Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Λειτουργία του γραφείου του κινήματος για την αναγέννηση του δήμου της Θήβας

Το κίνημα πολιτών για την αναγέννηση του δήμου  Θηβαίων και ο υποψήφιος δήμαρχος Γ.Κατσέλης ενημερώνουν τους φίλους και τα μέλη  ότι μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του κινήματος στην κεντρική πλατεία της Θήβας
Οιδιποδος 25 απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη  .
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός προγράμματος Νέων Αγροτών όσοι έπαιρναν εξισωτική πριν το 2013



Δεν θα εγκριθούν οι φάκελοι των υποψηφίων Νέων Γεωργών που φαίνονται από τα στοιχεία ότι έπαιρναν εξισωτική αποζημίωση ή συμμετείχαν σε άλλο μέτρο αγροτικής ανάπτυξης πριν από το 2013, όπως διευκρινίζει με νέα εγκύκλιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για τον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα κάθε έτους, για κάθε σύζυγο.Για τον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα κάθε έτους, για κάθε σύζυγο.

Πιο συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο με ημερομηνία 14 Απριλίου, που υπογράφει  ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Ιατρίδης, αναφέρεται ότι «υποψήφιοι που εντάχθηκαν οι ίδιοι ή ο/η σύζυγός τους σε μέτρο αγροτικής ανάπτυξης (π.χ. Εξισωτική Αποζημίωση) με την ιδιότητα του γεωργού, ανεξάρτητα από το μέγεθος της γεωργικής εκμετάλλευσης, σε χρονικό διάστημα που υπερβαίνει το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο 112, δεν είναι επιλέξιμοι για το Μέτρο 112. Την ευθύνη της απόδειξης των ανωτέρω έχει ο υποψήφιος. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή σε μέτρο αγροτικής ανάπτυξης στο παρελθόν με την ιδιότητα του γεωργού προσδιορίζει εγκατάσταση ανεξάρτητα από το μέγεθος της γεωργικής εκμετάλλευσης».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο, κατά τον προσδιορισμό του ατομικού εξωγεωργικού και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος του έτους υποβολής της αίτησης ενίσχυσης (εξεταζόμενο έτος - 2014), λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του Μέσου Όρου της τριετίας

-το άθροισμα όλων των εισοδημάτων που εμφανίζονται στον πίνακα Δ1 του εκκαθαριστικού σημειώματος του φόρου εισοδήματος (για κάθε οικονομικό έτος της τριετίας – 2011 – 2012 - 2013- και κάθε σύζυγο), δηλαδή τα εισοδήματα που διαμορφώνουν το συνολικό δηλωθέν εισόδημα (ακίνητα, μισθωτές υπηρεσίες, ελευθέρια επαγγέλματα, κτλ), τα απαλλασσόμενα φόρου εισοδήματα, τα φορολογούμενα αυτοτελώς και με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα καθώς και

- η προστιθέμενη διαφορά αντικειμενικών δαπανών (δηλαδή το προστιθέμενο τεκμαρτό εισόδημα) μόνο για τα έτη 2012 και 2013.

Τυχόν υπάρχουσα στο οικονομικό έτος 2011 προστιθέμενη διαφορά αντικειμενικών δαπανών δεν λαμβάνεται υπόψη στο άθροισμα των εισοδημάτων του έτους καθώς τα τεκμαρτά εισοδήματα δεν αναγράφονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του έτους και δεν είναι ευχερής ο υπολογισμός τους, όπου απαιτείται, κατά την αξιολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τον προσδιορισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος καθώς και του ατομικού εξωγεωργικού εισοδήματος, αφαιρείται από τον μέσο όρο των εισοδημάτων των τριών τελευταίων ετών ο μέσος όρος του εισοδήματος που αντιστοιχεί σε επάγγελμα, απασχόληση ή πηγή που επίσημα αποδεικνύεται ότι έχει διακοπεί και δεν υφίσταται στο σύνολό του κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης – φακέλου υποψηφιότητας.agronews.gr
Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική εγκύκλιο με τις Διευκρινήσεις για τα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών.pdf
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας παρουσίασε τις θέσεις του για τη διαχείριση των απορρημάτων-βίντεο


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση των θέσεων και της πρότασης του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας, την 11-04-2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
Την πρόταση παρουσίασαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θήβας Γιάννης Κόρδατζης, ο Τάσος Κεφαλάς, μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) και ο Θωμάς Μπιζάς, μέλος της γραμματείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η αναλυτική παρουσίαση, τόσο των στοιχείων που συνθέτουν την κατάσταση στη 2η διαχειριστική ενότητα του ν. Βοιωτίας (περιοχή Θήβας), όσο και ειδικότερα της Μονάδας Επεξεργασίας (σύμμεικτων) Απορριμμάτων (ΜΕΑ), που προωθεί με αυθαίρετο τρόπο η ΔΕΠΟΔΑΘ, αποδεικνύει την ανορθολογική-υψηλού κόστους και λειτουργίας- λύση, που έχει επιλέξει η ΔΕΠΟΔΑΘ σε αντίθεση με το συμφέρον της κοινωνίας. Η λειτουργία αυτής της ΜΕΑ, αυξάνει σημαντικά το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων (σ.σ. και των δημοτικών τελών), χωρίς να υλοποιεί τον υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ και την οδηγία 2008/98/ΕΚ, που απαιτούν την ιεράρχηση των δράσεων, με πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση με διαλογή στην πηγή (δσΠ) και μετά από το πέρας αυτής της διαδικασίας τις ενέργειες διάθεσης του υπολλείματος. Το αποτέλεσμα της διαχείρισης που προωθεί η ΔΕΠΟΔΑΘ, ανοίγει το δρόμο στην ενεργειακή αξιοποίηση (η καύση που εννοείται, αλλά δεν ομολογείται).
Αποδείχθηκε και σε αυτή την εκδήλωση, ότι απέναντι στην πολιτική της απερχόμενης διοίκησης της ΔΕΠΟΔΑΘ και της δημοτικής αρχής του Δήμου Θηβαίων (και των συμμάχων της), υπάρχει εναλλακτική λύση: Η δημόσια αποκεντρωμένη διαχείριση με κοινωνική συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο, που βασίζεται στις αρχές της εγγύτητας και της μικρής κλίμακας των εγκαταστάσεων διαχείρισης. Με αυτήν επιτυγχάνεται η μέγιστη ανάκτηση, η οικονομική λειτουργία του συστήματος, η αυξημένη περιβαλλοντική ασφάλεια, η εξοικονόμηση ενέργειας, η εξοικονόμηση πρώτων υλών, η ευκολία στον εντοπισμό της παράνομης διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων, η ευκολότερη εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, η ευκολότερη υλοποίηση, χωρίς μεγάλα κόστη, η απόδοση εσόδων και η δημιουργία θέσεων εργασίας.      
Συνοψίζοντας την εκδήλωση, διεφάνη καθαρά, ότι η λύση βρίσκεται στην αγωνιστική μας δράση για την αποτροπή των σχεδιασμών της συγκεντρωτικής διαχείρισης που ευνοούνται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και ταυτόχρονα η προώθηση της εφαρμογής της εναλλακτικής πρότασης της δημόσιας αποκεντρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή (ΔσΠ), που εκφράζει το συμφέρον της κοινωνίας.    
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
Γραφείο τύπου Θήβα 12-04-2014 
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφέρεια Στερεάς:Θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2014



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με την αριθμ. Δ29α/Φ.11/ Γ.Π. οικ. 11762/42/10-04-2014 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, η θεώρηση των Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2014 αρχίζει στις 15-4-2014 και λήγει στις 31-12-2014. Τα ήδη θεωρημένα δελτία για το έτος 2013 ισχύουν μέχρι 31-5-2014.
    Η θεώρηση θα πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, από 9:00 έως 14:30 στα γραφεία των Δ/νσεων  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) των Δήμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η αντίδραση της Γωγώς Τσαμπά για τη μίμηση του Κώστα Δόξα-βίντεο




Πριν από λίγο καιρό η μίμηση του Κώστα Δόξα στο Your Face Sounds Familiar του Τριαντάφυλλου είχε γίνει λόγος για να ξεκινήσει μια κόντρα, μιας και ο Δόξας είχε συνεχίσει... τη μίμηση και πέραν του τραγουδιού και ίσως είχε ξεπεράσει τα όρια. Το ίδιο έκανε και με τη μίμηση της Γωγώς Τσαμπά, η οποία περιέγραψε την αντίδραση της.

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη η αοιδός παραδοσιακών τραγουδιών είπε ότι «Με ενημέρωσαν χτες κι έκατσα στο σπίτι μου για να δω τον Κώστα Δόξα. Ήταν πολύ ωραίος. Πέρασα πολύ ωραία βραδιά» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι διαφήμιση όπως και να το κάνουμε. Ακουστήκανε δύο τραγούδια μου από έναν τέλειο τραγουδιστή και το πήγε πάρα πολύ καλά ο κ. Δόξας. Τιμή μας να ασχολούνται μαζί μας οι συνάδελφοι μας και να κάνουν εμάς».



Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν παραιτούμαστε λένε οι αντιπεριφερειάρχες Παπαθωμά,Σανίδας,και Βουρδάνος

Ο νομοθέτης είναι αυτός που ορίζει ποιοι θα παραιτηθούν και ποιοι όχι, απαντούν οι τρεις θεματικοί αντιπεριφερειάρχες στον Περγαντά, μετά το δημόσιο κάλεσμα να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, επειδή είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.



Δείτε παρακάτω την κοινή δήλωση των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών:

« Με όλο το ήθος, την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα που μας διακρίνει ως πρόσωπα δηλώνουμε ότι:

Σεβόμαστε και τιμάμε τον θεσμικό ρόλο του Περιφερειάρχη μας Κλέαρχου Περγαντά.

Σεβόμαστε τον Κλέαρχο Περγαντά και σεβαστήκαμε την προσωπική απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, στην οποία και ανήκουμε μέχρι την λήξη της θητείας μας.

Ο νόμος δεν απαιτεί και δεν επιβάλει,  ούτε στους βουλευτές, ούτε στους Περιφερειάρχες, ούτε στους δημάρχους και ούτε φυσικά στους αντιπεριφερειάρχες και τους λοιπούς περιφερειακούς συμβούλους, μέλη Επιτροπών, την παραίτησή τους από οποιοδήποτε αξίωμα και την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, σαν  προϋπόθεση συμμετοχής τους στις εκλογές.

Ο  νομοθέτης είναι αυτός που διασφαλίζει τους δίκαιους, ισότιμους και πολιτικούς όρους της οποιασδήποτε εκλογικής διαδικασίας.

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να εφαρμόσουμε το νόμο και να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας μέχρι την λήξη της θητείας μας όπως επιβάλει ο θεσμικός μας ρόλος.

Πέραν όμως από τους γραπτούς νόμους υπάρχουν και οι άγραφοι ηθικοί νόμοι.

Ο περιφερειάρχης μας γνωρίζει καλά ότι και το παρελθόν μας και το παρόν μας συμπορευόταν και συμπορεύεται από πολιτικό ήθος, εντιμότητα και πολιτικό πολιτισμό κατά την διάρκεια των προεκλογικών μας αγώνων όπως άλλωστε και ο ίδιος έκανε πάντα. »

Με εκτίμηση,

Ηλίας Σανίδας
Φανή Παπαθωμά
Δημήτρης Βουρδάνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλό Πάσχα απο Ο.Ε.Β.Ε Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Μ. Τετάρτη η προκαταβολή του οικογενειακού επιδόματος



Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, θα δοθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 669.702 δικαιούχους, που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό προχωρήσαμε στην απόφαση να δοθεί νωρίτερα εφέτος το οικογενειακό επίδομα στους δικαιούχους».

Το ποσό της προκαταβολής θα είναι ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο με βάση τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλε για το προηγούμενο έτος, όπως αυτό αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία. Για την απόδοση του πρώτου τριμήνου δεν προαπαιτείται η υποβολή εντύπου Α21, με βάση τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της κοινής υπουργικής απόφασης, η προκαταβολή του πρώτου τριμήνου θα συμψηφίζεται με το ποσό που θα προκύπτει μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 τρέχοντος έτους και την αίτηση Α21 από τον δυνητικά δικαιούχο. Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης Α21 εντός της νόμιμης προθεσμίας τα ποσά που προκαταβλήθηκαν αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, εκτός αν ο υπόχρεος, εν τω μεταξύ, τα επιστρέψει οικειοθελώς στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που καταβάλλει τα επιδόματα.

Επίσης, ταυτόχρονα με την έναρξη της υποβολής του Ε1 ήδη από τις 20 Μαρτίου 2014, ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1). Διευκρινίζεται ότι, όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χορήγηση Οικογενειακών Επιδομάτων, πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές, που εμφανίζουν τα στοιχεία τους. Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους και για τα τυχόν δικαιολογητικά που πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ, μέσω της ειδικής εφαρμογής με τίτλο: "Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων", που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://www.oga.gr).

Στους δικαιούχους θα καταβληθεί συνολικά το ποσό των 136.817.889 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με κατασχέσεις απειλεί όσους δε ρυθμίσουν χρέη ο ΟΓΑ

Σε ρύθμιση των χρεών που έχουν προς τον ΟΓΑ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι αγρότες-οφειλέτες του, καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στα οποία, από τον ερχόμενο Ιούλιο, θα εντάσσεται και ο συμψηφισμός με τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη εγκύκλιο του ΟΓΑ, μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι αποστολές των σχετικών ειδοποιητηρίων, με τα πρώτα εξ αυτών να φτάνουν στους παραλήπτες μέσα στη… Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε δυσκολότερη θέση βρίσκονται όσοι αγρότες χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στον Οργανισμό. Οι συγκεκριμένοι θα ειδοποιούνται μέσω του ενημερωτικού σημειώματος ότι τα χρέη τους έχουν μεταφερθεί στη δικαιοδοσία του Κέντρου  Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Ενημερωτικά σημειώματα, όμως, θα λάβουν και όσοι αγρότες οφείλουν στον ΟΓΑ λιγότερα από 5.000 ευρώ (πρόκειται για το 80% των οφειλετών).

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΓΑ απογράφονται αυτοαπασχολούμενα φυσικά πρόσωπα και φυσικά ή νομικά πρόσωπα που απασχολούν προσωπικό σε εργασίες η κύρια ασφάλιση των οποίων υπάγεται στο ταμείο. Οι αυτοτελώς απασχολούμενοι στην αγροτική οικονομία υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές εισφορές τους για όσο χρόνο είναι ασφαλισμένοι, ενώ για τους μισθωτούς – ανειδίκευτους εργάτες του πρωτογενούς τομέα, τους αλιεργάτες και τους μετακλητούς αλλοδαπούς με είσοδο στη χώρα μετά την 1/1/2004, υπόχρεος για την καταβολή εισφορών είναι ο εργοδότης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Οι μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές είναι απαιτητές στο τέλος κάθε εξαμήνου. Για την καταβολή τους, ο ΟΓΑ στέλνει σε κάθε ασφαλισμένο και εργοδότη μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ειδική ειδοποίηση – απόδειξη καταβολής της εισφοράς.

Οι εισφορές που δεν εξοφλούνται εμπρόθεσμα, καταβάλλονται αναπροσαρμοσμένες (με βάση τα νέα ποσά εισφορών).



Ένταξη στο ΚΕΑΟ

Οι οφειλέτες ΟΓΑ  με την ένταξή τους στο Μητρώο Οφειλετών ΚΕΑΟ αποκτούν Αριθμό Μητρώου Οφειλέτη (Α.Μ.Ο.) και εμφανίζονται πλέον στο φάκελο Οικονομικές Κινήσεις Οφειλέτη μέσω της οθόνης «Καρτέλα Καθυστερούμενων Οφειλέτη».

Ενημέρωση και Πιστοποίηση Οφειλετών

Βάσει της εγκυκλίου, εντός του  Απριλίου πρόκειται να αποσταλεί από τον ΟΓΑ ενημερωτικό σημείωμα προς τους εργοδότες και ασφαλισμένους του, με το οποίο θα τους ενημερώνει για τις δυνατότητες ρύθμισης, για τη σύσταση του ΚΕΑΟ και για τις οφειλές που διαβιβάζονται σε αυτό.

Παράλληλα, στο ειδοποιητήριο για την καταβολή των τρεχουσών εισφορών που θα λάβουν οφειλέτες του ΟΓΑ με ύψος οφειλής άνω των 5.000 ευρώ, θα αναγράφεται η πληροφορία ότι οι καθυστερούμενες εισφορές τους μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ, το οποίο πλέον είναι αρμόδιο για τη διαχείρισή τους και στο οποίο θα διαβιβάζεται και κάθε μελλοντική τους οφειλή ανεξαρτήτως ποσού.

Η Κεντρική Υπηρεσία του Κέντρου,  μετά την παραλαβή του αρχείου και την απόδοση μοναδικού αριθμού ΚΕΑΟ στις Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής, θα αποστείλει πρόσκληση για την τακτοποίηση των οφειλών στην εν λόγω ομάδα οφειλετών, ενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα για τη δυνατότητα πιστοποίησής τους ως χρήστες στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες.

Ως πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν αρχικά να ενημερωθούν σε ποιά Υπηρεσία ΚΕΑΟ ανήκουν και για την εικόνα της οφειλής τους από τον πίνακα χρεών και, στο άμεσο μέλλον, θα μπορούν να ρυθμίζουν την οφειλή τους.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά Ρύθμισης

Όσον αφορά στα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου οι οφειλέτες του Ο.Γ.Α. να ρυθμίσουν με τις διατάξεις της «Νέας Αρχής» ή / και της «Πάγιας Ρύθμισης», ισχύουν αναλογικά όσα προβλέπονται για τους οφειλέτες που έχουν ήδη ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο., δηλαδή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 στην οποία θα αναφέρονται:

α) η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς και η ανταπόκριση στις μηνιαίες δόσεις

β) ότι ο δηλών δεν έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πρωτόδικα, τελεσίδικα ή αμετάκλητα

γ) ότι δεν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και

δ) το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητη περιουσία, κινητές αξίες, ετήσιο εισόδημα, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, οχήματα, απαιτήσεις από τρίτους, οφειλές σε Ασφαλιστικά Ταμεία ή το Δημόσιο).

Πληρωμή Δόσεων

Οι οφειλέτες του ΟΓΑ που θα ενταχθούν στη ρύθμιση, θα καταβάλλουν τις δόσεις ρύθμισης στην Υπηρεσία ΚΕΑΟ  ή σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα ΙΚΑ, με έκδοση γραμματίου είσπραξης ρύθμισης.

Τονίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης, που απαιτείται για την υπαγωγή σε ρύθμιση, διενεργείται αποκλειστικά και μόνο στην Υπηρεσία ΚΕΑΟ που εξέδωσε την απόφαση ρύθμισης.

Δεν υπάρχει, επομένως, για αυτή την κατηγορία οφειλετών και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από την υπηρεσία μας, η δυνατότητα καταβολής δόσεων σε πιστωτικά ιδρύματα.

Πρόσθετα Τέλη

Οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ δεν υπόκειται σε πρόσθετα τέλη, παρά μόνο σε αναπροσαρμογή, βάσει των νέων ποσών, κατά τον καταλογισμό τους. Για το λόγο αυτό, μετά την υπαγωγή των οφειλών σε ρύθμιση, καταλογίζεται μόνο ο τόκος επί του συνόλου της κύριας εισφοράς.

Σημείωση: Σε περίπτωση που οφειλέτης αμφισβητεί τη συνολική οφειλή του ή μέρος αυτής, θα πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στην Περιφερειακή Υπηρεσία Ο.Γ.Α. που ανήκει.

Για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας ή προβλήματος που ενδεχομένως να προκύψει κατά την εφαρμογή των ανωτέρω, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παρακαλούνται να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210.52.91.767 και 210.52.91.769.

Από τον Ιούλιο ο συμψηφισμός χρεών

Εντωμεταξύ, συμψηφισμό ανάμεσα σε επιστροφές που προέρχονται από ΦΠΑ  ή από Φόρο Εισοδήματος προς φυσικά πρόσωπα και σε τυχόν οφειλές που έχουν τα ίδια φυσικά πρόσωπα προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον ΟΓΑ, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωτικό να γίνεται συμψηφισμός, για τον οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν στο εξής η αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) και το νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε εδώ τη σχετική ΚΥΑ: Διαδικασία συμψηφισμού επιστροφών ΦΠΑ.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ψωμί και μέλι" στις Θεσπιές- Χειροποίητα κουλουράκια, τσουρέκια για το Πάσχα

 Χειροποίητα κουλουράκια, τσουρέκια

Όλα είναι χειροποίητα από αγνά υλικά συνδυάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές με τη μοντέρνα αισθητική.

Δοκιμάστε τα τώρα!

Στο Αρτοζαχαροπλαστείο μας θα βρείτε προϊόντα υψηλής ποιότητας, με αγνά υλικά, προσφέροντας απολαυστικές εμπειρίες στους πελάτες μας!!! Αναλαμβάνουμε :  ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ,ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ....Αν είστε λάτρεις των γλυκών γεύσεων, μια επίσκεψη στο Αρτοζαχαροπλαστείο μας στις Θεσπιές θα σας πείσει για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, αφού τα γλυκά μας μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Τηλ.για παραγγελίες 2262065211



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δ. Αλιάρτου-Θεσπιέων για αποκομιδή μπαζών,και κλαδιών

Παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων να αποθέτουν μπάζα και κλαδιά το αργότερο έως την Μεγάλη Τετάρτη, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή τους, λόγω των αργιών που ακολουθούν.                                                                                                            
           


                                                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  

                                                            
 
                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ 
                                                            
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πορεία στον Ολμειό ποταμό

Η πορεία έγινε κανονικά με συμμετοχή 22 ατόμων από Θήβα, Λιβαδειά, Αλίαρτο, Βάγια και Άσκρη.Η ομάδα "έδεσε" πολύ γρήγορα και όλοι απόλαυσαν τη διαδρομή στο ευχάριστο κατσικόδρομο, την κακοτράχαλη κατάβαση και κυρίως το μαγευτικό φαράγκι. Ήταν μία εκλεκτή παρέα η οποία καταγοητεύθηκε από τη μοναδικότητα της πορείας και έδειξε τον αλτρουισμό της. Κανείς δεν βιαζόταν και έτσι γυρίσαμε πολύ γρηγορότερα (15.30). Όλοι μοιράζονταν ότι είχαν, από φρούτα, σοκολάτες και ξηρούς καρπούς μέχρι ανέκδοτα και ιστορίες. Το πανέμορφο ταξίδι έκλεισε με το νερό της πηγής του Αράπη και ολοκληρώθηκε με την άφιξη στη Σκάλα. Ερασιτεχνικό video της διαδρομής θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η συνέχεια δόθηκε για τους μισούς στο κατάστημα "Ευφήμη". Εκεί απολαύσαμε το φαγητό, την ποίηση, το παραδοσιακό τραγούδι και το χορό. Να ένα από τα ποιήματα του γεροντότερου της παρέας κυρίου Χρήστου από τη Λιβαδειά:

Την πίτα όταν κόβουμε είμαστε αρκετοί

μ’ αν είναι για περπάτημα πάντοτε λιγοστοί

Γιατί ξεχνάτε τα βουνά; αυτά μας καρτερούνε

να περπατάτε κει ψηλά και κείνα θα χαρούνε

Για ξεκινάτε φίλοι μου, πάμε σε μονοπάτια

να δούμε πετροπέρδικες και μυρωδιές από ελάτεια

Πάμε να περπατήσουμε σ’ όμορφο μονοπάτι

ν’ αγκαλιαστούμε τρυφερά μ’ αδερφική αγάπη

Να λέμε τα τραγούδια μας και τα ανέκδοτά μας

να φεύγουν απ’ τη σκέψη μας τα μικροβάσανά μας

Γιατί ψηλώνουν τα βουνά, γεμίζουν και από χιόνια

και μας τα χρόνια δυστυχώς δεν καρτερούν αιώνια

Άιντε ελάτε όλοι μαζί στις κορυφές να πάμε

 κ’ ίσως μας δώσουν οι θεοί φτερά για να πετάμε




Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης -Ανοίγουν 900 θέσεις εργασίας εποχικών

Εννιακόσιες θέσεις εργασίας εποχικών θα γίνουν μέσα στο 2014 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόγραμμα Δακοκτονίας και οι ειδικότητες που θα ζητηθούν με την προκήρυξη θα είναι Γεωπόνοι και εργατοτεχνίτες.

Συγκεκριμένα όπως γράφει και το dikaiologitika.gr, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθορίζονται οι προσλήψεις που θα γίνουν για το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2014.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μετά το Πάσχα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί άμεσα, καθώς έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση των ελαιώνων σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας και εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών θα απαιτηθεί να υλοποιηθεί 10 - 15 Ιουνίου 2014.

Τα προσόντα για τους Γεωπόνους

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

1). Άδεια άσκησης επαγγέλματος Γεωπόνου από το ΓΕΩΤΕΕ.

2). Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση της ανωτέρω άδειας.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:

(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας

Οι προκηρύξεις για τις 900 θέσεις εργασίας θα προκηρυχθούν από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριεύει το παιγνίδι στη Στερεά-Μπακογιάννης καλεί Αποστόλου να παραιτηθούν...

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σχετικά με τη συζήτηση περί παραίτησης των αντιπεριφερειαρχών, έκανε την εξής δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες, για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, κάποιοι επιδιώκουν την τιμωρία των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, ζητώντας τις κεφαλές τους επί πίνακι, επειδή ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Εξαναγκάζουν μάλιστα τον Περιφερειάρχη να πάρει θέση, μη σεβόμενοι τη θεσμική του ιδιότητα και δίχως να συνυπολογίσουν την ανάγκη η Περιφέρεια να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της. Επειδή στο δικό μου κώδικα, τον κώδικα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αληθινής ζωή, τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις - πόσο μάλλον όταν κάποιοι επικαλούνται την «ηθική τάξη» - καλώ τον κύριο Αποστόλου να συνυπογράψουμε τις παραιτήσεις μας, αυτός από βουλευτής και εγώ από δήμαρχος. Είμαι στη διάθεσή του».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΑΝ: Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών




Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός, Αθανάσιος Σκορδάς, σε εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ και στην προσπάθειά να επιβάλει όρους ανταγωνισμού, διαφάνειας και τάξης στη λειτουργία τους, προωθεί έξι παρεμβάσεις.

Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας και πρόκειται ψηφιστεί έως το τέλος Απριλίου και αφορούν στα εξής:

1. Οι θέσεις των πωλητών των λαϊκών αγορών θα καθορίζονται με δημόσια κλήρωση.

2. Δίνεται η δυνατότητα πώλησης νέων κατηγοριών προϊόντων, όπως παραδοσιακά ζυμαρικά και αλλαντικά. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους πωλητές να διαθέτουν περισσότερες από μία κατηγορίες προϊόντων.

3. Προβλέπεται σαφής χωροταξικός διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων και διαμορφώνονται πλέον δύο ξεχωριστά τμήματα στις λαϊκές αγορές.

4. Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις σε όλες τις κατηγορίες των παραπτωμάτων και προβλέπονται ποινικές κυρώσεις. Για παράδειγμα, προβλέπεται τρίμηνη φυλάκιση για διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. Επίσης, τρίμηνη φυλάκιση για απασχόληση μη ασφαλισμένου εργαζομένου και φυλάκιση ενός έτους για πώληση χωρίς άδεια.

5. Κωδικοποιείται το σύνολο της νομοθεσίας που αφορά το υπαίθριο εμπόριο και σήμερα διατυπώνεται σε 15 νομοθετήματα.

6. Δημιουργείται ηλεκτρονική βάση δεδομένων στην οποία οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες και όλοι όσοι εκδίδουν άδειες λαϊκών αγορών είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές, καθώς, το 2013, έγιναν 131.000 έλεγχοι και κατασχέθηκαν 10 εκατ. προϊόντα.

Στο μεταξύ, τον Οκτώβριο του 2014, θα επανεξετασθεί το σύνολο των αδειών λαϊκών αγορών με βάση τον προηγούμενο νόμο και βασική προϋπόθεση για την απόκτηση άδειας είναι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος διαθέτει αυτές τις δύο ενημερότητες, προτεραιότητα έχουν οι άνεργοι και εντός των ανέργων, επιμέρους κατηγορίες, όπως οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και οι Ρομά. Οι άδειες θα ανανεώνονται κατ” έτος με βασική προϋπόθεση πάντα τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Τέλος, σημειώνεται ότι καταργούνται οι ομαδικές άδειες για τα παζάρια και περιορίζεται ο χρόνος διεξαγωγής τους με ανώτατο όριο τις τρεις ημέρες, ενώ εξαιρούνται τα χριστουγεννιάτικα και πασχαλιάτικα παζάρια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο κόλπο των απατεώνων που κλέβουν αυτοκίνητα

Οδηγίες προς τους οδηγούς, μετά από κρούσματα κλοπής αυτοκινήτων με το κόλπο του «σημειώματος» στη Θεσσαλονίκη, δίνει πλέον η Αστυνομία.

Οπως σημειώνει το Seleo.gr, πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν πέσει στη φάκα των ληστών που ενεργούν με τον εξής τρόπο, σε γκαράζ σούπερ μάρκετ: Ο ανυποψίαστος πολίτης τοποθετεί τις σακούλες στο πορτμπαγκάζ. Στη συνέχεια, μπαίνει στο αυτοκίνητο και βάζει μπροστά στη μηχανή. Ωστόσο, τότε βλέπει από τον καθρέφτη ένα χαρτάκι που είναι κολλημένο σε κάποιο από τα πλαϊνά τζάμια, σε σημείο που «πιάνουν» οι καθρέφτες.Κατεβαίνει να το αφαιρέσει έχοντας, φυσικά, τα κλειδιά του αυτοκινήτου στη μίζα. Τότε, είναι η ώρα που «χτυπούν» οι δράστες. Μπαίνουν μέσα, πατούν γκάζι και γίνονται καπνός, πριν προλάβει ο κάτοχος του αυτοκινήτου να αντιδράσει. Μάλιστα, στο όχημα βρίσκονται τσάντες, με προσωπικά αντικείμενα, κλειδιά σπιτιού, αλλά και τα στοιχεία της ταυτότητας του θύματος.

Η αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς να απομακρυνθούν από το πάρκνινγκ σε περίπτωση που δουν ένα κολλημένο χαρτάκι και στη συνέχεια, σε απόσταση ασφαλείας, να σταματήσουν για να το αφαιρέσουν...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους Πολιούχου Θηβών




Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου έχουν την χαρά και την τιμή να... σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών, επ' ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη την 28η και 29η Απριλίου 2014 σύμφωνα με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Εορτασμού

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

7:30 Ακολουθία Όρθου

8:30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

10:30 Λιτάνευση Εικόνος του Αγίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Tεράστια κοροιδία των LIDL στους Έλληνες καταναλωτές με τα αρνιά

Τεράστια κοροιδία της γερμανικής αλυσίδας LIDL στους Έλληνες καταναλωτές. Διαφημίζει αρνιά σε συσκευασία με μόλις 3 ευρώ και οι καταναλωτές έχουν σχηματίσει ουρές για την προσφορά.

Το κόλπο ωστόσο είναι πως σε κάθε κατάστημα, όπως καταγγέλουν πολίτες έχουν το πολύ 10 συσκευασίες με 3 ευρώ και λένε στον κόσμο που περιμένει στην ουρά πως η προσφορά τελείωσε και έχουν μείνει αρνιά με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο. Οι ουρές που έχουν σχηματιστεί στα LIDL και τα νεύρα των καταναλωτών που έπεσαν στην παγίδα, όπως λένε καταγγέλοντας στα parapolitika.gr άνθρωποι που "την πάτησαν", ξεπερνά κάθε όριο. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως η Γερμανική αλυσίδα εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση απευθύνεται στους Έλληνες καταναλωτές σαν να είναι ιθαγενείς.



parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφράγισαν επικίνδυνη μονάδα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στη Βοιωτία

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ  ΝΩΠΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ


Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, προέβει σε άμεση αναστολή λειτουργίας και σφράγιση βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας και νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, στην περιοχή του Δήμου Τανάγρας, όταν σε έκτακτο έλεγχο μικτού κλιμακίου των Δ/νσεων Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία.
    Κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, μεταξύ άλλων,  διαπιστώθηκαν:
    1. Ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της εγκατάστασης. Ανεπάρκεια και κακή συντήρηση των κτιριακών υποδομών και του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού. Φθορές, οπές, ανοίγματα σε δάπεδα (λιμνάζοντα ύδατα) και την εσωτερική τοιχοποιία του χώρου του παραγωγής (υγρασία, αποκόλληση τεμαχίων, εκτεταμένη ευρωτίαση) που οδηγούν στη συσσώρευση ρύπων και καθιστούν αδύνατο τον αποτελεσματικό καθαρισμό και την απολύμανσή τους.
    2. Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων λειτουργίας, εξοπλισμού, διαδικασιών και χειρισμών του προσωπικού. Δάπεδα, επιφάνειες εργασίας, μεταλλικός εξοπλισμός ακάθαρτα, με εστίες οξείδωσης.
    3. Ρυπαρές επιφάνειες ψυκτικών θαλάμων και θαλάμων κατάψυξης και εντός αυτών αποθήκευση έτοιμων προϊόντων, ακάλυπτων, σε επαφή μεταξύ τους και σε αταξία, με κίνδυνο διασταυρούμενων επιμολύνσεων, πολλά εκ των οποίων τοποθετημένα απευθείας στο δάπεδο.
    4.  Υλικά συσκευασίας εκτεθειμένα και συναποθηκευμένα με λοιπά άσχετα αντικείμενα σε ακάθαρτους χώρους.
    5.  Ελλιπής καθαριότητα, αταξία στο χώρο παραγωγής προϊόντων ζαχαροπλαστικής, επιφάνειες εργασίας ρυπαρές, με φθορές, που καθιστούσαν αδύνατο τον αποτελεσματικό καθαρισμό και την απολύμανσή τους καθώς και τον ασφαλή χειρισμό τροφίμων.
    6. Έκδηλη παρουσία εντόμων στο χώρο παραγωγής ειδών ζαχαροπλαστικής.
    7.  Σκεύη παρασκευής σε χρήση, ακάθαρτα, οξειδωμένα, με φθορές που καθιστούν αδύνατο τον καθαρισμό τους.
    8. Παρουσία πληθώρας αποθηκευμένων ειδών στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο της μονάδας (αδρανών υλικών, απορριμμάτων, εξοπλισμού, τροφίμων σε αποσύνθεση κλπ) κατά παράβαση των διατάξεων της ΚΥΑ 50910/2002 που συνιστούν ανθυγιεινή εστία, κίνδυνο ανάπτυξης εντόμων και τρωκτικών υγειονομικής σημασίας και αντιαισθητικές καταστάσεις.
    9. Μη τήρηση συστήματος αυτοελέγχου, βάσει των αρχών του HACCP.
    10.  Προσωπικό χωρίς ατομικά βιβλιάρια και πιστοποιητικά υγείας.
    11. Λειτουργία μονάδας catering εντός του χώρου της βιομηχανίας στερούμενης σχετικών αδειοδοτήσεων.

    Επίσης, διαπιστώθηκε κατοχή και χρήση ως πρώτων υλών παραγωγής ειδών ζαχαροπλαστικής και τροφίμων, ικανής ποσότητας με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας (ληγμένων), τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή, σύμφωνα με το άρθρο 14 του EK 178/2002 (ΕΕ L 31) και ως εκ τούτου, δεσμεύθηκαν και καταστράφηκαν.
       Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων, δήλωσε κατηγορηματικά, ότι :                    «Οφείλουμε, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, να συνεχίσουμε και διενεργούμε, με τον ίδιο εντατικό ρυθμό, τους ελέγχους, προστατεύοντας έτσι την υγεία των πολιτών και  διασφαλίζοντας την ποιότητα των τροφίμων.                 Σφραγίσαμε επιχείρηση αρτοποιίας και ειδών ζαχαροπλαστικής, όπως επίσης δεσμεύσαμε και καταστρέψαμε ληγμένες πρώτες ύλες.     Από την Περιφ. Εν. Βοιωτίας, θεωρείται αδιαπραγμάτευτα δεδομένη, η άμεση επιβολή κυρώσεων, σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες, είναι δυνατόν να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία». 

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στη Φθιώτιδα


Τη γόνιμη επικοινωνία με τους πολίτες και τους θεσμικούς φορείς της Φθιώτιδας        συνέχισε και την Κυριακή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  Κώστας Μπακογιάννης, επισκεπτόμενος Σπερχειάδα, Μακρακώμη, Γοργοπόταμο και τα         Λουτρά της Υπάτης. 

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» στη Σπερχειάδα συνομίλησε  με πολίτες και καταστηματάρχες, ενώ στην Μακρακώμη   κινήθηκε στο χώρο της εμποροπανήγυρης, όπου πωλητές και καταναλωτές  ανταποκρίθηκαν     στην παρουσία του με ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις. 

Στο Γοργοπόταμο σε  μια ανοικτή συζήτηση, που διοργάνωσαν εκπρόσωποι του           πρώην Δήμου, έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για τα επιμέρους προβλήματα      που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για την επιδίωξή του να υπάρξει   μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Στερεάς, η οποία θα βασίζεται στη συναίνεση και τη συνερ
γασία πάνω από κόμματα και χρώματα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε ως απολύτως αυτονόητο ότι η πόρτα του γραφείου του  Περιφερειάρχη θα είναι ανοικτή, ώστε να έχει ο ίδιος άμεση εικόνα και των προβλημάτων αλλά και    των λύσεων, οι οποίες θα προκρίνονται.

«Τα προβλήματα δεν είναι δικά σας και οι λύσεις δικές μας. Τα προβλήματα και οι     λύσεις πρέπει και θα είναι όλων μας» σημείωσε δίνοντας έμφαση στην ανάγκη η    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αποκτήσει συνείδηση κοινής μοίρας και  συνεργασίας.   

Στα Λουτρά Υπάτης, όπου υπήρξε, επίσης, μια αναλυτική συζήτηση με  εκπροσώπους φορέων της περιοχής, αυτοδιοικητικούς και πολίτες ο κ. Μπακογιάννης εντυπωσιάστηκε από τη φυσική ομορφιά αλλά και τις υποδομές   του θεραπευτηρίου, που ωστόσο εμφανίζουν σημάδια εγκατάλειψης. Όπως τόνισε, με την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών, το  Υδροθεραπευτήριο θα   μπορέσει να καταστεί ένα από τα   καλύτερα του είδους του προσελκύοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήσεις έως 100 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις -Ποιοι τις δικαιούνται



Ακόμα και άνω των 100 ευρώ αύξηση στις επικουρικές τους συντάξεις, θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι...
Ωστόσο δεν πρέπει να βιαστούν να χαρούν, καθώς η αύξηση είναι περιορισμένης χρονικής ισχύος, αφού οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αλλαγή του τρόπου παρακράτησης. Ισα- ίσα, από τον Ιούλιο και μετά, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των επικουρικων φέρνει μειώσεις εώς και 30%.
Επί του παρόντος, με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι κρατήσεις δεν θα υπολογίζονται αυτοτελώς με συντελεστές 5- 15% αλλά με τους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας, στους οποίους συνυπολογίζεται όμως και η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, που ισοδυναμεί με αφορολόγητο 9.550 ευρώ.
Έτσι, όλα τα ποσά των επικουρικών συντάξεων και βοηθημάτων τα οποία είναι σε ετήσια βάση χαμηλότερα των 9.550 ευρώ δεν θα υπόκεινται πλέον σε κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών!
Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια να αυξηθούν τα καθαρά ποσά όλων σχεδόν των επικουρικών συντάξεων και βοηθημάτων κατά 5,2% έως 17,3% ή κατά 4,93 έως και 103,43 ευρώ το μήνα.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι υποψήφιοι του Βαγγέλη Αποστόλου στη Βοιωτία-βίντεο


Την πλειοψηφία των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στην Αλίαρτο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Βαγγέλης Αποστόλου. Χαρακτήρισε παράλληλα πολιτική τακτική την μη ανακοίνωση του συνόλου των υποψηφίων κάτι που όπως υποστήριξε θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Στην ίδια εκδήλωση ο Βαγγέλης Αποστόλου παρουσίασε και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της παράταξής του για τη Στερεά Ελλάδα.
Οι υποψήφιοι του Βαγγέλη Αποστόλου στη Βοιωτία

Αποστόλου Παρουσίαση Συνδυασμού από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ματωμένο» φεγγάρι τη Μεγάλη Τρίτη




Μια ολική σεληνιακή έκλειψη θα βάψει κόκκινο το φεγγάρι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Πρόκειται όμως για την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις, που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται και…

«ματωμένο φεγγάρι» είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις. Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά, η οποία έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στην έρημο.

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα συμβούν σε περίπου διαστήματα έξι μηνών στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου του 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Η NASA, ωστόσο,εξηγεί ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο σχετικά σπάνιο: «Γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα στη Λιβαδειά η παρουσίαση των πέντε υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών της Αριστερής Παρέμβασης

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Σχήμα


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα σας προσκαλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των πέντε υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών της για τις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές:

Εύβοια: Χρήστος Δουλγεράκης – Γιατρός νεφρολόγος, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης.

Φθιώτιδα: Χρόνης Βάρσος – Τραπεζικός υπάλληλος, αντιπρόσωπος ΣΕΤΑΠ στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.

Βοιωτία: Ελένη Πούλου – Κοινωνιολόγος, ιδ. υπάλληλος.

Φωκίδα: Παντελής Μπρόφας, Συνταξιούχος ΟΤΕ, π. συνδικαλιστής.

Ευρυτανία: Λουκάς Μέξης – Γεωπόνος, ελεύθερος επαγγελματίας.

   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Απριλίου στις 18:30 στη  Λιβαδειά, στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».

  Τις πολιτικές θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης θα παρουσιάσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Ζούμπος και οι πέντε υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη εφαρμογή: Γράψε το επίθετό σου και βρες από που κρατά η σκούφια σου!!!

Τη δυνατότητα να εντοπίσουμε από που…
κρατά η σκούφια μας βάσει του που εμφανίζονται να μένουν οι περισσότεροι συνεπώνυμοί μας, προσφέρει μια νέα εφαρμογή.

Το μόνο που έχει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται να μάθει από που κρατά η σκούφια του είναι να πληκτρολογήσει το επώνυμο του στο σχετικό πεδίο της εφαρμογής που προσφέρει το blog.vrisko.gr.

Βρείτε που κρατά η σκούφια σας πατώντας  ΕΔΩ


 hellas-now.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Έλληνας Σμηναγός που "κόβει" τις ανάσες με τις ... βουτιές του-Βίντεο

Η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας,  θεωρείται από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και όχι άδικα.
«Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες» σχολίαζαν επίσημοι και θεατές του «Radom International Airshow» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Πολωνία, βλέποντας τις ιλιγγιώδεις φιγούρες του σμηναγού (Ι) Γεώργιου Ανδρουλάκη, επικεφαλής της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας,  που συμμετείχε στην διοργάνωση.

Ο Έλληνας πιλότος, κατάφερε να πιάσει επιτάχυνση 9G, χωρίς να … λιποθυμήσει,  τα θετικά σχόλια τόσο των οργανωτών, των αντιπροσωπειών και επισήμων από πολλές χώρες του εξωτερικού, όσο και των χιλιάδων θεατών που παρακολούθησαν τις επιδείξεις. Χαρακτηριστικό είναι, πως υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας, που επίσης διαθέτει αεροσκάφη F-16,  προσέγγισαν την ελληνική αντιπροσωπεία, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια για  να οργανώσουν αντίστοιχη ομάδα στη χώρα τους.



Οι σμηναγοί (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης και Σωτήρης Στράλης, το 2011 χαρακτηρίστηκε κορυφαίος πιλότος στο ΝΑΤΟ, αποτελούν σήμερα την DreamTeam της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύει στην 115 Π.Μ στο αεροδρόμιο της Σούδας.
«Αυτό που βλέπει ο κόσμος στις επιδείξεις, είναι αποτέλεσμα σκληρής εκπαίδευσης, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας και αυτή την αποστολή. Η επιλογή μας έγινε, βάση κριτηρίων, ώρες πτήσης ικανότητες κ.α»  δήλωσε protothema.gr ο σμηναγός Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας με νόημα τις δυσκολίες του εγχειρήματος. «Σαφώς και έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, επειδή πετάμε σε χαμηλότερο ύψος, αλλά το κάνουμε με ελεγχόμενο ρίσκο. Το ελέγχουμε πλήρως, λόγω της σκληρής μας εκπαίδευσης».



Αν και η ομάδα συμπληρώνει φέτος τον 4ο  ουσιαστικά  χρόνο παρουσίας, έχει καταφέρει να αποτελεί έναν από τους καλύτερους «πρεσβευτές» της Ελλάδας της κρίσης,  στο εξωτερικό. Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν, πως στην παρούσα κατάσταση που βιώνει η χώρα, ίσως είναι «πολυτέλεια» να υπάρχει τέτοια ομάδα. Αν όμως κανείς διαβάσει τα σχόλια ξένων, σε εξειδικευμένα έντυπα και site, θα διαπιστώσει πως όχι μόνο βοηθούν στην βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύουν περίτρανα το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας και των στελεχών της.



Αλλά και στο εσωτερικό, η παρουσία της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων, προκαλεί θαυμασμό, αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου. Όχι μόνο στις γιορτές της Πολεμικής Αεροπορίας κάθε Νοέμβριο στο Τατόι και σε άλλα μεγάλα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας, αλλά και σε σημαντικές ιστορικές επετείους, όπως το 1912 στην Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, αλλά και πρόσφατα στην Ρόδο για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.   Το χειροκρότημα του κόσμου στην ακριτική Ελλάδα και τα επιφωνήματα χαράς και θαυμασμού, είναι η καλύτερη επιβράβευση για εμάς, και κυρίως όταν βλέπουμε στα πρόσωπα του το αίσθημα ασφάλειας και περηφάνιας για την Πολεμική Αεροπορία»λέει ο σμηναγός Ανδρουλάκης.



Από το «Καρέ των Άσσων» στον «Ζεύς»
H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (γνωστή και ως F-16 Demo Team) ιδρύθηκε το 2009 και αποτελεί συνέχεια παρόμοιων ακροβατικών σμηνών της Πολεμικής Αεροπορίας, που διέπρεψαν στους αιθέρες τη δεκαετία 1958 – 1968, όπως  τα : «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα» κ.α.
Μετά από συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, οι  τότε σμηναγοί Εμμανουήλ Καραχάλιος, που εκπαίδευσε και τον σημερινό επικεφαλής της ομάδας σμηναγό Ανδρουλάκη,  και Δημήτριος Κοντούλης, παρακολούθησαν σχετική  εκπαίδευση  στην πολιτεία Γιούτα, όπου εδρεύει η κορυφαία αμερικανική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «Viper West F-16 Demo Team». Παράλληλα σχετική εκπαίδευση, έλαβε και η ομάδα υποστήριξης εδάφους. Η εκπαίδευση διήρκησε σχεδόν ένα μήνα και με την επιστροφή στην Ελλάδα, η ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, αποσπώντος τα καλύτερα σχόλια.
Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+, το οποίο έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών. Το  Υψηλό, το Μεσαίο και  και το Χαμηλό, ανάλογα το ύψος των νεφών από το έδαφος και την οριζόντια ορατότητα





Περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης
Ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης είναι ο Επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 και Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 2001. Μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής του εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ το 2002, τοποθετήθηκε σε αεροσκάφη Α-7E Corsair στην 116ΠΜ/335 Μοίρα ενώ το 2004 μετακινήθηκε στην 115ΠΜ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει πάνω από 1300 ώρες πτήσης με αεροσκάφη F-16

Πληροφορίες για την ομάδα "Ζεύς" 









Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Γιαννόπουλου στη Μακρακώμη

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τη Μακρακώμη μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Παναγιώτη Ευαγγελίου και άλλους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ». Ο κ. Γιαννόπουλος αφού παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Κυριακής των Βαϊων, περιηγήθηκε αργότερα στην εντυπωσιακή εμποροπανήγυρη, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είχε μεγάλη συμμετοχή και συνομίλησε με τους εμπόρους, τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η διαδικασία για την αίτηση χορήγησης κοινωνικού μερίσματος

Μετά από τις γιορτές του Πάσχα θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι την αίτηση για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των στοιχείων τους, ενώ στη συνέχεια θα κατατεθούν τα χρήματα στο λογαριασμό τους. Οι ένστολοι θα βρουν το επίδομα μαζί με τους μισθούς τους, αυτόματα στις 9 Μαΐου, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Το ύψος του βοηθήματος θα διαμορφωθεί ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων. Για τις οικογένειες το βοήθημα ανέρχεται στα 500 ευρώ κατ' άτομο και θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη της. Συγκεκριμένα, κατά 166,7 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος.

Αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει το ποσό των 750 ευρώ, ενώ οικογένεια με τρία παιδιά θα λάβει 916,6 ευρώ. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος το μέρισμα είναι να ικανοποιεί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ