Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Κακοκαιρία τη Μεγάλη Εβδομάδα

Άστατο και ομιχλώδες θα είναι το σκηνικό του καιρού καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η Εβδομάδα των Παθών φαίνεται ότι ξεκινά με σχετικά αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Δευτέρα, αλλά -ως επιβάλλει το κλίμα των ημερών- από τη Μεγάλη Τρίτη και κυρίως τη Μ. Τετάρτη έως τη Μεγάλη Παρασκευή τα σύννεφα θα πυκνώσουν.

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα επιστρέψουν κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια, ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ δεν θα λείψουν κατά τις πρωινές ώρες και οι τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Περισσότερο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι σχεδιάζουν να μετακινηθούν αυτές τις ημέρες οδικώς, ειδικά προς την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου φαίνεται ότι κατά τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες θα έχουμε κάποιες βροχές και τοπικές καταιγίδες έως τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν κάποιες καθυστερήσεις σε όσους ταξιδέψουν με αεροπλάνο κυρίως από ή προς τη Βόρεια Ελλάδα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ στη Χαλκίδα. Από ανακοπή καρδιάς έφυγε o Γιώργος Τσομάκας στα 33 του

Λίγο πριν το γάμο του!!!!

Απο ανακοπή καρδιάς έσβησε στα 33 του ο αθλητής του body building και καθηγητής Γερμανικών Γιώργος Τσομάκας
Ο Αθλητής βρισκόταν στην παραλία αλυκών και έπαιζε ρακέττες όπου και έχασε τις αισθήσεις του χωρίς κανείς να καταφέρει να τον επαναφέρει!

 Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας οπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
  news24gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη απο τον “Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θήβας”


΄΄ Κι έτσι κατάρα το κρατεί κάποια παλιά τραγούδια
να ταξιδεύουν ζωντανά σ’όλες τις εποχές
και τα πρωτοτραγούδησαν στόματα πικραμένα
τόσο πολύ που γίνανε στο τέλος προσευχές ΄΄
                                    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ( ‘‘Χαΐνης’’)
  Έτσι ζωντανά ταξιδεύουν ανάμεσά μας σαν προσευχές και τα τραγούδια του μεγάλου λαϊκού βάρδου Βασίλη Τσιτσάνη ,που έφυγε από κοντά μας 30 χρόνια πριν στις 18 Ιανουαρίου 1984,ημέρα της γενεθλίου ημέρας στις 18 Ιανουαρίου 1918.

   Τιμώντας αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα ,ο “Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θήβας” διοργανώνει αφιέρωμα την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 και ώρα 8μ.μ.στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
       Τα έσοδα από τη συμβολική τιμή εισόδου των 5ευρώ θα διατεθούν
από το Σύλλογο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Στο αφιέρωμα συμμετέχουν: 
- Ο 10χρονος Ανδρέας Λυμπερόπουλος (Μπουζούκι)
- Χορευτικά του “Λυκείου Ελληνίδων Θήβας’’ και του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΛΑΪΟΣ’’.
- Οι χορωδίες της “Ένωσης Μικρασιατών Θήβας’’ και του “Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοχωρίου’’
  Παίζουν και τραγουδούν:
Παναγιώτης Ρωμανάς , Μπουζούκι
Σωτήρης Δρίτσας ,Μπουζούκι
Ελένη Λαζάρου , Μπαγλαμάς – Τραγούδι
Γιώργος Κολοβός ,Κιθάρα
Γιάννης Καραλής , Κιθάρα – τραγούδι
Ελένη Ξυνού , Ακορντεόν
Αγησίλαος Πανουσάκης , Τουμπερλέκι
Βαγγέλης Γρυπάρης , Τραγούδι

Αφηγητές :Σαπφώ Μακρή
                Αντώνης Φωτιάδης
Επιμέλεια κειμένων – παρουσίαση:
               Δημήτρης Αλεξάνδρου.


                                                                       Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Διαβάστε Περισσότερα »

Τον "Τιμώρησε" ο Λεβαδειακός

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να περάσει «σβηστά» από τη Βοιωτία, όμως ο Λεβαδειακός τον τιμώρησε. Η ομάδα του Παντελίδη έφερε τρικυμία στην άμυνα του «δικέφαλου του Βορρά» και έκλεισε θριαμβευτικά τη σεζόν (3-2).


Με τον χειρότερο τρόπο έκανε φινάλε στην κανονική ροή της σεζόν ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά», έχοντας το μυαλό στην αναμέτρηση του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό και μαζί πολλούς βασικούς εκτός ενδεκάδας, ηττήθηκε στη Βοιωτία από τον Λεβαδειακό με σκορ 3-2.

Τρομερά λάθη στην άμυνα της ομάδας του Γιώργου Γεωργίαδη, που είχαν ως αποτέλεσμα να έρθουν τρία τέρματα από τους γηπεδούχους στο πρώτο μισάωρο με τους Μιλοσάβλιεφ, Βαρέλα και Κονέ. Αισθητά βελτιωμένοι οι Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο, όπου προσπάθησαν για το ντεμαράζ, όμως τα γκολ των Ολίσε και Βούκιτς στο φινάλε δεν ήταν αρκετά.

Οριστικά με +2 θα μπει στα πλέι-οφ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με 69 βαθμούς. Ιδανικό φινάλε στη σεζόν για τον Λεβαδειακό, που «έκλεισε» μαζεύοντας συνολικά 42 βαθμούς.


Το ματς:


Χωρίς ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στη Βοιωτία. Παρόλο που και οι δύο ομάδες ήθελαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου δεν επέτρεψαν στους μεσοεπιθετικούς να βρουν χώρους και να γίνουν επικίνδυνοι μπροστά απ’ τις εστίες. Εκεί που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ανεβάζει την απόδοσή του και να προσπαθεί να γίνει απειλητικός, ο Λεβαδειακός έκανε τη «ζημιά». Ο Βαρέλα εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Γκσμπούρνινγκ και στο 14’ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Το γκολ των Βοιωτών έφερε αναστάτωση στην άμυνα του «δικέφαλου του Βορρά» και οι παίκτες του Παντελίδη έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση και φάση διαρκείας έκαναν το 2-0 στο 17’.

Μετά και το δεύτερο γκολ το ματς έχασε τον ρυθμό του. Οι παίκτες του Γεωργιάδη ενώ κυκλοφορούσαν σχετικά καλά τη μπάλα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Πρζιρόφσκι, ο οποίος δεν ενοχλήθηκε σχεδόν καθόλου. Τελικά, ο Λεβαδειακός συνέχισε να είναι ο τυχερός της υπόθεσης καθώς ο Κονέ εκμεταλλεύτηκε νέα αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 3-0, που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον «δικέφαλο του Βορρά» στο δεύτερο 45λεπτο. Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη κατάφεραν να μειώσουν με τον Ολίσε στο 47’ και άρχισαν να τρέχουν για την ανατροπή. Αν και αισθητά καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες ενώ και ο Λεβαδειακός δεν έβγαζε καθόλου ενέργεια στο παιχνίδι του και είχε αφοσιωθεί στα μετόπισθεν.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων όμως συνέχιζε να του λείπει η τελική πάσα και αναγκαζόταν να δοκιμάζει μακρινά σουτ, τα οποία όμως δεν είχαν αποτέλεσματα. Τελικά στο φινάλε ο Βούκιτς έπειτα από φάση διαρκείας (90+1’) κατάφερε να μειώσει σε 3-2 αλλά ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος του «δικέφαλου του Βορρά» και ο Λεβαδειακός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

  sport-fm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Η ΘΗΒΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ TOY E.Σ ΚΑΔΜΟY ΣΤΗΝ Γ” ΕΘΝΙΚΗ!!!

Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ…ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΚΡΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!
Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ.
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΚΡΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΣΤΙΣ 17:25 ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΖΕΣΤΑΜΑ,ΜΕ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ….

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!!

LOULOU
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΚΡΟΥ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΟΥΣ….5 ΛΕΠΤΑ  ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ…
bscap0002
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18:15  ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ…ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 20-0 ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!!



Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΕΦΥΓΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ…
bscap0001
ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ…ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!!

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Γ” ΕΘΝΙΚΗ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΔΩ…

Διαβάστε Περισσότερα »

Aφιέρωμα στους Ρομαντικούς Συνθέτες απο το Τροφώνιο Ωδείο-φωτο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η συναυλία - αφιέρωμα στους Ρομαντικούς Συνθέτες  που διοργάνωσε το Τροφώνιο Ωδείο το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 στην αίθουσα του Θολωτού της Κρύας  - Λιβαδειά.
Στη συναυλία συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές του Ωδείου, ερμηνεύοντας έργα Ρομαντικών συνθετών. Την ακρόαση ακολουθούσαν σχόλια για τη ζωή και το έργο τους.

Το κοινό τίμησε για άλλη μια φορά με την παρουσία του την εκδήλωση του Ωδείου, στηρίζοντας το έργο που επιτελείται.trofonio-odeio.blogspot.gr

 Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλπύρης





Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο νέος ιός στο Facebook



Ένας νέος ιός έκανε την εμφάνισή του στο Facebook τρομοκρατώντας τους χρήστες.

Ο ιός παρουσιάζει τους χρήστες του να έχουν κάνει like σε συνδέσμους με ακατάλληλο υλικό, πράγμα το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.

Το Facebook -με καθυστέρηση δύο ημερών- απέδωσε την ανάρτηση φωτογραφιών σκληρού ροζ περιεχομένου και ακραίας βίας στους λογαριασμούς σε συντονισμένη επίθεση, όπως αναφέρει το xespao.gr

Τι μπορείτε να κάνετε:
Όσοι έχετε τη νέα εμφάνιση του Facebook να το αφαιρέσετε πηγαίνοντας στα αριστερά του προφίλ σας, εκεί που λέει «Μου αρέσουν» και να πατήσετε το Χ δεξιά της ανάρτησης . Στο παράθυρο που θα σας βγει να επιλέξετε αναφορά/spam και να πατήσετε οκ για να αφαιρεθεί.

Όσοι έχετε την παλιά εμφάνιση του facebook, πηγαίνετε κάτω από την φώτο εξωφύλλου σας, εκεί που λέει Αρχείο Δραστηριοτήτων. Από κει, στα αριστερά θα επιλέξετε «Μου αρέσουν» και θα βρείτε τον σύνδεσμο της επίμαχης πορνοανάρτησης. Θα πατήσετε το Χ στα δεξιά της ανάρτησης, αναφορά/spam και αφαίρεση.
 xespao.g

Διαβάστε Περισσότερα »

"Εκοιμήθη" ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων



Εκοιμήθη πριν από λιγο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κυρός Θεόκλητος.

Να αναφερθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα σε κωματώδη κατάσταση.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου, κ.Θεόκλητος (Σετάκης) γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη.

Τις γυμνασιακές του σπουδές επεράτωσε στην Κρήτη. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1960 Πρεσβύτερος.

Από το 1961 μέχρι το 1968 υπηρέτησε ως Στρατιωτικός Ιερέας, από δε το 1968 έως της εκλογής του ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος το 1975. Ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων και δοκιμίων σε περιοδικά και εφημερίδες.



romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

31 Μαΐου η επόμενη εκδήλωση του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων



Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων,
γνωστοποιεί ότι κατά το μήνα Απρίλιο δεν θα οργανωθεί ομιλία λόγω των εορτών του Πάσχα και των επικείμενων εκλογών.
 Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 31 Μαΐου.




Ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων                                     Ο Πρόεδρος της Ε.Β.Μ.

Γεώργιος Ντασιώτης                                                                     Νικόλαος Κόλλιας



Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος οι επιστροφές σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο




    Αυτόματα και χωρίς να ενημερώνονται οι οφειλέτες, θα παρακρατούνται τυχόν ποσά από επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος για συμψηφισμό με τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιουλίου.


Aυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του...  υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (τεύχος Β΄ αρ. Φύλλου 906) και ορίζει τη διαδικασία συμψηφισμού χρεών με επιστροφές φόρου, μέτρο που ψηφίστηκε με τον πρόσφατο νόμο 4254/14.

Ο συμψηφισμός αφορά φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τους πάντες, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει ρύθμιση χρεών ή όχι.

Ακόμη και όσοι πληρώνουν δηλαδή κανονικά τις δόσεις τους δεν θα παίρνουν επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ, αλλά τα αναλαγούντα ποσά θα παρακρατούνται απευθείας από την εφορία και θα πηγαίνουν κατευθείαν στα ασφαλιστικά ταμεία, μειώνοντας κατ΄ ουσίαν το ποσό που θα έχουν να καταβάλουν για τις επόμενες δόσεις.

Οι οφειλέτες θα ενημερώνονται για όλη αυτή τη διαδικασία κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή το ποσό από την επιστροφή φόρου που περίμεναν να εισπράξουν θα έχει αποδοθεί στα ασφαλιστικά ταμεία, έναντι της οφειλής τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε καθεστώς ρύθμισης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι περίπου 61.000 οφειλέτες, ενώ εκτός ρυθμίσεων είναι 355.000 επιχειρήσεις με οφειλές προς το ΙΚΑ και περίπου 340.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν πληρώνουν στον ΟΑΕΕ.

Με το συμψηφισμό καταργούνται στην πράξη οι επιστροφές φόρου σε όσους χρωστούν στα Ταμεία ακόμη και εισφορές λίγων μηνών. Το ζητούμενο είναι πόσα τελικά από τα 17 δισ. ευρώ των ανείσπρακτων χρεών προς τα Ταμεία θα μπορέσουν να συμψηφιστούν από τον Ιούλιο και μετά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τί σημαίνει η Κυριακή των Βαΐων; Εθιμα και παραδόσεις


Η Κυριακή της Μεγάλης Εβδομάδας ονομάζεται έτσι, γιατί "μετά Βαΐων και κλάδων" έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

Ο Χριστός μπαίνει στην πόλη χωρίς την βασιλική πολυτέλεια, καθισμένος επί πώλου όνου, αντί για ροδοπέταλα και τελετές, τα μικρά παιδιά κουνούν τα βάγια των φοινίκων, αντί να τον υποδεχτούν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του τόπου.

Χαρακτηριστικό έθιμο της ημέρας είναι ο στολισμός των εκκλησιών με βάγια, ενώ μετά τη λειτουργία ο παπάς ευλογεί και δίνει στους πιστούς σταυρούς από βάγια, τους οποίους βάζουμε στα εικονίσματα ή όπου αλλού χρειαζόμαστε προστασία.

Στις φωτό από τον ιερό Ναό της Παναγίας Ναυπλίου και τον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου από την παραμονή των Βαίων, γυναίκες μαζεύονται και κόβουν τα βάγια και τα ετοιμάζουν για την εορτή.

Την Κυριακή των Βαΐων είναι έθιμο να τρώμε ψάρι.

Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται στο πανηγύρι, στην πρόσκαιρη δόξα, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση.

Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου.

Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.

ΕΘΙΜΑ

Την Κυριακή των Βαΐων, σε ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όλοι οι ναοί στολίζονται με κλαδιά από βάγια, από φοίνικες δηλαδή ή από άλλα νικητήρια φυτά, όπως δάφνη, ιτιά, μυρτιά και ελιά. Μετά τη λειτουργία μοιράζονται στους πιστούς.

Η εκκλησία μας καθιέρωσε ήδη από τον 9ο αιώνα το έθιμο αυτό μια και όπως αναφέρει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης «όχλος πολύς...έλαβον τα βαΐα των φοινίκων και εξήλθον εις υπάντησιν αυτώ».

Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, στα Ιεροσόλυμα, ο επίσκοπος έμπαινε στην πόλη «επί πώλου όνου», αναπαριστάνοντας το γεγονός, ενώ στα βυζαντικά γινόνταν «ο περίπατος του αυτοκράτορα», από το Παλάτι προς τη Μεγάλη Εκκλησία.

Στη διαδρομή αυτή ο αυτοκράτορας μοίραζε στον κόσμο βάγια και σταυρούς και ο Πατριάρχης σταυρούς και κεριά. Με τα βάγια οι πιστοί στόλιζαν τους τοίχους των σπιτιών και το εικονοστάσι τους. Και σήμερα ακόμα όλες οι εκκλησίες στολίζονται με δαφνόφυλλα ή βάγια.

Τα παλιότερα χρόνια τους τα προμήθευαν τα νιόπαντρα ζευγάρια της χρονιάς ή και μόνο οι νιόπαντρες γυναίκες, για το καλό του γάμου τους. Πίστευαν πως η γονιμοποιός δύναμη που κρύβουν τα φυτά αυτά θα μεταφερόταν και στις ίδιες και η μια χτυπούσε την άλλη με τα βάγια.

Τα “βαγιοχτυπήματα” σιγά-σιγά άρχισαν να γίνονται και από τις άλλες γυναίκες και τα παιδιά τις μιμούνταν και όπως χτυπιούνταν μεταξύ τους εύχονταν: “Και του χρόνου, να μη σε πιάν’ η μυίγα”. Δυνάμεις ιαματικές και αποτρεπτικές, μαζί με τις γονιμοποιές, αποδίδονταν στα βάγια και γι αυτό έπρεπε μετά την εκκλησία όλα να τα “βατσάσουν” για το καλό. Τα δέντρα, τα περβόλια, τα κλήματα, τις στάνες, τα ζώα, τους μύλους, τις βάρκες.

Από ένα κλαδάκι κρεμούσαν στα οπωροφόρα, για να καρπίζουν και στα κηπευτικά, για να μην τα πιάνει το σκουλήκι. “Μέσα βάγια και χαρές, όξω ψύλλοι, κόριζες !” ‘Ολα εξαφανίζονταν από τα σπίτια μόλις μπαίναν τα βάγια. Κρατούσαν την πρώτη θέση στο εικονοστάσι και μ’ αυτά “κάπνιζαν” οι γυναίκες τα παιδιά για το “κακό το μάτι”. Στη Λέσβο τα παιδιά, μετά την εκκλησία, στόλιζαν ένα δεμάτι από κλαδιά δάφνης με κόκκινα ή πράσινα πανάκια από καινούργιο φουστάνι, κρεμούσαν κι ένα κουδούνι και καθώς πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι ψάλλοντας και λέγοντας εξορκισμούς για τους ψύλλους και τα ποντίκια, έδιναν και ένα κλαράκι δάφνης στη νοικοκυρά.

Στο τέλος ζητούσαν και το χάρισμά τους: “Χρόνια πολλά, εν ονόματι Κυρίου, δό μ’ τ’ αυγό να φύγω.” Στην Ανατολική Ρωμυλία, τα κορίτσια έφτιαχναν με τα βάγια στεφάνια, τους έδεναν μια κόκκινη κλωστή και τραγουδώντας όλες μαζί πήγαιναν και τα πέταγαν στο ρέμα κι όπως έπαιρνε τα στεφάνια το νερό, όποιας πήγαινε μπροστά εκείνη θα γινόταν “συντέκνησσα”.

Πρώτη στο γυρισμό, πρώτη στο χορό και στο δικό της σπίτι η μάνα της θα έφτιαχνε τα φασόλια και θα τις φίλευε όλες, μαζί με ελιές.

Στη Τήνο, την Κυριακή των Βαΐων, τα παιδιά τριγύριζαν στους δρόμους κρατώντας μαζί με το στεφάνι τους την “αργινάρα”, μια ξύλινη ή και σιδερένια ροκάνα που τη στριφογύριζαν με δύναμη. Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο κατέληγαν στη θάλασσα, όπου πετούσαν στο στεφάνι στο νερό.

Το έθιμο της περιφοράς των κλαδιών θυμίζει την “ειρεσιώνη”, το στολισμένο με καρπούς κλαδί, που στις γιορτές της άνοιξης περιέφεραν στους δρόμους τα παιδιά, στην αρχαιότητα. Τα βάγια τα έπλεκαν σε πάρα πολλά σχέδια: φεγγάρια, πλοία, γαϊδουράκια, το πιο συνηθισμένο όμως ήταν ο σταυρός.

Σε μερικά μέρη τους έδιναν το σχήμα του ψαριού. Ψάρι είχαν σαν σημάδι αναγνώρισης οι πρώτοι χριστιανοί, η λέξη ΙΧΘΥΣ, εξάλλου, προέρχεται από τα αρχικά Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ.

Αν και είναι εκόμα σαρακοστή, η εκκλησία την Κυριακή των Βαϊων επιτρέπει το ψάρι.

Έτσι και το τραγούδι των παιδιών λέει: “Βάγια, Βάγια των βαγιών, τρώνε ψάρι και κολιό, κι ως την άλλη Κυριακή με το κόκκινο αυγό ! ” Αναγράφει το <<Ωρολόγιο>>: <<Πέντε μέρες προ του Νομικού Πάσχα, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους μαθητές του και του έφεραν ένα ονάριο και αφού κάθισε πάνω του εισερχόταν στη πόλη.

Ο λαός μόλις άκουσε ότι έρχεται ο Ιησούς (είχαν μάθει και τα περί αναστάσεως του Λαζάρου) έλαβαν στα χέρια τους βάϊα από φοίνικες και πήγαν να τον προϋπαντήσουν. Άλλοι με τα ρούχα τους, άλλοι έκοβαν κλαδιά από τα δένδρα και τα έστρωναν στο δρόμο όπου διερχόταν ο Κύριος και τον ακολουθούσαν.

Ακόμα και τα νήπια τον προϋπάντησαν και όλοι μαζί φώναζαν: <<Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ>> (Ιωαν.ιε΄). Αυτή τη λαμπρή και ένδοξο πανήγυρη της εισόδου στα Ιεροσόλυμα του Κυρίου εορτάζομε αυτή τη Κυριακή.

Σήμαιναν δε τα βάϊα, οι κλάδοι των φοινίκων, τη κατά του διαβόλου και του θανάτου νίκη του Χριστού. Το δε Ωσαννά ερμηνεύεται σώσον παρακαλώ. Το δε πωλάριο της όνου και το κάθισμα του Ιησού πάνω του, ζώου ακάθαρτου κατά τον νόμο τους, σήμαινε τη πρώην ακαθαρσία και αγριότητα των εθνών και την μετά από λίγο υποταγή αυτών στο άγιο Ευαγγέλιο.

Η Εκκλησία μας ψάλλει:
Αφού ταφήκαμε μαζί με Σε, Χριστέ και Θεέ μας, δια του βαπτίσματός μας (το οποίο είναι τύπος του θανάτου Σου και της ταφής Σου), αξιωθήκαμε δια της αναστάσεώς Σου να εισέλθωμε στην αθάνατο ζωή της Βασιλείας Σου. Γι' αυτό υμνούντές Σε, κράζομε: Βοήθησέ μας και σώσε μας, Συ, που ως Θεός κατοικείς στα ύψιστα μέρη του Ουρανού. Άς είσαι ευλογημένος Συ, που έρχεσαι απεσταλμένος από τον Κύριο!
Διαβάστε Περισσότερα »

Το... σπίτι και τα μάτια σας συμβουλεύει για το Πάσχα η Αστυνομία

Τις ημέρες του Πάσχα, ο περισσότερος κόσμος τις περνάει στην εξοχή, αφήνοντας για λίγο πίσω του το καυσαέριο της πρωτεύουσας. Ωστόσο είναι σημαντικό, φεύγοντας, να έχει αφήσει πίσω του και ένα σπίτι ασφαλές, που δεν κινδυνεύει από διαρρήκτες.

Ετσι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, δίνει συμβουλές για όσους αποφασίσουν να γιορτάσουν το Πάσχα εκτός σπιτιού, ώστε να προστατεύσουν την οικογένεια και την περιουσία τους, ενόψει απουσίας τους από το σπίτι.

Οι οδηγίες που δίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας είναι:

-Οι πολίτες συνιστάται να κλειδώνουν τις κύριες πόρτες της κατοικίας τους µε κλειδαριά ασφαλείας. -Δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ και για κανέναν λόγο ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
- Δεν πρέπει ν' αφήνουν ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι ή να γνωστοποιούν στον κοινωνικό και επαγγελματικό τους περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται στην κατοικία τους.
-Συνιστάται να ενημερώνουν για την απουσία τους μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύονται (και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους), για να επιβλέπουν την κατοικία.
-Δεν πρέπει να αφήνουν σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψουν ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζουν
-Αν υποψιαστούν ή διαπιστώσουν διάρρηξη, συνιστάται να μη μπουν στο σπίτι και να ειδοποιήσουν άμεσα το "100" ή το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό ο Μάμαλος



Εκπληκτική επίδοση και παγκόσμιο ρεκόρ από τον Παύλο Μάμαλο στο Ντουμπάι. Ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών σε πάγκο, στην τρίτη του προσπάθεια σήκωσε 240 (!) κιλά και φυσικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Ο ίδιος κρατούσε και το προηγούμενο ρεκόρ στα 107 κιλά, έχοντας φτάσει στα 233, ενώ την επίδοση που του χάρισε το χρυσό και το παγκόσμιο ρεκόρ την είχε ξεπεράσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης 3 μήνες πριν, όταν και έφτασε στα 245 κιλά.

Ο Παύλος Μάμαλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και έχεις πάμπολλες επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων στην άρση βαρών όσα χρόνια βρίσκεται στον χώρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμος για ΠΑΟΚ ο Λεβαδειακός




Η αποστολή του Λεβαδειακού κόντρα στο «δικέφαλο»
Χωρίς απρόοπτα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Λεβαδειακός για την αναμέτρηση της 34ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Σάββας Παντελίδης με εξαίρεση τους τιμωρημένους, Γεωργίου, Μάντζιο και Πετράτσι δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Στα αγωνιστικά οι Βοιωτοί στην προπόνηση του Σαββάτου δούλεψαν κατά κύριο λόγο στην αμυντική και επιθετική τακτική αλλά και στις στημένες φάσεις.

Αναλυτικά η αποστολή: Πρζιρόβσκι, Τσιντώντας, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Μάγκας, Λυκογιάννης, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Ροτζέριο, Βαρέλα, Κονέ, Μιλοσάβλιεφ, Πέππας, Βούκσεβιτς, Γουόρντεν, Γιάντσης.

Sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά με ήλιο, τελειώνει με μπόρες η Κυριακή

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Κυριακή. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων από το απόγευμα κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της κεντρικής, της ανατολικής

Μακεδονίας και της Θράκης.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι - απόγευμα.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ πρόσκαιρα στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 7 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι - απόγευμα, κυρίως στα ορεινά των νοτιότερων περιοχών.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, που τη νύχτα στην Κρήτη θα ενταθούν.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γλυτώνουν τις αγγαρείες του Πάσχα οι φαντάροι.


Επίσημοι εκτός στρατοπέδων την ημέρα του Πάσχα.
Η οδηγία Αβραμόπουλου προς τα Γενικά Επιτελεία είναι σαφέστατη και λέει ότι την Κυριακή του Πάσχα στα στρατόπεδα θα βρίσκονται μόνο όσοι έχουν υπηρεσία και δεν θα γίνει δεκτός κανένας επίσημος.

Ο ΥΕΘΑ προσπαθεί να προλάβει την ταλαιπωρία που κάθε χρόνο υφίσταντο οι στρατιωτικοί για να προετοιμάσουν τις μονάδες για την υποδοχή πολιτικών ,πολιτευτών και άλλων παραγόντων. Ο Αβραμόπουλος έχει πλέον γνώση τέτοιων σημαντικών λεπτομερειών κι έδωσε την σχετική οδηγία η οποία ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί σ΄ όλη την επικράτεια.
Τα αρνιά στη σειρά να ψήνονται στις σούβλες, ρετσίνα να ρέει άφθονη και τα κόκκινα αβγά ανά χείρας για τα πατροπαράδοτα τσουγκρίσματα. Τέτοιες εικόνες δεν θέλει να ξαναδεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε στρατόπεδο, αφού βάζει τέλος σε όλα αυτά.
Ο υπουργός λοιπόν Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την κατάργηση όλων των παραπάνω, αφού το φετινό Πάσχα δεν θα στηθούν γλέντια στα ανά την επικράτεια στρατόπεδα και θα υπάρξει μέριμνα με τις άδειες ώστε οι φαντάροι να περάσουν κάποιες από τις ημέρες των γιορτών στο σπίτι τους, κοντά στις οικογένειές τους και παράλληλα θα καταργηθούν οι εικόνες με τα αρνιά που δεν συνάδουν με τα σώματα ασφαλείας.


Δεν λέει όμως ότι ο κύριος λόγος που καταργούνται είναι διότι τα έξοδα έβγαιναν από το συσσίτιο των φαντάρων και τα κέρδη από τα Κ.Ψ.Μ .Αφού η εκμετάλλευση τους παραχωρήθηκε σε ιδιώτες, λογικό είναι να μην υπάρχουν φράγκα για τέτοιες εκδηλώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ