνιατρικής Π.Ε. Βοιωτίας


11:15 Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»
Εισηγητής: Τασούλας Ιωάννης, Γεωπόνος- Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Π.Ε. Βοιωτίας


11:45 Διάλειμμα


12:00 Νέο φορολογικό καθεστώς για του αγρότες


Εισηγητές: Μπαμπούλας Αλέξανδρος Οικ/γος –Λογιστής –Φοροτεχνικός ,Σύλλογος
Φοροτεχνικών Θήβας
Παγώνης Γεώργιος , Οικ/γος –Λογιστής –Φοροτεχνικός, Σύλλογος
Φοροτεχνικών Θήβας


13:00 Λήξη ημερίδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς επιστρέφεται ο ΦΠΑ στους αγρότες που δεν τηρούν στοιχεία εσόδων-εξόδων



Το ειδικό καθεστώς για τους αγρότες που δεν υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων-εξόδων, δηλαδή εξαιρούνται από τη νέα διαδικασία υπολογισμού του φόρου εισοδήματος, καθορίζει ειδική τροποποιητική ρύθμιση του κώδικα ΦΠΑ, που ψηφίστηκε από τη Βουλή τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Μαρτίου στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Για αγρότες που πωλούν μόνοι τους τα προϊόντα τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές, η επιστροφή γίνεται με συντελεστή 3%.Για αγρότες που πωλούν μόνοι τους τα προϊόντα τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές, η επιστροφή γίνεται με συντελεστή 3%.

Πρόκειται για την κατηγορία των αγροτών που έχουν ετήσια ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων κάτω από 15.000 ευρώ και δικαιούνται να λάβουν ενιαία ενίσχυση κάτω από 5.000 ευρώ. Αυτή η κατηγορία θα δικαιούται επιστροφή ΦΠΑ με συντελεστή 6% επί της αξίας των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών, ενώ για την πραγματοποίηση της επιστροφής θα υποβάλλεται αίτηση επιστροφής κάθε χρόνο.

Ειδικά για τους αγρότες που πωλούν μόνοι τους τα προϊόντα τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές, η επιστροφή θα γίνεται με συντελεστή 3%.

Στη διάταξη ορίζεται, επίσης, ότι για την παράδοση αγροτικών προϊόντων από την αγροτική εκμετάλλευση σε άλλη δραστηριότητα «εκδίδεται ειδικό στοιχείο που περιλαμβάνει το είδος, την ποσότητα, την ποιότητα και την κανονική αξία των παραγόμενων αγαθών».

«Το ειδικό αυτό στοιχείο» συνεχίζει ο νομοθέτης χωρίς να προσδιορίζει το είδος του παραστατικού, « εκδίδεται και από αγρότες που εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς, προκειμένου να προσδιορίζονται τα ακαθάριστα έσοδα της εκμετάλλευσης».



Παρατάσεις για τις δηλώσεις μετάταξης

Στην έκτη παράγραφο της ίδιας διάταξης, περιλαμβάνεται, όπως είχε γράψει το Agronews, και η παράταση μέχρι 20 Μαΐου 2014 για τη δήλωση στην εφορία όσων αγροτών συμπεριληφθούν στο καθεστώς τήρησης απλογραφικών βιβλίων (που είναι και τα βιβλία που αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών).

Για τα διπλογραφικά βιβλία η σχετική προθεσμία λήγει στις 15 Απριλίου.
agronews.gr
Δείτε στις σελίδες 206-210 του νέου πολυνόμου, που ψηφίστηκε από τη Βουλή τις αλλαγές στον κώδικα ΦΠΑ που αφορούν τους αγρότες.
Εδώ ολόκληρος Ο νέος πολυνόμος του υπουργείου Οικονομικών.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

YΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

ΑΘΕΡΙΣΤΟΣ ΙΟΥΝΝΗΣ-Δίστομο 1944

<<ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΑΜΑΧΩΝ>>
.
Στις υποψηφιότητες για Βραβείο του έτους είναι το βιβλίο της της συγγραφέως Καίτης Μανωλοπούλου για την Σφαγή του Διστόμου <<Αθέριστος Ιούνης-Δίστομο 1944>> που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βεργίνα.
Σε όσους /ες άρεσε το βιβλίο της  Καίτης Μανωλοπούλου με Μαρτυρίες και Ντοκουμεντα για την Σφαγή του Διστόμου  μπορούν να το εκφράσουν με την ψήφο τους, αφού είναι υποψήφιο για Βραβείο, στην κατηγορία ''Μεγάλες Συγκινήσεις'' στον διαγωνισμό για το Βιβλίο της Χρονιάς των PUBLIC. 

Πληκτρολογείστε την διεύθυνση http://www.public.gr/cat/books/, αποδεχθείτε τους όρους - και την συμμετοχή στον Διαγωνισμό με τα πολλά Δώρα- και ψηφίστε ανά κατηγορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς στη Λιβαδειά

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς στη Λιβαδειά, στην συνάντηση  για την σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη Λιβαδειά θα βρίσκεται αύριο 2 Απριλίου 2014  ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, όπου θα  συμμετέχει  στην ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί για τη σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.) με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
Πρόκειται για μια νέα εταιρεία, η οποία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και υποστήριξης του σημαντικού για την Περιφέρεια, αγροδιατροφικού τομέα. Κυρίαρχος σκοπός της είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των προϊόντων που έχουν ενταχθεί στο «Καλάθι» της Περιφέρειας, ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και το αγροτικό εισόδημα.
Στην ενημερωτική εκδήλωση θα αναλυθούν λεπτομερώς, ο ρόλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, η διαδικασία σύστασής της και οι ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν από τους Δήμους και τα Επιμελητήρια που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως ιδρυτικά της μέλη.
Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές συναντήσεις και με τους παραγωγικούς φορείς κατά Περιφερειακή Ενότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο συλλήψεις στον Ορχομενό

Συνελήφθη, χθες (31-03-2014) το απόγευμα στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 44χρονος ημεδαπός, για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Σε βάρος του εκκρεμούσε η από 12-03-2014 παραγγελία της κας Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία διατασσόταν η σύλληψή του, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής καθείρξεως που του είχε επιβληθεί και συγκεκριμένα δύο (2) έτη, δύο (2) μήνες και είκοσι (20) ημέρες, για ληστρική εκβίαση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθη 22χρονος υπήκοος Πακιστάν στον Ορχομενό Βοιωτίας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα

Στην κατοχή του 22χρονου, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στην χώρα μας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (366) λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη, χθες (31-03-2014) το απόγευμα στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 22χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, συνολικά (366) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη  3-4-2014  και ώρα 11:00, θα συνέλθει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά), προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1.    Διενέργεια προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια και κοινωφελούς χρήσης κτίρια (στάδιο υλοποίησης – ενέργειες για την ολοκλήρωσή του).
2.    Προσδιορισμός και έλεγχος (σε ετήσια βάση) ασφαλών χώρων καταφυγής, καταυλισμού, μεταστέγασης κρίσιμων υπηρεσιών και υποδοχής βοήθειας.
3.    Καταγραφή των επιχειρησιακά έτοιμων πόρων (ανθρώπινο δυναμικό και μέσα).
4.    Σχεδιασμός και διαδικασίες μεταβατικής στέγασης πληγέντων (άμεση και προσωρινή στέγαση) ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού (εμπλεκόμενοι κεντρικοί φορείς – Υπουργεία).

Διαβάστε Περισσότερα »

Βετεράνοι Ειδυλλιακού - Βετεράνοι Ιεράπολης 3-2



Α.Σ Ειδυλλιακός: Μεγάλος Θαν., Λεγκίτσας, Ξανθόπουλος, Δουδέσης,  Βάππας, Τζούρος, Ταμπακάκης, Μπόφος , Δήμος, Τιπτιρής, Τζαβάρας, έπαιξαν  και οι: Μεγάλος Ι, Παυλίτο, Γκιόκας, Καραγιάννης  Μπεθάνης,

Α.Π.Ο Ιεράπολης: Τσιαντούλας, Χορέβας, Προεστάκης, Χαλβατζής, Δουλάκης, Μαγιάσης, Αντωνίου, Κανελλόπουλος, Πάγκας, Ζαμπέτας, Γκουρνέλος έπαιξαν  και οι: Μπραζιώτης, Κωσταντάρας, Βαμβακίδης, Αλεξανδρής, Στέργιος, Γρηγοριάδης, Δαρδάνος, Μαντζούκης



Έπειτα από ένα συναρπαστικό  και αμφίρροπο στην εξέλιξή του αγώνα, οι βετεράνοι των Βιλίων κατάφεραν τελικά να «λυγίσουν» τους ομολόγους τους της Ιεράπολης με σκόρ 3-2.  Σε ένα  πολύ καλό πρώτο  ημίχρονο με πολλές φάσεις εκατέρωθεν,  η -ποιοτική –ομάδα της Ιεράπολης  κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ στο 13ο  λεπτό με όμορφο πλασέ του Πάγκα  πάνω από τον Μεγάλο για να διπλασιάσει  τα τέρματά της στο 24ο λεπτό με τον Ζαμπέτα  ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ιδανικά  την ασίστ του Μαγιάση  πλασάροντας  στην κενή εστία. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, ισορρόπησαν κάπως  το παιχνίδι  και κατάφεραν τελικά να μειώσουν με τον Ξανθόπουλο στο 37ο  λεπτό, που εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην μικρή περιοχή του Τσιαντούλα ύστερα από κόρνερ του Τιπτιρή. Το σκηνικό άρχισε να αλλάζει στην επανάληψη, αφού οι γηπεδούχοι άσκησαν μεγαλύτερη πίεση με αποτέλεσμα να καταφέρουν πρώτα να ισοφαρίσουν με γκόλ του Τζαβάρα στο 63ο  λεπτό, ολοκληρώνοντας τελικά την  ολική ανατροπή με γκόλ του Γκιόκα στο 73ο λεπτό ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια από τα πλάγια.

Αρκετά δυνατό αλλά  και καθαρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες με τους Μαγιάση, Ζαμπέτα, Πάγκα, Προεστάκη να ξεχωρίζουν από τους φιλοξενούμενους και τους Μπόφο, Ταμπακάκη, Ξανθόπουλο και Γκιόκα από τους γηπεδούχους.



** Διαιτήτευσε ο Δημητρακόπουλος

**Ακολούθησε γεύμα  σε ταβέρνα του χωριού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μουλκιώτης υποψήφιος Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων!!!

Ανακοινώνει συνδυασμό  ο νυν αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας  Γιώργος Μουλκιώτης και υποψήφιος Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων.
Το Σάββατο 5 Απριλίου,  σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, στις 8 μ.μ.  θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του, στο Παλαιό Δημαρχείο στην ιδιαίτερη πατρίδα του στις Θεσπιές,ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων  Γιώργος Μουλκιώτης,  που θα έχει όνομα "Αλλάζουμε στην Καρδιά της Βοιωτίας".
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από τον υποψήφιο Δήμαρχο , οι αρχές της παράταξης, καθώς και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
Το Πρωταπριλιάτικο του Permissospress

                                                ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ





                                     
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκατάσταση και μίσθωση του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς - Οφέλη για το Δήμο Λεβαδέων

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, με την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης για το δημοτικό ακίνητο «Τουριστικό Περίπτερο ΞΕΝΙΑΣ» στην Κρύα Λιβαδειάς, η δέσμευση της δημοτικής αρχής για πλήρη αποκατάσταση του κτηρίου μετά τις ζημιές που υπέστη εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς και επαναλειτουργία του ως χώρου αναψυχής με οικονομικό όφελος για το Δήμο, όπως προκύπτει από τα κάτωθι:
•    Η αποκατάσταση του κτηρίου έγινε κατόπιν μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Η δαπάνη για την αποκατάσταση του κτηρίου μετά τη δημοπράτηση του έργου στην ανάδοχο εταιρεία «ΑΦΟΙ ΒΑΡΕΛΑ Α.Ε.» ανήλθε στο συνολικό ποσό των 230.591,21€. 
•    Σύμφωνα με το συμφωνητικό μίσθωσης του ακινήτου στην εταιρεία ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ Ο.Ε. συμφωνήθηκε η μίσθωση του ακινήτου για δώδεκα έτη με μηνιαίο μίσθωμα 3.500 ευρώ με ετήσια αναπροσαρμογή του. Με την υπογραφή του συμφωνητικού ο μισθωτής κατέβαλε προς τον Δήμο Λεβαδέων το αντίτιμο των έξι πρώτων μισθωμάτων με το χαρτόσημο συνολικού ποσού 21.756,00 € καθώς και το αντίτιμο τεσσάρων μισθωμάτων ως εγγύηση, συνολικού ποσού 14.000,00 €.  Επίσης έχει καταβληθεί  εφάπαξ στο Ταμείο του Δήμου το ποσό των 60.000,00 €, ως άυλη εμπορική αξία του ακινήτου. Ως εκ τούτου ο Δήμος έχει εισπράξει ήδη 95.756,00 € 
•    Στο τέλος της μίσθωσης του ακινήτου, μετά από δώδεκα έτη, ο Δήμος θα έχει εισπράξει τουλάχιστον 504.000,00 € χωρίς να έχει υπολογισθεί η ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος.
Από τα ανωτέρω προκύπτει σαφές οικονομικό όφελος για τον Δήμο, αλλά κυρίως η πλήρης αποκατάσταση του τουριστικού περιπτέρου αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Δήμου Λεβαδέων για την ανάδειξη της μοναδικής σε φυσικό κάλλος περιοχής της Κρύας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι ήδη ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του φωτισμού στην Έρκυνα, η επαναλειτουργία του Ιστορικού – Εθνολογικού Μουσείου Λιβαδειάς, η λειτουργία του συνόλου του εκθεσιακού χώρου στο ισόγειο του Νερόμυλου καθώς και η υπό εξέλιξη αναστήλωση του Τρίχινου Γεφυριού.
Οι παρεμβάσεις αυτές συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης διαδρομής πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για το σύνολο των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής.  


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταρρέει το Νοσοκομείο Θήβας





Ως Επιστημονικός Σύλλογος και ιδιαίτερα στον καίριο τομέα της υγείας, ενημερώνουμε τους Θηβαίους πολίτες ,ότι πλέον η κατάσταση του Νοσοκομείου της Θήβας βρίσκεται σε σημείο προχωρημένης διάλυσης, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.

Την κατάσταση την οποίαν έχουμε επισημάνει σε κάθε κατεύθυνση και σε κάθε υπεύθυνο, εδώ και τρία χρόνια, και μετά από όλες τις διαβεβαιώσεις για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του Νοσοκομείου από τις παρελθούσες κυβερνήσεις, διαπιστώνουμε ότι ουδείς πρόκειται να πράξει τούτο,αλλά αντίθετα πράττουν κάθε τι για να κλείσει το Νοσοκομείο Θηβών.

Θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για το εφιαλτικό φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα:

Στο Γ.Ν.Λιβαδειάς, το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου, δεν καλύπτονται οι εφημερίες από Παθολόγο ιατρό και επομένως είναι αδύνατη η εισαγωγή ασθενών στο Νοσοκομείο αυτό.

Αντιμετωπίζονται εκεί, μόνον επείγοντα περιστατικά από Γενικό ιατρό των Κέντρων Υγείας, ενώ οι αναγκαίες εισαγωγές παραπέμπονται στο Γ.Ν.Θήβας.Και η «παραδοξολογία»συνεχίζεται καθώς το Γ.Ν.Θήβας δεν υποστηρίζεται καθημερινά από Ακτινολογικό Τμήμα και Μικροβιολογικό εργαστήριο (κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα 25/3 ,26/3 & 30/3/14).

Συνέπεια των ανωτέρω είναι αρκετοί ασθενείς που παραπέμφηκαν από Λιβαδειά προς Θήβα,αφού υπέστησαν αφάνταστη ταλαιπωρία χωρίς να εξυπηρετηθούν όπως άρμοζε, να υπογράψουν ότι αποχωρούν με τη θέλησή τους και να καταλήξουν σε όμορα Νοσοκομεία (Χαλκίδας & Αθηνών).

Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο «κάνει κύκλους» και θα επιταθεί στο Νοσοκομείο της

Θήβας,(μετά τις πρώτες μέρες του Απρίλη, καθώς η έλλειψη Παθολόγων ιατρών στην Παθολογική

Κλινική του Γ.Ν.Θήβας, οδηγεί τους ασθενείς του Νομού μας σε συνεχόμενα αδιέξοδα κατά

την αναζήτηση Ιατρικής Περίθαλψης και Νοσηλείας.

Επειδή πλέον ο εμπαιγμός του Υπουργείου Υγείας, με τη σιωπηρή ανοχή των κυβερνητικών Βουλευτών μας , οδηγεί στην «εν τοις πράγμασι» αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών, οφείλουμε να ενημερώσουμε το Θηβαϊκό λαό, ώστε να γνωρίζει για τις «κούφιες υποσχέσεις» και τα «παχιά λόγια».

Σε κάθε περίπτωση, έστω και τώρα, καλούμε τον πολιτικό κόσμο της Θήβας και ιδίως του Βουλευτές του Νομού, να πράξουν τα οφειλόμενα απέναντι στους πολίτες τους οποίους εκπροσωπούν και όχι απέναντι στα κόμματά τους, όπως άλλωστε ορίζει και το ισχύον (;) Ελληνικό Σύνταγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΟΧΗΣ ΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΩΡΑ.

Σε διαφορετική περίπτωση η κατάρρευση του Νοσοκομείου Θηβών θα έχει και τη δική τους υπογραφή, η οποία θα παραμείνει στο μυαλό και στη συνείδηση των Θηβαίων πολιτών.
Thiva.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 33χρονος στη Θήβα για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά

 Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικής έρευνας στην οικία του 33χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτόματο πιστόλι με τη γεμιστήρα του και ενενήντα επτά (97) φυσίγγια

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (31-03-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 33χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

    Ένα αυτόματο πιστόλι, διαμετρήματος (6,35) χιλιοστών,
    Μία γεμιστήρα αυτού, κενή φυσιγγίων,
    Δύο (2) χάρτινες συσκευασίες (κουτιά), οι οποίες περιείχαν συνολικά ενενήντα επτά (97) φυσίγγια του ιδίου διαμετρήματος, καθώς και
    Δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (3,7) γραμμαρίων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Φθηνές διακοπές για 200.000 Έλληνες –Ποιοι είναι οι δικαιούχοι




Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2014 καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:

• Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) άτομα εκ των οποίων:

α) εκατό δέκα πέντε χιλιάδες (115.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).

β) δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4)απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.

• Στο εκδρομικό πρόγραμμα πενήντα χιλιάδες (50.000) άτομα, εκ των οποίων, πέντε χιλιάδες (5.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, επτά χιλιάδες (7.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές και τριάντα οκτώ χιλιάδες (38.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.

• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, ενενήντα τρείς χιλιάδες (93.000) άτομα.

• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, τριακόσιες χιλιάδες (300.000) άτομα εκ των οποίων διακόσιες  χιλιάδες (200.000) άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκατό χιλιάδες (100.000) άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.

• Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες τριακόσια (300) άτομα.

• Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς χίλια διακόσια πενήντα (1250) άτομα.

• Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών δέκα χιλιάδες (10.000) άτομα

Οι προϋποθέσεις:

1. Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού διακοπών, εκδρομών, εισιτηρίων θεάτρων και δωρεάν παροχής βιβλίων σε 200.000 άτομα που θα προμηθευτούν βιβλία απευθείας από τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία, έτους 2014

− Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως

ισχύει, ή

− Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή

− Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.

Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα κάτοχοιβιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

2. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, σε (100.000) άτομα, τα οποία θα παραλάβουν βιβλία από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ.

− Να είναι άμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

3. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού:

−Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.

− Να είναι, τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης .

4. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες:

− Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες καθώς και οι σύζυγοί τους ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή

− Να έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας, κατά το

χρόνο υποβολής της αίτησης.

− Να είναι, όλοι οι ανωτέρω, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

5. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς:

− Να είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας συνταξιούχος του ΟΓΑ ή ασφαλισμένος του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση παροχής.

− Να είναι το τέκνο για το οποίο ζητείται η παροχή κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ηλικίας από ενός (1) έτους μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, έμμεσα ασφαλισμένο στον ΟΓΑ.

− Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

6. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών:

− Να είναι οι συμμετέχοντες ηλικίας από 22 έως 40 ετών, άμεσα ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή.

Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2014, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014

Για την επιλογή των δικαιούχων των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2014, ορίζονται τα παρακάτω κριτήρια:

1. Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού Διακοπών και Εκδρομών, να περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, καθώς και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτά και, σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έχουν και οι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.

2. Στα προγράμματα Ιαματικού Τουρισμού καθορίζεται να περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και οι συνταξιούχοι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής.

Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ή Ιαματικού Τουρισμού ή Εκδρομών, οι δικαιούχοι του ΛΑΕ, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι

λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωïδρυματικό επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας.

3. Στα προγράμματα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων και δωρεάν παροχής βιβλίων τα οποία θα προμηθευτούν οι δικαιούχοι απευθείας από τα βιβλιοπωλεία, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσης, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτά και σε περίπτωση πουεκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων τα οποία θα παραλάβουν οι δικαιούχοι από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της παρούσης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περιπτώσεις που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο καθορίζεται η επιλογή, με διαδικασία που θα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

4. Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 4 του άρθρ. 2 της παρούσης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

5. Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 5 του άρθρ. 2 της παρούσης, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ ’αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

6. Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών καθορίζεται να περιληφθούν οι δικαιούχοι της παρ. 6 του άρθρου 2 της παρούσης οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’ αυτό και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων μεγαλύτερο του οριζόμενου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο καθορίζεται η επιλογή, με διαδικασία που θα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΑΒ: Ο παράλληλος βίος με την ΛΑΡΚΟ και η λύση που προωθεί η κυβέρνηση




 Τι σχέση έχει η ΛΑΡΚΟ και η ΕΑΒ; Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι αυτά που τις “συνδέουν” είναι αρκετά .

Ας ξεκινήσουμε με το τι συμβαίνει στην ΛΑΡΚΟ:

Αθέμιτα έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κρατικά μέτρα στήριξης προς τη ΛΑΡΚΟ, υποστηρίζοντας πως προσέδωσαν στην επιχείρηση αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις.

Οι αυξήσεις κεφαλαίου και οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχονταν συνολικά σε 136 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν, η ΛΑΡΚΟ πρέπει τώρα να επιστρέψει το ποσό εντόκως, ώστε να αμβλυνθούν οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού που προκλήθηκαν από την ασύμβατη ενίσχυση.
Ορισμένα στοιχεία ενεργητικού της ΛΑΡΚΟ, που είναι κρατική επιχείρηση, βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση, σημειώνει η Κομισιόν, η οποία απεφάνθη ακόμη ότι η υποχρέωση επιστροφής της ασύμβατης ενίσχυσης δεν θα μεταβιβαστεί στους αγοραστές αυτών των στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2013, η Επιτροπή κίνησε σε βάθος έρευνα για ορισμένα μέτρα στήριξης της ΛΑΡΚΟ από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως αύξηση κεφαλαίου ύψους 45 εκατ. ευρώ το 2009 και μια σειρά κρατικών εγγυήσεων την περίοδο 2008-2010. Τα μέτρα αυτά δεν κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή για προηγούμενη έγκριση, όπως απαιτούσαν οι κανόνες της Ε.Ε.

Από την έρευνα προέκυψε ότι κανένας ιδιωτικός φορέας δεν θα είχε δεχθεί να επενδύσει στη ΛΑΡΚΟ υπό τέτοιους όρους και ότι, επομένως, τα εν λόγω μέτρα συνιστούσαν κρατική ενίσχυση κατά την έννοια των κανόνων της Ε.Ε.

Η ΕΑΒ
Την ίδια στιγμή που αυτά συμβαίνουν στην ΛΑΡΚΟ, βίο παράλληλο, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΕ και της Τρόικας, διάγει και η ΕΑΒ. Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία  με τα χειρότερα οικονομικά στοιχεία από όλες τις καταχρεωμένες και προβληματικές εταιρίες του Δημοσίου φαίνεται πως είναι και η επόμενη που επιτέλους το Ελληνικό Δημόσιο θα επιχειρήσει να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό. Εκεί τέτοιου τύπου αθέμιτες επιδοτήσεις και παράνομες επιδοτήσεις υπολογίζονται της τάξης των 700-800 εκατομμυρίων χωρίς τα πρόστιμα!! Έντονη δε δυσαρέσκεια εκφράζεται από κύκλους Υπουργείων αλλά και του Μαξίμου, από την αδυναμία της Διοίκησης που μετράει ήδη 7 – 8 μήνες στην θέση της, στο να μπορέσει να προσελκύσει πωλήσεις, επενδυτικές προτάσεις ενώ είναι επικεντρωμένη μόνο σε αίτημα Δανείων με εγγυήσεις του Δημοσίου και επιπλέον προσλήψεις, πράγμα οξύμωρο για μια εταιρία που οι πωλήσεις της καταρρέουν.

Επιπλέον εκνευρισμό στην Τρόικα έχει δημιουργήσει το γεγονός πως πρόσφατα η ΕΑΒ εξαιρέθηκε από ανάγκη φορολογικής ενημερότητας κάνοντας πλέον τεράστιο το συσσωρευμένο ποσό παράνομων – αθέμιτων επενδύσεων. Στην Διοίκηση επίσης “πέφτουν”  και ευθύνες, από κύκλους του Μαξίμου, από την κατά τα φαινόμενα ανεξήγητη απόφασή της να κρατικοποιήσει ιδιωτική θυγατρική της εταιρίας της την στιγμή που είχε στα χέρια της πρόταση του απερχόμενου Αμερικανού συνεταίρου της, όπου υπήρχαν τρεις ενδιαφερόμενοι επενδυτές.


“Αυτό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι..” φαίνεται να λένε σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι αφού το μοντέλο διοίκησης δεν φαίνεται να λειτουργεί . Αυτές από ότι φαίνεται οι εξελίξεις έχουν δυσαρεστήσει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που επιθυμεί διακαώς να σώσει θέσεις εργασίας, να προσελκύσει επενδύσεις και να “χτυπήσει τον Κρατισμό στην καρδιά του” όπως δήλωσε και σε εκδήλωση των εξαγωγέων πριν 2 εβδομάδες.


Η λύση που προωθείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα από ότι φαίνεται λόγω της έκρυθμης κατάστασης πλέον της ΕΑΒ, είναι παρόμοια με αυτήν της ΛΑΡΚΟ όπου στοιχεία του ενεργητικού από ότι φαίνεται μέσα από ειδική διαδικασία λόγω και Αμυντικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν σε ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα. “Απαιτούνται πολύ μεγάλες επενδύσεις και αλλαγές στην νέα εταιρία για να μπορέσουν να διατηρηθούν συμβόλαια στην Ελλάδα και να σωθούν θέσεις εργασίας.



Όλοι οι πελάτες ( 1- 2 έχουν μείνει για την ακρίβεια που αξίζει να ασχολείται η ΕΑΒ) της εταιρίας δηλώνουν δυσαρεστημένοι και έτοιμοι να πάψουν συνεργασίες με την ΕΑΒ. Υπάρχουν κάποιοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές και άμεσα θα ξεκινήσει διαδικασία πριν μας προλάβουν οι εξελίξεις και έχουμε ξαφνικό θάνατο. Το μόνο σίγουρο είναι πως για την ΠΑ μέσα από αυτή την διαδικασία όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος για τον στόλο της αλλά την επόμενη μέρα θα έχει και πιο σύγχρονη βιομηχανία. Δίνουμε μάχη για την διατήρηση και επαύξηση θέσεων εργασίας”, δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης πολύ κοντά στο Μαξίμου. Μακάρι , γιατί στις άλλες εταιρίες οι απολύσεις φτάνουν και ξεπερνούν το 50% εάν τελικά μείνουν ανοικτές. Με άλλα λόγια μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε απολύσεις μεταξύ 650 και 750 εργαζομένων.
onalert.gr
Υπενθυμίζουμε πως στην  ΕΑΒ τα κεφαλαιοποιημένα και μη χρέη είναι της τάξης των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αρνητική θέση της εταιρίας έχει οδηγήσει επί σειρά ετών τους Ορκωτούς ελεγκτές να προειδοποιούν για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας της. Η ίδια η ΠΑ, ο ΣΞ αλλά και το ΠΝ πλέον επιλέγουν σε πολλές περιπτώσεις άλλες βιομηχανίες του εξωτερικού καθώς “ η ΕΑΒ καθυστερεί, η ποιότητα πέφτει και το κόστος είναι τεράστιο” δηλώνει υψηλόβαθμος Αξιωματικός Γενικού Επιτελείου . Οι πληροφορίες από το Μαξίμου μιλούν για ανακοίνωση εντός εβδομάδας της όλης της διαδικασίας όπου περιλαμβάνει την επέκταση του έργου του συμβούλου στην εταιρία που έχει αναλάβει ήδη τα ΕΑΣ, προκήρυξη δεσμευτικών προσφορών σε προεπιλεγμένη λίστα υποψηφίων με απόρρητη διαδικασία εντός επόμενου μηνός και για ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός τεσσάρων μηνών καθώς ο κίνδυνος πλήρους απαξίωσης της ΕΑΒ και μη εξεύρεσης εν τέλει επενδυτών μοιάζει ορατός. Το θέμα φαίνεται να είναι ψηλά στην ατζέντα των Ελληνο –Αμερικανικών σχέσεων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων αλλά και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του Ελληνικού στόλου είναι Αμερικανικής κατασκευής. Ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να στηρίζει το σχέδιο λύσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θάνος Ασκητής σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση του Ασωπού ποταμού

Σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση του Ασωπού ποταμού στα Οινόφυτα ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με αυτό, ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής θα εμπλουτιστεί με καθαρό νερό και θα δημιουργηθεί μηχανισμός διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων.

Το σχέδιο που ολοκληρώνεται και για το οποίο αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για την υλοποίησή του, βασίζεται στους εξής άξονες δράσης:

• Έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα για την περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου υδροφορέα και εμπλουτισμό με νερό καλής ποιότητας του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής
• Δημιουργία αξιόπιστου μηχανισμού διάθεσης των βιομηχανικών λυμάτων της περιοχής
• Έργα ύδρευσης για για την ομαλή τροφοδοσία αστικών και βιομηχανικών περιοχών του Δήμου Τανάγρας με υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό
• Δημιουργία εκτεταμένου, αξιόπιστου και μακροπρόθεσμου μηχανισμού παρακολούθησης της ποιότητας των υπόγειων υδάτων της περιοχής
• Έμφαση στον περιβαλλοντικό έλεγχο, με μόνιμη παρουσία ελεγκτικού μηχανισμού στην περιοχή


Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Συστημάτων Περιοχής Ασωπού

Προγραμματική Σύμβαση - Συμβαλλόμενοι
• ΥΠΕΚΑ ως Φορέας Εισήγησης και Χρηματοδότησης του Έργου
• Δήμος Τανάγρας ως Φορέας Υλοποποίησης και κύριος του έργου
• ΕΥΔΑΠ ΑΕ ως Φορέας Διαχείρισης και Λειτουργίας

Περιβαλλοντική κατάσταση ποταμού Ασωπού
• Έντονη περιβαλλοντική υποβάθμιση από έλλειψη ικανών ποσοτήτων ασφαλούς νερού, ιδιαίτερα στη βιομηχανική περιοχή.
• Μειωμένη κάλυψη σε ύδρευση.
• Διάσπαρτες μονάδες επεξεργασίας νερού και λυμάτων σε πρώην κοινότητες του Δήμου με χαμηλή απόδοση και αυξημένο κόστος λειτουργίας, καθώς και προβληματικά δίκτυα μεταφοράς και διανομής.
• Οι βιομηχανίες της περιοχής εξαρτώνται από επιβαρυμένα ποιοτικά υπόγεια δίκτυα.
• Επιβεβλημένη η ανάκτηση του υπόγειου υδροφορέα.
• Εξαιρετικά αυστηρό νομικό πλαίσιο για την διαχείριση των λυμάτων με αποδέκτη τον Ασωπό.
• Αγροτική παραγωγή σε ραγδαία φθίνουσα πορεία, λόγω έλλειψης νερού άρδευσης.

Στόχος του Έργου
• Αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών συστημάτων (επιφανειακών και υπογείων νερών) στην περιοχή του Ασωπού.
• Εφαρμογή των κοινοτικών υποχρεώσεων που έχει η χώρα μας και απορρέουν από Οδηγίες, όπως η Οδηγία Πλαίσιο για τα Ύδατα (2000/60/ΕΚ) και η Οδηγία για την προστασία των υδάτων από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης (91/676/ΕΟΚ).

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης
• Εξασφάλιση μόνιμης, τακτικής και λειτουργικής συνεργασίας ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέρη, για το σχεδιασμό, την αποτελεσματική υλοποίηση, την εποπτεία της υλοποίησης και την εξασφάλιση της λειτουργικότητας και βιωσιμότητας του Έργου.
• Καθορισμός των αρμοδιοτήτων χρηματοδότησης, υλοποίησης, διαχείρισης και λειτουργίας του Έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Υδάτινων Σωμάτων στην περιοχή του Ασωπού».
• Η συμμετοχή του Φορέα Λειτουργίας & Διαχείρισης (ΕΥΔΑΠ ΑΕ) συμβάλλει στην ορθολογική υλοποίηση και στη βιωσιμότητα του Έργου.
• Καταγραφή όλων των αναγκαίων ενεργειών καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας των συμβαλλομένων μερών με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση ή και την βιώσιμη λειτουργία του Έργου.

Υποχρεώσεις και Δικαιώματα των Συμβαλλομένων Μερών
Ι. Φορέας Εισήγησης του Έργου (ΥΠΕΚΑ):
• Απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή χρηματοδότηση του Έργου.
• Διοικητικές ή/και θεσμικές ρυθμίσεις που απορρέουν από την υλοποίηση του Έργου.
• Παροχή στο Δήμο Τανάγρας των αναγκαίων πληροφοριών.
• Συνεργασία με Δήμο Τανάγρας για την κατάρτιση του απαιτούμενου Τεχνικού Δελτίου.
• Διευκόλυνση του επιστημονικού προσωπικού στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών.
• Παροχή στο Δήμο Τανάγρας της αναγκαίας πληροφόρησης σχετικά με οργανωτικές ή διοικητικές αλλαγές που επηρεάζουν την υλοποίηση του Έργου.
• Ορισμός εκπροσώπων του στην Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου της Σύμβασης.
• Συνεργασία με το Δήμο Τανάγρας για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του Έργου.

ΙΙ. Φορέας Διαχείρισης και Λειτουργίας (ΕΥΔΑΠ ΑΕ):
• Συμβολή στο σχεδιασμό του Έργου, στον έλεγχο και στην έγκριση των μελετών που υλοποιούνται με ευθύνη του Δήμου Τανάγρας, στην παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων, στην αξιολόγηση και στον έλεγχο όλων των ενεργειών για την εύρυθμη λειτουργία του Έργου όταν αυτό ολοκληρωθεί.
• Διαχείριση και λειτουργία του Έργου, υπό την προϋπόθεση της υπογραφής μεταγενέστερης Σύμβασης Διαχείρισης.
• Διασφάλιση διαθεσιμότητας στελεχών του που γνωρίζουν σε βάθος τις δομές και τις λειτουργικές διαδικασίες και να διαθέσει στο Δήμο Τανάγρας προσωπικό για την υλοποίηση του Έργου.
• Ορισμός εκπρόσωπου του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Συμφωνίας.
• Συνεργασία με τα συμβαλλόμενα μέρη για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του Έργου.

ΙΙΙ. Φορέας Υλοποίησης (Δήμος Τανάγρας):
• Υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων για την ολοκλήρωση του Έργου (π.χ. διενέργεια διαγωνισμών, υπογραφή σχετικών συμβάσεων).
• Απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του Έργου, παρακολούθηση των χρηματορροών του Έργου και να εκτελεί τις αντίστοιχες πληρωμές.
• Συνδρομή στη χρηματοδότηση του Έργου, μεριμνώντας για την εγγραφή του σε συλλογική απόφαση χρηματοδότησης και για την ετήσια κατανομή πιστώσεων.
• Συνεργασία με ΕΥΔΑΠ ΑΕ.
• Κοινοποίηση στο ΥΠΕΚΑ και στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ των αναφορών προόδων για την εξέλιξη του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του Έργου, τις οποίες αποστέλλει στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
• Απασχόληση επιστημονικού προσωπικού για τη διασφάλιση της αρτιότητας υλοποίησης του Έργου.
• Συνεργασία με ΥΠΕΚΑ και ΕΥΔΑΠ ΑΕ για τη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου Προτεινόμενης Πράξης και την υποβολή του στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
• Διασφάλιση της λειτουργίας του Έργου μετά την ολοκλήρωσή του, είτε αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη λειτουργία του ή αναθέτοντας αυτήν σε τρίτο φορέα.
• Μέριμνα για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του Έργου, σε συνεργασία με τους άλλους δύο συμβαλλόμενους.

Έργα προγραμματικής σύμβασης
Δύο διακριτά έργα:
• Έργο Ι-υδρευτικού χαρακτήρα για την ομαλή τροφοδοσία αστικών και βιομηχανικών περιοχών του Δήμου Τανάγρας, με υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό και
• Έργο ΙΙ-περιβαλλοντικού χαρακτήρα για την περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου υδροφορέα.


Έργο Ι για την ομαλή υδροδότηση αστικών και βιομηχανικών περιοχών του Δήμου Τανάγρας
Κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας νερού, νέο δίκτυο τροφοδοτικών αγωγών από την νέα μονάδα μέχρι τις δεξαμενές των οικισμών και την κατασκευή νέων κεντρικών αγωγών διανομής για την ορθολογικότερη διανομή ποσίμου νερού στους οικισμούς Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Οινόης, Δήλεσι αλλά και στην βιομηχανική περιοχή Σχηματαρίου – Οινοφύτων.

Έργο 2 για την περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου υδροφορέα
Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου χαλύβδινου αγωγού μήκους 5.400 m περίπου με μεταβλητή διατομή που θα κυμαίνεται από Φ 700 έως Φ 400 και θέσεις υδροληψίας ανά 300 – 500 m, για ημερήσια παροχή της τάξης των 20.000 m3/ημέρα. Ο κεντρικός αγωγός θα είναι υπό πίεση και θα σχεδιαστεί ώστε να είναι δυνατή η σύνδεσή του με συμπληρωματικό δίκτυο δευτερευόντων αγωγών για την διάχυση, ανεπεξέργαστου νερού από τα υδραγωγεία της ΕΥΔΑΠ, σε περιοχές του Αγ. Θωμά και των Οινοφύτων έκτασης 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων με σκοπό τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα και την σταδιακή περιβαλλοντική ανάκτησή του.

Πόροι και Χρηματοδότηση
• Συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου: 37.600.000 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
• Ο Δήμος Τανάγρας δεν μπορεί να αναλάβει συμβατικές δεσμεύσεις έναντι τρίτων, που υπερβαίνουν το παραπάνω ποσό, χωρίς προηγούμενη έγγραφη έγκριση από το Φορέα Εισήγησης του Έργου.
• Η χρηματοδότηση του Έργου γίνεται από κονδύλια του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της τρέχουσας (2007-2013) και της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2014-2020).
• Το ΥΠΕΚΑ μεριμνά για την ομαλή χρηματοδότηση, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή εκτέλεση της σύμβασης.

Έργο Ι – Ύδρευσης
Εκτιμώμενη απορρόφηση μέχρι τέλους 2015: 2.638.934,20 ευρώ
Υπόλοιπο μετά το 2016: 29.261.065,80 ευρώ

Έργο ΙΙ – Περιβαλλοντική ανάκτηση υπόγειου υδροφορέα
Εκτιμώμενη απορρόφηση μέχρι τέλους 2015: 1.995.000 ευρώ
Υπόλοιπο μετά το 2016: 3.705.000 ευρώ

Συνολική απορρόφηση μέχρι τέλους 2015: 4.633.934,20 ευρώ
Υπόλοιπο μετά το 2016: 32.996.065,80 ευρώ
Συνολικός προϋπολογισμός: 37.600.000 ευρώ


Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου
Συστήνεται με Απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ. Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί λέμε ψέματα την πρωταπριλιά



Τα ψέματα της πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό.

Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο "κώδικας δεοντολογίας" των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.

Η δεύτερη εκδοχή, που θεωρείται και πιο βάσιμη ιστορικά, θέλει γενέτειρα του εθίμου την Γαλλία του 16ου αιώνα. Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η "1η Απριλίου". Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.

Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά. Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χηρέψει γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα λαογράφο, Λουκάτο το έθιμο αυτό αποτελεί ένα σκόπιμο "ξεγέλασμα των βλαπτικών δυνάμεων που θα εμπόδιζαν την όποια παραγωγή" όπως είναι η αρχή του μήνα τόσο για τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο υποχρεώνοντας πολλούς να λαμβάνουν διάφορα "αντίμετρα" (αλεξίκανα μέτρα). Επίσης και ο Έλληνας λαογράφος Γ. Μέγας συμφωνεί πως η πρωταπριλιάτικη "ψευδολογία" παραπλανά ελλοχεύουσες δυνάμεις του κακού, έτσι ώστε να θεωρείται από τον λαό ως σημαντικός όρος μαγνητικής ενέργειας (έλξης ή αποτροπής) για μια επικείμενη επιτυχία.

Τον προηγούμενο αιώνα, η τεχνολογία βοήθησε κάποιους να ξεγελάσουν χιλιάδες άτομα την ημέρα αυτή. Για παράδειγμα μια Αμερικάνικη εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο (στις αρχές του 20ού αιώνα), στο οποίο αναφερόταν ότι ο Τόμας Έντισον είχε εφεύρει μια μηχανή, η οποία μετέτρεπε το νερό σε κρασί. Οι μετοχές των εταιριών παρασκευής και διακίνησης οίνου, σημείωσαν κατακόρυφη πτώση στο χρηματιστήριο.

Ένα άλλο παράδειγμα μεγάλης πρωταπριλιάτικης φάρσας, είναι αυτή του δικτύου BBC το 1957. Τότε προβλήθηκε από το δίκτυο αυτό ένα ρεπορτάζ, στο οποίο Ιταλοί γεωργοί μάζευαν μακαρόνια από τα δέντρα που υποτίθεται ότι τα παράγουν. Παρόμοια ρεπορτάζ συνεχίζονται όμως μέχρι και σήμερα σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ, που τις περισσότερες φορές αγγίζουν σημαντικά θέματα οικονομίας, διασκέδασης, κ.λπ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Καλοκαιρία με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Στα ορεινά τμήματα της χώρας οι απογευματινές νεφώσεις θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα και μόνο το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 4βαθμους χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά τόπους.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην Ελλάδα αλλά η μαύρη πρωτιά παραμένει

Μειώθηκαν σημαντικά τα θανατηφόρα τροχαία στην Ελλάδα (-28%) και στην ΕΕ (-17%) την περίοδο 2010- 2013, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια στην ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, το 2013, τα θανατηφόρα τροχαία στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 12% σε σχέση με το 2012, έναντι μείωσης 8% κατά μέσο όρο στην ΕΕ.
Ωστόσο, η έκθεση της Επιτροπής επισημαίνει ότι η Ελλάδα ανήκει στην ομάδα των χωρών (μαζί με την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Λετονία και τη Λιθουανία) οι οποίες ναι μεν έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερος από τον μέσο όρο της ΕΕ. Το 2013, ο τραγικός απολογισμός στην Ελλάδα ήταν 81 θάνατοι από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων. Την ίδια χρονιά, στην ΕΕ σημειώθηκαν 52 θάνατοι από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Στους δρόμους της ΕΕ, υπολογίζεται ότι 70 άτομα χάνουν καθημερινά τη ζωή τους. «Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, για να βελτιωθεί περαιτέρω η ασφάλεια στους δρόμους της Ευρώπης» δήλωσε ο επίτροπος μεταφορών, Σιμ Κάλας.
Τι συμβαίνει στην Ευρώπη
Οι στατιστικές ανά χώρα δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα εξακολουθεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό σε όλη την ΕΕ. Οι χώρες με τον μικρότερο αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων εξακολουθούν να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, οι Κάτω Χώρες και η Δανία, όπου σημειώνονται περίπου 30 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων. Η Ισπανία, η Γερμανία και η Σλοβακία έχουν βελτιώσει τη θέση τους στον πίνακα κατάταξης και συγκαταλέγονται πλέον στις χώρες με τις συνήθως καλύτερες επιδόσεις.
Εξάλλου, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των πεζών που χάνουν τη ζωή τους στα οδικά δίκτυα μειώνεται σε μικρότερο βαθμό από τον αναμενόμενο, ενώ ο αριθμός των ποδηλατών που χάνουν τη ζωή τους έχει, πρόσφατα, αυξηθεί. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα άτομα μετακινούνται με ποδήλατο. Η πρόκληση για τα κράτη- μέλη είναι να ενθαρρύνουν τα άτομα να χρησιμοποιούν πιο συχνά τα ποδήλατό τους αντί το αυτοκίνητό τους, εξασφαλίζοντας όμως ασφαλή αλλαγή από το αυτοκίνητο στο ποδήλατο, τονίζει η Επιτροπή.
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για την οδική ασφάλεια 2011- 2020 προβλέπει τη μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Ευρώπης κατά το ήμισυ, σε 10 χρόνια. Περιλαμβάνει προτάσεις που εστιάζουν στη βελτίωση των οχημάτων, των υποδομών, αλλά και στη βελτίωση της συμπεριφοράς των χρηστών του οδικού δικτύου. Η νέα ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης και η έναρξη ισχύος της οδηγίας για τη διασυνοριακή δίωξη των τροχαίων παραβάσεων είναι μερικές από τις προτάσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ